Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pro Cinema az otthonunkban

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Re: Pro Cinema az otthonunkban

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Cutler írta:
2024.09.08., vas. 21:18
heineken írta:
2024.09.08., vas. 15:52

…Az összkép nekem nagyon tetszett, pazar lett a Dirac Art preset és a vetítő/htpc kalibráció…
…Az elmondás alapján sok munka volt benne, az eredményért gratulálok Cutler-nek és Zozi-nak….
A gratuláció nagyrészt Zozinak jár, aki időt és energiát nem kímélve többször is eljött hozzám(amellett, hogy otthon is jópár órája ráment a htpc komponenseinek összeválogatásával, összeépítésével és főleg a szoftver tökéletesre konfigurálásával)és precízen bekalibrálta a képet és a hangot is, a lejátszót is úgy hagyta itt, hogy egy ilyen számítógépes analfabéta is, mint én könnyedén tudjam használni, úgy mintha egy Dune médialejátszó lenne. leborulok.gif
Valamint meg kell említenem Phyton fórumtársat is, aki a K.C.S. surroundjaim-atmosaim, lapos dobozba való átalakítását csinálta, minőségi munkával. :tutiok:
No meg Csenelest, aki szintén sokat segített, ha kellett villanyszerelőként, ha kellett akkor a vetítő tisztitását, izzó cserejét oldotta meg ;peace;
Nekem maximum a szoba átalakításáért jár a hátba veregetés ezt azért tisztázzuk.
No meg anyagilag finanszíroztad az egészet! 31_1_21.gif Az sem elhanyagolható!

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

heineken írta:
2024.09.08., vas. 15:52

…Az összkép nekem nagyon tetszett, pazar lett a Dirac Art preset és a vetítő/htpc kalibráció…
…Az elmondás alapján sok munka volt benne, az eredményért gratulálok Cutler-nek és Zozi-nak….
A gratuláció nagyrészt Zozinak jár, aki időt és energiát nem kímélve többször is eljött hozzám(amellett, hogy otthon is jópár órája ráment a htpc komponenseinek összeválogatásával, összeépítésével és főleg a szoftver tökéletesre konfigurálásával)és precízen bekalibrálta a képet és a hangot is, a lejátszót is úgy hagyta itt, hogy egy ilyen számítógépes analfabéta is, mint én könnyedén tudjam használni, úgy mintha egy Dune médialejátszó lenne. leborulok.gif
Valamint meg kell említenem Phyton fórumtársat is, aki a K.C.S. surroundjaim-atmosaim, lapos dobozba való átalakítását csinálta, minőségi munkával. :tutiok:
No meg Csenelest, aki szintén sokat segített, ha kellett villanyszerelőként, ha kellett akkor a vetítő tisztitását, izzó cserejét oldotta meg ;peace;
Nekem maximum a szoba átalakításáért jár a hátba veregetés ezt azért tisztázzuk.

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 151

Hozzászólás Szerző: heineken »

A napokban ismét egy mozinéző túrán jártam az ország nyugati felén. Szeretem ezeket az alkalmakat, mert mindig sok ötlettel, megoldással gazdagítom a hobbimat, valamint személyesen is sikerül megismerkedni a hasonló érdeklődésű fórumtársakkal.
Korábban Delorean, Thxfan, Reinrez mozijában szereztem ilyen élményeket, ahol kivétel nélkül nagyszerű és egyedi kivitelezéssel, hangzással, vetített képpel találkoztam.

Egy céges rendezvény miatt Cutler közelében jártam, mivel már régen tervezem, hogy megnézem a moziját, kihasználva a lehetőséget néhány levélváltás során sikerült egy megfelelő időpontot egyeztetni a demóra. Egy óra autózás után végre be is jutottam a felújított terembe, ahol szemrevételeztem a műszaki tartalmat, az átépített surroundokat és az új foteleket. Célzottan kíváncsi voltam a Htpc képességére és a Storm/Dirac Art hangjára. A szoba igényes kivitelezett, speciális diffúzorok, elnyelők és basszus csapdák nélkül is kiváló az akusztika. A fotel baromi kényelmes, a 190cm magasságom és 100kg súlyomat simán megoldotta.

Megegyeztünk egy referencia hangerőszintben, mert én is ide szoktam tekerni a volument’, hasonló pro hangsugárzókkal.
Tibor ügyelt rá, hogy a proci és a végfokok üzemmelegen indítsák az első demó anyagot..
A hangzás erőteljes, moziszerű, torzításmentes, kontrollált, tiszta és részletgazdag a teljes frevenciatartomány..rögtön éreztem, hogy itt valami mást fogok érezni mint szoktam. Az első benyomás, amit rögtön tapasztaltam, hogy a magastartomány hihetetlen jó..nagyon ütős, életszerű és egyszer sem volt bántó. Bloodshot nyitó jelenetnél és a John Wick 3 kézifegyverek hangja nagyon realisztikus.
A középtartomány ropogós, basszus tiszta és feszes, a szubok hangját’ nem hallottam, soha nem dübörgött csak a hangnyomást éreztem, pont úgy, ahogy én szeretem.
A négy mélynyomó a center mellett, két oldalt helyezkedett el, egymásra pakolva és izolálva. A majdnem szabvány szerint elhelyezett atmos és wide sugárzók pontosan ábrázolták az objektum mozgásokat, a Storm óriási teret varázsolt a szobában.
A htpc is elnyerte tetszésem, nagyon egyszerűen kezelhető, a telepített kodi-nak köszönhetően a menü is felhasználóbarát, mobilról, tabletről és távirányítóról is vezérelhető. Hibátlanul konvertálta a HDR anyagokat, nem tapasztaltam bosszantó sötét, fakó képet.
Az összkép nekem nagyon tetszett, pazar lett a Dirac Art preset és a vetítő/htpc kalibráció, nem is tudnék belekötni semmibe, talán egy vetítő fejlesztés lehet előrelépés magasabb kategóriában, de így is minőségi a teljesítmény.
Az elmondás alapján sok munka volt benne, az eredményért gratulálok Cutler-nek és Zozi-nak. Mindenképpen ajánlom megnézésre és hallgatásra ezt a mozit is, nem bántam a 3 órás kitérőt. :smile32:

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Elég rég nem írtam ide, (megvan az oka), de most mégis kivételt tennék... a hét végén Vasvárra vitt az utam, az idei évben már azt hiszem harmadszor. Talán áprilisban voltam először, amikor a dirac ART-tal mértem be Tibi szobáját az átalakítás után. Aztán májusban, amikor is elvittem neki egy igényre szabott video processzor tulajdonságokkal felvértezett HTPC-t. Ez nagy kihívás volt nekem is, mert bizonyítani akartam, hogy egy IT-ben kevésbé jártás hobbista is meg tudja találni a számítását egy pc-ben és sallangmentesen tudja használni minden pozitívumával együtt a mindennapokban. Így közel 2 hónap távlatából azt lehet mondani, hogy sikerült. Jukebox felület, tonemapping funkció, DCI-P3 színtérre elkészített 3DLut, tabletről való teljes rendszer irányíthatóság, különböző scaling és processing funkciók, non linear stretch, ( ami csak az envy kiváltsága volt eddig... ) egyedi HDR processing, automata felirat letöltés, filmscannelés...azt hiszem sikerült egy nagyon jó forráskészüléket megalkotni, ami most már egy harmony távval is teljes mértékben távirányítható.

Ez volt a bevezetés...
most jöjjön egy kis beszámoló....

Cutler túra

A dátumot már jó előre lefixáltuk és a ránk váró feladatokat is definiáltuk...

2024.07.27 21:00
Egy hosszú, de hasznos napon vagyunk túl.

"Küzdeni mindig, feladni soha" lehetne a mai nap szlogenje. Már előre elterveztem, hogy mit hogyan és mivel párhuzamosan fogok elvégezni, mert tudtam, hogy sok minden jött össze egy napra... Igazából tisztában voltam vele, hogy a szombatom rá fog menni, de próbáltam összeszervezni a feladatokat, hogy sikerüljön magunknak időt nyernem.

Reggel 8-kor indultam Sopronkövesdről.
Tibivel már jó előre bekapcsoltattam a vetítőt, hogy mire megyek, be legyen melegedve. Gyors D65 beállítás következett és el is indítottam egy 3DLUT mérést a displaycal-lal, közel 900 patternnel. A lut készítése alatt felprogramoztam a harmony pc-s szoftverben a távirányítóra a funkciógombokat. Gondoltam ezzel is előbbre leszünk és elég lesz csak szinkronizálnom a hub-bal. 17 perc volt hátra a mközel 2 órás lutból, mire végeztem a harmony-val. Ekkor jött az első sokk. Elment a hálózat a moziban és a displaycal elvesztette a kapcsolatot a testpattern generátorral… fuck!!! Error... amire nem voltam felkészülve... Kezdhettem elölről a kalibrációt. Második alkalommal egy kicsivel kisebb mintát választottam és kikapcsoltam a projection design vetítőben a színteret. Gondoltam, úgy működik, mint nálam a JVC és kikapcsolt CMS mellett a vetítő natív tudását kapom.

1 óra elteltével bebizonyosodott, hogy nem így van. Elkészült a LUT, némileg beszűkült dci p3 színtérrel. Ez lett volna a kisebbik baj… A nagyobb, hogy a gammát sem sikerült jól kiszámolni, így 15-20%-ig csak 2-es gamma volt, ami még jobban kivilágosította a sötét jelenteket. Ha nem lennék olyan maximalista, amilyen, akkor hagyom így, mert nem biztos, hogy ezt bárki kiszúrta volna… engem viszont nem ilyen fából faragtak, úgyhogy elhatároztam, hogyha marad idő a nap végén, akkor csinálunk másik lut-ot. A kontrollt egyébként calman-nal végeztem. Sajnos hamar kiderült, hogy a 3Dlut nem lett tökéletes. De ezt elengedtem.

Átnyergeltünk a Dirac-ra és ahnaggal kezdtünk foglalkozni. Először rew-vel visszamértük a régi presetet, hogy lássam, miből indulunk ki, majd megkezdődött az érdemi munka. Felállítottuk a mérőműszert a sweet spot-ba, beállítottam a jelszinteket, majd megkezdtük a méréseket. 9 pontot mértem a Storm által javasolt mérési pontokban. Sallangmentesen ment a Storm, sehol nem kaptunk hibát. Szeretem, hogy konzekvensen, szinte mindig ugyanazokat a görbéket kapom. A Storm-Dirac házasság nagyon jól látszik. Nincsenek "légből kapott" eredmények. Szerintem 4-5 alkalommal biztosan mértem már itt, de sosem volt meglepetés. A kapott eredményekből aztán néhány presetet csináltam:

Dirac auto art, ez a preset az ART által javasolt filterezés nélkülözve bármilyen modifikációt
Dirac lin10 egy 10kHz-ig megtámogatott target, ahol kiküszöböltük a hangsugárzók meredek esését 8kHz felett, ami a nem tökéletes beforgatás miatt keletkezett
LFE boost, egy presetet, ami hozza a dirac auto art karakterisztikát megemelt LFE tartománnyal (2 dB-vel)
center boost, egy preset ami frekvenciamenetben azonosra állította be az LCR-t
valamint egy
center+lfe boost ami az előbbi kettő kombinációja volt.

Az összes presetet visszamértem rew-vel. A mérések alapján nekem már megvolt a favoritom. Nem árulok el titkot, a nap végére mindegyikünknek az általam preferált preset nyerte el maximálisan a tetszését. Dirac pipa :smile32:

Ezután újra nekifutottunk a kalibrációnak. Most fordított sorrendben mentem. Calmannal megmértem, hogy melyik kapcsoló/menüpont milyen hatással van az F32-ben. Néhány próba után sikerült nagyon jó kiindulási alapot találnom a LUT-nak. Újabb egy óra elteltével (mialatt betoltunk egy szuper pizzát) megszületett a következő 3DLut mérés. A programból egyből generáltam egy gamma 2.2 és egy gamma 2.4 presetet. Mindkettőt betöltöttem a madvr-be, lehet majd tesztelgetni. Mivel a madVR DTM 2.0 gamma 2.2-re van optimalizálva, így borítékolhatnám a végeredményt. A lut egyébként harmadik nekifutásra szuper lett. Szinte tökéletes 2.2 és 2.4 gamma, irigylésre méltó RGB együttfutás, 91% dci p3 lefedettség és 1,4% dE eltérés Color Checkerrel a DCI-P3 színtérben. Mindezt cinema filter nélkül, mert ebben a vetítőben nincs extra filter. Ilyen F32-öt én még nem láttam. A nálam járt példányok 87-88%-ot tudtam maximum.

A mérések után, látva az eredményeket a LUT-ot jóvá hagytam, így a vetítő kalibrációját is elvégzettnek tekintettem.
Még egy pipa a TODO listen.

Még a felirat letöltés és a logitech harmony volt hátra.
A felirat gyorsan ment. Tibinek csináltunk egy opensubtitles regisztrációt, felprogramoztuk az mpc-be. Leteszteltük. Kicsit nyögve-nyelősen indult, de aztán meglett a tuti beállítás. Én itthon nem használom, így nem ment teljesen flottul… de végül minden úgy működik ahogy kell, hozza a korábbi dune kényelmét a felirat keresés és letöltés. Ez is pipa.

Aztán jött a fekete ló… a logitech itthon is megszopatott amikor pár évvel ezelőtt kezdtem vele... majd fél napom ment rá és végül véletlenül lett jó, úgy, hogy nem tudtam az okát… na, ez itt is így történt… kezdésnek a harmony hub elfelejtette a hálózatot, nem lehetett elérni.... lehetett újra konfigolni… majd a mozinézés makrót alapjairól kellett felépíteni a telefonos app segítségével, így eldobtam a délelőtti munkámat. Kicsit demoralizáló volt, de végül csak csak sikerült… Így 18:30 magasságában minden nyitott feladat megoldásra került. Hosszú volt és fárasztó, de jó volt látni a házigazda lelkesedését és örömét.

Ezután közel 1 óra demo következett. Nálam volt az irányítás, a harmony táv gond nélkül vette az akadályokat, mint ahogy Tibi rendszere is. Mind a kép, mind a hang baromi jó lett. Bár nem illik a "saját lovat" dícsérni...

A mélytartomány kiemelkedően jó lett, mint ahogy a 3d tér is. Csak ismételni tudom magam, a szoba elvesztette fizikai jellemzőit, és sokkal tágasabbnak hatott. Az effektek csak úgy cikáztak körülöttünk. Bloodshot, MadMax, Ambulance, 13 bengázi, matrix... és még sorolhatnám...

Nagyon tetszett, amit hallottam. Nincs túlzó mélytartomány, nagyon tiszta, sok részletet megmutat, pedig ezek "csak" levetett mozis hangsugárzók. A centerhang, a beszédérthetőség is klasszis. A basszus pedig nagyon ütös, úgy, hogy közben nem telepszik rá semmire. Gyors, pontos. Néhány jelenetet ellenőriztünk hitelesített dB mérővel. Óriási a dinamika. Nem egyszer belecsaptunk 115-120 dB-be anélkül, hogy bántó lett volna. Az avg kb 85-95 dB volt ezeknél a jeleneteknél. Ami még tetszett, hogy van tartalék a rendszerben. Hiába volt pl egy jelenetnél 120 dB csúcs... ha 2 dB-t emeltünk a Storm-on, akkor a csúcs is 2 dB-t nőtt.... ha 5 dB-t, akkor 5 dB-t nőtt.... wahnsinn mondaná a német... :D

Az elkövetkező időben lesz még mit tesztelnie Tibinek a megalkotott presetekkel, de szerintem kihoztuk, amit lehetett. Vagyis az én tudásom ennyire volt elegendő...

Azt viszont elmondhatom, hogy akárhányszor jövök, ez a szoba jobb és jobb tud lenni..

Gratulálok a házigazdának! Amit az elmúlt hónapokban véghez vitt és beleinvesztált a moziba, azelőtt le a kalappal.
Az új fotelek nagyon kényelmesek és minőségi hatást sugároznak. Egy percre sem éreztem magam kényelmetlenül bennük és a 2 motor ellenére is szuper pozíciót tudtam beállítani magamnak. És tényleg baromi kényelmesek. Az új vászon minősége és nagysága szintén nagy plusz pont. Igazi nagyképű lettél Tibi! A "faltól falig" kép kevés ember kiváltsága. A vászon által hozott extra élesség és fényerő pedig még egy fokkal emelte az eddig sem rossz képet. Megérte a belefektetett energia és a belefektett pénz. De ez a hobbi már csak ilyen.

Gratulálok még egyszer és köszönöm a lehetőséget.

Az ART előtt is le a kalappal. Ezzel a fejlesztéssel a Dirac feladta a leckét a konkurenciának. Mondom ezt Trinnov tulajként...

Ilyen LFE frekvencia menetet, lecsengési időt, amit az ART mindenféle külső segítség nélkül el tud érni, szerintem egyedülálló a piacon... (a grafikon simítás nélkül került bemutatásra)

Képernyőkép 2024-07-27 212326.png
Képernyőkép 2024-07-27 212535.png
Képernyőkép 2024-07-27 212442.png
Képernyőkép 2024-07-27 212404.png
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

-KP- írta:
2024.06.05., szer. 13:10
Pár napja írtam Cseneles szobájáról. Ugyan azon a napon még két másik helyre is el látogattam potyautasként. Az egyik Cutler volt. Nála már többször jártam. Először még jó pár éve, amikor a Martin Logan Electromiton ESL, Stage Center, FX2 surround szett volt nála, a Martin Logan Dynamo 1500x mélynyomókkal Anthem AVM60 processzorral. Aztán hallottam nála még mindig Anthem AVM60-al egy KCS S1500 szettet, és később a már végleges KCS S2000 LCR, KCS C118A szub SR10 surround felállást. Aztán azóta nem jártam arrafelé, így a Storm Audios felállást eddig nem hallottam nála. Másnál viszont igen. Pár hónapja voltam ldg81-nél, ahol szintén egy Storm proci dolgozik KCS S1500-as LCR-ek 2 darab KCS C118A és két darab KCS C118PLP és seregnyi KCS SR10-es surround mellett már fullos Dirac ART kalibráció mellett. Szóval úgy gondoltam nagy meglepetés nem fog érni. Igazából nem is ért, de ezt most pozitívan értsétek. Ismerősömmel Cutler Screen Research vásznáért mentünk igazából, és előtte belefért egy rövid vagy nem is annyira rövid demó.

Ami elsőre feltűnő volt, hogy Cutler aki eddig ódzkodott a pc-s lejátszástól, szintén htpc-t használ már madvr-el. 3DLut kalibráció, 21:9-es skin,borítós nézet ahogy Cutler szereti, tabletről vezérelhetőség és egyéb nyalánkságok mellett. Sikerült ebből a szempontból is előrébb lépnie.

A másik, pedig a vetítő. Ugye nála is egy Projectiondesign F32 dolgozik. Full kétlámpás üzemmódban, ami a szobán kívüli technikai teremben található a rack szekrénnyel egyetemben, így bent a moziszobában teljes csend honol. Kicsit haza is beszélek, mert nekem is van ilyen vetítőm itthon, bár jelenleg egy 3 chipes Barco-val vetítek. Akárki akármit mond, ez a vetítő ár/érték arányban továbbra is nagyon ott van a szeren, és egyszerűen verhetetlen. Brutálisan jó képe van, még egy rezgetett vagy natív 4k lcd után is szó szerint pofánvágja az embert a képi élessége. Főleg htpc-ről etetve. Csak ugye a zajszintje... De ahogy korábban is írtam, minden platformon a 4k-t meg a 8k-t tolják az ember tudatába, és egy laikus el se tudja képzelni, milyen egy jó full hd-s gép. Meghallja hogy fullhd és már legyint is, hogy nem 4k, meg nem 8k.

Aztán a hang. Ugye már írtam, hogy hallottam ezt a szettet, csak még korábban az Anthemmel. Illetve hallottam egy majdnem ugyanilyet ldg81-nél. Szóval nagy meglepetés nem ért. Illetve már előttem azért jónéhányan írtak Cutler rendszeréről, nehéz bármi újat hozzátenni. Főleg Zozi mindenre kiterjedő írásai után. Az utolsó látogatásomhoz képest annyi változott még, hogy ahogy már írták korábban, a surroundokat a gyári SR10 dobozból áttették egy keskenyebb, kecsesebb dobozba további helyet nyerve a szobában. Illetve 2 helyett 4 szub dolgozik elöl SBA felállásban. Egyesek szeretik azzal a kritikával illetni a pro audio világából érkező hangsugárzókat, hogy nincs elég magasa, meg nem elég részletes. Ehhez képest Gucci éttermi jeleneténél abszolút kellemesen és természetesen csilingeltek az evőeszközök, tányérok, meg a poharak. Pedig gondolom a Dirac görbe valamelyik Harman görbe lehetett, ami azért ejti a magasakat meg a közepeket. A párbeszédek abszolút természetesek, a beszéd érthetőség nagyon jó, hangerőtől függetlenül. Apropó hangerő. Sokan szeretik azt a tévhitet terjeszteni, hogy aki ilyen rendszert használ, az csak fülsüketítő hangerőn hallgat mindent. Pedig a rendszer abszolút élvezhető teljesen normál hangerőn is. De ha kell akkor meg letépi az ember fejét az erőlködés legkisebb jele nélkül. Cutlernél ugye a mozi az udvárnak a végében található egy külön erre a célre felépített könnyűszerkezetes házban. Fullos hangerőn szó szerint a faházat rezegteti be a rendszer, egy egy jelenetnél :D Itt aztán van chest slam, köszönhetően a 4 darab 18-as szubnak. A másik tévhit amit egyesek szeretnek terjeszteni, hogy egy kompressziós magasnak kötelezően durva, kemény hangja kell legyen. Ezek jócskán rácáfolnak erre. Egyszerűen olyan szufla van bennük,főleg nagy hangerőn, ami egy hagyományos 2.5centis szövetdóm erőlködéséhez nem is hasonlítható. Miközben normál hangerőn se veszítenek semmit. Illetve ami szokatlan lehet még, talán a Dirac ART miatt is, de magának a moziház felépítése miatt is, az a relatíve alacsony utózengési idő a mélytartományban. Mivel nem túl vastag könnyűszerkezetes falak vannak, a mélyhang szépen "eltávozik" a szobából (a szomszéd örömére :D) és nem verődik vissza mint a megszokott beton/tégla falaknál. A térhatás remek, a The Quiet Place szörnyeinek közvetlen mellett hörgő hangjától szó szerint a szőr állt fel a hátamon. Keresztlányommal szoktam mostanság filmet nézni, szerintem kb. kiugrott volna a fotelből a helyemben. Nem is tudom tudnék-e negatívumot írni. Talán 1-2 jelenetnél full hangerőn mintha hiányzott volna a mély legalja. De lehet becsapós, a nagyon alacsony utózengési idő miatt.

Összességében egy abszolút kiemelkedő mozit hallottam ismét. Sajnálom is a jelenlegi építőanyag árakat, olyan négyzetméter árak vannak manapság, hogy igazi luxus lenne már egy kisebb moziház építése is jelenleg. Ezt is 10 éve kellett volna meglépni.
Köszi az olvasmányos beszámolót, 1-2 dolgot szeretnék csak hozzáfűzni.
Először is jó, hogy potyautas voltál, nagyon jól jött a segítséged a nem egyszerű vászon szétszedésében😅
Htpchez annyit, hogy számomra is nagyon új még az egész, de biztos, hogy maradni fog, a Dune meg megy az apróba. Itt is szeretném megköszönni Zozi segítségét, az egész htpc az ő érdeme, mind a gép összerakása, mind a telepítése, számomra optimális funkciókkal leborulok.gif
A hanghoz annyi, hogy jelenleg nincs Harman görbe a rendszeren. Amióta a Storm tudja a Dirac ART-ot, azóta mindig a basic beállítással mozizok. Ez tűnik számomra a legjobbnak, mind részletességben, mind a mélykezelésben.
Utoljára még annyit, hogy veled aztán lehetne bulizni, aki a Tatra Teat szereti, rossz ember nem lehet🤣

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1677

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Pár napja írtam Cseneles szobájáról. Ugyan azon a napon még két másik helyre is el látogattam potyautasként. Az egyik Cutler volt. Nála már többször jártam. Először még jó pár éve, amikor a Martin Logan Electromiton ESL, Stage Center, FX2 surround szett volt nála, a Martin Logan Dynamo 1500x mélynyomókkal Anthem AVM60 processzorral. Aztán hallottam nála még mindig Anthem AVM60-al egy KCS S1500 szettet, és később a már végleges KCS S2000 LCR, KCS C118A szub SR10 surround felállást. Aztán azóta nem jártam arrafelé, így a Storm Audios felállást eddig nem hallottam nála. Másnál viszont igen. Pár hónapja voltam ldg81-nél, ahol szintén egy Storm proci dolgozik KCS S1500-as LCR-ek 2 darab KCS C118A és két darab KCS C118PLP és seregnyi KCS SR10-es surround mellett már fullos Dirac ART kalibráció mellett. Szóval úgy gondoltam nagy meglepetés nem fog érni. Igazából nem is ért, de ezt most pozitívan értsétek. Ismerősömmel Cutler Screen Research vásznáért mentünk igazából, és előtte belefért egy rövid vagy nem is annyira rövid demó.

Ami elsőre feltűnő volt, hogy Cutler aki eddig ódzkodott a pc-s lejátszástól, szintén htpc-t használ már madvr-el. 3DLut kalibráció, 21:9-es skin,borítós nézet ahogy Cutler szereti, tabletről vezérelhetőség és egyéb nyalánkságok mellett. Sikerült ebből a szempontból is előrébb lépnie.

A másik, pedig a vetítő. Ugye nála is egy Projectiondesign F32 dolgozik. Full kétlámpás üzemmódban, ami a szobán kívüli technikai teremben található a rack szekrénnyel egyetemben, így bent a moziszobában teljes csend honol. Kicsit haza is beszélek, mert nekem is van ilyen vetítőm itthon, bár jelenleg egy 3 chipes Barco-val vetítek. Akárki akármit mond, ez a vetítő ár/érték arányban továbbra is nagyon ott van a szeren, és egyszerűen verhetetlen. Brutálisan jó képe van, még egy rezgetett vagy natív 4k lcd után is szó szerint pofánvágja az embert a képi élessége. Főleg htpc-ről etetve. Csak ugye a zajszintje... De ahogy korábban is írtam, minden platformon a 4k-t meg a 8k-t tolják az ember tudatába, és egy laikus el se tudja képzelni, milyen egy jó full hd-s gép. Meghallja hogy fullhd és már legyint is, hogy nem 4k, meg nem 8k.

Aztán a hang. Ugye már írtam, hogy hallottam ezt a szettet, csak még korábban az Anthemmel. Illetve hallottam egy majdnem ugyanilyet ldg81-nél. Szóval nagy meglepetés nem ért. Illetve már előttem azért jónéhányan írtak Cutler rendszeréről, nehéz bármi újat hozzátenni. Főleg Zozi mindenre kiterjedő írásai után. Az utolsó látogatásomhoz képest annyi változott még, hogy ahogy már írták korábban, a surroundokat a gyári SR10 dobozból áttették egy keskenyebb, kecsesebb dobozba további helyet nyerve a szobában. Illetve 2 helyett 4 szub dolgozik elöl SBA felállásban. Egyesek szeretik azzal a kritikával illetni a pro audio világából érkező hangsugárzókat, hogy nincs elég magasa, meg nem elég részletes. Ehhez képest Gucci éttermi jeleneténél abszolút kellemesen és természetesen csilingeltek az evőeszközök, tányérok, meg a poharak. Pedig gondolom a Dirac görbe valamelyik Harman görbe lehetett, ami azért ejti a magasakat meg a közepeket. A párbeszédek abszolút természetesek, a beszéd érthetőség nagyon jó, hangerőtől függetlenül. Apropó hangerő. Sokan szeretik azt a tévhitet terjeszteni, hogy aki ilyen rendszert használ, az csak fülsüketítő hangerőn hallgat mindent. Pedig a rendszer abszolút élvezhető teljesen normál hangerőn is. De ha kell akkor meg letépi az ember fejét az erőlködés legkisebb jele nélkül. Cutlernél ugye a mozi az udvárnak a végében található egy külön erre a célre felépített könnyűszerkezetes házban. Fullos hangerőn szó szerint a faházat rezegteti be a rendszer, egy egy jelenetnél :D Itt aztán van chest slam, köszönhetően a 4 darab 18-as szubnak. A másik tévhit amit egyesek szeretnek terjeszteni, hogy egy kompressziós magasnak kötelezően durva, kemény hangja kell legyen. Ezek jócskán rácáfolnak erre. Egyszerűen olyan szufla van bennük,főleg nagy hangerőn, ami egy hagyományos 2.5centis szövetdóm erőlködéséhez nem is hasonlítható. Miközben normál hangerőn se veszítenek semmit. Illetve ami szokatlan lehet még, talán a Dirac ART miatt is, de magának a moziház felépítése miatt is, az a relatíve alacsony utózengési idő a mélytartományban. Mivel nem túl vastag könnyűszerkezetes falak vannak, a mélyhang szépen "eltávozik" a szobából (a szomszéd örömére :D) és nem verődik vissza mint a megszokott beton/tégla falaknál. A térhatás remek, a The Quiet Place szörnyeinek közvetlen mellett hörgő hangjától szó szerint a szőr állt fel a hátamon. Keresztlányommal szoktam mostanság filmet nézni, szerintem kb. kiugrott volna a fotelből a helyemben. Nem is tudom tudnék-e negatívumot írni. Talán 1-2 jelenetnél full hangerőn mintha hiányzott volna a mély legalja. De lehet becsapós, a nagyon alacsony utózengési idő miatt.

Összességében egy abszolút kiemelkedő mozit hallottam ismét. Sajnálom is a jelenlegi építőanyag árakat, olyan négyzetméter árak vannak manapság, hogy igazi luxus lenne már egy kisebb moziház építése is jelenleg. Ezt is 10 éve kellett volna meglépni.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Rp526 írta:
2024.05.15., szer. 11:33
Igazából nem annyi, hogy a legnagyobb (legcsendesebb) ami befér és megfelelő pin-es?
Hát, megpróbálhatod, hogy egy 14"-os ventit csavarozol a 8"-as helyére. :D Célszerű megnézni, hogy az eredeti venti hány voltos és mekkora CFM-el bír. Nem akarod hogy elfüstöljön a végfokod, mert egy halk és hatod akkora légszállítású ventit építesz be.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Rp526
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Rp526 »

Quetz írta:
2024.05.15., szer. 09:31
Spiky03 írta:
2024.05.14., kedd 18:52
Erről akkor nincs senkinek sem infója? sad.gif
Csavarozd ki a ventit, kellene rajta lenni típusjelzésnek. AZ alapján már tudunk adni tippeket.
Igazából nem annyi, hogy a legnagyobb (legcsendesebb) ami befér és megfelelő pin-es?

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Spiky03 írta:
2024.05.14., kedd 18:52
Csavarozd ki a ventit, kellene rajta lenni típusjelzésnek. AZ alapján már tudunk adni tippeket.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Spiky03 írta:
2024.05.03., pén. 17:03
Nekem is ugyanez lenne a kérdésem, csak itt az alany egy t.amp E-1200 lenne.

Erről van valakinek infója? :smile53:
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

moki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 43

Hozzászólás Szerző: moki »

dhcodoki írta:
2024.05.02., csüt. 14:03
Tudja valaki milyen típusú és méretű Noctua ventilátor passzol a Behringer NX6000D gyári ventilátorok helyére?
NF R8 redux is jó bele. 3pines

Marantz Sr-5008, MA Mr6, MA RX Centre, MA RSFX, MA RXW-12, MEDE8ER.
Van itt még más is: Diy DoZ (ClassA 2x15W), Diy NVCSN Hibrid  (2x200W).

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Nekem is ugyanez lenne a kérdésem, csak itt az alany egy t.amp E-1200 lenne.

Erről van valakinek infója? :smile53:
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

dhcodoki írta:
2024.05.02., csüt. 14:03
Tudja valaki milyen típusú és méretű Noctua ventilátor passzol a Behringer NX6000D gyári ventilátorok helyére?
Én Noctua NF A8-at tettem bele.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

A trinnov is készül valami újdonsággal a müncheni show-ra.
A perlistennel együtt bemutatják a waveforming technológiának egy újabb mérföldkövét.

Eddig a hagyományos DBA felállás hozta a legjobb eredményeket. Ezzel az újítással azonban a hagyományos subwoofer elrendezésekkel is jelentős előrelépést ígérnek.

https://www.trinnov.com/en/blog/posts/t ... nd-munich/
Képernyőkép 2024-05-01 104627.png
Képernyőkép 2024-05-01 104627.png (108.19 KiB) Megtekintve 3956 alkalommal
Képernyőkép 2024-05-01 104648.png
Képernyőkép 2024-05-01 104648.png (397.95 KiB) Megtekintve 3956 alkalommal
Képernyőkép 2024-05-01 104659.png
Képernyőkép 2024-05-01 104659.png (323.34 KiB) Megtekintve 3956 alkalommal
Képernyőkép 2024-05-01 104715.png
Képernyőkép 2024-05-01 104715.png (173.4 KiB) Megtekintve 3956 alkalommal
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

Gyulai D.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 76

Hozzászólás Szerző: Gyulai D. »

-KP- írta:
2024.04.29., hétf. 15:15
thxfan írta:
2024.04.29., hétf. 13:16
Köszi a gyors és kimerítő választ :smile32:

Hifi hangfalnál szóba sem jöhet az ART, illetve nekem eszembe sem jutna használni, mert garantáltan hangszóró füstölés lenne a vége.

Akkor ezek szerint Pl. Frequency Range (-10 dB) 50 Hz – 25 kHz (2pi), 60 Hz – 25 kHz (4pi) gyári spec. JBL 9300 pro surr. hangfal érdemileg tud akár 40 Hz -en is hasznosan "besegíteni" az ART-nál?
Arra is gondolj, hogy alapesetben mondjuk 8 ilyen hangsugárzó dolgozik az ART alatt, de sokaknál a 15 csatornás kiépítésben már 12darab és ugye plusz a 3LCR plusz 2-4-x darab szub.
már vártam ezt a hozzászólást!

Én mint Dirac ART felhasználó, nagyon sokat kisérleteztem vele és egy sima 5.0 redszerben is kipróbáltam már.

az eredmény minden esetben ugyan az lett! minnél több hangsugárzót kötök be a rendszerbe és használom az ART-ot annál kevésbé terhel 1-1 hangfalat. ez a végfokok kivezérlésjelzőin nagyon szépen látszik. Ugyan ez egy 5.0 vagy 5.2 rendszeren minden végfok gyakorlatilag padlógázon megy. Ezután néztem egy 7.2.4 vagy 9.1.6 rendszert, és már megse gyulladnak ugyan akkora hangerőn a Signal LEDek. ez jelentős különbség!
Minden paraméter azonos volt a tesztjeim során. alsó support frekvencia, minden hangfalnál 50Hz és -18dB-re alapértelmezetten minden csatornánál.

Tehár akik pl egy AVR-el akarnak ART-olni majd a késöbbiekben, azok ha az LCR csatornákat külső végfokra "száműzik" és van mellette legalább 8 surround/Atmos csatorna, akkor gyakorlatban lehetséges, hogy bírják az AVR végfokai a terhelést. de ha -12dB-re visszaveszik majd a supportot akkor szinte biztos hogy működhetne az ART. de majd meglátjuk ha megjelenik a denon és más AVR-ekre, hogy akkor mik lesznek a beállítási limitek.

Addig is a lényeg, hogy minnél több nagyobb sugárzót használunk, valójában annál kevesebb végfok teljesítményre lehet szükségünk.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

thxfan írta:

Hifi hangfalnál szóba sem jöhet az ART, illetve nekem eszembe sem jutna használni, mert garantáltan hangszóró füstölés lenne a vége.

Akkor ezek szerint Pl. Frequency Range (-10 dB) 50 Hz – 25 kHz (2pi), 60 Hz – 25 kHz (4pi) gyári spec. JBL 9300 pro surr. hangfal érdemileg tud akár 40 Hz -en is hasznosan "besegíteni" az ART-nál?
Arra is gondolj, hogy alapesetben mondjuk 8 ilyen hangsugárzó dolgozik az ART alatt, de sokaknál a 15 csatornás kiépítésben már 12darab és ugye plusz a 3LCR plusz 2-4-x darab szub.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10965
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

thxfan írta:
Ha a szubbasszus sávban nem is feltétlenül, de valamennyire bizonyára használhatók. Magabiztosabb válaszhoz látni kellene az átviteli adatokat.

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

Igy, hogy legtöbbünknél a surroundok is úgymond baffle wallban vannak, vagy falra szerelve megkapják a fal basszus erősítő hatását.

Nálam például 40 Hz-ig mennek le értékelhető hangnyomáson a hkv110 surroundok. Mondjuk nálam nincs ART jelenleg…van amelyik 30 Hz-en is elégséges hangnyomást produkál minimális torzítással..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozi 2024.04.29., hétf. 14:04-kor.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10965
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

thxfan írta:
2024.04.29., hétf. 10:17
Dirac Art és pro mozis hangfalak.A legtöbb ilyen pro hangfal alsó határfrekije 50 Hz, de az is 10 dB eséssel, érdemben inkább 60-70 Hz-et tudnak. Ilyenkor az ART 60-120 Hz között korrigál csak? Vagy kínozza a hangfalakat lejjebb is? gondolkodik.gif
A hangsugárzók alsó határfrekvenciáját a gyártók eltérő módon adják meg, a Hz érték mellett érdemes a többi adatot is nézni (már ha vannak), pl. milyen tűrés mellett értik (3, 6, 10 dB), mihez viszonyítják és milyen körülmények között mérik. A professzionális hangsugárzókat sokszor szabadtéren, vagy erősen csillapított, nagy légterű helyiségekben mérik, ahol igencsak más frekvenciaérték jön ki, mint egy kisebb szobában. HiFi/házimozi hangsugárzóknál viszont az adatokba beleszámolják a lakószobák basszuserősítő hatását, így ezeknél néha kijönnek 30-35 Hz-es adatok, de ha kiviszed őket szabadtérre, ott már lehetséges, hogy 80 Hz-nél elfogy az erejük, szóval az összevetés becsapós lehet.

Amúgy sem érdemes ezen az értéken nagyon lovagolni, nem ez határozza meg a mélyátvitel minőségét. Az alsó határfrekvencia nem is azt jelenti, hogy alatta nem sugároz a hangdoboz, hanem hogy ott lép ki a megadott hangnyomástűrésből. Alatta jellemzően meredeken esik az átvitel, de felette is van már némi hiány, mint például ennél az esetnél is:

Kép

A Pro hangsugárzóknál általában bőséges teljesítmény és terhelhetőségi tartalék van, ezeket kihasználva az alsó határfrekvenciát lejjebb lehet tolni elektronikus, digitális kompenzációval. A HiFi világával szemben ezért is nem hajkurásszák a minél alacsonyabb frekvenciákat a Pro Audioban, hiszen ott szinte mindig van valamilyen aktív processzálás a folyamatban. Szokványos HiFi, házimozi hangdobozoknál kockázatosabb ez a dolog, könnyen túlterhelhetjük, ezáltal füstfelhőbe kergethetjük a cuccot. A kisebb dobozok jellemzően határig vannak feszítve, hogy elég mélyre menjenek, le van kaszálva a felsőbasszus tartományuk, nem marad bennük semmi tartalék. (Nem véletlenül használunk a Luxor hangsugárzóknál izmos motorokat, amiket digitális rásegítéssel egészen mélyre lehet küldeni úgy, hogy a torzításuk nem ugrik az egekbe, a hangszóró nem lép ki az egészséges üzemi tartományból.)

A DIRAC Art akkor működik hatékonyan, ha a rendszer hangsugárzóinak többsége értékelhető mélyátvitelre képes, meg tudják szólaltatni azt a sávot, amiben korrigálni szeretnénk. Szokványos lakószoba méreteknél a legproblémásabb frekvenciasáv 35-120 Hz között van, az Art is erre a sávra van optimalizálva. Praktikusan nézve ha egy izmos hangdoboz nyers átvitele 50 Hz-nél lép ki a -6 dB tűrésből, akkor a tartalékait kihasználva akár 40 Hz-en is képes dolgozni. Tenyérnyi membránokkal operáló gyengécske hangsugárzóknál ezen a frekvencián már nagyon magas a torzítás, a motor tűrőképességét feszegetjük, ami a rövid élet egyik titka.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1199

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Dirac Art és pro mozis hangfalak.
A legtöbb ilyen pro hangfal alsó határfrekije 50 Hz, de az is 10 dB eséssel, érdemben inkább 60-70 Hz-et tudnak.
Ilyenkor az ART 60-120 Hz között korrigál csak? Vagy kínozza a hangfalakat lejjebb is? gondolkodik.gif
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Csak pontosítanék, hogy az LCR-eket 3db, Crown xls 2002(2x375W) hajtja.
És annyi, hogy a Genesys jelenetében nem csak az LCR-ek ütöttek, hanem a 4db 18-as szub is😅.
Örülök, hogy voltatok, legközelebb talán több időtök lesz, mert ennyi sajnos nem sok mindenre elég.

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Avglas »

Egy hete vasárnap újra eljutottam Cutlerhez, a legmegdöbbentőbb, hogy az első látogatás óta 5! év telt el.
(Ami valahol elszomorít, hogy a rohanó világban ilyen kevés idő jut a hobbival kapcsolatos időre és az emberi kapcsolatokra. Igaz, online, telefonon tartottuk a kapcsolatot, de az korántsem olyan, mint a mozijában együtt leülni és megbeszélni a látottakat, hallottakat.)
A látogatás sajnos rövidre sikeredett (30 perc), mert átutazóban voltunk, de ez is elég volt ahhoz, hogy újabb "fejtörővel" távozzak. :D
Annak idején az első látogatásomat követően rajzolódott ki bennem, hogy én is OLYAN hangzást, MOZIS élményt szeretnék otthonra, mint amit nála halottam (Aztán 2021-ben jött el, hogy totálisan átépítettem a mozit, a projektoron kívül minden eszköz cserélődött, de ez egy másik történet...)

Nos, ami most megragadott az a dinamika.

Mivel előttem nem sokkal ldg81 elég részletesen leírta már, amit én is leírhatnék ezért az ismétléstől eltekintek.
Cutlernél, ha jól emlékszem a front csatornák közel 1000w teljesítményt kapnak, melyet Crown XLS1502 végfokok biztosítanak. Mindezt 97 és 110 dB hangsugárzó érzékenység mellett!!
És ez a végfok teljesítmény bizony érződik!
A Termiator Genisys vége felé amikor a T3000 és Arnold verekszik, na az valami brutál, ahogy Cutler rendszere lesugározza az ütések erejét, vagy ahogy a nagy fémtestek hozzá csapódnak más tárgyakhoz. Nincs terjengősség, sem a sub tartományban, sem más frekvenciákon, hanem odacsap a rendszer és amikor csend jön akkor villámgyorsan elcsendesül. De ezt a mérési görbék is alátámasztják. Nagyon jó az Storm proci és az ART, na.

A legjobb szó ami most eszembe jut a hangzást illetően, talán a realisztikus.

Én tényleg úgy éreztem, hogy Arnold teste fémből van, nem egy hús-vér ember kap hatalmas ütéseket. Igazán "mellbevágó" élmény volt meghallgatni azt a néhány jelenetet.

Köszönjük szépen, hogy kicsit beugorhattunk, reméljük rövidesen újra eljutunk, akkor reményeim szerint hosszabb időt is el tudunk tölteni.

Gratula a mozihoz, élvezd sokáig megelégedéssel! :)
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

ldg81, Cisco!
Örülök, hogy itt voltatok, jól sikerült délután volt. Másnap is volt nálam egy fórumtárs, ahogy múlt vasárnap is. Most jönnek sorban az ismerősök, amit én cseppet se bánok.
Ugyanis mindig jó érzés olyan hobbitársakkal tölteni az időt, akik ennyire értőek is ehhez az egészhez.
Köszönöm az elismerő szavakat, én is úgy gondolom, hogy a mostani változtatásokba érdemes volt belevágni, mégha nehezen is szántam rá magam(Phyton közel 2 éve megcsinálta már a dobozokat, amik becsomagolva pihentek ezidáig😅).
És mivel igazából csak az esztétikusabb, élhetőbb, kevésbé zsúfolt kinézet volt a célom, cseresznye a habon, hogy a hangzás is előnyére változott, így két legyet ütöttem egy csapásra.
Mivel az barokkos túlzás volt Cisco részéről, hogy nálam évről évre jobb a mozi, mert nem igazán tobzódok a fejlesztésekkel, ez a mostani számomra is nagyot ütött.
Köszönöm Zozinak is az ART kalibrálást, maximalizmusa nagyon érződik a végeredményen.
Nagy szónak érzem az elismerő véleményét, amit a kalibrálást követő demo után mondott. Azért egy Trinnovostől, ami a csúcss, a házimoziban, ez nagy bók.
A képen szeretnék még változtatni, ami alatt egy 10-20 centivel nagyobb vászonra váltást akarok meglépni(hamarosan felrakom a Screen Research ClearPix 4K White 1.0, 305cm széles AT vásznamat, kevesebb mint harmad áron az újhoz képest😉). A vászoncsere után új és nagyobb teljesítményű izzók kerülnek be a vetítőbe és kaptam egy felajánlást Zozitól, teljesen beállított, távvezérelhető, jukeboxos, htpc kipróbálására, ami ha beválik, lecserélem a DuneHD médialejátszómat rá.
Ezek után egy jó darabig nem tervezek változtatásokat, én inkább hátradőlősen filmezni akarok.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”