Te nem vagy potenciális vásárló, de én még lehetek (lehettem volna).qti írta: ↑2024.05.08., szer. 11:24Te nem vagy potenciális vásárló, de én még lehetek (lehettem volna). Úgyhogy köszönöm, hogy felteszitek helyettem a kérdéseket és figyelemmel kíséritek ezeknek a vetítőknek a sorsát, ha már a magyar kereskedő nem tesz semmit azon kívül, hogy tömi a bukszáját.
Egyszerűen nem látom, hogy mivel vagyok biztosítva, ha megkotlik nálam egy új Sony vetítő. A kereskedő nem ismeri el hibának a degradációt és kontraszt vesztést. Pontosabban tagadja. Nincs hiteles kiinduló állapot dokumentáció, amivel indíthatnék egy garanciális ügyintézést. Ha tényleg ekkora szórás van új gépek között, akkor nekem óriási a rizikó.
Nagyon remélem, hogy az x-sorozattal tényleg nincs, vagy kevesebb lesz a gond és akkor a következő sorozatot már én is meg merem venni!
De ha azt nézzük, hogy a Sony vetítőket használtan is úgy veszik mintha nem lenne holnap, akkor nem is akkora a rizikó.![]()
Semmi nem kötelező, így Sonyt sem vásárolni, főleg annak, aki fél tőle. Hidd el van sok, aki még mindig boldogan használja és semmi baja nincs vele.
ha már a magyar kereskedő nem tesz semmit
Nekem nem is kell tennem semmit, azon kívül, hogy ha az ügyfél jelzi a garanciális problémáját, akkor intézem a Sony Supportot, de ezt maga is megteheti.
tömi a bukszáját.
Szerintem ne legyél féltékeny az én fizetésemre, de nem panaszkodom, eljárok még ez mellett dolgozni és akkor elég.
Ha tényleg ekkora szórás van új gépek között
Nincsen, csak ezt akarják itt beállítani, ez is a lejárató kampány része. Minimális van, de Lars a JVC-nél is tapasztalja, mint ahogy beszélt is róla. Attól, hogy különböző helyeken, különböző körülmények között, különböző műszerekkel miket mérnek az egy dolog. (most adtam el a demó 7000-resem, amit itthon az én műszeremmel 7500:1 mértem, aki megvette az már otthon 12000:1-et)
A kereskedő nem ismeri el hibának a degradációt és kontraszt vesztést. Pontosabban tagadja.
Nem tagadok semmit és ezt már többször leírtam, hogy nekem senki nem jelzett ilyen hibát és nem kellett supportra küldenem ez miatt gépet. Pedig elhiheted, hogy 2 levél írásától nem szakadna le a kezem.
De ha azt nézzük, hogy a Sony vetítőket használtan is úgy veszik mintha nem lenne holnap, akkor nem is akkora a rizikó
Igen megveszik, aki megnézi és tetszik neki a gép az megveszi, akinek nem az nem veszi meg. Gondolom, ha elmész megnézni egy használt autót és az agyon lenne "degradálódva" Csökkent teljesítmény, olajfüst, nehezen indulna, csörögne, csattogna, stb. sorolhatnám. Biztos nem vennéd meg. Így van ezzel a Sony projival is, ha valakinek bármilyen nem tetsző problémája lenne a demó során, akkor biztos nem venné meg. Vagy úgy gondolod, hogy a veőknek pisztolyt tartok a fejéhez, vásárlás közben?

Pl: a degradálódott 520-as vevő mikor visszakapta a projektorát: Nem úgy néz ki, mint aki nem elégedett a képével.
Érdekes dolgok ezek, mert pont az hisztizik, aki nem is Sony projektor felhasználó, csak a nyálát veri. Most nem tudom, hogy féltékenységből, vagy irigységből, de majd mindenki eldönti magának :)