Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5998

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

The Tomorrow War - 7/10

Olvastam már róla jót is, rosszat is. Több részletben néztem végig, mert a napokban alig volt időm, el voltam havazva.
Elején O.K. volt, aztán átment "WTF???" érzésbe, és majdnem abbahagytam... de a végére szépen összeáll minden, az elsőre logikátlannak tűnő dolgok a helyükre kerülnek.
A történet, sci-fi szemmel nézve, bár tudományosan nem megalapozott, legalább kitart az időutazás egy alapelképzelése mellett, azt szépen meg is magyarázza, majd következetesen alkalmazza. Én azt mondom, bárcsak minden SF-film története ennyire kidolgozott és önellentmondás-mentes lenne... Van ugyan benne logikai baki, de annyi tényleg belefér.
Ami fura volt, az a filmben bemutatott társadalmi reakció: "Not our war" transzparensek, háborúellenes tüntetések: WTF? De végülis, tényleg elképzelhető, hogy ennyire hülyék lennének az emberek egy ilyen szituációban (nem akarom a részleteket elspoilerezni, aki látta, vagy megnézi, az megérti mire gondolok).
A CGI szerintem ott a szeren. A színészek viszont... na ez a film árnyoldala. Gyenge a casting, még a főszereplő is (szerintem).
A film komor és brutális, de a végére még két igazi poén is belefért.

Szerintem nincs baj ezzel a filmmel. Én végig tudtam nézni, és még élveztem is - bár mint írtam, három részletben kellett megnéznem.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Függetlenül attól, hogy nincs karácsony Kevin nélkül, nekem a karácsonyhoz a Legyetek jók, ha tudtok tartozik (a mozi változat, nem a bővített).

Az Ender's Game mint film nem volt jó (mondjuk, nézhetetlen rossz sem), az a fajta steril, lélektelen iparosmunka, mint pl. a Ready Player One is volt.
(Az más kérdés, hogy a könyv NEKEM nagyon nem tetszett, SZERINTEM, egy végtelenül didaktikus tanmese arról, hogy hiába vagy okos és van igazad, ha ezt erővel (akár halált okozó erőszakkal) nem tudod érvényesíteni, akkor nem mész sokra.
A gondolattal egyetértek, a didaktika volt fárasztó.)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 744

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Karácsonyi filmajánló:

Csakis a Grincs. :D
No meg a Tapló Télapó. ;)

De ez is odafér:
Klaus – A karácsony titkos története
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3312

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Gulka. írta:
2021.12.24., pén. 10:00
Egy elég jó sorozatot kezdtem el.

Hanna
https://www.imdb.com/title/tt6932244/

Egyelőre az első évadot néztem meg. Fordulatos, izgalmas. Helyszínek jók. Erdély, Berlin, Marokkó kicsi itthoni is stb. Számomra a karakterek is telitalálatok. Aminek külön örülök, hogy kevés a szivárványos ember. Persze nem maradtak ki, de kevés ideig vannak egyelőre... Remélem ez így is marad.
Ez ennek a filmnek a sorozat verziója?
https://www.imdb.com/title/tt0993842/?ref_=nv_sr_srsg_3
Csak a Marantz! :-D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2021.12.24., pén. 09:56
Dorian írta:
2021.12.24., pén. 09:43
Alex_Aston írta:
2021.12.23., csüt. 07:58
"és a Végjáték esetén is, aztán azok is kalap kaki filmek voltak sajna"
Ez azért különösen bosszantó, mert a Végjáték alapját képező regény a sci-fi irodalom csúcskategóriájában tartozik, alapmű, ahol pl. az űrcsaták marginális szerepet töltöttek be.
Évtizedek múlva pedig leülök a film elé, és ezt fost kapom...
Csak tipp, de szerintem Aston az Avangers: Endgame-re gondolt, te meg az Ender's Game-re. Eltero kategoriak, nekem mindketto tetszett ugy hogy utobbit jo regen olvastam konyvben. Nem mondom, hogy nem lehetett volna jobbat, de hat izlesek es a papne.
Pontosan.

Amúgy szerintem sem volt rossz az Ender's Game. Persze a könyvet nem olvastam, úgy mondom ezt.

Ami nekem csalódás volt a könyv után, az pl. az Amerikai pszicho.

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 393

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Egy elég jó sorozatot kezdtem el.

Hanna
https://www.imdb.com/title/tt6932244/

Egyelőre az első évadot néztem meg. Fordulatos, izgalmas. Helyszínek jók. Erdély, Berlin, Marokkó kicsi itthoni is stb. Számomra a karakterek is telitalálatok. Aminek külön örülök, hogy kevés a szivárványos ember. Persze nem maradtak ki, de kevés ideig vannak egyelőre... Remélem ez így is marad.
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Alex_Aston írta:
2021.12.23., csüt. 07:58
"és a Végjáték esetén is, aztán azok is kalap kaki filmek voltak sajna"
Ez azért különösen bosszantó, mert a Végjáték alapját képező regény a sci-fi irodalom csúcskategóriájában tartozik, alapmű, ahol pl. az űrcsaták marginális szerepet töltöttek be.
Évtizedek múlva pedig leülök a film elé, és ezt fost kapom...
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
2021.12.23., csüt. 04:42
Pókember: nincs hazaút ... Pozor: nem ajánlom

Az imdb-n ez a film jelenleg 9.0 pontos !!!, a hozzászólásokba belegörgetve pedig látszik a fizetet bérkommentelők hada és néha egy-egy reális magánvélemény.

A film hangja átlagos volt, egyszer volt valami hirtelen hangos, de, hogy bármi meghökkentő vagy lenyűgöző térhangzással bűvészkedtek volna, hogy bemutassák miért érdemes moziba járni - na az nem volt.

Részemről nem ajánlott, de ami ennél többet mond, hogy a gyerekeknek sem tetszett.
Azt én is figyeltem, hogy milyen magas a pontozás. Bár ez volt a Végtelen háború és a Végjáték esetén is, aztán azok is kalap kaki filmek voltak sajna.

Én ezt már régóta mondom, hogy a szinkron sajna agyon csapja a hangminőséget. Emiatt csak magyar és Spencer-Hill filmeket nézek magyar hanggal.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Pókember: nincs hazaút ... Pozor: nem ajánlom

Tegnap délután a lányom rávett a mozizásra. Marvel film, nem vártam tőle sokat, de azt se teljesítette. Maga a sztori -már amennyire követem- az előző ifjú Pókember: Idegenben folytatása. A történeti koncepció nem rossz, a film alapötlete a műfajon belül újat hoz, viszont az egész kivitelezés pocsék szerintem sad.gif

Az imdb-n ez a film jelenleg 9.0 pontos !!!, a hozzászólásokba belegörgetve pedig látszik a fizetet bérkommentelők hada és néha egy-egy reális magánvélemény.

Nem tudok elmenni a film hossza mellett: 2,5 óra, ami literes üdítővel már veszélyes. A film közepén van egy hatalmas belassulás, mondhatni műfaj és célközönség idegen, ezt az egy órát simán kihagyhatták volna.

"Szeretjük" a Marvel filmekben, hogy vicces. Na hát ez nem az, minimális nevetés volt csak a moziban, az is csak egy jelenetnél. "Szeretjük" a Marvel szuperhősök emberi oldalát, sérülékenységét, azt, hogy bár van pár szuper képesség, összességében mégis a talajon áll a történet, az univerzum, a fizika törvényei megvannak, csak az a kis szupererő a plusz. Hát itt nem. A gyeplő be lett dobva a lovak közé, megszűnik a kapcsolat az alap fizikával, a környezet viselkedése féktelen scifi lesz és egyes karakterek szuper ereje "god mode", bármit is tud, csak persze az alap probléma megoldása a kihívás.
A színészi játék, a párbeszédek és a karakterek szerethetősége sem említésre méltó, nincs benne varázs csak ballaszt.

A másik dolog pedig maga a moziélmény volt. Duna Pláza 2-es teremben voltunk, 8.sor közepe egy viszonylag nagy terem, 3D-s, szinkronos előadás. Nem tudom miért, de szerintem nagyon szar volt a vetítés. Életlen, semmi részlet és gyenge kontraszt. Fogalmam sincs milyen technikát használnak, az mennyire öregedett el vagy járatják eco üzemmódban, de förtelmes volt. Maga a mozi elvileg nem lehet annyira gáz, pándémia előtt jártunk sokszor, nem emlékszem ilyen rossz élményre. Nem, hogy szőrszálak számolásáról nem beszélhetünk, de helyenként még az arc mimika kivétele is kihívás volt, annyira gyatra volt az egész. Ami a film technikai részét illeti, a látvány CGI, annak elmegy de semmi kiemelkedő. a 3D hatás bár folyamatos, ez csak egy alap térlátás szerű hatást ad, egyetlen jelenet sincs látványos 3D hatással ami kijönne a vászonból vagy hasonlók - és az is érdekes volt, hogy a 3D szemüveg nélkül is nézhető volt a film. Talán ez nem is 3D forgatás, csak valami generált effekt. A film hangja átlagos volt, egyszer volt valami hirtelen hangos, de, hogy bármi meghökkentő vagy lenyűgöző térhangzással bűvészkedtek volna, hogy bemutassák miért érdemes moziba járni - na az nem volt.

Részemről nem ajánlott, de ami ennél többet mond, hogy a gyerekeknek sem tetszett.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

DeLorean írta:
2021.12.19., vas. 15:38
Alex_Aston írta:
2021.12.19., vas. 15:25
Csak kis jó indulattal tudom bármelyik négy filmre azt mondani, hogy 1x nem volt kidobott idő. De az biztos, hogy nálam egyszer sem újranézős egyik sem.
630 millió dollár volt az össz. költségvetés - akkor mehetett volna jobb helyre is.
gondolkodik.gif
Szerencsétlen zsiráfoknak Kenyában csak egy bödön víz kéne vagy egy kamion. Áttelepíteni őket máshová.
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2021.12.19., vas. 19:34

Hát igen.
Pl. ilyen filmekre kéne költeni azt a temérdek pénzt.

Mirage
https://m.imdb.com/title/tt6908274/?ref_=nv_sr_srsg_0

Igencsak egyetértek a magas pontozással. Jók ezek a csavaros spanyol filmek, és a rendezője volt az alkotója két másik filmnek, amiket szintén láttam korábban, és erősen ajánlom mindenkinek, aki szereti a jó és csavaros történeteket (is).

The Body / A hulla - micsoda történet kerekedik ki ebből!
https://m.imdb.com/title/tt1937149/?ref_=m_nm_knf_i1

Invisible Guest / Láthatatlan vendég - ez is hasonlóan csavaros történet, a végén a csattanóval.
https://m.imdb.com/title/tt4857264/?ref_=m_nm_knf_i2

Na, pl. ezek azok a filmek, amik kb. tized annyiból készültek el, de 10x annyi ötlet van bennük, és úgy gondolom, sokkal több művészeti értéket képviselnek.

Persze nem kérdés, szükség van a fejből bambulós filmekre is, de jobb szeretem, ha azok sem teljesen bugyuta hülyeségek.

+1, ha már spanyol filmek
Időbűnök - mi volt előbb? A tyúk, vagy a tojás?
https://m.imdb.com/title/tt0480669/
Mint minden időparadoxon / időutazó filmben, ebben is lehet találni hibát, ha nagyon a mélyére nézünk, de nem érdemes. Jó kis film ez is.

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

Quetz írta:
2021.12.19., vas. 21:36
Mivel még nem volt elégszer ajánlva: Arcane
[...]
a fejemben, ez tiszta Dishonored...
:) Nekem is pontosan ez az érzésem volt, illetve az utolsó részt én kicsit összecsapottnak éreztem, illetve azt, hogy most akkor lezárjuk. De könnyed fantasykból ez valóban a jobbak közé tartozik szerintem is.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Mivel még nem volt elégszer ajánlva: Arcane
Szerencsére nem vacakoltak az élőszereplősítéssel, mert az megoldhatatlan lett volna. Kaptunk helyette egy gyönyörűen animált és megrajzolt felnőtteknek szóló rajzfilmet. Ha valami bele tudnék kötni, akkor az az érzés, hogy végig ott motoszkált a fejemben, ez tiszta Dishonored...

youtu.be/fXmAurh012s
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

DeLorean írta:
2021.12.19., vas. 19:34
Alex_Aston írta:
2021.12.19., vas. 18:55
De mondjuk jobb filmek is készülhettek volna ennyi pénzből, az nem vitás. 4 helyett tucatnyi is akár. De mivel az árukat gondolom behozták, így inkább ilyenekre költenek továbbra is a stúdiók...
A James Bond érdekes - akkor most hogy is lesz új James Bond? Nem nagyon értettem a végét.
Még nem lehet tudni, hogy az új James Bond férfi lesz-e vagy nő vagy valami más... :)

https://www.foxnews.com/entertainment/j ... e-producer
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2021.12.19., vas. 15:38
Alex_Aston írta:
2021.12.19., vas. 15:25
Csak kis jó indulattal tudom bármelyik négy filmre azt mondani, hogy 1x nem volt kidobott idő. De az biztos, hogy nálam egyszer sem újranézős egyik sem.
630 millió dollár volt az össz. költségvetés - akkor mehetett volna jobb helyre is.
gondolkodik.gif
Mondanám, hogy rák kutatás, bébifókák megmentése, vagy több tucat napelem farm építése adott volna valamit az emberiségnek.

De mondjuk jobb filmek is készülhettek volna ennyi pénzből, az nem vitás. 4 helyett tucatnyi is akár. De mivel az árukat gondolom behozták, így inkább ilyenekre költenek továbbra is a stúdiók...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Utóbbi pár napban megnéztem pár fejből bambulós filmet.

Venom 2.
Az első rész tetszett, Tom Hardynak jól áll a szerep. De ez a második rész? gondolkodik.gif
Nem adott semmit az elsőhöz, látszik, hogy csak úgy meg kellett csinálni, hogy legyen ez is.

Sokkal több, mint testőr 2
Hasonlóan a Venomhoz, az első rész ebből is szórakoztató volt. De itt az egyetlen jó dolog Salma Hayek dekoltázsa, az viszont nagyon. :rolleyes:
De a film amúgy semmit nem nyújtott sajna.

Red notice
Akár jó is lehetett volna, de szerintem sem lett az (ahogy mások is mondták korábban). Logikátlan, hülyeség az egész. Annyira elrugaszkodva a valóságtól, hogy még egy ilyen film esetében is fáj.

James Bond - nincs idő meghalni
A fentiekhez képest talán egy hajszállal jobb, az is max a beletolt pénz miatt. De amúgy nagy csalódás. Logikátlan, és hülyeség az egész szerintem. Talán még a Quantum csendje szintjét sem érte el nálam. Nekem a Daniel Craig széria leggyengébbje volt.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Igen az a lényeg! ;)

Csak érdekes számomra.

Elnézést az offolasert! leborulok.gif
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

OK, de a lényeg, hogy filmeket szállítanak… csak hogy ontopikok legyünk :)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Spiky03 írta:
2021.12.18., szomb. 14:06
Akkor csak az Amazon Firestickel van így?
Mert azoknál kiírja, hogy ide nem hoznak semmit sem. sad.gif
Ott mailbox.devel lehet csak megoldani.
Igen.
Amazon Fire táblagépet se szállított az Amazon Magyarországra (se .de, se .co.uk, se .com oldalról), én is címszolgáltatót vettem igénybe.

Gondolom, valami licence és/vagy terjesztői szeződési okok állhatnak ilyen esetben háttérben, mert pl. előfordult, hogy egy konkrét képregényt se szállítottak Magyarországra, úgy, hogy a szerző egyéb képregényeit igen.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó

Aszpirin írta:
2021.12.18., szomb. 14:29
Nem ismerem az Amazon Firesticket.
Ő lenne az
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B ... B7XF&psc=1

Lehet mert "saját márka" azért nem hoznak ide. gondolkodik.gif
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

A tegnap este meg is néztem a Gattacát a 4K-s változatban, az újonnan rendelt UHD-BD-ről.

Először is, ez a film lassan 25 éves, de a mai CG-uralta filmvilágban is tökéletesen megállja a helyét a képi világa, ami mellesleg dzerintem zseniális, éa a szereposztás is parádés.

A HDR10-újradigitalizálás mozifilmszerűbb élményt nyújt (de nem feltétlenül hozza mindenhol a kép “boeotvaélesedését”), a színek is természetesebbek, árnyalatdúsabbak, és nagyobb a képdinamika is, ahogy azt a HDR10-től megszoktuk. Az Atmos hang viszont nálam ezúttal semmi extrát nem hozott, ezen a téren nagy észrevehető pluszra nem erdemes számítani. Emellett egyetlen “extra” van a korongon: a mozielőzetes. Szóval hardcore Gattaca-rajongóknak kötelező szvsz, se nem ezzel fogod demózni a hangeendszered képességeit…

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Spiky03 írta:
2021.12.18., szomb. 14:06
Nem ismerem az Amazon Firesticket.
Az idén is elég sok cuccot rendeltem az Amazonról ide Magyarországra bebetonozandó kertkapu-akasztótól robotporszívó-alkatrészekig, mindent korrektül és gyorsan szállítanak. Nem csak filmekről van szó tehát. Találkoztam olyan áruval, aminél azt írta, hogy egyáltalán nwm rendelhető, de ezek tipikusan nem az Amazon által forgalmazott, hanem egyéb, az Amazonon árusító kereskedő cuccai voltak.
Amire figyelni kell, hogy az árak a német ÁFA-val jelennek meg, de amikor kicsekkolod, akkor a magyar ÁFÁt alkalmazza, ezért a valódi fizetendő árak 6,72%-kal magasabbak, mint amit a vásárláskor mutat. Ez elsőre meglepő lehet. Fura, hogy nem egyből a magyar ÁFA-s árakat mutatja a bejelentkezés után, mert végig tudja a tartózkodási helyedet, és a szállítási költségeket is a magyar cím szerint mutatja előre, de meg lehet szokni…

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó

Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó

Aszpirin írta:
2021.12.17., pén. 17:44
Na, van még valaki hozzám hasonló őskövület, aki fizikai hordozón vesz 4K UHD filmeket?
Ha igen, akkor érdekes lehet számára, hogy az alábbi, az amazon.de -n a )
Magyarországra rendelted?
Ha igen akkor, hogy mert elvileg nem szállítanak hozzánk. sad.gif
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect

Szeki2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 171

Hozzászólás Szerző: Szeki2 »

Van bizony! :)
Köszönjük az ajánlást!
Üdv.: Jani

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”