Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Akkor ez mit is tud csinálni a HDMI=>DVI-ről kapott HDCP-kódolt bemenő HD forrásból?
Ezt nem értem. Ha jól látom ez egy DVI switcher/processzor. Egy DVI kimenete van (mondjuk azt kötöd a projektorba) és van egy rakás bemenete amire köthetsz DVD lejátszót VHS magnót, stb. Ha kell felskálázza a projektorod natív felbontására. Dolgoztam több ilyennel, a házimozi shown is bemutattunk több hasonlót.
Htpc (Home Theatre PC)
Házimozi számítógépből I.
HD anyagok másolásvédelme
Hopp mit találtam:
A hátlpon ez olvasható:
"User must read and accept licence agreement before use this product"
Az ilyesmikre szokták a munkahelyemen megjegyezni: "gyanúra ad okot"
Key features:
- 2 DVI inputs with HDCP
- HD analog/digital inputs with transcoding and scaling
- DVI-D ouput (digital)
- Analog output on BNC
- Programmable output resolution from 480p to 720p, plus 1080i
- 10 bit DAC for analog outputs
Akkor ez mit is tud csinálni a HDMI=>DVI-ről kapott HDCP-kódolt bemenő HD forrásból?
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=928&p=4
27k ! korrekt, bár csak lenne mATX is (kissebb)
és akkor egy passziv táp teszt:
http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=921&p=3
A cikkből kiderül, h standby állapotban is eszik a táp 20W-ot, ami sok - szvsz! Pozitiv viszont, hogy a 3.6GHZ P4 Preszkott IDLE állapotban 95W összfogyasztással növeli villanyszámlánkat, azaz egy kissebb sempron 35-50W körül ellenne, ha az egykori fogyasztási táblázatokat megnézzük (idleben az amd-k felét/harmadát ették az inteleknek).
25k az ára, egyszer talán használtan beruházok egy ilyenre...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
én erre gondoltam...
Én meg erre.
"Origen H7 case
Optional VFD:
1. VFD with IR receiver and MCE 2005 Remote Package, USB interface, at extra $125.00
2. VFD with IR receiver and iMON OEM Remote Package, USB interface, at extra $115.00"
rendelhetnétek egyet, ne én legyek az első aki kipróbálja
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled
Htpc (Home Theatre PC)
AZ Origen házak kijelzői távirányítói opcionálisan vagy a windowsos mediacenter, vagy a soundgraph IMON...
Oké, a miénkhez MediaCenter van. Ilyet még nem láttam.
rendben azt hittem, hogy a külön tft-s nagy origen-t azzal a távval adták, bocsi
Htpc (Home Theatre PC)
Persze bújkál bennem a kisördög, hogy egy kis (kis??) ráfordítással egy szép házba berakom (mellesleg amit találtam magyar forgalmazót az pont simon templar érdekeltsége? Csak kérdezem mert akkor jól berontottam ide tényleg ...
Nekem nincs érdekeltségem. Nem tudom melyik házra gondoltál, az egyik cég amelyiknek dolgozom forgalmazza az Origen (volt Dign) házakat. A kis ráfordítás cakli-pakli 70-200 ezer Ft-ot jelent csak a ház relációjában.
én erre gondoltam, itt láttam a silverstone teljes palettáját egész normális árakon
az már más kérdés mi van a raktáron :kiraly: de 50ből egy távirányítós kijelzős házat meg lehet venni, és nem micro atx-eset.
a DIGN nekem nagyon drága, illetve nem drága csak annyit nem ér meg.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
AZ Origen házak kijelzői távirányítói opcionálisan vagy a windowsos mediacenter, vagy a soundgraph IMON...
Oké, a miénkhez MediaCenter van. Ilyet még nem láttam.
Htpc (Home Theatre PC)
Simon a véleményed viszont érdekelne a távirányítóról és a szoftveréről egy ilyet lehet én is beszerzek, ha jól használható...
soundgraph IMON rendszer
Sajnos ebben sem tudok segíteni, mi a házak gyári távirányítóit (és infra vevőit) használjuk, de azzal sem mélyültem el. De lehet házilag is barkácsolni (vagy venni) infra vevőt és bármilyen tanítható távirányítóval tudod vezérelni.
AZ Origen házak kijelzői távirányítói opcionálisan vagy a windowsos mediacenter, vagy a soundgraph IMON, ezért bátorkodtam. Mint ahogy a thermaltake-nek is és a silverstone-nak is. Senki sem nézte meg a linket amit beraktam?
ez mind ugyanaz
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Simon a véleményed viszont érdekelne a távirányítóról és a szoftveréről egy ilyet lehet én is beszerzek, ha jól használható...
soundgraph IMON rendszer
Sajnos ebben sem tudok segíteni, mi a házak gyári távirányítóit (és infra vevőit) használjuk, de azzal sem mélyültem el. De lehet házilag is barkácsolni (vagy venni) infra vevőt és bármilyen tanítható távirányítóval tudod vezérelni.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Persze bújkál bennem a kisördög, hogy egy kis (kis??) ráfordítással egy szép házba berakom (mellesleg amit találtam magyar forgalmazót az pont simon templar érdekeltsége? Csak kérdezem mert akkor jól berontottam ide tényleg ...
Nekem nincs érdekeltségem. Nem tudom melyik házra gondoltál, az egyik cég amelyiknek dolgozom forgalmazza az Origen (volt Dign) házakat. A kis ráfordítás cakli-pakli 70-200 ezer Ft-ot jelent csak a ház relációjában.
Htpc (Home Theatre PC)
soundgraph IMON rendszer
Htpc (Home Theatre PC)
/*
Sajnos ez egy elterjedt és alapvető tévedés: a CD-DA és az SPDIF szabványok hibajavítása csapnivalóan rossz. Az AC3 és a dts közlekedtetése az SPDIF-en szintúgy.
*/
mi benne a csapnivaloan rossz? fejsd mar ki! csak ugy mellesleg pont reedsolomon. hibajavitasbol szigorlatoztam...
/*
Az, hogy a 1905 tökéletes hifi célokra, hát az muris kicsit. Persze attól függ mit vársz el egy hifitől. Valószínű én sokkal többet, mint Te.
*/
ertelmezo keziszotar ->"majdnem" szo megnezese.
és átmentél?
az bent az alapvetően rosz, hogy a hibajavítás nem redundáns, hanem interpolál
vagyis egy valószínűsített értéket kapsz a valós helyett
egyébként jellemzően az informatikusok élnek ebben a tévedésben, mivel ők sokkal inkább hatásos hibajavításokkal szoktak találkozni
ajánlom guglizz rá a CD-DA hibajavítására!
majdnem?
végülis a sokol rádió is majdnem hifi élményt nyújt. Mondom igény kérdése!
Nah végigolvastam az egész topikot Rájöttem, hogy a tizedét sem használnám ki azoknak a dolgoknak amiért érdemes lenne kiépíteni egy rendszert (ráadásul hóóóóthülye vagyok ehhez az egészhez (esetleg a felvétel merevlemezre...) Ráadásul én a munkaállomásomat akartam kiváltani, de hová tenném pl. a nyomtatót. Csak eredeti dvd-t és audio cd-ket hallgatok nézek, úgyhogy valószínű veszek egy normális asztali dvd felvevőt, meg egy vezetéknélküli billentyűzetet, és hagyok egy önálló munkaállomást a nappaliban, amire rákötöm a projektort, és a hifit. Persze bújkál bennem a kisördög, hogy egy kis (kis??) ráfordítással egy szép házba berakom (mellesleg amit találtam magyar forgalmazót az pont simon templar érdekeltsége? Csak kérdezem mert akkor jól berontottam ide tényleg ... :kiraly: de valószínű a hifim hangja megsínylené, inkább nem kockáztatok.
a thermaltake-nek a bach, vagy a mozart házát el lehet már érni itt magyarországon? Az is ugyanazt a medialab-ot használja mint a silverstone házak (soundgraph a cég neve aki alapból csinálja, és sok oem fut belőle) Ha valakinek triviális infokat mondtam elnézést érte.
Jah, és csak annyit még, hogy sajnos igenis van különbség digitális és digitális kábel hangátviteli képességeiben.
És utoljára, lehet egy projektoron internetezni/ word doksit írni? Próbálta már valaki? a nappalim foteljából dolgozhatnék, az nem lenne rossz... Vagy teljesen halott ötlet? Milyen projektor a belépőszint felbontásban vajon?
köszönöm a megértéseteket, én nem hardwer oldalról közelítem meg a dolgot, hanem a ne kelljen kimászni a fotelból koncepció érdekel :taps:))
Htpc (Home Theatre PC)
/*
Sajnos ez egy elterjedt és alapvető tévedés: a CD-DA és az SPDIF szabványok hibajavítása csapnivalóan rossz. Az AC3 és a dts közlekedtetése az SPDIF-en szintúgy.
*/
mi benne a csapnivaloan rossz? fejsd mar ki! csak ugy mellesleg pont reedsolomon. hibajavitasbol szigorlatoztam...
/*
Az, hogy a 1905 tökéletes hifi célokra, hát az muris kicsit. Persze attól függ mit vársz el egy hifitől. Valószínű én sokkal többet, mint Te.
*/
és átmentél?
az bent az alapvetően rosz, hogy a hibajavítás nem redundáns, hanem interpolál
vagyis egy valószínűsített értéket kapsz a valós helyett
egyébként jellemzően az informatikusok élnek ebben a tévedésben, mivel ők sokkal inkább hatásos hibajavításokkal szoktak találkozni
ajánlom guglizz rá a CD-DA hibajavítására!
majdnem?
végülis a sokol rádió is majdnem hifi élményt nyújt. Mondom igény kérdése!
gordon314.fw.hu
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Most, hogy sikerült megtalálni, ezt a jó kis fórumot, valamint hazai forgalmazót a silverstone házakra, erősen elgondolkodtam, hogy a sztereo hifirendszerem állványának legalsó polcára beraknám a gépemet.... Ahogy látom a ST házak a soundgraph IMON rendszerét használják, leírásra tetszetős, van valakinek már tapasztalata róla? Az elvárásaim nem nagyok, ezért nem tudom még, hogy érdemes-e belevágnom.... Amit szeretnék, az az, hogy netrádióm legyen közvetlen elérhetőséggel a hifire bekötve, és, hogy a (tervezett beruházás ) projektorral kivetített kép segítségével játszani tudjak a gépről.
Nomármost nem tudom eldönteni, hogy kiépítsek-e egy sima munkaállomást, és csak kössem össze az erősítőt egy rca-val, plusz vegyek egy dvd-felvevőt, amiben ugye van tuner, tehát számítógéptől függetlenül tudnék dvd-zni és tévézni a projektorral.
Vagy vegyek egy ilyen gyönyörű házat, hagyjam a külön munkaállomást, vegyek bele egy IMON távirányítót, egy tv kártyát, és akkor kevesebb dobozzal, és dvd-felvevő nélkül (ámde a szgép bekapcsolásával) meg tudom oldani mind a tv nézést dvd nézést.
Gyakorlatilag abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy számítógépről asztali dvd lemezeket lehet-e normálisan kezelni, illetve egy dvd felvevő tv tunerje jobb/rosszabb mint egy gépbe telepített tv-tuner. (És persze ajánlások is érdekelnének milyen tv tuner-t és mennyiért érdemes a gépbe rakni.)
Akinek esetleg hasonló megoldása van, mennyire zavar bele a hifi hangjába (az állvány alja lenne a célgép, felette az erősítő, felette a cd játszó) egy állandóan bekapcsolt gép? Zenét igazából csak cd-n hallgatok, a netrádióra meg nem kívánok beruházni egy komolyabb hangkártyába, esetleg egy külső DAC-on még elgondolkoznék a későbbiekben....
Plusz még egy kérdés, a logitech-nek van ez az új vezetéknélküli billentyűzete, amiben külön van a numerikus billentyűzet, és ezt elméletileg távirányítónak is lehet használni... Erről valami info?
És még egy kérdés, a távirányítóhegyek kiváltása érdekében gondolkodok egy régi palm megvételén, amire feltolok egy távirányító szoftvert, és megpróbálnám kiváltani az összes távirányítómat.... Ilyet csinált már valaki? Ez voltaképpen egy tanítható táv lenne, csak ugye minimális beruházással...
Bocsánat a sok kérdésért, remélem nem kérdeztem túl sok hülyeséget...
üdv, Tiv.
Kicsit sok kérdést zúditottál be egyszerre. Először szánj rá 1 napot, és olvasd végig az egész HTPC topicot (témát).
Aztán írd le nekünk, hogy:
- mik a jelenlegi cuccaid (kép + hang)
- milyen forrásból hallgatsz elsősorban (CD/MP3/SACD/DVD-Audio,DVD stb) zenét
- milyen forrásból nézel (DVD, DivX, TV, HD) filmeket, fontossági sorrendben
- mik a céljaid hangban, képben
- mik a rendelkezésre álló kereteid akár összesen, akár főbb komponensenként
Ezek ismeretében tudunk használható(bb) javaslatokat adni. Szerintem.
SZia!
Bocs a kérdésözönért... A topikot olvasgatom visszefelé folyamatosan.
- Jelenlegi rendszerem kizárólag hangra korlátozódik, és egy 86 centis crt thompson tévére, ami helyett/mellé a közeljövőben vennék egy projektort.
- Zenét kizárólag cd-ről hallgatok (még írt cd-im sem nagyon vannak csak az autóban) plusz háttérzeneként netrádió, de attól nem támasztok minőségi igényeket.
- Tévézni, dévédézni és játszani szeretnék, jelenleg egy ezeréves kis dvd lejátszóm van
- Céljaim hangban, hogy az eredetiben nem megszerezhető partifelvételeket, valamint a netrádiót tudjam hallgatni, képben pedig egy 4:3-as projektor, amivel játszani is tudok a gépről, és ha esetleg olyan formátumban tudok megszerezni egy filmet, akkor azért ne a kis monitoron kelljen megnézni.
- a rendelkezésre annyi a keret, amennyit szánni kell rá, számítógépem van, a projektor pedig már betervezett költségvetési elem.
Azt nem tudom eldönteni, hogy a dvd lejátszást/ tévézgetést egy dvd felvevővel oldjam meg, vagy egy esztétikus házba rakva tunert, lejátszót számítógépről. A távírányítás már csak a megvalósítás eszköze lenne. A gép mindenképpen össze lenne kötve a hifivel (netrádió) és a projektorral (játék) is mindez a nappalim részeként, ezért ez a nagy dilemma
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Most, hogy sikerült megtalálni, ezt a jó kis fórumot, valamint hazai forgalmazót a silverstone házakra, erősen elgondolkodtam, hogy a sztereo hifirendszerem állványának legalsó polcára beraknám a gépemet.... Ahogy látom a ST házak a soundgraph IMON rendszerét használják, leírásra tetszetős, van valakinek már tapasztalata róla? Az elvárásaim nem nagyok, ezért nem tudom még, hogy érdemes-e belevágnom.... Amit szeretnék, az az, hogy netrádióm legyen közvetlen elérhetőséggel a hifire bekötve, és, hogy a (tervezett beruházás ) projektorral kivetített kép segítségével játszani tudjak a gépről.
Nomármost nem tudom eldönteni, hogy kiépítsek-e egy sima munkaállomást, és csak kössem össze az erősítőt egy rca-val, plusz vegyek egy dvd-felvevőt, amiben ugye van tuner, tehát számítógéptől függetlenül tudnék dvd-zni és tévézni a projektorral.
Vagy vegyek egy ilyen gyönyörű házat, hagyjam a külön munkaállomást, vegyek bele egy IMON távirányítót, egy tv kártyát, és akkor kevesebb dobozzal, és dvd-felvevő nélkül (ámde a szgép bekapcsolásával) meg tudom oldani mind a tv nézést dvd nézést.
Gyakorlatilag abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy számítógépről asztali dvd lemezeket lehet-e normálisan kezelni, illetve egy dvd felvevő tv tunerje jobb/rosszabb mint egy gépbe telepített tv-tuner. (És persze ajánlások is érdekelnének milyen tv tuner-t és mennyiért érdemes a gépbe rakni.)
Akinek esetleg hasonló megoldása van, mennyire zavar bele a hifi hangjába (az állvány alja lenne a célgép, felette az erősítő, felette a cd játszó) egy állandóan bekapcsolt gép? Zenét igazából csak cd-n hallgatok, a netrádióra meg nem kívánok beruházni egy komolyabb hangkártyába, esetleg egy külső DAC-on még elgondolkoznék a későbbiekben....
Plusz még egy kérdés, a logitech-nek van ez az új vezetéknélküli billentyűzete, amiben külön van a numerikus billentyűzet, és ezt elméletileg távirányítónak is lehet használni... Erről valami info?
És még egy kérdés, a távirányítóhegyek kiváltása érdekében gondolkodok egy régi palm megvételén, amire feltolok egy távirányító szoftvert, és megpróbálnám kiváltani az összes távirányítómat.... Ilyet csinált már valaki? Ez voltaképpen egy tanítható táv lenne, csak ugye minimális beruházással...
Bocsánat a sok kérdésért, remélem nem kérdeztem túl sok hülyeséget...
üdv, Tiv.
Kicsit sok kérdést zúditottál be egyszerre. Először szánj rá 1 napot, és olvasd végig az egész HTPC topicot (témát).
Aztán írd le nekünk, hogy:
- mik a jelenlegi cuccaid (kép + hang)
- milyen forrásból hallgatsz elsősorban (CD/MP3/SACD/DVD-Audio,DVD stb) zenét
- milyen forrásból nézel (DVD, DivX, TV, HD) filmeket, fontossági sorrendben
- mik a céljaid hangban, képben
- mik a rendelkezésre álló kereteid akár összesen, akár főbb komponensenként
Ezek ismeretében tudunk használható(bb) javaslatokat adni. Szerintem.
Htpc (Home Theatre PC)
OFFTOPIC:
Én a DivX 5-öt ajánlom, mások az XviD-re esküsznek, illetve van ez az "új" x264 vagy h.264 vagy miafene, erről nincs tapasztalatom, lehet hogy pont Neked kéne kipróbálni és összehasonlítani
OFFTOPIC:
Divx5 már van, próbálok majd x264/h.264-t is szerezni. Eddig "normál" mpeg4 compressor 1-es jött be legjobban. De még próbálgatok.
Htpc (Home Theatre PC)
/*
*/
/*
*/
Htpc (Home Theatre PC)
... az USB csak mint felület jelenik meg, hisz a DAC csak SPDIF jelek fogadására, feldolgozására képes.
Ez azokra a (külső) DAC-okra is értendő, amin van USB-bemenet? Ott is csak "csak felületként" jelenik meg az USB, és belül van USB=>SPDIF konverzió? Vagy hogy is van ez?
Htpc (Home Theatre PC)
Sajnos ez egy elterjedt és alapvető tévedés: a CD-DA és az SPDIF szabványok hibajavítása csapnivalóan rossz.
Ezen a csapnivalóan rossz hibajavításon segít az a megoldás (kizárólag stereo jelről beszélek), hogy (a remélhetőleg Lupus ) DAC-ba közvetlenül USB-n érkezik a PC-ből a jel? Vagy nagyon hülyeséget kérdeztem??
azon részben segít
A CD kiolvasási hibáit és a digitális jelek időzítési hibáin is segíthet ez a megoldás
(Megfelelő szoftverrel begrebbeled a CD-t, ami akár többszörös olvasást is jelent és akkor az Audio CD-n lévő információ hibamentesen áll rendelkezésedre. Mivel a kiolvasás a végén egy PC memóriájából történik, ezért olyan időzítési problémák sincsenek, mintha egy forgo optikai lemezről kellene realtime-ban kiolvasni.)
Viszont az adatátvitelben jelentkező hibák lehetnek, mert az USB csak mint felület jelenik meg, hisz a DAC csak SPDIF jelek fogadására, feldolgozására képes.
gordon314.fw.hu
Htpc (Home Theatre PC)
Sajnos ez egy elterjedt és alapvető tévedés: a CD-DA és az SPDIF szabványok hibajavítása csapnivalóan rossz.
Ezen a csapnivalóan rossz hibajavításon segít az a megoldás (kizárólag stereo jelről beszélek), hogy (a remélhetőleg Lupus ) DAC-ba közvetlenül USB-n érkezik a PC-ből a jel? Vagy nagyon hülyeséget kérdeztem??
Htpc (Home Theatre PC)
de a digitalis jel valtoztatas nelkul jon a a cd lejatszobol mert az spdif hibajavito algoritmussal mukodik. tehat az szol ami a cd-n van. ha rossz a kabel illesztes akkor nem szol.konyhanyelven az spdif-rol
a cd lejatszasakor az en htpc-m az adatokat olvassa le es kuldi a az erositobe. amit ha direct stereora allitok, valtoztatas nelkul ad ki a ket front hangfalon. azert a 1905-nek nagyon jo hangja van, 4..5 erositot probaltam ki elotte es mondhatni majdnem tokeletes hifi celokra is.
gordon314.fw.hu
Htpc (Home Theatre PC)
Aurum
az igazn, hogy a D/A konverzió, sőt a dekódolás AC3/dts esetén a receiverben történik, de az nem jelenti, hogy a beérkező digitális jel minősége nem hat ki a megszólaló hangra.
Mint írtam szvsz is elhanyagolható a különbség egy átlagos dvd lejátszó és a HTPC között, ha filmek hageffektjeiről van szó, de ha valakinek audiofil elvárásai vannak, akkor nem!
Hogy konkrét legyek: én pl hallgattam dts audio CD-ket (ami azért messze nem a minőség csúcsa) dvd-ről és CD-ről lejátszva úgy, hogy mindkét készülék digitálisan küldte a jelet a receiverbe, ami aztán dekódolt. A CD-ről lejátszva a lemezt a hang egyértelműen jobb volt.
Egyébként nem kell messzire menni, mert egy zenés filmnél is fontos lehet a különbség.
(Az mondjuk egyéni látásmód, hogy én mostanában nem is nézek koncertfilmeket, mert ha zenét hallgatok, akkor jobban szeretek csak a zenére figyelni.)
de a digitalis jel valtoztatas nelkul jon a a cd lejatszobol mert az spdif hibajavito algoritmussal mukodik. tehat az szol ami a cd-n van. ha rossz a kabel illesztes akkor nem szol.konyhanyelven az spdif-rol
a cd lejatszasakor az en htpc-m az adatokat olvassa le es kuldi a az erositobe. amit ha direct stereora allitok, valtoztatas nelkul ad ki a ket front hangfalon. azert a 1905-nek nagyon jo hangja van, 4..5 erositot probaltam ki elotte es mondhatni majdnem tokeletes hifi celokra is.
Htpc (Home Theatre PC)
Próbáld meg a GordianKnot-al.
Még nem sikerült kipróbálni, de lehet ki fogom.
Viszont a virtualDub elég jónak tűnik, és tudja azokat a funkciókat amik nekem kellenek.
Gyors mozgás tömörítéséhez milyen codec-t használtok?
Remélem nem off a kérdés.
OFFTOPIC:
Én a DivX 5-öt ajánlom, mások az XviD-re esküsznek, illetve van ez az "új" x264 vagy h.264 vagy miafene, erről nincs tapasztalatom, lehet hogy pont Neked kéne kipróbálni és összehasonlítani
Htpc (Home Theatre PC)
Próbáld meg a GordianKnot-al.
Még nem sikerült kipróbálni, de lehet ki fogom.
Viszont a virtualDub elég jónak tűnik, és tudja azokat a funkciókat amik nekem kellenek.
Gyors mozgás tömörítéséhez milyen codec-t használtok?
Remélem nem off a kérdés.