Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

qti írta:
2024.05.08., szer. 11:24
Zozi írta:
2024.05.08., szer. 10:25
szepi0808 írta:
2024.05.08., szer. 08:54

Ne fáraszd velük magad :D hagy írják csak, úgy is mindent jobban tudnak
"hagyd csak, hagy írja" :D
Én nem gondolom
Te nem vagy potenciális vásárló, de én még lehetek (lehettem volna). Úgyhogy köszönöm, hogy felteszitek helyettem a kérdéseket és figyelemmel kíséritek ezeknek a vetítőknek a sorsát, ha már a magyar kereskedő nem tesz semmit azon kívül, hogy tömi a bukszáját.
Egyszerűen nem látom, hogy mivel vagyok biztosítva, ha megkotlik nálam egy új Sony vetítő. A kereskedő nem ismeri el hibának a degradációt és kontraszt vesztést. Pontosabban tagadja. Nincs hiteles kiinduló állapot dokumentáció, amivel indíthatnék egy garanciális ügyintézést. Ha tényleg ekkora szórás van új gépek között, akkor nekem óriási a rizikó.
Nagyon remélem, hogy az x-sorozattal tényleg nincs, vagy kevesebb lesz a gond és akkor a következő sorozatot már én is meg merem venni!
De ha azt nézzük, hogy a Sony vetítőket használtan is úgy veszik mintha nem lenne holnap, akkor nem is akkora a rizikó. :D
Te nem vagy potenciális vásárló, de én még lehetek (lehettem volna).
Semmi nem kötelező, így Sonyt sem vásárolni, főleg annak, aki fél tőle. Hidd el van sok, aki még mindig boldogan használja és semmi baja nincs vele.
ha már a magyar kereskedő nem tesz semmit
Nekem nem is kell tennem semmit, azon kívül, hogy ha az ügyfél jelzi a garanciális problémáját, akkor intézem a Sony Supportot, de ezt maga is megteheti.
tömi a bukszáját.
Szerintem ne legyél féltékeny az én fizetésemre, de nem panaszkodom, eljárok még ez mellett dolgozni és akkor elég.
Ha tényleg ekkora szórás van új gépek között
Nincsen, csak ezt akarják itt beállítani, ez is a lejárató kampány része. Minimális van, de Lars a JVC-nél is tapasztalja, mint ahogy beszélt is róla. Attól, hogy különböző helyeken, különböző körülmények között, különböző műszerekkel miket mérnek az egy dolog. (most adtam el a demó 7000-resem, amit itthon az én műszeremmel 7500:1 mértem, aki megvette az már otthon 12000:1-et)
A kereskedő nem ismeri el hibának a degradációt és kontraszt vesztést. Pontosabban tagadja.
Nem tagadok semmit és ezt már többször leírtam, hogy nekem senki nem jelzett ilyen hibát és nem kellett supportra küldenem ez miatt gépet. Pedig elhiheted, hogy 2 levél írásától nem szakadna le a kezem.
De ha azt nézzük, hogy a Sony vetítőket használtan is úgy veszik mintha nem lenne holnap, akkor nem is akkora a rizikó
Igen megveszik, aki megnézi és tetszik neki a gép az megveszi, akinek nem az nem veszi meg. Gondolom, ha elmész megnézni egy használt autót és az agyon lenne "degradálódva" Csökkent teljesítmény, olajfüst, nehezen indulna, csörögne, csattogna, stb. sorolhatnám. Biztos nem vennéd meg. Így van ezzel a Sony projival is, ha valakinek bármilyen nem tetsző problémája lenne a demó során, akkor biztos nem venné meg. Vagy úgy gondolod, hogy a veőknek pisztolyt tartok a fejéhez, vásárlás közben? :D
Pl: a degradálódott 520-as vevő mikor visszakapta a projektorát:
Screenshot_20240508_115851_Viber.jpg
Nem úgy néz ki, mint aki nem elégedett a képével.
Érdekes dolgok ezek, mert pont az hisztizik, aki nem is Sony projektor felhasználó, csak a nyálát veri. Most nem tudom, hogy féltékenységből, vagy irigységből, de majd mindenki eldönti magának :)
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

qti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 43

Hozzászólás Szerző: qti »

Zozi írta:
2024.05.08., szer. 10:25
szepi0808 írta:
DeLorean írta:
2024.05.07., kedd 21:15
A megoldás roppant egyszerű - A és B Grade termékekre is lehet plusz garanciát külön vásárolni. Plusz pénzért.
:smile32:

Plusz a garancia lejárata előtt is lehet plusz garanciát vásárolni - szintén plusz pénzért a Sony-nál.
Én nem gondolom, hogy mindent jobban tudok. Linkeltem egy hivatalos Sony álláspontot, ami mást ír, mint amit te mondassz. Te mindig a HDCP hibáról beszélsz és a foltos kasztniról. Ők meg sem említik a HDCP-t. Kinek tud hinni az ember? Ha már a hivatalos oldalnak sem? Költői a kérdés. Mivel már nem vagyok potenciális vásárló, ezért csak érdekességképp foglalkoztam a dologgal.

Valami azért csak lehetett a háttérben, ha a Grobi hónapokra leállította minőségi problémák miatt a Sony forgalmazását.... és nem ő volt az egyetlen Német kereskedő.
Te nem vagy potenciális vásárló, de én még lehetek (lehettem volna). Úgyhogy köszönöm, hogy felteszitek helyettem a kérdéseket és figyelemmel kíséritek ezeknek a vetítőknek a sorsát, ha már a magyar kereskedő nem tesz semmit azon kívül, hogy tömi a bukszáját.
Egyszerűen nem látom, hogy mivel vagyok biztosítva, ha megkotlik nálam egy új Sony vetítő. A kereskedő nem ismeri el hibának a degradációt és kontraszt vesztést. Pontosabban tagadja. Nincs hiteles kiinduló állapot dokumentáció, amivel indíthatnék egy garanciális ügyintézést. Ha tényleg ekkora szórás van új gépek között, akkor nekem óriási a rizikó.
Nagyon remélem, hogy az x-sorozattal tényleg nincs, vagy kevesebb lesz a gond és akkor a következő sorozatot már én is meg merem venni!
De ha azt nézzük, hogy a Sony vetítőket használtan is úgy veszik mintha nem lenne holnap, akkor nem is akkora a rizikó. :D

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

szepi0808 írta:
DeLorean írta:
A megoldás roppant egyszerű - A és B Grade termékekre is lehet plusz garanciát külön vásárolni. Plusz pénzért.

Plusz a garancia lejárata előtt is lehet plusz garanciát vásárolni - szintén plusz pénzért a Sony-nál.
Én nem gondolom, hogy mindent jobban tudok. Linkeltem egy hivatalos Sony álláspontot, ami mást ír, mint amit te mondassz. Te mindig a HDCP hibáról beszélsz és a foltos kasztniról. Ők meg sem említik a HDCP-t. Kinek tud hinni az ember? Ha már a hivatalos oldalnak sem? Költői a kérdés. Mivel már nem vagyok potenciális vásárló, ezért csak érdekességképp foglalkoztam a dologgal.

Valami azért csak lehetett a háttérben, ha a Grobi hónapokra leállította minőségi problémák miatt a Sony forgalmazását.... és nem ő volt az egyetlen Német kereskedő.
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

hopetorture
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: hopetorture »

tehat berendeled a refurbished termeket, megveszed ra a plusz garit es arulod mint uj termeket? en meg nem lattam olyan hirdetest, amiben fel lett volna tuntetve hogy ez refurbished termek lenne.

szepi0808
Őslakos
Őslakos

DeLorean írta:

JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

szepi0808 írta:
2024.05.07., kedd 07:44
Nekem is állandóan be van adva a rendelési igényem az ilyen gépekre, mert semmi baja, de viszont olcsóbban tudom adni és olyanok is hozzá tudnak jutni az ilyen projektorok, akik máshogy nem tudnának, sőt 3-5 év Sony support garival, tehát rizikó sincs benne.
Mivel mindenki tudja már a Sony hivatalos közzétételét az XW5-7000 lézeres sorozattal kapcsolatban, az A illetve a B kategóriás termékekről köszönhetően Zozinak... azért felmerült bennem egy kérdés. gondolkodik.gif Te mint a Magyar Sony nagyker képviselője, hogy tudsz 3-5év Sony support garanciát adni olyan termékre amire a Sony csak 1évet vállal? :rolleyes: Ráadásul rizikó mentesen. dollar.gif

hopetorture
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Zozi írta:
2024.05.07., kedd 09:39
https://prohardver.hu/tema/milyen_proje ... 65000.html

Laci!

Itt a posztom a ph!-n. Ez a hivatalos Sony állásfoglalás az a és b termékekről.
Nem én találtam ki.
kint azt irjak, hogy 1 ev garit adnak ezekre a gepekre. itthon hogy van ugyanerre akkor 3+2 ev? amugy az itthoni vevok tudjak azt, hogy melyik refurb gep es melyik nem? gondolkodik.gif

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

https://prohardver.hu/tema/milyen_proje ... 65000.html

Laci!

Itt a posztom a ph!-n. Ez a hivatalos Sony állásfoglalás az a és b termékekről.
Nem én találtam ki.
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

szepi0808 írta:
2024.05.07., kedd 07:44
Már csak jókat mosolygok az itt folyó "elmélkedésekről" :D
Lars is válogatja a jvc-ket, mert ott is van minimális szórás, sőt ugyanazon a helyen, ugyanazon műszerekkel. Aztán 4800 és 12600:1 szórás a 7000-nél különböző helyeken mérve és ezt már felróni a márka kárára. Meg ebből adják a A és B modelleket. :D
https://www.sony.ca/en/electronics/supp ... s/00282921
Már ezt is leírtam, hogy gyártás után volt HDCP kompatibilitási hiba, amiatt visszahívták az első sorozatokat. Nálunk is volt a demókészülékem, amit pár napja használtam és a raktárban bontatlan készülékek, amik helyett küldtek újat. Pedig amit használtam sem találkoztam semmi hibával, de mindegyikben cseréltek HDMI board-ot. Na, ebből kerülnek ki a grade projektorok és sok, ami 0 órával, fóliásan, bontatlan távirányító, elemek és álltalában 0-70 óra között voltak. Ahogy a szerviz halad a cserékkel, úgy szórják ki, amihez nagyon nehéz hozzájutni, mert nagyon olcsón hozzá lehet jutni és semmi baja nincs. Nekem is állandóan be van adva a rendelési igényem az ilyen gépekre, mert semmi baja, de viszont olcsóbban tudom adni és olyanok is hozzá tudnak jutni az ilyen projektorok, akik máshogy nem tudnának, sőt 3-5 év Sony support garival, tehát rizikó sincs benne.
Ennek ellenére jó szórakozást, meg sok sikert a lejárató kampányhoz! Ez már olyan, mint a Rogáni propaganda. ;)
Ha már a végén szóba hoztad a politikát, hát amilyen ügyesen mellébeszélsz, lehet neked is politikai pályára kellene állnod, ott jól kamatoztathatnád a tehetségedet.

Unos untalan felhozod ezt a HDCP kompatibilitási problémát, amikor senki nem erről beszél.
Hanem arról, hogy a Sony vadonatúj gépeinél nagy a szórás, már ami a kontrasztbéli tudását illeti. Ne igazán az elfogadható százalékban.
Valamint itt többen, az egyedül Sony projektorok körében előforduló nagymértékű kontrasztveszést( se korábbi JVC, se Epson vetítőknél nincs ilyen hiba) emlegetik, amik szerte a világban és bármennyire kardoskodsz ellene, Magyarországon is egyre sűrűbben napvilágot látnak. Persze értem én, hogy annyira nem kedvedre való, hogy az elmúlt pár évben eladott jópár Sonyt, a kevésbé szakmai vevők, esetleg megméretik és ha még van garancia, akkor mondjuk kérik az optikai blokk cserét, mert az nem olcsó mulatság lenne a Sonynak.
Szóval a tényekkel nehéz vitatkozni, neked se ezt kellene erőltetned.
Ja és nem azt látni, hogy ez egy lejárató kampány, mert nem az, ha figyelmesen olvasnál, az új szériákról biztató vélemények is olvashatók lejjebb.

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Már csak jókat mosolygok az itt folyó "elmélkedésekről" :D
Lars is válogatja a jvc-ket, mert ott is van minimális szórás, sőt ugyanazon a helyen, ugyanazon műszerekkel. Aztán 4800 és 12600:1 szórás a 7000-nél különböző helyeken mérve és ezt már felróni a márka kárára. Meg ebből adják a A és B modelleket. :D
https://www.sony.ca/en/electronics/supp ... s/00282921
Már ezt is leírtam, hogy gyártás után volt HDCP kompatibilitási hiba, amiatt visszahívták az első sorozatokat. Nálunk is volt a demókészülékem, amit pár napja használtam és a raktárban bontatlan készülékek, amik helyett küldtek újat. Pedig amit használtam sem találkoztam semmi hibával, de mindegyikben cseréltek HDMI board-ot. Na, ebből kerülnek ki a grade projektorok és sok, ami 0 órával, fóliásan, bontatlan távirányító, elemek és álltalában 0-70 óra között voltak. Ahogy a szerviz halad a cserékkel, úgy szórják ki, amihez nagyon nehéz hozzájutni, mert nagyon olcsón hozzá lehet jutni és semmi baja nincs. Nekem is állandóan be van adva a rendelési igényem az ilyen gépekre, mert semmi baja, de viszont olcsóbban tudom adni és olyanok is hozzá tudnak jutni az ilyen projektorok, akik máshogy nem tudnának, sőt 3-5 év Sony support garival, tehát rizikó sincs benne.
Ennek ellenére jó szórakozást, meg sok sikert a lejárató kampányhoz! Ez már olyan, mint a Rogáni propaganda. ;)
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

https://www.youtube.com/watch?v=tJUDjvjLSrY

Egy újabb szerintem informatív videó Lars Mette-től, hogy ő hogyan látja az JVC új szériát. Nagyon tetszik, hogy nem csak "kereskedői" szemmel látja a világot... aki megnézi érteni fogja.

Nagyon jól látja szerintem azt is, hogy kiknek az esetében lenne/van értelme váltani. A 20. perc környékén beszél az előválogatásról is, ami itt nálunk elképzelhetetlen. Előkalibrál, konvergenciát néz, fényerőt, élességet. Amelyik gép nem üti meg az átlagot, azt visszaküldi. Emiatt a Sony-nál nem volt éppen közkedvelt, mert egy időben nagyon sok készüléket küldött vissza. Ez lehet a válasz Cseneles előbbi kérdésére... Lehet ezekből a készülékekből lettek az "A" Grade és "B" Grade termékek... :D

Lementettem a videóból két összehasonlító táblázatot, amit Mette készített. Jó összefoglalás a különböző kategóriák legfőbb tulajdonságairól. A kontraszt méréseknél elmondta, hogy megvan az állandó metódusa. Egzakt, mindig azonos távolságról, azonos képméretet vetít ugyanarra a Gain 1.0 vászonra. Itt nézi meg a max fehéret teljes fényerőn, kikapcsolt dinamikus dolgok mellett, nyitott írisszel, majd ugyanúgy a feketeszintet, amiből adódik a kontraszt. És megvizsgálja az élességet, konvergenciát. Amelyik gép nem üti meg az átlagos szintet, azt nem értékesíti, hanem visszaküldi a feladónak. Márkától függetlenül.
IMG_9287.PNG
IMG_9286.PNG

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Zozi írta:
2024.05.05., vas. 21:03
Sony xw7000
2022 évjárat, 2200 órával 12.600:1 natív on/off

Talán ez változni fig, ha a sony is stabil készülékeket dob piacra.
Akkor mar csak egyre kell magyarazatot talalni! Hogyan lehet az a Sony xw7000 modellek eseten, hogy 4800:1-tol 12600:1-ig terjedo szoras tapasztalhato on/off kontraszt eseten?

Nemeteknel is gondolom ez az A illetve a B kategori visszakuldott gepek eseten.😁

Velemenyem szerint is nem hogy fog, hanem kenytelen lesz piacra dobni stabil strapabiro keszuleket. Meg ha marad is a muanyag csoda objektiv es a vegtelenul leolcsositott megoldasok belulrol. Bar ez az en fejemben nem összeegyeztethető, viszont a mérnöki talalekonysag hatartalan.

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozok még egyet, KarlKlammer-től. Az egyik legmegbízhatóbb kalibrátor a németeknél a “kommersz” kategóriában.

Legyen szó sony-ról, jvc-ről…

Sony xw7000
2022 évjárat, 2200 órával 12.600:1 natív on/off
IMG_9283.jpeg
IMG_9283.jpeg (79.44 KiB) Megtekintve 1886 alkalommal

Ha a sony meg tudná oldani a kontrasztvesztés problémát, akkor végre lehetne alternatíva nyugaton is. És akkor végre lenne versenytárs a jvc-nek ebben a szegmensben. Az lehetőleg segítene az árazáson is… jelenleg a jvc-nek nincs igazi konkurencia, mert a sony-tól félnek az emberek. Ahogy én látom. A jvc pedig oda áraz, ahova akar…

Talán ez változni fig, ha a sony is stabil készülékeket dob piacra.

hopetorture
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Zozi írta:
2024.05.05., vas. 18:46
Azért jó lenne, ha tényleg stabil maradna az új széria. Ahogy a méréseidből is látszik, az elmúlt 10-15 évben nem sikerült kiküszöbölniük ezt a hibát... szériákon keresztül, kategóriától függetlenül... na, talán majd most...
tok jo, hogy a sonyval kapcsolatos pozitiv dolgokat is hozod leborulok.gif
jo latni, hogy azert vannak paran akik a kozosseg erdekeit szolgaljak :tutiok:

amugy 15k kontraszttal papiron jol is nezne ki egy sony5000 ar/ertekben. persze eloben nem lattam meg mit tud.
de hogy lehet ilyen szoras egyes modellek kozott? 10-20% meg csak-csak, de azert ne legyen mar nemelyik modellnek fele akkora a nativ kontrasztja. :ohnoohnoohno:

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

BIGi975 írta:
2024.05.05., vas. 19:24
Zozi írta:
Összesen mennyi üzemóra van a gépben?
Írtad, hogy második lámpa 290 óra...
Összesen cca.1000 órás a projektor
2016-os a széria… 8800£ listaárral. Abban az időben ez volt a csúcsmodell, ha jól olvastam.

A tesztben 25.000:1 kontraszt áll… hát elég jól letérdelt… szerencsétlen a 8 év és az 1000 óra alatt.

https://www.projektor.hu/hazimozi-csucs ... sztje.html

BIGi975
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: BIGi975 »

Zozi írta:
Összesen cca.1000 órás a projektor

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Zozi írta:
"Alig használt, megkímélt, pormentes készülék" ez állt az egykori hirdetésben.

Lehet stabil marad az új széria, akkor már csak a gyártási 40%-os on/off kontraszt szóráson kellene javítani és a végére kaphatnánk egy egész korrekt terméket.

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

Ma született pár bejegyzés a hkv fórumon is az xw5000/xw7000 topikban.

xw7000
2022-es gép 200 óra után 10.000-es kontraszttal, fényerő veszteség nélkül
10 hónapos gép, 500 óra után sem kontrasztvesztés, sem fényerő vesztés

xw5000
2023-as gép 250 órával 15.000:1 kontraszttal (6 nit fényerő veszteséggel, ami lehet mérési hiba is)

HDR 1.jpeg

Azért jó lenne, ha tényleg stabil maradna az új széria. Ahogy a méréseidből is látszik, az elmúlt 10-15 évben nem sikerült kiküszöbölniük ezt a hibát... szériákon keresztül, kategóriától függetlenül... na, talán majd most...

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok!
-
Elkészültem a Sony 520es 4K készülékkel. A gép több sebből is vérzett, kontraszt csökkent, 40%-os kék a fekete szint, alul lila felül sárga csík a vászon tetején, gyenge fényerő. Előzetes mérések lentebb már megosztásra kerültek a hét elején. 1250:1 ON/OFF kontraszt 71%-ra becsökkent REC.709 színtérlefedettség. Az optikai blokk megbontása közben szembesültem az iszonyú elkoszolódás mellett azzal a ténnyel, hogy a diklorikus tükrök amik bevilágítják a paneleket egy műanyag tartó szerkezet segítségével vannak pozícionálva. Ez magyarázatot ad arra, hogy miért nem világítja be a paneleket a fény teljes mértékben, olcsósítás netovábbja...akárcsak a műanyag objektív. Ezek a tükrök érintkeznek a fénnyel és hőhatásnak vannak kitéve, befűtik környezetüket. Pár kép az anomáliáról a vetített képen illetve karikáztam pirossal a felelős alkatrészeket.
-
4.jpg
5.jpg
2.jpg
1.jpg
-
Tisztítás a szokásos módon nagy rutinnal és zökkenő mentesen történt.
-
3.jpg
6.jpg
-
Ennek hatására majdnem megduplázódott a fénysűrűség, ezen még én is meglepődtem. Kezdeti 48nit(14fl) takarítást követően 90nit(26,2fl) kalibrált D65 színhőmérsékleten maximalizálódott. a Sony Calibration PRO programmal sikerült színhelyesre kalibrálnom a készüléket, REC.709 színtérlefedettség is egész jónak mondható. Az ON/OFF kontraszt minimálisan novekedett 2180:1-értékig. Sajnos a degradálódást csak komplett XSRD blokk cserével lehet orvosolni, az viszont gazdasági totálkár. A végleges állapotról és a mérésekről pár kép.
-
kontraszt.jpg
REC.709.jpg
REC.709 köztes pontok.jpg
Dynamic limited kontraszt.jpg
Dynamic full kontraszt.jpg
-
Végszóra...
Feleségem mikor bejött a terembe és meglátta a gép vetített képét előzetes mérésekkor azt mondta "baszki ez nagyon sz@r". Maximálisan egyet értettem vele. Ennek ellenére kihoztam belőle a maximumot és a leg nézhetőbb képet. Örülök hogy tudtam orvosolni a panelok bevilágítottságát,ezt csak menet közben lehet állítani és abszolút nem hozzáférhető helyen van. Rajtam kívül erre még Batyó képes kis hazánkba. Dynamikus kontraszt kimondottan jó és nem kutyulja össze a szürkeskála rgb együttfutását. 5x rámértem, biztos ami biztos. Végére egy kép a jól beállított panel bevilágításról.A lilás elszineződés élőben minimálisan láthetó(LCD inhomogenitás), szinte észrevetettlen. Erre a telefon kissé ráérősít.
Csatolmányok
5.1.jpg

Gyulai D.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 82

Hozzászólás Szerző: Gyulai D. »

leito211 írta:
2024.05.02., csüt. 18:55
Sziasztok!

Egy epson projektor teljes takarításához / karbantartásához kit tudtuk jó szívvel ajánlani? Elérhetőséget és árat is kérnék ha lehet.

Nagyon köszönöm!
Csakis a Batyó!!!!! ;peace;

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Esetek 90%-ban a por az irisz megvezerleseert felelos kabelnel jut be az objektivbe. Maradek esetben a lencsetagok mozgatasaert felelos hengertesten elhelyezkedo vajatok menten, amikben kozlekednek a teflon/rez tartofulek. Ezek pozicionaljak a lencsetagokat nagy precizitassal.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Apaci72 írta:
2024.05.03., pén. 13:26
Sziasztok!
A meccs közben eszembe jutott egy kérdés, bár ha nagyon hülyeség elnézést kérek...
Fluorit lencsét szokás tisztítani, mármint a belsejét?
Úgy látom, mintha porszemcsék lennének belül.

Köszönöm!
Szokas.

Egyszerubb modelleket mint egy EN11-13 mar szedtem szet darabokra es tisztitottam ki. Cutleret is en csinaltam.

Amugy a porszemek nincsenek fokuszban, lathatatlan a vetitett kepen viszont elesseget, fenyerot, ansi kontrasztot felfog. Ha tokeletes gyari tisztasagra vagyunk laminalis box amire szuksegunk van a megfelo tudas birtoklasan kivul. Box nekem nincsen.

Jot nevettem ezen a kozvelemeny kutatason. Termeszetesen nincs semmi sertodes, napi kapcsolatban vagyok Attilaval(Batyo).

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Cutler írta:
2024.05.03., pén. 11:16
Lehet rosszul tudom, de batyó inkább szervizeléssel, javítással foglalkozik. Cseneles meg a javítás mellett, az alapos(apró darabokra szedett)tisztítást is csinálja.
A tévedés jogát fenntartom☝️
Ja és az se mindegy, hogy a kérdező merre helyezkedik el az országban.
Mert Cseneles az ország nyugati végén lakik, Zalaegerszegen, addig batyó északon.
Mondjuk egy miskolci embernek nem túl praktikus csenelest választania🤷‍♂️
Igen, és az se mindegy, hogy valaki személyes sértődöttség miatt szavaz egyik vagy másik "versenyző" ellen. Teljesen értelmetlen az egész.

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

Sziasztok!
A meccs közben eszembe jutott egy kérdés, bár ha nagyon hülyeség elnézést kérek...
Fluorit lencsét szokás tisztítani, mármint a belsejét?
Úgy látom, mintha porszemcsék lennének belül.

Köszönöm!
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

És utoljára fárasztalak benneteket, mert jött egy szavazat borsodi gyökerekkel rendelkező fórumtásunktól.
Mindenkinek kellemes hétvégét és jó fórumozást!
CS_B_3_3.png
CS_B_3_3.png (101.18 KiB) Megtekintve 1804 alkalommal
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”