Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Den írta:
2022.01.11., kedd 16:37
A 2 atmos csak álló hangokat közvetít, nem szabad kettővel házimozizni.
gondolkodik.gif

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

A 2 atmos csak álló hangokat közvetít, nem szabad kettővel házimozizni.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: bigwinnie »

Sziasztok! Denon X1100W erősítőmet cserélném le újabbra, ami tud Atmost és Dolby Visiont. Bújom a használt piacot itthon, és külföldön is, perpill. kettő van, amit találtam: Denon X1500H, és Yamaha RX-V583. 5.1.2 felállásban használnám, front height-okkal. Melyik jobb gép, mit javasoltok?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ha már új év, akkor Denon áremelkedéssel kezdődik. Az X3700H listaára kb. 70 ezret ugrott sajnos. Kíváncsi leszek a többi modell ára hol fog megállni.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Foticsávó írta:
2021.12.20., hétf. 20:31
Sziasztok
van egy Marantz SR7013-em és szeretnék tanécsokat kérni a használatával kapcsolatban egy olyasvalakitől aki jártas az ügyben.
Köszönettel
Szia,

A fórumozás legfontosabb szabálya, hogy konkrét kérdéseket tegyél fel, mert arra fogsz választ kapni. Az ilyen beköszönünk és várjuk, hogy majd történik valami az nem vezet eredményre. Úgy is mondhatnám, a kérdésedre a legjobb válasz, hogy olvasd el a kézikönyvet.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Foticsávó
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Foticsávó »

Sziasztok
van egy Marantz SR7013-em és szeretnék tanécsokat kérni a használatával kapcsolatban egy olyasvalakitől aki jártas az ügyben.
Köszönettel

Exclusive
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: Exclusive »

20%-os leárazás az Emotiva RMC 1-re.

https://emotiva.com/products/rmc-1

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

kpykpy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kpykpy »

Sziasztok!

Tudom, hogy félig OFF, de a sztereó csoport nem igazán pörög :)

Szóval sikerült szereznem egy sztereó végfokot a frontjaim hajtására (hypex ncore nc500 dual mono) és elkezdtem próbálgatni az anthem avm60-at csak sztereóban. Egy 40-50e ft-os yamaha-steinberg dac-al hasonlítottam össze és az anthem sokkal jobban szólt sztereón.
Most olyan előfokot keresek ami xlr be és kimenettel is rendelkezik és tudja a bypass funkciót is. Nem szeretnék zenélésre másik hangfalat venni, csak váltogatni a mozi és a kétcsatornás előfok között.
Vannak itt olyanok akik így használják a rendszerüket?
Ha igen, ki milyen sztereó előfokot használ hozzá?
Esetleg vmi tipp ami új árat tekintve fél millió alatt marad? Én csak az Advance Acoustic XP-500-at találtam...
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Ez azert bizalomgerjesztőbb
:tutiok:
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Ez a masina 1k usd kint. Hazai ára szállítással vámmal áfával közel 2k usd lesz szerintem. Én személy szerint nem nagyon látom a létjogosultságát. De még kevesebbért sem.

Akkor már sokkal inkább ez:

https://www.iotaenterprises.co.uk/products/iotavx-avx17

Kép

Kép

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

R.G. írta:
2021.12.17., pén. 09:15
zx07 írta:
2021.12.17., pén. 08:55
Új Emotiva 13.2-es processzor 1000USD-s bevezető áron...

https://emotiva.com/collections/process ... -processor
érdekes
Én kíváncsi leszek rá...
De a beltartalom eléggé szégenyes ennek is, bár ha így is tudja amit kell akkor ok :)
A hang a lényeg gondolom de azért nem hiszem, hogy eléri az XMC szinvonalát...viszont minden benne van ami kellhet egy jó mozihoz... remek ár érték arány... :D nem rossz vétel..
"Az igazi barát szemből támad."

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

zx07 írta:
2021.12.17., pén. 08:55

érdekes
Én kíváncsi leszek rá...
De a beltartalom eléggé szégenyes ennek is, bár ha így is tudja amit kell akkor ok :)
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

AndrewBoy_HuN
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Re: Lg eArc probléma

Hozzászólás Szerző: AndrewBoy_HuN »

Elac83 írta:
2021.11.05., pén. 07:18
Sziasztok!

Már kezdek feszült lenni....Aki tud segítsen.
Új Lg C11 Pioneer lx701 eArc összekötésnél nincs hang...Bármit állítok...Az eddigiekkel ilyen nem volt... sad.gif

Valakinek ötlet..?
Köszi
Igy nehez. Add meg kerlek, hogy milyen programbol akarasz hangot kiadatni. Milyen beallitasok vannak a hang kiadasara?
Amit erdemes megnezni, hogy az erosito oldalan van e az earchoz egy kapcsolo a hdmi/input menuben, enhanced stb. Tv oldalon meg kellene nezni, hogy automata e vagy pcm/dd tomoritett, nem tomoritett.
Ezen felul a kerdes, hogy a tv tud e valos passthrut vagy meg komponal -e valamit az earc miatt. Sonynal konkretan nem mukodik az earc, ha tvs tartalmat akarsz kirakni dthd vagy dtshdval. Mas input bementrol tovabb adja. Szivas a kobon....

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: reinerz »

Quetz írta:
2021.11.20., szomb. 11:34
reinerz írta:
2021.11.20., szomb. 11:17
Denon teszt:

Bekötés után, úgy ahogy megadta az isten, elindítottam The Greatest Showman kezdő jelenetét.
Jött a döbbenet! Mi van itt gyerekek!!!! A Denon olyan tisztán és részletesen szólt amit a Marantz 8015 dupla áron nem tudott. Audyssey kalibrálás után a tér is kinyílt.
Most már értem hogy Amirm barátunk mérés alapján miért a Denon készülékeket ajánlja. Egyértelműen érzékelhető a különbség. De hozzáteszem a Marantz is jó készülék de a Denon mindenképpen jobb!
A Denont pre-amp módban használod, lekapcsolva a belső végfokokat? Ha igen, akkor mennyire melegszik így? Esetleg ha megtudod nézni, van különbség az áramfelvételben ha nem szól semmi?
Öt csatornás a rotel végfok ezért az alsók vannak csak végfokozva. Felsőket és a surround back csatornákat a Denon hajtja meg. Így belső végfokok közül csak a frontokat tudom lekapcsolni. Tudom az lenne az igazi ha minden csatorna ki lenne végfokozva.
De elég jó az eredmény így is. A Marantz jobban melegedet. Denon-ál nem vészes a melegedés. Én úgy használom hogy ventiket teszek a készülék tetejére.Az a biztos! Fogyasztást lesz időm majd lemérhetem.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

reinerz írta:
2021.11.20., szomb. 11:17
Denon teszt:

Bekötés után, úgy ahogy megadta az isten, elindítottam The Greatest Showman kezdő jelenetét.
Jött a döbbenet! Mi van itt gyerekek!!!! A Denon olyan tisztán és részletesen szólt amit a Marantz 8015 dupla áron nem tudott. Audyssey kalibrálás után a tér is kinyílt.
Most már értem hogy Amirm barátunk mérés alapján miért a Denon készülékeket ajánlja. Egyértelműen érzékelhető a különbség. De hozzáteszem a Marantz is jó készülék de a Denon mindenképpen jobb!
A Denont pre-amp módban használod, lekapcsolva a belső végfokokat? Ha igen, akkor mennyire melegszik így? Esetleg ha megtudod nézni, van különbség az áramfelvételben ha nem szól semmi?
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sokszor írtam már hogy mennyire elégedett vagyok a rendszeremmel. Nincs tovább fejlesztés!
De aki ismer tudja hogy ez nálam nem tart sokáig. Hamarosan úgyis cserélni, fejleszteni fogok.
Hát minap fejlesztetem de ez a fejlesztés nem volt szándékos. Nagyon megvoltam elégedve a Marantz sr8015 készülékemmel. Szeretem a 13 csatornást DTS-X pro által nyújtott teret.
Nem akartam fejleszteni de a nem várt dolgok hirtelen jöttek. Egyszerűen Marantz megmakacsolta magát és pre-out kimeneten jobb hátsó surround nem akart megszólalni addig még be nem melegedet a gépes. Garancia javítás! 28 days later kezdtem aggódni na mi van.
30 day of night után a szervizt elérte a megvilágosodásom. Csereigazolás elkerülhetetlen!
Szóval csere következet. Na de milyen készülék lehet az üzletbe készleten amire nem kell várni hónapokat. Végül egy Denon 4700 és egy Dune hd max vision ár egyeztetés mellett megtörtént a csere. Marantz 8015 vs Denon 4700 visszalépéstől nagyon tartottam.

Denon teszt:

Dune hd max 4k vision:

Egy kis előélettel kezdem! Sokáig Zidoo Z1000 készülékem volt amit egy Zidoo Z9x készülék követte. Hang-kép Z9x jobbnak bizonyult. Így maradt! Mivel csak mozizok, zenét nem hallgatok, nagy reményeket nem fűztem a Dune csere véget. Kellemesen csalódtam ismét!
Ki kell jelentenem ha valaki komolyan gondolja a mozizást akkor a drágább lejátszók is rengeteget hoznak a konyhára. A kép egyértelmű javulást hozott. DE A HANG! Hmmmmmmmmmm.
Térben és részletekben nagyot hozott. A különbség nem egy bemesélt dolog volt a tudatalattimnak. Face to Face volt tesztelve a Zidoo-val. Nagyon ajánlott termék!

Következtetés:

Olcsóbb készülékek is tudnak úgy szólni mint a nagyok! Több nagyobb rendszert is hallottam már.
Nemrég Arcam AV40 is hallottam. Inkább nem írom le a véleményem.
Ha az árakat és a csatorna számokat nézzük a Denon a Marantzal szemben visszalépés.
De hangilag kategóriát ugrottam a Denon-al. Inkább legyen „13” helyett „11” de minőségi
csatorna. Ha szükségem lesz megint több csatornára ott van a Denon 6700 készülék.
Nem hiszem hogy meglépem. Most így jó ahogy van!
Denon+Dune páros fejlesztésemmel jobban kitágult a tér olyan mintha egy nagyobb helységbe lennék ahol térbe több tárgyat el tud helyezni a rendszerem.

Hang Rendszerem:
Dune hd max 4k vision
Denon 4700
Rotel 1585
Jamo d
Whardale sub

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Igen, innen rendeltem én is. Ezt ismertem, csak rátaláltam a UK webshop-ra is keresés közben. Gondoltam, hátha valakinek hasznos lehet az is… Sokan vannak, akik UK-ból olvassák a fórumot.

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Amúgy a fentebb linkelt Lexicon MC-10 tényleg nagyon jó ár és nincs áfa+béta.Csak 1999 euro!
Készülék ennyiért ajándék öt év garival. :tutiok:

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Hozzászólás Szerző: Morph »

Zozi írta:
2021.10.31., vas. 19:51
t97eat írta:
2021.10.31., vas. 19:43
Ha esetleg valaki ilyet keres…
Lexicon MC10 akció (itt is):
https://www.hificorner.co.uk/lexicon-mc ... essor.html
Ha valaki Angliában él, akkor igen...
Ha haza akarod hozatni, már más sajnos a dolog.
Jelenleg a középárfolyam 425 Huf.

Ha csak ezt felszorozzuk, 722e Huf. Szállítás pl a Dánia expresszel elég kedvező. 10-20e Huf
Viszont erre ha jól tudom jön még rá vám (minimális) és a magyar áfa...

Könnyen 930e, vagy felette lehet a vége... ha hivatalos...
722e+10e *1.27 = 930e és akkor még vámot nem számoltam és a szállítás is csak minimális..
Akkor már jobban megéri Németországból behozni... szerintem. Vagy megvenni itthon közel hasonló áron, mint a német...
Ha normálisan jár el az angol eladó, akkor az ottani áfát leveszi a vásárlásnál, mert nem ott kerül forgalomba. Az ott ha jól tudom 20%. Amikor hazajön, meg megkapja a 27-t, és talán vámot (nem biztos). Így a készülék (akármelyik) az ottani ár -20% +27%-+szállítás ás vám fog hazajönni. Kb 10%-al lesz drágább mint ott.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Valóban az évet benéztem... napra pontosan egy éve jött a frissítés, de ma az én Marantz-om frissítette a firmware-ét. Azt honnan lehet megtudni, hogy milyen funkciókkal?

" KÖZZÉTÉVE: 2020. NOVEMBER 11"
mintha tavalyi lenne
[/quote]
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

zx07 írta:
2021.11.11., csüt. 15:55
Ma jött egy frissítés a Marantz és Denon AVR-ekhez és processzorokhoz...

https://www.residentialsystems.com/tech ... -receivers

Sound United has announced its latest firmware update for Marantz and Denon AV receivers (AVRs). With this update, home theater enthusiasts will enjoy DTX:Pro for 13-channel decoding of DTS:X/IMAX DTS:X content, and DTS Neural:X capability has been expanded up to 13 channels. The update also enables Denon AVR-X8500H and Marantz AV8805 to support Dolby Atmos Height Virtualization technology, Front Wide speakers for Dolby Surround playback. The popular Dolby Center Spread functionality will be restored on the 2019 and 2020 AVR models. The firmware updates impact each AVR differently based on channel count and hardware-specific architecture.

DTS:X Pro (Denon AVR-X6700H and Marantz SR8015 as well as the Denon AVR-X8500H, AVR-A110 and the Marantz AV8805)
Dolby Center Spread feature (2019 and 2020 AVR lineup)
Dolby Surround Front Wide support (Denon AVR-X8500H and Marantz AV8805)
Dolby Atmos Height Virtualization Technology (Denon AVR-X8500H and the Marantz AV8805)
DTS Neural:X capability on Dolby content for 2019 AVR lineup (2020 lineup supports it out of box)
180Hz crossover settings
New crossover settings for IMAX (80Hz for the speakers + sub and 120Hz for LFE)
Screen Saver function for 2020 AVR lineup
Power-up volume level default fix for 2020 AVR lineup
MPEG-H 3D Audio support on select 2020 Denon and Marantz premium AVRs sold in Europe, Asia and China
" KÖZZÉTÉVE: 2020. NOVEMBER 11"
mintha tavalyi lenne

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ma jött egy frissítés a Marantz és Denon AVR-ekhez és processzorokhoz...

https://www.residentialsystems.com/tech ... -receivers

Sound United has announced its latest firmware update for Marantz and Denon AV receivers (AVRs). With this update, home theater enthusiasts will enjoy DTX:Pro for 13-channel decoding of DTS:X/IMAX DTS:X content, and DTS Neural:X capability has been expanded up to 13 channels. The update also enables Denon AVR-X8500H and Marantz AV8805 to support Dolby Atmos Height Virtualization technology, Front Wide speakers for Dolby Surround playback. The popular Dolby Center Spread functionality will be restored on the 2019 and 2020 AVR models. The firmware updates impact each AVR differently based on channel count and hardware-specific architecture.

DTS:X Pro (Denon AVR-X6700H and Marantz SR8015 as well as the Denon AVR-X8500H, AVR-A110 and the Marantz AV8805)
Dolby Center Spread feature (2019 and 2020 AVR lineup)
Dolby Surround Front Wide support (Denon AVR-X8500H and Marantz AV8805)
Dolby Atmos Height Virtualization Technology (Denon AVR-X8500H and the Marantz AV8805)
DTS Neural:X capability on Dolby content for 2019 AVR lineup (2020 lineup supports it out of box)
180Hz crossover settings
New crossover settings for IMAX (80Hz for the speakers + sub and 120Hz for LFE)
Screen Saver function for 2020 AVR lineup
Power-up volume level default fix for 2020 AVR lineup
MPEG-H 3D Audio support on select 2020 Denon and Marantz premium AVRs sold in Europe, Asia and China

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”