Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cseneles mozibirodalma
- Cseneles
- Fórumlakó
- Értékelés: 613
Re: Cseneles mozibirodalma
Ma reggel Bécsfelé vettem az irányt, egy Runco Q750i teljes belső takarítás illetve egy színtérkalibráció gyanánt. Nem első látogatást teszem a hobbitársnál, pár éve AVS forumos beszámolóim alapján megkeresett és felkért, hogy készülékét vértezzem fel a legmodernebb, legfényesebb ledekkel. Tavaly egy Sim2 Nero 3 led projektort vittem számára de akkor a Runcoval csak egy kontroll mérést ejtettünk meg.
-
A takarítás menetét most mellőzném, koszos volt, megtisztult a teljes fényút és minden a legnagyobb precízség mellet rendben történt.
-
A készülékek egy 28m2-es nappaliban foglalnak helyet egy 120" gain 2.0 ALR ívelt felület társaságában. Vászonról röviden és tömören, HOTSPOT mentes remek darab nem csak a neve ALR...Hangtechnikára nem térnék ki, mondhatni Hifis füleknek és kielégítő érzékíséggel közli a mondandóját. Térleképzésést Lyngdorf processzor végzi, video processzálás HTPC madVR és egy Lumagen egyenlőre csatasoron kívül. Pár képet a tulajdonos engedelmével készítettem.
- - - - -
A méréseket a képen látható távolságból végeztem besötétítve a helységet. Sajnos 100%-ban ez nem sikerült, de a mért értékék birtoklása még így is sokunk számára mély elégedettséget eredményezne. A dinamikus Led vezérlés hibátlanul és észrevehetettlenül teszi a dolgát 1-es állásban, 2-esben már szemmel néha elkapható, 3-as állásban végtelen az ON/OFF kontrasztérték mivel a snitteknél lekapcsolja a ledeket. A mérések egy BT2020 színtérkalibrácót követően a következő képpen alakultak.
-
ON/OFF kontraszt
- -
Dinakius ledvezérlés 1-es állásban
- -
Dinamikus ledvezérlés 2-es pozíció
- -
Majd egy BT2020 színtérlefedettség illetve köztes pontok.
- -
Remek gép még 2024-ben is a Runco, pazar, dinamikus DLP képi világot tár elénk DC4-dmd meghajtásával az ALR gain 2.0 vászonfelületnek köszönhetően. Hatalmas dinamikával jellennek meg a HDR tartalmak 38fl(130nit) társaságában, nem kímélve szemünket a BT2020 88,2%-os szintérlefedettség legpazarabb színeivel.
-
A takarítás menetét most mellőzném, koszos volt, megtisztult a teljes fényút és minden a legnagyobb precízség mellet rendben történt.
-
A készülékek egy 28m2-es nappaliban foglalnak helyet egy 120" gain 2.0 ALR ívelt felület társaságában. Vászonról röviden és tömören, HOTSPOT mentes remek darab nem csak a neve ALR...Hangtechnikára nem térnék ki, mondhatni Hifis füleknek és kielégítő érzékíséggel közli a mondandóját. Térleképzésést Lyngdorf processzor végzi, video processzálás HTPC madVR és egy Lumagen egyenlőre csatasoron kívül. Pár képet a tulajdonos engedelmével készítettem.
- - - - -
A méréseket a képen látható távolságból végeztem besötétítve a helységet. Sajnos 100%-ban ez nem sikerült, de a mért értékék birtoklása még így is sokunk számára mély elégedettséget eredményezne. A dinamikus Led vezérlés hibátlanul és észrevehetettlenül teszi a dolgát 1-es állásban, 2-esben már szemmel néha elkapható, 3-as állásban végtelen az ON/OFF kontrasztérték mivel a snitteknél lekapcsolja a ledeket. A mérések egy BT2020 színtérkalibrácót követően a következő képpen alakultak.
-
ON/OFF kontraszt
- -
Dinakius ledvezérlés 1-es állásban
- -
Dinamikus ledvezérlés 2-es pozíció
- -
Majd egy BT2020 színtérlefedettség illetve köztes pontok.
- -
Remek gép még 2024-ben is a Runco, pazar, dinamikus DLP képi világot tár elénk DC4-dmd meghajtásával az ALR gain 2.0 vászonfelületnek köszönhetően. Hatalmas dinamikával jellennek meg a HDR tartalmak 38fl(130nit) társaságában, nem kímélve szemünket a BT2020 88,2%-os szintérlefedettség legpazarabb színeivel.
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 616
Vagy előre is dőlhetsz...

Jópofa kis kuckó lett ez! Gratula! Egész gyorsan összedobtad.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
- Zozi
- Törzsvendég
- Értékelés: 974
Csak ismételni tudom magam. Szuper lett a mozid Krisztián!
Sok jó filmet kívánok. Dőlj hátra és élvezzétek.
Sok jó filmet kívánok. Dőlj hátra és élvezzétek.

* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
- Cseneles
- Fórumlakó
És akkor felkárpitozva. Szinte hihetetlen ,hogy ez az anyag mennyire képes nyelni a fényt....
- -
A 2db 12" Reflexes Daytone Audio Ultimax és a 2db 13" Definitive Technology IW13 subwoofer együttes Impulzus válasza és vízesés diagramm lemaradt..
- -
Egyenlőre ezt az egy beállítást készítettem Dirac-ban. Most a tesztelgetés, demozás mellett főként a filmezésre szánom a felesleges időmet. Vannak még tervek a közeljövőre nézve a mély szekció meghajtása terén, de egyenlőre nem érzek késztetést. Jó érzés mikor nincs inger állítgatni, cserélgetni a konponenseket, mert minden úgy jó a fülnek ahogyan van.
- -
A 2db 12" Reflexes Daytone Audio Ultimax és a 2db 13" Definitive Technology IW13 subwoofer együttes Impulzus válasza és vízesés diagramm lemaradt..
- -
Egyenlőre ezt az egy beállítást készítettem Dirac-ban. Most a tesztelgetés, demozás mellett főként a filmezésre szánom a felesleges időmet. Vannak még tervek a közeljövőre nézve a mély szekció meghajtása terén, de egyenlőre nem érzek késztetést. Jó érzés mikor nincs inger állítgatni, cserélgetni a konponenseket, mert minden úgy jó a fülnek ahogyan van.
- Cseneles
- Fórumlakó
Utolsó fázisába lépett a mozitermen a mai nappal. Felkerültek még a szükséges akusztikát javító elemek és a rendszer is megkapta hang terén a végleges karakterisztikát. Sikerült a 4subot fázis probléma mentesen összeillesztenem miniDSP HD segítségével DBA felállásban. A múltkorihoz képesz jobb lecsengést eredményezett és simább frekvencia menetet. Nagyon száraz, nyers, feszes lett a végeredmény.
-
Az akusztiai 2 első panel jelenleg bézs színű, viszont a nap végére adamantium feketébe öltözik. A hátsó ipari filc elemek már véglegesek.
- -
A Dirac kalibráció utáni visszamért értékek a grafikonokon szemmel követhetők. A jobb frontom közep sejem hangsugárzó némi torzítást produkál 2%, 1Khz-5Khz között. Lehet fellazult a csavar vagy már ilyen volt új korában is, nem tudom de így is 0.8% a teljes frekimenet átlaga. Ha valaki szeretné a teljes REW mérést kielemezni. Ha kéri átküldöm. Összes mérésen minimális 1/12 simítás látható.
-
All SPL All Distortion All RT60 All GD -
A Mélysugárzók.
-
SPL+Phase
-
Az akusztiai 2 első panel jelenleg bézs színű, viszont a nap végére adamantium feketébe öltözik. A hátsó ipari filc elemek már véglegesek.
- -
A Dirac kalibráció utáni visszamért értékek a grafikonokon szemmel követhetők. A jobb frontom közep sejem hangsugárzó némi torzítást produkál 2%, 1Khz-5Khz között. Lehet fellazult a csavar vagy már ilyen volt új korában is, nem tudom de így is 0.8% a teljes frekimenet átlaga. Ha valaki szeretné a teljes REW mérést kielemezni. Ha kéri átküldöm. Összes mérésen minimális 1/12 simítás látható.
-
All SPL All Distortion All RT60 All GD -
A Mélysugárzók.
-
SPL+Phase
- Cseneles
- Fórumlakó
Köszönöm az észrevétel. Ebben igazad van, a festés nem az én szakterületem viszont azt azért hozzáteszem, hogy másod magammal egy 104m2-es családi házat 4 falig kipucoltam majd felújítottam kompletten új minden. 2,5 hónapból így sok időm nem maradt a mozira viszont talán nem kell szégyenkeznie így sem.szepi0808 írta: ↑2024.02.01., csüt. 15:31Nem is tudtam, hogy van itt ez a topik, ha nem szólnak, hogy emlegetnek benne. Micsoda megtiszteltetés, köszönöm!
Gratula a mozihoz! Bár a fal festése az nem lett valami szép (ha már ecset mester vagyok) Valami más borítást, vagy panelekkel lehetne rajta szebbíteni a nagyja csíkozódást eltüntetné. Akusztika szempontjából is jobba, ha meg van törve a sima fal felület.
Ez a projektor elhelyezés is érdekes, biztos sokan nem csinálnának ilyet, de te szereted a dlp-t és ennek hangot is adsz, de viszont akkor nem kellene fikázni a többi márkát, amit meg sokan szeretnek és ki is kötöttünk annál, ami a gond. Tehát el kellene férni egymás mellett! Ha nincs ALR vászonnal tapasztalat és sok installálás mögötted, akkor el kellene hinni azt, amit az mond, akinek van és a felhasználók véleményét is. Ha ez rendben lenne, akkor szerintem köztünk nem is lenne probléma és addig nem is volt, amíg nem jött rád ez a dolog.
Tehát, a projira visszatérve, sokan nem helyeznének így el egy projit a szobában és hangját sem sokan viselnék el, sőt szeretnek 10.000 körüli natívot látni, ezért is nem választanak korábbi dlp projikat, amit annak idején nagyon jók voltak.
Ha ezt eltudod fogadni és azt, hogy inkább vesznek modernebb, garanciális, vagy éppen most már lézer projikat, akkor abba bele kellene törődni és nem harcolni ellene.
További sok sikert!
Abszolút nincsenek problémáim veled, vannak nézeteltérések de csak azért mert ALR-ami nem ALR és az sem baj ha elromlik egy Sony....minden elromlik egyszer ami eltud romlani! Itt a probléma ,hogy ezt a gyakori dolgot nem ismered, ismeritek el ezek mellett még engem állítanál vagy tok be nem hozzáértőnek. De hát ahány ház annyi szokás.
A 3chipes DLP gép ami képét nézem egy Epson hangjával vetekszik ecoban és maxon sem hangosabb, mellétehetnéd a Sony XW7000 4K gépet nyugodt szívvel megértenéd te is amiről jópáran véleményt alkotunk. Nagyon nem egy liga és a Sony nem volna előre lépés (kitakarva a-b teszten azt hinnéd a Runco a 4K nem a Sony-d) de ezt elmondhatom a DC nagy termében szolgáló Barco gépre is, így ne vedd magadra.
Azért van ilyen álványon mivel jópár gép megfordul nálam és néha felkell tudnom tenni egy másik 30-40kg súlyú projektort a Runco hátára.
Visszatérve, hogy én szeretem a DLP-t...nézek JVC-t is szivesen de egyik sem tudja elémtárni azt a nyugodt dinamikus éles-részletező képi világot amit én megkapok egy 3chipes dlp géptől. Értem én hogy a na de a fekete szint. Én elfogadom, hogy vannak akik ezt preferálják jobban. Viszont 5200:1 kontraszt mellett nincs ingerem nagyobbra(ha volna már rég csináltam volna egy kisebb iriszt, van még bőven fényerő tartalék), főként úgy hogy 1% ADL mellett már semmi előnye egy Sony, JVC, vagy epson projektornak. Rengeteg gépet mértem és kalibrátam Sreenline szürke vásznon, ezzel sincs bajom azon kívül hogy a 0,8gain inkább jó indulattal 0,6 visszamérten. ALR az meg ALR. A te vászon családodon kívül az összes ALR felület legalább 60% de a jobbak 80% káros fénykizárási tényezővel rendelkeznek. Ezt se vedd rossz néven mert nem annak szánom, van ügyfelem akinél remekül teljesít a szepiscreen bár oda sem tudna beköltözni egy Sony...talán egy GTZ380

Nem is tudtam, hogy van itt ez a topik, ha nem szólnak, hogy emlegetnek benne. Micsoda megtiszteltetés, köszönöm!
Gratula a mozihoz! Bár a fal festése az nem lett valami szép (ha már ecset mester vagyok

Ez a projektor elhelyezés is érdekes, biztos sokan nem csinálnának ilyet, de te szereted a dlp-t és ennek hangot is adsz, de viszont akkor nem kellene fikázni a többi márkát, amit meg sokan szeretnek és ki is kötöttünk annál, ami a gond. Tehát el kellene férni egymás mellett! Ha nincs ALR vászonnal tapasztalat és sok installálás mögötted, akkor el kellene hinni azt, amit az mond, akinek van és a felhasználók véleményét is. Ha ez rendben lenne, akkor szerintem köztünk nem is lenne probléma és addig nem is volt, amíg nem jött rád ez a dolog.
Tehát, a projira visszatérve, sokan nem helyeznének így el egy projit a szobában és hangját sem sokan viselnék el, sőt szeretnek 10.000 körüli natívot látni, ezért is nem választanak korábbi dlp projikat, amit annak idején nagyon jók voltak.
Ha ezt eltudod fogadni és azt, hogy inkább vesznek modernebb, garanciális, vagy éppen most már lézer projikat, akkor abba bele kellene törődni és nem harcolni ellene.
További sok sikert!
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
- Cseneles
- Fórumlakó
Mértem ADL sorozatot a mozitermemben. Runco VX22i CineGlide prizmával 292cm széles 2.35:1 Gain 1.2 fehér vászonfelületen. Mérési pozíció a vászon átlós középpontján a vászontól 29cm távolságból a vászonról történt 34fl fénysűrűség mellett. Ezzel a méréssel a projekort együtt mérjük a szobával.
50% ADL 196:1 (ANSI kontraszt)
20% ADL 627:1
10% ADL 1288:1
5% ADL 2064:1
2% ADL 3140:1
1% ADL 3924:1
0% ADL 5273:1 (ON/Off kontraszt)
Az ADL Patterneket a következő linkről szereztem be.
https://projectiondream.com/en/movie-br ... surements/
50% ADL 196:1 (ANSI kontraszt)
20% ADL 627:1
10% ADL 1288:1
5% ADL 2064:1
2% ADL 3140:1
1% ADL 3924:1
0% ADL 5273:1 (ON/Off kontraszt)
Az ADL Patterneket a következő linkről szereztem be.
https://projectiondream.com/en/movie-br ... surements/
- Cseneles
- Fórumlakó
Kicsit foglalkoztam még a 4sub DBA felállásán. Átküldtem a komplett REW mérést VoidXs forumtársnak Ph-n, tanácsára az egyik sub nem volt megfelelő késleltetésen a hátsók közül. Ajánlása szerint a Multi sub optimizert kellene lefuttatnom és végig méregetnem a rendszeren de erre most nincs időm és energiám. Az egy napos program lenne, így REW segítségével méregettem pár órát és tologattam térben és időben a hátsó Subot.
-
Sikerült egy jobb beállítást találnom ami mind lecsengésben illetve hangnyomás görbén is javulát hozott. Úgy vélem egyenlőre marad ez a setup. Hiány érzetem eddig sem volt, beleértve azokkat is akik hallották a rendszert, viszont ott volt Bence szava, h nem megfelelő a subok egymáshoz illesztése.
-
Pár mérést készítettem a végleges beállításról.
-
-
Sikerült egy jobb beállítást találnom ami mind lecsengésben illetve hangnyomás görbén is javulát hozott. Úgy vélem egyenlőre marad ez a setup. Hiány érzetem eddig sem volt, beleértve azokkat is akik hallották a rendszert, viszont ott volt Bence szava, h nem megfelelő a subok egymáshoz illesztése.
-
Pár mérést készítettem a végleges beállításról.
-
- Cseneles
- Fórumlakó
Igen , látható volt a vetített képen. Színtér lefedetséghez nincs köze a dmd-nek, az maradt Rec.709. Színszűrő használatával 95% DCI-P3 amire képes viszont nem éri meg beáldozni rá 30% fényerőt. így a tulaj kérésére 60fl(202nit) lett 50% lámpaintenzitáson 0.8Gaines(visszamérten 0,6) szürke Szepiscreen vásznon. Ebben a módban a gép méri a fényerőt es fényspektrumot, így képes folyamatosan ezt a fénysűrűséget tartani a lámpák öregedésével párhuzamosan.
Azért az 18% nagyságrendileg! Ez szép! Lehet hogy színtérben is jobb, ami további előny.
Ügyes!
- Cseneles
- Fórumlakó
Tengnap Répcelakra látogattam, várt rám egy nem kis feladat. Tavaj egy megbízásból kék panel beégett DMD-t kellet cserélnem egy Christie HD14k-M gépben és komlett prizmablokkot szétszednem, kitisztítanom és összerakás után a három panel konvergenciáját működés közben speciális célszerszámok legyártását követően összehangolnom. Mint ahogy említettem a pályafutásom legnagyobb kihívása volt ez nekem, mivel ezt a gyárban nem a fényútban végzik el és állítják be úgy, hogy a vászon közepén pixel pontos majd a széleknél 0,5 pixel lehet a maximális eltérés.
Az ügyfél egy végletekig maximalista házimozi fanatikus és csak is a csúcs, 100% tökéletes ami megnyuvást jelent neki a vetített képi világban. Par héttel korábban jelezte számomra hogy beszerzett 3db DC4 0,95" DMD-t és szeretné ha kicserélném a készülékében helyet foglaló DC3 darabokat. Nem mondom ,hogy örömmel fogadtam a hírt...mivel nem kicsi a műszaki kockázat a menet közbeni panel állítások során. Végtére is rábólintottam, hogy a tökéletes még tökéletesebb lehessen.
Tegnap reggel 9-től este 23 óráig a gépet szereltem. Eredmény 100% tökéletes.
pár előtte utánna mérést követően a gyári álapothoz képest növekedett a kontraszt és a pixelek elkülönülése csökkent a DC4-nek köszönhetően. Kevésbé látszik a csirkaháló mivel a mikrotükrök oldalai fényelnyelő anyaggal vannak bevonva. Képi dinamika jobb lett és a fekete szint csökkent.
Mért értékek a következők azonos D65-re kalibrált fénysűrűség mellett:
DC3 On/Off kontraszt 2864:1
DC4 On/Off kontraszt 3387:1
Számtanilag nem sok a változás de szembetűnő a vászonra tekintve. Hogy ez megéri-e az jó kérdés...?! Viszont egyértelműen maximumra járatva a készüléket csak így dőlhet hátra a tulajdonos és emésztgetheti egy feljebb lépést jelentő 3chipes dlp projektor 30-40 millás vételárát.
Ezúton is köszönöm a megkeresést és bizalmat!
Az ügyfél egy végletekig maximalista házimozi fanatikus és csak is a csúcs, 100% tökéletes ami megnyuvást jelent neki a vetített képi világban. Par héttel korábban jelezte számomra hogy beszerzett 3db DC4 0,95" DMD-t és szeretné ha kicserélném a készülékében helyet foglaló DC3 darabokat. Nem mondom ,hogy örömmel fogadtam a hírt...mivel nem kicsi a műszaki kockázat a menet közbeni panel állítások során. Végtére is rábólintottam, hogy a tökéletes még tökéletesebb lehessen.
Tegnap reggel 9-től este 23 óráig a gépet szereltem. Eredmény 100% tökéletes.
pár előtte utánna mérést követően a gyári álapothoz képest növekedett a kontraszt és a pixelek elkülönülése csökkent a DC4-nek köszönhetően. Kevésbé látszik a csirkaháló mivel a mikrotükrök oldalai fényelnyelő anyaggal vannak bevonva. Képi dinamika jobb lett és a fekete szint csökkent.
Mért értékek a következők azonos D65-re kalibrált fénysűrűség mellett:
DC3 On/Off kontraszt 2864:1
DC4 On/Off kontraszt 3387:1
Számtanilag nem sok a változás de szembetűnő a vászonra tekintve. Hogy ez megéri-e az jó kérdés...?! Viszont egyértelműen maximumra járatva a készüléket csak így dőlhet hátra a tulajdonos és emésztgetheti egy feljebb lépést jelentő 3chipes dlp projektor 30-40 millás vételárát.
Ezúton is köszönöm a megkeresést és bizalmat!

- Cseneles
- Fórumlakó
A hét elején már újra munkának láttam. Egy független magyar szinkron és hangmérnök studió megbízásából hozzám került 2db Christie HD5Kc 3chipes fullHD Xenon izzós projektor.
- -
Hiba jelenség nem gyújt bel illetve a másig forgatja a képet zöld-sága színben. Nekiláttam mindkét gépnek, diagnózis kék panel formatter tápoldali zárlat annál amelyik forgatja a képet. Átcseréltem a másik gépből amelyik nem gyújt be...hát az a panel is hibás viszont ad képet csak függőlegesen csíkos(chip alatti bga forrasztás részleges szakadás).
- -
Közben postán kaptam egy "hibátlan" kék DMD formattert ami szintén zárlatos. Úgy látszik ennél a géptípusnál ez egy gyakori hiba. Nem volt más megoldás meg kellett újra padon BGA-zni a kék panelt. Nem veszélytelen az eljárás de szerencsére sikeres lett az újra forrasztása a chipnek.
- -
így sikerült egy gépet megmenteni és újra hadrendbe állítani. Mehanikusan konvergenciát kellett állítanom mivel a kék dmd kikerült átmenetileg a helyéről viszont a mérnöki tervezésnek köszönhetően ez tökéletesre állítható megfelelő szaktudás kíséretében.
- -
Képe rendkívül részletes, éles köszönhetően az objektívnek és a remek dmd blocknak, xenon fényforrás és pazar szinek jellemzik.
- -
Hiba jelenség nem gyújt bel illetve a másig forgatja a képet zöld-sága színben. Nekiláttam mindkét gépnek, diagnózis kék panel formatter tápoldali zárlat annál amelyik forgatja a képet. Átcseréltem a másik gépből amelyik nem gyújt be...hát az a panel is hibás viszont ad képet csak függőlegesen csíkos(chip alatti bga forrasztás részleges szakadás).
- -
Közben postán kaptam egy "hibátlan" kék DMD formattert ami szintén zárlatos. Úgy látszik ennél a géptípusnál ez egy gyakori hiba. Nem volt más megoldás meg kellett újra padon BGA-zni a kék panelt. Nem veszélytelen az eljárás de szerencsére sikeres lett az újra forrasztása a chipnek.
- -
így sikerült egy gépet megmenteni és újra hadrendbe állítani. Mehanikusan konvergenciát kellett állítanom mivel a kék dmd kikerült átmenetileg a helyéről viszont a mérnöki tervezésnek köszönhetően ez tökéletesre állítható megfelelő szaktudás kíséretében.
- -
Képe rendkívül részletes, éles köszönhetően az objektívnek és a remek dmd blocknak, xenon fényforrás és pazar szinek jellemzik.
Pár napja meglátogattam Csenelest, kíváncsi voltam mit hozott össze ez alatt a pár hónap alatt, amióta nekiállt az új házának.
Korábban a lakásában levő moziszobájában már jártam pár alkalommal, főleg a vetítőkre fókuszáltam akkor, a hangot szolidan kellett tolni a szomszédok miatt.
A nappaliban először a 2.0-ás rendszere elé ültem le. Mivel nem vagyok igazán vájtfülű sztereós, így csak a totál amatőr véleményemet tudom elmondani. Nagyszerű hangzást hallottam, testes mélyekkel, finom magasakkal, simán elfogadnám otthonra ezt a hangzást. Pár szám meghallgatása után felmentünk a moziszobába, ami az emeleten kapott helyet.
Na ez már jobban érdekelt engem
A szoba kialakítása nagyon esztétikus, letisztult, Cseneles szép munkát végzett. Méretileg nem túl nagy, de 2-3 embernek pont megfelelő.
A képről nem tudok mást mondani, mint hogy kiváló. 5500-as kontraszt, az ansi is magas, éles kép, jó mozgásmegjelenítés és ehhez 30+ vagy 40+fL fényerő, ami igazán impozáns képet eredményezett. Tudom sokan fintorognak, hogy dehát nem 4K, csak fullhd. Hát ezt a minőséget én csak nagyon kevés 4K vetítőre cseréném le, de azok ára meg kb. annyi, amennyiért Cseneles a családi házát vette🫣
A képről ennyi elég is, nagyszerű ez a Runco még 2024-ben is.
A hangzás 5.4-es rendszeren szólalt meg. Emotiva elő és végfokkal, amit egy Behringer egészített ki a szubok hajtására. Forrás egy Dune médialejátszó volt. Mivel Cseneles preferálja a magyar szinkront, így néztünk így is jeleneteket, az eredeti hangsávok mellett. Elsőre Deadpool autópályás jelenetét vettük elő. A térérzet frankó volt, a beszédérthetőség is. A mélyek hatalmasat ütöttek, nekem kissé túlzóan is. Néha be is búgtak, ami főleg nem tetszett. Mondtam is a házigazdának, hogy ez pöttyet túl sok. Azt mondta, hogy a Dirac beállítására rátett még 2,5dB-t. Azt javasolta, hogy visszavesz felet ebből, de én azt kértem, hogy rakjuk csak vissza 2,5-el, ahogy a Dirac bemérte. Így is lett és minden a helyére került. Részletesebbe vált az egész hangzás, a mély így is ütős maradt, de nem túlzóan és a bebúgások is eltűntek. Ezután így folytattuk és nagyon jó hangot hallottam. Természetesen az 5 csatornás kategóriájához képest.
Mivel én 3x ennyi csatornához vagyok szokva, így azért volt hiányérzetem bőven, de el tudtam ettől vonatkoztatni.
Igazából 5 csillagot is adhatnék Cseneles rendszerére, csak azért nem teszem, mert egy valami nagyon zavart. Egy olyan dolog, ami a házimozisok 90%-nak fel se igazán tűnik(hozzáteszem pár éve nekem se tűnt fel)ez pedig az LCR sugárzók poziciója. Mivel több éve nálam már AT vászon van, ami mögött van az LCR szekció, így nagyon hozzászoktam ahhoz, hogy minden hang szinkronban van a képpel.
Nos jelen esetben ez, főleg a center esetében nem valósult meg, számomra nagyon lentről szólt.
A frontok meg számomra túlságosan a kép mellől és közelről jöttek.
Mielőtt bárki arra gondolna, hogy akkor miről beszéltem korábban, hogy tetszetős a hang, azoknak momdanám, hogy a fentebb említett kritikát nagyon kevesen vennék észre. Aki ilyen elrendezéshez van szokva, gyakorlatilag nem is értené, hogy miről hadoválok. Szóval ez nem is igazán kritika, az amúgy jó rendszerre nézve.
Ezeket természetesen a házigazdával is megbeszéltük, akinek totál el tudom fogadni az érveit, hogy mit miért csinált. Mivel szereti a nyereséges vásznakat, így AT nem igazán jöhet szóba. Mivel mindig szinkronnal nézik a filmeket, így az atmos kiépítést se erőlteti, ezek anyagi vonzatairól ne is beszéjünk. Lesz helye a pénznek az új házban még sok helyre, szóval érthető minden.
Végszóként annyi, hogy Cseneles remek kis rendszert/rendszereket hozott össze.
Valamint le a kalappal, a házon végzett precíz munkájáért, ahol szinte sajat kezüleg csinált meg mindent. Nem sokan tudnák ezt utána csinálni.
Köszönöm a meghívást!
Korábban a lakásában levő moziszobájában már jártam pár alkalommal, főleg a vetítőkre fókuszáltam akkor, a hangot szolidan kellett tolni a szomszédok miatt.
A nappaliban először a 2.0-ás rendszere elé ültem le. Mivel nem vagyok igazán vájtfülű sztereós, így csak a totál amatőr véleményemet tudom elmondani. Nagyszerű hangzást hallottam, testes mélyekkel, finom magasakkal, simán elfogadnám otthonra ezt a hangzást. Pár szám meghallgatása után felmentünk a moziszobába, ami az emeleten kapott helyet.
Na ez már jobban érdekelt engem
A szoba kialakítása nagyon esztétikus, letisztult, Cseneles szép munkát végzett. Méretileg nem túl nagy, de 2-3 embernek pont megfelelő.
A képről nem tudok mást mondani, mint hogy kiváló. 5500-as kontraszt, az ansi is magas, éles kép, jó mozgásmegjelenítés és ehhez 30+ vagy 40+fL fényerő, ami igazán impozáns képet eredményezett. Tudom sokan fintorognak, hogy dehát nem 4K, csak fullhd. Hát ezt a minőséget én csak nagyon kevés 4K vetítőre cseréném le, de azok ára meg kb. annyi, amennyiért Cseneles a családi házát vette🫣
A képről ennyi elég is, nagyszerű ez a Runco még 2024-ben is.
A hangzás 5.4-es rendszeren szólalt meg. Emotiva elő és végfokkal, amit egy Behringer egészített ki a szubok hajtására. Forrás egy Dune médialejátszó volt. Mivel Cseneles preferálja a magyar szinkront, így néztünk így is jeleneteket, az eredeti hangsávok mellett. Elsőre Deadpool autópályás jelenetét vettük elő. A térérzet frankó volt, a beszédérthetőség is. A mélyek hatalmasat ütöttek, nekem kissé túlzóan is. Néha be is búgtak, ami főleg nem tetszett. Mondtam is a házigazdának, hogy ez pöttyet túl sok. Azt mondta, hogy a Dirac beállítására rátett még 2,5dB-t. Azt javasolta, hogy visszavesz felet ebből, de én azt kértem, hogy rakjuk csak vissza 2,5-el, ahogy a Dirac bemérte. Így is lett és minden a helyére került. Részletesebbe vált az egész hangzás, a mély így is ütős maradt, de nem túlzóan és a bebúgások is eltűntek. Ezután így folytattuk és nagyon jó hangot hallottam. Természetesen az 5 csatornás kategóriájához képest.
Mivel én 3x ennyi csatornához vagyok szokva, így azért volt hiányérzetem bőven, de el tudtam ettől vonatkoztatni.
Igazából 5 csillagot is adhatnék Cseneles rendszerére, csak azért nem teszem, mert egy valami nagyon zavart. Egy olyan dolog, ami a házimozisok 90%-nak fel se igazán tűnik(hozzáteszem pár éve nekem se tűnt fel)ez pedig az LCR sugárzók poziciója. Mivel több éve nálam már AT vászon van, ami mögött van az LCR szekció, így nagyon hozzászoktam ahhoz, hogy minden hang szinkronban van a képpel.
Nos jelen esetben ez, főleg a center esetében nem valósult meg, számomra nagyon lentről szólt.
A frontok meg számomra túlságosan a kép mellől és közelről jöttek.
Mielőtt bárki arra gondolna, hogy akkor miről beszéltem korábban, hogy tetszetős a hang, azoknak momdanám, hogy a fentebb említett kritikát nagyon kevesen vennék észre. Aki ilyen elrendezéshez van szokva, gyakorlatilag nem is értené, hogy miről hadoválok. Szóval ez nem is igazán kritika, az amúgy jó rendszerre nézve.
Ezeket természetesen a házigazdával is megbeszéltük, akinek totál el tudom fogadni az érveit, hogy mit miért csinált. Mivel szereti a nyereséges vásznakat, így AT nem igazán jöhet szóba. Mivel mindig szinkronnal nézik a filmeket, így az atmos kiépítést se erőlteti, ezek anyagi vonzatairól ne is beszéjünk. Lesz helye a pénznek az új házban még sok helyre, szóval érthető minden.
Végszóként annyi, hogy Cseneles remek kis rendszert/rendszereket hozott össze.
Valamint le a kalappal, a házon végzett precíz munkájáért, ahol szinte sajat kezüleg csinált meg mindent. Nem sokan tudnák ezt utána csinálni.
Köszönöm a meghívást!
- Cseneles
- Fórumlakó
A mozi mellett egy hifi rendszer is helyet kapott az új élettérben.
-
Mivel teljesen átápített és felújított házba költöztem, így tudtam helyet szentelni a Hifinek is és így kiteljesedhetett egy élhetőbb közösségi térrel karöltve. Rengeteget hallgatunk zenét a párommal, modhatni napi rendszerességgel.
-
Külön tápösvény kikerülve az áramvédőket lett kialakítva. Akusztikára is próbáltunk figyelni, így a TV mögötti léces dekor felülett egy fekete csillapító szövetet rejt. A kanapé mögött K.R akusztik panelból 5db foglal helyet, igaz a végleges printelt design még várat magára.
-
A rendszer meghajtásáért Bodor Feri valah gyártott legnagyobb A/B osztályú végfoka felel (2,8Kw torroiddal a szívében) mellyet Viablue X40 kábel táplál. Hangfal az amerikai Hales Concept 2 és Cardas Golden 5 BiVire kábellel csatlakozik a végfokhoz és tövábbá Cardas Golden five a streamerhez. Cambridge Audio CXNv2 felel a forrásokért Tidal, Spotify, Roon közreműködésével.
- -
-
Mivel teljesen átápített és felújított házba költöztem, így tudtam helyet szentelni a Hifinek is és így kiteljesedhetett egy élhetőbb közösségi térrel karöltve. Rengeteget hallgatunk zenét a párommal, modhatni napi rendszerességgel.
-
Külön tápösvény kikerülve az áramvédőket lett kialakítva. Akusztikára is próbáltunk figyelni, így a TV mögötti léces dekor felülett egy fekete csillapító szövetet rejt. A kanapé mögött K.R akusztik panelból 5db foglal helyet, igaz a végleges printelt design még várat magára.
-
A rendszer meghajtásáért Bodor Feri valah gyártott legnagyobb A/B osztályú végfoka felel (2,8Kw torroiddal a szívében) mellyet Viablue X40 kábel táplál. Hangfal az amerikai Hales Concept 2 és Cardas Golden 5 BiVire kábellel csatlakozik a végfokhoz és tövábbá Cardas Golden five a streamerhez. Cambridge Audio CXNv2 felel a forrásokért Tidal, Spotify, Roon közreműködésével.
- -
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7553
Felesleg az OFF-ban. A személyeskedést ott sem lehet folytatni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Ha DeLorean nem él a lehetőséggel.... feleségem mehet helyette?

(Természetesen a feleségem jól főz, mielőtt visszajutnak hozzá az információk, hogy miket írok itten a háta mögött aztán

Grat a szobádhoz!

Kár hogy átment személyeskedésbe, pedig jó kis szakmai okfejtés is lehetett volna belőle. Mérési, építési, megoldási ötletek cseréjével, stb.
Nem mintha a kulináris látványosság nem színesítené a topicot!
Nem mintha a kulináris látványosság nem színesítené a topicot!

- Cseneles
- Fórumlakó
Lehetseges, nem tudom. Prociban 12dB/oktav es 24dB amire a vagast tudom allitani, egyik sem tokeletes ahogy a Dirac osszefesuli az lfe-vel.Quetz írta: ↑2024.01.08., hétf. 21:03Az jár a fejemben, hogy az MSO all-pass filtert használ az LFE + egyéb csatornák összefésülésére. Lehet, hogy a Dirac is régen ezt használta, de később átrakták ezt a feature-t a DLBC-be, hogy több indokod legyen megvenni azt.Cseneles írta: ↑2024.01.07., vas. 17:15Megmértem a kedvedért a Center+Lfe frekimenetét. Van maiben tévedtem, csaltak az emlékeim a közép es magas tartomány lecsengésében. A Dirac nem csinálja meg pontosan a váltást már mint a korábbi verziók, ezt még Bence(VoiidXs) mondta viszont ez látszik is 80z környékén.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Az jár a fejemben, hogy az MSO all-pass filtert használ az LFE + egyéb csatornák összefésülésére. Lehet, hogy a Dirac is régen ezt használta, de később átrakták ezt a feature-t a DLBC-be, hogy több indokod legyen megvenni azt.Cseneles írta: ↑2024.01.07., vas. 17:15Megmértem a kedvedért a Center+Lfe frekimenetét. Van maiben tévedtem, csaltak az emlékeim a közép es magas tartomány lecsengésében. A Dirac nem csinálja meg pontosan a váltást már mint a korábbi verziók, ezt még Bence(VoiidXs) mondta viszont ez látszik is 80z környékén.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Bicskanyitogató a stílusod DeLorean.
Cseneles! Neked pedig gratulálok a szobához, a szuper ételekhez.
Cseneles! Neked pedig gratulálok a szobához, a szuper ételekhez.

DeLorean írta: ↑2024.01.08., hétf. 18:02Na látod, emiatt vagy szakács!
Tényleg nem szégyen az! HAJRÁ!
Személyeskedni tudsz, az arcod akkora, hogy gondolom egy hétig kell borotválkozni! Szar ügy.
Ja, azért a bocsánatkérés feltétlenül szükséges, mert hazudtál és nem mondtál igazat - sajnos nem tiltottak ki engem innen soha.
Annyi elég- bocs, nem mondtam igazat!
Persze lehet, hogy még ki fognak tiltani...
- Cseneles
- Fórumlakó
Ha gondolod megtanítalak a projektor kalibrálás mellett főzni is…hidd el nem kell hozza diploma!
- -
Látod..ez is megy de te még mindig csak a szádat jártatod!
-
Sok mindenhez józan paraszti esz kell…ez veleszületett adottság, nem tanulható!
- -
Látod..ez is megy de te még mindig csak a szádat jártatod!
-
Sok mindenhez józan paraszti esz kell…ez veleszületett adottság, nem tanulható!
- Cseneles
- Fórumlakó
Nagyon lovagosz te is meg Szepi is ezen, hogy szakácsként lehuztam 12évet ausztriába és konyhafőnők helyettes voltam az utolsó 5 évben. Látom ez tetszikDeLorean írta: ↑2024.01.08., hétf. 16:41Ja, bocs - a "nem szeretném folytatni" dolog nem értelmezhető számodra?Cseneles írta: ↑2024.01.08., hétf. 16:36Még mindig nem figyelsz..Leírtam a leg elején hogy a Dirac 1.1 nem csinálja jól meg a váltásokat, azért van 80hz környékén ez a beesés.a visszanézed a linkelt LFE mérést no problem...csak az a 2dB amit hiányoltál 60hz környékén. Ezért szerettem volna Bencét elhívni, hogy Cavernel jól megoldja és a prociba feltöljük egy peset1- be. Azt is leírtam hogy nincs nagy ingerem méregetni.
Sokkal jobb lett így is mint amire számítottam. Viszont ez nem a frekvencia menetnek köszönhető, hanem a lecsengésnek a mélytartományban.
Segítsek?
Nem akarok több sót és borsot beletenni a levesbe, mert így is túl sós.
Talán szakácsként ezt érteni fogod!
![]()

Én hányszor mondtam neked hogy a feleséged cégébe a körömlakkot árulod? Vagy bocsánat hogy példálózok veled Szepi...de hogy neked is jobban áll a festőecset... Egyszer sem.
Projektorokat javítok de ez mellett felsőfokon főzök. hol itt a probléma?
Most is egy magyar szinkronstódió megbízásából 2db Christie Hd5kc gépben vagyok bent derékig és közben magamat szórakoztatom veled. Mindig csak beszéltek, hogy így kell csinálni, ott emelj egy kicsit, az ott nem jó.
Mutasd meg a szobádat megmérve hogy te otthon hogy csináltad 100dB+ hangnyomáson.
Ugyan ez a kalibráció terén is vetítőknél, beszélgetni lehet mindenről de ha tanácsokat osztogatsz azért a tudást elötte tedd le az asztalra és mutasd meg. EN IGY CSINÁLTAM. Attól h fegyver van a kezedben 1év alatt nem lehet megtanulni lőni.
- Cseneles
- Fórumlakó
Még mindig nem figyelsz..DeLorean írta: ↑2024.01.08., hétf. 16:23Na látod, azért csak tanultál valamit! remélem.
Akkor maradjunk annyiban, hogy az itt jelen lévő földi halandók ezt jobban látják.
Természetesen te és Chuck Norris láttátok eddig is!![]()
Ezen is azt látom, amit először írtam neked egyébként, de totál nem szeretném folytatni.
![]()

Sokkal jobb lett így is mint amire számítottam. Viszont ez nem a frekvencia menetnek köszönhető, hanem a lecsengésnek a mélytartományban.
- Cseneles
- Fórumlakó
Nem tudom, az én szemem ugyan úgy látja a hibákat, fázis problémákat és a frekimenetet. Ehhez nem kell simitás. De igyekszem a kedvedre tenni...Igaz nem 75dB hanem 100dB+ hangnyomásnál mérve de paranscolj.DeLorean írta: ↑2024.01.08., hétf. 15:52Akartam írni pár dolgot, de most kizárólag a kérésednek megfelelően teszek be két grafikont.
Az első a szub+center simítás nélkül, a második simítással.
Nem a csúcs mozitermemben készült, mert nem csúcs és nem is csúcs procival és "technikával".
Ez egy dirac-os nagyon hirtelen korrigált görbe.
De talán jobban látszik a másodikon. Ha nem, akkor elnézést kérek mindenkitől.
center simítás nélkül.jpg
center simítással.jpg
-1/6 os simitás-