Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
AV erősítők mérése
AV erősítők mérése
OFFTOPIC:
Ez a műszerész kolléga a véleménye alapján nem a szakmájában, hanem vmi falusi építkezésen dolgozhat De azért rég nevettem ekkorát
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
AV erősítők mérése
Részemről a február 4.-e az jó lenne ,vagy a február 11.-e...
Ha nem jön össze a 4.-e, akkor legközelebb csak ehhez 3 hétre lenne a következő időpont.
AV erősítők mérése
Bocs, nem beleokoskodni akarok, de...
Ha ez a "műterhelés" az, amire gondolok(ellenállások hűtőbordán), akkor mégis szóvá teszem. Múltkor olvasgattam a részletes teszt eredményeket valamelyik topic-ba. Mutattam egy elektroműszerész haveromnak (a képeket is), erre kb. ezt mondta: Ha ezt az ő erősítőjével végezné valaki, olyat csapna a fejére, hogy csak na. Először is: szerinte a hangfalaknak nincs ilyen folyamatos kimérhető ellenálása(névleges impedancia), tehát az egész teszt nem a valós terhelhetőséget mutatja. Másik, hogy az erősítőt is tönkre lehet vágni, mert ez tulajdonképpen rövidrezárás. A közelgő TESZT kapcsán kérdezem, akkor most hogy is van ez?? (Ha baromságokat írtam, ne rám fújjatok.)
Gondolkodtam, hogy egyáltalán reagáljak-e erre a sületlenségre.
A hangfalakra ráírt ohmikus érték valóban a váltakozó áramú ellenállást (impedancia) mutatja, ennek ellenére ha rámérsz egy sima multiméterrel akkor is 4, 6, ill. 8 Ohmot fogsz kapni. (Természetesen amilyen a hangfal) A legjobban szimulálni ezt egy ilyen "műterheléssel" lehet, ami egy nagy teljesítményű ellenállás. Mivel én is elektroműszerész lennék még jobban csodálkozom: még az iskolaban annó volt egy hatalmas csúszkás 200W-os műterhelésünk amit lehetett 4-8 Ohm-ig állítani. Pontosan ezzel tanították az erősítők mérését.
Zárlat: Na ezen már tényleg röhögnöm kell!
Ezek szerint, ha otthon felkapcsolod a villanyt, akkor az izzószálon keresztűl rövidre zárod a hálózatot?
Nos ez a "rövidzárlat" az izzó esetében fénnyé és hővé alakúl, míg a mi esetünkben csak hővé, amit a nagy hűtőbordákon keresztűl disszipáltatunk el.
Egyébként ha jobban belegondolsz, a helyesen bekötött hangfalaid tekercselésén keresztűl is "rövidrezárod" az erősítődet... Bruhaha
Azért csak kérdezd meg a "műszerész" havarodat, mégis mit javasol, hogyan kellene mérni?
AV erősítők mérése
Amire szükségem van: RACPOWER kolléga tutti műterheléseire (6x100W),
Bocs, nem beleokoskodni akarok, de...
Ha ez a "műterhelés" az, amire gondolok(ellenállások hűtőbordán), akkor mégis szóvá teszem. Múltkor olvasgattam a részletes teszt eredményeket valamelyik topic-ba. Mutattam egy elektroműszerész haveromnak (a képeket is), erre kb. ezt mondta: Ha ezt az ő erősítőjével végezné valaki, olyat csapna a fejére, hogy csak na. Először is: szerinte a hangfalaknak nincs ilyen folyamatos kimérhető ellenálása(névleges impedancia), tehát az egész teszt nem a valós terhelhetőséget mutatja. Másik, hogy az erősítőt is tönkre lehet vágni, mert ez tulajdonképpen rövidrezárás. A közelgő TESZT kapcsán kérdezem, akkor most hogy is van ez?? (Ha baromságokat írtam, ne rám fújjatok.)
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
AV erősítők mérése
Részemről a február 4.-e az jó lenne ,vagy a február 11.-e...
AV erősítők mérése
Üdv!
Az első dátumok a mérésre: február 4. vagy február 5.
Lássuk kinek mennyire jó/nem jó.
A feb. 4/5 hétvége zűrös csak hellyel-közzel vagyok Bp.-en
A feb. 11/12 és a feb. 18/19 hétvége szabad bármelyik nap lehet
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
AV erősítők mérése
Üdv!
- 4. szimpibb..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
AV erősítők mérése
Üdv!
Nekem csak 6.-a után lenne jó. Addig sielni megyek
sajti
AV erősítők mérése
Üdv!
AV erősítők mérése
Ha egyszer meg tudom oldani(elsősorban a szállítását), én is jelentkeznék a 4600-os yamahámmal, márcsak azért is, mert egy külföldi oldal részletes mérése egész érdekes adatokat hozott ki róla. Mondjuk a 2.-ik tesztre.
Projektor:Sony Hs60 Vászon:Projecta Homescreen Front:Dali Concept 10 Center:Wh.Diamond Center Rear: Phonar Compact2 Sub:Rel Q150E Receiver: Yamaha rxv4600+Nad M25 DVD1: Denon 3910 Kábelek : QED anniversary silver
AV erősítők mérése
- en jelentkezem..
- nekem egy 575X-em van, nemtom eltér-e ez a sima 575-tol. ha kell hozom.
T A M I . H U
AV erősítők mérése
Tehát ott kell lennem mindenképpen mert mérni nem is tudtok nélkülem...
Na ja, postán is elküldheted a műterhelést...
Beszéltem a Denonos emberrel: ő is benne van a mérésben, tehát már 5 tesztalanyunk van. Asszem 1 alkalomra ennyi elég is.
AV erősítők mérése
Örülök az érdeklődésnek!
A hejszín Bp-n van, a cégemnél. Hivatalosan kérek engedélyt "egy kis méregetésre", így ezt valamelyik hétvegén tudnánk megejteni. Mivel ha jól számolom 4 db tesztalany élből összegyűlt (a Denonos haverommal még nem beszéltem), így már csak az időpontot kell egyeztetni ami mindenkinek megfelel. Azt hiszem, ha RACPOWER hozza a cuccait, akkor minden mérőeszköz rendelkezésre áll.
Üdv
Turbo
Igy van Turbo!
Tehát ott kell lennem mindenképpen mert mérni nem is tudtok nélkülem...
AV erősítők mérése
Örülök az érdeklődésnek!
A hejszín Bp-n van, a cégemnél. Hivatalosan kérek engedélyt "egy kis méregetésre", így ezt valamelyik hétvegén tudnánk megejteni. Mivel ha jól számolom 4 db tesztalany élből összegyűlt (a Denonos haverommal még nem beszéltem), így már csak az időpontot kell egyeztetni ami mindenkinek megfelel. Azt hiszem, ha RACPOWER hozza a cuccait, akkor minden mérőeszköz rendelkezésre áll.
Üdv
Turbo
AV erősítők mérése
Turbo!
Elöször is hadd köszönjem meg Turbonak, hogy meginvitált egy jó kis AV Erősítő mérére.
Amit Turbo leírt műszerparkot az azért nem semmi és tényleg izig-vérig mindent fel tudnánk jegyezni az utókor számára.
Igaz debreceni vagyok, de ha tényleg jobb idő lesz egy ilyen szuper csapat mérésre tényleg felmennék és természetesen biztosítanám a hálózatzi teljesítménymérőt és a műterheléseket (7x6,8 ohm, 100W-os ellenállásokat) tehát 7 végfokot is tudunk terhelni ha kell.
Egy jó kis Profi 4 Mpixeles Digit fényképezőt is vinnék a látvány megörökítésére.
Úgy gondolom ez tényleg érdemes megcsinálni mert ebből nemcsak a laikusok de még mi is tanulhatunk...
Én azt javaslom aki be akar szállni az "iratkozzon fel" Turbónál mert ugyebár csak Ő biztosítja a Fő helyet és akkor egy időpontot egyeztetnénk, hogy mindenkinek aktuális legyen.
Mivel Én már meg vagyok hívva, ezért Én biztosan ott leszek...
AV erősítők mérése
..Ehhez biztosítani tudok: mérőlaboratóriumi körülmenyeket..
- ez azt jelenti,h ogy bevallalod a helyszin biztositasat? nallad odahaza? vagy valami ceghnel lenne?
- mert akkor en nem szervezkedem ..
T A M I . H U
AV erősítők mérése
... de a trafó korlátozó hatását vehetjük a végfokok védelmének is ...
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
AV erősítők mérése
A gyárilag megadott teljesítmények azt mutaják, hogy 5-6-7 db olyan teljesítményű végfok van a készülékben. Egyszerre minden csatit terhelve biztosan nem tudja mindegyik végfok a max. teljesítményét elérni, de a trafó korlátozó hatását vehetjük a végfokok védelmének is. (Mint a motorok esetében a lefojtás.)
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
AV erősítők mérése
Még valami: ezek a mérések csak a száraz tényeket hivatottak megmutatni. Egy-egy erősítő hangreprodukciója természetesen csak részben függ a torzitástól és a teljesítménytől. (lásd: csöves erősítők, 10% THD, és mégis szeretik az emberek)
Viszont ezek az adatok úgy velem egy házimozi erősítő esetében nagyobb hangsúlyt kapnak, mint egy Hi-Fi vagy audiophille erősítőnél.
Egy Marantz SR-7500-assal beszállnék, ha van érdeklődés. Részemről lehet vidék is a teszthelyszín. (Egy mérésem már van róla. Ott 5x90W kimenő teljesítményt mértek rajta)
sajti
Ja és tudok vinni egy fejnyi mérési tapasztalatot is, valamint ha sikerül megszereznem, akkor egy 400Megás digitális LeCroy szkópot
sajti
AV erősítők mérése
Még valami: ezek a mérések csak a száraz tényeket hivatottak megmutatni. Egy-egy erősítő hangreprodukciója természetesen csak részben függ a torzitástól és a teljesítménytől. (lásd: csöves erősítők, 10% THD, és mégis szeretik az emberek)
Viszont ezek az adatok úgy velem egy házimozi erősítő esetében nagyobb hangsúlyt kapnak, mint egy Hi-Fi vagy audiophille erősítőnél.
Egy Marantz SR-7500-assal beszállnék, ha van érdeklődés. Részemről lehet vidék is a teszthelyszín. (Egy mérésem már van róla. Ott 5x90W kimenő teljesítményt mértek rajta)
sajti
AV erősítők mérése
Engem speciel érdekelnek a száraz tények jó kiindulási alap. Ha Bp.-en történik a dolog felajánlom a Yamaha 450-es erősítőm tesztalanynak.
AV erősítők mérése
AV erősítők mérése
Tisztelt fórumlakók!
Az utóbbi időkben felmerült bennem (úgy tűnik többekben is), hogy mi is rejlik igazán a különböző gyártók hangzatosnál hangzatosabb teljesítmény (és torzitás) adatai mögött.
Egy két példa: Pioneer 1015-ös 150W 1kHz, 6Ohm, 1% THD!! mellett
Onkyo 575-ös 130W 1kHz, 6Ohm az azsiai EIAJ mérés szerint
stb...
Lássuk a medvét: mérjünk úgy ami a valós használatot szimulálja a leginkább, vagyis
20Hz-20kHz-ig, 8Ohm-on!
Tehát a következő méréseket szeretném elvégezni a tesztalanyokon:
-Teljesítmény mérés, 2 csatorna meghajtva 20Hz-20kHz-ig, 8Ohm-on, névleges THD-nél
-Teljesítmény mérés, 5 (6,7, amilyen az erősítő) csatorna meghajtva 20Hz-20kHz-ig, 8Ohm-on, névleges THD-nél
-Tényleges THD, 2 csatorna meghajtva 20Hz-20kHz-ig, 8Ohm-on, névleges teljesítménynél
-Tényleges THD, 5 (6,7, amilyen az erősítő) csatorna meghajtva 20Hz-20kHz-ig, 8Ohm-on, névleges teljesítménynél
-Hálózatból felvett teljesítmény
Ehhez biztosítani tudok: mérőlaboratóriumi körülmenyeket (pl. leválasztó trafós betáplálást), 500 MHz-es, 4 sugaras, digitális LeCroy szkópot, Neutrik digitális audiometer-t, melynek saját generátora tud 20Hz-20kHz-es sweep-et, nagy LCD-jére ki is rajzolja a szinuszt, THD-t mér, sőt még ki is tudja nyomtatni, digitális lakatfogós ampermérőt, digitális feszültségmérőt.
Amire szükségem van: RACPOWER kolléga tutti műterheléseire (6x100W), digitális hálózati teljesítmény mérőjére, és mérési tapasztalatira. (vagyis rá)
Amennyiben összejön a dolog az első tesztberendezések a következők lesznek:
Onkyo TX-DS 575, Onkyo TX-DS 676, Denon AVR-3805
Mottó: mérjünk, had izzon a műterhelés!!