-KP- írta: ↑2025.04.25., pén. 11:31
Itt a fő probléma az, hogy azzal kezdték a sorozat marketingelését, hogy most aztán hú de nagyon hűek maradnak a megjelent könyvekhez, a mozifilmeknél sokkal jobban.
Nem tudom, melyik sorozatra gondolsz, így ahhoz nem tudok hozzászólni.
A reklámszövegek valóságtartalmáról most éppen az jut eszembe, hogy az Andor új évadát is fennkölt szavakkal harangozzák komoly izgalmakat ígérve (de nem az alkotók, hanem a forgalmazók!), miközben a legunalmasabb és semmitmondóbb Star Wars élményhez volt szerencsétlenségem az első két epizód megtekintése során. A harmadik már nem került műsorra. A főszereplőt formáló színész a korábbi részekben még mutatott életjeleket, de ezek mostanra kihunytak. Persze nem a csillagok háborújától várja az ember az élet nagy kérdéseinek megoldását, de a dedós történet mellé most már látványt, kalandot sem kapunk.
... ott van pl. Adam Driver, aki abszolút beleillett volna a szerepbe, és még színészkedni is tud.
Ha tud is, felém ezt még egyszer sem villantotta meg, hacsak nem arra gondolunk színészkedés alatt, hogy a világfájdalmas arcot és gyermekien riadt tekintetet magabiztosan hozza minden filmjében.
Nekem első sorban ezzel van bajom, a bőrszín kevésbé érdekel. Rengeteg fekete, meg ázsiai színész van, akiket nagyon kedvelek. Sokkal inkább érdekel az adott színész milyen színvonalon űzi a mesterségét, milyen egyéni kvalitásokkal rendelkezik.
Jó ezt olvasni egy filmes topikban. Aki egy - irodalmi, zene-, képző-, film, stb. - művészeti alkotás értékére és tartalmára kíváncsi, remélhetően hozzád hasonlóan áll neki és nem az alkotók, előadók személyét, bőrszínét, lábméretét elemzi. Bár bizonyára van, aki ezzel a módszerrel is megtalálja a maga szórakozását.
Aszpirin írta: ↑2025.04.24., csüt. 18:03
Szerintem nagyon érdekes, izgalmas, és valamilyen szinten valóban történelmi film a Vikingek, különösebb filmes kliséktől mentesen, miközben szerintem a casting is remek. Bár sok dologban nem egyezik az ízlésünk, talán érdemes lehet adnod neki egy esélyt.
Valamilyen szinten minden film történelmi, ami a múltban játszódik és felismerjük benne a történelmi múltat.
Adtam esélyt a Vikingeknek, de mivel nem emlékszem rá néhány képen túl, bizonyára nem jött be. Nem feltétlenül az ízlésünk különbözik, inkább az érdeklődési körünk. Engem a vikingek, illetve amilyennek lefestik őket, hidegen hagy. Ezt úgy is írhatnám, hogy "nagyon rossz példa", meg "erőltetés" nekem ilyesmit ajánlani. De nem akarom ezt a dacosan támadó beszélgetési stílust magamévá tenni, ami végülis ízlés kérdése.