Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Hiccusz írta:
2022.01.18., kedd 17:30
Nem ismerem a szobádat
Dobok be egy kicsit rajzot. (a frontok ehhez képest 10-15cm-rel előrébb és 10 cm-rel beljebb vannak, a szub a jobb front mellett a belső oldalán van; a hallgatási hely mögött viszonylag nagy szabad nyalás van). Az az érdekes, hogy az említett hangnyomás-gödör a frontvonalban elhelyezett összes hangsugárzón létrejön, ezért nem a szoba szélességére gyanakszom, hiszen olyan irányban különböző fázis-helyzetekben helyezkednek el.
Új terv.jpg
Új terv.jpg (142.26 KiB) Megtekintve 2571 alkalommal
Ha legközelebb újra összejön a csillagok állása (homeoffice + nincssokmunka + nincsotthonbetegenegyikgyereksem) akkor mérek majd különböző helyeken, hogy mi okozhatja. Ugyanakkor a szoba középvonalából nincs módom elmozdulni, hiszen a vásznat azért jó lenne középről bámulnom. (Régi mérésem emléke szerint előrefelé csak nőtt a hullámvasút, hátrafelé csökkent, de hátrébb ülve a surround teret nyírnám ki, nomeg a képméretet is.)

Inkább az a bizonytalanság lényege, hogyha az EQ az ábrán látható módon leszedi a kiemeléseket, ezzel a 40-50 Hz közti relatív beszakadást (amit más szubbal tudnék kiegyenlíteni) a valós 4-5dB-re minimalizálja, akkor van-e értelme második szubot beállítanom a szobába, tehát, hogy ez a 4-5 dB leszívás jelentős-e annyira.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Hiccusz írta:
2022.01.18., kedd 17:27
Hiccusz írta:
2022.01.18., kedd 17:25
Dorian írta:
2022.01.18., kedd 16:21

Ahogy írtam, ez számomra teljesen lényegtelen.

Inkább az a bizonytalanság lényege, hogyha az EQ az ábrán látható módon leszedi a kiemeléseket, ezzel a 40-50 Hz közti relatív beszakadást (amit más szubbal tudnék kiegyenlíteni) a valós 4-5dB-re minimalizálja, akkor van-e értelme második szubot beállítanom a szobába.
Ahogy írtam, az állóhullámok miatt fellépő beszakadásokat lehet orvosolni a legalább 2 szubos felállással. Nálad ez a helyzet, ha jól értem. Nem ismerem a szobádat, de a 40-50Hz-es beszakadásból az látszik, hogy valószínűleg 4 m körüli lehet a helyiséged szélessége. (B megoldás, hogy 15 m a szobád valamelyik dimenziója, mondjuk a hossza, de talán nem ez a helyzet. Ekkor sem hallanád ugyanis ezt a frekit, ráadásul a 15 Hz-et sem :-) ). Ha ennek pont a felező pontján foglalsz helyet, akkor ebből a tartományból jócskán kevesebbet hallasz. Megoldás: mielőtt vennél egy újabb szubot, ülj 30-40 cm-rel arrébb! Ha ez nem megoldható vagy nem akarod ezt megtenni, helyezd el az egyetlen szubodat úgy, hogy ezen a hallgatói ponton megszűnjön ez a kioltás vagy jelentősen mérséklődjön. Jó hely lehet pld. a front (vagy a hát) falon az oldalfelező pont. Ha a hossz lenne 4 m körül, akkor a szobád valamelyik oldalfalán kéne középre tenned a szubot.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hiccusz írta:
2022.01.18., kedd 17:25
Dorian írta:
Hiccusz írta:
2022.01.18., kedd 16:00
Összegezve tehát, ha az is fontos számodra, hogy a fő hallgatói pozíción kívül is ugyanazt a mélyet hallja a haverod/szomszédod/öcséd/anyósod is, akkor ezt csak több szubbal tudod elérni.

Inkább az a bizonytalanság lényege, hogyha az EQ az ábrán látható módon leszedi a kiemeléseket, ezzel a 40-50 Hz közti relatív beszakadást (amit más szubbal tudnék kiegyenlíteni) a valós 4-5dB-re minimalizálja, akkor van-e értelme második szubot beállítanom a szobába.
Ahogy írtam, az állóhullámok miatt fellépő beszakadásokat lehet orvosolni a legalább 2 szubos felállással. Nálad ez a helyzet, ha jól értem. Nem ismerem a szobádat, de a 40-50Hz-es beszakadásból az látszik, hogy valószínűleg 4 m körüli lehet a helyiséged szélessége. (B megoldás, hogy 15 m a szobád valamelyik dimenziója, mondjuk a hossza, de talán nem ez a helyzet. Ekkor sem hallanád ugyanis ezt a frekit, ráadásul a 15 Hz-et sem :-) ). Ha ennek pont a felező pontján foglalsz helyet, akkor ebből a tartományból jócskán kevesebbet hallasz. Megoldás: mielőtt vennél egy újabb szubot, ülj 30-40 cm-rel arrébb! Ha ez nem megoldható vagy nem akarod ezt megtenni, helyezd el az egyetlen szubodat úgy, hogy ezen a hallgatói ponton megszűnjön ez a kioltás vagy jelentősen mérséklődjön. Jó hely lehet pld. a front (vagy a hát) falon az oldalfelező pont.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Dorian írta:
Hiccusz írta:
Összegezve tehát, ha az is fontos számodra, hogy a fő hallgatói pozíción kívül is ugyanazt a mélyet hallja a haverod/szomszédod/öcséd/anyósod is, akkor ezt csak több szubbal tudod elérni.

Ahogy írtam, az állóhullámok miatt fellépő beszakadásokat lehet orvosolni a legalább 2 szubos felállással. Nálad ez a helyzet, ha jól értem. Nem ismerem a szobádat, de a 40-50Hz-es beszakadásból az látszik, hogy valószínűleg 4 m körüli lehet a helyiséged szélessége. (B megoldás, hogy 15 m a szobád valamelyik dimenziója, mondjuk a hossza, de talán nem ez a helyzet. Ekkor sem hallanád ugyanis ezt a frekit, ráadásul a 11 Hz-et sem :-) ). Ha ennek pont a felező pontján foglalsz helyet, akkor ebből a tartományból jócskán kevesebbet hallasz. Megoldás: mielőtt vennél egy újabb szubot, ülj 30-40 cm-rel arrébb! Ha ez nem megoldható vagy nem akarod ezt megtenni, helyezd el az egyetlen szubodat úgy, hogy ezen a hallgatói ponton megszűnjön ez a kioltás vagy jelentősen mérséklődjön. Jó hely lehet pld. a front (vagy a hát) falon az oldalfelező pont.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Hiccusz írta:
Több szubban akkor érdemes gondolkodnod, ha egyidőben a szoba több pontján szeretnéd, hogy a lehető legkiegyenlítettebb legyen a mélyérzet.
...
Több szubbal már a szoba állóhullámai okozta gondokat is tudod orvosolni.
Az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy ez azonnal megvalósul ha vesznek egy második subot és lerakják valahová. :D
Csak baromira nem mindegy, hogy hová és milyen beállításokkal.
(Nem a hozzászólásodra akartam reflektálni, csak annak kapcsán jutott eszembe.)
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Hiccusz írta:

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10974
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Dorian írta:
2022.01.18., kedd 16:07
- Honnét tudjam, mennyi az AVR kimenő feszültségszintje?
- Honnét tudjam, mekkora a szubba épített végfok bemenő feszültség-igénye?
- Mi a biztos gyakorlati módja annak, hogy 0dB-es jellel 0dB-es hangerőn ne csesszem szét a szub hangszóróját a próbálgatós klippelgetés során? Mondjuk fogalmam sincs arról sem, hogy mit kéne olyankor hallani, állítólag könnyen és téveszthetetlenül felismerhető.
- Mi értelme az egésznek, ha beállítom a potival a gaint, hogy még éppen ne klippeljen (tehát nagyon valószínűleg a jelenlegi állás fölé) de a bemérés meg erre jól lejjebb veszi a szub bemenő jelszintjét, hogy a többi dobozzal egységes hangerőre hozza a szubot? EQ-Apo-ban a kalibráció során már megtörténik a gain 0-ra állítása.
A készülékek adatlapjából általában kiderül a névleges jelszint. De 0 dB-es jelet ráengedni a szubsugárzóra és maximális (?) hangnyomás leadására kényszeríteni elég sanszos módszer egy kommersz cucc halálba küldésére. Mikor a végfok klippelni kezd, a hangszóró általában nagy eséllyel már füstöl, vagy koppan a lengőtekercs. Az értelmét én sem vágom, egy lejátszó rendszert nem így kalibrálunk sem otthon, sem stúdióban, sem hangosításnál.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10974
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Hiccusz írta:
Több szubban akkor érdemes gondolkodnod, ha egyidőben a szoba több pontján szeretnéd, hogy a lehető legkiegyenlítettebb legyen a mélyérzet.
...
Több szubbal már a szoba állóhullámai okozta gondokat is tudod orvosolni.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Nem értem az egészet.
- Honnét tudjam, mennyi az AVR kimenő feszültségszintje?
- Honnét tudjam, mekkora a szubba épített végfok bemenő feszültség-igénye?
- Mi a biztos gyakorlati módja annak, hogy 0dB-es jellel 0dB-es hangerőn ne csesszem szét a szub hangszóróját a próbálgatós klippelgetés során? Mondjuk fogalmam sincs arról sem, hogy mit kéne olyankor hallani, állítólag könnyen és téveszthetetlenül felismerhető.
- Mi értelme az egésznek, ha beállítom a potival a gaint, hogy még éppen ne klippeljen (tehát nagyon valószínűleg a jelenlegi állás fölé) de a bemérés meg erre jól lejjebb veszi a szub bemenő jelszintjét, hogy a többi dobozzal egységes hangerőre hozza a szubot? EQ-Apo-ban a kalibráció során már megtörténik a gain 0-ra állítása.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Dorian írta:
2022.01.18., kedd 09:29
Én pl. teljesen bizonytalan vagyok, hogy kell-e nekem még egy szub. Látva a többszubos leírásokat, motoszkál bennem a bogár, hogy "akkor nekem is kell", de ha racionálisan nézem, elég valószínű, hogy felesleges.
- Csak egyetlen pozícióban lényeges a kiegyenlített mély, feleségemet egyáltalán nem izgatja milyen a hang.
- Teljesítmény bőven van elég, a lenti ábrán majdnem a gödör aljára EQ-zva a kiemeléseket is 10-11 óra közt áll a gain potija.
- Amíg a 3 m-es kábel bírta, próbáltam 4 másik helyen, de mindenhol ennél hullámosabb volt a frekvenciamenet. Valójában kéne vennem egy olcsó hosszú kábelt és a szoba túlsó részén is kipróbálni, hátha ott nincs ez a 40-50 Hz közti gödör. Viszont ha az EQ szinte teljesen ezt kihozza, akkor van értelme az egésznek?

SW no sm.jpg
Több szubban akkor érdemes gondolkodnod, ha egyidőben a szoba több pontján szeretnéd, hogy a lehető legkiegyenlítettebb legyen a mélyérzet. Nyilván az eredő teljesítmény is nőni fog ezáltal, de közel sem olyan mértékben, mintha egymásra hánynád őket. Ha ugyanis így teszel, annak a hangnyomás szint emelkedésén túl az ég adta világon semmi értelme nem lesz. Az adott pontban hangosabb lesz minden, a többiben pedig ugyanolyan tré, mint előtte volt.
1 szubbal csak 1 pontban tudsz jó eséllyel jó mélyet előállítani. Több szubbal már a szoba állóhullámai okozta gondokat is tudod orvosolni. Ez persze azt jelenti, hogy először tudnod kell, hova kell őket lerakni, s hova kell ülnöd hozzájuk képest. Másrészről azt, hogyan kell ezeket a szubokat mindenek előtt összehangolnod, hogy egymásért, s ne egymás ellen "dolgozzanak". Enélkül csak vakrepülés az egész. Összegezve tehát, ha az is fontos számodra, hogy a fő hallgatói pozíción kívül is ugyanazt a mélyet hallja a haverod/szomszédod/öcséd/anyósod is, akkor ezt csak több szubbal tudod elérni.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Dorian írta:
2022.01.18., kedd 09:57
Quetz írta:
2022.01.18., kedd 09:37
A tévedés pedig abban áll, hogy ugyanaz a mélynyomó leadhatja a maximális teljesítményt akkor is ha a poti 3 oránál áll, meg akkor is ha 11-n.
Ezt én is tudom. Viszont egyszerűen megnéztem egy masszív-mélyeket tartalmazó filmjelenet során: ha tekertem felfelé, akkor egyértelműen hangosodott, nem limitált.
Quetz írta:
A potméterrel azt kellene beállítanod, hogy amikor a processzorod a maximális jelszintet adja le, akkor legyen a szub hangnyomása is maximumon.
Ezt nem tudom, hogyan kell csinálnom, és hogy miért ezt kell tennem.
A potmétert úgy állítottam be, hogy mérésnél a gain a többi hangdobozéval kb. egyenlő legyen.
Az átlag ember a potméter tekerését hangerő szabályzásként éli meg, de ez nem hangerő szabályzás, hanem "gain matching".
A legegyszerűbb megérteni, ha a pro végfokokat veszed, mondjuk a Crown XLS sorozatot. A végfok akkor adja le a maximális teljesítményét, ha 1.4V jelenik meg a bemenetén. Ha az AVR 2V-t küld rá, akkor túlvezérli a végfokot ami klippelni fog. Ekkor a potméterrel tudod csillapítani a jelet, egész 1.4V-ig:
AVR 2V -> csillapítás 1.4V-ra -> végfok. Amit el akarsz érni, hogy AVR/processzor maximális kimeneti jelszint esetén maximális bemeneti jelszint jelenjen meg a végfok bemenetén. Mivel a két jelszint általában nem egyezik meg, a kettő közé kell egy csillapító/erősítő fokozat.
Beállítani úgy tudod, hogy 0dB hangerőn 0dB-s jelet küldesz ki az AVR-ről, majd addig tekered az csillapítást, hogy a végfok ne klippeljen. Az otthoni mélynyomók esetében nehezített pályán mozogsz, mert ritka a jelszint/klipping indikátor.

A helyes gain beállítás azért kell, mert a zaj állandó, az értéke jelszint meg az ami fölötte van:
Kép

Minél nagyobb tartomány áll rendelkezésre a jel átküldésére, annál kisebb lesz a zaj a jelhez képest, azaz javítod a hangminőséget. Ezt fejezi ki az SNR avagy SINAD mérőszám is.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Quetz írta:
A tévedés pedig abban áll, hogy ugyanaz a mélynyomó leadhatja a maximális teljesítményt akkor is ha a poti 3 oránál áll, meg akkor is ha 11-n.
Ezt én is tudom. Viszont egyszerűen megnéztem egy masszív-mélyeket tartalmazó filmjelenet során: ha tekertem felfelé, akkor egyértelműen hangosodott, nem limitált.
Quetz írta:
A potméterrel azt kellene beállítanod, hogy amikor a processzorod a maximális jelszintet adja le, akkor legyen a szub hangnyomása is maximumon.
Ezt nem tudom, hogyan kell csinálnom, és hogy miért ezt kell tennem.
A potmétert úgy állítottam be, hogy mérésnél a gain a többi hangdobozéval kb. egyenlő legyen.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Dorian írta:
2022.01.18., kedd 09:29
- Teljesítmény bőven van elég, a lenti ábrán majdnem a gödör aljára EQ-zva a kiemeléseket is 10-11 óra közt áll a gain potija.
Ezt hozzád hasonlóan sokan összekeverik. A hogyan áll a potméter és mit tud a mélynyomód nincs összefüggésben egymással.
Van AVR ami 1V-t tud kiadni LFE-n, van ami 1.4V-t és van amelyik 4V-t. A potméterrel azt kellene beállítanod, hogy amikor a processzorod a maximális jelszintet adja le, akkor legyen a szub hangnyomása is maximumon.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

KisMarci írta:
2022.01.18., kedd 07:16
Tamoo írta:
2022.01.18., kedd 06:19
Én soha nem vennék azért több subot, hogy aztán egymás tetejére rakjam őket.
A nagyobb hangfalakban is egymás alatt-felett vannak a mélysugárzók, akkor a mélyládáknál miért ne lehetne?
Ha stackeled a szubokat, akkor vegyél inkább egy nagyobbat a két kisebb helyett. Stackelés esetén csak az összegzett hangnyomás nő, ha két külön helyre rakod, akkor meg megszüntetheted a beszakadásokat.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Én pl. teljesen bizonytalan vagyok, hogy kell-e nekem még egy szub. Látva a többszubos leírásokat, motoszkál bennem a bogár, hogy "akkor nekem is kell", de ha racionálisan nézem, elég valószínű, hogy felesleges.
- Csak egyetlen pozícióban lényeges a kiegyenlített mély, feleségemet egyáltalán nem izgatja milyen a hang.
- Amíg a 3 m-es kábel bírta, próbáltam 4 másik helyen, de mindenhol ennél hullámosabb volt a frekvenciamenet. Valójában kéne vennem egy olcsó hosszú kábelt és a szoba túlsó részén is kipróbálni, hátha ott nincs ez a 40-50 Hz közti gödör. Viszont ha az EQ szinte teljesen ezt kihozza, akkor van értelme az egésznek?
Zöld EQ nélkül, piros EQ-val, simítás nincs
Zöld EQ nélkül, piros EQ-val, simítás nincs
SW no sm.jpg (103.04 KiB) Megtekintve 2384 alkalommal

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

KisMarci írta:
2022.01.18., kedd 07:16
Tamoo írta:
A nagyobb hangfalakban is egymás alatt-felett vannak a mélysugárzók, akkor a mélyládáknál miért ne lehetne?
Azokat nem keverném ide. Nem azt mondtam, hogy nem lehet, de akkor inkább vegyen az ember egy még jobb ládát ha nincs helye a szobában másodiknak.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 490

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Tamoo írta:
Usher - Valhalla - Emotiva

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

szigony írta:
2022.01.17., hétf. 19:14
Az Arendal nagyon segítőkész. Nyugodtan irj nekik, hogy mit javasolnak. Én küldtem a nappalimról egy képet es egyeztettünk. Igy rendeltem a 1723 2S. Egyebkent az Arendal azt ajánlja, hogy ha találsz egy optimális helyet akkor ha 2db gondolkosz a masodik subwoofert tedd az első tetejére. A 1723S-hez én a 1723 1S vagy a 2S választanám.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

pajesz írta:
2022.01.17., hétf. 22:10

Na igen! De ugye itt a lutri. Ha vennek 1 nagyobbat es meg mindig hianyerzetem lenne, sajnos meg egy ugyan olyant nem hinnem, hogy eltudnam rakni.
Amid van, azt bekapcsolod, és a lehetséges helyekre teszed, meghallgatod hol jobb a hangzás, vagy ülsz erre-arra hogy hol van kiemelés, kioltás. Meg próbálod megkeresni a legjobb helyet. Aztán hogy oda egy jobb subot raksz vagy maradsz a réginél az a te döntésed. De a drágább is ugyan úgy viselkedik majd azon a helyen.

pajesz
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: pajesz »

TSanyi írta:
2022.01.17., hétf. 21:49
Szerintem a jó elhelyezésen több múlik, mint a mennyiségen. Alapvetően a több subos megoldást az egyenletesebb mélyhang miatt használnak, nem a hangerő miatt. 2db subbal is elegendő mélyet kaphatsz. Problémásabb a konfiguráció. Mivel nálad sanszosan ketten moziztok, nem kell túl sok ponton azonos mélyhangok. Sőt, lehet a párod sokkal jobban fog örülni, ezáltal te is, ha ő egy kioltáson ül, mert akkor te kedvedre döngetheted a basszusokat.

Ha akusztikailag szükséges a a második sub, mert 1-el a nézési pozícióban nem lenne megfelelő hang, az más kérdés, az akkor a szükséges “rossz”.

(Biztos jobb ha minőségibb 1db subot veszel 2db gyengébb helyett).
Na igen! De ugye itt a lutri. Ha vennek 1 nagyobbat es meg mindig hianyerzetem lenne, sajnos meg egy ugyan olyant nem hinnem, hogy eltudnam rakni.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Szerintem a jó elhelyezésen több múlik, mint a mennyiségen. Alapvetően a több subos megoldást az egyenletesebb mélyhang miatt használnak, nem a hangerő miatt. 2db subbal is elegendő mélyet kaphatsz. Problémásabb a konfiguráció. Mivel nálad sanszosan ketten moziztok, nem kell túl sok ponton azonos mélyhangok. Sőt, lehet a párod sokkal jobban fog örülni, ezáltal te is, ha ő egy kioltáson ül, mert akkor te kedvedre döngetheted a basszusokat.

Ha akusztikailag szükséges a a második sub, mert 1-el a nézési pozícióban nem lenne megfelelő hang, az más kérdés, az akkor a szükséges “rossz”.

(Biztos jobb ha minőségibb 1db subot veszel 2db gyengébb helyett).

pajesz

szigony írta:
2022.01.17., hétf. 19:14
pajesz írta:
2022.01.17., hétf. 02:37
Sziasztok,

Kis segitseget szeretnek kerni. Adott egy Arendal setup 1723S (5.0). Szeretnek hozza Arendal 'subot' is. Ket verzioban gondolkodom!

1. Lenne egy db Arendal 1723 2S

2. Vagy ketto db Arendal 1961 1S

Szoba meretei kb 4m x 4m Viszont a belso elrendezes egy kicsit fura. Ebbol adodoan nem tudok nagyobb dobozokat elrakni.
Szerintetek melyik opcio lehetne a jobb?

Koszonom a segitseget!
Szia!

Az Arendal nagyon segítőkész. Nyugodtan irj nekik, hogy mit javasolnak. Én küldtem a nappalimról egy képet es egyeztettünk. Igy rendeltem a 1723 2S. Egyebkent az Arendal azt ajánlja, hogy ha találsz egy optimális helyet akkor ha 2db gondolkosz a masodik subwoofert tedd az első tetejére. A 1723S-hez én a 1723 1S vagy a 2S választanám.
Lehet az lesz. Koszonom az otleted! leborulok.gif

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1393

Hozzászólás Szerző: szigony »

pajesz írta:
2022.01.17., hétf. 02:37
Sziasztok,

Kis segitseget szeretnek kerni. Adott egy Arendal setup 1723S (5.0). Szeretnek hozza Arendal 'subot' is. Ket verzioban gondolkodom!

1. Lenne egy db Arendal 1723 2S

2. Vagy ketto db Arendal 1961 1S

Szoba meretei kb 4m x 4m Viszont a belso elrendezes egy kicsit fura. Ebbol adodoan nem tudok nagyobb dobozokat elrakni.
Szerintetek melyik opcio lehetne a jobb?

Koszonom a segitseget!
Szia!

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 490

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Nekem is kb ez a helyzet és arra jutottam, hogy a mélyláda nagyon nincs jó helyen a kandalló mögött. Próbáld meg minél távolabb helyezni tőle. Egyik oldalán sem jó.
Usher - Valhalla - Emotiva

pajesz

fapaci írta:
2022.01.17., hétf. 17:07
pajesz írta:
2022.01.17., hétf. 10:50
Ket uleses kanape tehat mondhatjuk, hogy 1 pontbol tortenik a mozizas. Az erosito egy Denon A110 lesz, ha mar vegre megerkezik. De most meg egyenlore egy regi Yamaha 2060-as dolgozik. Az elhelyezes az ami a masik kerdes, mert ha egy nagyobb subot csak 1 helyre tudnek rakni. Viszont ha ket kisebbet hasznalnek akkor ott is 1-1 megadott helye lenne a dobozoknak.
4x4 méteres szobában a két személyes kanapé nem tekinthető egy hallgatási pontnak, igencsak más lesz a helyzet a két üléshelyen. Ha a szubsugárzót nem tudod tologatni (miért nem?), vásárlás előtt mindenképpen célszerű próbát tenni, mert kicsi az esély a sikerre.
Igen ezert irtam, hogy majdnem 1 helyrol.
Sajnos a szoba kialakitasa a problema. Ha mondjuk ulsz a kanapen a tvvel szemben akkor balkezre van egy kandallo. Kb a szoba kozepen ami kiemelkedik a fal sikjatol kb 70, 80 cm-t. Na most ha ket sub lenne akkor a kandallo ket oldalara tudnam csak elhelyezni oket. Nem tudom mennyire erted? De nagyjabol ez amin agyalok.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”