Ennek a helyigénye egy kisebb fürdőszoba nagyság!
Ágyúval verébre jut eszembe.
De a képe az biztos kiváló!

"Nem otthoni mozizásra való"Morph írta: ↑2022.03.07., hétf. 17:18Te most miről is beszélsz? Komolyan nem tudom értelmezni...dzseki írta: ↑2022.03.07., hétf. 09:06Szerintem a lencse nem lehet gond, mert a fényerőt akár 2000 lumenre le lehet venni, nagy képnél ennek nem volna sok értelme.TSanyi írta: ↑2022.03.07., hétf. 06:39Az nem volt kétség eddig sem, hogy nincs-jobb gép az ú Epsontól! Amit linkeltél az még nem is otthoni mozizásra való. Szerintem az objektíve nem jönne ki az Epson árából.
Sajna a natív 4K nagy lapkaméretű chipek sem csorogtak le a mi szegmensünkbe, ami már régebb óta piacon vannak a nagy gépekhez.
Te most miről is beszélsz? Komolyan nem tudom értelmezni...dzseki írta: ↑2022.03.07., hétf. 09:06Szerintem a lencse nem lehet gond, mert a fényerőt akár 2000 lumenre le lehet venni, nagy képnél ennek nem volna sok értelme.TSanyi írta: ↑2022.03.07., hétf. 06:39Az nem volt kétség eddig sem, hogy nincs-jobb gép az ú Epsontól! Amit linkeltél az még nem is otthoni mozizásra való. Szerintem az objektíve nem jönne ki az Epson árából.
Sajna a natív 4K nagy lapkaméretű chipek sem csorogtak le a mi szegmensünkbe, ami már régebb óta piacon vannak a nagy gépekhez.
[Dupla]TSanyi írta: ↑2022.03.07., hétf. 06:39Az nem volt kétség eddig sem, hogy nincs-jobb gép az ú Epsontól! Amit linkeltél az még nem is otthoni mozizásra való. Szerintem az objektíve nem jönne ki az Epson árából.
Szerintem a lencse nem lehet gond, mert a fényerőt akár 2000 lumenre le lehet venni, nagy képnél ennek nem volna sok értelme.TSanyi írta: ↑2022.03.07., hétf. 06:39Az nem volt kétség eddig sem, hogy nincs-jobb gép az ú Epsontól! Amit linkeltél az még nem is otthoni mozizásra való. Szerintem az objektíve nem jönne ki az Epson árából.
dzseki írta: ↑2022.03.06., vas. 23:12
egy korszak végetért. Komolyan.
Eddig amikor megnéztem egy LCD projektort, mindig ökölbe szorultak a szemeim. Egyetlen kivétel volt csak, a Sony 870, de hát az 10 milla közelében "mocorog", azért a pénzért már nyilván mutatnia is kell valamit. A többi, ember által kifizethető LCD gép eddig nem érte el azt a szintet, hogy meginduljon az agyam. Eddig.
Tegnap a DreamCinema-ban láttam az új Epson gépet ... a nevét nem is tudom, talán valami 12000 ... tökmindegy, a lényeg, hogy két irányba rezgetett 1080p modulok vannak benne (így lesz valós 8 millió pixel a vásznon azaz 1 fizikai pixel 4 logikai pixelt rajzol) és lézer-foszfor a fényforrás. Nem vagyok nagy LCD rajongó, nem tudom, hogy hányadik generációs panelek vannak a gépben, de egész más a képe, mint az Epson 9300-as meg a hasonló gépeké. Végre nem mosódik el a kép ha mozgás van benne, teljesen jó az on/off kontraszt (bár a JVC szintjét nem éri el, de nem is az a cél) és az ANSI kontraszt is egészen magas. Látszanak az apró részletek a képben, van képi dinamika, vannak rendes színek (közel valós DCI-P3) és van akkora fényerő, hogy a HDR jól néz ki. A lézer teljesítményét dinamikusan vezérli a gép, tehát a fényforrást használja "dinamikus írisznek" és jól csinálja, csak egyszer-egyszer vettem észre, hogy kicsit csökkent miatta a képi dinamika viszont a HDR megjelenítés ettől sokkal dinamikusabb. Az emberi arcok végre jól néznek ki, nincs zsírkrétával összekenve mindenkinek az arca. Nem olyan műanyag a kép, mint amit eddig láttunk a 10 milla alatti LCD-k esetén ... és ez a gép 2 milla alatt megvásárolható (illetve még csak rendelhető ... ha jól tudom). Drágább mint egy 9400 az tény ... de teljesen más kategória.
Ja, és a kép homogén, nem zöld az emberek feje, nem lila a fű, komolyan SEMMI elszíneződést nem láttam a képben, pedig megnéztünk jópár jelenetet.
Évek óta mondtam, hogy az LCD technológia akkoriban még nem érte el az elvárt szintet, de legalább a fejlődését nem zárták korlátok közé olyan optikai törvények, amelyek a DLP esetén korlátozzák a kép javítását (meggyőződésem, hogy ezért kezdték el olcsósítani a gépeket a DLP gyártók ahelyett, hogy pl. nagy, natív 4K chip-eket használnának). Várható volt, hogy előbb vagy utóbb az LCD vonal "beérik" és megoldják azokat az idegesítő hibákat, amelyek eddig a képet megnyomorították. Szerintem mostanra érte el az Epson azt a szintet, hogy ezekkel a panelekkel és ezzel a fényforrással (illetve vezérlő szoftverrel) egy DLP-s szemmel nézve is teljesen használható projektort tud adni relatíve elfogadható áron a vevői kezébe.
Nyilván nem ez a világ legjobb projektora, a Sony 10 milláért valamivel még jobb, persze még jobbak lennének ebbe is natív 4K panelek, nyilván akármennyi is a fényerő (HDR gépnél) mindig jól jönne még egy kis plusz (gondolom minden vászonnál van nagyobb) és nyilván nem éri utol az on/off kontraszt a JVC-ket ... de mindez nem gond, mert akinek ezekre szüksége van, az ezt mind megkapje (néhányszor több pénzért) a piacon. Viszont ennyi pénzért ilyen jó
Nyehh... Közben a DLP-s fiúk sem alszanak ám.
Christie Eclipse True HDR, 6 DLP (!) projektor![]()
Nyehh... Közben a DLP-s fiúk sem alszanak ám.gyulaipal írta: ↑2022.03.03., csüt. 21:25Kedveseim,
egy korszak végetért. Komolyan.
Eddig amikor megnéztem egy LCD projektort, mindig ökölbe szorultak a szemeim. Egyetlen kivétel volt csak, a Sony 870, de hát az 10 milla közelében "mocorog", azért a pénzért már nyilván mutatnia is kell valamit. A többi, ember által kifizethető LCD gép eddig nem érte el azt a szintet, hogy meginduljon az agyam. Eddig.
Tegnap a DreamCinema-ban láttam az új Epson gépet ... a nevét nem is tudom, talán valami 12000 ... tökmindegy, a lényeg, hogy két irányba rezgetett 1080p modulok vannak benne (így lesz valós 8 millió pixel a vásznon azaz 1 fizikai pixel 4 logikai pixelt rajzol) és lézer-foszfor a fényforrás. Nem vagyok nagy LCD rajongó, nem tudom, hogy hányadik generációs panelek vannak a gépben, de egész más a képe, mint az Epson 9300-as meg a hasonló gépeké. Végre nem mosódik el a kép ha mozgás van benne, teljesen jó az on/off kontraszt (bár a JVC szintjét nem éri el, de nem is az a cél) és az ANSI kontraszt is egészen magas. Látszanak az apró részletek a képben, van képi dinamika, vannak rendes színek (közel valós DCI-P3) és van akkora fényerő, hogy a HDR jól néz ki. A lézer teljesítményét dinamikusan vezérli a gép, tehát a fényforrást használja "dinamikus írisznek" és jól csinálja, csak egyszer-egyszer vettem észre, hogy kicsit csökkent miatta a képi dinamika viszont a HDR megjelenítés ettől sokkal dinamikusabb. Az emberi arcok végre jól néznek ki, nincs zsírkrétával összekenve mindenkinek az arca. Nem olyan műanyag a kép, mint amit eddig láttunk a 10 milla alatti LCD-k esetén ... és ez a gép 2 milla alatt megvásárolható (illetve még csak rendelhető ... ha jól tudom). Drágább mint egy 9400 az tény ... de teljesen más kategória.
Ja, és a kép homogén, nem zöld az emberek feje, nem lila a fű, komolyan SEMMI elszíneződést nem láttam a képben, pedig megnéztünk jópár jelenetet.
Évek óta mondtam, hogy az LCD technológia akkoriban még nem érte el az elvárt szintet, de legalább a fejlődését nem zárták korlátok közé olyan optikai törvények, amelyek a DLP esetén korlátozzák a kép javítását (meggyőződésem, hogy ezért kezdték el olcsósítani a gépeket a DLP gyártók ahelyett, hogy pl. nagy, natív 4K chip-eket használnának). Várható volt, hogy előbb vagy utóbb az LCD vonal "beérik" és megoldják azokat az idegesítő hibákat, amelyek eddig a képet megnyomorították. Szerintem mostanra érte el az Epson azt a szintet, hogy ezekkel a panelekkel és ezzel a fényforrással (illetve vezérlő szoftverrel) egy DLP-s szemmel nézve is teljesen használható projektort tud adni relatíve elfogadható áron a vevői kezébe.
Nyilván nem ez a világ legjobb projektora, a Sony 10 milláért valamivel még jobb, persze még jobbak lennének ebbe is natív 4K panelek, nyilván akármennyi is a fényerő (HDR gépnél) mindig jól jönne még egy kis plusz (gondolom minden vászonnál van nagyobb) és nyilván nem éri utol az on/off kontraszt a JVC-ket ... de mindez nem gond, mert akinek ezekre szüksége van, az ezt mind megkapje (néhányszor több pénzért) a piacon. Viszont ennyi pénzért ilyen jó projektort ilyen jó HDR mapping-gel, ilyen képi dinamikával és ilyen nézhető képpel én még nem láttam. Ennek a gépnek a képében már kevesen fognak észrevenni bármiféle hibát, lámpát sem kell benne cserélni, tehát végre (ahhoz képest) elérhető áron itt egy gép, amit haza lehet vinni, fel lehet fúrni a plafonra ... és kész, el lehet felejteni a projektor kérdést, ha csak villám nem csap bele, ezzel el lehet vetítgetni akármeddig. Egy probléma megoldva. Végre.
Ja, és emellett még halk is a proji. Az UHP lámpák hűtéséhez kicsi felületre kell fújni sok levegőt, ahhoz pörgős kis ventillátor kell, az meg hangos. A lézernél nagy a felület, nem kell gyors légáramlás és ez nagyon is hallatszik. Ezt a gépet simán be lehet tenni a mozi nézőterére, nem megy szét a feje senkinek a zajtól.
Végre ide is eljutottunk...
Köszönöm Ivánnak az üdítőket, a türelmet és úgy általában a vendéglátást!
GyP
Hej,
Ha írnál egy pontos típust, akkor talán könnyebb lenne :)Foticsávó írta: ↑2022.01.17., hétf. 18:56Sziasztok.
Szeretnék tanácsot kérni egy Xiaomi short throw projectorral kapcsolatban, a 3D használatát illetőleg. Nekem van egy és ez az international verzio. Az internetem van infó róluk de azok a Chinese verzió-val vannak. A Chinese-ben van 3D az Internationalban nincsen. Nem tudja-e valaki hogy hogyan lehet az enyémbe beletenni, vagy letölteni a 3D programot. Amennyire én tudom, alapból benne van mindegyikben, mivel a chip ugyan az amit használnak bennük. Nem értem hogy miért nem tették ezt elérhetővé a mi verziónkban, de talán valaki tud nekem ebben segíteni. Ezt a képet 3d-ben kell látni!
K0szi
Zsolt
Itt nem biztos hogy van ilyen vetője bárkinek is. Vslami hekker oldalon, vagy Xiaomi fórumokon kellene utána olvasni hogy fel lehet-e oldani pl. egy szerviz beállításban, csak az ugye gari vesztéssel járhat.Foticsávó írta: ↑2022.01.17., hétf. 18:56Sziasztok.
Szeretnék tanácsot kérni egy Xiaomi short throw projectorral kapcsolatban, a 3D használatát illetőleg. Nekem van egy és ez az international verzio. Az internetem van infó róluk de azok a Chinese verzió-val vannak. A Chinese-ben van 3D az Internationalban nincsen. Nem tudja-e valaki hogy hogyan lehet az enyémbe beletenni, vagy letölteni a 3D programot. Amennyire én tudom, alapból benne van mindegyikben, mivel a chip ugyan az amit használnak bennük. Nem értem hogy miért nem tették ezt elérhetővé a mi verziónkban, de talán valaki tud nekem ebben segíteni. Ezt a képet 3d-ben kell látni!
K0szi
Zsolt
Szia!
https://www.avsforum.com/threads/method ... p.3228307/gyulaipal írta: ↑2021.12.29., szer. 22:52Ha szépen megkérlek, ide tudod tenni a linket az avs-es topic-ra? Sajnos a doksit nem tudom megnézni, mert fizetni kellene érte, de annak csak akkor lenne értelme, ha ez egy használható ötlet, nem valami átverés.Ijk írta: ↑2021.12.18., szomb. 22:47Avs-en van egy topik valami állítólagos prizmarol, ami ha jól értelmezem nem engedi az optika felé a dmd reflektiv részéről a fényt, ezáltal megsokszorozodik a natív kontraszt.
Erről van szó : https://www.osapublishing.org/ao/abstra ... 52-34-8347
Köszi!
GyP
Ha szépen megkérlek, ide tudod tenni a linket az avs-es topic-ra? Sajnos a doksit nem tudom megnézni, mert fizetni kellene érte, de annak csak akkor lenne értelme, ha ez egy használható ötlet, nem valami átverés.Ijk írta: ↑2021.12.18., szomb. 22:47Avs-en van egy topik valami állítólagos prizmarol, ami ha jól értelmezem nem engedi az optika felé a dmd reflektiv részéről a fényt, ezáltal megsokszorozodik a natív kontraszt.
Erről van szó : https://www.osapublishing.org/ao/abstra ... 52-34-8347