Csinálj egy jobbat akkor! A feladat adott…
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Re: Házimozi erősítők,processzorok
"Az igazi barát szemből támad."
Off:Den írta: ↑2023.08.17., csüt. 15:15
Olyan nincs, hogy mozdulatlanul valóban, de alig mozdulva olyan legalábbis nálam létrejött, mert teljesen egyedi ülőhelyet készítettem komoly tábtartóval. Igyekszem nem mozogni, már csak a deréktámasz miatt sem, a süppedés miatt sem, a tarkómnál lévő párna miatt sem és maga a térhatás miatt sem.
Ha már Den kapcsán feljött Chuck Norris:
Chuck Norris nappalijában a medve nincs kitömve, hanem nem mer megmozdulni!
Kár hogy nem írtad fel az ideális távolságokat, kíváncsiságból össze lehetett volna vetni a processzor által beállított értékkekkel.
- banfizoltan84
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Sziasztok!
Meglévő klipsch rendszeremhez keresek egy jó erősìtőt. Rp 8000f, rp 600c, rp 500sa és rp 502s.
Szerintetek elég egy denon avc 3700… vagy kell a 4700...vagy 6700 alatt ne is gondolkodjak?
Màsik alternatìva marantz cinema 50! Tetszetős! Esetleg valakinek tapasztalat? Felülmúl e egy sr 7015 öt? Sub nincs, lehet nem is lesz egy darabig.
Mozi, zene és jàték amire hasznàlnàm egy lg oled c2 65 col tàrsasàgàban...
Vàlaszotokat, tanàcsotokat előre is köszönöm!
Üdv. Zoli
Meglévő klipsch rendszeremhez keresek egy jó erősìtőt. Rp 8000f, rp 600c, rp 500sa és rp 502s.
Szerintetek elég egy denon avc 3700… vagy kell a 4700...vagy 6700 alatt ne is gondolkodjak?
Màsik alternatìva marantz cinema 50! Tetszetős! Esetleg valakinek tapasztalat? Felülmúl e egy sr 7015 öt? Sub nincs, lehet nem is lesz egy darabig.
Mozi, zene és jàték amire hasznàlnàm egy lg oled c2 65 col tàrsasàgàban...
Vàlaszotokat, tanàcsotokat előre is köszönöm!
Üdv. Zoli
Ezért kár volt újranyitni a fórumot.
- Den
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 113
És mi lesz itt a tarkómmal, mert mindenképpen kapok hátulról löketet.
Egyébként a német házimozisnál, aki meghívta Zozit, tarkóra néző 15 tonnás sub működik.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó

"""Nekem meg bukta?"""
Azzal, hogy bejutottál az egyetemre, nem megbuktál, hanem haladó szakra kerültél. De azzal, hogy megvetted a szoftvert, illegális előnyhöz juttattad magad. Ki akarod kerülni a tanulás folyamatát. Így csak használod a házimozidat, de nem ismered.
"""minden hangforrásból azonos időpillanatban érkezzen hozzánk a hullámfront"""
Ez az, ami számít, a többi hullámsír.
Azzal, hogy bejutottál az egyetemre, nem megbuktál, hanem haladó szakra kerültél. De azzal, hogy megvetted a szoftvert, illegális előnyhöz juttattad magad. Ki akarod kerülni a tanulás folyamatát. Így csak használod a házimozidat, de nem ismered.
Ez az, ami számít, a többi hullámsír.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó

"""De senki sem végezte el az egyetemet házimozi szakon SZVSZ."""
Azzal, hogy megvetted az AV10- t bejutottál a HM egyetemre.
Én tegnap végeztem el az egyetemet, mert már ott tartok, hogy magához a hangmérnök munkájához hozzáigazítottam a térhatást és a többit: Predator.
Közel járhatok az összefésüléshez, mert egyetlen centi állításval- mindkét subon- lényegesen megváltozott a hangszinezettség, hangtisztaság, dinamika.
Azzal, hogy megvetted az AV10- t bejutottál a HM egyetemre.
Én tegnap végeztem el az egyetemet, mert már ott tartok, hogy magához a hangmérnök munkájához hozzáigazítottam a térhatást és a többit: Predator.
Közel járhatok az összefésüléshez, mert egyetlen centi állításval- mindkét subon- lényegesen megváltozott a hangszinezettség, hangtisztaság, dinamika.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Ez a mondat jelenti az összefésülést, amikor a felszerelésünkből a legtöbbet, a maximumot kihozzuk.
"""Azt viszont nem értem, hogy a távolságokkal játszás, értem alatta, hogy a valós távolságtól eltérés miért jó a passzív hangsugárzóknál"""
Az a ledöbbentő, amikor kipróbálja az ember, érzem, hogy ez a 3 alapdolog finomhangolásának a leg- legjava. Ha ehhez értesz, akkor tiéd a moziverzum! A határok kitárulnak, csak rajtad múlik meddig jutsz el.
"""Néhány cm eltérés nyilván lényegtelen"""
Ez durva kijelentés, mert ha jól bánsz a távokkal, akkor már 1 cm is lényeges változást eredményezhet hangtisztaságban, dinamikában, akusztikában...amikor eljutsz majdnem az összefésülésig, a hullámfrontig.
Ebből a mondatodból látszik, hogy még nem próbáltad befolyásolni a rendszert a távok megváltoztatásával. Nekem ezzel a módszerrel sikerült ahogy írtad a minden hangforrásból azonos időpillanatban érkezzen hozzánk a hullámfront, ami a hangfalak összeszinkronizálását jelenti. Magyarul a cuccból a legtöbbet kihoztam.
"""nem mozdulatlanul mozizunk, valamennyit mindenki mocorog, esetleg még el is fekszik a film végére"""
Fapaci utólag egy kis ötöst beírhat magának.
Olyan nincs, hogy mozdulatlanul valóban, de alig mozdulva olyan legalábbis nálam létrejött, mert teljesen egyedi ülőhelyet készítettem komoly tábtartóval. Igyekszem nem mozogni, már csak a deréktámasz miatt sem, a süppedés miatt sem, a tarkómnál lévő párna miatt sem és maga a térhatás miatt sem.
Ez a mondat jelenti az összefésülést, amikor a felszerelésünkből a legtöbbet, a maximumot kihozzuk.
"""Azt viszont nem értem, hogy a távolságokkal játszás, értem alatta, hogy a valós távolságtól eltérés miért jó a passzív hangsugárzóknál"""
Az a ledöbbentő, amikor kipróbálja az ember, érzem, hogy ez a 3 alapdolog finomhangolásának a leg- legjava. Ha ehhez értesz, akkor tiéd a moziverzum! A határok kitárulnak, csak rajtad múlik meddig jutsz el.
"""Néhány cm eltérés nyilván lényegtelen"""
Ez durva kijelentés, mert ha jól bánsz a távokkal, akkor már 1 cm is lényeges változást eredményezhet hangtisztaságban, dinamikában, akusztikában...amikor eljutsz majdnem az összefésülésig, a hullámfrontig.
Ebből a mondatodból látszik, hogy még nem próbáltad befolyásolni a rendszert a távok megváltoztatásával. Nekem ezzel a módszerrel sikerült ahogy írtad a minden hangforrásból azonos időpillanatban érkezzen hozzánk a hullámfront, ami a hangfalak összeszinkronizálását jelenti. Magyarul a cuccból a legtöbbet kihoztam.
"""nem mozdulatlanul mozizunk, valamennyit mindenki mocorog, esetleg még el is fekszik a film végére"""
Fapaci utólag egy kis ötöst beírhat magának.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Valamint azt is sokan elfeljtik, hogy sok esetben az építészeti/konstrukcionális szoba méret nem egyezik meg az "akusztikai" mérettel, hiszen a határoló falak anyagai, illetve a különböző helyiség alakok, továbbá az azokon lévő nyílászárók mennyisége, mérete ezt befolyásolja. Ebből kifolyólag fordulhat elő az, gyakran "furcsa" késleltetéseket vagy távolságokat határoz meg a processzor. Az a trükkös dolog, hogy az ember eldöntse/tudja, a processzorban lévő algoritmus (kvázi szoftver, ami számol) csinálja rosszul a dolgát vagy sem.fapaci írta: ↑2023.08.16., szer. 13:55Némi fáziskésés (lásd még csoportegyüttfutás!) passzív eszközöknél is van, a passzív keresztváltók és maga a hangszóró is okoz ilyesmit, aktív eszközöknél pedig a beépített DSP feldolgozási sebessége sem végtelen (lásd latency!), de a diszkrét elemekből épített áramköröknél is lehetséges némi csúszás. Többutas hangsugárzóknál az utak között is előfordul fáziskülönbség, amit egy házimozi processzor nem igen tud lekezelni.ZolaBA írta: ↑2023.08.15., kedd 20:27Azt viszont nem értem, hogy a távolságokkal játszás, értem alatta, hogy a valós távolságtól eltérés miért jó a passzív hangsugárzóknál (?). Talán okozhat plusz tér érzetet, de laikusként azt mondaná az ember, hogy félő, hogy az fals. Ugyanakkor szintén laikusként azt gondolom, hogy az aktív mélynyomónál -pláne ha dsp-s- már lehet logika a távolabbi elhelyezés beállításra a feldolgozási idő kompenzálására.
Den kolléga eltitkolta, hiába kérdeztem, de a távolságok állításával valójában a csatornánkénti késleltetést módosítjuk annak érdekében, hogy minden hangforrásból azonos időpillanatban érkezzen hozzánk a hullámfront. Néhány cm eltérés nyilván lényegtelen, a nagy hullámhosszak miatt főleg a basszus sávban, a két fülünk sem egy pontban van, illetve nem mozdulatlanul mozizunk, valamennyit mindenki mocorog, esetleg még el is fekszik a film végére. Hogy valakinél ez a paraméter okozna óriási minőségugrást... Érdekes eset.
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Akkor leírom, hogy mi történt a közeli múltban!
Sajnos mind DeLorian és Fapaci is megbukott házimozitanból, mert a lényeg szót nem írtátok le egyszer sem!
Egyik este, amikor nagyon jó fizikai és szellemi állapotban voltam, nekiestem a processzoromnak: mit lehet még belőle kihozni? Frekvenciákhoz már nem nyúlok, a teszthanggal is jól beállítottam fél decibel állítási lehetőségekkel a hangerőket az összes hangfalon. Akkor marad még a távolság állítás, mit lehet kezdeni vele??? A távokat belőttem centire a nézési helytől, de nem volt magával ragadó a hangzás.
Állítgattam napokig és ráéreztem a finomhangolás lehetőségére, majd telibe találtam egyszercsak és létrejött az ÖSSZEFÉSÜLÉS, az összes hangfalat sikerült összeszinkronizálnom egymással.
Le kellett volna írnom az összes beállítást és nyugdíjba vonulni...............de nem.
És akkor jött Geszti Péter a "nem elég jó a jó" szöveggel és elállítottam. Azóta próbálom megint elérni az összefésülést és akkor végeztem.
Viszont arról meggyőzödtem, hogy nem kell semmit sem lecserélnem jobbra, mert nem lesz jobb tőle semmi.
Az eredeti távolságok azért nem jók, mert nem azzal jött létre az összefésülés, hanem azoknak a megváltoztatásával!
Sajnos mind DeLorian és Fapaci is megbukott házimozitanból, mert a lényeg szót nem írtátok le egyszer sem!
Egyik este, amikor nagyon jó fizikai és szellemi állapotban voltam, nekiestem a processzoromnak: mit lehet még belőle kihozni? Frekvenciákhoz már nem nyúlok, a teszthanggal is jól beállítottam fél decibel állítási lehetőségekkel a hangerőket az összes hangfalon. Akkor marad még a távolság állítás, mit lehet kezdeni vele??? A távokat belőttem centire a nézési helytől, de nem volt magával ragadó a hangzás.
Állítgattam napokig és ráéreztem a finomhangolás lehetőségére, majd telibe találtam egyszercsak és létrejött az ÖSSZEFÉSÜLÉS, az összes hangfalat sikerült összeszinkronizálnom egymással.
Le kellett volna írnom az összes beállítást és nyugdíjba vonulni...............de nem.
És akkor jött Geszti Péter a "nem elég jó a jó" szöveggel és elállítottam. Azóta próbálom megint elérni az összefésülést és akkor végeztem.
Viszont arról meggyőzödtem, hogy nem kell semmit sem lecserélnem jobbra, mert nem lesz jobb tőle semmi.
Az eredeti távolságok azért nem jók, mert nem azzal jött létre az összefésülés, hanem azoknak a megváltoztatásával!
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11094
- Kapcsolat:
Kedves pajtások, ez egyre inkább valami rejtett kamerás show-nak tűnik.
1. A tulajdonostól nem kaptam felkérést, így én sem adtam ajánlatot, amik azért nem ártanának egy munkához. Akkor is, ha - mint kiderült - pár száz méterre vagyunk egymástól Fóton. Sőt az is lehet, hogy az egyik szomszédom.
2. Azt írta, tökéletes a mozija, meg hogy "nem kell szoftver, nem kell akarnom TOVÁBBLÉPNI, mert nincs hová feljebb, nem kell rew, nem kell görbéket néznem, nem kell mikrofon, nem kell umikot kölcsönkérnem és nem hívok meg senkit". Ezek után miről beszélünk? A tökéletesen csak rontani lehet.
3. Szeptember közepéig be vagyok táblázva, többnyire külföldön vagyok.
Szóval kedves Den, ha szeretnél egy helyszíni akusztikai mérést, keress és megbeszéljük a részleteket! Ezt nem egy fórumon kellene intézni, megvan a maga módja.
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Én face to face mondom meg, hogy már réges- régen beállítottam nem "jó kis mozit", hanem frenetikus kikapcsolódást nyújtó házi szinházat!
Ha már kész van egy alkotás, akkor minek hívjak hozzá bárkit is?
Egyébként értem a fricskádat!
Én face to face mondom meg, hogy már réges- régen beállítottam nem "jó kis mozit", hanem frenetikus kikapcsolódást nyújtó házi szinházat!
Ha már kész van egy alkotás, akkor minek hívjak hozzá bárkit is?
Egyébként értem a fricskádat!
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
fapaci írta: ↑2023.08.16., szer. 15:57Tehát végezzek el egy munkát ingyen, mert évekkel ezelőtt nem tudtam elvállalni karácsonykor?DeLorean írta: ↑2023.08.16., szer. 14:27Szerintem a gratulálok nem igazán elég tőled. Den írta, hogy zavar támadt az erőben néhány éve és elhívott, méréseket végezni, ami nem jött össze. Most az lenne a jó, ha felajánlanád neki, ha a közelében jársz (Fót), akkor elmész és megnézed és "megszakérted" - ingyé. Így a káposzta is jóllakik és a kecske is megmarad - vagy valami hasonló.Örömteli, hogy humorérzék is előfordul a topikban. Már csak a kecskét és a káposztát kellene beazonosítani.
Lassan festeni kellene nálunk. Fel is hívom a vállalkozót, hogy jöjjön a hétvégén és ha nem ér rá, akkor jövő héten bizony ingyen kell jönnie... Majd beidézem a válaszát.
De hát fel ajánlották, hogy kifizetik igy se kell a meló? Hihetetlen
Pedig összehozhattál volna egy jó kis mozit...
- Den
- Kezdő Fórumlakó

DeLorian felajánlotta, hogy kifizeti, de mostmár másodszor is elúszott a lehetőség.
Az a gond a beállításokkal, hogy időnek kell eltelnie- akár napoknak is- hogy tetszik, vagy nem. A mester pedig minél előbb szeretne a pénzéhez jutni és elmenni.
Nálam volt a mesterek mestere és a tarkómnak irányította az SB 4000- t, amit pár óráig jónak éreztem, aztán másnap úgy fájt a fejem, hogy ez nem lesz jó semmiképp.
Betettem a center és a jobb front közé és tökéletes működött. Aztán bővítettem az arzenált SB16- al a másik front és a center közé és az is működik, nem is akárhogyan!
Az a gond a beállításokkal, hogy időnek kell eltelnie- akár napoknak is- hogy tetszik, vagy nem. A mester pedig minél előbb szeretne a pénzéhez jutni és elmenni.
Nálam volt a mesterek mestere és a tarkómnak irányította az SB 4000- t, amit pár óráig jónak éreztem, aztán másnap úgy fájt a fejem, hogy ez nem lesz jó semmiképp.
Betettem a center és a jobb front közé és tökéletes működött. Aztán bővítettem az arzenált SB16- al a másik front és a center közé és az is működik, nem is akárhogyan!
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Ne fáraszd Fapacit, hozzám 10 nap kevés volt- karácsony előtt és után 5- 5 nap, hogy az általa meghatározott összegért kijöjjön!
Az ajtóban lévő üveg rendesen berezonált, amióta kivertem a díszüveget és hangszigeteltem, azóta teljesen megszűnt minden ilyen irányú zavaró tényező.
Viszont az SVS SB4000- et Fapacinak köszönhetem.
Különben az ilyen helyzetek viszik előre a házimozist, amikor pénzért sem kap segítséget, mert előjön a "tenmagad uram, mert más nem!"
Az ajtóban lévő üveg rendesen berezonált, amióta kivertem a díszüveget és hangszigeteltem, azóta teljesen megszűnt minden ilyen irányú zavaró tényező.
Viszont az SVS SB4000- et Fapacinak köszönhetem.
Különben az ilyen helyzetek viszik előre a házimozist, amikor pénzért sem kap segítséget, mert előjön a "tenmagad uram, mert más nem!"
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Tehát végezzek el egy munkát ingyen, mert évekkel ezelőtt nem tudtam elvállalni karácsonykor?DeLorean írta: ↑2023.08.16., szer. 14:27Szerintem a gratulálok nem igazán elég tőled. Den írta, hogy zavar támadt az erőben néhány éve és elhívott, méréseket végezni, ami nem jött össze. Most az lenne a jó, ha felajánlanád neki, ha a közelében jársz (Fót), akkor elmész és megnézed és "megszakérted" - ingyé. Így a káposzta is jóllakik és a kecske is megmarad - vagy valami hasonló.
Lassan festeni kellene nálunk. Fel is hívom a vállalkozót, hogy jöjjön a hétvégén és ha nem ér rá, akkor jövő héten bizony ingyen kell jönnie... Majd beidézem a válaszát.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Némi fáziskésés (lásd még csoportegyüttfutás!) passzív eszközöknél is van, a passzív keresztváltók és maga a hangszóró is okoz ilyesmit, aktív eszközöknél pedig a beépített DSP feldolgozási sebessége sem végtelen (lásd latency!), de a diszkrét elemekből épített áramköröknél is lehetséges némi csúszás. Többutas hangsugárzóknál az utak között is előfordul fáziskülönbség, amit egy házimozi processzor nem igen tud lekezelni.ZolaBA írta: ↑2023.08.15., kedd 20:27Azt viszont nem értem, hogy a távolságokkal játszás, értem alatta, hogy a valós távolságtól eltérés miért jó a passzív hangsugárzóknál (?). Talán okozhat plusz tér érzetet, de laikusként azt mondaná az ember, hogy félő, hogy az fals. Ugyanakkor szintén laikusként azt gondolom, hogy az aktív mélynyomónál -pláne ha dsp-s- már lehet logika a távolabbi elhelyezés beállításra a feldolgozási idő kompenzálására.
Den kolléga eltitkolta, hiába kérdeztem, de a távolságok állításával valójában a csatornánkénti késleltetést módosítjuk annak érdekében, hogy minden hangforrásból azonos időpillanatban érkezzen hozzánk a hullámfront. Néhány cm eltérés nyilván lényegtelen, a nagy hullámhosszak miatt főleg a basszus sávban, a két fülünk sem egy pontban van, illetve nem mozdulatlanul mozizunk, valamennyit mindenki mocorog, esetleg még el is fekszik a film végére. Hogy valakinél ez a paraméter okozna óriási minőségugrást... Érdekes eset.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Gratulálok!
- Den
- Kezdő Fórumlakó

"""te tudod-e, mit csinálsz."""
Erre a kérdésre az írásomban válaszoltam már. 10 órai befektetett munkával igen rájöttem melyik hangfal távolságának változatásával minimum melyik 2 funkciót befolyásolom: térhatás, dinamika, párbeszédhang. Nyílvánvalóan az atmoszok és a backek nem fognak beleszólni a párbeszédhangba, de a frontok- center- subok- surroundok annál jobban.
Deloren legalább elismerte, hogy egy ez nagy munka, igen az.
Amire az elején rájöttem, hogy ez a házimozi "filing" legjava, az igazi finomhangolás itt történhet meg, ha kiismerem magam rajta mikor mit befolyásolok. Ehhez kell türelem és idő, de nagyon megéri.
Mint már írtam, a saját cuccomat akarom a végletekig kiismerni, a máséhoz nem értek, mert még csak hasonló 2 felszerelés sincs, pláne az akusztika...
Arról is írtam, hogy szellemileg és fizikailag jó állapotban kell hozzálátni, fáradtan, kimerülten nem szabad. Mivel ez nálam sem munka, ezért sokáig bírom és imádom kezelni.
Amit a legjobban szeretek, hogy nekem lehet ilyen összetevőkből álló házimozim. Éppen ezért sem kell idegen kéz, az enyém, 3 évtized munkája van benne...
A 2 sub aktív hangfal.
Az egész kiindulása az egy 40 éve ismert diszkós- hifimániás haverom, aki szerint én nem bírom ki, hogy ne vásároljak- cseréljek valamit negyed- fél évente.
Mondom legyen igaza, kicserélem a 8805- öt AV10- re az sb4000- et pedig még egy Sb16- ra. Ahogy elkezdtem jobban kiismerni a processzoromat, kiderült, hogy még annál is jobb, mint gondoltam, teljesen felesleges mindkét csere, mert nem lenne jobb semmi.
Dinamikán nincs mit akarnom fejteszteni, mert elég. A 3: térh- párbeszéd-dinamika élménye pedig a beállításoktól függ, nem pedig a legújabb procin.
Hangfalaim: Marosi István hangfalépítő legnagyobb Gólem nevű hangfala, center: Svs high-end ultra, Subok: Svs sb4000, Sb16 high-end ultra, Surround: Svs high-end ultra, atmosok és backek: Polk signature s20 elite.
A 2 végfok: Emotiva XPA GEN3- 7 csatornás XLR mindenre.
A szobám méretei a legjobbak 7.2.6- hoz 760x462x295cm.
Az akusztikát tökéletessé tettem: a bejárati ajtóban lévő díszüveglap eltávolításával.
Erre a kérdésre az írásomban válaszoltam már. 10 órai befektetett munkával igen rájöttem melyik hangfal távolságának változatásával minimum melyik 2 funkciót befolyásolom: térhatás, dinamika, párbeszédhang. Nyílvánvalóan az atmoszok és a backek nem fognak beleszólni a párbeszédhangba, de a frontok- center- subok- surroundok annál jobban.
Deloren legalább elismerte, hogy egy ez nagy munka, igen az.
Amire az elején rájöttem, hogy ez a házimozi "filing" legjava, az igazi finomhangolás itt történhet meg, ha kiismerem magam rajta mikor mit befolyásolok. Ehhez kell türelem és idő, de nagyon megéri.
Mint már írtam, a saját cuccomat akarom a végletekig kiismerni, a máséhoz nem értek, mert még csak hasonló 2 felszerelés sincs, pláne az akusztika...
Arról is írtam, hogy szellemileg és fizikailag jó állapotban kell hozzálátni, fáradtan, kimerülten nem szabad. Mivel ez nálam sem munka, ezért sokáig bírom és imádom kezelni.
Amit a legjobban szeretek, hogy nekem lehet ilyen összetevőkből álló házimozim. Éppen ezért sem kell idegen kéz, az enyém, 3 évtized munkája van benne...
A 2 sub aktív hangfal.
Az egész kiindulása az egy 40 éve ismert diszkós- hifimániás haverom, aki szerint én nem bírom ki, hogy ne vásároljak- cseréljek valamit negyed- fél évente.
Mondom legyen igaza, kicserélem a 8805- öt AV10- re az sb4000- et pedig még egy Sb16- ra. Ahogy elkezdtem jobban kiismerni a processzoromat, kiderült, hogy még annál is jobb, mint gondoltam, teljesen felesleges mindkét csere, mert nem lenne jobb semmi.
Dinamikán nincs mit akarnom fejteszteni, mert elég. A 3: térh- párbeszéd-dinamika élménye pedig a beállításoktól függ, nem pedig a legújabb procin.
Hangfalaim: Marosi István hangfalépítő legnagyobb Gólem nevű hangfala, center: Svs high-end ultra, Subok: Svs sb4000, Sb16 high-end ultra, Surround: Svs high-end ultra, atmosok és backek: Polk signature s20 elite.
A 2 végfok: Emotiva XPA GEN3- 7 csatornás XLR mindenre.
A szobám méretei a legjobbak 7.2.6- hoz 760x462x295cm.
Az akusztikát tökéletessé tettem: a bejárati ajtóban lévő díszüveglap eltávolításával.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1725
Nem tudom mit tudhat egy közel 2 milliós vas bemérése... de a tized áru denon-é teljesen idióta: random távolságok és komoly hangerő eltérések. Szerintem az is tök vicces, hogy bemérés után egyik hansugárzó hangereje sem "nullás". Szóval centiméter és egy kis logika néha sokat ér
Azt viszont nem értem, hogy a távolságokkal játszás, értem alatta, hogy a valós távolságtól eltérés miért jó a passzív hangsugárzóknál (?). Talán okozhat plusz tér érzetet, de laikusként azt mondaná az ember, hogy félő, hogy az fals. Ugyanakkor szintén laikusként azt gondolom, hogy az aktív mélynyomónál -pláne ha dsp-s- már lehet logika a távolabbi elhelyezés beállításra a feldolgozási idő kompenzálására.
Na bocs, nem akarok beleszólni csak tetszik a téma
Azt viszont nem értem, hogy a távolságokkal játszás, értem alatta, hogy a valós távolságtól eltérés miért jó a passzív hangsugárzóknál (?). Talán okozhat plusz tér érzetet, de laikusként azt mondaná az ember, hogy félő, hogy az fals. Ugyanakkor szintén laikusként azt gondolom, hogy az aktív mélynyomónál -pláne ha dsp-s- már lehet logika a távolabbi elhelyezés beállításra a feldolgozási idő kompenzálására.
Na bocs, nem akarok beleszólni csak tetszik a téma
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Tisztában vagyok az általad emlegetett funkció működésével. A kérdésem arra vonatkozott, te tudod-e, mit csinálsz.
A karácsonyi történetedet nem értem.
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 83
Den!
Én nem igazán ismerem a szobádat és a felszerelésed elemeit, viszont kiváncsi lennék rá, hogy a te szemszögedből milyen elemekkel sikerült elérned a Mozi hangzást.
Esetleg ha dobnál fel pár képet is a Moziszentélyről, akkor én azt kiváncsian megsasolnám. Persze csak ha teis jónak látod.
Dominik
Én nem igazán ismerem a szobádat és a felszerelésed elemeit, viszont kiváncsi lennék rá, hogy a te szemszögedből milyen elemekkel sikerült elérned a Mozi hangzást.
Esetleg ha dobnál fel pár képet is a Moziszentélyről, akkor én azt kiváncsian megsasolnám. Persze csak ha teis jónak látod.
Dominik
- Den
- Kezdő Fórumlakó

"""De lehet minden a csúcson is: tökéletes térhatás, döbbenetes, soha nem tapasztalt dinamika és akusztikus párbeszédhang."""
Ezt kihagytad érdekes módon az idézet kimásolásból!
Hála saját magamnak és a mostanra elért felszerelésemnek, hogy már nem KELL semmin változtatnom és úgy kiismertem a saját processzorom működését, hogy semmit sem kell: kölcsönkérnem, nem kell szoftver, nem kell akarnom TOVÁBBLÉPNI, mert nincs hová feljebb, nem kell rew, nem kell görbéket néznem, nem kell mikrofon, nem kell umikot kölcsönkérnem és nem hívok meg senkit, hogy 65 ezerért- szerinte ingyen volt- beállítson a tarkómra néző subot. Most a 2 subom elöl a frontok mellett működnek hibátlanul. A gép sosem lesz ember, maximum emberszerű. Az én hallásomat és érzékszerveimet én birtoklom és nem kell semmilyen gépi grafikon, hogy megmutassa nekem mi a jó.
Ezekkel a legfinomabb állítási lehetőségekkel mindenki számára adott a lehetőség -ingyen-, hogy a saját elvárásait maximalizálhatja, kitárul a világ!
Persze a könnyebbik módszer a szoftver annak, aki nem szán rá időt, hogy kiismerje a saját processzorát, de a hallása az nem változik, a gép meg megmarad gépnek. Az egyéni látást, hallást nem tudja helyettesíteni semmi. Amit én egyénileg hallok- látok számomra az az azonnali mérvadó és nem egy műszer.
Az egyik szakember haver mesélte, hogy már számít arra, hogy ő beállítja a megrendelt házimozi hangzását és az alapból nem fog tetszeni a megrendelőnek!
Fapacinak: ezek szerint számodra ismeretlen technikai terepre invitáltalak Téged is. Remélem az üzletmeneted annyira jól megy még mindig, mint néhány évvel ezelőtt, amikor 10 nap kevés volt karácsony körül arra, hogy beállítsad nálam az akkori házimozimat!
Ezt kihagytad érdekes módon az idézet kimásolásból!
Hála saját magamnak és a mostanra elért felszerelésemnek, hogy már nem KELL semmin változtatnom és úgy kiismertem a saját processzorom működését, hogy semmit sem kell: kölcsönkérnem, nem kell szoftver, nem kell akarnom TOVÁBBLÉPNI, mert nincs hová feljebb, nem kell rew, nem kell görbéket néznem, nem kell mikrofon, nem kell umikot kölcsönkérnem és nem hívok meg senkit, hogy 65 ezerért- szerinte ingyen volt- beállítson a tarkómra néző subot. Most a 2 subom elöl a frontok mellett működnek hibátlanul. A gép sosem lesz ember, maximum emberszerű. Az én hallásomat és érzékszerveimet én birtoklom és nem kell semmilyen gépi grafikon, hogy megmutassa nekem mi a jó.
Ezekkel a legfinomabb állítási lehetőségekkel mindenki számára adott a lehetőség -ingyen-, hogy a saját elvárásait maximalizálhatja, kitárul a világ!
Persze a könnyebbik módszer a szoftver annak, aki nem szán rá időt, hogy kiismerje a saját processzorát, de a hallása az nem változik, a gép meg megmarad gépnek. Az egyéni látást, hallást nem tudja helyettesíteni semmi. Amit én egyénileg hallok- látok számomra az az azonnali mérvadó és nem egy műszer.
Az egyik szakember haver mesélte, hogy már számít arra, hogy ő beállítja a megrendelt házimozi hangzását és az alapból nem fog tetszeni a megrendelőnek!
Fapacinak: ezek szerint számodra ismeretlen technikai terepre invitáltalak Téged is. Remélem az üzletmeneted annyira jól megy még mindig, mint néhány évvel ezelőtt, amikor 10 nap kevés volt karácsony körül arra, hogy beállítsad nálam az akkori házimozimat!
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Mint leírtam el lehet mindent rontani: rossz dinamika, elcseszett párbeszédhang, kis térhatás.
De lehet minden a csúcson is: tökéletes térhatás, döbbenetes, soha nem tapasztalt dinamika és akusztikus párbeszédhang.
Lehet rajta dolgozni, hajrá.
Ennyit nem ér meg neked? Én is csak elkezdtem kisérletezni a távolságokkal és kiderült, hogy abszolút negatív és abszolút pozitív mértékben tudja befolyásolni az élményt.
Ugyanott ülök pontosan: 7.2.6.
Nálam elképesztően bejött ugyanúgy, mint a képprocesszor lenyűgöző hatása a kép nagyságára és minőségére. Kaptam a 2 okostojástól, akik azt sem tudták micsoda, de az csak szar lehet és ki kell kapcsolni alapból.
Aztán Zozi írta, hogy a Barco és a németek legnagyobb házimozisa is haszál képprocesszort, meg hogy milliókba kerül.
Én itt vettem 900- ért ezt a hang és egyben képprocesszort is.
Akinek büdös a saját felszerelésének kiismerése, az hívjon szakit, vagy vegye meg beállító kütyüt.
Én írtam egy lehetőséget, ami időigényes, de rendkívüli módon megéri a ráfordított időt. Amikor az ember rájön a távolságokkal történő variációkkal elért minőségbeli feljebblépés lehetőségeire, akkor leesik a tantusz, hogy bakfitty, eddig miért nem én jöttem rá!
Ha nem érdekel, mint pl Szepit, akkor nem foglalkozol vele. Ha velejéig fanatikus vagy, mint én, akkor írd le a pillanatnyi távokat és változtass rajta és hallani fogod a változást: dinamika- párbeszédhang-térhatás terén!
A frekvenciákat állítsd véglegesre és a teszthanggal a hangfalankénti hangerőt is. Utána írd le a távolságokat és kezdd el centinként állítani a távokat.
De lehet minden a csúcson is: tökéletes térhatás, döbbenetes, soha nem tapasztalt dinamika és akusztikus párbeszédhang.
Lehet rajta dolgozni, hajrá.
Ennyit nem ér meg neked? Én is csak elkezdtem kisérletezni a távolságokkal és kiderült, hogy abszolút negatív és abszolút pozitív mértékben tudja befolyásolni az élményt.
Ugyanott ülök pontosan: 7.2.6.
Nálam elképesztően bejött ugyanúgy, mint a képprocesszor lenyűgöző hatása a kép nagyságára és minőségére. Kaptam a 2 okostojástól, akik azt sem tudták micsoda, de az csak szar lehet és ki kell kapcsolni alapból.
Aztán Zozi írta, hogy a Barco és a németek legnagyobb házimozisa is haszál képprocesszort, meg hogy milliókba kerül.
Én itt vettem 900- ért ezt a hang és egyben képprocesszort is.
Akinek büdös a saját felszerelésének kiismerése, az hívjon szakit, vagy vegye meg beállító kütyüt.
Én írtam egy lehetőséget, ami időigényes, de rendkívüli módon megéri a ráfordított időt. Amikor az ember rájön a távolságokkal történő variációkkal elért minőségbeli feljebblépés lehetőségeire, akkor leesik a tantusz, hogy bakfitty, eddig miért nem én jöttem rá!
Ha nem érdekel, mint pl Szepit, akkor nem foglalkozol vele. Ha velejéig fanatikus vagy, mint én, akkor írd le a pillanatnyi távokat és változtass rajta és hallani fogod a változást: dinamika- párbeszédhang-térhatás terén!
A frekvenciákat állítsd véglegesre és a teszthanggal a hangfalankénti hangerőt is. Utána írd le a távolságokat és kezdd el centinként állítani a távokat.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Múltkor véletlenül elállítottam a bal surround hangszórót és olyan dinamika jött valahonnét, de nem tudtam, hogy honnan. Most már tudom.

Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.