Azt hittem már játszadozol vele :)
Közben hozzám megérkezett az új csoda projektor, ha hozza azt mint a Valreion Max (állítólag jobb is) akkor nem igazan lesz panasz.
Hisense Vidda C5 RGB lézer

Azt hittem már játszadozol vele :)

Persze, ez válogatás, még a kontraszt arányt szokták megmérni.
Ausztriából rendeltem, félmillióval olcsóbb, mint itthon, ráadásul nekem a magyar forgalmazó sem tűnt valami grandiózus cégnek.

Nem csak a 300 ansi lumen a különbség. Az nz700/800/900 kapott egy fejlettebb megnövelt ansi kontrasztú blokkot amit az nz500 nem kapott meg. Épp a hétvégén volt szerencsém megtekinteni egy nz800-ast, hát mi ne mondjak, fenomenális volt.BoRRoNeo írta: ↑2026.01.05., hétf. 11:06Gondolkoztam az NZ700-on is, de két dolog miatt elvetettem. Az egyik a 50%-os felár azért a 300 ANSI lumenért. A másik, hogy az NZ700-nak alacsonyabb a színtere, be kell kapcsolni a színszűrőt, hogy nagyobb legyen, így viszont még az NZ500-nál is alacsonyabb a fényereje.

Gratulálok. Én is ezt a vetítőt nézegetem illetve a prohardveren most boncolgatott kínait (nyilván az olcsó csábító és ha a garancia is igaz, akkor eladhatóbb is).BoRRoNeo írta: ↑2026.01.05., hétf. 11:06Gondolkoztam az NZ700-on is, de két dolog miatt elvetettem. Az egyik a 50%-os felár azért a 300 ANSI lumenért. A másik, hogy az NZ700-nak alacsonyabb a színtere, be kell kapcsolni a színszűrőt, hogy nagyobb legyen, így viszont még az NZ500-nál is alacsonyabb a fényereje.

Egészségedre! MM-ben a dmóanyag, az áruházi módba beállított tvk-en?? Lövészverseny? A vásznon célba kell nézni?Den írta: ↑2025.11.25., kedd 15:23"""mindenféle hasbaakasztó parasztvakító beállítást ráküldöd."""
A Média M- ban a nagy tévékre eresztett demo anyag minősége. Nekem ez jó lesz nagyon sokáig változtatás nélkül.
A mérés nálam a szemem és a fülem. Elég sok lövészversenyt megnyertem 3 féle kaliberű fegyverrel, + 90 méterről csigás íjjal is. Elég jó a szemem.

Őszintén szólva már leírhatatlanul unalmas az az ámokfutás, amit évek óta művelsz itt a fórumon szakmaiságot és tényszerűséget teljesen mellőzve. Te beszélsz eredeti bluray képminőségről, de a kalibrálás az önbecsapás. Hatalmas ellentmondás. De ezt képtelen vagy felfogni. Pont az a lényege a kalibrálásnak, hogy a sárga szín sárga legyen, a kék kék, a zöld zöld, a köztes színárnyalatok is ott legyenek, ahol kell, ott legyen a fehérpont ahol kell stb stb. Mert így lesz pont olyan a kép, ahogy a stúdióban megálmodták, így jelenik meg az eredeti blu ray anyag a vásznadon, eredetien. Nem úgy, hogy a mindenféle hasbaakasztó parasztvakító beállítást ráküldöd. Hatalmas önámítás és önbecsapás ennek az ellenkezőjét hinni. Kalibrálni nemcsak szokás, hanem kifejezetten kötelező.

Megpróbálok reagálni, bár nagyjából felesleges. Lényegesen rosszabb? Mihez képest? Kalibrált kép, hát kérem úgy szokás.lényegesen rosszabb minőségű a felszerelésed , pláne kalibrált kép..........AT vászon,bődületes képminőség elérése: csaknem eredeti Bluray képminőség
A fekete színtet és a kép minőségét brutális mértékben eredeti képminőségre tudja javítani.
Ok, akkor elnézést az érintettől!Cutler írta: ↑2025.11.25., kedd 11:00Lemmy!
Szerintem ezt most benézted. TSany hozzászólásában nem volt semmi, ami rosszul sikerült volna. Simán csak rácsodálkozott, hogy van akinek minden nap van ideje 1 filmet megnéznie. Valószínű neki nincs és mondjuk nekem se. Szóval relax, te pont nem szoktál félreérteni dolgokat, pláne megsértődni és ez jó is.![]()

Minden amit írok az GYAKORLATI tapasztalat. Nem "képzelem" meg "valószínűleg", hanem a valóságot írom le.Morph írta: ↑2025.11.24., hétf. 18:12Elég nagy badarságokat tudsz írni. Kár, hogy ilyen nagy hangot is adsz neki. A Te olvasatodban akkor a ql 3000 és 7000 már csak 6méter plusszos vásznakon használható? Szerinted a világon , hány ilyen felhasználó létezik? Illetve, a gyártó ajánlásai között sem szerepel ekkora méret. Vajon miért? Nagyon gyorsan engedjük el ezt a vonalat, hogy vissza kell venni a fényerőből meg ilyenek, mert egyszerűen és tényszerúen nem igaz az állításod. Ha a HDR megjelenítéshez szükséges fényerő megjelenítése a cél, az általad említett 5-6 méteres vásznaknál, már-már a Ql7000-es 10000lumenje sem elegendő!Den írta: ↑2025.11.24., hétf. 15:44A QB1000- nek kétszer akkora a kontrasztja, mint a 12000B- nek, teljesen feleslegesen. A 12000B- nek 2700 AL a fényereje, ami szintén sok,- de nem baj egyáltalán- le kellett vennem belőle, pedig 4 méter széles a vásznam. A QB1000- nek 3300 AL, ami 5 méter széles vászonra való vetítésnél is elég lehet.cisco írta: ↑2025.11.14., pén. 15:17az Epson QB1000 szerintem egy igen jól sikerült darab. Sokkal jobban bejött mint az ls12000. A kontraszt kevesebb, de a nagyobb fényerővel azért sokat tud kompenzálni.
számomra egy érthetetlen dolog van, hogy nincs külön színprofil beállíthatóság sdr és hdr képmódhoz, amit a leggányabb tv is simán tud. nekem ez az egy tulajdonsága az amiatt nem venném meg, mert nem fogom tartalmanként kapcsolgatni még ezt is.
A 12000B- t teljesen kihasználva, olyan képminőséget lehet vele elérni, aminél jobbat már nem akarhat az ember!![]()
Na mind1! Csak már nem bírom magamban tartani a véleméynem, mert hirdeted a rossz igét a káosz papjaként. Mondom ezt ls12000 tulajként, úgy, hogy én picike 290-es vászonra vetítek és még soha nem éreztem azt, hogy sok volna a fényerő!
UFF

Lemmy!

Számomra egyértelmű,ismerve Sanyát, hogy nem negatívan értette a napi 1 filmet. Ne legyetek már ennyire besavanyodottak!
Mi ez a stílus? Ne legyen savanyú a szőlő!

MIért mi a baj napi 1 filmmel? Szerintem az, így is átlag feletti...