Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pro Cinema az otthonunkban
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
Re: Pro Cinema az otthonunkban
Den szobájában a szőnyeget adom, gáz, sokkal esztétikusabb lenne és megérdemelné a dedikált helyiség, ha ezáltal még egységesebb, dekoratívabb lenne, illetve a közlés és szerénység módja, ami betudható a lelkesedésének, de kb. ennyi.
A fikázás helyett meg kellene néznetek egy ilyen szobát, ahol ekkora vászon van, és nagyon nem olyan egy 3 m széles vásznat nézni 3 m-ről, mint egy 4 méteres vásznat 4 méterről, hiába 1:1 az arány, sokkal többet ad vizuálisan a nagyobb kép és sokkal mozisabb érzés is. Ráadásul egy igen komoly méretű szobáról beszélünk, az itteni átlagos moziszobák duplája, lég m3-t tekintve akár három pincemozi, megfelelő belmagassággal, ahol a térhangzást nem kergetni kell, hanem már maga a tér adja az érzést és ezt semmilyen technikával nem lehet megugrani, kompenzálni, illetve az sem hátrány, ha nem vered be a fejed az Atmos hangfalba.
Arról nem beszélve, hogy a bokából centerezés is sokkal másabb egy jóval kisebb vászonnál és közelebbi távolságnál, mint ilyen méreteknél. De amellett sem mennék el, hogy bármilyen drága és minőségi egy AT vászon, mindenképpen elvesz valamennyit a képből és hangból.
Azt sem nagyon értem, hogy pár éve indult a szőtt AT vászon őrület itt a fórumon, ennek ellenére hirtelen lett szakértelem bőven és csak ez az „etalon” mozi, pedig mennyire csak pár évig lesz ez...Lassan a WC papír is LED kijelző lesz, ilyen gyorsan fejlődő LED falak esetén ki mennyi idő múlva tippeli a házimoziba való betörését elérhető áron? Én max 5-6. Hogy ezek lemossák-e a projektorokat a térképről, szinte biztosra veszem, mert nem gondolom, hogy kérdés, hogy képminőségben, fényerőben a legkomolyabb projektorok szintje környékén lesznek, feketében meg hát... Ezt nyilván az audio oldal is le fogja követni, de pl. a Procellának is van above screen hangfala ilyen esetekre nem véletlenül, illetve egyre több line arrayhez hasonló megoldás van, amivel elég komoly hangélményhez lehet jutni a képet teljesen körbepakolva. Volt már próbálkozás a dupla centerre is, ezen sem csodálkoznék, ha visszajönne a Led falak miatt.
Kíváncsi leszek ki fogja az itteni mozisok közül elsőként meglépni, és pár év távlatában milyen lesz visszatekinteni erre a beszélgetésre…
A fikázás helyett meg kellene néznetek egy ilyen szobát, ahol ekkora vászon van, és nagyon nem olyan egy 3 m széles vásznat nézni 3 m-ről, mint egy 4 méteres vásznat 4 méterről, hiába 1:1 az arány, sokkal többet ad vizuálisan a nagyobb kép és sokkal mozisabb érzés is. Ráadásul egy igen komoly méretű szobáról beszélünk, az itteni átlagos moziszobák duplája, lég m3-t tekintve akár három pincemozi, megfelelő belmagassággal, ahol a térhangzást nem kergetni kell, hanem már maga a tér adja az érzést és ezt semmilyen technikával nem lehet megugrani, kompenzálni, illetve az sem hátrány, ha nem vered be a fejed az Atmos hangfalba.
Arról nem beszélve, hogy a bokából centerezés is sokkal másabb egy jóval kisebb vászonnál és közelebbi távolságnál, mint ilyen méreteknél. De amellett sem mennék el, hogy bármilyen drága és minőségi egy AT vászon, mindenképpen elvesz valamennyit a képből és hangból.
Azt sem nagyon értem, hogy pár éve indult a szőtt AT vászon őrület itt a fórumon, ennek ellenére hirtelen lett szakértelem bőven és csak ez az „etalon” mozi, pedig mennyire csak pár évig lesz ez...Lassan a WC papír is LED kijelző lesz, ilyen gyorsan fejlődő LED falak esetén ki mennyi idő múlva tippeli a házimoziba való betörését elérhető áron? Én max 5-6. Hogy ezek lemossák-e a projektorokat a térképről, szinte biztosra veszem, mert nem gondolom, hogy kérdés, hogy képminőségben, fényerőben a legkomolyabb projektorok szintje környékén lesznek, feketében meg hát... Ezt nyilván az audio oldal is le fogja követni, de pl. a Procellának is van above screen hangfala ilyen esetekre nem véletlenül, illetve egyre több line arrayhez hasonló megoldás van, amivel elég komoly hangélményhez lehet jutni a képet teljesen körbepakolva. Volt már próbálkozás a dupla centerre is, ezen sem csodálkoznék, ha visszajönne a Led falak miatt.
Kíváncsi leszek ki fogja az itteni mozisok közül elsőként meglépni, és pár év távlatában milyen lesz visszatekinteni erre a beszélgetésre…
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- Den
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 108
"ez a szoba olyan messze van a tökéletestől, mint Makó Jeruzsálemtől." Pedig azzá vált.
Ebben a hitben élj tovább és fogalmazd meg a véleményeidet- nekem ez az érdekem, tehát pont így jó, ahogy írtad!
Örülök, hogy újra sikerült az állóvizet felkavarnom és az AVX- be életet lehelni. Csak legyen más is, akinek ennyi energiája van és ötletei, akár minden napra 1.
Ebben a hitben élj tovább és fogalmazd meg a véleményeidet- nekem ez az érdekem, tehát pont így jó, ahogy írtad!
Örülök, hogy újra sikerült az állóvizet felkavarnom és az AVX- be életet lehelni. Csak legyen más is, akinek ennyi energiája van és ötletei, akár minden napra 1.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Ez még szúrta a szemem. Den megoldása nem egy nappaliba nagy nehezen betuszkolt 7.2.6 egy 4 méteres vászonkával. Ez már dedikált moziszoba kategória. És ha erről akkora arccal nyilatkozik, mint szokott, akkor helyre fogjuk tenni. Hiába a hatalmas vászon, a drága hangfalak és elektronika, valamint saját bevallása szerint 28 év tapasztalata áll mögötte és a legtökéletesebb szobát hozta össze, akkor is amikor amatőr hibákat vét. tldr: ez a szoba olyan messze van a tökéletestől, mint Makó Jeruzsálemtől.DeLorean írta: ↑2024.02.11., vas. 18:36
Persze, vannak jobb helyek, de mondjuk Dennél és a nappalis megoldásoknál egyszerűen nem tudod megcserélni a szubot a frontokkal, mert akkor a front belelóg a képbe.
Azzal kell főzni, ami van.
Mindig mindennél van jobb, de adott felállásból is ki lehet hozni nagyon jó hangot.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Félelmetes.
Den írta: ↑2024.02.12., hétf. 13:44Ti miért jártok ide?
Én elovasom mindenkinek a hsz- át és lefordítom magamnak. Pédául Gyulai D. hozzászólása milliós értékű volt rám nézve, pénzzé is tettem heteken belül.
A tavalyi év legpozitívabb hsz- ét szerintem én kaptam, nem volt gond eladni utána.
Tanulni járok ide. Begyűjtöm az információkat.
Sokan elárulják a legnagyobb vágyukat, mint pl: T.Sanyi, DeLorian, Zozi és mások, ezeket megvalósítottam saját magamnak.
Rajtam röhögnek? Akinek még a töredéke sincs meg a "NAGY MOZIBÓL", én meg már megvalósítottam a más számára lehetetlent is, akkor ki somolyog és kin? Buták, megvezethetők voltak, vannak és lesznek!
Zozit az etalonnak tartjátok, nekem a kíhívást jelenti. Brutális, motivációs kihívást. Egyből maratont szeretnék futni, aztán triatlon lesz belőle. Imádom.![]()
Hope: sosem volt Klipsch subom, SVS SB4000- et láttad.![]()
Kétszer kértem segítséget pénzért, mindkétszer olyat belémrúgtak, hogy többet én nem kérek.![]()
![]()
Akusztikai panel és bármi mást? Minek, ha egyszer nincs semmiféle torzítás??? A 2 sub pont ott van, ahol lenniük kell. Tökéletesen üzemelnek. Az apáca 2. ben betorzíthatna bármelyik hangfalam a 15. ből, ha rosszul lennének elhelyezve, vagy nem lenne jól beállítva: a távolságok pláne, a Hz- ek, hangerők, de mivel sikerült hibátlanul beállítanom az összeset- ami sokadszorra sikerült, ezért nem kell semmi a falra.![]()
Nincs különálló moziszobám. Tégla építésű. Szerintem a létező legjobb méretekkel rendelkezik, ami mozira való. Teljes térbeni kihasználtsággal és kierősítési lehetőséggel. Ha csak egy kicsivel nagyobb lenne, már nagyságrendekkel többe kerülne kierősíteni. 7.6 x 4.62 x 2.95m.
Leborulni? Előttem még nem borult le senki: egy köszönömöt kaptam a Polkért, 2- en pedig érdeklődtek a távolságok beállításai végett.
Zozit istenítik, nem engem.![]()
Komlyabb mozi? Elértem SZERINTEM mindenből a legjobbat- és az is, hátradőlök és nézem a mozim végre! Nincs min fejleszteni 3 évig.
Den,lehet így is. Aztán meg feljebb léptek. Na, így lehet feljebb lépni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára phyton71 2024.02.12., hétf. 22:19-kor.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- Quetz
- Törzsvendég
Legalább azt tegyük már tisztába, hogy mi az, hogy pro-audio, mert ezek mind pro hangfalak, amit dolby mixing studióban használnak:

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Den
- Kezdő Fórumlakó
Ti miért jártok ide?
Én elovasom mindenkinek a hsz- át és lefordítom magamnak. Pédául Gyulai D. hozzászólása milliós értékű volt rám nézve, pénzzé is tettem heteken belül.
A tavalyi év legpozitívabb hsz- ét szerintem én kaptam, nem volt gond eladni utána.
Sokan elárulják a legnagyobb vágyukat, mint pl: T.Sanyi, DeLorian, Zozi és mások, ezeket megvalósítottam saját magamnak.
Rajtam röhögnek? Akinek még a töredéke sincs meg a "NAGY MOZIBÓL", én meg már megvalósítottam a más számára lehetetlent is, akkor ki somolyog és kin? Buták, megvezethetők voltak, vannak és lesznek!
Zozit az etalonnak tartjátok, nekem a kíhívást jelenti. Brutális, motivációs kihívást. Egyből maratont szeretnék futni, aztán triatlon lesz belőle. Imádom.
Hope: sosem volt Klipsch subom, SVS SB4000- et láttad.
Kétszer kértem segítséget pénzért, mindkétszer olyat belémrúgtak, hogy többet én nem kérek.
Akusztikai panel és bármi mást? Minek, ha egyszer nincs semmiféle torzítás??? A 2 sub pont ott van, ahol lenniük kell. Tökéletesen üzemelnek. Az apáca 2. ben betorzíthatna bármelyik hangfalam a 15. ből, ha rosszul lennének elhelyezve, vagy nem lenne jól beállítva: a távolságok pláne, a Hz- ek, hangerők, de mivel sikerült hibátlanul beállítanom az összeset- ami sokadszorra sikerült, ezért nem kell semmi a falra.
Nincs különálló moziszobám. Tégla építésű. Szerintem a létező legjobb méretekkel rendelkezik, ami mozira való. Teljes térbeni kihasználtsággal és kierősítési lehetőséggel. Ha csak egy kicsivel nagyobb lenne, már nagyságrendekkel többe kerülne kierősíteni. 7.6 x 4.62 x 2.95m.
Leborulni? Előttem még nem borult le senki: egy köszönömöt kaptam a Polkért, 2- en pedig érdeklődtek a távolságok beállításai végett.
Zozit istenítik, nem engem.
Komlyabb mozi? Elértem SZERINTEM mindenből a legjobbat- és az is, hátradőlök és nézem a mozim végre! Nincs min fejleszteni 3 évig.
Zozit az etalonnak tartjátok, nekem a kíhívást jelenti. Brutális, motivációs kihívást. Egyből maratont szeretnék futni, aztán triatlon lesz belőle. Imádom.

Hope: sosem volt Klipsch subom, SVS SB4000- et láttad.

Kétszer kértem segítséget pénzért, mindkétszer olyat belémrúgtak, hogy többet én nem kérek.

Akusztikai panel és bármi mást? Minek, ha egyszer nincs semmiféle torzítás??? A 2 sub pont ott van, ahol lenniük kell. Tökéletesen üzemelnek. Az apáca 2. ben betorzíthatna bármelyik hangfalam a 15. ből, ha rosszul lennének elhelyezve, vagy nem lenne jól beállítva: a távolságok pláne, a Hz- ek, hangerők, de mivel sikerült hibátlanul beállítanom az összeset- ami sokadszorra sikerült, ezért nem kell semmi a falra.

Zozit istenítik, nem engem.

Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Igen, csak most elkezdték ekézni, ha szimmetrikusan rakod a szubokat. Face-en is az egyik csoportban ezt a videót hozták fel példának, hogy a szubok ne legyenek szimmetrikusan elhelyezve.
Én is azt gondolom, hogy ha több hallgatói sor van és/vagy nagy a táv a 2 szélső hallgatói pozíciók között, akkor 3 vagy 4 szub az ideális, és szimmetrikusan elhelyezve.
Jah és persze + MiniDSP.
Előfok : Marantz Cinema 40, Végfok : Sherbourn PA 7-150, Emotiva BasX-A4
IC : AQ Red River, SUPRA
Frontok : JBL LS 80
Center : JBL LS Center
Háttér : JBL LS 40
SBL, SBR : JBL STUDIO 530
ATMOS : JBL STUDIO 220
Mélyláda : SVS SB4000,
Kép : Sepiscreen ALR, Sony VPL-XW5000ES
Akkor is pont a sarkokban lévő megoldást hozták ki a legjobbnak, és 4 szubos felállást, meg úgy általánosságban mindenben megegyeznek a videólók, vagyis a tartalmaik.Jalso írta: ↑2024.02.11., vas. 16:53Külön vicces, hogy pár évvel korábban más volt ennél a brigádnál a mantra... :)Quetz írta: ↑2024.02.11., vas. 10:27Pont most linkelték a PH-n ezt a milyen hibákat ne kövessünk el ha több mélynyomót használunk videót. Az első hiba az az elrendezés, ami a fotódon látszik.
youtu.be/7ieX40Ktaxs
https://www.youtube.com/watch?v=qxKRinIaGnc&t=89s
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Külön vicces, hogy pár évvel korábban más volt ennél a brigádnál a mantra... :)Quetz írta: ↑2024.02.11., vas. 10:27Pont most linkelték a PH-n ezt a milyen hibákat ne kövessünk el ha több mélynyomót használunk videót. Az első hiba az az elrendezés, ami a fotódon látszik.
youtu.be/7ieX40Ktaxs
https://www.youtube.com/watch?v=qxKRinIaGnc&t=89s
Előfok : Marantz Cinema 40, Végfok : Sherbourn PA 7-150, Emotiva BasX-A4
Pont az ellenkezőjére, vagy a sarkokba, vagy asszimetrikusan, de mindenképpen mérni kell, annélkül csak találgatás, bár vannak itt olyanok, akik simán fülre dolgoznak.
Sok év tapasztalat, na.
Ha kicsit széthúzza, akkor a negyed pontra kerülnek, azt szokták javasolni nem?(videót még nem néztem meg, amúgy sem tudok sajna angolul). Így a kábel is elég valószínű. D e biztos túl van Den a subok tologatásán.
- Quetz
- Törzsvendég
Pont most linkelték a PH-n ezt a milyen hibákat ne kövessünk el ha több mélynyomót használunk videót. Az első hiba az az elrendezés, ami a fotódon látszik.
youtu.be/7ieX40Ktaxs
- Quetz
- Törzsvendég
Ennek ellemére alapvető kezdők hibáit követted el a mozidban. Ekkora vászonnal a kép dominál és a hang a szereplők bokájából szól, a mélynyomókat pedig a front fal harmadoló pontjaira raktad, ahelyett, hogy asszimetrikusan elök/hátul helyezted volna el őket.
A bokázást ilyen megoldással mondjuk egyszerűen tudnád javítani, és a házimozi stúdió a partnered is lenne benne:

Vagy JBL Synthesys ami a házimozik királya:
- hopetorture
- Nincs visszaút
- Értékelés: 8
utoljara a the other guys c. filmen szakadtam ennyit, mint tegnap. de hogy ne erezzem magam rosszul, fenyezlek kicsit, ugy is erre vagysz. van egy tok jo mozid. raadasul amikor en lattam, akkor meg nem ezek a hangfalak voltak, akkor sem szolt rosszul a melyet leszamitva, mert akkor az 1 kicsi klipsch sub nagyon sovany volt ekkora helyisegben. hozzateszem nem vagyok nagy audio guru sem, de nekem tetszett...azota audio is javult, jo iranyba mentel. akkor meg 9400 volt, de az is (szamomra) elegendo fenyerovel tudott vetiteni a vaszonra. ez a vaszon ezekkel a vetitokkel ar/ertekben tenyleg jo valasztas. en azt tippelem hogy overkill is lenne egy magas onoff kontrasztu jvc/sony vetitot beallitanod a kozeli festett feluletek es a vasznad miatt, akkor sem tudnal 7-10e kontrasztot csinalni 1% adl-nel. meg a mostani vetitodben is maradtak tartalekok
sot valojaban latni kell eloben a rendszered, igy kepeken nem jon at, hogy mekkora is ez a felulet amikor megtolti mondjuk egy planet earth 16:9-ben. en is szeretnek ekkora vasznat nezni
szerintem a forumrol is sokan irigykedve neznek a mozidat, laikusok meg kivetel nelkul.
de azert gondolom voltal te is komolyabb moziban, vagy ha nem is, akkor el tudod kepzelni hogy lehet meg feljebb minden teren. jott is par konstruktiv tanacs, van itt rengeteg hozzaerto, valszeg szivesen segitenek ha kicsit szerenyebb hozzaallast tanusitasz. nem ertem miert varod, hogy mindenki leboruljon elotted. plane ugy, hogy mint irod nem fogadsz vendegeket, es idaig nem is mutogattad a mozidat. akkor mit varsz? ha dicseretre vagysz engedj be par betevedo vetitesen gondolkozo emberket es mikozben ok tatjak a szajukat te termelheted a dopamint.
ha azt varod, hogy itt meggyozol mindenkit hogy ezentul pl. gammat szemre kell kalibralni, olyan csoda hdmi kabelt kell venni mint ami neked van akkor sok frusztracio var meg rad.
HD gepagyu projektor meg lehet 4k is, nemde? lehet erre keszul majd par ev mulva es nem bontasra

sot valojaban latni kell eloben a rendszered, igy kepeken nem jon at, hogy mekkora is ez a felulet amikor megtolti mondjuk egy planet earth 16:9-ben. en is szeretnek ekkora vasznat nezni

de azert gondolom voltal te is komolyabb moziban, vagy ha nem is, akkor el tudod kepzelni hogy lehet meg feljebb minden teren. jott is par konstruktiv tanacs, van itt rengeteg hozzaerto, valszeg szivesen segitenek ha kicsit szerenyebb hozzaallast tanusitasz. nem ertem miert varod, hogy mindenki leboruljon elotted. plane ugy, hogy mint irod nem fogadsz vendegeket, es idaig nem is mutogattad a mozidat. akkor mit varsz? ha dicseretre vagysz engedj be par betevedo vetitesen gondolkozo emberket es mikozben ok tatjak a szajukat te termelheted a dopamint.
ha azt varod, hogy itt meggyozol mindenkit hogy ezentul pl. gammat szemre kell kalibralni, olyan csoda hdmi kabelt kell venni mint ami neked van akkor sok frusztracio var meg rad.
HD gepagyu projektor meg lehet 4k is, nemde? lehet erre keszul majd par ev mulva es nem bontasra

Egy ilyen komoly rendszer, különálló moziszoba megérdemelne egy szép (egyben)padlószűnyeget. Ez is lehetne egy kis fejlesztés, más nem, design oldalon. Igazad van abban hogy sötétben minden tehén fekete, de ha belépsz, meg a tudat szerintem ugyanúgy fontos. Pláne egy olyan nagy fan-nak mint amilyen Te vagy, és egy ilyen mozi szentély megérdemelné... Természetesen nem akarok a zsebedben nyúlkálni, ha nem fért eddig bele a büdzsébe, és távlati terv, egy szót sem írtam. Vannak akusztikai elemek a falakon? Akusztikailag az is dobhat még rajta. Nem okoskodni akarok, csak ötletelek.
- Den
- Kezdő Fórumlakó
Pont midennek az ellenkezője igaz, mert KIZÁRÓLAG a gyakorlati életből, tapasztalat által választom ki, mit mire cserélek.
Több tulajdonost felkerestem, szakmailag is több házimozi szakértő véleményét meghallgattam, mielőtt bármit is kicserélnék.
Nem elméletekre támaszkodom, hanem a látottakra, hallottakra és akinek már van, annak a véleményére, a gyakorlati tapasztalataira.
Aztán volt olyan is, amikor hárman is az egekbe magasztalták pl a Zidoo UHD5000- t, a Marantz új processzorát. Akkor nem volt kérdés megvegyem- e?
Az SVS ultra polc hangfalakat és a Polk SE Signature Elite hangfalakat birtokoltam egyszerre, így 1 hónapnyi próba után nem volt kérdéses, hogy melyikből lesz 4 pár.
Te azt állítod, hogy az csak torz és elfogadhatatlan lehet- elméletileg- én meg birtoklom, használom, így tudom, hogy milyen az életben, gyakorlatban.
Nem használom azt a fogalmat, hogy """LEHET""". Nálam nem lehet van, hanem működik az életben- érdemes- e megvenni, vagy nem szabad.
A szobát teljesen egyedül összepakoltam és kifestettem/Gyulai Pál tanácsára/ grafitszürkére. SÖTÉT szobában a szőnyegekből sem látszik semmi. Mondom- írom teljesen sötét szobában, nem kivilágítva! A szőnyegből nem látszik semmi- ez már a kötözködést kimeríti.
A tesztelő csapat leírását is olvastam, valamint a HMovie leírását is. Azt mondtam magamnak, ha ennek az 1/10- e igaz, akkor az már régen jó lesz. Erre amit írtak az összes ultráról, minden mondata a valóság, ha marketing ízűnek látszik, ha nem.
Nem vagyok sem az SVS- el, sem a Polk- al ELFOGULT, ezek tényleg ennyire jók. Ha az elejétől ezzel a 2 márkával mozizok, rengeteg pénz a zsebemben maradt volna.
Fényerő tekintetében, mivel minden összetevőt maximalizáltam a legjobb minőséget így elérve, semmi gondom a fényerővel. MinDEN létező kép és hangminőséget befolyásoló állítási lehetőséggel éltem- kihasználtam, amivel ti nem szoktatok, mert jön a beállítóember kalibrálni és az majd jó lesz nektek nagyon sok pénzért...aztán mégsem tetszik, de jó lenne érteni hozzá!!!!!!!!!!
Nekem nagyon tetszik, hogy ilyen ketyeréim lehetnek és tudom mindegyiket kezelni távval, nem úgy, mint ti. A 28 év tapasztalata a beállítások terén nem tanulható. A gyakorlati élet mást mutat, pláne úgy, hogy mindenkinek az érzékszervei eltérnek egymástól.
Nincs torzítás se a képnél, se a hangnál, elképesztő élmény nézni és hallgatni a mozit a gyakorlatban, elméletek nélkül.
Nagy kép, nagy élvezet- tudod...
Kérdezt meg a Home Movietól, hogy mennyire torzít a hölgynél a JVC projektorral és +lencsével vetített 495 cm széles kép?
Egyébként kipróbáltam, hogy ha lenne még helyem, 20-30 cm- el szélesebb képet tudnék vetíteni. De mivel nincs több helyem, se ilyen vászon és igényem sincs rá, nem lesz és nem is kell.
Morph: hova ástad el Gyurit ÉrDEN?
Én nem kereskedem házimozi összetevőkkel és vendéglátást sem végzek!
Több tulajdonost felkerestem, szakmailag is több házimozi szakértő véleményét meghallgattam, mielőtt bármit is kicserélnék.
Nem elméletekre támaszkodom, hanem a látottakra, hallottakra és akinek már van, annak a véleményére, a gyakorlati tapasztalataira.
Aztán volt olyan is, amikor hárman is az egekbe magasztalták pl a Zidoo UHD5000- t, a Marantz új processzorát. Akkor nem volt kérdés megvegyem- e?
Az SVS ultra polc hangfalakat és a Polk SE Signature Elite hangfalakat birtokoltam egyszerre, így 1 hónapnyi próba után nem volt kérdéses, hogy melyikből lesz 4 pár.
Te azt állítod, hogy az csak torz és elfogadhatatlan lehet- elméletileg- én meg birtoklom, használom, így tudom, hogy milyen az életben, gyakorlatban.
Nem használom azt a fogalmat, hogy """LEHET""". Nálam nem lehet van, hanem működik az életben- érdemes- e megvenni, vagy nem szabad.
A szobát teljesen egyedül összepakoltam és kifestettem/Gyulai Pál tanácsára/ grafitszürkére. SÖTÉT szobában a szőnyegekből sem látszik semmi. Mondom- írom teljesen sötét szobában, nem kivilágítva! A szőnyegből nem látszik semmi- ez már a kötözködést kimeríti.
A tesztelő csapat leírását is olvastam, valamint a HMovie leírását is. Azt mondtam magamnak, ha ennek az 1/10- e igaz, akkor az már régen jó lesz. Erre amit írtak az összes ultráról, minden mondata a valóság, ha marketing ízűnek látszik, ha nem.
Nem vagyok sem az SVS- el, sem a Polk- al ELFOGULT, ezek tényleg ennyire jók. Ha az elejétől ezzel a 2 márkával mozizok, rengeteg pénz a zsebemben maradt volna.
Fényerő tekintetében, mivel minden összetevőt maximalizáltam a legjobb minőséget így elérve, semmi gondom a fényerővel. MinDEN létező kép és hangminőséget befolyásoló állítási lehetőséggel éltem- kihasználtam, amivel ti nem szoktatok, mert jön a beállítóember kalibrálni és az majd jó lesz nektek nagyon sok pénzért...aztán mégsem tetszik, de jó lenne érteni hozzá!!!!!!!!!!
Nekem nagyon tetszik, hogy ilyen ketyeréim lehetnek és tudom mindegyiket kezelni távval, nem úgy, mint ti. A 28 év tapasztalata a beállítások terén nem tanulható. A gyakorlati élet mást mutat, pláne úgy, hogy mindenkinek az érzékszervei eltérnek egymástól.
Nincs torzítás se a képnél, se a hangnál, elképesztő élmény nézni és hallgatni a mozit a gyakorlatban, elméletek nélkül.
Nagy kép, nagy élvezet- tudod...
Kérdezt meg a Home Movietól, hogy mennyire torzít a hölgynél a JVC projektorral és +lencsével vetített 495 cm széles kép?
Egyébként kipróbáltam, hogy ha lenne még helyem, 20-30 cm- el szélesebb képet tudnék vetíteni. De mivel nincs több helyem, se ilyen vászon és igényem sincs rá, nem lesz és nem is kell.
Morph: hova ástad el Gyurit ÉrDEN?

Én nem kereskedem házimozi összetevőkkel és vendéglátást sem végzek!
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 618
A kép felkonvertálás: ketten mondták, hogy szerintük ne várjak semmit tőle...Itt a fórumon pedig látatlanban: ez csak rossz lehet, eleve ki kell kapcsolni.................A kép minősége összehasonlíthatatlan mértékben jobb lett.
28 éve mozizok projektorral és 50. éve a mozi a mániám.
Én ugye egy balek vagyok 0 tudással, de mégis én vetítek 3 éve széles vászonra, nekem lett svs ultra sorozatom, ami az egyik legjobb, Amerikában veszik rendesen miért is..., mert talán a világ leggjobbja, ha az ár/tudás/nem akarom lecserélni, megtartom20 évig/ kategóriát nézed!
Den. Mivel ÉrDen lakok , ezért megengedek magamnak némi reflektálást az oltári baromságokra, amiket írkálsz.
Súlyos téévedésben vagy a felkonvertálással kapcsolatban, amit már más is pedzegetett neked, de nem reagáltál rá. Ha jelenleg ugye az epsont használod és annak a rezgetéssel 4k a megjelenítése, és 4k filmet nézel rajta, akkor a Marantzodnak, nincs és nem is lehet felkonvertálása. Amit Te tévesen hívsz az a processzálási, folyamat, ami mindenféle algoritmus révén, + élesítéssel, adott esetben dinamikus kontraszttal "turbózza a képet, ami természetesen írreális és csak bizonyos esetekben lesz tőle ütősebb a kép. Tetten érhető lenne, hol nem jön jól, de ebbe most nem megyek bele, de kérlek a felkonvertálást ne használjuk helytelenül. Természetesen, ha nem 4k, amit nézel, ott lehet az is, de gyanítom Te inkább a képi processzálásokra szoktál gondolni, amitől szuper élesnek és részletgazdagnak látsz a képen minDENt.
A gondolataid másik része is inkább elfogultságot tükröz, egy adott márka iránt, ami neked bevált, mintsem tényszerű dolgokat. Ezt sem kereskedelmi, sem marketing statisztikákkal alátámasztani nem tudod, hiszen nem is lehet.Amerikában egyébként vesznek mindent rendesen, mert egy nagy fogyasztói társadalom.

Tetszik? Elhiszem. Megtartod? Szuper, megérkeztél, de tényleg. Nagy vásznad van ez is pipa. De azt azért ne vegyük már etalonnak, hogy a nagy az jó, a nagyobb még jobb, mert ugye a képi jellemzők vetítésnél egyre csak romlanak. Különösen a fényerő tekintetében. És most nem megyek jobban bele, ez csak 1 aspektus.
Végezetül, csak egy apró észrevétel, mert, ugye összességében kell nézni a mozit. Furcsa, hogy az általad szeretett svs, nem szinergikusan jelenik meg mindenhol, és holmi polkokkal belerondítasz a rendszerbe.(amit nem biztos, hogy annyira vásárolnak,de persze ezt sem tudjuk)
Én a front szekció szőnyegfelhozatalát is egységesíteném egy kicsit, mert elhúzza a tekintetet elég rossz irányba a szép nagy vászonról.
UFF
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
- Quetz
- Törzsvendég
Az elmúlt évtizedekben biztos sok filmet láttál, amiben a főhős, az egyszerű, meg nem értett kisember autizmussal vagy egyéb komoly pszichés problémával küzd, a többiek meg rajta szórakoznak.Den írta: ↑2024.02.09., pén. 15:00Azért végtelen a tűrőképességem és a fanatikus hitem, mert már 20 éve szidnak, de az életben még mindig nekem lett igazam. 2 nap alatt a 2. pozitív hozzászólást olvasom és ez tetszik.
...
Mivel én vagyok az, aki mindig fel tudja kavarni az állóvizet, ezért rám is vonatkozik a nagy Gábor Zsazsa mondása: bármit, csak rólam beszéljenek! Ez az AVX érdeke is, hogy fennmaradjon!
Ezen a fórumon sajnos te vagy ez a kisember, és mi nem veled, hanem rajtad nevetünk. Ez nem szép dolog tőlünk, de nem tudjuk, hogy kellene kezelni az olyan, problémákkal küzdő embereket, mint amilyen te is vagy.
- Zozi
- Törzsvendég
- Értékelés: 974
Ilyen hülyeséget meg ne is mondj, hogy "szemre állítottam" Attól, hogy a gammával kísérleteztem és a végpontokat megnéztem tesztábrával, az nem szemre kalibrálás!
Mégis utána néztem és bevallom ebben tévedtem. Szerencsére a fórum kereső motorjával gyerekjáték volt a "kalibrálás szemre" szópárra rákeresni... Elnézésedet kérem... összekevertelek Den-nel...Ebbe most nem teszek energiát, de tisztán emlékszem, hogy fehéregyensúlyt és RGB-t állítottál szemre. Majd ha valaki kíváncsi visszakeresi. De nem ezen volt a lényeg, hanem a kalibráción, illetve a műszer használatán. analfabétának sem állítottalak be. Pont, hogy azt emeltem ki, hogy az évek során mennyi energiát tettél bele ebbe és megtanultad a használatát. Ezt szerettem volna kifejezni a szakemberré képezted magad kijelentésemmel.
Te valóban a műszeres kalibráció mellett állsz/álltál.
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
- Zozi
- Törzsvendég
- Értékelés: 974
A Storm Audio firmware frissítéseket csak a "honi" disztribútortól tudod beszerezni, ahogy az esetleges garanciális ügyintézéseket is vele tudod intézni.. Ez itthon a DC, németországban pl Lars Mette. Én nem szerettem volna a DC-től, vagyis Ivántól függeni a továbbiakban. A miért az csak kettőnkre tartozik. Nem szeretnék ezzel itt nyíltan foglalkozni. Megbeszéltük, lezártuk, így már jó ideje elváltak útjaink.A Storm audio lehetett volna végállomás, de nem szerettem volna a magyar disztribútorhoz kötődni a továbbiakban, így megválltam tőle.
Ezt nem értem, kifejtenéd?
Viber üzenetet nem is fogsz találni. Telefonon hívtál, hogy "ambient light" hibaüzenetet kapsz és nem tudsz semmit csinálni. Ekkor hívtam fel a figyelmed a "kupakra".Ez kupak leszedés érdekes. Most visszanéztem az összes viberes beszélgetésünket, de nem látok ilyet.
Ebbe most nem teszek energiát, de tisztán emlékszem, hogy fehéregyensúlyt és RGB-t állítottál szemre. Majd ha valaki kíváncsi visszakeresi. De nem ezen volt a lényeg, hanem a kalibráción, illetve a műszer használatán. analfabétának sem állítottalak be. Pont, hogy azt emeltem ki, hogy az évek során mennyi energiát tettél bele ebbe és megtanultad a használatát. Ezt szerettem volna kifejezni a szakemberré képezted magad kijelentésemmel.Ilyen hülyeséget meg ne is mondj, hogy "szemre állítottam" Attól, hogy a gammával kísérleteztem és a végpontokat megnéztem tesztábrával, az nem szemre kalibrálás!
Én ezt is elfogadom neked. Csak nem tényként kellene tálalni, hogy az egész "kalibrálósdi" butaság és az egész Nyugat-Európai szakmát idiótának beállítani. (nem magamra gondoltam, mielőtt még valaki ebbe is ezt látja bele...)A hanggal régebb óta foglalkozok és millió egy mérésen vagyok túl, főleg itthon és mindig oda lyukadtam ki, mint amit leírtam.
Feleség kalibrációt Den említett, de nem én akadtam fent ezen... én csak jót mosolyogtam rajta...Amúgy nem tudom miért kell ezt támadásnak felfogni, sem feleséget nem említettem és bocsánatot is kértem, hogy hangosan gondolkozok, csak a furcsaságágok miatt írtam le.
Nem kell bocsánatot kérned. Nem szoktam nyílt bocsánat kérésre kérni senkit sem. Sőt, buksit sem kell simogatnod. Nem szorulok rá és nem is vágyom rá.De úgy látom, hogy itt nincs is helye a "hangosan gondolkodásnak" vagy bármi furcsaság megemlítésének, csakis az egymás buksi simogatásának. Akkor megint csak bocsánat kéréssel tartozom.
Talán minden felvetésedet megválaszoltam.
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
Zozi írta: ↑2024.02.08., csüt. 17:27Laci!
A Storm audio lehetett volna végállomás, de nem szerettem volna a magyar disztribútorhoz kötődni a továbbiakban, így megválltam tőle.
Visszatérve rád...
Nem használod a bemérő rendszereket... lelked rajta.
Te egy két éve a vetítők kalibrálásához sem használtál műszert. Szemre állítgattad, mert azt gondoltad úgy a jó... Emlékszem én segítettem az első iDisplay prónál, mert nem tudtad, hogy kell vele mérni. Nem vetted észre, hogy a szenzor elött van egy kupak. Én szóltam, hogy le kell billenteni, ha a vászonról akarsz mérni... de szereztél tapasztalatot, szakemberré képezted magad és már elfogadod, hogy ez igenis hasznos dolog.
Lehet egyszer eljön a pillanat, amikor a bemérő rendszerekben is megtalálod a számításaidat.
Ezt nem értem, kifejtenéd?A Storm audio lehetett volna végállomás, de nem szerettem volna a magyar disztribútorhoz kötődni a továbbiakban, így megválltam tőle.
Segítettél, fel is ajánlottad köszönöm és köszöntem is neked, ezelőtt 4 évvel kezdeted te is otthon és mondtad, hogy kezdjek bele én is, jó ötlet volt. Azóta sok tapasztalatot szereztem.
Ez kupak leszedés érdekes. Most visszanéztem az összes viberes beszélgetésünket, de nem látok ilyet. Én olyanra emlékszem, hogy szóltál, hogy le kell hajtani a védőkupakot, mert addig nem kapcsol be a műszer, mert már te is jártál így. Ezzel nincs is semmi gond, csak ezt miért kell úgy beállítani, mintha egy analfa béta lennék?
Ilyen hülyeséget meg ne is mondj, hogy "szemre állítottam" Attól, hogy a gammával kísérleteztem és a végpontokat megnéztem tesztábrával, az nem szemre kalibrálás!
A hanggal régebb óta foglalkozok és millió egy mérésen vagyok túl, főleg itthon és mindig oda lyukadtam ki, mint amit leírtam.
Amúgy nem tudom miért kell ezt támadásnak felfogni, sem feleséget nem említettem és bocsánatot is kértem, hogy hangosan gondolkozok, csak a furcsaságágok miatt írtam le.
De úgy látom, hogy itt nincs is helye a "hangosan gondolkodásnak" vagy bármi furcsaság megemlítésének, csakis az egymás buksi simogatásának. Akkor megint csak bocsánat kéréssel tartozom.

JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
- Den
- Kezdő Fórumlakó
Az első sorban centire stimmel a 462 cm szélesség kihasználtsága.
A center magassága is az ülőhelyzethez képest és a fényképen is látszik, hogy pontosan még a vízszintes síkban helyezkedik el a legmagasabb pozicióban. Véletlen, hogy a polc pont ilyen magas.
A vászon felhelyezésénél minden létező geometria, vízszintes- fűggőleges tényezőt beszámítva és arra számítva helyztük el, mert előre tudtam, hogy minden centire szükségem lesz, ki lesz használva. Még a fal dőlésszöge is rengeteget segített a vászon keretének vastagsága és a csavarok miatt.
A frontok tüskéken állnak és előrébb helyeztem el őket a levegő áramlása végett, mert különben betorzított.
A center magassága is az ülőhelyzethez képest és a fényképen is látszik, hogy pontosan még a vízszintes síkban helyezkedik el a legmagasabb pozicióban. Véletlen, hogy a polc pont ilyen magas.
A vászon felhelyezésénél minden létező geometria, vízszintes- fűggőleges tényezőt beszámítva és arra számítva helyztük el, mert előre tudtam, hogy minden centire szükségem lesz, ki lesz használva. Még a fal dőlésszöge is rengeteget segített a vászon keretének vastagsága és a csavarok miatt.
A frontok tüskéken állnak és előrébb helyeztem el őket a levegő áramlása végett, mert különben betorzított.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Den 2024.02.09., pén. 16:55-kor.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra