Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Univerzális (tanítható) távirányítók

KSam
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: KSam »

Több mint két órája szenvedek vele.
Hibátlanul viszi az erősítőt, a dvd-t a vcr-t és a hifit is, csak a Tv-vel nem boldogulok. Egy régi Videoton Ts3353TXT ami sajnos nincs benne a Logitech adatbázisban.
Próbálnám tanítani az eredeti távirányítóról, de nem sikerül. " Bad infrared detected, try again" üzenetet kapok állandóan.
Van valakinek ötlete, mi lehet a baj?
Új elemeket raktam a régi távirányítóba, lekapcsoltam a világítást, próbáltam a két távitrányító közötti távolságot növelni, csökkenteni, mégsem megy a dolog.

Előre is köszi!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na végre. Két hét alatt csak megjött az 525-ösöm.
Így is csak 7végére lesz a kezemben (kifogyott a magyar nagyker és vmi külföldi leltárral szenvedek -de gyűlölök várni- ). Na akkor majd szidhatom.

Parduc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Parduc »

Erről van valakinek tapasztalata?

Erősítő: Harman/Kardon HK 970 Limited | CD: Harman/Kardon HD 970 | Tuner: Harman/Kardon TU 950 | Hangfal: Dali Ikon 6 | Interconnect: Arzachel + VdH D 102 MK III | Hangfalkábel: Kimber 8 TC

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: tibike »

Ergonómia, kezelhetőség.. egyszerűen jobban kézreáll. Amúgy meg idővel hozzá lehet szokni ahhoz, hogy egy kicsit lassabb. Sőt, lehet, a Sun se volna gyorsabb, csak azt még én nem próbáltam.  

Már hogy érted, hogy gyors vagy lassú? Megnyomom az egyik gombot és majd valamikor reagál a célkészülék? Mert a Sunwave(3820) a másodperc tört része alatt intézi el a dolgait. Nem mehetsz ki közben a hűtőhöz egy sörért.
Viszont tényleg nagy kézbe való és lehetne kicsit kényelmesebb a fogása. De ez is szokható. Kinek mi a fontosabb. Ebben az árkategóriában szvsz tökéletes még nem született.

Hát tökéletes semelyik kategóriában nem fog születni.

orange

Hozzászólás Szerző: orange »

Ergonómia, kezelhetőség.. egyszerűen jobban kézreáll. Amúgy meg idővel hozzá lehet szokni ahhoz, hogy egy kicsit lassabb. Sőt, lehet, a Sun se volna gyorsabb, csak azt még én nem próbáltam.  

Már hogy érted, hogy gyors vagy lassú? Megnyomom az egyik gombot és majd valamikor reagál a célkészülék? Mert a Sunwave(3820) a másodperc tört része alatt intézi el a dolgait. Nem mehetsz ki közben a hűtőhöz egy sörért.
Viszont tényleg nagy kézbe való és lehetne kicsit kényelmesebb a fogása. De ez is szokható. Kinek mi a fontosabb. Ebben az árkategóriában szvsz tökéletes még nem született.

Vendég

Nagyjából végigrágtam magam a topikon és nem igazán értem, hogy ha a Logitech-kel ennyi probléma van (lassú, bonyesz,...), akkor miért ezt választja majd' mindenki a Sunwave ellenében, ami első ránézésre is komolyabbnak tűnik és nem is drágább. Valamiről perdöntő jellemzőről lemaradtam volna?

Egyébként meg hozzá lehet szokni. Én már egészen megbarátkoztam vele.

Én tegnap rendeltem bruttó 12800 Ft-ért.
Remélem annyit megér.
Hétfőn megtudom.

Akira
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Akira »

Nagyjából végigrágtam magam a topikon és nem igazán értem, hogy ha a Logitech-kel ennyi probléma van (lassú, bonyesz,...), akkor miért ezt választja majd' mindenki a Sunwave ellenében, ami első ránézésre is komolyabbnak tűnik és nem is drágább. Valamiről perdöntő jellemzőről lemaradtam volna?

Egyébként meg hozzá lehet szokni. Én már egészen megbarátkoztam vele.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Azt már sikerült kiderítenem a Logitech honlap segítségével, hogy alapból kezeli a távirányító az xy előfokot. Engem az érdekelne, hogy milyen mélységben teszi ezt?
Pontosabban erre hol találtál információt? Tudnál adni linket?

Nah, vak vezet világtalant
Rámész a termékleírásra, és ott van egy Test Drive nevezetű link, és ott a 2. lépésben tudod megnézni, milyen készülékeket támogat alapból.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Vendég

Azt már sikerült kiderítenem a Logitech honlap segítségével, hogy alapból kezeli a távirányító az xy előfokot. Engem az érdekelne, hogy milyen mélységben teszi ezt?
Pontosabban erre hol találtál információt? Tudnál adni linket?

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Egy kis segítséget szeretnék kérni a Logitech Harmony (525) tulajoktól:
Azt már sikerült kiderítenem a Logitech honlap segítségével, hogy alapból kezeli a távirányító az Atlantic Technology P-2000 előfokot. Engem az érdekelne, hogy milyen mélységben teszi ezt? Gondolok itt arra, hogy pl. a hangerőállításon, ki/bekapcsoláson és bemenetválasztáson kívül milyen parancsokat tud (pl: bypass, stereo, Cinema Compensation On/Off? Meg lehet-e nézni ezt egyáltalán?
Honnan lehetne letölteni az 525 manuálját?
(Elnézést, ha butaságot kérdezek, még nem vagyok tisztában teljesen a Harmony kezelésével/működésével).
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

orange

Na, elkészültem. Most úgy néz ki, ami nekem kell az működik.
Azért megjegyezném, hogy lelke van ennek a készüléknek. A problémákra többnyire az volt a megoldás, hogy újra kellett tanítanom a különböző device-okat. Elmászkálnak a kódok?
A videó makró pld. úgy néz ki: projektor be, erősítő be, erősítőn vcr be, videomagnó be, play. A leállító makró meg: projektor kétszer ki, erősítő ki, videómagnó stop, videómagnó standby.
Az utolsó standby parancsot nem hajtja végre, de már nem foglalkozom ma vele, nehogy rontsak a helyzeten.

orange

Na, most azt vettem észre, hogy a videót be tudom vele kapcsolni, de ha makróban ráteszem a parancsot, nem reagál. De korábban pedig már működött.
Jól elvagyok.

orange

Megjött az SRC-3820. Van hozzá egy lepecsételetlen, aláíratlan jótállási jegy, meg egy érdekes tajvani angolsággal írt manual, ami igen egyszerű, nem viszik túlzásba a dolgot. Magyar nyelvű nincs hozzá, pedig itt vettem Bp-en, brick&mortar boltban.
Nem volt még ilyenem, de a tanítással azért elboldogultam.
A makrókról viszont lenne kérdésem, hátha van itt aki ismeri a Sunwave-eket.
Beállítok egy indító makrót mondjuk a TV device 1-es gombjára, egy lezárót a 2-esre.
Használhatom egy másik makróra a DVD device 1-es, 2-es gombjait, vagy az fölülírja az összes device 1-es, 2-es gombját?
Mert ha nem, akkor értem miért kavarja öszze-vissza a dolgokat. De ha nem, akkor miért van az, hogy miután a jól működő TV makró után megcsinálom a dvd-t is, akkor az előzőleg beállított TV makróban nem indul el a tuner, vagy a projector?

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Köszi a válaszokat, remélem a Thomson-okkal nem lesz gond, de a két táv annyira fej-fej mellett áll most nálam, hogy mindenképpen kézbe kell vennem őket. Tudtok valami boltot ahol ki lehet próbálni? Ez mondjuk inkább a Harmony-nál lehet gázos, mert a műanyag csomagolás úgy tudom egyszer használatos...  
Bicibacko

Hát ilyen térű próbára nincs ötletem...

Vendég

Köszi a válaszokat, remélem a Thomson-okkal nem lesz gond, de a két táv annyira fej-fej mellett áll most nálam, hogy mindenképpen kézbe kell vennem őket. Tudtok valami boltot ahol ki lehet próbálni? Ez mondjuk inkább a Harmony-nál lehet gázos, mert a műanyag csomagolás úgy tudom egyszer használatos...

Bicibacko

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Egyébként én sokallom azt a 40Eurot a kábelért.
Ha kell a kabel, a taviranyitoval egyutt 15000ft-ert a tied.

Hehe, roppant vicces. Nekem tökéletesen megfelel a Logitech is

Vendég

Ha kell a kabel, a taviranyitoval egyutt 15000ft-ert a tied.

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sunwave-hez ha jól sejtem a hozzászólásokból nem adnak USB kábelt. Ez valami speckó eszköz, és ha igen akkor mennyibe kerül?

Nekem a 3810-hez kulon kellett vennem. De a programozashoz nincs ra szukseg. Arra valo, hogy a beprogramozott dolgokat el tudod menteni pc-re, es ha van firmware frissites vagy keszulek adatbazis frissites, azt ra tudod tolteni a taviranyitora.

Ha igaz, a drot, egy usb<->soros atalakitot tartalmaz

Ebay-on vettem. Mar nem emlekszem a pontos arakra, de a taviranyito 40euro korul , a drot 20euro korul volt.

Ezek szerint nem létszükséges ennél a kábel csak egy plussz dolog. A Logitechnél viszont gondolom azért adnak mert anélkül semmit nem lehet csinálni.

Vendég

Az elobb rosszul irtam az arat, minketto kb 2x ennyi volt.

es a dobozrol egy kis info:
Assign Macros of up to 60 commands long including time delays.

Vendég

Sunwave-hez ha jól sejtem a hozzászólásokból nem adnak USB kábelt. Ez valami speckó eszköz, és ha igen akkor mennyibe kerül?

Nekem a 3810-hez kulon kellett vennem. De a programozashoz nincs ra szukseg. Arra valo, hogy a beprogramozott dolgokat el tudod menteni pc-re, es ha van firmware frissites vagy keszulek adatbazis frissites, azt ra tudod tolteni a taviranyitora.

Ha igaz, a drot, egy usb<->soros atalakitot tartalmaz

Ebay-on vettem. Mar nem emlekszem a pontos arakra, de a taviranyito 40euro korul , a drot 20euro korul volt.

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok! 
Átrágtam magam az eddig leírtakon, mert én is tervezem táv vételét, de igazából a bennem felmerült kérdésekre nem láttam választ.
Ami engem érdekelne (a Sunwave 3000 és a Harmony 525 összehasonlításában):
A Sunwave-nél van-e olyan lehetőség, mint ami a Harmony-nál, azaz egygombos tevékenységindítás, vagy ezt makróprogramozással meg lehet-e oldani. Az asszony miatt a Harmony megoldása szimpatiksabb, amikor egy Play DVD feliratú gombot kell megnyomni és mindent elintéz (amit beprogramoztam). Gondolom a Sunwave-nél nincs lehetőség gomb feliratot szerkeszteni, igaz?
A Thomson-probléma engem is nagymértékben érint, mivel a TV és a VCR is ilyen márkájú, amit sajnos a jelenleg meglévő Yamaha táv (amit az erősítőhöz adtak és "állítólag univerzális"...) nem visz. Milyen típusú készülékeknél volt a hiba nálatok? Nekem egy 29DX400 tv az ami esetleg gondot okozhat és egy VTH6080 videó.
További kérdés, hogy a Sunwave-hez ha jól sejtem a hozzászólásokból nem adnak USB kábelt. Ez valami speckó eszköz, és ha igen akkor mennyibe kerül?
Kérdésem még továbbá, hogy aki már használja egy ideje (Robotk@) mi a tapasztalata az LCD nyomogatásáról (mellényomásról, elhasználódásról, sérülékenységről -ez fontos szempont mert kisgyerekek vannak).
Most egyelőre ennyi, előre is köszi a válaszokat

Bicibacko

Bár nekem az 525- ös az első ilyen jellegű távom és kimondottan makrósakat nem használtam még, de az 525 is makróra épül. Úgyhogy biztos meg tudod csinálni a Sunwave-vel is amit szeretnél. A Thomsonnal kapcsolatban: szerintem a videóval nem lesz gond. Nekem a VTH6250- vel semmi gondom - mindent jól tudok irányítani az 525- el. A tévét is sikerült megoldania másoknak a Logitech segítségével - olvass vissza!
Az USB kábel meg nem tétel, de nem tudom, hogy kell- e egyáltalán a Sunwave- hoz. Mivel nem ismerem, nem tudom, hogy kell programozni. Lehet, hogy semmlyen kábel nem kell hozzá. A Kameleonokat pl. hanszóró elé tartva lehet patchelni.
Az egyéb kérdéseidre nem tudok nyilatkozni.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: tsc »

No meg, ha jól emléxem, akkor a nemsokára kijövő 7xx-es HK csúcshoz is ezt adják Logitech logo nélkül. Hard.

AVR-740, de nem ezt adják hozzá. Az szines például szines kijelzős, meg ilyesmi, de tényleg hasonlít.

Vendég

Sziasztok!

Átrágtam magam az eddig leírtakon, mert én is tervezem táv vételét, de igazából a bennem felmerült kérdésekre nem láttam választ.
Ami engem érdekelne (a Sunwave 3000 és a Harmony 525 összehasonlításában):
A Sunwave-nél van-e olyan lehetőség, mint ami a Harmony-nál, azaz egygombos tevékenységindítás, vagy ezt makróprogramozással meg lehet-e oldani. Az asszony miatt a Harmony megoldása szimpatiksabb, amikor egy Play DVD feliratú gombot kell megnyomni és mindent elintéz (amit beprogramoztam). Gondolom a Sunwave-nél nincs lehetőség gomb feliratot szerkeszteni, igaz?
A Thomson-probléma engem is nagymértékben érint, mivel a TV és a VCR is ilyen márkájú, amit sajnos a jelenleg meglévő Yamaha táv (amit az erősítőhöz adtak és "állítólag univerzális"...) nem visz. Milyen típusú készülékeknél volt a hiba nálatok? Nekem egy 29DX400 tv az ami esetleg gondot okozhat és egy VTH6080 videó.
További kérdés, hogy a Sunwave-hez ha jól sejtem a hozzászólásokból nem adnak USB kábelt. Ez valami speckó eszköz, és ha igen akkor mennyibe kerül?
Kérdésem még továbbá, hogy aki már használja egy ideje (Robotk@) mi a tapasztalata az LCD nyomogatásáról (mellényomásról, elhasználódásról, sérülékenységről -ez fontos szempont mert kisgyerekek vannak).
Most egyelőre ennyi, előre is köszi a válaszokat

Bicibacko

Vendég

Hangvezerlos taviranyitot hasznal valaki?
Egy Auvisio r/c 3000-el van problemam. A leirasa szerint egy parancsra 3db taviranyito jelet is be lehet tenni, de nekem meg csak 1-et sikerult.

Ha kell valakinek, van egy elado Sunwave SRC-3810-es es egy ROC 740-es taviranyitom.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”