Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Akusztika a moziszobában

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

Re: Akusztika a moziszobában

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Cseneles írta:
2025.07.25., pén. 18:20
szepi0808 írta:
2025.07.25., pén. 08:04
rTom írta:
2025.07.25., pén. 06:50

Igen , ha az egyiket mélységben el tudod mozgatni, akár az oldalfalon a másikhoz képest.
Bár ekkor más szoba módusokat is fogsz gerjeszteni, ennek hatása nagyobb lesz mint a fázis különbségé.
A miniDsp szerintem pont erre a legjobb, legolcsóbb megoldás, a hatását is azonnal hallhatod, ellenőrizheted a fotelből.
A görbéket simogatni jó, de a dinamikát és a mélysugárzó hangját elrontani vele a szét EQ-zással szintén nagyon jó.
Ez az User felkészültségi szintjétől nagyban függ a kapott végeredményre való tekintettel. Komoly rendszerek alap köve több teremben.
Akinek van gyakorlata és tapasztalata az tudja miről van szó.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

szepi0808 írta:
2025.07.25., pén. 08:04
rTom írta:
Red75 írta:
2024.11.16., szomb. 18:02
Sziasztok!

Létezik olyan egyszerű kütyü (elektronika), amivel két passzív mélysugárzó fázisát tudnám állítani mondjuk az erősítője előtt? Nem a minidsp-re gondolok, annál egyszerűbbre, elég lenne csak a fázist összehozni. gondolkodik.gif :smile53:

Köszi!
Igen , ha az egyiket mélységben el tudod mozgatni, akár az oldalfalon a másikhoz képest.
Bár ekkor más szoba módusokat is fogsz gerjeszteni, ennek hatása nagyobb lesz mint a fázis különbségé.
A miniDsp szerintem pont erre a legjobb, legolcsóbb megoldás, a hatását is azonnal hallhatod, ellenőrizheted a fotelből.
A görbéket simogatni jó, de a dinamikát és a mélysugárzó hangját elrontani vele a szét EQ-zással szintén nagyon jó.
Ez az User felkészültségi szintjétől nagyban függ a kapott végeredményre való tekintettel. Komoly rendszerek alap köve több teremben.

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Dupla.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

szepi0808
Őslakos
Őslakos

rTom írta:
Red75 írta:
Sziasztok!

Létezik olyan egyszerű kütyü (elektronika), amivel két passzív mélysugárzó fázisát tudnám állítani mondjuk az erősítője előtt? Nem a minidsp-re gondolok, annál egyszerűbbre, elég lenne csak a fázist összehozni. gondolkodik.gif :smile53:

Köszi!
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: rTom »

Red75 írta:
Sziasztok!

Köszi!

Jobboldali.kapcsoló
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Jobboldali.kapcsoló »

Na mi lett ebből az egész panel és dologból?
Cambridge Audio CXA 81 + saját fejlesztésű - gyártású tesztgyőztes dobozok + saját tervezésű - gyártású hangolt hangdoboz állványok + KEF Q 1 Meta

Minden termékem levédett.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Sziasztok!

Köszi!
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Zozi írta:
2024.11.10., vas. 10:49
Egy ilyen azettet kell keresned hozzá szerintem:

TARION Reduziergewinde Set 3x... https://www.amazon.de/dp/B01GZUG2IW?ref ... b_ap_share
Köszi "szintetizálva" a hozzászólásaitokat, az alábbit megrendeltem.

https://www.muziker.hu/konig-meyer-21770-thread-adapter
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Zozi írta:
2024.11.10., vas. 10:49

TARION Reduziergewinde Set 3x... https://www.amazon.de/dp/B01GZUG2IW?ref ... b_ap_share
Köszi "szintetizálva" a hozzászólásaitokat, az alábbit megrendeltem.

https://www.muziker.hu/konig-meyer-21770-thread-adapter
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Gandalf írta:
2024.11.10., vas. 10:34
Az UMIK-1 el kapcsolatosan kérdeznék. A mikrofonhoz adtak egy mini tripod-ot, de én a saját állítható magasságú normálisan használható már meglévő tripodomat akartam használni. Az erősítő (onkyo tx-rz50) gyári mikrofonjának csavar menetébe illett teljesen a tripod csavar kimenete, viszont az UMIK-1 egy mikrofon tartó adaptere szélesebb menetest tartalmaz, azaz a tripodom csavarja túl kicsi hozzá, csak a hozzá adott minihez passzol. Ezek biztosan szabványos dolgok, de nem értek a fotós dolgokhoz. Az egyik lehetőség valami adapter az eltérű menetszélességek közt, vagy egy olyan mikronon tartó kar ami kompatibilis a tripodommal.

Biztosan nem én vagyok az első aki az UMIK-1 kapcsán ezzel találkozik.

Szerintem valami ilyesmi kéne csak nem a temuról szeretném rendelni.

https://www.temu.com/hu/-1-4-h%C3%BCvel ... 44161.html

Tudtok ebben segíteni?

* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1112

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Gandalf írta:
2024.11.10., vas. 10:34
az UMIK-1 egy mikrofon tartó adaptere szélesebb menetest tartalmaz, azaz a tripodom csavarja túl kicsi hozzá, csak a hozzá adott minihez passzol.

Tudtok ebben segíteni?
Szia! Igen, ezek szabványos dolgok, pl az alábbi linken válogathatsz köztük.:

https://www.muziker.hu/mikrofon-kengyel ... tpEALw_wcB
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára denesdr 2024.11.10., vas. 10:50-kor.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Az UMIK-1 el kapcsolatosan kérdeznék. A mikrofonhoz adtak egy mini tripod-ot, de én a saját állítható magasságú normálisan használható már meglévő tripodomat akartam használni. Az erősítő (onkyo tx-rz50) gyári mikrofonjának csavar menetébe illett teljesen a tripod csavar kimenete, viszont az UMIK-1 egy mikrofon tartó adaptere szélesebb menetest tartalmaz, azaz a tripodom csavarja túl kicsi hozzá, csak a hozzá adott minihez passzol. Ezek biztosan szabványos dolgok, de nem értek a fotós dolgokhoz. Az egyik lehetőség valami adapter az eltérű menetszélességek közt, vagy egy olyan mikronon tartó kar ami kompatibilis a tripodommal.

Biztosan nem én vagyok az első aki az UMIK-1 kapcsán ezzel találkozik.

Szerintem valami ilyesmi kéne csak nem a temuról szeretném rendelni.

https://www.temu.com/hu/-1-4-h%C3%BCvel ... 44161.html

Tudtok ebben segíteni?

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

ninja636 írta:
2024.05.12., vas. 12:58
Köszi és mikrofonnak mit ajánlasz?
UMIK-1
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

ninja636
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: ninja636 »

Köszi és mikrofonnak mit ajánlasz?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6225

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

szepi0808 írta:
2024.04.27., szomb. 21:26
tonee73 írta:
2024.04.27., szomb. 20:50
szepi0808 írta:
2024.04.27., szomb. 20:46
Ahogy írtam is, hogy nagyon sajnálom, hogy ilyen irányt vettem ez a fórum és most már azt is, hogy már a moderátorok is béalltak a sorba.
Azt hogy te ilyen irányt vettél azt sajnálhatod is.
A moderátorok pedig nem álltak be semmilyen sorba - nem szekértáborozunk, nekünk a fórum élhetősége fontosabb annál, mint hogy bármelyik tábor s.ggét nyaljuk.Értem én hogy fáj, hogy nincs igazad de ezért ne a moderátorokat fikázd, te szaladtál helybe a pofonért. :smile30:
Nincs igazad! Ez az egyik a másik, pedig, hogy egy moderátornak a pártatlanságnak kellene lennie a fontosat és a sertő, személyeskedő dolgokat moderálni.
Szerintem elég normálisan tettem fel a kérdést itt egy bizonyos azemlynek, akitől, mint szakembernek tettem fel a kérdést. Erre már jöttek a szemelykedő hozzászólások, azoktól, akiket meg sem szólítottam, hiszen szakmai választ vartam. Szakemberi választ meg is köszönömtem és egyben nem kértem az erre vonatkozó technikai használatárból. Erre jöttek a személyeskedő, degradáló hozzászólások ismét, plusz a moderátortól is.
Szerintem itt nagy problémák vannak, ahogy ezt meg is fogalmaztam. Sőt sokan megkerestek ezeket látva és felháborottságukról osztották meg velemenyüket. Sőt volt egy pár, aki azt mondta, hogy innentől befejezte, nem akar ide tartozni többet.
Ha itt az elüldödés a cél a régi és az új fórumosokat, akkor igazán jó felé haladtok. Nem veszítettünk még elég embert? Hány miziszoba topik zárt be? Hány ember lett inaktív, vagy töröltette magát? Ez a cél?
Ennek az lesz a vége, hogy marad a kaszt a kaszt támogató moderátorok és egy pár ember fogja itt osztani az észt és be is döglik az egész fórum.
Na, ezt sajnálom és azt is hogy te sem érted.
Úgy látom a sértődöttséged felülírja az értelmező olvasási képességed.
Utoljára visszatérek rá: nem a feltett kérdéseddel van a baj, hanem az arra adott reakcióddal - értem itt a lenéző részét. Senki sem személyeskedett, ez mindenki láthatja, ha érti is amit olvas.
Pont azok azok kerestek meg akik a te szekeredet tolják (majdnem mást írtam, de inkább visszafogom magam) - szóval inkább ne hivatkozz itt a moderáció sekélyességére.
Mutass csak egy személyeskedő hsz-t a válaszod óta, szerintem nem fog menni.
Az esetek többségében mikor betalálnak téged jogos is a dolog (nem mindig de 50%-nál jóval több esetben) aztán jön a jelentgetés meg a moderáció fikázása mert nem kaptál igazat? gondolkodik.gif
Ez lesz itt az utolsó hsz-em a témát illetően, az inenntől keletkező minden reakció az off-ban fog kikötni- ott majd lehet folytatni.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

szepi0808
Őslakos
Őslakos

tonee73 írta:
2024.04.27., szomb. 20:50
szepi0808 írta:
Ahogy írtam is, hogy nagyon sajnálom, hogy ilyen irányt vettem ez a fórum és most már azt is, hogy már a moderátorok is béalltak a sorba.
A moderátorok pedig nem álltak be semmilyen sorba - nem szekértáborozunk, nekünk a fórum élhetősége fontosabb annál, mint hogy bármelyik tábor s.ggét nyaljuk.Értem én hogy fáj, hogy nincs igazad de ezért ne a moderátorokat fikázd, te szaladtál helybe a pofonért. :smile30:
Nincs igazad! Ez az egyik a másik, pedig, hogy egy moderátornak a pártatlanságnak kellene lennie a fontosat és a sertő, személyeskedő dolgokat moderálni.
Szerintem elég normálisan tettem fel a kérdést itt egy bizonyos szakembernek akitől, szakmai választ vartam. Erre már jöttek a személyekedő hozzászólások, azoktól, akiket meg sem szólítottam, hiszen szakmai választ vartam. Szakemberi választ meg is köszönömtem és egyben nem kértem az erre vonatkozó technikai használatárból. Erre jöttek a személyeskedő, degradáló hozzászólások ismét, plusz a moderátortól is.
Szerintem itt nagy problémák vannak, ahogy ezt meg is fogalmaztam. Sőt sokan megkerestek ezeket látva és felháborottságukról osztották meg velemenyüket. Sőt volt egy pár, aki azt mondta, hogy innentől befejezte, nem akar ide tartozni többet.
Ha itt az elüldödés a cél a régi és az új fórumosokat, akkor igazán jó felé haladtok. Nem veszítettünk még elég embert? Hány miziszoba topik zárt be? Hány ember lett inaktív, vagy töröltette magát? Ez a cél?
Ennek az lesz a vége, hogy marad a kaszt a kaszt támogató moderátorok és egy pár ember fogja itt osztani az észt és be is döglik az egész fórum.
Na, ezt sajnálom és azt is hogy te sem érted.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

szepi0808 írta:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Ahogy írtam is, hogy nagyon sajnálom, hogy ilyen irányt vett ez a fórum és most már azt is, hogy már a moderátorok is béalltak a sorba.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Zozi írta:
2024.04.27., szomb. 19:32
Többet tényleg nem írok ehhez a témához, hagyom leülepedni a dolgokat. Nekem nem érdekem, hogy itt marjuk egymást.
Pontosan erre gondoltam én is, mikor kértem, hogy zárjuk le a témát. :smile29:

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

tonee73 írta:
2024.04.27., szomb. 18:46
szepi0808 írta:
2024.04.27., szomb. 11:27
Fapaci, akusztikai szakemberek tettem fel egy kérdés, amit nem volt tiszta számomra és ezt a megfelelő helyen.
Kaptam választ, megköszöntem, én elzárkóztam ennek a technikának az alkalmazásától a szobámban, mivel elégedett vagyok és szívemm joga, szerintem ezt megtenni.
Erre ez kerekedett belőle és szerintem ez nem helyén való.
Úgy látom kezd elkasztosodni a fórum. Aki nem ért egyet, vagy nem bólogat, vagy más véleménye van, vagy csak nem szeretné azt ahogy megmondják, hogy kellene neki és ha nem, akkor hülye.
Fapacit is kifikáztátok már innét, csodálkozom, hogy még van kedve válaszolni kérdésekre.
Sajnálom, hogy ilyen irányt vett ez a fórum :(
Te sajnálod? Már ne is haragudj, nem ülsz te egy kicsit fordítva azon a (nem fa) lovon :quetionmark:
Addig passzol is a történet, hogy tanácsot kértél, amit meg is kaptál Falótól, aztán lereagáltad a magad módján.
Miután Zozi rávilágított, hogy ezt azért nem így kéne, még te jelentgetted a hsz-ét "személyeskedés és sértő" jelzőkkel.
Itt most pont nem a bólogató jánosokról van szó, meg nem arról hogy Fapacit fikázta valaki, hanem arról, hogy pont te teszed szóvá a történteket a viselkedésed után. :smile51:
Szerintem itt most le is zárhatjuk ezt a témát, de most épp a saját portádon kellene szétnézni, mert ez itt pont a szerecsenmosdatás tipikus esete... gondolkodik.gif
Én csak tippeltem, hogy adminhoz szaladt, a reggeli megjelenésed okán. De ez egy bevett szokás errefelé. Nem először fordul(na) elő. Ezért is próbáltam nem átlépni azt a bizonyos határt és próbáltam normális hangnemben kommunikálni az elejétől fogva. Köszönöm a pozitív állásfoglalást. Többet tényleg nem írok ehhez a témához, hagyom leülepedni a dolgokat. Nekem nem érdekem, hogy itt marjuk egymást.
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

szepi0808 írta:
2024.04.27., szomb. 11:27
Fapaci, akusztikai szakemberek tettem fel egy kérdés, amit nem volt tiszta számomra és ezt a megfelelő helyen.
Kaptam választ, megköszöntem, én elzárkóztam ennek a technikának az alkalmazásától a szobámban, mivel elégedett vagyok és szívemm joga, szerintem ezt megtenni.
Úgy látom kezd elkasztosodni a fórum. Aki nem ért egyet, vagy nem bólogat, vagy más véleménye van, vagy csak nem szeretné azt ahogy megmondják, hogy kellene neki és ha nem, akkor hülye.
Fapacit is kifikáztátok már innét, csodálkozom, hogy még van kedve válaszolni kérdésekre.
Te sajnálod? Már ne is haragudj, nem ülsz te egy kicsit fordítva azon a (nem fa) lovon :quetionmark:
Addig passzol is a történet, hogy tanácsot kértél, amit meg is kaptál Falótól, aztán lereagáltad a magad módján.
Miután Zozi rávilágított, hogy ezt azért nem így kéne, még te jelentgetted a hsz-ét "személyeskedés és sértő" jelzőkkel.
Itt most pont nem a bólogató jánosokról van szó, meg nem arról hogy Fapacit fikázta valaki, hanem arról, hogy pont te teszed szóvá a történteket a viselkedésed után. :smile51:
Szerintem itt most le is zárhatjuk ezt a témát, de most épp a saját portádon kellene szétnézni, mert ez itt pont a szerecsenmosdatás tipikus esete... gondolkodik.gif

szepi0808
Őslakos
Őslakos

JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Amire rászerettem volna világítani az előző irásomban az az, hogy Dirac ART nélkül is van élet és nem mindenkinek adott a lehetőség. Viszont mint Szepinek is adott a helység, technika, hardveres oldal így akár kihasználhatná a rendszer maximális tudását is.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

A torzításra reagálva...mivel 5% körüli érték még közepesnek sem nevezhető főleg nem egy dedikált moziszobában. Megosztok két gondosan megtervezett és kivitelezett helységbe telepített 4sub együttes mérést a szobával 87,5dB mérőjel mentén.
-
Torzítás.jpg
-
Az ábrán ZoziPlex és jómagam(Cseneles) rendszere viszamért értékei szemlélhetők meg. Nincs Dirac ART egyik rendszerben sem üzemben, viszont látszik, hogy kellő tudás és odafigyeléssel és kézi beállítást alkalmazva is hova lehet eljutni.
-
Akár ide vehetjük a frekvencia menetet természetesen simítások nélkül és az impulzus választ is.
-
spl.jpg
-
imp.jpg

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

Én csak remélni tudom, hogy eljön az az idő amikor felnő a hazai mozis közösség is arra a szintre, hogy ez már nem lesz elég nekik... sok a kókler, sokan meg tapsikolnak nekik. Elég megnézni a facebook csoportokat is... Lehet, hogy nálad tökéletes az akusztika minden szempontból és nincs ilyen ördögi dolgokra szükséged, de mi van a kuncsaftjaiddal? Elnézve a a helyeket, (minden bántás nélkül) ahol megfordulsz, hát nem tudom... az biztos, hogy ha hozzám érkezne egy kalibrátor ilyen felkészültséggel, nem sokáig élvezné a vendégszeretetet nálam...
Azt hiszem ebben van a lényege a beszélgetésnek,(ha már a többi tényleg a helyén van) nagyon jól megfogalmazva. És tényleg kultúráltan megfogalmazva. :smile53:
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”