Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Univerzális (tanítható) távirányítók

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Degeczi »

Nekem Thomsonban videóm van és tökéletesen vezérel minden - legaprócseprőbb - funkciót is, menüt... a Logitech. Vannak neves és noname cuccaim és az összesnek az összes funkciója HIBA NÉLKÜL működik a Logitechel. Sajnálom, hogy nálad ilyen probléma merült föl...

egy kicsit még elkínlódok vele, aztán meglátjuk
az legalábbis biztató, ha a videód jól működik - hátha mégis van vmi extra beállítás, amivel helyre lehet ezt is rakni

a katasztrofális JAVA szoftver helyett egyébként egy idő után már inkább a web-es felületen használtam, az lényegesen gyorsabb (az áttöltés persze ugyanolyan lassú, de legalább odáig gyorsabban, és lefagyás nélkül el lehet jutni)

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: tibike »

Szerintem ez valami Thomsonos hülyeség, mert más készüléknél még nem tapasztaltam ilyet.

aha, köszi, tartok tőle, h valóban erről van szó

a topik elején egyébként egy Thomson tanítható távvezérlőt ajánlottak, azzal biztosan nem lenne gond, eredetileg olyat kerestem volna - de már nem kapható

mindenesetre írtam a Logitech supportnak, kíváncsi vagyok a válaszukra (mert ha ez valóban ilyen általános gond a Thomson cuccokkal, nyilván tudnak a problémáról - akkor viszont illene figyelmeztetniük a vevőjelölteket...)

Igen, eredetileg én is azt a Thomson távot néztem én is, de aztán mivel nem lehet beszerezni - mint ahogy te is mondod - Logitech lett...

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Szerintem ez valami Thomsonos hülyeség, mert más készüléknél még nem tapasztaltam ilyet.

aha, köszi, tartok tőle, h valóban erről van szó

a topik elején egyébként egy Thomson tanítható távvezérlőt ajánlottak, azzal biztosan nem lenne gond, eredetileg olyat kerestem volna - de már nem kapható

mindenesetre írtam a Logitech supportnak, kíváncsi vagyok a válaszukra (mert ha ez valóban ilyen általános gond a Thomson cuccokkal, nyilván tudnak a problémáról - akkor viszont illene figyelmeztetniük a vevőjelölteket...)

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

hát nekem egyelőre 1%-on van ez a Logitech csoda, így ha nem sikerül megoldanom a gondom, Szeged környékén lesz egy eladó példány... 
A Thomson TV-mmel uis képtelenség tökéletesen összebékéltetni: a menüben léptető gombok csak egyetlen lépésre alkalmasak vele, utána leállnak, és vmi mást kell megnyomni.
Tehát ha pl lefelé lépek egyet a menüben, az még lehetséges, de utána nincs tovább, hiába nyomogatom a "lefelé" gombot... (a TV pedig jelzi közben az infra vételt, de valahogy mégis kiesett a szinkronból). Ilyenkor ha egy másik gombot (pl hangerő) nyomok meg, utána ismét lehet egyet lépni - majd megint leáll. Ha az eredeti távvezérlővel próbálnék ilyenkor léptetni, első lenyomásra arra sem reagál, de a másodikra már igen, és onnan kezdve visszaáll a normál működése.

A Logitech-el azonban sehogyan sem: hiába próbáltam az "ismétlés"-t 0 és 5 között állítgatni, vagy a "parancsközi késleltetést" növelni, de az eredeti távvezérlő "RAW" parancsának betanítása sem vezetett sikerre.
Érdekes módon a többi gombbal nincs ilyen gondja, a hangerő, csatornaváltás lépked folyamatosan, sőt, egy egyszerű "csatornalistát" kérve, ott az iránybillentyűk is működnek folyamatosan - de menüben nem...

Hát érdekes probléma és részemről nem tudom az okát. Nekem Thomsonban videóm van és tökéletesen vezérel minden - legaprócseprőbb - funkciót is, menüt... a Logitech. Vannak neves és noname cuccaim és az összesnek az összes funkciója HIBA NÉLKÜL működik a Logitechel.
Sajnálom, hogy nálad ilyen probléma merült föl... :kiraly:

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

A Thomson TV-mmel uis képtelenség tökéletesen összebékéltetni: a menüben léptető gombok csak egyetlen lépésre alkalmasak vele, utána leállnak, és vmi mást kell megnyomni.

Nem hiszem, hogy vígasztalna a dolog, de Thomsonok sajna ilyenek. Nekem anno a Thomson videomagnómmal volt pont ugyanilyen problémám. Nem találtam olyan távirányítót a sajátján kívül, ahol a csatornaváltás vagy bármi egyéb - akár a menüben lépkedés - folyamatosan működött volna. Ha egyszer egy fajta parancsot pl. menü le kaidtam, akkor azt mégegyszer már nem ismételte csak ha közben valami egészen mást is nyomtam neki..

sux... Szerintem ez valami Thomsonos hülyeség, mert más készüléknél még nem tapasztaltam ilyet.

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

hát nekem egyelőre 1%-on van ez a Logitech csoda, így ha nem sikerül megoldanom a gondom, Szeged környékén lesz egy eladó példány...

Tehát ha pl lefelé lépek egyet a menüben, az még lehetséges, de utána nincs tovább, hiába nyomogatom a "lefelé" gombot... (a TV pedig jelzi közben az infra vételt, de valahogy mégis kiesett a szinkronból). Ilyenkor ha egy másik gombot (pl hangerő) nyomok meg, utána ismét lehet egyet lépni - majd megint leáll. Ha az eredeti távvezérlővel próbálnék ilyenkor léptetni, első lenyomásra arra sem reagál, de a másodikra már igen, és onnan kezdve visszaáll a normál működése.

A Logitech-el azonban sehogyan sem: hiába próbáltam az "ismétlés"-t 0 és 5 között állítgatni, vagy a "parancsközi késleltetést" növelni, de az eredeti távvezérlő "RAW" parancsának betanítása sem vezetett sikerre.
Érdekes módon a többi gombbal nincs ilyen gondja, a hangerő, csatornaváltás lépked folyamatosan, sőt, egy egyszerű "csatornalistát" kérve, ott az iránybillentyűk is működnek folyamatosan - de menüben nem...

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

vajon mi lehet az az 1%?
Na szóval...

Van olyan device aminél valamivel lassabb a gyárinál a reakció idő, de valamelyest enged a táv. állítást és lehet gyorsítani. Nekem több eszköznél sikerült a lassúság problémát megfelelő gyorsaságra módosítani, de pl. a DVD egy kicsit így is lassabb, de teljesen megszokható - számomra nem jelenet gondot.

Mindenesetre 99%- ra értékelem a távot a következők miatt:
1. Nem sikerült rájönnöm - itt lehet, hogy csak én vagy a béna -, hogy a device-ok sorrendjét, ahogy a táv kijelzőjén követik egymást a felsorolásban, hogy lehetne megváltoztatni. Ahogy álígattam, úgy változott a sorrend, de tudatosan nem sikerült a végén kialakult sorrendet megváltoztatni.

2. A 'makró' funkcióknál, ha egy eseménysorozatban megváltoztatok egy paramétert - teszem azt a TV egyik általam használandó funkcióját - akkor ez a változás megtörténik az összes olyan 'makró'-ban amiben a TV, mint device megtalálható. Nem tudom, hogy ez mennyire egyértelmű ahogy leírtam és az is lehet, hogy ez tök természetes az univerzális távoknal. (Nekem ez az első ilyen távom.) Na most jut eszembe egy példa erre: Van egy TV nézés makróm ami tévé és erősítő használatból áll. Ebben a táv. 4 színes gombjának a TXT funkciójit adtam. Aztán csináltam egy DVD nézés makrót amiben erősítő, tévé és DVD van. A távirányítón a 4 színes gombot felokosítom 1-1 DVD funkcióra, de mivel ebben is benne van a tévé így az előző - tévé nézés - makró tévé txt- jének színes gomb beállítása is megjelenik. Tehát itt a 4 színes gombnak már 2-2 funkciója van egyszerre. Ha itt kitörlöm a 2-2 funkció közül azokat amik a tévé txt- re vonatkozik akkor ezek a funkciók ezzel egyetemben törlődnek a tévé nézés makróból is ahol viszont szükség lenne rá.
Na szóval ez a kettő bajom van, ha egyáltalán meg lehet érteni a leírásomat.

Esetleg harmadik bibinek felhozhatnám, hogy a szoftver gyakran kifagy hibával és elég lassú és macerás így neten keresztül az installálás. Én valahogy úgy csináltam volna meg a szoftvert, hogy az adatbázisból a nekem kellő eszközök adatait és az általam megtanított funkciókat a gépemen tárolódnának és csak ez az adatbázis szinkronizálódna esetleg időnként a Logitech nagy adatbázisával. Így kényelmesebb lenne az állítgatás.

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Balha »

vajon mi lehet az az 1%?
...

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Torzonborz »

Na, úgy érzem, hogy véget ért nálam a Logitech 525 teszt időszaka. Pici dolgot leszámítva szuper jó   99%
mi az a pici?

Nekem is fúrja az oldalamat a kíváncsiság!

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Na, úgy érzem, hogy véget ért nálam a Logitech 525 teszt időszaka. Pici dolgot leszámítva szuper jó 99%
mi az a pici?
...

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Na, úgy érzem, hogy véget ért nálam a Logitech 525 teszt időszaka. Pici dolgot leszámítva szuper jó 99%

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heló Nektek! 
Három napja a Pronto Neo-m menürendszerét építgetem 
Csak a fantázia, meg a türelem szabja a határt, az ikonok igényes megrajzolása kicsit lassan halad.

Eddig minden tetszik, de a kijelzője háttérvilágítás nélkül kicsit sötét, a háttérvilágítást meg csak időnként használom, hogy ne szíjja. Van valakinek tapasztalata, hogy meddig birik az elemek?

zára: (128 $ + post)

hol került ennyibe? ... és mennyi a "post"

Én a B&H-nál vettem (NYC), akkor ez volt a legolcsóbb, de azóta már láttam 100 alatt is. A postaköltség 33$ volt, a hazai ÁFA 32$, vám 0, postai kezelési kltsg 990Ft, így tokkal-vonóval 42e Ft volt. Itthol bruttó 69 e Ft-ért láttam a legolcsóbban.

Biztos, hogy nagyon tuti a táv, de ennyit nekem egy táv sem érne - persze mindenkinek szíve joga, hogy melyiket veszi. Ez a 20k körüli ár a max. amit szánni tudtam vagy szerettem volna egy ilyenre. A pár napos gyűrés alatt még nem találkoztam olyan felmerült igénnyel amit ne lehetett volna a Logitechel megoldani...

szivar
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: szivar »

Heló Nektek! 
Három napja a Pronto Neo-m menürendszerét építgetem 
Csak a fantázia, meg a türelem szabja a határt, az ikonok igényes megrajzolása kicsit lassan halad.

Eddig minden tetszik, de a kijelzője háttérvilágítás nélkül kicsit sötét, a háttérvilágítást meg csak időnként használom, hogy ne szíjja. Van valakinek tapasztalata, hogy meddig birik az elemek?

zára: (128 $ + post)

hol került ennyibe? ... és mennyi a "post"

Én a B&H-nál vettem (NYC), akkor ez volt a legolcsóbb, de azóta már láttam 100 alatt is. A postaköltség 33$ volt, a hazai ÁFA 32$, vám 0, postai kezelési kltsg 990Ft, így tokkal-vonóval 42e Ft volt. Itthol bruttó 69 e Ft-ért láttam a legolcsóbban.

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

inkább a logitech kell, mert szeretem érezni, hogy mitnyomok
...

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

én is ilyet akarok :taps:
ööö, Sunwavet vagy Logitechet? :kiraly:

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

én is ilyet akarok :kiraly:
...

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Párom meglepett névnapomra egy Sunwave SRC-3000 távirgányítóval! :taps: Persze előtte kapott némi indíttatást.... :kiraly:

Ha majd komolyabban megismerkedtem vele, írok róla bővebben, hátha érdekel mást is.

Elsőre nagyon szimpi.

Mennyire zavaró, hogy a gombokat nem érzed az ujjaddal, könnyen meg lehet szokni? Nem nyomkodod állandóan félre? Engem ez tart csak vissza egyedül, hogy ilyet vegyek...

Abszolút nem zavaró, pedig megmondom őszintén én is féltem ettől, de nagyon bejött!
Szerintem megszokás kérdése a dolog.
Pedig még csak pár napja használom.

hav
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: hav »

Párom meglepett névnapomra egy Sunwave SRC-3000 távirgányítóval! :kiraly: Persze előtte kapott némi indíttatást....

Ha majd komolyabban megismerkedtem vele, írok róla bővebben, hátha érdekel mást is.

Elsőre nagyon szimpi.

Mennyire zavaró, hogy a gombokat nem érzed az ujjaddal, könnyen meg lehet szokni? Nem nyomkodod állandóan félre? Engem ez tart csak vissza egyedül, hogy ilyet vegyek...
TV: Sony 40v3000, videó: JVC xy, Erősítő: H/K 132, játékosok: Pioneer DV2850-s, Yamada DVX-6600(newage V15), Front: HECO VITAS 600, surrond: HECO VITAS 300, Center: HECO VITAS CENTER 2, mély: Yamaha YST-SW225, Kábel: DVD komponens kábel: Profigold Vision PGV332, DVD hangkábel: Bandridge AL481 koax, Hangfalkábelek: M'N'C Maniac Sound System

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Torzonborz »

vazz, lekéstem
:kiraly: Én is lekéstem, pedig pont ezzel a távval szemezek egy ideje... Ennyiért best buy!

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

vazz, lekéstem
Pedig tuti vétel lett volna. Egyre jobban tetszik a táv...

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

vazz, lekéstem
...

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Na  a fene megeszi...Véletlenül kaptam még egyet!!   :kiraly: Ha valakinek esetleg kéne,14ért viheti.

eladva, +veszem
megy privi!

:taps:

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Na a fene megeszi...Véletlenül kaptam még egyet!! Ha valakinek esetleg kéne,14ért viheti.

eladva, +veszem
megy privi!
gordon314.fw.hu

tibike
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Asszem,benevezek egyre...Teszt:
http://www.trustedreviews.com/article.a ... &page=4808

vettél végül???

sztem a tudása mellett nagyon jól néz ki, olyan "minőséginek" tűnik, de a rendelése előtt azért szívesen hallanék valami személyes beszámolót

(az új tv-m távja valami rettenetes gagyi , tegyek fel róla egy képet? )

Vettem,épp ma hoztam el.Próbálgatom....Eddig tetszik,bár elsőre vagy félórát szívtam vele,amíg összerendezgettem a funkciókat...Meglepően könnyű,ez se utolsó szempont...Szép.Az nagyon tetszik,hogy bármilyen gombot bármire át lehet nevezni,tanítani...Mindjárt fel is cseréltem a VOLUME és a channel gombokat,nekem jobban kézreesik,ha jobboldalt van a VOL UP/DOWN.. :taps:
Jó ez az Activities dolog,egy gombnyomás,és mindent beüzemel,bemenetre állít,proji,DVD,erősítő,AV input,proji input,stb...Még finomítgatom!!De eddig ajánlott a dolog...És nem is drága sztem,ezért a tudásért.

Na a fene megeszi...Véletlenül kaptam még egyet!!
Ha valakinek esetleg kéne,14ért viheti.

A francba, kaphattad volna pár nappal hamarabb is :kiraly:

Egyébként - bár még finomítgatom -, de nagyon jó a kezdeti nehézségek után. Bár egy kicsit macerás így neten keresztűl álligatni, de tényleg TELJESEN testre lehet szabni.

14- ért tuti vétel...

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Asszem,benevezek egyre...Teszt:
http://www.trustedreviews.com/article.a ... &page=4808

vettél végül???

sztem a tudása mellett nagyon jól néz ki, olyan "minőséginek" tűnik, de a rendelése előtt azért szívesen hallanék valami személyes beszámolót

(az új tv-m távja valami rettenetes gagyi , tegyek fel róla egy képet? )

Vettem,épp ma hoztam el.Próbálgatom....Eddig tetszik,bár elsőre vagy félórát szívtam vele,amíg összerendezgettem a funkciókat...Meglepően könnyű,ez se utolsó szempont...Szép.Az nagyon tetszik,hogy bármilyen gombot bármire át lehet nevezni,tanítani...Mindjárt fel is cseréltem a VOLUME és a channel gombokat,nekem jobban kézreesik,ha jobboldalt van a VOL UP/DOWN.. :kiraly:
Jó ez az Activities dolog,egy gombnyomás,és mindent beüzemel,bemenetre állít,proji,DVD,erősítő,AV input,proji input,stb...Még finomítgatom!!De eddig ajánlott a dolog...És nem is drága sztem,ezért a tudásért.

Na a fene megeszi...Véletlenül kaptam még egyet!! :taps:
Ha valakinek esetleg kéne,14ért viheti.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”