youtu.be/PYXSOoimfoE
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Sziasztok!Yamaha dsp ax1 erősítőről kinek milyen véleménye tapasztalata van.Vásárlás előtt állok.Köszi a segítséget.
- Cseneles
- Fórumlakó
- Értékelés: 613
Cseneles írta: ↑2021.09.09., csüt. 16:19Szeva!zx07 írta: ↑2021.09.09., csüt. 16:13Erre esetleg valami ötlet?zx07 írta: ↑2021.08.28., szomb. 10:57Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy adott egy SR6015 AVR. Azt figyeltem meg, hogy mostanában bekapcsolás után 15-30 perccel elkezd "ciripelni" vagy "zizegni" ami egy óra múlva kb. elhalkul. AQ NRG-Z3-kábellel van bekötve egy AQ PowerQuest 2-be. Mi lehet az oka? Régebben nem csinálta...
Illetve ti mivel szűrnétek zajt az én konfigon?
Előszőr is huzz ki mindent a konektorból majd egy fázis ceruzával fázi helyesen helyezd áram alá a marantzot. Más ne legyen ugyan azon a körön áram alá helyezve. Próba aztán ha így is csinálja huzz ki a lakásba egyesével mindent a konektorból. Ha fennáll még a probléma akkor a marantz tápegysée cicereg, ciripel.
Erre esetleg valami ötlet?zx07 írta: ↑2021.08.28., szomb. 10:57Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy adott egy SR6015 AVR. Azt figyeltem meg, hogy mostanában bekapcsolás után 15-30 perccel elkezd "ciripelni" vagy "zizegni" ami egy óra múlva kb. elhalkul. AQ NRG-Z3-kábellel van bekötve egy AQ PowerQuest 2-be. Mi lehet az oka? Régebben nem csinálta...
Illetve ti mivel szűrnétek zajt az én konfigon?
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
- Cseneles
- Fórumlakó
Quetz írta: ↑2021.09.06., hétf. 17:57Én régóta mondom, hogy a hallásunk sokkal rosszabb, mint amit mérni tudunk. A SINAD méréssel nincs tehát baj, csak alacsonyabban van a kerítés, mint bevalljuk magunknak. Pontosabban, mint ahogy az aranyfülű audiofilek bevallják. A XMC 2 mondjuk nem a SINAD miatt kapta a fejetlen panzert, hanem pl szinkronitás miatt, meg a frekvencia függően emelkedő zaj miatt. Nézd meg mondjuk a Storm dashboardját, ott a két csatorna tökéletesen együtt fut, és csak a mérőjel felharmonikusai látszódnak a dashboardon:Cseneles írta: ↑2021.09.06., hétf. 16:34Quetz
Ezek a SINAD mérések azért kissé sántítanak.. XMC1 van itthon és Norbinál hallottam az XMC2 procit, nincs baj a hallásommal jobb az 1nél. Valahogyan nehezen tudom elképzelni, hogy az XMC2 azokkal a müveleti erősítőkkel egy alsó középkategóriás AVR szintjét hoznáEz kb azzal egyenértékű mint a Denon X3600-at meg agyon dicsérik a SINAD mérésekben lekapcsolt végfokozattal. Bullsit
![]()
A mi szól jobban témakörhöz: amíg nem vakon tesztelsz, azonnal váltási lehetőséggel, addig kiteszed magadat számtalan előítéletnek - angol nevén bias - amit nem tudsz kikerülni, akkor sem, ha tudsz róla, hogy hat rád.
Szerintem pedig a méréssel vannak gondok. Nézd meg jobban a Storm proci ábrát...az XMC2 1K hz felett jobban teljesít 10dB értékkel a Stormnál alatta meg mérföldekkel rosszabb. Nettó hülyeség az egész. Végignéztem kíváncsiságból jópár korábbi mérésüket még hasonló görbületet sem produkált egy belépő AVR-sem. Persze ez az én véleményem.
Üdv Urak.
Előre is elnézést kérek, ha rossz helyre írok. Van egy Onkyo TX-RZ810 erősítőm. Olyan hibajelenség állt elő, hogy a HDMI - kimenet hol működik, hol nem. Cseréltem a HDMI-kábeleket - de a jelenség nem változott: Néha van kimeneti jel - néha csak fekete képernyő, de a TV detektálja, hogy ONKYO - van rádugva - tehát valami kommunikáció van. Ha - ki-be dugom a HDMI csatlakozót - van hogy visszajön a kép, majd elmegy - néha random fehér pixelek jelennek meg. Az Onkyo-nál voltak gondok a HDMI panellel. Nem ismerem azt a hibajelenséget, mikor a HDMI panel megadja magát - de azt gondolom, akkor végérvényesen nincs jel. Lehetséges, hogy a 'MAIN' HDMI kimeneti csatlakozóval lehet a gond? Nekem így annak tűnik.
Előre is köszönöm!
Szép napot!
Előre is elnézést kérek, ha rossz helyre írok. Van egy Onkyo TX-RZ810 erősítőm. Olyan hibajelenség állt elő, hogy a HDMI - kimenet hol működik, hol nem. Cseréltem a HDMI-kábeleket - de a jelenség nem változott: Néha van kimeneti jel - néha csak fekete képernyő, de a TV detektálja, hogy ONKYO - van rádugva - tehát valami kommunikáció van. Ha - ki-be dugom a HDMI csatlakozót - van hogy visszajön a kép, majd elmegy - néha random fehér pixelek jelennek meg. Az Onkyo-nál voltak gondok a HDMI panellel. Nem ismerem azt a hibajelenséget, mikor a HDMI panel megadja magát - de azt gondolom, akkor végérvényesen nincs jel. Lehetséges, hogy a 'MAIN' HDMI kimeneti csatlakozóval lehet a gond? Nekem így annak tűnik.
Előre is köszönöm!
Szép napot!

A mi szól jobban témakörhöz: amíg nem vakon tesztelsz, azonnal váltási lehetőséggel, addig kiteszed magadat számtalan előítéletnek - angol nevén bias - amit nem tudsz kikerülni, akkor sem, ha tudsz róla, hogy hat rád.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 730
Én régóta mondom, hogy a hallásunk sokkal rosszabb, mint amit mérni tudunk. A SINAD méréssel nincs tehát baj, csak alacsonyabban van a kerítés, mint bevalljuk magunknak. Pontosabban, mint ahogy az aranyfülű audiofilek bevallják. A XMC 2 mondjuk nem a SINAD miatt kapta a fejetlen panzert, hanem pl szinkronitás miatt, meg a frekvencia függően emelkedő zaj miatt. Nézd meg mondjuk a Storm dashboardját, ott a két csatorna tökéletesen együtt fut, és csak a mérőjel felharmonikusai látszódnak a dashboardon:Cseneles írta: ↑2021.09.06., hétf. 16:34Quetz
Ezek a SINAD mérések azért kissé sántítanak.. XMC1 van itthon és Norbinál hallottam az XMC2 procit, nincs baj a hallásommal jobb az 1nél. Valahogyan nehezen tudom elképzelni, hogy az XMC2 azokkal a müveleti erősítőkkel egy alsó középkategóriás AVR szintjét hoznáEz kb azzal egyenértékű mint a Denon X3600-at meg agyon dicsérik a SINAD mérésekben lekapcsolt végfokozattal. Bullsit
![]()
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Cseneles
- Fórumlakó
Quetz
Ezek a SINAD mérések azért kissé sántítanak.. XMC1 van itthon és Norbinál hallottam az XMC2 procit, nincs baj a hallásommal jobb az 1nél. Valahogyan nehezen tudom elképzelni, hogy az XMC2 azokkal a müveleti erősítőkkel egy alsó középkategóriás AVR szintjét hozná
Ez kb azzal egyenértékű mint a Denon X3600-at meg agyon dicsérik a SINAD mérésekben lekapcsolt végfokozattal. Bullsit 
Ezek a SINAD mérések azért kissé sántítanak.. XMC1 van itthon és Norbinál hallottam az XMC2 procit, nincs baj a hallásommal jobb az 1nél. Valahogyan nehezen tudom elképzelni, hogy az XMC2 azokkal a müveleti erősítőkkel egy alsó középkategóriás AVR szintjét hozná

- Quetz
- Törzsvendég
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
A Decibel-X -ben sem véletlenül van "kalibráció", ahol egy korrekciós értéket lehet megadni neki. A Quetz által mutatott grafikon rávilágít, hogy milyen különbségek vannak a telefonok mikrofonjai közt, szóval amíg valaki ennyit nem állít be rajta, teljes önbecsapás. De pl. ha csak Az iPhone-okat nézem 10k Hz fölött még azzal is totál vakvágány. Nem is értem mit kellene itt tesztelgetni. Ja de. Aki a Decibel-X-et akarja használni, az korrigálja hozzá magának egy UMIK1-hez!
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Akkoriban nem volt Umik-1-es mikrofonom és telóval néztem meg néha a hagnyomást.
Mivel nem tudtam, mennyire pontos és Quetznél volt épp Umik-1, így megkértem, hogy hasonlítsuk össze.
Azóta tudom, hogy kb. 7dB a difi. Ennyi, itt le is zártam a témát. Csak neked említettem meg, hátha jobban alszol, hogy tudod az én appom, hogy viszonyul a REW-hez
Amúgy azóta sincs késztetésem, hogy mély tesztelgetésekbe menjek bele, a telóm és REW között.
Erre szép kis filmgyűjtemény fér, még 4k UHD-ben is!Quetz írta: ↑2021.09.03., pén. 10:51Kaleidescape Announces New Terra 72 Terabyte Movie Server for the Ultimate Movie Collector at CEDIA 2021
The Kaleidescape Terra 72TB is priced at $23,995 MSRP and is available now.
Adódik továbbá a kérdés, te miért nem tudod ezt magadnak megcsinálni? A Storm Audiohoz kaptál egy Umik1-et, ott a telefonod, talán a REW is fut a gépeden (de ha nem, letöltöd, installálod, kb. 1 perc), a demó jeleneteket meg ismered.Cutler írta: ↑2021.09.03., pén. 12:12Amúgy miért?DeLorean írta: ↑2021.09.03., pén. 09:43Csak gratulálni tudok!Quetz írta: ↑2021.09.02., csüt. 22:06Azokat a volt kollegáimat juttatod eszembe, akik sportot űztek abból, hogy hozzám jöttek segítségért ha nem tudtak valamit megcsinálni maguk. Az X-edik alkalommal már megkérdezték, hogy tudom mindig megoldani azt, ami nekik nem megy. Hát, vagy tudom a megoldást kapásból, vagy ott a google volt a válaszom. Csodálkoztak, mert ők is googleztak, de mindig azt találták meg, hogy nem lehet megoldani a dolgot...
Nekem nem kell semmit se bizonyítani. Minden gyerek tudja, hogy a mobiltelefonok mikrofonját hangátvitelre és olcsóságra optimalizálták. Ha szerinted ez nem így van, akkor mérd meg magadnak, ne másokat akarj dolgoztatni. Én mindenesetre maradok az UMIK-1-nél.
![]()
Mert nincs kedve egy olyan méregetésre, amire csak te vagy kiváncsi?
Vagy?![]()
Amúgy miért?DeLorean írta: ↑2021.09.03., pén. 09:43Csak gratulálni tudok!Quetz írta: ↑2021.09.02., csüt. 22:06Azokat a volt kollegáimat juttatod eszembe, akik sportot űztek abból, hogy hozzám jöttek segítségért ha nem tudtak valamit megcsinálni maguk. Az X-edik alkalommal már megkérdezték, hogy tudom mindig megoldani azt, ami nekik nem megy. Hát, vagy tudom a megoldást kapásból, vagy ott a google volt a válaszom. Csodálkoztak, mert ők is googleztak, de mindig azt találták meg, hogy nem lehet megoldani a dolgot...
Nekem nem kell semmit se bizonyítani. Minden gyerek tudja, hogy a mobiltelefonok mikrofonját hangátvitelre és olcsóságra optimalizálták. Ha szerinted ez nem így van, akkor mérd meg magadnak, ne másokat akarj dolgoztatni. Én mindenesetre maradok az UMIK-1-nél.
![]()
Mert nincs kedve egy olyan méregetésre, amire csak te vagy kiváncsi?
Vagy?
- Quetz
- Törzsvendég
Kaleidescape Announces New Terra 72 Terabyte Movie Server for the Ultimate Movie Collector at CEDIA 2021

Még annyit tennék hozzá, hogy a hangnyomásban van eltérés, de pl linearitást tökéletesen mutatja...
- Quetz
- Törzsvendég
Azokat a volt kollegáimat juttatod eszembe, akik sportot űztek abból, hogy hozzám jöttek segítségért ha nem tudtak valamit megcsinálni maguk. Az X-edik alkalommal már megkérdezték, hogy tudom mindig megoldani azt, ami nekik nem megy. Hát, vagy tudom a megoldást kapásból, vagy ott a google volt a válaszom. Csodálkoztak, mert ők is googleztak, de mindig azt találták meg, hogy nem lehet megoldani a dolgot...
- Quetz
- Törzsvendég
Ma minden információ amit a monitoron olvasol, az neten talált dolog.
Nálam, pár éve összevetettük a REW méréset, a telefonommal, még az ML rendszeremen.
Pont Quetz segítségével.
Igaz nem a decibel-X app, hanem a SPLnFFT noise meter-el vetettük össze.
A telós app 7dB-el kevesebbet mért a REW-nél.
Tehát mikor azt gondoltam, hogy a telómon 115dB-n elértem a referencia hangerőt, akkor valójában már 122dB volt
- Quetz
- Törzsvendég
Miért nem mérünk telefonnal hangnyomást:
here's a frequency response chart of various iphone mics (compared to a calibrated studio mic)
![]()
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy adott egy SR6015 AVR. Azt figyeltem meg, hogy mostanában bekapcsolás után 15-30 perccel elkezd "ciripelni" vagy "zizegni" ami egy óra múlva kb. elhalkul. AQ NRG-Z3-kábellel van bekötve egy AQ PowerQuest 2-be. Mi lehet az oka? Régebben nem csinálta...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Köszi, az infót! Most, 6ohmos hangfalakat használok. Ezek szerint, nem kell állítani.DeLorean írta: ↑2021.08.21., szomb. 19:09Állítani nem lehet.szabo_pitty írta: ↑2021.08.21., szomb. 09:10Sziasztok!
Marantz SR7005-ön, hogy lehet állítani, a hangsugárzók impedanciáját? Lehet, egyáltalán?
Köszönöm a segítséget!
Keresetem a neten neked egy választ a Marantz-tól. A support válaszolta:
(SR7005 / SR6005)
Both units will handle a four ohm load, however, if you are using a low efficiency speaker (below 90 db) you can potentially overdraw the amp at very high volumes.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Honnan tudom, hogy mennyire van állítva?Quetz írta: ↑2021.08.21., szomb. 09:50Nem kell állítani, hagyd 8ohm-on.szabo_pitty írta: ↑2021.08.21., szomb. 09:10Sziasztok!
Marantz SR7005-ön, hogy lehet állítani, a hangsugárzók impedanciáját? Lehet, egyáltalán?
Köszönöm a segítséget!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.