Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Re: Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Szeretném megoldani, hogy a disney+, hbomax-on nézett filmeket egy régebbi hdmi-s tévére tükrözzem. Vettem egy mirrorscreen hdmi adaptert de sajnos másolásvédelem miatt nem engedi. Csak a youtube megy rajta. Esetleg valami másik kütyü amivel megoldható?
Szeretném megoldani, hogy a disney+, hbomax-on nézett filmeket egy régebbi hdmi-s tévére tükrözzem. Vettem egy mirrorscreen hdmi adaptert de sajnos másolásvédelem miatt nem engedi. Csak a youtube megy rajta. Esetleg valami másik kütyü amivel megoldható?
- kistilli1980
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 18
Köszönöm a segítséget mindenkinek, megpróbálkozok azokkal amiket írtatok.
Üdv. Zoli
A videó kártya beállításaival lesz szerintem a gond. Állítsd át a felbontást, a mintavételezést, a frissítési frekvenciát, a dinamika tartományt, a színmélységet. Az Onkyo-d 1.4a-es HDMI-vel van ellátva, tehát a HDR és társai eleve kizárt. Nem értek annyira a pc-hez, de kezdetnek tedd EDID-re (ha lehet), hogy a cuccok saját maguk tudják egymással "lemeccselni", melyik mit és hogyan támogat, s ennek megfelelően ad majd ki jelet a forrás. Vagy állítsd manuálisan 1920x1080/24p-re, 4:2:0 mellett, SDR-ben, 8 bitre! Ennek mennie kell.kistilli1980 írta: ↑2022.09.06., kedd 21:01Sziasztok.
Tud valaki segíteni? Van egy Onkyo tx-nr 609 hm erősítőm. Hdmi-n rákötöttem a settop box-ot, a ps3-at, de a számítógépnek a képe nem jelenik meg. Próbáltam más bemenetbe dugni, de sehol nincs kép. A box és a ps tök jó de a pc nem. A hdmi outot értelemszerűen bekötöttem. Köszönöm.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Én arról beszéltem, hogy a pc kábelét dugd a tv box vagy a ps3 csatlakozójába (tehát bemenetbe, nem kimenetbe) mert azok jól működnek elmondásod szerint. Vagy a tv boxot vagy a ps3-at dugd abba a csatiba, amiben a pc nem működik. Ezzel kipróbálhatod hogy mindegyik hdmi bemenet működik-e jól. Érzékeny szerkezetek ezek, simán tönkremehet egy bemenet úgy, hogy a többi még ettől független működik.kistilli1980 írta: ↑2022.09.07., szer. 09:32Az erősítő hdmi kimenet jó mert az osd is kimegy a tv-re, meg a tv box és a ps3 képe is “átmegy” az erősítőn.
Meg kell nézni az erősítő beállításait,meg a windows beállításokat. Simán lehet az is, hogy a driverrel vagy a windows-al van gond és az erősítőnek semmi baja. Végig kell játszani amit írtam, és le kell szűkíteteni a hibát.kistilli1980 írta: ↑2022.09.07., szer. 09:32Ja igen, közvetlen a tv-be dugva megy a gép, de a filmek miatt ( dolby, dts ) szeretném ha az erősítőn keresztül menne. Kezdek kiborulni![]()
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
PC hdmi kimenet beállításokat néznem meg, lehet, hogy nem eszi a frissítési frekvenciát az erősítő. (az osd miatt ujragenerálja a jelet, próbaképp az se rossz, ha az osd - t letiltod és ha van hdmi passtrough akkor azt bekapcsolod. Nálam egyszerű denonnal egyébként jobb, folyékonyabb a kép osd nélkül)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- kistilli1980
- Kezdő Fórumlakó
A hdmi panel gariba volt cserélve az előző tulajnál, úgyhogy az is jó
Az erősítő hdmi kimenet jó mert az osd is kimegy a tv-re, meg a tv box és a ps3 képe is “átmegy” az erősítőn. Próbáltam már másik kábelt is. A tv egy új 4k LG. Ja igen, közvetlen a tv-be dugva megy a gép, de a filmek miatt ( dolby, dts ) szeretném ha az erősítőn keresztül menne. Kezdek kiborulni
Az erősítő hdmi kimenet jó mert az osd is kimegy a tv-re, meg a tv box és a ps3 képe is “átmegy” az erősítőn. Próbáltam már másik kábelt is. A tv egy új 4k LG. Ja igen, közvetlen a tv-be dugva megy a gép, de a filmek miatt ( dolby, dts ) szeretném ha az erősítőn keresztül menne. Kezdek kiborulni

Üdv. Zoli
- -KP-
- V.I.P.
Szokásos, próbáld meg a gépet direktbe kötni a tv-re. Ezzel kiderül, hogy most a tv a rossz, vagy a pc. Próbáld a gépet rákötni azokra a csatlakozókra, ahol a ps3 meg a set top box ad képet. Ezzel kiderülhet ismét, hogy a port rossz, ahova a pc-t dugtad, vagy a pc nem ad ki jelet. Le lehet ezt szűkíteni szépen.kistilli1980 írta: ↑2022.09.06., kedd 21:01Sziasztok.
Tud valaki segíteni? Van egy Onkyo tx-nr 609 hm erősítőm. Hdmi-n rákötöttem a settop box-ot, a ps3-at, de a számítógépnek a képe nem jelenik meg. Próbáltam más bemenetbe dugni, de sehol nincs kép. A box és a ps tök jó de a pc nem. A hdmi outot értelemszerűen bekötöttem. Köszönöm.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Onkyo-nal eleg gyakori szokott lenni, hogy a HDMI panel kieg, esetleg probald csak tv-re rakotni, hogy mukodik-e az erosito HDMI panelje.kistilli1980 írta: ↑2022.09.06., kedd 21:01Sziasztok.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- kistilli1980
- Kezdő Fórumlakó
Sziasztok.
Üdv. Zoli
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 30
Lejjebb írtam, hogy nincs kábeltévé nálunk. Tehát kábeles internet sincs. Mivel csak sim kártyás modemunk van, ezért Iptv se lehet hiába eléggé stabil a netünk.
Maradnak az alkalmazások sajnos.
Parabola antenna lehetne,de az asszony nem akarja elcsúfitani az új házat...
BoRRoNeo tanácsa az itt ott az jónak tűnik csak tuti infó kéne,hogy telepíthető a médialejátszóra.
Xiaomi mi box S elég olcsó, de ha nem telepíthető rá akkor szívás.
Hát itt tartok:)
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
- ZolaBA
- Törzsvendég
Tv előfizetés + hozzá való settopbox?

- almera36
- Kezdő Fórumlakó
Köszönöm szépen! Akkor tükrözés nem játszik, legalább egy dolog kizárva. Veszek egy kábelt és kipróbálom,mert van használaton kívüli telefon több is, csak sajna legalább 4 méteres kell.
Az előfizetés nem baj, fizetek 10 ezret is, az asszony megőrjít, hogy nincs Tv.
Ha nem jönne össze, médialejátszó mondjuk 50 (esetleg 100) ezerig? Mit javasolnál?
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
Vezeték nélkül nem fog menni, mert a Telekom letiltja a tükrözést. Azt nem tudom, hogy vezetéken megy-e. Ha tévét akarsz nézni, akkor más megoldást kell választanod. Például olyan médialejátszó, amire felmegy az ittott.tv de arra külön elő kell fizetni.almera36 írta: ↑2022.07.31., vas. 13:06Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Hogy tudom átvinni az androidos (Huawei) telefonomon futó Telekom Tv go képét és hangját a Marantz 6014 erősítőre? Tv nincs, projektoron szeretném nézni.
Nincs kábel Tv nálunk így csak ezt találtam,hogy legyenek Tv adásaink. Nem találtam olyan okositot se amire lehetne tvgo alkalmazást tenni. A Telekom oldala szerint is csak laptop, tablet és telefon jöhet szóba.
Gondolom Usb C-hdmi kábel átviszi, de jobb lenne vezeték nélkül.
Köszönöm!
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
Sziasztok!
Hogy tudom átvinni az androidos (Huawei) telefonomon futó Telekom Tv go képét és hangját a Marantz 6014 erősítőre? Tv nincs, projektoron szeretném nézni.
Nincs kábel Tv nálunk így csak ezt találtam,hogy legyenek Tv adásaink. Nem találtam olyan okositot se amire lehetne tvgo alkalmazást tenni. A Telekom oldala szerint is csak laptop, tablet és telefon jöhet szóba.
Köszönöm!
Köszönöm!
Köszi, ezzel próbálkoztam, de csak egy megállni tilos tábla jött fel a sarokba, kép nem.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- ZolaBA
- Törzsvendég
A távirányítón van egy DVI/HDMI gomb, azt kell megnyomni.
Több felbontást tud (576p, 720p, 1080i), ha többször nyomod egymás után akkor azok között váltogat.
Nem biztos, hogy a legjobb topikba írok, de jobbat nem találtam, hiába kerestem dvd-lejátszókról szólót. Csak most érkeztem a 21. századba, bár meglepődtem, amikor most keresgéltem, hogy milyen sok dvd-játszót árulnak a botokban.
A lényeg, hogy egy villámcsapás miatt le kellett cserélnem a réges-régi plazmatv-nket, és most először van olyan tv-m, amiben van HDMI-bemenet, sőt, csak az van. Összekötöttem a Cambridge Audio DVD89 c. lejátszóval, de sajnos nem megy át a jel a tv-be. Ma kipróbáltam alaposan egy másik monitorral is, és azt tapasztaltam, hogy sem a DVI, sem a HDMI kimeneten nem megy jel a megjelenítőbe. Egyedül a komponens kimenet látszik, de az ma már nem az igazi.
Feltúrtam a manualt és a beállítási lehetőségeket, de nem találtam megoldást. Ezt a gépet 100 éve vettem használtan, az is lehet, hogy ezek a kimenetek sosem működtek. Azért tapasztalat híján szeretnék érdeklődni, van-e valamilyen varázslat, amit elmulasztottam megcsinálni ahhoz hogy legyen kép a HDMI-dróton is.
Ha nincs, akkor jön a dilemma, hogy érdemes-e ebbe a gépbe bármennyi pénzt is fektetni a szervizben (ha igen, akkor hol?), vagy más irányokba elindulni (új, esetleg blue-ray lejátszó? komponens-HDMI átalakító?). A baj leginkább az, hogy van egy halom dvd itthon. Igaz, nagyon ritkán vettük elő mostanában akármelyiket is, de a lehetőséget azért szeretném megtartani a megnézésükhöz.
A lényeg, hogy egy villámcsapás miatt le kellett cserélnem a réges-régi plazmatv-nket, és most először van olyan tv-m, amiben van HDMI-bemenet, sőt, csak az van. Összekötöttem a Cambridge Audio DVD89 c. lejátszóval, de sajnos nem megy át a jel a tv-be. Ma kipróbáltam alaposan egy másik monitorral is, és azt tapasztaltam, hogy sem a DVI, sem a HDMI kimeneten nem megy jel a megjelenítőbe. Egyedül a komponens kimenet látszik, de az ma már nem az igazi.
Feltúrtam a manualt és a beállítási lehetőségeket, de nem találtam megoldást. Ezt a gépet 100 éve vettem használtan, az is lehet, hogy ezek a kimenetek sosem működtek. Azért tapasztalat híján szeretnék érdeklődni, van-e valamilyen varázslat, amit elmulasztottam megcsinálni ahhoz hogy legyen kép a HDMI-dróton is.
Ha nincs, akkor jön a dilemma, hogy érdemes-e ebbe a gépbe bármennyi pénzt is fektetni a szervizben (ha igen, akkor hol?), vagy más irányokba elindulni (új, esetleg blue-ray lejátszó? komponens-HDMI átalakító?). A baj leginkább az, hogy van egy halom dvd itthon. Igaz, nagyon ritkán vettük elő mostanában akármelyiket is, de a lehetőséget azért szeretném megtartani a megnézésükhöz.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
ez szuper, köszi. esetleg valami ami film, sorozat és emlékezetes minőségű hang és kép?Quetz írta: ↑2022.05.23., hétf. 14:30Dolby, DTS:X és IMAX demók: https://thedigitaltheater.com/dolby-trailers/
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Dolby, DTS:X és IMAX demók: https://thedigitaltheater.com/dolby-trailers/
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
sziasztok!
mozi A-B teszthez keresek referencia szintű kép ill. hanganyagot. max 1080p és DTS-HD vagy Dolby True HD hangsávval. melyik az a film/sorozatrész amiben lenne egy ilyen tesztre alkalmas?
köszi
mozi A-B teszthez keresek referencia szintű kép ill. hanganyagot. max 1080p és DTS-HD vagy Dolby True HD hangsávval. melyik az a film/sorozatrész amiben lenne egy ilyen tesztre alkalmas?
köszi
Sziasztok!
Segítséget kérnék egy Marmitek Connect AE 24 2.0
Hdmi audio leválasztó beüzemelésével kapcsolatban. Nem sikerül a vetítő képét megjelenítenem a kütyü közbeiktatásával. Próbáltam egy sony fhd tévével is és azzal tökéletesen működik. Lehet, hogy valami kompatibilitási hiba van a vetítő és a marmitek között?
Lejátszók: zidoo z9s és dune pro 4k
Vetítő: epson tw9400
Audioquest hdmi kábelek
Ha valaki tud segíteni, szívesen veszem.
Segítséget kérnék egy Marmitek Connect AE 24 2.0
Hdmi audio leválasztó beüzemelésével kapcsolatban. Nem sikerül a vetítő képét megjelenítenem a kütyü közbeiktatásával. Próbáltam egy sony fhd tévével is és azzal tökéletesen működik. Lehet, hogy valami kompatibilitási hiba van a vetítő és a marmitek között?
Lejátszók: zidoo z9s és dune pro 4k
Vetítő: epson tw9400
Audioquest hdmi kábelek
Ha valaki tud segíteni, szívesen veszem.
Nagyon köszönöm-KP- írta: ↑2022.04.27., szer. 18:41Ha az a célod, hogy a frontokat kötöd a Yamahára és a többi csatornát a Pioneer-re, azt úgy nem lehet. 7.1.4-es felállás esetén a hátsó surroundot tudod teljesítményerősítővel hajtani, a többi 9 csatornát az avr hajtja. Benne van a manualban, 70. oldal. Ráadásul a Yamaha erősítő sincs igazán felkészítve arra, hogy előerősített jelet fogadjon.

- -KP-
- V.I.P.
Ha az a célod, hogy a frontokat kötöd a Yamahára és a többi csatornát a Pioneer-re, azt úgy nem lehet. 7.1.4-es felállás esetén a hátsó surroundot tudod teljesítményerősítővel hajtani, a többi 9 csatornát az avr hajtja. Benne van a manualban, 70. oldal. Ráadásul a Yamaha erősítő sincs igazán felkészítve arra, hogy előerősített jelet fogadjon.
- -KP-
- V.I.P.
Milyen hm erősítő? milyen sztereó erősítő? mik a hangfalak típusai?