Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

viragok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 41

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: viragok »

Sziasztok!
Szeretném megoldani, hogy a disney+, hbomax-on nézett filmeket egy régebbi hdmi-s tévére tükrözzem. Vettem egy mirrorscreen hdmi adaptert de sajnos másolásvédelem miatt nem engedi. Csak a youtube megy rajta. Esetleg valami másik kütyü amivel megoldható?

kistilli1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: kistilli1980 »

Köszönöm a segítséget mindenkinek, megpróbálkozok azokkal amiket írtatok.
Üdv. Zoli

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

kistilli1980 írta:
2022.09.06., kedd 21:01
Sziasztok.
Tud valaki segíteni? Van egy Onkyo tx-nr 609 hm erősítőm. Hdmi-n rákötöttem a settop box-ot, a ps3-at, de a számítógépnek a képe nem jelenik meg. Próbáltam más bemenetbe dugni, de sehol nincs kép. A box és a ps tök jó de a pc nem. A hdmi outot értelemszerűen bekötöttem. Köszönöm.
A videó kártya beállításaival lesz szerintem a gond. Állítsd át a felbontást, a mintavételezést, a frissítési frekvenciát, a dinamika tartományt, a színmélységet. Az Onkyo-d 1.4a-es HDMI-vel van ellátva, tehát a HDR és társai eleve kizárt. Nem értek annyira a pc-hez, de kezdetnek tedd EDID-re (ha lehet), hogy a cuccok saját maguk tudják egymással "lemeccselni", melyik mit és hogyan támogat, s ennek megfelelően ad majd ki jelet a forrás. Vagy állítsd manuálisan 1920x1080/24p-re, 4:2:0 mellett, SDR-ben, 8 bitre! Ennek mennie kell.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

kistilli1980 írta:
2022.09.07., szer. 09:32
Az erősítő hdmi kimenet jó mert az osd is kimegy a tv-re, meg a tv box és a ps3 képe is “átmegy” az erősítőn.
Én arról beszéltem, hogy a pc kábelét dugd a tv box vagy a ps3 csatlakozójába (tehát bemenetbe, nem kimenetbe) mert azok jól működnek elmondásod szerint. Vagy a tv boxot vagy a ps3-at dugd abba a csatiba, amiben a pc nem működik. Ezzel kipróbálhatod hogy mindegyik hdmi bemenet működik-e jól. Érzékeny szerkezetek ezek, simán tönkremehet egy bemenet úgy, hogy a többi még ettől független működik.
kistilli1980 írta:
Ja igen, közvetlen a tv-be dugva megy a gép, de a filmek miatt ( dolby, dts ) szeretném ha az erősítőn keresztül menne. Kezdek kiborulni :smile51:
Meg kell nézni az erősítő beállításait,meg a windows beállításokat. Simán lehet az is, hogy a driverrel vagy a windows-al van gond és az erősítőnek semmi baja. Végig kell játszani amit írtam, és le kell szűkíteteni a hibát.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

kistilli1980 írta:
Kezdek kiborulni :smile51:
PC hdmi kimenet beállításokat néznem meg, lehet, hogy nem eszi a frissítési frekvenciát az erősítő. (az osd miatt ujragenerálja a jelet, próbaképp az se rossz, ha az osd - t letiltod és ha van hdmi passtrough akkor azt bekapcsolod. Nálam egyszerű denonnal egyébként jobb, folyékonyabb a kép osd nélkül)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

kistilli1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A hdmi panel gariba volt cserélve az előző tulajnál, úgyhogy az is jó
Az erősítő hdmi kimenet jó mert az osd is kimegy a tv-re, meg a tv box és a ps3 képe is “átmegy” az erősítőn. Próbáltam már másik kábelt is. A tv egy új 4k LG. Ja igen, közvetlen a tv-be dugva megy a gép, de a filmek miatt ( dolby, dts ) szeretném ha az erősítőn keresztül menne. Kezdek kiborulni :smile51:
Üdv. Zoli

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

kistilli1980 írta:
Sziasztok.
Tud valaki segíteni? Van egy Onkyo tx-nr 609 hm erősítőm. Hdmi-n rákötöttem a settop box-ot, a ps3-at, de a számítógépnek a képe nem jelenik meg. Próbáltam más bemenetbe dugni, de sehol nincs kép. A box és a ps tök jó de a pc nem. A hdmi outot értelemszerűen bekötöttem. Köszönöm.
Szokásos, próbáld meg a gépet direktbe kötni a tv-re. Ezzel kiderül, hogy most a tv a rossz, vagy a pc. Próbáld a gépet rákötni azokra a csatlakozókra, ahol a ps3 meg a set top box ad képet. Ezzel kiderülhet ismét, hogy a port rossz, ahova a pc-t dugtad, vagy a pc nem ad ki jelet. Le lehet ezt szűkíteni szépen.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 863

Hozzászólás Szerző: tottyi »

kistilli1980 írta:
Sziasztok.
Onkyo-nal eleg gyakori szokott lenni, hogy a HDMI panel kieg, esetleg probald csak tv-re rakotni, hogy mukodik-e az erosito HDMI panelje.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

kistilli1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok.
Üdv. Zoli

almera36
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: almera36 »

ZolaBA írta:
2022.07.31., vas. 19:32
almera36 írta:
2022.07.31., vas. 17:23
Az előfizetés nem baj, fizetek 10 ezret is, az asszony megőrjít, hogy nincs Tv.
Tv előfizetés + hozzá való settopbox? ;)

Lejjebb írtam, hogy nincs kábeltévé nálunk. Tehát kábeles internet sincs. Mivel csak sim kártyás modemunk van, ezért Iptv se lehet hiába eléggé stabil a netünk.

Maradnak az alkalmazások sajnos.

Parabola antenna lehetne,de az asszony nem akarja elcsúfitani az új házat...

BoRRoNeo tanácsa az itt ott az jónak tűnik csak tuti infó kéne,hogy telepíthető a médialejátszóra.

Xiaomi mi box S elég olcsó, de ha nem telepíthető rá akkor szívás.

Hát itt tartok:)
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

almera36 írta:
2022.07.31., vas. 17:23
Tv előfizetés + hozzá való settopbox? ;)

almera36
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

BoRRoNeo írta:
2022.07.31., vas. 15:42
almera36 írta:
2022.07.31., vas. 13:06
Vezeték nélkül nem fog menni, mert a Telekom letiltja a tükrözést. Azt nem tudom, hogy vezetéken megy-e. Ha tévét akarsz nézni, akkor más megoldást kell választanod. Például olyan médialejátszó, amire felmegy az ittott.tv de arra külön elő kell fizetni.

Köszönöm szépen! Akkor tükrözés nem játszik, legalább egy dolog kizárva. Veszek egy kábelt és kipróbálom,mert van használaton kívüli telefon több is, csak sajna legalább 4 méteres kell.

Ha nem jönne össze, médialejátszó mondjuk 50 (esetleg 100) ezerig? Mit javasolnál?
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

almera36 írta:
2022.07.31., vas. 13:06
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Hogy tudom átvinni az androidos (Huawei) telefonomon futó Telekom Tv go képét és hangját a Marantz 6014 erősítőre? Tv nincs, projektoron szeretném nézni.

Nincs kábel Tv nálunk így csak ezt találtam,hogy legyenek Tv adásaink. Nem találtam olyan okositot se amire lehetne tvgo alkalmazást tenni. A Telekom oldala szerint is csak laptop, tablet és telefon jöhet szóba.
Gondolom Usb C-hdmi kábel átviszi, de jobb lenne vezeték nélkül.

Köszönöm!
Vezeték nélkül nem fog menni, mert a Telekom letiltja a tükrözést. Azt nem tudom, hogy vezetéken megy-e. Ha tévét akarsz nézni, akkor más megoldást kell választanod. Például olyan médialejátszó, amire felmegy az ittott.tv de arra külön elő kell fizetni.

almera36
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Hogy tudom átvinni az androidos (Huawei) telefonomon futó Telekom Tv go képét és hangját a Marantz 6014 erősítőre? Tv nincs, projektoron szeretném nézni.

Nincs kábel Tv nálunk így csak ezt találtam,hogy legyenek Tv adásaink. Nem találtam olyan okositot se amire lehetne tvgo alkalmazást tenni. A Telekom oldala szerint is csak laptop, tablet és telefon jöhet szóba.
Gondolom Usb C-hdmi kábel átviszi, de jobb lenne vezeték nélkül.

Köszönöm!

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

ZolaBA írta:
2022.06.13., hétf. 04:49
A távirányítón van egy DVI/HDMI gomb, azt kell megnyomni.
Több felbontást tud (576p, 720p, 1080i), ha többször nyomod egymás után akkor azok között váltogat.
Köszi, ezzel próbálkoztam, de csak egy megállni tilos tábla jött fel a sarokba, kép nem. sad.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
2022.06.12., vas. 23:55
A lényeg, hogy egy villámcsapás miatt le kellett cserélnem a réges-régi plazmatv-nket, és most először van olyan tv-m, amiben van HDMI-bemenet, sőt, csak az van. Összekötöttem a Cambridge Audio DVD89 c. lejátszóval, de sajnos nem megy át a jel a tv-be.
A távirányítón van egy DVI/HDMI gomb, azt kell megnyomni.
Több felbontást tud (576p, 720p, 1080i), ha többször nyomod egymás után akkor azok között váltogat.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Nem biztos, hogy a legjobb topikba írok, de jobbat nem találtam, hiába kerestem dvd-lejátszókról szólót. Csak most érkeztem a 21. századba, bár meglepődtem, amikor most keresgéltem, hogy milyen sok dvd-játszót árulnak a botokban.

A lényeg, hogy egy villámcsapás miatt le kellett cserélnem a réges-régi plazmatv-nket, és most először van olyan tv-m, amiben van HDMI-bemenet, sőt, csak az van. Összekötöttem a Cambridge Audio DVD89 c. lejátszóval, de sajnos nem megy át a jel a tv-be. Ma kipróbáltam alaposan egy másik monitorral is, és azt tapasztaltam, hogy sem a DVI, sem a HDMI kimeneten nem megy jel a megjelenítőbe. Egyedül a komponens kimenet látszik, de az ma már nem az igazi.
Feltúrtam a manualt és a beállítási lehetőségeket, de nem találtam megoldást. Ezt a gépet 100 éve vettem használtan, az is lehet, hogy ezek a kimenetek sosem működtek. Azért tapasztalat híján szeretnék érdeklődni, van-e valamilyen varázslat, amit elmulasztottam megcsinálni ahhoz hogy legyen kép a HDMI-dróton is.

Ha nincs, akkor jön a dilemma, hogy érdemes-e ebbe a gépbe bármennyi pénzt is fektetni a szervizben (ha igen, akkor hol?), vagy más irányokba elindulni (új, esetleg blue-ray lejátszó? komponens-HDMI átalakító?). A baj leginkább az, hogy van egy halom dvd itthon. Igaz, nagyon ritkán vettük elő mostanában akármelyiket is, de a lehetőséget azért szeretném megtartani a megnézésükhöz.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 409

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Quetz írta:
2022.05.23., hétf. 14:30
greenbio írta:
2022.05.23., hétf. 13:05
sziasztok!

mozi A-B teszthez keresek referencia szintű kép ill. hanganyagot. max 1080p és DTS-HD vagy Dolby True HD hangsávval. melyik az a film/sorozatrész amiben lenne egy ilyen tesztre alkalmas?
köszi
Dolby, DTS:X és IMAX demók: https://thedigitaltheater.com/dolby-trailers/
ez szuper, köszi. esetleg valami ami film, sorozat és emlékezetes minőségű hang és kép?

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

greenbio írta:
2022.05.23., hétf. 13:05
sziasztok!

mozi A-B teszthez keresek referencia szintű kép ill. hanganyagot. max 1080p és DTS-HD vagy Dolby True HD hangsávval. melyik az a film/sorozatrész amiben lenne egy ilyen tesztre alkalmas?
köszi
Dolby, DTS:X és IMAX demók: https://thedigitaltheater.com/dolby-trailers/
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 409

Hozzászólás Szerző: greenbio »

sziasztok!

köszi

viragok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: viragok »

Sziasztok!

Segítséget kérnék egy Marmitek Connect AE 24 2.0
Hdmi audio leválasztó beüzemelésével kapcsolatban. Nem sikerül a vetítő képét megjelenítenem a kütyü közbeiktatásával. Próbáltam egy sony fhd tévével is és azzal tökéletesen működik. Lehet, hogy valami kompatibilitási hiba van a vetítő és a marmitek között?
Lejátszók: zidoo z9s és dune pro 4k
Vetítő: epson tw9400
Audioquest hdmi kábelek

Ha valaki tud segíteni, szívesen veszem.

Memoris
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Memoris »

-KP- írta:
2022.04.27., szer. 18:41
Ha az a célod, hogy a frontokat kötöd a Yamahára és a többi csatornát a Pioneer-re, azt úgy nem lehet. 7.1.4-es felállás esetén a hátsó surroundot tudod teljesítményerősítővel hajtani, a többi 9 csatornát az avr hajtja. Benne van a manualban, 70. oldal. Ráadásul a Yamaha erősítő sincs igazán felkészítve arra, hogy előerősített jelet fogadjon.
Nagyon köszönöm leborulok.gif

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Memoris írta:
2022.04.27., szer. 15:54
-KP- írta:
2022.04.27., szer. 14:18
Milyen hm erősítő? milyen sztereó erősítő? mik a hangfalak típusai?
HM: Pio LX504
Sztereó erősítő: Yamaha N-R303
Elac hangfalak

Köszönöm :smile53:
Ha az a célod, hogy a frontokat kötöd a Yamahára és a többi csatornát a Pioneer-re, azt úgy nem lehet. 7.1.4-es felállás esetén a hátsó surroundot tudod teljesítményerősítővel hajtani, a többi 9 csatornát az avr hajtja. Benne van a manualban, 70. oldal. Ráadásul a Yamaha erősítő sincs igazán felkészítve arra, hogy előerősített jelet fogadjon.

Memoris
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Memoris »

-KP- írta:
2022.04.27., szer. 14:18
HM: Pio LX504
Sztereó erősítő: Yamaha N-R303
Elac hangfalak

Köszönöm :smile53:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Memoris írta:
2022.04.27., szer. 12:01
Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, hogy nekem laikusnak elmondjátok (azaz kicsit szájbarágósan), hogyan kellene Atmos (mondjuk 7.1.4) hangrendszert kiépíteni HM erősító mellett egy sztereó erősítő segítségével?
Hálásan köszönöm.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”