Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: venomer »

MGMART írta:
2024.06.05., szer. 18:39
Lemmy9.1 írta:
2024.06.03., hétf. 07:27
"Megőrülni azért nem kell ebben a fázisban sem, emiatt nem vastagon szedett a cím, nehéz ehhez a részéhez helyeselni, még ha részben érthető is a reakciókészlet ezen része."

gondolkodik.gif
Aha...
Van az úgy, hogy valaki nagyon magasröptű gondolatokat akar megfogalmazni, csak nem sikerül. Sajnos elég sokszor...
Nem vitatkozom, érzed ahogy érzed, sőt, ez többesszám is lehet. Ha így jön ki, hát így. Semmilyen emelkedettnek szántság nem vezérelt. Annyit megtennél viszont, hogy megnézed az ajánlott sorozatot? Még az is lehet, hogy más fénytörésbe kerülnek a kifogásolt szavak. Mert ennek így nem sok teteje van.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

DeLorean írta:
2024.06.12., szer. 20:44
Az Acolyte 2 része nekem tetszett. Ma nézem a harmadik részt.
Talán nem véletlen az IMDB-n a 3,7-es súlyozatlan átlag és 4,2/10-es "tetszésindex" (30K+ értékelésből)
Sokan vagytok, akiknet tetszik, felnyomjátok nagyon az átlagot :D :D :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

DeLorean írta:
2024.06.12., szer. 08:45
De én csak annyit írtam, hogy Den véleményével egyezni szokott az ízlésem és amikről ír, azokat szívesen megnézem, ha azt írja, hogy jó.
Az Abigail erős ember viccesen együgyű volt, a film maga az egyszer meg lehet nézni kategória. Az Atlasból valaki csinálhatna egy 15 perces vágott verziót, az Acolyte meg dumpster fire in space, szó szerint. :)
Ha már ilyen bárgyú, de jól összerakott filmeket akarsz nézni, akkor vedd elő a Michael Bay gyűjteményed. Schneider tanulhatna tőle, hogy kell jó lassításokat csinálni és hogy kell kezelni a kamerát.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

Luke_r.jpg
Luke_r.jpg (54.92 KiB) Megtekintve 770 alkalommal
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 750

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Ha jobban belegondolok C3PO (és Luke is) valóban gyanús az elejétől fogva. :D
R2D2 meg szvsz egy tökös tesztoszteronbomba. :D
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Lemmy9.1 írta:
2024.06.10., hétf. 07:58
Acolyte

A Star Wars nekem csúszik, de ezt nem bírtam 15 percnél tovább, annyira érdektelennek tűnik. Majd meglátjuk, késöbb belenézek még.
Az Acolyte készítője kijelentette hogy az Acolyte minden idők legmelegebb Star Wars filmje, és szerinte kánonnak kellene lennie hogy R2-D2 leszbikus, és szerinte C3PO sem hetero. (Nem vicc) Dehát ugye ki mit várt Harvey Weinstein korábbi asszisztensétől... A főszereplő Amandla Stenberg pedig konkrétan kijelentette hogy az volt a cél, hogy a fehérek "sírjanak". Szóval ez is csak egy újabb alkotás egy nagyon hosszú listán, ahol csak ez a fontos, a többi meg másodlagos.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Mindjárt jön a duma, hogy én szórakozni és kikapcsolódni akarok, ami legitimálja az igénytelenséget. ;)
Szerintem!

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

DeLorean írta:
2024.06.10., hétf. 16:10
Itt a norvég dokkmunkások szenvedése a menő és a koreai aztsemtudomkikicsoda filmek, de ha olyanok írnak, mint te - én azokat szívesen kikölcsönzöm.
:smile32:
Mert amikor tábortüzet raknak egy űrhajó külső burkolatára, az sokkal magasabb színvonalú alkotás? A leszbikus boszorkányok felcsinálják egymást és ikreket nemzenek, az miben jobb, mint a norvég dokkmunkások? The message is strong in this one...
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Eljött az ideje a közös sörözésnek.
Szerintem!

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Oscar díjra nem jelölt, de annál jobb meglepetésfilmek:

Hit man: rengeteg ötlettel teli bűnügyi- szerelmes, továbbgondolós film, akár sokkal másabb, többféle befejezéssel is végződhetne...be is durvulhatott volna, de csak finoman tették. 10-10.

Abigail: mozgalmas, igen véres horrorfilm, dolgoztak a mélyek is rendesen. Több ismert színésszel. 10-10, soha rosszabbat.

Star Wars: Acolyte: látványos, mozgalmas sci- fi- akció, jó hangokkal. 10- 9, soha rosszabbat- 2 rész eddig.

Atlas: Jennifer Lopez sci- fi- akció. J Lopez seggének világhírű formája igencsak megváltozott az értékelhetetlen színtre.
Vannak benne dejavu érzések, ezt a klisé párbeszédet már hallottam más filmben...de ki lehet bírni a rövid részeket. A film nagyon látványos, a térhatás lenyűgöző, tehát jöhet, jöhet és még több jöhet a jóból. Szembeállítják a mesterséges intelligenciát azzal az emberrel, aki amikor csak lehet kihagyná, de nem teheti, ezért kénytelen elfogadni és összefogni vele.
Félig láttam, de 100 ilyet, inkább ezret! Látványvilág egyfolytában, térhatású hangok mámorítóak. 10-9.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Dead North 8/10

4 részes dokumentum-minisorozat, amely egy megtörtént és fölöttébb rejtélyes eltűnéses eset felgöngyöltését meséli el.
Csak erős idegzetű felnőtteknek ajánlom, igen felkavaró tud lenni a történet végkimenetele, és bizonyos képsorok is!
A dramaturgia szokványos, egyenes vonalú az elbeszélés, az elején kvázi-megfoghatatlan rejtély szálai előbb folyamatosan bonyolódnak, újabb és újabb, egyre jelentősebb szereplők kerülnek képbe, ami aztán kezd letisztulni, kibogozódnak a szálak, és több.mint 1 órával a vége előtt tudjuk (nem mondják el, de elég nyilvánvaló), mi történhetett, de még bizonyosságra kell lelni...
Ami pozitívum: engem végig lekötött, kb minden perce izgalmas, dokumentumfilm létére :rolleyes: Lényegében eredeti rendőrségi kép-és hangfelvételekre épül, de természetesen vannak színészek által játszott dramatizált jelenetek is (nem is lehetett volna másként megoldani).
Ami negatívum: olykor rendkívül szájbarágós, olyan amerikaiasan, többször elismétlik ugyanazokat az információkat, a sorozat több részén. A rejtély megoldása szempontjából kulcsfontosságú dolgokat így sulykolják bele a nézőbe. Van akinek bejön ez a stílus, nekem speciel nem.
Összességében azonban egy nagyon érdekes esetről, és egy jól elkészített krimi-dokumentumfilmről van szó.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

scaurus írta:
2024.06.10., hétf. 07:28
Rebel Moon part 2
[...]
Az a kategória, amit azért néz végig az ember, mert nem hiszi el, hogy ezt így közzé lehetett tenni...
[...]
Nem saját kútfő, de nagyon találó: a végeredmény olyan, mintha 12 éves Pistike [...] nemcsak megálmodott egy filmet, hanem pénzt és lehetőséget kapott volna annak megvalósítására.
[...]
Annak, aki nem látta még a Rebel Moon part 2-t, annyit tudok mondani, hogy csak katasztrófaturistáknak merem ajánlani...
Korábban én is írtam hasonlókat, de te SOKKAL jobban megfogalmaztad.
Nagyon egyetértek.
Csodálom, hogy végig tudtad nézni, nekem nem sikerült.

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 149

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

scaurus írta:
2024.06.10., hétf. 07:28
Rebel Moon part 2

Megtekintettem.
Az a kategória, amit azért néz végig az ember, mert nem hiszi el, hogy ezt így közzé lehetett tenni...

Persze, lehet, hogy ha nincs Marcia Lucas (született Marcia Griffin), a Star Wars sincs sehol, de Snyder-nek nem adatott meg az, ami Lucasnak.
Hiszen az SW is mindenhonnan lopott, azaz a története annak sem túl eredeti, dramaturgia ott is megbicsaklik, a párbeszédek sokszor annál is ostobák - és mégis működik.

Korábban is írtam:
- nem értem a nagy Snyder ellenességet (lásd azért Watchmen, Sucker Punch, 300),
- a part 1 nem volt jó, de nem értem, hogy miért volt akkora negatív kritikája.

Erre viszont már szerintem sincs semmilyen mentség.
(Pl. Titus tábornok éneklése vetekszik Peter Jackson-féle A két torony bővített verziójának mély pontjával, Éowyn éneklésével.)

Már sokan elmondták, csak ismételni tudom, nem az a baj, hogy mindenhonnan össze van lopva, hanem az, hogy nem egy koherensen és szórakoztatóra összegyúrt valami, hanem az egész egy széteső katyvasz, rossz dramaturgiával, ostoba párbeszédekkel és helyenként kifejezetten rút képi világgal.
(A karakterek is annyira sematikusak, hogy nevüket se jegyzi meg a néző, mert minek.)

Nem saját kútfő, de nagyon találó: a végeredmény olyan, mintha 12 éves Pistike, aki addigi rövid életében látott pár filmet (köztük olyanokat is, amik valójában nem is neki valóak), látta apu Warhammer 40000 (vagy One Page Rules) figuráit és nemcsak megálmodott egy filmet, hanem pénzt és lehetőséget kapott volna annak megvalósítására.

Nem hiszem, hogy bővített verzió ezen tudna segíteni (ahogy, SZERINTEM, Az igazság ligáján se segített sokat a Snyder Cut).

Annak, aki nem látta még a Rebel Moon part 2-t, annyit tudok mondani, hogy csak katasztrófaturistáknak merem ajánlani...
Rebel Moon 1, az elejét láttam, aztán aludtam, 2 elindítottam, mert az asszonynak tetszett az egy is, én addig aludtam.
JL SC, nekem bejött. Ahogy moziba küldték úgy nem.
Meg 1, az meg egész szórakoztató volt, a 2.-ik részének az elejét láttam, aztán aludtam, majd adtam neki még egy esélyt, de inkább kikapcsoltam.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Meg 2. Őscápa valami. :D

Mentségemre szolgál, hogy az asszony választotta. :)

Az elsőt nem láttuk, de ez után nincs is hiányérzetem. Kínos az egész film. Súlytalan gipszjakab karakterek, szégyenletes CGI, tucatfosch. Statham mélyrepülése. (mélyúszása 7000 méter mélyen, orrüreg feltöltéssel. Ugyanis a halak is bírják. :D)
Nem ajánlom.

Acolyte

A Star Wars nekem csúszik, de ezt nem bírtam 15 percnél tovább, annyira érdektelennek tűnik. Majd meglátjuk, késöbb belenézek még.
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Rebel Moon part 2

Megtekintettem.

Persze, lehet, hogy ha nincs Marcia Lucas (született Marcia Griffin), a Star Wars sincs sehol, de Snyder-nek nem adatott meg az, ami Lucasnak.
Hiszen az SW is mindenhonnan lopott, azaz a története annak sem túl eredeti, dramaturgia ott is megbicsaklik, a párbeszédek sokszor annál is ostobák - és mégis működik.

Korábban is írtam:
- nem értem a nagy Snyder ellenességet (lásd azért Watchmen, Sucker Punch, 300),
- a part 1 nem volt jó, de nem értem, hogy miért volt akkora negatív kritikája.

Erre viszont már szerintem sincs semmilyen mentség.
(Pl. Titus tábornok éneklése vetekszik Peter Jackson-féle A két torony bővített verziójának mély pontjával, Éowyn éneklésével.)

Már sokan elmondták, csak ismételni tudom, nem az a baj, hogy mindenhonnan össze van lopva, hanem az, hogy nem egy koherensen és szórakoztatóra összegyúrt valami, hanem az egész egy széteső katyvasz, rossz dramaturgiával, ostoba párbeszédekkel és helyenként kifejezetten rút képi világgal.
(A karakterek is annyira sematikusak, hogy nevüket se jegyzi meg a néző, mert minek.)

Nem saját kútfő, de nagyon találó: a végeredmény olyan, mintha 12 éves Pistike, aki addigi rövid életében látott pár filmet (köztük olyanokat is, amik valójában nem is neki valóak), látta apu Warhammer 40000 (vagy One Page Rules) figuráit és nemcsak megálmodott egy filmet, hanem pénzt és lehetőséget kapott volna annak megvalósítására.

Nem hiszem, hogy bővített verzió ezen tudna segíteni (ahogy, SZERINTEM, Az igazság ligáján se segített sokat a Snyder Cut).

Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hú de rossz érzéseket gerjeszt ez a beszélgetés, mert minden szavuk igaz!

/Legfeljebb a jó filmek nem kapnak Oscart, de hozzák a pénzt, ezért előbb- utóbb- mivel minden a pénzszerzésről szól- visszatérnek a filmkészítők a megfelelő nézőpontokat előtérbe helyezve, magyarul az lesz, ami hozza a pénzt!/
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó

Kis szösszenet:

Hollywood direkt teszi tönkre a filmeket:

https://youtu.be/yQ4Nyxs1ARc?si=1P7B3E-vV6Uvvesf

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 932

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Alex_Aston írta:
2024.06.06., csüt. 20:58
3 és fél hete garanciális javítás alatt a TV-m. Talán jövő hétre elkészül, vagy kifutva a 30 napból csere készüléket kell adniuk.

Tolonganak a filmek, és itt az ajánlások alapján is lenne mit nézni. De nem tudok, 24" PC monitoron meg nem fogok.
Eh....
sad.gif
A végén kapsz garanciába újat... :D
"Az igazi barát szemből támad."

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3342

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

3 és fél hete garanciális javítás alatt a TV-m. Talán jövő hétre elkészül, vagy kifutva a 30 napból csere készüléket kell adniuk.

Tolonganak a filmek, és itt az ajánlások alapján is lenne mit nézni. De nem tudok, 24" PC monitoron meg nem fogok.
Eh....
sad.gif
Csak a Marantz! :-D

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó

Enyhe korai Shyamalan beütéssel, kis költségvetésű film. Egynek tetszett.

Visszacsatolva a Polgárháborúhoz, én azt egy kihagyott ziccernek érzem, és kiszámítható is volt. Sajnálom, mert én egy jobb akció-drámát vártam, a téma nagyon jó.
Jesse Plemons meg nagyon adta megint.
Csatolmányok
IMG_9803.jpeg
IMG_9803.jpeg (66.29 KiB) Megtekintve 1021 alkalommal

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Én úgy írnám, főszereplő "lány".
Én tehetséget nem fedeztem fel a nulla arcmimikájából.
Szerintem!

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 502

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Lemmy9.1 írta:
2024.06.03., hétf. 07:27
"Megőrülni azért nem kell ebben a fázisban sem, emiatt nem vastagon szedett a cím, nehéz ehhez a részéhez helyeselni, még ha részben érthető is a reakciókészlet ezen része."

gondolkodik.gif
Aha...
Van az úgy, hogy valaki nagyon magasröptű gondolatokat akar megfogalmazni, csak nem sikerül. Sajnos elég sokszor...

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Gyilkosság a világ végén: kihagyhatatlan krimi, valóság a mesterséges intelligenciáról. A főszereplő lánynak "nagy jövőt jósolok" én is, a hibátlan játékáért ilyen fiatalon. Konkrétan kötelezővé tenném kb a 4. részben látottakat, amiben a jövőt látni.

Polgárháború: kötelező megnézni, díjat is nyert film. Fsz: Kirsten Dunst és még 2 ismert színész. A film térhatású hangja mestermű. A másodfőszereplő lány fejét évtizedekig nem tudnám megunni, a film előre haladtával a színészi teljesítménye egyre jobb és jobb és jobb. Nem ajánlott film, hanem kötelező, annyira minden a helyén van: tartalom, hangulat, színészek, a fiatal lány telitalálat, a hanghatások a maximumon, extrán tökéletes.

Tarot: nagyon jó és látványos horrorfilm. Technikailag, látványvilágban és hangban is a nagyon jó kategóriát súrolja.

Cash Out: John Travolta is beleállt egy fordulatos, bankrablós krimibe. Az egyszer meg lehet nézni kategória. A szinkronnal elcseszték a hanghatásokat, de még így is elfogadható. Az volt idegesítő a filmben, hogy kezdésként egy nagyon bárgyú párbeszéddel kezdődik, Travolta nagyon szőrös és megöregedett, valamint bármi történik, ő életszerütlenül nyugodt marad.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó

Már lehet, hogy volt…de, ezt a krimi sorozatot is szerettük.
Csatolmányok
IMG_2098.png
IMG_2098.png (429.55 KiB) Megtekintve 1147 alkalommal

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó

Aszpirin írta:
2024.06.04., kedd 23:38
Nem vagyok robot írta:
2024.06.03., hétf. 16:12
Ez számomra egy élvezetes darab volt.
Megnéztünk pár részt belőle az ajánlásod nyomán, egész jó (ez a színész B.C. egyre jobb), én tuti végig fogom nézni, de szólhattál volna, hogy ez is megkapta a kötelező LGBTQ-kezelést, hogy ne ültessem oda a beteg öreganyámat is. Szerencsére elég tompa volt, a jelenetek meg elég rövidek, szóval az első el sem jutott a tudatáig, a másodiknál meg (amikor a zuhany alól viszi ki...) csak annyira futotta, hogy "ez kije neki", mire én "nem tudom, biztos a nagybátyja" :D :D :D

Amúgy eddig nagyon jó!
Netflix produkció, ez olyan mint az OFC 99.99%, hogy van benne. Egyszerűbb szólni ha nincs. :)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”