Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pro Cinema az otthonunkban

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Re: Pro Cinema az otthonunkban

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

TSanyi írta:
2024.11.02., szomb. 19:50
Cutler írta:
2024.11.02., szomb. 09:25
Tsanyi!
Örülök, hogy ismét jöttél, várlak máskor is, bár mostanában sok változás nálam nem lesz :D
Sose mond hogy sose!

Megértem ha most így gondolod. Majd egy natív 4k DLP vetítő a jövőben.
Na ugye hogy ugye!!! (A 4k-ban tévedtem....egyelőre!)

Túl sokat nem kellett várni! Igaz, fél évre rá voltam ismét Cutlernél, de a változás már hamarabb meg volt! :D

Ma be tudtam ugrani Cutlerhez (Mert volt kedves fogadni, köszönöm szépen!), kíváncsi voltam az új vetítőjére.

Ami egy Christie HD10K (remélem jól írtam), 3 chip, átdolgozott gép. Igaz 1080p-s, de én nem láttam a csirkehálót.

Viszont baromi jó, szép éles képet azt igen! Igaz, az F32-sem volt rossz, nekem az is tetszik, de a házigazda szerint sokkal jobb ez a gép, mivel kb. 8 évig nézte azt a képet, elhiszem neki. Igaz nem is egy liga a két projektor szerintem.

Lucy azon részletét néztük, mikor kiszedik belőle a kábítószert. Nos ott mintha "bajuszt" is láttam volna felfedezni a művésznőn, a bal oldalon jobban, annyira élés, részletes képet vetít. Nagyon szép, éles, kontrasztos képe van a vetítőnek, persze a vászon is biztos hozzájárul a látottakhoz. Megnéztünk jó pár jelenetet, most inkább a képre mentünk, de azért be-be e csúszott a hang miatt is egy-egy jelenet. Ez továbbra is egy nagyon dögös, magával ragadó moziszoba.

Gratulálok a fejlesztéshez, és ha a jövőben tényleg nem lesz fejlesztés, nem is tudom milyen ürüggyel jelentkezzek be!

Lehet hogy relikvia nézőbe! Jópofa a fekvő Deadpool, és Thor kalapácsa is!

Köszönet!

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Hozzászólás Szerző: Morph »

ZOZI-mozi!
Na akkor én jövök.
Végre én is eljutottam. Na,de hova?! Azt hittem ez már Ausztria! De tényleg! Nagyon igényes külső. És a belső!!
Tényleg igényes odú, bár ez már előzetesen is prognosztizálható volt. Az enteriőr hibátlan, letisztult, látszik, hogy gondosan előre megtervezett minden négyzetcentiméter. Gratula!! Benéztem a diszpanelek mögé is, mert érdekelt. Elképesztő! Imádtam a foteleket is. Van tér, gyakorlatilag mind1 volt hova ülsz. Én azt hiszem középre nem is ültem, de nem volt hiányérzetem.Persze meg sem tuom mondani, mert olyan sötét volt, lekapcsolt világításnál, ha Zozi ölében ültem volna sem veszem észre! :D
Jó magas a beltér, így hatalmas teret rajzol a Trinnov a jól pozícionált hangfalakkal. A vászon is marha jó, itt semmi anomália a képen nem volt tapasztalható. Sőt! Elképesztően mutatott a Jvc képe az embertelen sötét szobában. Bevallom ez érdekelt a legjobban, hogy mit mutat az adamantium anyag körben. Eszméletlen! Hát mit csináltál Te oda Zozi?!
Odacsináltál?! :smile29: De rendesen! Basszus az én szobácskám sem éppen világos,de ez tényleg mellbevágó. Semmi reflexió, csak a vetített szinte tökéletes kép, vagy talán az is. Rendkívüli módon megdobja és kiemeli a vásznon látható közel 10000-es kontrasztú, natív 4k-s gépet. Óriási! Megmondom őszintén a hang már meg sem lepett, egyszerűen ez a tökéletes fekete az , ami letaglózott. Ilyen kell nekem is! De tényleg! Felejts el mindent! Ezt látni kell!! (egyedül a menyó elején hiányzik egy darabka,de az ígéret szerint az is be lesz fejezve) Muszály!
Szóval a hang. Ezt már leírták páran, nem hinném, hogy hozzá tudnék tenni, talán csak elvenni, elvitatni, de...
Na jó. Akkor mondom: A mélyek az én ízlésemnek rohadt jók és energikusak, én így szeretem. Cutlernél eg picit keveslem, de ez ízlés dolga. Itt nem. Itt viszont megjegyzném, hogy a tonalitása a rendszernek, egy picit és tényleg csak egy kicsit nekem harsányabb volt a storm produkciója után. Zozi említette, hogy állítgatnia kellett, lehet még nem 100% volt, de lehet, hogy igen. Az is lehet, hogy a dobozai nyitottabb megszólalásúak, és ezt hallottam vissza. Én nem ég és föld, amit mondanék, csak amolyan ízlés. Meg ugye este is volt már, fáradtabb is lehettem. Lehet a magas szekciót egy kicsit jobban letörném, mert így talán hosszú távon fárasztóbb volna egy film végignézése. De lehet, hogy nem. Meg lehetne így is szokni.
Itt szerintem még Szepi sem hiányolná a csilingelést, hogy az nincs, vagy tompa. :smile53:
Persze a demó az demó és ott, ugye egymás után jönnek a csak zúzós referencia hangerejű tételek. Minden erőlködés nélkül gázoltak át rajtam, lentről fel és hátra előre. Nagyon jó, hogy a belmagasság 3 méter is van, mert ki tudják szaladni magukat a hangok. Szóval azért na!
Ez csak beleszínezés az, amúgy kikezdehtetlen rendszerbe, de valahogy a Storm ART-os produkciója számomra tökéletesebb volt. Nem tudhatom, hogy ebben a rendszerben a storm milyen lenne, de nagy duzzogva elhallgatnám én a Trinnovot, is! Tényleg profi, a lejátszás is, amit már Cutlernél is megcsodáltam. Szép borítók, rendszerezett poszterek. Imádom! Hát igen, a médialejátszók nem tudnak ilyet, de cserébe nem is kell érteni hozzájuk.
Én elvarázsolódtam, nagyon tetszett, nagy gratula, sikerült összemosni a magyar-osztrák határt, nem mondod meg milyen országban vagy! :D
Én szerintem ez végállomás,de tudom, hogy egy extra jó dlp még a vágyai között szerepel, csak ugye az ára, annyi volna, mint az egész mozija. Mondjuk én is megnéznék egy Heimdallt, vagy más natív 4k-s dlp-t egy ilyen szupersötét szobában. Megdöbbentő, pazar lenne...
Nincs itt amúgy semmi reszelni való, úgy qrva jó, ahogy van (amúgy). Ebbe a szobába már csak jó pár ezer üzemórát kell tenni semmi mást!! Ez egy etalon, unikális mozi!!
Élvezzétek, használjátok, egészséggel!!!
Köszönöm, hogy ott lehettem (elveszve a sötétben :D ), köszönöm a vendéglátást, jó volt beszélgetni is, ami különösen fontos szerintem!! Mert, ha már ott az ember azért diskuráljunk is!
Még ,sok-sok ilyen fórumost mindenkinek!
Zárom soraim:
M.O.R.P.H.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: SSDWOB »

Ahogy Morph írta volt szerencsénk meglátogatni Cutler és Zozit, és meghallgatni, meglátni a mozijukat..
Cutlernél a harmadik alkalommal, míg Zozinál az első alkalommal jártam.
Ezen két mozi kivételt képeznek a nagy átlagból, ha másra nem is gondolok csak arra, hogy külön ház áll rendelkezésre. Melyben külön gépterem ahol a technikák sorakoznak. Technikai bemutatóba nem mennék bele, hiszen az mindenki tudhatja, elolvashatja.
Cutler megújult szobája, ahol új fotelek, új színösszeállítás, illetve ami még legszembe tűnőbb, hogy a nagy KCS SR10-ek új köntöst kaptak. Sokkal karcsúbbak, sokkal nagyobb vizuális élményt nyújtanak, jó rájuk nézni. Ezáltal belesimulnak a környezetbe. Ahogy lentebb írták: Pacsi! :). Nem részletezem a hangzást, mert nagyon nagyon top. Egyet viszont a demó során is mondtam Cutlernek, hogy a mélyek… imádni valóak.. értve ez alatt, hogy a képen látott ütközés, ütés ugyan abban a másodperc tört része alatt (gondolom csak hogy a másodperc tört része alatt történik :D) érzem a testemen. Ahogy egy ütközés, egy becsapódás, egy ütés… húsba vágóan, jó értelembe fájóan átérztem. Ez számomra kiemelendően ütős volt. Az új foteleken elfekve kitakarhatta a hátsó SRB részt, mert nem igazán érzékeltem, de majd legközelebb nem feküdi megyek :).
Összességében abszolút ötös. Ahogy beszélgettünk hárman, és ahogy ismerem Cutlert, nagyon jó képviseli legnagyobb hozzáadott érték, kicsit elcsépelten, nem degradálóan, ár érték bajnok. Mindenből biztosan lehetne jobbat, (leginkább hangfalkábelből :D :D) modernebbet venni, nagyobb teljesítményt stb stb… de azoknak már csak kisebb hozzáadott értéke lenne, szerintem. Szóval Cutler szobája végállomás lenne számomra, ha egyszer nekem is megadatik… :)

Mivel Cutler után következett Zozi szobája.
Zozi közérzete nem igazán volt kitűnő, de ennek ellenére nem mondta le, amiért extra nagy pacsi jár. Köszönjük.
Szóval Zozi egy másik kávéház. Ha Cutler szobája ötös, akkor ez abszolút csillagos ötös. Ügye itt, hogy a gyereked állam vizsgája ötös, vagy csillagos ötös… azt gondolom mindkettővel kiegyeznénk, én biztosan. De mi is az a csillag ottan. Nem más mint Zozinál az a Hold csillag együtt állás van mikor is, Nyitottság/“szerelem” mellett Tudás/tudni akarás és értelmes keretek között megfelelő Pénzegység áll rendelkezésre. Ha mind a három kategóriát 1-5-ig értékelnénk, akkor Zozi pontszámai igen magasak lennének. Mert ügye sok eset van mikor pénz van csak ész nincs :D, meg ezek különböző kombinációja! De Nála mind a három egyszer a felső hányadban szerepel. Ja és maximalista is egyben, de ami a legjobb, hogy segítőkész. (off. kicsit szégyenlem is magam (nem beszélek többes számban pedig lehetne), hogy ekkora tudás, tapasztalás megosztását nem olvashatjuk Tőle magyar nyelve, csak külföldi fórumon).
Na az off után visszatérve a belépés a házba.
Technikáról nem írok, mert olvasható. A KÉP! A kép ami fogadott…. BRUTÁLIS. Azonnal azt mondtam 4K kell… ez volt az első érzésem, de azért ez picit majd árnyalódik. A Kodi filmválasztó felületét láttuk, film borítókkal. És hogy miért csillagos, hát itt van egy ok. Zozi még arra is figyelt, hogy a borítók ne csak a netről letölthető 1.0 felbontásúak legyenek, hanem előfizetett (igen itt Magyarországon furcsa, hogy előfizetünk valamire :D, akinek nem inge…) egy oldalra, ahol magas minőségű borítókat tud letölteni, és egyéb film leírásokkal. Pacsi! :) (nagyon megy ez a Pacsi :)).
Szóval a kép számomra brutális, fényerő 30 fL, Cutlernél 20 fL remélem jól emlékszem. Amiért ezt leírom, hogy a brutális képhez lehet, hogy nem a 4K tett sokat, hanem a fényerő… nem tudom… de biztos köze van hozzá. Miért is gondolom ezt, mert néztük FHD-t és…. wow…. nagyon brutális volt az is. Szóval, most már okosabb lennék, és megkérném Zozit, hogy nézzünk ugyan azt a jelenetet 4k-ban majd FHD-ben, meg persze 20 fL-ben is :D Jó nem tesztelni mennénk, csak erre így kíváncsi lennék. De ha leírjátok akiknek van tapasztalata szívesen olvasnám.
Ami meg nagyon ütős az a fekete elszővetelés.
Jöttek a demó jelenetek. Lenyűgöző nem kérdés, de ha szabad egy saját tapasztalata megosztani, hogy itt a mély számomra másképpen hatott. Cutlernél “húsba” vágó, ahogy a fémnek ütődött stb… jobban éreztem a “fájó” érzést. Jó értelembe értem a fájót, hogy nekem fájt az az ütés, lövés stb.
De az, hogy bármennyi hang szólal meg egyszerre mind mind kristálytiszta, NULLA torzítás…. egyszerűen azon agyaltam, hogy a manóba tud egy hangszóró így megszólalni, mindent lekezelni, minden hangot “kiénelekelni” torzítás mentén, mindenfajta elcsuklás nélkül… hihetetlen.
Kicsit off, nincs AURO3D-m, még :D de egyre jobban hiszek abban, hogy az atomos sugárzók sokkal közelebb, ne adj Isten az első falra kell kerüljenek. Zozinaál brutális 3 méteres vagy talán még több belmagasság esetén én picit hiányoltam a első atmos és LCR közötti hangkép betöltést. Zozinál a hátsó szekció, az felsők mind mind olyan szimbiózisba voltak, hogy kb hihetetlen. Onnét hallasz hangokat, ahol szerintem hangfal sincs.

Összességében Zozi szobája olyan magasságokban van, ami nekem kb soha nem lesz. Hogy mennyire jó meghallgatni egy ilyen rendszer, és hány nap kell, hogy otthon bekapcsoljam a sajátomat…. arról majd nyilatkozok, mert egyelőre nem vitt rá a lélek :D mert olyan kontraszt van, amit a vetítőmön látnék szívesen :D.

Igazán jó kis nap volt, amit Nagyon köszönök Morphnak, Cutlernek, és Zozinak is.

u.i:
Remélem egyszer azért olvashatunk Zozitól beszámolókat, hogy tőlünk a hanyatló nyugaton milyen mozikban is járt, mit az új tapasztalások. Addig is marad a Google Translate!

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

Ja és nagyon fontos dolgot kifelejtettem a beszámolóból. Végre méltó lejátszója van Cutlernek. Ugyebár ő volt a médialejátszók templomos lovagja és mindenki eretnek volt, ha pc-ről játszott le, mert az bonylolult meg ilyenek...
Nos (tudom) Zozi jóvoltából egy mindennel is felokosított távirányítható pc-vel használja most, és az eredmény pazar. Szép borítók, rendszerezettség, kimaxolt képi jellemzők, igen a pd f32 nem tudna ennyit, amúgy... Szóval megérkezett a 21:9 világába, mert ő is végre mindent ebben a formátumban játszik le MADVR-el. Szóval tényleg fejlődött a "gyermek".
M.O.R.P.H.
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

Cutler és Zozi látogató:
Tegnapelőtt eljutottam mindkét helyre, SSDWOB fórumtárs jóvoltából, amit ezúton is még1X köszönök. Cutlerrel kezdtünk én is Vele kezdek.
Voltam már nála, de nem tudom mikor. A lényeg, hogy akkor még a böszme hangdobozok voltak felül, gyári méretben. Nem voltak foteljei sem, azt hiszem kanapé volt. A színezet is kicsit más lett, amolyan antikolt barna, rozsda szín. Nekem nagyon bejött! Kövezzetek meg , de amolyan western szalon szín, vagy biliárd szalon szín, de nagyon karaj!! Jár a pacsi! Ehhez illeszkedik a fotel is színtén barna bőr színű. A fotelek marha jók, kényelmesek, én gagyira számítottam, de nem az!! Sőt nem tudnám megmondani, milyen értéket képviselnek, ha nem tudnám a történetét. Vásznat is cserélt a tulaj, ami a fényt kevésbé nyeli és még nagyobb is egy picivel talán. A hangnak nem ártott de sajnos a képen némi anomália észlelhető.(moiré talán) Ezt vagy a felbontás "hiánya" (full hd) vagy DLP specifikus megjelenés a vásznon. Zozinál ugyanezen a vásznon semmi ilyen nem volt. De majd ezt megfejti, ha akarja valaki és ért jobban hozzá. De az összkép teljességéért ezt meg kell említeni. Fényerőben léptünk előre és élességben, de egy picit árnyalja a látott képet ez a jelenség. 2-t előre egyet hátra. Összességében jobb, és amúgy is csak a homogénebb képanyagon látszik.
A hang az tovább javult, a Dirac ART eszméletlen jó a stormos rendszerében. Tényleg nem hallottam ki, semmi rosszat Jópár jelenetet megnéztünk, ütős zúzós mélyek, tényleg csontig hatolt, ahogy kell.(nekem lehetne egy kicsit több, de ez ízlés dolga) Minden a vászonból szól és a felsőket is jól kezeli. Ugyan csak pár 10 centit kerültek feljebb az atmosok és beljebb a hangfalak, de a régi felállás mégis sokkal jobb lett. Megnőtt a tér, jobb volt sokkal, mint a múltkori meghallgatásomon. Baromi jó hangulatú lett a szoba, nagyon tetszett most, nem uralkodnak a hangfalak felül sem, jó volt nézni a jeleneteket.
Én egy picit körbesötétíteném a front end részt, ennyit változtatnék az enteriőrön, de ennyi.
Tibi , amúgyis jófej, úgyhogy megérte betérni. Egyszer lesz egy fényesebb nagyobb felbontású vetítő és tökéletes lesz a kép is, de így is qrva jó moziszoba ez! Köszönöm a vendéglátást, élveztem (többször is), remélem nem utoljára voltam ott! :smile53: :smile53:
Zozi szobájáról majd később mesélek...

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

TSanyi írta:
2024.11.04., hétf. 23:00
Morph írta:
2024.11.03., vas. 21:03

Majd jövőre összedobunk egy Heimdallra! minden héten másnál lesz majd. :smile29: :smile29:
Odaát 60.000 Dollár, itt biztos lenne 48 millió Ft.
Ez így van kb, egy az egyben lehet euróra váltani. Most remek az árfolyam és remélhetőleg egyre jobb lesz, így majd meguszható egy 50-esből a vetítő vásárlás.(+lencse, de az a 3-4 millió már bagó lesz hozzá)

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Morph írta:
2024.11.03., vas. 21:03

Majd jövőre összedobunk egy Heimdallra! minden héten másnál lesz majd. :smile29: :smile29:
Odaát 60.000 Dollár, itt biztos lenne 48 millió Ft.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

Cutler írta:
2024.11.03., vas. 18:13
Morph írta:
2024.11.03., vas. 17:11
TSanyi írta:

Sose mond hogy sose!
Változás nélkül is lehet vizitelni. :rolleyes:
A nagyon távoli jövőben... (mint, ahogy nekünk is)
Hát egy 4K DLP, az tényleg a nagyon távoli jövőben, natív 4K meg aztán főleg 31_1_21.gif

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Morph írta:
2024.11.03., vas. 17:11
TSanyi írta:
Cutler írta:
Tsanyi!
Örülök, hogy ismét jöttél, várlak máskor is, bár mostanában sok változás nálam nem lesz :D
Sose mond hogy sose!
Hát egy 4K DLP, az tényleg a nagyon távoli jövőben, natív 4K meg aztán főleg 31_1_21.gif

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

TSanyi írta:
Cutler írta:
Tsanyi!
Sose mond hogy sose!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Cutler írta:
Tsanyi!
Sose mond hogy sose!

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Tsanyi!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Sziasztok!

Ma sikerült eljutnom Cutlerhez, és megnézni a mozijában történt változásokat, mivel már régen jártam Nála.

Nagyon szembetűnő lett a hangfalak kisebb dobozba integrálása, nekem a Krix jutott róla eszembe mint amilyebek pl. Morphnál is vannak. Tetszetős dobozok, még látszó elemként is el tudnám viselni. A szép munka Phyton meg Gyulai Dani érdeme. Cutler jól besüllyeszettet az oldalfalakba, így kb. 5cm-t lógnak csak ki mint egy vékony akusztikai elem. A mennyezet síkjára felfektetve vannak az atmosok, ezek nincsenek besülyesztve, de nem lógnak bele a térbe. Így az összkép mozisabb lett, nem annyira hangstúdiós a feeling mint a korábbi dobozok esetében. A fotelek is újak, legalábbis én még nem láttam ezeket. Mind az 5 motorosan állítható, külön motor a lábtámasznak meg a fejtámlának, háttámlának. LED világítás is van benne. Ennek lehet hogy nem is a látvány csak a szerepe, hanem az ember lásson valamennyit egy sötét szobába, ha valamiért ki akar menni és nincs okos otthona, és messze van a villanykapcsoló, pláne ha még sötet jelenetnél állította meg a filmet. Kb. 1,5 órát ülhettem benne, kényelmes volt, eleg szélesnek tűnt, így, nagyobb darab embernek is kényelmes lehet. Valencia foteljeire hajaz a design. A vászon már a microperforált anyagból, nagyobb méretben feszített a falon. Nekem továbbra is kicsit nagy így az első sorból, de biztosan szokható. Egy jelenet erejéig beültem a hátsó sorba, ott már-már kicsinek hatott a kép. Nem tudom hogy láttam-e korábban ezt a vetítőt, de így HTPC-vel etetve még biztos nem. Annak ellenére hogy egy FHD vetítő, jó alapanyagú filmmel tetszetős képet vetített. Még így az 1:1-es nézési aránytól is nagyobb pozícióból sem volt pixeles a kép számomra.
A hang azt továbbra is nagyon jó, a mélyekből is annyi és ott van ahol kell, a Storm is jól teszi a dolgát csatorna megszoltatás terén. Pl. nekem most tűnt fel a Blood shot kezdő jelenetében, mikor Vin Diesel a ház alagsorában haladva meghallja az emeleti fapadló megnyikordulását, és akkor indul felfelé. A Hang nélkül egyik jelenetében meg is ijedtem! :D

Hogy kell-e ilyen szintől jobb mozi otthonra, ez egy jó kérdés, de az biztos hogy Gabent idézve: "Hát ebben boldog lehet a tököd apám."

Jól sikerültek a fejlesztések, a foteleket már nagyon megérdemelte ez a setup!!!

Gyorsan eltelt ez a 2 óra, jó volt újra találkozni, beszélni egyet. No meg megnézni a fejlesztéseket! Köszönöm szépen még egyszer a lehetőséget!

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: cisco »

Következő sorok az olvasók nyugalmának megzavarására adhatnak okot, kezdhetném összefoglalómat, tegnap ugyanis én is megtapasztalhattam, mit jelent az amikor a tudás, szorgalommal és maximalizmussal társul.

LDG és Cutler otthoni mozija sokkal közelebb áll Zozi rendszeréhez, mint az enyém, így talán nekem ütött a legnagyobbat a rendszer. Nem vagyok törzsvendég Zozinál, de folyamatosan követem a fejlesztéseit. Önmagában, mindig úgy éreztem, hogy ez vagy az a fejlesztés nem igazán hoz a konyhára annyit, de azt kell mondanom, ahogy többen is írták, ezek összedódva azért igencsak megmutatják, hogy miért érdemes ezeket meglépni, hol több, hol kevesebb anyagi és egyéb ráfordítás mellett, mert sokszor Zozi a két kezével, szabadidejét nem sajnálva, végezte a módosításokat.

Korábbi hozzászólásokat olvasva azon gondolkodtam mivel tudnám kiegészíteni, azon kívül, hogy minden betűjével egyetértek. Zozi mozija a legjobb, amit valaha hallottam ehhez kétség nem fér! Teljes szívemből, egy cseppnyi irigység nélkül gratulálok. Persze irigylem a rendszerét, ki ne tenné ;) , de örülök, hogy Zozinak sikerült megvalósítani a jelenlegi moziját, legyen szó szoftver vagy hardver oldalon.

Én azzal egészíteném ki a korábbi leírásokat, hogy Zozinak külön gratulálok azért, mert a demózásban is vérprofi és ez nagyon kevesekről mondható el. Szerintem akkor jó egy demó, ha:

- A jelenetek megfelelőn rendelkezésre állnak, kiválogatva és nem azzal telik az idő, hogy na mit mutassak...
- Számomra maguk a jelenetek is szimpatikusak voltak, sok klasszikussal és néhány újdonsággal képesek voltak megmutatni a rendszert mind képileg, mind hangilag.
- Zozi nem akarta túltolni a hangerőt, mert sokan úgy demóznak, ahogy sosem használják a rendszerüket és rögtön kijönnek olyan hibák, amik 2-3 db csökkentve már nem lennének ott, mert ezzel teljesen tönkreteszik az élményt
- Ugyan repül az idő a sötét "lyukban", egyik jelenet a másik után, de pontosan tudja mikor érdemes pihenni egy picit, beszélgetni, hogy az egész demózás egy jó élmény legyen és ne egy massziv fejfájással végződjön (rengeteg ilyenben volt részem sajnos)

Néhány gondoloat azért a témakörökről:

A mozi komplexum nagyon jól sikerült, megépítése a felhasználás tekintetében lett kimaximalizálva, azonban nem csak funkciójában, hanem megjelenésében is nagyon szép és igényes munka. Az adamantium audio szövet pedig sokat hozzátett, hogy csak a film legyen a szobában és semmi más.

A jvc-t most először láttam és elég meggyőző a teljesítménye, jó dolog a 4k, de csak ha valóban meg van támogatva a megfelelő forrással és optikával, különben teljesen felesleges. Itt ezzel egyáltalán nincs gond, mert minden szuperül összeáll, a 4k forrás, a jó htpc madvr-el és a jvc kiváló optikája.

A hang olyan természetes, hogy simán elrepít abba a közegbe, ahol a tartalom játszódik és szerintem ez a legfontosabb. Ne legyenek hangfalak, ne legyenek csatornák, egy egységes természetes burkot képezzen le a rendszer, ami hiteles. Ezt szerintem 100%-ban hozza, bár nem tudom milyen lehet egy számítógépes játék autóversenyében játszani, és a hegyekből sem mentettek még meg helikopterrel, de elhiszem, hogy pontosan ilyen lenne :D

A fotelekre szintén nagyon figyeltem, mert sajnos érzékeny a derekam, de itt is jól vizsgázott a mozi. Több óra után sem fészkelődtem, csak ha megijedtem John Wick-től a.k.a Boogeyman :D

Végül még annyit írnék, hogy ugyan Zozi szerintem pontosan látja maga előtt az utat, miben és merre érdemes fejleszteni a közeli vagy távoli jövőben, de végtelen nyitottsággal hallgatja meg mások véleményét és elfogadja azt. Ugyanolyan őszintén meg lehet neki mondani, ha valami nem tetszett, mint ahogy azt is ami tetszett.

Nagyon bele akartam kötni a rendszerbe, csak a magam megnyugatására, de sajnos nem tudok... Köszönöm a lehetőséget és bármikor szívesen megyek újra, ha kinyitja kapuját a Zoziplex.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Zoxiplex

Part 2.

Jöjjön a szoba képi része.
Ugye az Adamantiumról már esett szó, ez a brutális feketéjével még tovább növelte a JVC Z1, amúgy se kicsi kontrasztját.
Számomra a JVC korábban mindig is olyan fura cég volt, csinálták a vetítőket egymás után, de valahogy a feketéjükön kívűl sok minden nem tetszett bennük. Talán nekik volt korábban a leginkább lcd-s, művi képi világuk.Így hittem is meg nem is, az infórmációknak, hogy ez a JVC nagyon nem olyan, mint amire én gondolok.
És tényleg nem. LCD-től ilyen jó képet csak a GTZ-380-tól láttam, egy lakás áráért gondolkodik.gif
Nagyon éles a képe, ami mondjuk a jó htpc nélkül lehet ez kicsit árnyaltabb lenne, hatalmas maga a vetítő iis. Jókat derültem korábban Den hozzászólásain, aki azt kérdezgette Zozitól, hogy a Christie után mit fog kezdeni az előtérrel, hiszen a JVC-nek nincs szüksége erre. Dehogy nincs, nagyon nagy a gép. Aki Sony és Epson méretekhez van szokva, igencsak meglepődne ennek a monstrumnak a látványától. Szuper a mozgás megjelenítése, tényleg nagyon DLP-t idéző a képi világa. Parádés a kontrasztja, ami nekem jobban feltűnt, mint az előttem szólónak, de én nem is 4-5000:1-es kontraszthoz vagyok szokva :rolleyes:
A 4K felbontás főleg az első sorból feltűnő. Így van értelme a magasabb felbontásnak, ha élesség, fényerő és kontraszt is társul hozzá.
Láttam a 7000-es Sonyt, Lumagennel megtámogatva, szuper Stewart vászonnal, de attól nem estem hasra. Ez a JVC messze jobb képet produkál, nem durciztam volna, ha a csomagtartómba akarta volna betuszkolni Zozi.

Summa-summárum egy egészen különleges szintre jutott el Zozi az elmúlt években, ami most van a csúcsra járatva igazán.
Azt viszont nem merem már kijelenteni, hogy innét aztán nincs tovább, nincs hova feljebb, mert eddig Zozi mindig rámcáfolt, ha ilyesmit mondtam.

Köszönöm a lehetőséget, mindig jó ide jönni.
Most a társaság miatt ez hatványozódott ;peace;

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Zoziplex sokadszorra

Part 1.

Figyelem!
A következő sorok, a nyugalom megzavarására alkalmasak, így akinek csípi a szemét az egymás rendszerének véleményezése és a fa..szopkodás, az sűrgősen keressen más elfoglaltságot, mert itt most deep..roat jön, méghozzá bő nyállal.
Ugyanis Zozi rendszeréről nem egyszerű visszafogottan bármit is mondani.

Kezdjük ott, hogy ezt a mozit a legelejétől kezdve, jópár alkalommal volt lehetőségem megnézni-megfülelni. Gyakorlatilag minden változtatás jelentős képi(vetítők, htpc) és hangi(processzorok, végfokok, hangsugárzók)előrelépést hozott.
Utoljára tavaly év végén jártam itt, de akkor még a Trinnov beállítása, messze volt a tökéletestől, így nem szerettem volna elhamarkodottan véleményt formálni, nem is fogalmaztam meg véleményt. Mostanra viszont már beérett a sok tanulás, kísérletezés, ami szükséges egy ilyen bonyolult készülék jobbani megismeréséhez. No és már elérhetó a nagyközönség számára is a Waveforming is, a Trinnov legújabb fejlesztése.
Ezen kívűl a teljes surround és atmos szekció is lecserélésre került, a sugárzók beforgatott elhelyezésével, ami a KCS sugárzóknál nem volt még így. Ezekre a fejlesztésekre is nagyon kíváncsi voltam, ahogy az új szub végfokok produkciójára is(ez utóbbiak, azonos hangerő állásnál több dB pluszra is képesek a korábbikhoz képest). Az Adamantium anyag teljes szobás befédése is izgalmasnak tűnt, ilyet még nem láttam sehol.

Elsőként érkeztem a házigazdához és a többiekre nem várva, egyből a fő fotelbe huppantam és indulhatott a demo. Persze
előtte még megkerestem az államat, az Adamantium feketeségét meglátva. Nagyon szürreális, hogy ennyire elnyeli a fényt a szobában, a világos jeleneteknél is. Nálam 10fL-el karcsúbb a fényerő, de egy fényes jelenetnél minden nagyon jól kivehető a szobámban, itt gyakorlatilag nem lehet érzékelni, hol vannak a sarkok a vászon mellett. Elképesztő!

3-4 jól ismert, viszonylag rövid demó jelenettel kezdtünk, MSO, majd utána WF beállítással. Nekem mindkettő nagyon tetszett, nehéz volt dönteni közöttük. Talán az utóbbi, összességében tisztább hangképet nyújt, kicsit erőteljesebben, de mégis precízen dolgoztatva a szubokat.

Miután a többiek megérkeztek, átadtam a középső fotelt és volt amikor jobb elöl ültem, volt, amikor a 2. sor közepén. Érdekesség, hogy hátul is nagyon fogyaztható a produkció, természetesen nem elérve az első sort, ami kalibrálva van. De a kevésbé részletes lcr-ek és a néha túlzó méyszekció(néhány jelenetnek kifejezetten jól állt ez!)ellenére nem panaszkodtam hátul sem. Mivel nekem bő 2 óra után el kellett sajnos jönnöm, még pár jelenet erejéig visszaültem a fő pozícióba. Hát nehéz túlzás nélkül nyilatkozni, mert egészen parádés a hallott hang. ISE kiállítások legjobb szobái mellé szemrebbenés nélkül oda merném tenni ezt a magyar szobát. Mind részletességre, mind terességre, mind mélykezelésre, mind kellemesen fogyasztható referencia hangnyomásra, tényleg a legjobbak közé tartozik.

Dávid előttem leírta, hogy sok kicsi vagy nem is annyira kicsi, összetevő összessége végül egy maximalista kézben nagyon jól összeállt. A szoba a legfontosabb szerintem, annak akusztikája, rezonancia mentessége, fizikai mérete(főleg felfele)mindennek az alapja. De a szub végfokok produkciója is megérne egy külön misét. Terminator Genisys buszos jelenetében, a busz átfordulása, kegyetlen erővel nyomott bele a fotelbe, ;peace;
A surroundok és felsők részletessége is nőtt, ez főleg zenei részeknél jött ki. Viszont a beforgatás előnyei nekem nem jöttek ki, szerintem korábban se volt rosszabb a térérzet, ami persze parádésnak mondható.

A Trinnovra térnék ki utoljára, amiről az a véleményem, hogy kétség kívűl a csúcs jelenleg. De lehet kicsit hazabeszélek, mégis az a véleményem, hogy nüansznyi a difi a Storm Audio és a Trinnov Audio között. Ez a véleményem évekkel korábban, az ISE kiállításokon fogalmazódott meg bennem, ahol mindkét processzort többször is hallottam(akkor még Anthem tulajként). Ez a véleményemet, a tegnap hallottak után is tartom. Gyakorlatilag ugyanazt a hangzást hallottam, mint itthon, csak a korábban említett sok egyébb körítésnek hála, egy minőségibb, részletesebb, sokkal finomabb hangzással.

folyt. köv a képpel...

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Köszönjük a beszámolót!

Számomra a fotelek is ilyen “+”-t jelent!

Mikor Zozinál jártam, nagyon tetszett a mozija, úgy komplexen, de azóta nagyon sok komoly fejlesztésen esett át a MOZI.

Így biztos hogy a hozzáértők számára is megsüvegelendő a Zoziplex.

bravo.gif

ldg81
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 136

Hozzászólás Szerző: ldg81 »

Tegnap hosszabb idő elteltétel ismét volt szerencsém eljutni egy demóra Zoziplexbe. Itt is köszönöm a meghívást és a vendéglátást! :smile53:

Zozinál már többször voltam, így jó párszor hallottam a moziját a mostani iterációhoz vezető úton. Mostani látogatásom fő célja kettős volt: mit tud egy Trinnov processzor és egy csúcs JVC Z1-es vetítő.

Moziház
A moziházba lépve továbbra is a szépen berendezett rack szekrény fogadott a Trinnov processzorral és a nagymozis vetítőket megszégyenítő méretű JVC. A gép hatalmas, mérete megegyezik a nem kicsi Christie HD10K gépemével. A Trinnovnál nagyon eltaláltak valamit a dizjánnal. Megjelenése óta változatlan és még mindig nagyon jó, időtálló. A gép maga 3U magas és szépen beilleszkedik a rack szekrénybe. A technikai helyiségben minden komponens kedvére zajonghat (a klíma és a vetítő a két legnagyobb hangforrás), a moziba ebből nem jut be semmi.

A szobába lépve azonnal szembetűnik, hogy a szövetezést Zozi lecserélte Adamatium Audio Dark Acoustic-ra. Az anyag tényleg úgy viselkedik, mint egy feket lyuk és nyeli a fényt. A demo közben Zozi - kihasználva a a JVC azon képességét, hogy a lézer vezérlése képes kikapcsolni a fényforrást - ezt meg is mutatta egy olyan jelenetnél, ahol teljesen sötét lesz a képernyő. Nagyon impresszív végeredmény, a kezem nem láttam, annyira sötét volt a szobában. :o

A demo esetén a szokásos és a közelmúlt új filmjeinek jeleneteit vettük sorra. John Wick, Top Gun, Quiet Place, Ambulance, Dune, Everest, Den of Thieves, Oblivion, No Time to Die, Shazam, Redy Player One, Alita, Atomic Blonde, 13 Hours - The Secret Soldiers of Benghazi, ...

Hang
A demo legelején egy pár jelenetes MSO vs Trinnov Waveforming összehasonlítást végeztünk el. A két mélykalibrációs módszer közeli eredményt adott, de végül nálam (is) a Trinnov új fejlesztése, a WF győzött.

Egy mozi hangjának gerincét a mély tartomány minősége adja. Fontos (többek között) a lecsengés idő, a szubok fázishelyes illesztése, az elhelyezés és ez a processzor hogyan is vezényli ezt le. A jól ismert jeleneteknél egyből szembetűnt az a precízség, pontosság és igazán alacsony lecsengési idő, ami összességében egy kiemelkedően dögös, ütős, chest slamben bővelkedő mégis a végletekig kontrollált szub tartományt eredményez. Egyszerűen jó volt hallgatni azt a tozítás- és erőlködés menetes hangot, ami igazán magas hangerőnél sem volt bántó. A jelenetek beszippantottak, az immerzív hang tényleg a film történéseinek közepébe repített.

A közép és magas tartotmány is teljes mértékben pariban volt a hallott mélyekkel. Külön kiemelném a beszédhang tisztaságát. Mindenhol, még a legnagyobb akciójelenetek közepette is érthető. A teljes hangfalszett úgy tudja a Pro mozis hangzást hozni, hogy megvan benne a részletesség, a nüanszok is. Közép és magas tartomány teljesen összesimul a méllyel, egységes.

A térérzet és a hangok pozíciója a szobában tűpontos. Minden ott van ahol lennie kell. Ebben a szoba belmagassága is segít, hogy az atmos sugárzók 3 m magasan helyezkednek el. Így a buborékhatás kiváló.

Kép

A JVC Z1 nagy meglepetés volt számomra. Ez volt az eddigi "legDLPsebb" LCD vetített kép amit eddig láttam. Számomra a Christie gépem után a felbontás többlet volt az ami egyből szembe tűnt. Így lehetséges az is, hogy a 315 cm széles vásznat 285 cm-ről simán lehet nézni. (FullHd esetén 1:1 az ajánlott arány). A kalibráció során elkészült 3DLut dinamikus, szemnek igazán kellemes képet adott. Szépen mutatott a mikroperforált vásznon a 30 fL fényerő (100% lézerintenzitás mellett). Dögös volt a kép, bármikor hazavinném.

Essen szó a kontrasztról is. Számomra a Christie gépem 4600:1-hez értékéhez képest képest a Z1 9000+-osa nem hozott annyi pluszt. Látható volt bizonyos jeleneteknél, de a felbontástöbblet az ami sokkal többet ad hozzá a képhez. 3-4000-es On/Off kontaszt felett (2-5% képi bevilágítottság felett) már inkább az ANSI kontraszt az ami számít.

Összességében

A demo végeztével egy mondás jutott eszembe: Sok kicsi, sokra megy. Mit értek ez alatt? Ezen a szintem már igazán apróságok és nüanszok hozzáadásával lehet összeállítani egy olyan mozit, amit Zozi megalkotott. Nézzünk párat:

- A normál fekete szövet Adamatium Audióra cserélése a jobb kontrasztélmény érdekében.
- A hangoskodó ventillátorok cseréje hallkabbra.
- A moziház akusztikai tervezése (rétegrendek, felhasznált anyagok).
- A minőségi szempontok mentén kiválasztott hangfalszett.
- A szoba kellő belmagassága, ami az Atmosos térérzetnél jön nagyon jól.
- A komponensek erősítése: szub végfokok pont azt a 3-4dB pluszt tudják torzításmentes, mint egy nálam lévő hídba kötött Crown végfok.
- A végfokokban van tartalék, headroom ahhoz, hogy torzitás mentesen tudják a referencia hangerőt. Így 118dB-s csúcsok mellett is kellemesen, nem bántó hangot kapunk.
- A mikroperforált vászont, mely nem csak a nagyobb fényáramú képet adja, hanem élességet is hoz.
- A JVC Z1 10 cm-es, rendesen megépített optikája. Ez is mutatja mennyire fontos egy vetítőnél a teljes optikai blokk átgondoltsága.
- A 3DLut kalibráció.
- A HTPC madVR-rel és KODI-s boritós nézettel.
- A Trinnov végletekig beállíthatósága. A processzor nagyon precízen és pontosan vezényli a teljes rendszert.
- Teljes tabletes/távirányítós távvezérlés.
- ...

És ehhez kellett Zozi végtelen precízsége, a kép/hang kalibrálásban megszerzett sok éves tapasztalata, az a maximalizmusra törekvése ami végül ezeket az apróságokat egy egységbe gyúrta ami mind képben, mind hangban felső kategóriás mozit eredményezett. leborulok.gif

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

A MAG Cinema-nak van egy moziszobákba szánt sorozata is a MAG Theatron. Érdekes, hogy ők nem a tipikus LCR- ben gondolkoznak, hanem van egy centerük, és külön bal, meg jobb sugárzó, mert a magas sugárzót beforgatták egy kicsit. Surrondok, és subok is vannak a kínálatban. Saját erősítőket is forgalmaznak.

A frontok zártak, 8, 12,15"-ak, a surroundok 4,6,8"-ak, subok 12,15,18,21,24"-ak vannak zártak és reflexesek is.

Jó böngészést!

https://mag-theatron.com/subwoofers/htt ... &id=423589
Csatolmányok
Képernyőfotó 2024-09-27 - 21.28.03.png
Képernyőfotó 2024-09-27 - 21.28.03.png (344.08 KiB) Megtekintve 3871 alkalommal
Képernyőfotó 2024-09-27 - 21.28.27.png
Képernyőfotó 2024-09-27 - 21.28.27.png (207.77 KiB) Megtekintve 3871 alkalommal
Képernyőfotó 2024-09-27 - 21.23.32.png
Képernyőfotó 2024-09-27 - 21.23.32.png (268.28 KiB) Megtekintve 3871 alkalommal
Képernyőfotó 2024-09-27 - 21.24.19.png
Képernyőfotó 2024-09-27 - 21.24.19.png (420.16 KiB) Megtekintve 3871 alkalommal
Képernyőfotó 2024-09-27 - 21.23.06.png
Képernyőfotó 2024-09-27 - 21.23.06.png (392.78 KiB) Megtekintve 3871 alkalommal
Képernyőfotó 2024-09-27 - 21.24.37.png
Képernyőfotó 2024-09-27 - 21.24.37.png (542.92 KiB) Megtekintve 3871 alkalommal

dorek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: dorek »

Mutatós, de sajnos műbőr... Azt soha többet. Az összes műbőrös bútorunk pár év után mállik, reped. A 10 éves bőr garnitúra meg szinte újszerű.

Xtras5
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Xtras5 »

Mozis fotelre ez egy jó opció lehet, a hazai mozis kereskedők eléggé túl árazzák a saját cuccaikat, ez 559.000Ft

mozis.jpg
mozis.jpg (76.72 KiB) Megtekintve 4184 alkalommal
link:
https://store11.hu/ketszemelyes-fekvofo ... bbb355e630

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Cutler írta:
2024.09.10., kedd 20:29

Köszi!
Így van, azt mondtam nem érdekelnek a fotelek.
1,2-2millió közti áron/3db, nem is ;)
Gyere csak, te már szinte úgy jössz hozzám, mintha hazamennél :D
2 millió/db áron érdekel akkor, semmi gond! :D

Szívesen megyek! Szerintem 2x voltam Nálad, persze ez tűnhet soknak, de legalábbis 2-vel többnek a kívánttól! :kapdelm:

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

TSanyi írta:
2024.09.10., kedd 18:47
Cutler!

Őszintén örülök hogy továbbra is elégedett vagy a moziddal (joggal). Gratulálok hozzá (többedjére)!

A fotelek a gyengéim, anno aztt mondtad nem érdekelnek, megfelel amid van... :D

De mindenki fejlődik! 31_1_21.gif

Remélem eljutok Hozzád is megnézni, hallgatni a fejlesztéseidet!
Köszi!
Így van, azt mondtam nem érdekelnek a fotelek.
1,2-2millió közti áron/3db, nem is ;)
Gyere csak, te már szinte úgy jössz hozzám, mintha hazamennél :D

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Cutler!

Őszintén örülök hogy továbbra is elégedett vagy a moziddal (joggal). Gratulálok hozzá (többedjére)!

A fotelek a gyengéim, anno aztt mondtad nem érdekelnek, megfelel amid van... :D

De mindenki fejlődik! 31_1_21.gif

Remélem eljutok Hozzád is megnézni, hallgatni a fejlesztéseidet!

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

TSanyi írta:
2024.09.09., hétf. 17:49

No meg anyagilag finanszíroztad az egészet! 31_1_21.gif Az sem elhanyagolható!
Ha hiszed, ha nem, nem volt egy házimozis mércél nagy összeg. Ha szigorúan csak azt számolom, ami a mozi átépítési költségei voltak, valamint a htpc, az új vászon, a 20 csatornás Storm(az ART frissítéssel), meg a Gy.Dominiktól vett 4db lapos hangsugárzók+ Phyton által megépített 8db doboz összköltsége és régi cuccaim eladásából visszajött összeg különbözete, hát nem egy túl nagy összeget képzelj el.
A kábeles eladás topikban találni drágább kábeleket, mint az én egész fejlesztésem. ;)

Persze vettem foteleket is, ami már egy nagyobb összeg volt, de azt meg már hosszú ideje szerettem volna meglépni csak nagyon túlárazottnak érzem a kimondottan házimozis foteleket, amik lábtartósak, pohártartósak és motorosan mozgathatóak. Idén végre találtam olyat, ami tetszetős, az igényeimnek megfelel és árban is belefér. De ez már egy más történet.

A lényeg, hogy én már évek óta szem előtt tartom, a minél jobb ár-érték arányt, ezért is szálltam ki az úgymond “hifis”házimoziból és váltottam a Pro sugárzók, végfokok felé. Egyedül a Storm Audio processzor a kakukk tojás, mert az az egyik csúcs processzor a házimoziban.
Jó ideje semmit nem költöttem már a mozim fejlesztésére, mert teljesen elégedett voltam vele és jó volt csak használni.
Viszont egy ideje már zavart a szoba zsúfolt kinézete, amit a nem epp apró KCS surroundok(6db)és atmosok(6db)miatt éreztem.
Ezen változtatni szerettem volna és már 2 éve el is kezdődött azzal, hogy Phytonnal megcsináltattam a lapos dobozokat, amibe később belekerültek az KCS sr10-ek alkatrészei. De erre egy ideig nem került sor, mert más élvezett prioritást, így a projekt húzodott vagy másfél évet.
Tavaly lecseréltem a Storm processzoromat, egy 20 csatornásra(Zozinak köszönet), így már a 4 szubomnak is jutott külön xlr kimenet valamint lehetőség a Dirac ART kipróbálására, amit én a régi processzoromhoz nem vettem meg, mert annyira elégedett voltam vele, ART nélkül is.
Aztán idén január végén álltam neki az átrendezésnek, ami leginkább, a 6db surroundom falba süllyesztését jelentette. Aztán kicsi dizájn növelés is bejött a képbe, a szoba hátsó részének szinesebbre váltásával, megspékelve új lámpákkal. Ezekkel kb. 2 hónap alatt végeztem, utána jött Zozitól a felajánlás, hogy összerak nekem egy htpct, méghozzá olyat, amit én is könnyedén tudok használni. Mindezt 21:9-es menüvel, croppolás funkcióval, a 16:9-es filmekhez, 4K leskálázást, jó hdr megjelenítéssel, mert a vetítőm fullhd. Miután itthagyta nálam a beállított játszót, elég hamar eldőlt, hogy maradni fog, mivel sokkal jobb képminőséget produkált(a Dune Real Vision lejátszómhoz képest), sokkal jobb szokgáltatásokkal fűszerezve.
Ezután merült fel a vászon csere is, kicsivel nagyobbra, jobb erősítésűre. Itt a választásom(szintén Zozi tanácsára)a Gerriets mikroperforált 0,9-es gain értékű anyagára esett, amihez itthon barkácsoltam fából keretet.
Így 320 cm széles lett a vásznam, ami 15-el több a réginél.
Tehát a régihez képest annyit változott a szoba, hogy jóval szellősebbé vált a besüllyesztett surroundoknak és a lapos dobozú atmosoknak hála, amihez társult egy nagyobb vászon, a projektor meg immár htpc-ről van etetve, ehhez jött a Storm processzor, ART-al bekalibrált hangzása.
Mindezen fejlesztések nem kerültek nagyobb kiadásomba, mint egy pár 3m-es referencia hangfal kábel, szóval elégedetten dőltem hátra, hogy jól sáfárkodtam a lehetőségeimmel.

Heineken megjegyezte, hogy esetleg vetítő terén lehetne jobbá tenni a mozimat, ami szerintem is így van.
Talán jövőre egy 1080p-s Christie nagygép befigyel, a jelenlegi lcd 4K felhozatal nem igazán hoz lázba, legyen az JVC, Sony, Epson(vagy az áruk miatt, vagy a problémáik miatt).

Mindenesetre jó volt megismerkedni heineken személyében egy újabb fórumossal, így már az ország legkeletibb részéről is jártak nálam. :cheers1:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”