Kommunikáció. A TV-nek a bemenetét kell összekötni az AVR kimenetével, hogy aztán fordított adattovábbítás jöjjön létre (azért Audio Return Channel). Ezt le kell beszélniük, ezért mindkettőnek ismernie kell az ehhez szükséges szabványt.Benyovszki írta: ↑2025.07.16., szer. 11:27Bár nem igazán értem, hogy mi a különbség aközött, hogy egy bluray lejátszót mondjuk bedugok az egyik HDMI portba és ott megy a DTS-HD MA, de ha csak hangot küldök rá akkor meg nem...![]()
![]()
Köszi a gyors választ, akkor ez egy kicsivel drágább mulatság lesz... Bár nem igazán értem, hogy mi a különbség aközött, hogy egy bluray lejátszót mondjuk bedugok az egyik HDMI portba és ott megy a DTS-HD MA, de ha csak hangot küldök rá akkor meg nem...BoRRoNeo írta: ↑2025.07.16., szer. 11:10Mindkét eszköznek (TV, AVR) támogatnia kell az eARC-ot. A TV eARC HDMI-jét kell az AVR eARC HDMI ki/bementére csatlakoztatni.Benyovszki írta: ↑2025.07.16., szer. 10:58A kérdés, hogy az AVR-nek is kötelező az eARC amennyiben ebben a felállásban szeretnék veszteségmentes átvitelt, vagy egyszerűen a TV eARC kimenetét rá tudom kötni az AVR sima HDMI bemenetére, és így el fog jutni a veszteségmentes jel?
Mindkét eszköznek (TV, AVR) támogatnia kell az eARC-ot. A TV eARC HDMI-jét kell az AVR eARC HDMI ki/bementére csatlakoztatni.Benyovszki írta: ↑2025.07.16., szer. 10:58A kérdés, hogy az AVR-nek is kötelező az eARC amennyiben ebben a felállásban szeretnék veszteségmentes átvitelt, vagy egyszerűen a TV eARC kimenetét rá tudom kötni az AVR sima HDMI bemenetére, és így el fog jutni a veszteségmentes jel?
Egymás mellett vízszintesen? Ez a felállás sose volt ajánlott a kioltások miatt.
Mikrofonos bemérésnél nem panaszkodik a proci? Mármint, ha használsz szobakorrekciót.
Erre az esetre ven értelme dupla centernek:
Ha eljutok végre odáig, kipróbálom két centerrel is és megírom majd, h milyen lett. Ha nem lesz jó, akkor mennek vissza háttérnek, bár oda pazarlásnak érzem. Ez vanMorph írta: ↑2025.05.18., vas. 21:28Kár. Én egy időben használtam és jó is volt. Kis méretű centerek voltak és elég szimmetrikus is volt az elrendezés.kpykpy írta: ↑2025.05.18., vas. 19:31Köszönöm a válaszokat!
Meggyőztetek, nem lesz dupla center :)
Nem mindig szemből fogom nézni, ezért elengedem. Az egyik végfokomon van egy felesleges csatorna és a centernek használt hangfalamból is van 3db egyforma (adam audio gtc 77), ezért gondoltam a center hang erősítésén. De nem minden áron :)
köszi még egyszer mindenkinek!!![]()
Mk 950-es dobozok voltak.
Abban az esetben, ha megvan hozzá mindened, egy próbát megér. Lehet, hogy nálad jó lesz.
Kár. Én egy időben használtam és jó is volt. Kis méretű centerek voltak és elég szimmetrikus is volt az elrendezés.kpykpy írta: ↑2025.05.18., vas. 19:31Köszönöm a válaszokat!
Meggyőztetek, nem lesz dupla center :)
Nem mindig szemből fogom nézni, ezért elengedem. Az egyik végfokomon van egy felesleges csatorna és a centernek használt hangfalamból is van 3db egyforma (adam audio gtc 77), ezért gondoltam a center hang erősítésén. De nem minden áron :)
köszi még egyszer mindenkinek!!![]()
Abban az esetben lehet ez jó megoldás, ha a két hangsugárzó egyforma és a hallgatótól ugyanolyan távol, egymáshoz közel tudod elhelyezni őket szimmetrikusan és pont szemből hallgatod őket. Ha a távolságokban akár csak 10-20 cm különbség van, akkor már egy elég randa átvitel fog létrejönni, mert bizonyos frekvenciákon erősítik, más frekvenciákon egymás ellen dolgoznak majd.
Éppen így csináltam én is. Pont középen nagyon jó volt, de jobbra-balra már problémás volt a hang. Meg is szüntettem.
Szerintem nem. Bevallom csak elméletben beszélek, mert gyakorlatban sose próbáltam ilyen felállást. De szerintem egy dsp kellene a dologhoz, késleltetést és akár hangerőt állítani.kpykpy írta: ↑2025.05.18., vas. 02:13Sziasztok!
Régen volt már téma a dupla centeres megoldás. Próbáltam visszakeresni, de nem nagyon találtam meg amit szerettem volna.
A processzor center kimenetére menne egy Y elosztó XLR kábel és azok mennének egy két csatornás végfokba ami meghajtja külön csatornánként az egy-egy centert.
Ez így járható út, vagy van ennél jobb megoldás?
Köszi aki válaszol!![]()
Nem eret vágok, de egy frissítés legyen olyan a meglévő dolgokat módosítja, nem kell az egész rendszert újra konfigurálni. De ha már csak ilyen bénán sikerül megoldani, ha olyan változás, akkor fel kell hívni a figyelmet arra, ezek után a rendszert teljesen újra kell konfigurálnod. Ez utóbbi persze nem túl elegáns megoldás, de legalább a user tudja. Jól is néznék, ki ha fejlesztőként, kiadok egy rendszer módosítást, akkor nulláról újra be kéne állítani mindent. Nyilván így egyszerűbb fejlesztői oldalról, de falhasználói oldalról ez gáz.
2021-2022-es üzleti árakról írtam.