Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Gipszkarton álmennyezetbe szerelhető hangszórókat szeretnék beszerezni 5.1.4 Atmos-hoz. Jelenleg 5.1.2 van, a felsők Dali Alteco-k. A szoba kis méretű (kb 14 m2), az álmennyezet májusban kerül kialakításra, profilrácsra rögzített gipszkarton lemezekből, amelyek fölé hővisszaverő fólia, 5 cm kőzetgyapot és 3 cm légrés kerül. A gipszkarton táblák végül természetesen glettet és festéket kapnak. Kábelezés: maradnék a jelenleg is használt Audioquest Type2-nél. A frontok, a center és a két surround hangsugárzó a Dali Opticon (Mk 1) szériából valók, az AVR pedig egy Marantz SR6013, tehát az egész max. alsóközép-kategóriás cucc. Nyilván árban, minőségben és hangzásvilágban ebbe illeszkedőt keresnék.
Tudnátok-e abban segíteni, hogy milyen márkák/típusok felé kacsintgassak? Nulla tapasztalatom van a mennyezetbe szerelhető hangszórókkal/hangsugárzókkal. Köszi előre is!!!!
(a gipszkarton álmennyezetet a két háloszoba már megkapta, tudok feltenni képeket is a szerkezetről, ha ez érdekes, bár valószínűleg ez eléggé "sztenderd" kialakítás)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Gyulai D.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Hozzászólás Szerző: Gyulai D. »

moki írta:
2024.10.17., csüt. 19:56
Már a helyén.
Nagyon király! Kevesen építkeznek otthon, szóval csak így tovább! Megéri!!!

Az erő legyen veled! ;peace;

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

moki írta:
Már a helyén.
Hogy fog az a Tie fighter zörögni...
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Hozzászólás Szerző: Morph »

DeLorean írta:
2024.10.17., csüt. 20:02
moki írta:
Már a helyén.
Ez a helye? gondolkodik.gif
Miért? Tél jön, nem fog fázni...
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

moki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 43

Hozzászólás Szerző: moki »

Már a helyén.
Csatolmányok
IMG_20241017_185216.jpg

Marantz Sr-5008, MA Mr6, MA RX Centre, MA RSFX, MA RXW-12, MEDE8ER.
Van itt még más is: Diy DoZ (ClassA 2x15W), Diy NVCSN Hibrid  (2x200W).

moki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

RCF LF15x401

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

moki írta:
2024.10.05., szomb. 16:36
Lassan kész.
-
Nagy a hasonlóság az én Ultimaxhoz tervezett ládáimhoz.
-
ultimax2.jpg
ultimax.jpg
-
Milyen tíusú driver lessz benne?

moki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lassan kész.
Csatolmányok
IMG_20241005_144548.jpg

moki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Készül egy 2. példány is.
moki írta:
2023.01.02., hétf. 10:35
Sziasztok!

Elkészült az RCF Diy projektem.
Még egy hangszóró selyemmel, kiegészítem, mert a gyerek miatt veszélyben van :)

Köszönöm szépen a segítségeket amit itt kaptam a fórumon a projekt kapcsán.
Csatolmányok
IMG_20241003_195439.jpg
IMG_20241003_193448.jpg

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Marton81 írta:
2024.07.14., vas. 14:35

Természetesen van center (szintén Tannoy, ehhez a szethez), és van sub is (egy ELAC, most fejből nem emlékszem a gyártási számra). Ha cserélem a frontokat és a surrondokat, cserélem hozzá a centert is (és jó eséllyel a sub-ot is). Csak így egyszerűbb volt a kérdés, mégis 4 álló hangfal a gerince az egésznek, a subot meg sok esetben nem is azonos márkából választják, azt majd az új szetthez méretezem.
Vagy megnézed mi a legnagyobb méret ami elfér a centert illetően, azt keressél lehetőséged szerinti legjobbat, és ahhoz veszed a frontjatit, surroundjait. Úgyis a nagy része a filmeknek a centerből jön. A subot meg a szobához igazítsd ne a 4 állódhoz szerintem.

Marton81
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Marton81 »

-KP- írta:
2024.07.14., vas. 13:13

Őszintén a kérdésed is fura számomra? 4 darab ilyen dobozod van, ezek szerint nincs centered? Mélysugárzó sincs? Ez lenne az első és legfontosabb, hogy egy mélysugárzó, és egy centersugárzó beszerzése.
Természetesen van center (szintén Tannoy, ehhez a szethez), és van sub is (egy ELAC, most fejből nem emlékszem a gyártási számra). Ha cserélem a frontokat és a surrondokat, cserélem hozzá a centert is (és jó eséllyel a sub-ot is). Csak így egyszerűbb volt a kérdés, mégis 4 álló hangfal a gerince az egésznek, a subot meg sok esetben nem is azonos márkából választják, azt majd az új szetthez méretezem.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Marton81 írta:
2024.07.14., vas. 03:03
Köszi, tehát annyival nem jobbak ezek az új ládák?
pedig azt hittem... :( és mire érné meg, ami előrelépés lenne?

youtu.be/esBYXLuR2nw

Rengeteg mérést találsz itt: https://www.spinorama.org/
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Marton81 írta:
2024.07.14., vas. 03:03
Őszintén a kérdésed is fura számomra? 4 darab ilyen dobozod van, ezek szerint nincs centered? Mélysugárzó sincs? Ez lenne az első és legfontosabb, hogy egy mélysugárzó, és egy centersugárzó beszerzése.

Marton81

Gyulai D.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Hozzászólás Szerző: Gyulai D. »

Marton81 írta:
2024.07.11., csüt. 17:47
most, hogy meg lett az új erőlködőm (lőttem egy nagyon akciós AN1000-ret :D ), kérdésem, hogy van értelme lecserélni a 4db Tannoy MX3-at 4db Polk audio XT60-ra(esetleg 70-re), vagy ugyan újabb lenne, de nem lenne előrelépés?
Normálisan működne egyáltalán az erősítővel az XT60? köszi a segítséget
Nincs értelme.

Marton81

most, hogy meg lett az új erőlködőm (lőttem egy nagyon akciós AN1000-ret :D ), kérdésem, hogy van értelme lecserélni a 4db Tannoy MX3-at 4db Polk audio XT60-ra(esetleg 70-re), vagy ugyan újabb lenne, de nem lenne előrelépés?
Normálisan működne egyáltalán az erősítővel az XT60? köszi a segítséget

dorek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: dorek »

Ahogy Qti is írta, normál fimnézés közben nincs a Dune-vel gond, a "demó módot" nem szokta szeretni, vagyis ha nem az elejéről indul a film, és mondjuk pl. TrueHD a hangsáv, de ez sem általános. Sima DD hanggal sztem nincs ilyen probléma. Én ezzel együtt tudok élni :D

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

qti írta:
2024.06.24., hétf. 18:31
Quetz írta:
2024.06.24., hétf. 15:51
dorek írta:
2024.06.23., vas. 15:27
- A Dune egy Real Vision 4k típus, nem tökéletes, de általában teszi a dolgát, a 3 kattintásos feliratkereső funkciója pedig megfizethetetlen. Gondolkodtam htpc-n, de tőlem is kicsit távol áll, és a szoba nem egyszemélyes, gyakran használják a gyerkőcök is (mozi, PS4), és ha nem vagyok otthon, előfordul, hogy felhívnak, melyik távval mit kell kapcsolni :D , szóval a médialejátszó valószínűleg marad.
Esetleg érdemes lenne kipróbálnod a kodi-t. Ha bejön a felület és a tudja azt amire szükséged van, akkor pár 10k hufból tudsz alárakni HW-t.
Szerintem az volt a gond, hogy itt nem egy filmet néztünk végig, hanem váltogattunk filmeket, hangsávokat, demóztunk. Nekem is van egy kisebb Dune lejátszóm, ami szintén képes belassulni, ha "össze-vissza" kapcsolgatom. Természetesen ez így nagyon nem jó, de nálam is ezt a lejátszót szokta meg a család. Alig tudtak átállni a Popcornról. :D
Nekem van egy Dune Ultra HD 4K lejátszóm, kb. 4 éve teszi a dolgát mindenféle döccenők nélkül...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

qti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: qti »

Quetz írta:
2024.06.24., hétf. 15:51
dorek írta:
- A Dune egy Real Vision 4k típus, nem tökéletes, de általában teszi a dolgát, a 3 kattintásos feliratkereső funkciója pedig megfizethetetlen. Gondolkodtam htpc-n, de tőlem is kicsit távol áll, és a szoba nem egyszemélyes, gyakran használják a gyerkőcök is (mozi, PS4), és ha nem vagyok otthon, előfordul, hogy felhívnak, melyik távval mit kell kapcsolni :D , szóval a médialejátszó valószínűleg marad.
Esetleg érdemes lenne kipróbálnod a kodi-t. Ha bejön a felület és a tudja azt amire szükséged van, akkor pár 10k hufból tudsz alárakni HW-t.
Szerintem az volt a gond, hogy itt nem egy filmet néztünk végig, hanem váltogattunk filmeket, hangsávokat, demóztunk. Nekem is van egy kisebb Dune lejátszóm, ami szintén képes belassulni, ha "össze-vissza" kapcsolgatom. Természetesen ez így nagyon nem jó, de nálam is ezt a lejátszót szokta meg a család. Alig tudtak átállni a Popcornról. :D

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

dorek írta:

dorek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: dorek »

Először is köszönöm a látogatást (Qti barátodat egy adásvétel kapcsán már ismerősként köszönthettem :rolleyes: ), és az elismerő szavakat. Bár nem vagyok aktív fórumos, de jó időnként hobbitársakkal találkozni, általában csak a témában laikus ismerősök fordulnak meg nálam. Csak néhány kiegészítés a leírtakhoz:
A szoba mindössze 16,5 m2, a viszonylag nagy belmagasság (2.85m) sokat dob a térérzeten. A vászon 2.92m, a nézési távolság 2.6-2.9m közötti (ülő ill. lábtartós félig elfekvő pozíció). Mi kizárólag az utóbbi verziót preferáljuk, ezért van a kb. 70 centis vászonmagasság, mert lejjebb bár jól mutatna, de belelógna a képbe a lábfejünk. (+az ugyan alkalmilag, de néha használt 2. üléssorból takarásban lenne a kép alja)
Az Arcamról: előtte Pio sc-lx89 volt, szerettem, de ki akartam próbálni a diracot, és mivel úgy gondolom, az én felhasználási igényeimhez, körülményeimhez (kis szoba, "normál" hangerő) elég egy komolyabb avr, és akkor még csak az Arcam/Nad vonalon volt elérhető avr szinten a dirac, így lett az Arcam, amivel maximálisan elégedett vagyok. Amúgy szerintem is jobb vétel az avr20/21, minimálisan gyengébb, és G helyett AB osztályú, de átlag felhasználónak szerintem elég a teljesítménye. Én is eladó 20-ast kerestem, de aztán Bécsben találtam egy demó avr30-at, kereskedőnél, kb. féláron, 5 év garival, úgyhogy másnap mentem is érte. Ahogy írtad is, akinek nem sürgős, érdemes keresgélni, "okosan" vásárolni, drága ez a hobbi na..
A két számomra is kritikus pontra rátapintottál:
- a két első szub elhelyezése nekem is zavaró esztétikailag, de sajnos sok lehetőségem nem volt: A vászon csak 25 cm-re van a faltól, mivel a nagy vászon miatt a nézési távolságot nem akartam tovább csökkenteni. Ilyen mélységű mélyláda eleve nem sok van, és a vászon mögött egy akusztikai panelekkel eltakart nagy dupla ablak van, alatta pedig egy 2m-es radiátor+ a csövek, így kettő széles, magas láda se nagyon férne el. Szóval maradt ez az esztétikailag kompromisszumos megoldás, de ezért is tettem fekete velúr fóliát a szubok tetejére, így sötétben szinte nem is látszanak.
Örülök, hogy eljöttetek és köszönöm a tartalmas beszámolót.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Nemrég Csenelesnél és Cutlernél jártam, de aznap ellátogattam még egy 3. helyre is. Adós vagyok ezzel az írással pár hete, de eléggé el voltam havazva. Kisebb rövidebb írásokra futotta. Nagyobbakra nem. Tanakodtam is melyik topikba írjak, mert ez nem Pro mozi, szóval talán ide illik a legjobban. Szóval a Zalaegerszeg Vasvár útvonal után megmásztuk még Zalaszentgrótot is és ellátogattunk Dorek-hez. Tudom erre sokan felkapják a fejüket, hogy "kihez", amivel semmi baj nincs, mert az aprón kívül nem igazán aktív.

Nála egy kicsit más a felállás, mint Cutlernél. Dedikált szoba, pipa. De ez házon belül van,nem kívül. Van néhány ereklye is. 2-2 a két hátsó sarokban. Abszolút gusztusos és feldobja a hangulatot. Nincs dömping feeling. Ahogy az egész szoba nagyon szépen meg van csinálva. Ha fizetnék se biztos, hogy sokkal jobban megcsinálná valaki. Baloldalt elöl még egy darts táblát is sikerült egy kinyitható/becsukható akusztikai elem mögé elrejteni :) A szobában jócskán vannak akusztikai elemek, főleg a mennyezet sikerült gyönyörűen megcsinálni, és az Artnovion diffúzorok is nagyon impozánsan mutatnak. Nincs végfok proci, "csupán" egy AVR. Azért írom, hogy csupán,mert az az Arcam csúcs AVR-je, egy Arcam AVR30, ami kvázi az Arcam AVR31 elődje. Nem is tudom hogy 4k-8k-n kívül van-e bármi különbség. Jelenleg potom 2.7 milla az új ára, bár az AVR30 ettől azért jóval olcsóbb volt. Nincsenek böszme méretű pro hangfalak, helyette a Magnat Cinema Ultra LCR-je szolgáltatja az alsó 7 hangsávot, felül pedig 6 darab atmos emlékeim szerint. Korábbi rendszerből megmaradt még fej fölött középen két darab Dali Phantom (pontos típusát nem tudom) elől és hátul pedig a Magnat Cinema Ultra AEH-400-as hangsugárzója. A mélyhangokért pedig 3 darab Magnat Cinema Ultra mélysugárzó felelt. A bejárati ajtó nagyon közel van az egyik sarokhoz, elég bajosan férne el oda még egy,így maradt a 3. Sajna szükség volt még egy Behringer NX3000 beiktatására, mert az egyik mélysugárzón elszállt a panel, egy másikat meg eleve úgy vett. Hiába no, okosan vásárolva lehet jó dolgokat venni bagóért. Az atmos sugárzókat pedig pluszban valamilyen Rotel végfok hajtja. Lelki szemeim előtt látom, amint most többen felhördülnek, hogy Arcam mellé Magnat?? Na most ez nagyon nem az a Magnat, amire a többség asszociál. Ez egy THX Ultra minősítésű szett. Konkrétan ha felmentek a THX oldalára a Magnat szettjét fogjátok látni háttérként. Nem összekeverendő a sok olcsó gagyival amit a márka a piacra öntött. Az LCR-ben két darab 17cm-es mély dolgozik, egy 42mm-es dóm társaságában, 93dB érzékenység mellett. Jól olvastad, 42. Nem a szokásos 25mm. Ami kell is, ha azt akarjuk, hogy nagy hangerőn se kezdjen el erőlködni, mivel nincs tölcsér. A mélysugárzó pedig 32cm-es dupla passzív membrános felépítés.

Kép Kép Kép

A képért egy 3 chipes Christie DLP vetítő felelt (talán HD6k?), ami a szobán kívül helyezkedik el. Ennek is köszönhetően, amíg nem indítunk egy filmet, síri csend honol a szobában. A vászon pedig talán egy 280centi széles Xyscreen scope 2:35:1/21:9 képarányban. A nézési táv talán 2.5-2.6 körüli. A szoba talán 20nm körüli lehetett. Fejből nem emlékszem már ezekre. Majd dorek kiigazít.

Igazából azért mentem Dorekhez, mert egyrészt kíváncsi voltam a nagy Arcam AVR-re, másrészt kíváncsi voltam a Magnat Cinema Ultra szettre. Christie vetítőt már láttam másnál, szóval nagy meglepetés nem ért. Ennek a vetítőnek brutálisan jó képe van, mind élességben, mind fényerőben. Kár hogy a médiajátszó nem állt a helyzet magaslatán. Sajna többször produkált akadást, ill. volt hogy a kép és hang nem volt szinkronban egy-egy jelenetnél volt hogy kissé szét is esett. Valamilyen régebbi Dune talán, nem emlékszem pontosan. A vászonméret pedig erről a nézési távról igazán impozáns. Bár erre még később kitérek. Őszintén szólva úgy éreztem, hogy a médiajátszó visszafogja a vetítő tudását, és dukálna egy normális htpc.

Hangról pedig. Ugye ez örök vita tárgya, hogy tényleg kell-e a végfok proci felállás, vagy el lehet lenni egy avr-el is. Azokon a hangerőszinteken amin Dorek szokott mozizni bőven elég az AVR. Ő nem szokta annyira hajtani. Pedig egyébként lehet. Szerintem a döntő többségnek ez elég lenne. Mozinappalikba, társasházakba, családi mozizásra meg végképp. Bár tény, hogy az Arcam azért nagyon nem egy átlag avr. A nagyobb modelljeik maximális áramfelvétele 1.5kw. Nem 6-700W mint a Marantzoknál Denonoknál. Még a közel 3milliós Denon csúcsmodell esetén is 900W :D Bár nem demóztunk akkora hangerőn, mint Csenelesnél vagy Cutlernél, annyi leszűrhető volt, hogy a rendszer hangja nagyon tiszta és erőlködés mentes és bőven volt még benne tartalék. Amit egy picit hiányoltam talán,az egy kis dögösség. De ez lehet a hangerő miatt is, még jobban hajtva lehet megjött volna az is. Vagy szimplán a komponenseknek ilyen a hangkaraktere. Nehéz eldönteni egy rövid demó után. A hallottak alapján kíváncsi lennék egy ilyen Magnat szettre egy végfok/procis rendszerben. Másrészt kíváncsi lennék, az egyel kisebb Arcam avr milyen lehet. Konkrétan az AVR21-es. Árban az AVR21 és az AVR31 között 1 millió forint van, ami egy szemmel azért igencsak látható összeg, és jó kérdés, hogy megéri-e a felárat. A mély kellően mélyre megy és erő is van benne. Bár furcsa mód voltak olyan részek, ahol picit keveselltem, de voltak olyan részek is, ahol meg már sokalltam is. A térhatás remek. Az atmos pedig nagyon jól hallható volt, egyrészt az atmos sugárzók kellően távol vannak egymástól, másrészt elég jó a belmagasság is. Szerintem lehetett minimum 2.8.

Akkor végül pedig, ami nem annyira tetszett. A médiajátszóról írtam, hogy nem mindig volt a helyzete magaslatán. A másik pedig, hogy adott egy rendkívül gusztán megépített moziszoba,vászon mögé rejtett hangsugárzókkal. Kivéve a mélynyomókat. Mert ugye azokat nem lehet. Így elöl két darab kocka kvázi kilóg a vászon alatt rontva az összképet. Emiatt a vászon induló magassága is picit több, mint kellene. Legalábbis úgy mindenképpen, ha döntött ülőpozícióban mozizunk. Így picit úgy éreztem, hogy kissé felfelé és kissé átlósan nézve kell nézni a vásznat a fő nézési pozícióban.

Összességében így is egy szuper moziszobát volt szerencsém látni, ami bőven a jobbak közé tartozik. Néhány dolgon lehetne még tovább csiszolni, de így is szerintem nagyon sokan összetennék a kezüket, ha ilyenjük lehetne otthon. Mind hangban, mind képben, mind szoba design-ban.

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: banfizoltan84 »

-KP- írta:
2024.04.17., szer. 11:46
banfizoltan84 írta:
2024.04.17., szer. 09:44
Sziasztok
Mélynyomót szeretnék a hàzimozimhoz, de még tanàcstalan vagyok, melyiket is válasszam.
Lehetőleg klipsch vonalon maradnék.
Meglévő rendszerem: klipsch rp 8000f, rp 600c,
rp 500sa, rp 502s, denon avc x4800H, stb....
Csatolok pàr képet, hogy làtni lehessen a szoba méretét és a berendezést.
Előre is köszönöm a segìtséget, tanàcsokat!
Mi a terv hova fogod tenni a mélnyomót? Képről nem látszódik hova fér el... Egyébként én eleve nem így állítottam volna fel ezt a rendszert... Sokkal jobban jártál volna 3 darab LCR sugárzóval és a két állódoboz helyén máris lenne hely két mélynyomónak.
Igen a helyhiàny az probléma!
A jobb oldali front sugàrzó előtti részre tudnék tenni
egy mélylàdàt kicsit balra tolva és fordìtva, hogy a hallgatàsi középpont felé nézzen

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

banfizoltan84 írta:
2024.04.17., szer. 09:44
Sziasztok
Mélynyomót szeretnék a hàzimozimhoz, de még tanàcstalan vagyok, melyiket is válasszam.
Mi a terv hova fogod tenni a mélnyomót? Képről nem látszódik hova fér el... Egyébként én eleve nem így állítottam volna fel ezt a rendszert... Sokkal jobban jártál volna 3 darab LCR sugárzóval és a két állódoboz helyén máris lenne hely két mélynyomónak.

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: banfizoltan84 »

Sziasztok
Csatolmányok
IMG_20240407_125440.jpg
IMG_20240407_125424.jpg
IMG_20240407_125408.jpg
IMG_20240407_125403.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”