Ez számszerűsítve, hogy néz ki?
Milyen széles vetített képet nézel, mekkora távolságból?

Sajnálom, hogy ez így maradt meg benned, én elfogadtam az álláspontod.Aszpirin írta: ↑2022.03.03., csüt. 16:19Az ezáltal elindított vita egyébként már oda fejlődött, hogy a feliratok olvasása elvonja a figyelmet a szereplők mimikájáról, a film részleteiről, stb. Leírtam, hogy a feliratolvasás pontosan olyan készségggé fejleszthető, mint pl. a kottaolvasás. Vagyis nem kell tudatosan rákoncentrálni. De a kottaolvasás példát rossznak minősítették, és nem tudtam elfogadtatni ezt az érvemet. Fel is adtam, mert annak, aki nem rendelkezik bizonyos készségekkel, amiket a környezetében élőkön sem tapasztalt meg, nagyon nehéz hihetően elmagyarázni azokat (nagyon jól idevágó olvasmány H. G. Wells A vakok országa c. kisregénye).
Az adottsággal egyetértek.
Ezzel is egyetértek.
Pontosítanék, nyilván, más a hangja, csak van, aminél ez nem érdekel.
Ízlések és pofonok.

Az ezáltal elindított vita egyébként már oda fejlődött, hogy a feliratok olvasása elvonja a figyelmet a szereplők mimikájáról, a film részleteiről, stb. Leírtam, hogy a feliratolvasás pontosan olyan készségggé fejleszthető, mint pl. a kottaolvasás. Vagyis nem kell tudatosan rákoncentrálni. De a kottaolvasás példát rossznak minősítették, és nem tudtam elfogadtatni ezt az érvemet. Fel is adtam, mert annak, aki nem rendelkezik bizonyos készségekkel, amiket a környezetében élőkön sem tapasztalt meg, nagyon nehéz hihetően elmagyarázni azokat (nagyon jól idevágó olvasmány H. G. Wells A vakok országa c. kisregénye).

Arról van szó, hogy az ország jelentős része nem beszél idegen nyelveket. Viszont ott a másik fele, aki meg igen.

Erre viszont azt tudom mondani, hogy a te bajod.
Ha érdemben nem tesz hozzá a rendszered a tv-hez képest, akkor no offense, és inkább add el a francba az egészet. Egy normális centersugárzó hangja ég és föld egy tv fostalicska hangjához képest és sokkal jobb minőségű dialógusokat kell adjon.
Én egyébként is nagy méretű vetített képről beszélek,ami a jó rendszer része, nem tv-ről. Elhiheted nekem, hogy még a Murdoch felügyelő is sokkal élvezetesebb nagy méretben. Tudom, próbáltam.
Kinek mi, ízlések és pofonok.-KP- írta: ↑2022.03.03., csüt. 00:34... Az ilyen kijelentéseket nem tudom mire vélni, hogy "ezért megéri bekapcsolni a rendszert". Ha van egy jó rendszerem, és nézni szeretnék valamit, eszembe se jutna nem bekapcsolni. Tök mindegy, hogy kórházas sorozatot, Abigélt, vagy a Rambo 78. részét kellene nézni rajta.
Ugyanmár, szeretek filmet nézni.

Próbálod az embereket két csoportba sorolni, Ti és Mi. Szerintem ne tedd! Azt írtad, hogy általánosítani nem lehet. Szerintem lehet, csak nem célszerű.
A DC-nek a megalakulása óta dolgozom. Azért vállaltam mert megkértek rá és mert ez a munkám. Ettől függetlenül ha hiszed, ha nem, az ott futó filmrészletek egyikét sem láttam, nem is én válogattam őket össze. Egyébként nem túl szórakoztató ugyanazt a 22 percet napi 12 órában hallgatni, főleg ekkora hangerőn, de a társaság kárpótolt.DeLorean írta: ↑2022.03.02., szer. 20:22DC új szoba és rendszer bemutatása? Emlékszel?
Szenvedtél akkor végig, ugye? Akkor minek vállaltad?![]()
Mi a házimozi? Mire kell? Mire való? Persze mindenkinek másra.
Bort iszol és vizet prédikálsz?
Lehet fokozni a dolgot.
Megsemmisült filmgyártás?
Ne már!
Akkor kerüld el ezeket messziről!
Nem kötelező az biztos.
![]()
Én vállalom. Sok 10 millió Ft nincsen, de a 10 milliót eléri szerintem. Hálószoba, de dedikált szobának veszem, mert előtétfal van, rejtett hangsugárzók és a többi. Mindemellé 3 méteres hangáteresztő vászon, tehát nevezhetjük moziszobának (ha egyszer elkészül végre).DeLorean írta: ↑2022.03.02., szer. 19:02Sok helyen házimozi van, esetleg egy dedikált szoba, vagy még brutálisabb esetben a kertben egy házimozira épített házikó.
Benne sok sok hangfal, elektronika és egyebek. Sok 10 millió forint.
Aki azt mondja, hogy azért csinálta, mert magyar művészfilmeket szeret nézni az elég érdekes.
Drasztikusabban is tudnék fogalmazni, de mindig megkapom, hogy ez nem kóser - nem teszem.

Nem hiszem, hogy bárkinek is szégyenkeznie kellene a saját ízlése miatt, a felvetésem sem erről szólt. Ha valaki elnyomva érzi magát, vagy néha szégyenérzete támad, annak esetleg önmagában is érdemes keresnie az okokat.DeLorean írta: ↑2022.03.02., szer. 19:02Sok helyen házimozi van, esetleg egy dedikált szoba, vagy még brutálisabb esetben a kertben egy házimozira épített házikó.
Benne sok sok hangfal, elektronika és egyebek. Sok 10 millió forint. Aki azt mondja, hogy azért csinálta, mert magyar művészfilmeket szeret nézni az elég érdekes. Drasztikusabban is tudnék fogalmazni, de mindig megkapom, hogy ez nem kóser - nem teszem.
...
Ahogy öregszem szeretek sok mindenbe belekóstolni és a top filmem a Forest Gump, de azért nehogy már szégyenkeznem kelljen, mert várom Dwayne Johnson filmjét és az épített házimozimban szeretném azt is élvezni!

Vagy esetleg adott hangulat függő.fapaci írta: ↑2022.03.02., szer. 08:40
Egyszer azt mondta egy ismerősöm, hogy az emberek azt keresik a filmben, ami hiányzik a való életükből, ezért néznek zajos akciófilmeket, vagy röhögős vígjátékokat, vagy éppen lassú, csendes történeteket. Nem tudom, általánosságban igaza volt-e, de esetemben sanszos.