Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10970
- Kapcsolat:
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Még néhány hozzászólás és eljuttok oda, hogy minden ember másféle és mindenki úgy élvez, ahogy tud. :) (Szerencsére mire ezt ideírtam, jobb irányba fordult a beszélgetés.) Az imént olvashattuk, hogy filmekről nem illik vitatkozni, én azért próbálok.
A magam részéről kissé értetlenül olvasom a filmiparral kapcsolatos, több éve fokozódó kétségbeesést a házimozis fórumokon. Talán a törzsgárdátok mostanában esett ki a nagy filmgyártók célközönségéből?
Nyilván megbántódnak néhányan miatta (amit sajnálok), de engedtessék meg leírnom, hogy az évekkel ezelőtt e topikban sztárolt, etalonként kezelt, vagy mostanában hivatkozási alapként emlegetett filmek is gagyik voltak sokak számára, akiket nem győz meg a gépek által generált háttér részletessége, vagy a hanghatások energiája. Őket egyáltalán nem érdekli, mekkora a kép és hány csatornán szólal meg a hang. Én erősen technikai beállítottságú vagyok, de meg nem tudnám mondani, a 10 legerősebb mozis élményemet milyen technikával élveztem annak idején, tehát úgy tűnik, nem olyan fontos szempont ez. Avagy amelyik film csak attól lesz élvezetes, hogy nagyban látom és nagyot szól, azt megette a fene. Zenét sem az alapján válogatok, melyik szól jól (bár nyilván sok hifista szelektál úgy, csak az egy másik hobbi, mint az enyém).
Valahogy soha nem vágytam olyan szórakozásra, ami csak képkockákból és hangokból áll. Nem tudom, milyen tudati állapot kell ahhoz, hogy az ember ne akarjon gondolkodni egy film hatására, én ilyet még nem éltem át. Ha egy film perceken át semmit nem indít el bennem, akkor nyomok egy Stopot, előfordul ez nem ritkán. Valaki írta itt az imént, hogy ha a technikai oldal mellett "pedig a tartalom is elfogadható, akkor minden a helyére került." Nem tudom, lehet-e ennél durvábban degradálni a filmművészetet, talán ez a leginkább mellbevágó kijelentés, amit a témában olvastam. Ennek fényében már nem is olyan meglepő, hogy valaki 2 órát szán az életéből a megacápa megtekintésére, hiszen mint tudjuk, mindenki úgy élvez, ahogy tud.
Na de hova vezet ez az irányvonal. Egy zenénél az a lényeg, hogy szépen szóljon, aztán hogy esetleg zeneileg is történik benne valami, az csak bónusz? Egy festménynél fontos, hogy legyen szép színes, aztán ha esetleg szól is valamiről, az egy jutalom falat? Legyen a nőnek jó nagy melle, aztán ha az agya is mutat némi életjelet, akkor már örülünk? Írjak még ilyen baromságokat?
Inkább azt írom, hogy ne nyafogjatok, mert nincs teljesen igazatok! Brutális mennyiségű film készül mostanában, ebből nagyjából pont olyan arányú a szemét és a kiemelkedő, azaz megnézendő alkotás, mint bármikor volt. Mondjatok egy olyan évtizedet, amikor csupa nagy mozi készült! Gyerekkorom nagy része egy kertmoziban zajlott, gyakorlatilag minden nyári estén ott voltam, minden filmet megnéztem, bár nyilván a nemzetközi filmipar erősen szűrt szeletét kaptuk a 70-es években idehaza. Biztos vagyok benne, hogy évadonként soha nem volt 2-3 filmnél több jó mozi, a többi már egy gyereknek is semmitmondó volt. Most sokkal több filmhez jutok hozzá, de nem tudok/akarok minden este mozizni, ezért hetekkel előre tele a lejátszási listám úgy is, hogy kerülöm a mainstream-et. Hogy közben megöregedtem és az ifjúsági filmek, vígjátékok, meg a világmentő tini-szuperhős mozik már nem nekem készülnek, az nem a filmipar hibája. Készül ezek mellett rengeteg más, ami nekem való. A rockzenét is évtizedek óta temetik, aztán annyi nagyszerű új zenekar van, hogy képtelenség követni.
Nem járok moziba sok éve már, de a minap egy barátom rávett, hogy menjünk el az Urániába. Könnyed francia filmet vetítettek hétköznapi történettel. Talán művészfilm volt, bár soha nem értettem, pontosan mit is jelent nálatok ez a sokat emlegetett, cinkelt kategória. (Van festészet és külön művészi festészet?) Biztos voltam benne, hogy rajtunk kívül kb senki nem lesz a nézőtéren, de döbbenetemre ha nem is volt telház, de a székek jó 2/3-a elkelt hétköznap kora este, huszonévesektől a nyuggerekig vegyesen. Egy közös biztosan volt bennük, (egy hölgy kivételével) senki nem nyomogatta a telefonját film közben. A film szereplői között egyetlen világsztár sem volt, az egyik színészt láttam már egy másik francia filmben. A kép és a hangminőség rendben volt, bár nyilván nem hozta egy csúcs házimozi szintjét, de elérte azt a szintet, hogy ne arra figyeljek (én ezt várom el a technikától). A filmről semmilyen reklámot nem láttam, torrent oldalakon nincs fent, szerintem nem is lesz, ezeket nem szokták feltölteni, kvázi a házimozisok számára nem is létezik. Hogy valamelyik streaming szolgáltatónál megjelenik-e, passz, talán valamelyik francia Art szolgáltató tolja.
Nem tudom, de feltételezem, kevésbé követitek az európai filmfesztiválokat és nyilván sok ellenérzésetek van ezekkel szemben, pedig valójában ez a mi kultúrkörünk és szerintem az igazán nagy dolgok ezeken történnek, nem az Oscar-on. OK, itt nincs Nolan, meg Villeneuve, de a vörös szőnyeg végén csillogó limuzinok sem, viszont van rengeteg tehetséges alkotó és sok egyedi, meghökkentő alkotás. Szerintem néha, mondjuk havonta 1x engedjétek meg magatoknak egy sztárok nélküli, kevésbé ismert, esetleg elsőfilmes rendezők valamelyik díjnyertes filmjét! Lehetséges, hogy nem lesz pengeéles a kép és a szubsugárzó sem abban a másfél órában fog hangnyomás rekordokat dönteni, de a tartalmas szórakozásra így is komoly esélyetek van. Azt már bátortalanul merem szóba hozni, hogy vannak megdöbbentően magas színvonalú dokumentumfilm fesztiválok is. Párszor közreműködő indulóként, egyszer meg botcsinálta zsűritagként részt vettem egy ilyenen és fogalmam sem volt, kit hozzak ki nyertesnek, mert legalább féltucat alkotás teljesen letaglózott. Pedig ezek nem a technikai tökéletességgel operáló Attenborough-féle filmek voltak, néha érződött rajtuk a szűkös költségvetés, amit ötletekkel, mondandóval és gondolatokkal kellett kipótolniuk.
Utolsó provokatív felvetésem következik. Nem lehet, hogy a sok pénzen, nagy munkával, gondosan megépített házimozitokat kihasználatlannak érzitek, ha nem látványfilmeket néztek benne esténként?
u.i.: A filmgyártás egy profitérdekelt vállalkozás, mindig is az volt. A nagy gyárak döntéshozói jellemzően nem művészek, hanem pénzemberek, őket és a részvényeseket, befektetőket nagyjából semennyire sem érdekli, miből jön a bevétel, csak csattogjon a kassza. Nincs az a szupersztár rendező, vagy színész, aki őket meg tudná kerülni. Már csak emiatt is érdemes néha kimozdulni a sokmillió dolláros keretből készült csilivili produkciók világából és nem azt elemezni, mennyire részletes a CGI háttér.
A magam részéről kissé értetlenül olvasom a filmiparral kapcsolatos, több éve fokozódó kétségbeesést a házimozis fórumokon. Talán a törzsgárdátok mostanában esett ki a nagy filmgyártók célközönségéből?
Nyilván megbántódnak néhányan miatta (amit sajnálok), de engedtessék meg leírnom, hogy az évekkel ezelőtt e topikban sztárolt, etalonként kezelt, vagy mostanában hivatkozási alapként emlegetett filmek is gagyik voltak sokak számára, akiket nem győz meg a gépek által generált háttér részletessége, vagy a hanghatások energiája. Őket egyáltalán nem érdekli, mekkora a kép és hány csatornán szólal meg a hang. Én erősen technikai beállítottságú vagyok, de meg nem tudnám mondani, a 10 legerősebb mozis élményemet milyen technikával élveztem annak idején, tehát úgy tűnik, nem olyan fontos szempont ez. Avagy amelyik film csak attól lesz élvezetes, hogy nagyban látom és nagyot szól, azt megette a fene. Zenét sem az alapján válogatok, melyik szól jól (bár nyilván sok hifista szelektál úgy, csak az egy másik hobbi, mint az enyém).
Valahogy soha nem vágytam olyan szórakozásra, ami csak képkockákból és hangokból áll. Nem tudom, milyen tudati állapot kell ahhoz, hogy az ember ne akarjon gondolkodni egy film hatására, én ilyet még nem éltem át. Ha egy film perceken át semmit nem indít el bennem, akkor nyomok egy Stopot, előfordul ez nem ritkán. Valaki írta itt az imént, hogy ha a technikai oldal mellett "pedig a tartalom is elfogadható, akkor minden a helyére került." Nem tudom, lehet-e ennél durvábban degradálni a filmművészetet, talán ez a leginkább mellbevágó kijelentés, amit a témában olvastam. Ennek fényében már nem is olyan meglepő, hogy valaki 2 órát szán az életéből a megacápa megtekintésére, hiszen mint tudjuk, mindenki úgy élvez, ahogy tud.
Na de hova vezet ez az irányvonal. Egy zenénél az a lényeg, hogy szépen szóljon, aztán hogy esetleg zeneileg is történik benne valami, az csak bónusz? Egy festménynél fontos, hogy legyen szép színes, aztán ha esetleg szól is valamiről, az egy jutalom falat? Legyen a nőnek jó nagy melle, aztán ha az agya is mutat némi életjelet, akkor már örülünk? Írjak még ilyen baromságokat?
Inkább azt írom, hogy ne nyafogjatok, mert nincs teljesen igazatok! Brutális mennyiségű film készül mostanában, ebből nagyjából pont olyan arányú a szemét és a kiemelkedő, azaz megnézendő alkotás, mint bármikor volt. Mondjatok egy olyan évtizedet, amikor csupa nagy mozi készült! Gyerekkorom nagy része egy kertmoziban zajlott, gyakorlatilag minden nyári estén ott voltam, minden filmet megnéztem, bár nyilván a nemzetközi filmipar erősen szűrt szeletét kaptuk a 70-es években idehaza. Biztos vagyok benne, hogy évadonként soha nem volt 2-3 filmnél több jó mozi, a többi már egy gyereknek is semmitmondó volt. Most sokkal több filmhez jutok hozzá, de nem tudok/akarok minden este mozizni, ezért hetekkel előre tele a lejátszási listám úgy is, hogy kerülöm a mainstream-et. Hogy közben megöregedtem és az ifjúsági filmek, vígjátékok, meg a világmentő tini-szuperhős mozik már nem nekem készülnek, az nem a filmipar hibája. Készül ezek mellett rengeteg más, ami nekem való. A rockzenét is évtizedek óta temetik, aztán annyi nagyszerű új zenekar van, hogy képtelenség követni.
Nem járok moziba sok éve már, de a minap egy barátom rávett, hogy menjünk el az Urániába. Könnyed francia filmet vetítettek hétköznapi történettel. Talán művészfilm volt, bár soha nem értettem, pontosan mit is jelent nálatok ez a sokat emlegetett, cinkelt kategória. (Van festészet és külön művészi festészet?) Biztos voltam benne, hogy rajtunk kívül kb senki nem lesz a nézőtéren, de döbbenetemre ha nem is volt telház, de a székek jó 2/3-a elkelt hétköznap kora este, huszonévesektől a nyuggerekig vegyesen. Egy közös biztosan volt bennük, (egy hölgy kivételével) senki nem nyomogatta a telefonját film közben. A film szereplői között egyetlen világsztár sem volt, az egyik színészt láttam már egy másik francia filmben. A kép és a hangminőség rendben volt, bár nyilván nem hozta egy csúcs házimozi szintjét, de elérte azt a szintet, hogy ne arra figyeljek (én ezt várom el a technikától). A filmről semmilyen reklámot nem láttam, torrent oldalakon nincs fent, szerintem nem is lesz, ezeket nem szokták feltölteni, kvázi a házimozisok számára nem is létezik. Hogy valamelyik streaming szolgáltatónál megjelenik-e, passz, talán valamelyik francia Art szolgáltató tolja.
Nem tudom, de feltételezem, kevésbé követitek az európai filmfesztiválokat és nyilván sok ellenérzésetek van ezekkel szemben, pedig valójában ez a mi kultúrkörünk és szerintem az igazán nagy dolgok ezeken történnek, nem az Oscar-on. OK, itt nincs Nolan, meg Villeneuve, de a vörös szőnyeg végén csillogó limuzinok sem, viszont van rengeteg tehetséges alkotó és sok egyedi, meghökkentő alkotás. Szerintem néha, mondjuk havonta 1x engedjétek meg magatoknak egy sztárok nélküli, kevésbé ismert, esetleg elsőfilmes rendezők valamelyik díjnyertes filmjét! Lehetséges, hogy nem lesz pengeéles a kép és a szubsugárzó sem abban a másfél órában fog hangnyomás rekordokat dönteni, de a tartalmas szórakozásra így is komoly esélyetek van. Azt már bátortalanul merem szóba hozni, hogy vannak megdöbbentően magas színvonalú dokumentumfilm fesztiválok is. Párszor közreműködő indulóként, egyszer meg botcsinálta zsűritagként részt vettem egy ilyenen és fogalmam sem volt, kit hozzak ki nyertesnek, mert legalább féltucat alkotás teljesen letaglózott. Pedig ezek nem a technikai tökéletességgel operáló Attenborough-féle filmek voltak, néha érződött rajtuk a szűkös költségvetés, amit ötletekkel, mondandóval és gondolatokkal kellett kipótolniuk.
Utolsó provokatív felvetésem következik. Nem lehet, hogy a sok pénzen, nagy munkával, gondosan megépített házimozitokat kihasználatlannak érzitek, ha nem látványfilmeket néztek benne esténként?
u.i.: A filmgyártás egy profitérdekelt vállalkozás, mindig is az volt. A nagy gyárak döntéshozói jellemzően nem művészek, hanem pénzemberek, őket és a részvényeseket, befektetőket nagyjából semennyire sem érdekli, miből jön a bevétel, csak csattogjon a kassza. Nincs az a szupersztár rendező, vagy színész, aki őket meg tudná kerülni. Már csak emiatt is érdemes néha kimozdulni a sokmillió dolláros keretből készült csilivili produkciók világából és nem azt elemezni, mennyire részletes a CGI háttér.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 103
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy egész régre - több évtizedre - vissza lehet nyúlni, ha egy filmet minősítünk. A téma, a hangulat és a képi világ is ismétlődik. Nem csak 2010 utáni filmeket lehet összehasonlítani a maiakkal. Ezzel nagyon nem értek egyet, amire hoztam fel példákat film címekkel és két rendezővel. Ezeket a gondolatokat nem érdemes kiragadni és elvinni a beszélgetést teljesen más irányba, mert nem ezért írtam őket.venomer írta: ↑2023.08.31., csüt. 18:37Azon túl, hogy ez igaz, az egy érdekes kérdés, hogy a mai médiazajban mi tud klasszikussá lenni. Azt hiszem ez a szerepkör ma már nem a filmeknek van kitalálva, már a mémek mennek és vésődnek mélyre.
Sokan kitalálnak valakit, de nagyon kevesekből lesz Hitchcock. Nem vitatom el a tehetségét, mindössze annyit állítok, hogy több érdemes tehetség van mint amennyit érzékelünk.
Ma nagyon hamar "szemétnek" nevezünk egy filmet, ami egy "grammal" sem rosszabb vagy jobb, mint a hozzá hasonló korábbi film, ami nincs kidobva a "szemétdombra". A cápának is négy része volt. A Meg-ből is még várható legalább két folytatás

A csöcsrobbanás fáék sztorira fektetve hozza vissza a zsetonokat, nem tudom mit vársz még tőlem, vázoljak egy alternatív valóságot?-KP- írta: ↑2023.08.31., csüt. 13:20"Aki trash filmeket néz az azért teszi, mert rossz az éléte. Ha pedig már eleve rossz az élete, akkor rossz filmeket néz, hogy a rossz életével legyen már összhangban a rossz tartalom, amit fogyasztMindezt így általánosságban kijelentve. De tényleg nem akarod megérteni
![]()
Felesleges szekértáborozni. Egy kialakult - és így rendszerint megkövült - személyiségű és kultúrájú ember ritkán szokott nyitni, inkább az ismert silányságba fog fektetni.
Ezt a művészfilm-szembeállítást te hoztad be, érzelmi alapokon. Nehéz, de főképp értelmetlen így erről társalogni akarni. Nem fogom tudni befoltozni ezt a lyukat benned és persze nem is akarom. Nem is a filmről szól ez - hoztad a zenei párhuzamot is - hanem valamiről, ami benned van. Lehetünk valamilyen szinten egymás pszichológusai itt, de támadás és felesleges sértődés nélkül.-KP- írta: ↑2023.08.31., csüt. 13:20Látod megint előjön a dolog. Mi az hogy értelmesebb kikapcsolódás? Ki dönti el,és mi alapján, hogy mi az értelmes, és mi az értelmetlen? Netalán te? Ami számodra a trash, az az igénytelen, ami számodra a művészfilm kategória az az igényes? A nem is találkozott még értelmes tartalommal, pedig hatalmas. Internetről hallottál már? Aki manapság nem talál meg valamit, az azért van, mert nem akarja. Nem pedig azért, mert nem lehet. Tele van a net kismillió bloggal, podcasttal, különféle fórumokkal.
Tömegek nem találkoztak még értelmes tartalommal. Tehát nem elmentek mellette és később rémlik valami, hogy anno nem voltak fogékonyak rá, hanem igen, szembe sem jön, még véletlenül sem. Ha úgy tetszik kasztosodása a kultúra fogyasztásának. Az alap tévécsomagokban is a buta erőszak alapú filmek mennek, a zsebbe nyúlós csomagok meg adnak emberi tartalmat is. Sokan hol akadnak el? Hogy a tévé erőszakos és primitív. De lehetne ez könyv vagy bármelyik popkultúrásítható platform, mindig a piramis alja a legszélesebb. Vagy a te szavaddal élve hatalmas.

A netes példád meg azért nem jó, mert ha el is következik a nyitás egyszerűen nem tudja hogy mit keressen, az addigi közegét kérdezve meg mindig vissza fogják a hullámok dobni ugyanarra a szigetre. Nincsenek meg fejben a keresőszavak, nincs híd a kulturális világok között.
Nem úgy tűnt, de jól van akkor.
Nem tudom már követni hol van görbe tükör és hol nem. Maradjunk annyiban, hogy felhúztad magad, de megnyugodtál mostanra.
A hifista, mint alapértelmezetten való szitokszó is ezt jelenti, automatikusan a technikában elveszett egyénre érti a köznyelv. Hurrá.. :) Hogy nem csak ez az archetípus van, az már kevesebbeket érdekel. Merem remélni, hogy ebből van a kevesebb (nem tudjuk megítélni magunkat belülről).

Nem vágom ezt, ha saját magammal kezdek el kiterjedt párbeszédet folytatni majd szóljatok azért.
---
Szerkesztésre újabban duplikálódik a hozzászólás, nem tudom ez bug-e vagy feature.
Szerkesztésre újabban duplikálódik a hozzászólás, nem tudom ez bug-e vagy feature.
Sóhaj. Továbbra is saját magadra reagálsz, velem szalmabábozva, ami nem korrekt. Még csak nem is a valamihez képest való trash-ről volt szó, hanem ami effektíve az. Megvan ennek a felvállalt kultúrája, a torrentkínálatból sem tud kikopni. Az, hogy te mit nézel meg vagy bárki mit néz meg az meg ha jól gondolom nem az én döntésem. Ha jól látom ez itt egy hosszú idő alatt felgyülemlett feszültség kiadása, gondolom nem haragszol ha nem veszem a nyakamba a világ összes bűnét. Felmerül továbbá a dilemma, hogy a megfelelő közegben érvényesíted-e a nézeteidet, mert bizony mindig lesznek olyanok, akik a egyéb műfajok fölé helyezik a jazzt és nem szükségszerűen sznobizmusból. Feletted higgadtan, okosan kifejtették a véleményeket, valami olyan párbeszédre gondoltam.
[/quote]
Nincs ez kőbe vésve, ha TikTokot pörgetsz felpörögsz, de ott a közlés is olyan. Igaz, aki már ebbe született bele az nehezebben fog végigülni egy régi iskola szerinti koncepciót, lásd beletekerési kényszer.
Ők csak hiszik, hogy filmet néznek. Ha kikérdeznéd nem tudnák visszamondani a látottakat maximum nagyon nagy vonalakban, tehát mondhatjuk kidobott időnek, az alkotás háttérzajjá silányításának a dolgot. Igaz, vannak filmek amik nem is vállalnak többet, ilyen formán szinkronban van minden...
Próbálkoztam régebben eldugott, független filmek ajánlásával itt, pusztába kiáltott szó volt. Sebaj, jobbik eset. Ez a mai viszont nem kedvez egy néha, esetlegesen beeső csemege közzétételének.
Ütős kritika ez a kritikusok összességének. :) Részemről nincs szekértábor. Van a Spongyabobban egy kiváló jelenet a végletes filmélményre, mikor egy asztalt néznek másfél óráig a vásznon, mint nagyon felnőttek és értők, jól elkapja a jelenséget amiről viszont itt, ezeken a hasábokon szerintem nincs szó.
Lett ez a mobilra gyártott tartalomforma sorozat és film terén is, állókép, szinte csak közelik, szóval teljesen mobilra optimalizálva, remélem nem lesz belőle trend.

Alex_Aston írta: ↑2023.08.31., csüt. 16:27Persze jó a minél nagyobb kép, és minél nagyobb hang, de ha ezen múlik a film élvezete, akkor azt a filmet megette a fene.

Ma már egész korrekt skálázások vannak, vedd hozzá ezt is.Alex_Aston írta: ↑2023.08.31., csüt. 16:27nem a pixelekre fókuszálva szerintem nem lehet különbséget tenni.
Teljesen jó élmények gyűjthetők be VHS-szerű irányban is. Amúgy meg az a baj, hogy a 6-8 éveseket célzó szuperprodukciók szuperminőségei tényleg ritkán találkoznak a felnőtt tartalommal.
Azon túl, hogy ez igaz, az egy érdekes kérdés, hogy a mai médiazajban mi tud klasszikussá lenni. Azt hiszem ez a szerepkör ma már nem a filmeknek van kitalálva, már a mémek mennek és vésődnek mélyre.
Sokan kitalálnak valakit, de nagyon kevesekből lesz Hitchcock. Nem vitatom el a tehetségét, mindössze annyit állítok, hogy több érdemes tehetség van mint amennyit érzékelünk.
[/quote]
Sóhaj. Továbbra is saját magadra reagálsz, velem szalmabábozva, ami nem korrekt. Még csak nem is a valamihez képest való trash-ről volt szó, hanem ami effektíve az. Megvan ennek a felvállalt kultúrája, a torrentkínálatból sem tud kikopni. Az, hogy te mit nézel meg vagy bárki mit néz meg az meg ha jól gondolom nem az én döntésem. Ha jól látom ez itt egy hosszú idő alatt felgyülemlett feszültség kiadása, gondolom nem haragszol ha nem veszem a nyakamba a világ összes bűnét. Felmerül továbbá a dilemma, hogy a megfelelő közegben érvényesíted-e a nézeteidet, mert bizony mindig lesznek olyanok, akik a egyéb műfajok fölé helyezik a jazzt és nem szükségszerűen sznobizmusból. Feletted higgadtan, okosan kifejtették a véleményeket, valami olyan párbeszédre gondoltam.-KP- írta: ↑2023.08.31., csüt. 13:20Elég nehéz nem rosszmájúságot gondolni azok alapján amit és ahogyan kommunikálsz.
Ó igen. Párbeszédet indítasz a témában. "Aki trash filmeket néz az azért teszi, mert rossz az éléte. Ha pedig már eleve rossz az élete, akkor rossz filmeket néz, hogy a rossz életével legyen már összhangban a rossz tartalom, amit fogyasztvenomer írta: ↑2023.08.31., csüt. 11:29Érzelmi intelligencia rendben van? Hiába folytatod a megkezdett reakciód, nem lesz igaz. Nem bújok semmi mögé, okkereső vagyok, gondoltam párbeszédet indítok a témában, de törd le nyugodtan saját, képzelt érdekből, nem gáz, miért is ne hiúsulhatna meg az előremutatás.Mindezt így általánosságban kijelentve. De tényleg nem akarod megérteni
Hmm. Lehet mégsem a mi életünk rossz?![]()
Látod megint előjön a dolog. Mi az hogy értelmesebb kikapcsolódás? Ki dönti el,és mi alapján, hogy mi az értelmes, és mi az értelmetlen? Netalán te? Ami számodra a trash, az az igénytelen, ami számodra a művészfilm kategória az az igényes? A nem is találkozott még értelmes tartalommal, pedig hatalmas. Internetről hallottál már? Aki manapság nem talál meg valamit, az azért van, mert nem akarja. Nem pedig azért, mert nem lehet. Tele van a net kismillió bloggal, podcasttal, különféle fórumokkal.
Én moderáljam magam mert fújolok a művészfilmekre, de neked nem kell moderálni magad, miközben fújolsz az általad trashnek kategorizált filmekre. Ismét nem kicsit lóg ki a lóláb. Nem mellessleg csak görbe tükröt mutattam, az ég világon semmi bajom a művészfilmekkel. Én magam is szeretek néhányat, még ha nem is ez a fő irányzat, amit sűrűbben nézni szoktam. Korábban pl. Kasumiba szálltak bele itt a fórumon néhányan azok közül, akik az általad trashnek nevezett filmeket nézik inkább, mert egy számukra érthetlen/érdektelen/értékelhetetlen művészfilmről írt pozitívat, és ugyanúgy visszataszítónak tartottam a jelenséget. Azóta nem is nagyon írt újabb hozzászólást, vagy csak ritkán, és szűkszavűan. Csodálkozunk? Ahogy a fórum hifis részén is jelen van sokaknál akik főképp klasszikus, szimfonikus, jazz stílusú zenéket hallgatnak, némi, és egyénkent eltérű mértékű fújolás ill. szó szerint lenézés, a könnyedebb, durvább, populárisabb műfajok és azok hallgatóik felé. Sőt, egyeseknél maga a házimozás is ugyanez a kategória. Szerintem ez elfogadhatlan mindegyik irányból. Mindegyik zenei stílust lehet jól és rosszul csinálni, és mindegyik stílus esetén kevesen vannak azok, akik kiemelkedően művelik. Illetve nem tarom szerencsésnek filmeknél sem, ezt a fajta gondolkodásmódot.
Itt is az élni és élni hagyni elv kellene érvényesüljön.
Az azért megvan, hogy én hozzászólásom idézted be, és arra válaszoltál?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nincs ez kőbe vésve, ha TikTokot pörgetsz felpörögsz, de ott a közlés is olyan. Igaz, aki már ebbe született bele az nehezebben fog végigülni egy régi iskola szerinti koncepciót, lásd beletekerési kényszer.
Ők csak hiszik, hogy filmet néznek. Ha kikérdeznéd nem tudnák visszamondani a látottakat maximum nagyon nagy vonalakban, tehát mondhatjuk kidobott időnek, az alkotás háttérzajjá silányításának a dolgot. Igaz, vannak filmek amik nem is vállalnak többet, ilyen formán szinkronban van minden...
Próbálkoztam régebben eldugott, független filmek ajánlásával itt, pusztába kiáltott szó volt. Sebaj, jobbik eset. Ez a mai viszont nem kedvez egy néha, esetlegesen beeső csemege közzétételének.
Ütős kritika ez a kritikusok összességének. :) Részemről nincs szekértábor. Van a Spongyabobban egy kiváló jelenet a végletes filmélményre, mikor egy asztalt néznek másfél óráig a vásznon, mint nagyon felnőttek és értők, jól elkapja a jelenséget amiről viszont itt, ezeken a hasábokon szerintem nincs szó.
Lett ez a mobilra gyártott tartalomforma sorozat és film terén is, állókép, szinte csak közelik, szóval teljesen mobilra optimalizálva, remélem nem lesz belőle trend.

Alex_Aston írta: ↑2023.08.31., csüt. 16:27Persze jó a minél nagyobb kép, és minél nagyobb hang, de ha ezen múlik a film élvezete, akkor azt a filmet megette a fene.

Ma már egész korrekt skálázások vannak, vedd hozzá ezt is.Alex_Aston írta: ↑2023.08.31., csüt. 16:27nem a pixelekre fókuszálva szerintem nem lehet különbséget tenni.
Teljesen jó élmények gyűjthetők be VHS-szerű irányban is. Amúgy meg az a baj, hogy a 6-8 éveseket célzó szuperprodukciók szuperminőségei tényleg ritkán találkoznak a felnőtt tartalommal.
Azon túl, hogy ez igaz, az egy érdekes kérdés, hogy a mai médiazajban mi tud klasszikussá lenni. Azt hiszem ez a szerepkör ma már nem a filmeknek van kitalálva, már a mémek mennek és vésődnek mélyre.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
A témák ismétlődnek, újra vannak gondolva. 40-50 év távlatában azért könnyen lehet látni, amikor már bevált témákhoz nyúlnak vissza. De Hitchcock is kitalált valamit, amit azóta is rendszeresen újra és újra alkalmaznak.
Továbbra is tartom, hogy mi változunk, nem annyira a filmek. A fiatalabb korunkban látott filmekhez máshoz viszonyulunk. Ez meg szerintem generáció független. Minden generációnak megvannak a filmjei, amit újra meg tud nézni és nem biztos, hogy a történet miatt, hanem mert visszarepíti az időben. Ha csak percekre is, de újra "fiatalnak" érezheti magát.
A Transormers engem a Knight Riderre emlékeztet. A 80-as évek sci-fi világából táplálkozik. Lehet rajta mosolyogni, de a beszélő/gondolkodó/high-tech autó, aki (így megszemélyesítve) szuperképességekkel rendelkezik és segít az embereknek nem a 21. századi mozi találmánya. Közben utána is néztem és látom is, hogy maga a történet korban a 80-as évek szüleménye. De még a Terminátor is eszembe jut róla, mert abban az időben a gép/technológia és az ember kapcsolata mozitéma volt. Szóval 30-40 éves a sztori, mindegy mikor és hogyan filmesítik meg. Hogy nézhetőbb vagy sem? Még mindig tartom, hogy attól függ hány évesen látta az ember először

Van rendező és van alkotó. Spielberg, Coppola, Villeneuve, stb alkotók. Kosinski rendező. A nagy arc rendezők nem égtek ki, nem engedik őket alkotni. Ma rendezőkre van szükség. Kershner szabad kezet kapott a Birodalom visszavággal, megcsinálta a legjobb részt. Abrams azt csinálta amit mondtak neki és csinált egy középszerű szart. De azt tökéletesen, mert amúgy nagyon jó rendező.
Ma a producerek diktálnak. Addig-addig íratják a forgatókönyvet, amíg nekik nem tetszik. Felvesznek hozzá egy báb rendezőt és szerződtetnek 2 sztárt a főszerepre. Leforgatják a filmet és addig-addig vágatják, amíg az egysejtűek is meg nem értik. Utána levetítik egy kontrol-csoportnak és azok kifogásai alapján újraforgatják, újravágják a filmet. Újabb kontrol-csoport és mehet a moziba. Ha kiváncsi vagy milyen egy ilyen folyamat következménye, akkor töltsd le az ncore-ról a Payback (Mel Gibson) című film rendezői és mozi változatát. A rendezői volt az eredeti (és moziban sosem vetített), amit a kontrol-csoport vontatottnak és unalmas talált és a negatív főszereplőt sem érezték ütősnek. Kerestek egy új főgonoszt, újraírták a filmet a felétől és újraforgatták. Az ment a moziban.
Csak a nagy rendezők (akiket egy kezemen meg tudok számolni) engedhetik meg maguknak, hogy megkerüljék a fenti folyamatot és valódi alkotást hozzanak létre.
Az élet egyéb területein talán.
A Cápa-MEG2 összehasonlítás is lehetséges, de a Cápa nagyon régi film.
Ne némafilmekkel hasonlítsuk össze a maiakat!
Én az 5-10 évvel ezelőtti alkotásokra céloztam elsősorban.
Egy Transformers 1. ma is nézhető. A mostaniak igen "gagyik".
Szerintem nem erről van szó.
Az élet egyéb területein talán.
A Cápa-MEG2 összehasonlítás is lehetséges, de a Cápa nagyon régi film.
Ne némafilmekkel hasonlítsuk össze a maiakat!
Én az 5-10 évvel ezelőtti alkotásokra céloztam elsősorban.
Egy Transformers 1. ma is nézhető. A mostaniak igen "gagyik".
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
Ez a régen minden jobb volt életérzés egyik alteregója. Nem biztos, hogy Spielberg cápája ( A cápa) minőségibb alkotás, mint a Meg. A cápa egy klasszikus, a Meg nem lesz az. Pedig a kettő között több a hasonlóság, mint a különbség.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
Szerintem félreértettél. Pont az ellenkezőjét akartam kifejezni, azt, hogy lehetünk mindenevők és képesnek kell lennünk helyén kezelni a dolgokat. Én ilyennek tartom magam, de ezt a topikot egyáltalán nem találom olyan helynek, ahol egy mindenevő leírja, hogy mit látott és miért alánlja másoknak. Attól, hogy valaki mindenevő, még lehet ízlése vagy mondjuk zeneileg stílusa.Alex_Aston írta: ↑2023.08.31., csüt. 14:27Viszont ez a hozzáállás, amit írsz, nekem kicsit olyan, mint amikor azt mondja valaki, hogy klasszikus zene nélkül nem lehet hifit tesztelni.
Tőlem áll a legtávolabb, hogy rangsoroljam vagy minősítsem például a különböző zenéket. Aki szerintem csak egy fajta zenét hallgat, az nem is szereti a zenét. És pont így vagyok a filmekkel is.
Elnézést, ha nem elég pontosan fejeztem ki magam. Azt hittem érthető vagyok, de ez az írás/olvasás kockázata

A tanú című filmet fekete fehérben, 37cm-es TV-n is bármikor, bármennyiszer megnézem, hatalmas élvezettel, míg egy fent említett Meg filmet max 1x, de azt meg csak nagy vásznon (képernyőn). Persze jó a minél nagyobb kép, és minél nagyobb hang, de ha ezen múlik a film élvezete, akkor azt a filmet megette a fene.
Nekem egy 75"-os TV-m van otthon, de sokszor 720p felbontással nézek filmeket, és bevallom, nem nagyon számít, hogy 720p, vagy 1080p e a film. 4m-ről nézve, a filmre figyelve, nem a pixelekre fókuszálva szerintem nem lehet különbséget tenni. Vagy legalább is én nem tudok/vagy nem érdekel.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3252
Tudnék erre sok ellenpéldát mondani.
A tanú című filmet fekete fehérben, 37cm-es TV-n is bármikor, bármennyiszer megnézem, hatalmas élvezettel, míg egy fent említett Meg filmet max 1x, de azt meg csak nagy vásznon (képernyőn). Persze jó a minél nagyobb kép, és minél nagyobb hang, de ha ezen múlik a film élvezete, akkor azt a filmet megette a fene.
Nekem egy 75"-os TV-m van otthon, de sokszor 720p felbontással nézek filmeket, és bevallom, nem nagyon számít, hogy 720p, vagy 1080p e a film. 4m-ről nézve, a filmre figyelve, nem a pixelekre fókuszálva szerintem nem lehet különbséget tenni. Vagy legalább is én nem tudok/vagy nem érdekel.
Csak a Marantz! :-D
Ha a gyermekeid mobiloznak filmnézés közben az gáz.
De igen, a nézők megváltoztak. A mobilozókat viszont nem érdekli a nagy mozi. A kicsi sem érdekli őket. Elég a Tik-tok.
A filmkészítők egyáltalán nem őket akarják kiszolgálni.
Egy filmnél sem látom az általad leírt fordulatot.
Azt viszont látom, hogy a minőség romlott. Mind CGI tekintetében, mind a forgatókönyv, színészi teljesítmény tekintetében.
Nem akarnak maradandót készíteni, csak jöjjön vissza a befektetett pénz és hozzon egy kicsit. Az üzlet része igaz.
De nem is az üzlet a gáz, hanem túl akarnak lenni egy dolgon é jöjjön a következő.
Volt a covid, ahol azért mindenki megijedt. Nagyon hosszú kiesés volt azért. Most be akarják pótolni, de gagyi sikerül mindig. Teljesen mindegy, hogy nagyobb arc-e a rendező. A nagyobb arcok kiégtek.
Részben van igazad - mint mindig.BoRRoNeo írta: ↑2023.08.31., csüt. 13:58Megváltoztak a filmnézési szokások. Először voltak a Youtube ideók, amelyek 50-10 percesek voltak, már azok terjedésével is jelentősen csökkent a másfél órás tartalmak iránti igény. Aztán jött a Tik-tok a 30-60 mp-es videókkal és már a Youtube videók is hosszúak lettek. Vannak statisztikák, hogy egy átlag mozinéző 90 perc alatt hány percet nézi a vásznat és hány percet mobilozik vagy éppen mással van elfoglalva. Nem emlékszem a pontos számra, de elég szarul néz ki, olyan 75-25% körüli az arány. Párpedig a filmet úgy kell megcsinálni, hogy kiszolgálja a mozinézőt. Azaz nem szabad túl bonyolult történetet írni, mert egy tweet miatt lemaradhat a néző egy fontos jelenetről és onnantól kezdve már nem érdekli. A sok flashback is ezért kell, hogy ha mégis lemaradt volna, akkor újra bemutassák neki.
Ez a rendszer úgy 20 éve a Helyszínelőkkel kezdődött, akkor is azon alapult, hogy az emberek mosogatás, főzés, takarítás, leckekikérdezés közben nézik, ezért úgy kellett felépíteni a történeteket, hogy ha lemaradtál fél percről akkor is összeálljon egy egésszé. Azóta ez a tévénézési forma átszivárgott a moziba. Nekem a gyerekeim is úgy nézik a filmeket itthon, hogy mobiloznak közben (de név nélkül több itteni fórumozót ismerek, aki notebookkal a kezében filmezik és fórumozik egyszerre). Nem kell ecsetelnem, hogy ez a filmgyártási folyamat a komoly mozinéző számára egyszerű, együgyű és túlmagyarázott végterméket eredményez. De a filmgyártás üzlet és ha nekem kellene beszállnom 1 millió dollárral egy filmbe, akkor én is inkább folytatást szeretnék, minél kisebb rizikóval, ócska digitális kamerákat, nevenincs készítőket, olcsó trükkökkel. Nyilván van egy-két nagyobb arc, aki még megengedhet magának kilengéseket (Tarantino, Cruise, Nolan, Cameron), de nekik is már csak éveik vannak hátra, olyan nagy nevek, mint Spielberg vagy Scorsese már nem ugrálhat, mert nem tudják ezzel a közönséggel hozni a megfelelő bevételeket.
Ha a gyermekeid mobiloznak filmnézés közben az gáz.
De igen, a nézők megváltoztak. A mobilozókat viszont nem érdekli a nagy mozi. A kicsi sem érdekli őket. Elég a Tik-tok.
A filmkészítők egyáltalán nem őket akarják kiszolgálni.
Egy filmnél sem látom az általad leírt fordulatot.
Azt viszont látom, hogy a minőség romlott. Mind CGI tekintetében, mind a forgatókönyv, színészi teljesítmény tekintetében.
Nem akarnak maradandót készíteni, csak jöjjön vissza a befektetett pénz és hozzon egy kicsit. Az üzlet része igaz.
De nem is az üzlet a gáz, hanem túl akarnak lenni egy dolgon é jöjjön a következő.
Volt a covid, ahol azért mindenki megijedt. Nagyon hosszú kiesés volt azért. Most be akarják pótolni, de gagyi sikerül mindig. Teljesen mindegy, hogy nagyobb arc-e a rendező. A nagyobb arcok kiégtek.
- Den
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 108
Már évtizedekkel ezelőtt észrevettem máson és magamon is, hogy egy mozifilm hogyan hat az emberre.
1- Nagyon nem mindegy, hogy milyen körülmények között nézem,
2- mekkora a vászon, képernyő, annak minősége,
3- milyen hangrendszerrel nézem.
1- Fapados, középkényelmes, vagy rendkívül kényelmes lábtartós fotelben...
2- Lehet egy 55- ös tv, lehet 4- 5 m2- es vászon, valamint 9- 10 m2- es felület 4K- ban 50Hz- el...nagyon nem mindegy.
3- Sztereo, vagy 5.1 vagy 19 minőségi hangfalas térhatású atmos hang, nálam a térhatású hang az első számú elvárás.
Az mozifilm élményfaktort a hang milyensége határozza meg a legtöbbszőr. A képminőség 1080p- től eleve nagyon jó már- minél nagyobb a kép, annál nagyobb az élvezet-.
Ha pedig a tartalom is elfogadható, akkor minden a helyére került.
Sajnos sok a 2- 4 éves korig és a 6- 8 éves korosztály számára készült film, illetve sorozatok.
Meg 1- megtartottam- láttam már ezerszer rosszabb filmet és nagyon jó a t.hangja- képe.
Meg 2- 4K képminőség, hang is jó, a tartalom: miért kellett a 2 jó nőt kihagyni a 2. részből?
1- Nagyon nem mindegy, hogy milyen körülmények között nézem,
2- mekkora a vászon, képernyő, annak minősége,
3- milyen hangrendszerrel nézem.
1- Fapados, középkényelmes, vagy rendkívül kényelmes lábtartós fotelben...
2- Lehet egy 55- ös tv, lehet 4- 5 m2- es vászon, valamint 9- 10 m2- es felület 4K- ban 50Hz- el...nagyon nem mindegy.
3- Sztereo, vagy 5.1 vagy 19 minőségi hangfalas térhatású atmos hang, nálam a térhatású hang az első számú elvárás.
Az mozifilm élményfaktort a hang milyensége határozza meg a legtöbbszőr. A képminőség 1080p- től eleve nagyon jó már- minél nagyobb a kép, annál nagyobb az élvezet-.
Ha pedig a tartalom is elfogadható, akkor minden a helyére került.
Sajnos sok a 2- 4 éves korig és a 6- 8 éves korosztály számára készült film, illetve sorozatok.
Meg 1- megtartottam- láttam már ezerszer rosszabb filmet és nagyon jó a t.hangja- képe.
Meg 2- 4K képminőség, hang is jó, a tartalom: miért kellett a 2 jó nőt kihagyni a 2. részből?
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Ha én leülök filmet nézni, akkor leülök filmet nézni (ahogy ha elutazok, akkor el vagyok utazva
).
És ha rajtam múlik, a lányaim is így fognak mozizni, legalább is amikor együtt csináljuk. Ha nem, akkor ott, abban a pillanatban számukra vége lesz a filmnek. Én egyelőre így nevelem őket minden téren.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Ez azért elszomorító amit írsz.
Ha én leülök filmet nézni, akkor leülök filmet nézni (ahogy ha elutazok, akkor el vagyok utazva

És ha rajtam múlik, a lányaim is így fognak mozizni, legalább is amikor együtt csináljuk. Ha nem, akkor ott, abban a pillanatban számukra vége lesz a filmnek. Én egyelőre így nevelem őket minden téren.
Az ember nem mindig csak a művészfilmekre" kíváncsi szerintem, hanem szükség van néha (vagy gyakrabban) egy kis kikapcsolásra, amikor csak a hang és a látvány viszi a prímet. Persze nem árt, ha ez utóbbi esetben nem gagyi a kivitelezése/"története".
Az, hogy ezt most Meg-nek hívják, Godzillanak, vagy esetleg King Kongnak, az szinte mindegy.
Mindegyik alkotást a helyén kell kezelni, és a saját kategóriáján belül értékelni.
Viszont ez a hozzáállás, amit írsz, nekem kicsit olyan, mint amikor azt mondja valaki, hogy klasszikus zene nélkül nem lehet hifit tesztelni.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Ezzel nem igazán értek egyet.
Az ember nem mindig csak a művészfilmekre" kíváncsi szerintem, hanem szükség van néha (vagy gyakrabban) egy kis kikapcsolásra, amikor csak a hang és a látvány viszi a prímet. Persze nem árt, ha ez utóbbi esetben nem gagyi a kivitelezése/"története".
Az, hogy ezt most Meg-nek hívják, Godzillanak, vagy esetleg King Kongnak, az szinte mindegy.
Mindegyik alkotást a helyén kell kezelni, és a saját kategóriáján belül értékelni.
Viszont ez a hozzáállás, amit írsz, nekem kicsit olyan, mint amikor azt mondja valaki, hogy klasszikus zene nélkül nem lehet hifit tesztelni.
Megváltoztak a filmnézési szokások. Először voltak a Youtube ideók, amelyek 50-10 percesek voltak, már azok terjedésével is jelentősen csökkent a másfél órás tartalmak iránti igény. Aztán jött a Tik-tok a 30-60 mp-es videókkal és már a Youtube videók is hosszúak lettek. Vannak statisztikák, hogy egy átlag mozinéző 90 perc alatt hány percet nézi a vásznat és hány percet mobilozik vagy éppen mással van elfoglalva. Nem emlékszem a pontos számra, de elég szarul néz ki, olyan 75-25% körüli az arány. Párpedig a filmet úgy kell megcsinálni, hogy kiszolgálja a mozinézőt. Azaz nem szabad túl bonyolult történetet írni, mert egy tweet miatt lemaradhat a néző egy fontos jelenetről és onnantól kezdve már nem érdekli. A sok flashback is ezért kell, hogy ha mégis lemaradt volna, akkor újra bemutassák neki.
Ez a rendszer úgy 20 éve a Helyszínelőkkel kezdődött, akkor is azon alapult, hogy az emberek mosogatás, főzés, takarítás, leckekikérdezés közben nézik, ezért úgy kellett felépíteni a történeteket, hogy ha lemaradtál fél percről akkor is összeálljon egy egésszé. Azóta ez a tévénézési forma átszivárgott a moziba. Nekem a gyerekeim is úgy nézik a filmeket itthon, hogy mobiloznak közben (de név nélkül több itteni fórumozót ismerek, aki notebookkal a kezében filmezik és fórumozik egyszerre). Nem kell ecsetelnem, hogy ez a filmgyártási folyamat a komoly mozinéző számára egyszerű, együgyű és túlmagyarázott végterméket eredményez. De a filmgyártás üzlet és ha nekem kellene beszállnom 1 millió dollárral egy filmbe, akkor én is inkább folytatást szeretnék, minél kisebb rizikóval, ócska digitális kamerákat, nevenincs készítőket, olcsó trükkökkel. Nyilván van egy-két nagyobb arc, aki még megengedhet magának kilengéseket (Tarantino, Cruise, Nolan, Cameron), de nekik is már csak éveik vannak hátra, olyan nagy nevek, mint Spielberg vagy Scorsese már nem ugrálhat, mert nem tudják ezzel a közönséggel hozni a megfelelő bevételeket.
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
Szerintem filemkről és zenéről nem "illik" vitatkozni. Teljesen mindegy kit mi szórakoztat és mi nem. Sok egyéb dologról sem igazán érdemes, de maradnék a fórum alap témájánál. Ezért az ilyen topiknak is, mint a filmajánló, akkor van értelme, ha nem vesszük teljesen komolyan senki véleményét sem, legyen az könnyedebb vagy bonyolultabb. Egyszerűen azért, mert nem igazán lehet mérvadó egy ilyen topik "mindenkinek".
Mindenféle filmet nézek, ha időm engedi és kedvem is van hozzá. Pont ezért nem írok ide róluk, mert aki meg tudja nézni a Meg 1. és 2. részét is, arról elképzelhetetlen, hogy egyébként a filmvilág egész más alkotásait is ugyanolyan nyugalommal nézze végig (és értékelni/helyén kezelni tudja). Magamról beszélek, meg talán azokról is egy kicsit, akik nem bírják a skatujákat. A szórakoztatóipar - mindent beleértve - szerintem nem beskatujázható. Egy óriási pénzcsináló, minden másodlagos és belemagyarázás csupán. A szekértábor-logika meghaladható - itt is - de ebben a topikban sem igazán sikerül, sajnos.
Mindezt így általánosságban kijelentve. De tényleg nem akarod megérteni 
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1678
Elég nehéz nem rosszmájúságot gondolni azok alapján amit és ahogyan kommunikálsz.
Ó igen. Párbeszédet indítasz a témában. "Aki trash filmeket néz az azért teszi, mert rossz az éléte. Ha pedig már eleve rossz az élete, akkor rossz filmeket néz, hogy a rossz életével legyen már összhangban a rossz tartalom, amit fogyasztvenomer írta: ↑2023.08.31., csüt. 11:29Érzelmi intelligencia rendben van? Hiába folytatod a megkezdett reakciód, nem lesz igaz. Nem bújok semmi mögé, okkereső vagyok, gondoltam párbeszédet indítok a témában, de törd le nyugodtan saját, képzelt érdekből, nem gáz, miért is ne hiúsulhatna meg az előremutatás.

Hmm. Lehet mégsem a mi életünk rossz?

Látod megint előjön a dolog. Mi az hogy értelmesebb kikapcsolódás? Ki dönti el,és mi alapján, hogy mi az értelmes, és mi az értelmetlen? Netalán te? Ami számodra a trash, az az igénytelen, ami számodra a művészfilm kategória az az igényes? A nem is találkozott még értelmes tartalommal, pedig hatalmas. Internetről hallottál már? Aki manapság nem talál meg valamit, az azért van, mert nem akarja. Nem pedig azért, mert nem lehet. Tele van a net kismillió bloggal, podcasttal, különféle fórumokkal.
Én moderáljam magam mert fújolok a művészfilmekre, de neked nem kell moderálni magad, miközben fújolsz az általad trashnek kategorizált filmekre. Ismét nem kicsit lóg ki a lóláb. Nem mellessleg csak görbe tükröt mutattam, az ég világon semmi bajom a művészfilmekkel. Én magam is szeretek néhányat, még ha nem is ez a fő irányzat, amit sűrűbben nézni szoktam. Korábban pl. Kasumiba szálltak bele itt a fórumon néhányan azok közül, akik az általad trashnek nevezett filmeket nézik inkább, mert egy számukra érthetlen/érdektelen/értékelhetetlen művészfilmről írt pozitívat, és ugyanúgy visszataszítónak tartottam a jelenséget. Azóta nem is nagyon írt újabb hozzászólást, vagy csak ritkán, és szűkszavűan. Csodálkozunk? Ahogy a fórum hifis részén is jelen van sokaknál akik főképp klasszikus, szimfonikus, jazz stílusú zenéket hallgatnak, némi, és egyénkent eltérű mértékű fújolás ill. szó szerint lenézés, a könnyedebb, durvább, populárisabb műfajok és azok hallgatóik felé. Sőt, egyeseknél maga a házimozás is ugyanez a kategória. Szerintem ez elfogadhatlan mindegyik irányból. Mindegyik zenei stílust lehet jól és rosszul csinálni, és mindegyik stílus esetén kevesen vannak azok, akik kiemelkedően művelik. Illetve nem tarom szerencsésnek filmeknél sem, ezt a fajta gondolkodásmódot.
Az azért megvan, hogy én hozzászólásom idézted be, és arra válaszoltál?

Egészen másképpen jár az agya, mint másnak.
Nem szabad megsértődni semmin egyébként.
Mások vagyunk, másképpen látjuk a világot és a filmeket.
De a reakciókon sem szabad megsértődni, mert lehet nem tudunk a sorok között olvasni!
SZVSZ.
PEACE!
Én szeretem venomer írásait, mert gondolkodásra késztetnek.
Egészen másképpen jár az agya, mint másnak.
Nem szabad megsértődni semmin egyébként.
Mások vagyunk, másképpen látjuk a világot és a filmeket.
De a reakciókon sem szabad megsértődni, mert lehet nem tudunk a sorok között olvasni!
SZVSZ.
PEACE!
Félreérted, illetve nem jó síkon közelíted tényleg. Ne legyen benned neheztelés. Mindenki keresi a jót, ezt itt meg megtárgyaljuk vizuális ügyileg.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1678
Itt egy személy van aki eléggé lenéző módon közelít mások felé, úgyhogy nem értem a többes számot. Ne csodálkozzatok, hogy lassan a kutya nem ír már a fórumra, ha ez itt megengedett.
Ha ez vigasztal bárkit is, relatíve ritkán találom meg. :) Nem lehet, hogy az van, hogy nagyobb merítésből próbáljuk meg az értékelhető arányt kihozni? Ami törvényszerűen nem jöhet össze. Régen meg a kevesebből adódott arányaiban nagyobb, több jobb. Persze az egészhez hozzájön, hogy a mai ember több - rendezési, érvényesülési - lehetősége miatt a nagyobb zajból nehezebb megtalálni, kiválasztani a személyre szabott élményt, vagyis én így látom.DeLorean írta: ↑2023.08.31., csüt. 11:06Persze olyanok, mint te, megtalálják a nekik megfelelő filmeket és sorozatokat, de átlag embereknek, mint KP és én (sorry KP, hogy közös halmazba tettelek) - valami nagy baj van.
Sajnos baj van és nem lesz jobb. a szinteket és minősítéseket át kell értékelni és más dimenzióba kell helyezni.
venomer írta: ↑2023.08.31., csüt. 11:28Tényleg sajnálom, hogy ez a reakciód, nyilván erről nem fogok vitát nyitni, hogy te egy rosszmájúságot gondolsz belém látni, belém erőltetni, én meg ismerve magam tudom, hogy nincs ilyesmiről szó. Érzelmi intelligencia rendben van? Hiába folytatod a megkezdett reakciód, nem lesz igaz. Nem bújok semmi mögé, okkereső vagyok, gondoltam párbeszédet indítok a témában, de törd le nyugodtan saját, képzelt érdekből, nem gáz, miért is ne hiúsulhatna meg az előremutatás.-KP- írta: ↑2023.08.31., csüt. 11:21Ne bújj a pszihológia mögé. Te írtad magad, "gondolom fáj az élet". Mindenki jobban járna, ha inkább nem gondolkodnál. Milyen alapon jutsz ilyen következtetésre? Kinek fáj az élet, és miért? Nekem? Vagy mindenkinek szar az élete, aki megnéz egy szerinted trash filmet? Ha a mongol tábori sámánok menstruációs ciklusa című művészfilmet ajnároznánk, akkor jó életünk lenne? Komolyan vicc vagy, hogy nem érzed mennyire kilóg a lóláb.
Veled nem volt még, hogy féltél úgy igazán jól érezni magad egy nehezebb időszakodban? Igen, elég sok embernek szar az élete, különben értelmesebb kikapcsolódást keresne. Sokak meg nem is találkoztak még értelmes tartalommal, azok meg azért választják. Miért kell ebbe kirohanást, indulatot keverni? Légy szíves moderáld magad. Nem volt művészfilmekről szó, de látod, már is automatikusan fújsz rá, ventilálsz ki magadból valamit, amiről nem az igényesebb alkotók művei tehetnek. Béke legyen.
Az eredeti hozzászólást nem is te írtad, ki kötelez, hogy magadra vedd? Mint írtam, népjelenség, így még érthetetlenebb, hogy lesz ebből személyes benyomás... Gondolkozz.
Tényleg sajnálom, hogy ez a reakciód, nyilván erről nem fogok vitát nyitni, hogy te egy rosszmájúságot gondolsz belém látni, belém erőltetni, én meg ismerve magam tudom, hogy nincs ilyesmiről szó. Érzelmi intelligencia rendben van? Hiába folytatod a megkezdett reakciód, nem lesz igaz. Nem bújok semmi mögé, okkereső vagyok, gondoltam párbeszédet indítok a témában, de törd le nyugodtan saját, képzelt érdekből, nem gáz, miért is ne hiúsulhatna meg az előremutatás.-KP- írta: ↑2023.08.31., csüt. 11:21Ne bújj a pszihológia mögé. Te írtad magad, "gondolom fáj az élet". Mindenki jobban járna, ha inkább nem gondolkodnál. Milyen alapon jutsz ilyen következtetésre? Kinek fáj az élet, és miért? Nekem? Vagy mindenkinek szar az élete, aki megnéz egy szerinted trash filmet? Ha a mongol tábori sámánok menstruációs ciklusa című művészfilmet ajnároznánk, akkor jó életünk lenne? Komolyan vicc vagy, hogy nem érzed mennyire kilóg a lóláb.
Veled nem volt még, hogy féltél úgy igazán jól érezni magad egy nehezebb időszakodban? Igen, elég sok embernek szar az élete, különben értelmesebb kikapcsolódást keresne. Sokak meg nem is találkoztak még értelmes tartalommal, azok meg azért választják. Miért kell ebbe kirohanást, indulatot keverni? Légy szíves moderáld magad. Nem volt művészfilmekről szó, de látod, már is automatikusan fújsz rá, ventilálsz ki magadból valamit, amiről nem az igényesebb alkotók művei tehetnek. Béke legyen.