Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Quetz »

DeLorean írta:
2021.05.14., pén. 15:49
A "mérnöki fosch" mérése HDMI sztereó direct.
Te így hallgatsz sztereót? gondolkodik.gif

Az analóg sztereónál már a vélemény "Wow, this is excellent! Ruler flat and so wide."

Na bumm, akkor nem fogok HDMI-vel direkt módban sztereót hallgatni vele. Huh, ez hatalmas nagy mííínusz!
Most akkor mi lesz?
Sztereót általában analóg összekötéssel szokás hallgatni.
Az meg kiváló! Excellent, hogy idézzem.

Mivel moziban meg hozzájön a DSP meg a Dirac meg a mittudoménmicsoda - de a fószer azt nem mérte - háááát, lehet moziban is jól szól a cucc.

Az új Arcam-nál a firmware nem kiforrott sajnos - ott vannak gondok.
De nem próbáltam, konkrét véleményt max az elődről tudok írni. Az szuper kis cucc.
:smile32:
Naív vagy, hogy azt gondolod, ez csak sztereóban probléma. 1dB jelszint változásnak nem szabadna 6-9 bitnyi intermodulation distortion változást előidéznie egy multitone 32 teszt során.

Mindenesetre szépen elvitted a témát arról, hogy leragadtatok ott, hogy számotokra a mérés == SINAD és innen nem tudtok tovább lépni.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.05.14., pén. 09:38
Laci elengedte a témát, én még görcsölök egy kicsit.

Ezt most komolyan te írtad nekünk?
Ez annyira ütős és hihetetlen, hogy simán az AVX egyik legjobb riposztja!
Elég sokan irkáltuk már neked, hogy nézz túl a SINAD-on és valóban a mi szemünkre vetni ugyanezt - háááát, erre valóban nem lehet és nem is kell mit írni.

Szuper!
:tutiok:
[/quote]
Nem tehetek róla, hogy szövegértési és fogalmazási problémákkal küzdötök. Például úgy tűnik, hogy számotokra a SINAD az egyenlő a mérés fogalmával. Mert ezeken a diagramokon még csak hasonló szó sem szerepel:

Kép

Kép

Lehet mentegetni a márkát, hogy de hát ilyen szinte senkinek sem jön elő, de ez akkor is egy mérnöki fosch(tm), ennek az eszköznek nem lett volna szabad elhagyni a műhelyt.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 750

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Háromféle rangsoroló létezik.
- Ár alapján, (sznob)
- hang alapján, (hobbista)
- internetes infók alapján. (hiszékeny)
:D
Szerintem!

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1054

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Quetz írta:
2021.05.14., pén. 08:01
DeLorean írta:
2021.05.11., kedd 21:01
Ha teljesen elfogadjuk, amit írtál - pont akkor a legnagyobb hülyeség a SINAD elemezgetése.
komarfamily írta:
2021.05.12., szer. 13:06
Szerintem nagyon leegyszerusited ezt a SINAD dolgot.
Rájöttem, hogy olyanok vagytok, mint a friss jogosítványos sofőrök. Ök azok, akik görcsösen kapaszkodnak a kormányba és csak az autó elötti 10-20 métert látják. Hozzájuk hasonlít ahogy rácuppantatok a SINAD-ra és nem láttok tovább ennél.
komarfamily írta:
En hallottam es sajat rendszerben probaltam negy-ot millios procikat es vegfokokat es muszaki parameter ide, bemerorendszer hianya oda, meg cssk ketseg sem volt senkiben, hogy nem lepik le barmelyik masik joval olcsobb erositot, meg akkor is ha esetleg a SINAD listan nem teljesitenek tul jol.
Lefordítva magyarra a fenti bekezdés annyit tesz, hogy mindenkinek számára egyértelmű volt, a drága procik és végfokok nem jobbak, mint az olcsó társaik. Nem vagyok benne biztos, hogy ezt akartad írni. :)
Most csinalhatsz viccet egyetlen szo elirasabol termeszetesen arra gondoltam, hogy lelepik...de nem mi posztolunk folyamatosan a Sinad eredmenyekrol. Szamunkra az jon le, hogy Te masban nem is tudsz gondolkodni. Az, hogy Te ugy latod mi ragaszkodunk a Sinadhoz azt nem tudom ertelmezbi. Mi pusztan arra reflektalunk amit te posztolsz. Mi egyszer sem rangsoroltuk a Sinad alapjan az erositoket. De ezt itt elengedtem. Szep napot

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.05.11., kedd 21:01
Ha teljesen elfogadjuk, amit írtál - pont akkor a legnagyobb hülyeség a SINAD elemezgetése.
komarfamily írta:
Rájöttem, hogy olyanok vagytok, mint a friss jogosítványos sofőrök. Ök azok, akik görcsösen kapaszkodnak a kormányba és csak az autó elötti 10-20 métert látják. Hozzájuk hasonlít ahogy rácuppantatok a SINAD-ra és nem láttok tovább ennél.
komarfamily írta:
En hallottam es sajat rendszerben probaltam negy-ot millios procikat es vegfokokat es muszaki parameter ide, bemerorendszer hianya oda, meg cssk ketseg sem volt senkiben, hogy nem lepik le barmelyik masik joval olcsobb erositot, meg akkor is ha esetleg a SINAD listan nem teljesitenek tul jol.
Lefordítva magyarra a fenti bekezdés annyit tesz, hogy mindenkinek számára egyértelmű volt, a drága procik és végfokok nem jobbak, mint az olcsó társaik. Nem vagyok benne biztos, hogy ezt akartad írni. :)

Global83
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Global83 »

Sziasztok,

rendeltem egy emotiva umc-1 távirányítót Amerikából, megérkezett viszont kifolyt benne az elem. Alapvetően ettől szerintem nem lett baja, de nem kommunikál a processzorral. Van esetleg valami ötlete valakinek, hogy lehet összehangolni?

Köszönettel!

Gyuri

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

De még most építgeted, nem?
Már készen van?
gondolkodik.gif
Igen, de már a vonalat sikerült elkapni újra, azért újra, mert 25 évvel ezelőtt kb innen indultam. Érdekes, anno is épített hangsugárzókkal toltuk néhányan, és el sem tudtuk volna képzelni 30cm-es membrán átmérő alatt az életet. Tölcséres szubokkal toltuk és a közép/magassugárzók külön dobozokba építve, külön végfokkal hajtva mindegyiket, csak aztán jött a divathullám, kiszorultak a nagy "dögök" a lakásokból. Nem gondoltam volna, hogy egyszer még visszatérek a gyökerekhez.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Én folyamatosan dinamikátlannak hallottam a rendszerem, nem volt mikrodinamika ill elég energia a szobában, ez részben a hangsugárzónak lehet a rovásukra írni, de AVR és processzor sem hozta eddig azt amire vágytam. Most teljes mértékben elégedett vagyok a kapott végeredménnyel, de a mostani állapothoz, azért jó nagy kerülővel jutottam el. Szóval tudni kell hová, meddig szeretne jutni valaki, és azt is, hogy hogyan, milyen eszközökkel.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1112

Hozzászólás Szerző: denesdr »

fapaci írta:
2021.05.12., szer. 17:45
...fontosabb, hogy miért végzünk összehasonlításokat. Miért nem elég, ha valami önmagában tetszik?
Ez akár filozófiai kérdés is lehet. Amúgymeg pl azért is mehet a hasonlítgatás, mert mondjuk nem tetszik ami épp van.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Quetz írta:
2021.05.11., kedd 18:25
A rossz hallásunkat követi a rossz memóriánk.
Mihez képest gondolod rossznak a hallásunkat? Szerintem pont annyit tudunk e téren, amennyire szükségünk van. Amit nem vagyunk képesek meghallani, az szerintem nem is igazán lényeges.

A memória fejleszthető, de ez most mindegy. Ennél fontosabb, hogy miért végzünk összehasonlításokat. Miért nem elég, ha valami önmagában tetszik?

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Quetz írta:
2021.05.12., szer. 16:02
komarfamily írta:

Ez is cask egy valtozo a sokvaltozos egyenletben amit hifinek vagy hazimozinak titulalunk.

Velemenyem szerint csak azert mert a meresi eredmeny alapjan jo muszaki parameterekkel rendelkezik valami, az nem azt jelenti, hogy az jol is szol. Szamtalan pelda van erre kiallitasokon is.

Nem szeretem az autos peldakat de ha kiragadnek egyet akkor egy(vagy par) muszaki parameter alapjan egy elektromos Renault zoe vagy Nissan leaf jobb mint egy Bentley Bentayga, de azert ne legyen ketsegunk arrol, hogy barki is a kis elektromosat valasztana…

kb szamomra ezt jelenti ha valaki a muszaki parameterek alapjan vasarol vagy mond iteletet dolgokrol. Vitathatatlan, hogy kiragadva ezt-azt bizonyos tekintetben modernebbek, vagy jobban teljesitenek az elobb emlitett Bentleynel de azert ha az osszkepet nezzuk akkor meg cask vitatkozni sem erdemes. Persze ez cask az en eszmefuttatasom ettol meg nem kell egyetertenunk.

És ez most kinek ment válaszul? gondolkodik.gif
Neked csak a laptopomon nem tudtam idezni.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

komarfamily írta:

Ez is cask egy valtozo a sokvaltozos egyenletben amit hifinek vagy hazimozinak titulalunk.

Velemenyem szerint csak azert mert a meresi eredmeny alapjan jo muszaki parameterekkel rendelkezik valami, az nem azt jelenti, hogy az jol is szol. Szamtalan pelda van erre kiallitasokon is.

Nem szeretem az autos peldakat de ha kiragadnek egyet akkor egy(vagy par) muszaki parameter alapjan egy elektromos Renault zoe vagy Nissan leaf jobb mint egy Bentley Bentayga, de azert ne legyen ketsegunk arrol, hogy barki is a kis elektromosat valasztana…

kb szamomra ezt jelenti ha valaki a muszaki parameterek alapjan vasarol vagy mond iteletet dolgokrol. Vitathatatlan, hogy kiragadva ezt-azt bizonyos tekintetben modernebbek, vagy jobban teljesitenek az elobb emlitett Bentleynel de azert ha az osszkepet nezzuk akkor meg cask vitatkozni sem erdemes. Persze ez cask az en eszmefuttatasom ettol meg nem kell egyetertenunk.

És ez most kinek ment válaszul? gondolkodik.gif

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.05.10., hétf. 20:20
Quetz írta:
2021.05.10., hétf. 18:47
A következő egy tulajdonos véleménye, aki imádja, de nem ajánlaná feltétlen mindenkinek.
Egyszer úgy elolvasnám a saját véleményed valamiről.
Nem netes tesztek és mérések, vagy egyéb infók alapján, hanem amit te tapasztaltál.

A neten sok mindent lehet találni és annak az ellenkezőjét is.
A véleményem az, hogy az emberek túlértékelik a saját képességeiket és azért hallják a "rossz" mérési eredményű eszközöket kiválónak, mert ennyire képes a hallásuk. Az is tény, hogy sokan személyes sértésnek veszik, amikor rámutatsz erre. A rossz ebben az olvasatban azt jelenti, hogy bár meghaladja az emberi hallás határait, de van nála jobb mérési eredményeket produkáló eszköz. Tehát ha -90db-nél kisebb hibákat nem hallasz meg, akkor mindegy, hogy a rendszered -100dB-t vagy -120dB-t tud, mindkettőnek ugyanúgy jó lesz a hangja.

A rossz hallásunkat követi a rossz memóriánk. Fölösleges összehasonlítással próbálkoznunk, amikor az audió memóriánk bizonyítottan pár másodpercig terjed. Ez még arra sem elég, hogy átkösd a a hangfalakat egy másik elektronikára.

Úgy gondolom, vannak kivételek, zenészek, hangmérnökök, stb.. akik napi 8 órában audióval dolgoznak, de azok nem az itteni fórumozók, vagy érdekükben áll, hogy megmaradjon az AV-t körbevevő köd.

Én pár havonta hallgatók meg egy-egy rendszert, és nem vagyok hangmérnök. Nem fogok tudni neked hangbeli különbségeket elemezni. Pláne, hogy minden rendszer más végfokkal, hangfalakkal és akusztikai térben kerül meghallgatásra. Ennyi erővel kérhetnéd, hogy oldjak meg egy X+Y+Z+K=5 egyenletet is, kb hasonló lenne az eredménye.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Lehet hogy a Lexicon bug-os, de Morphnál hallottak alapján nekem nagyon tetszett! Nagyon jó teret csinált. Pláne ezen az áron. Talán a Yamaha van aztán kifújt, esetleg a kisebb Marantz proci. Elvileg ez egy 2m + os proci...

Ettől függetlenül a Monolith-ot is szívesen meghallgatnám!

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Egyébként, azért olyan messzire nem is kell utazni, hogy meg lehessen hallgatni több AVP-t a lent említettek közül. A bécsi Heimkinowelt-ben meg lehet hallgatni az új Marantz/Denon, a Lexicon, illetve Athem es Trinnov procikat is, természetesen nem ugyanabban a demószobában, de legalább viszonylag gyorsan egymás után.
Az igaz, hogy a mostani pandémiás helyzetben ez sem egyszerű…

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

komarfamily írta:
2021.05.10., hétf. 16:18
Miert fontos az, hogy a lexicon vagy a monolith ujabb? Nekem lexiconom van es minden letezo szabvanyt ismer. Gondolom a monolith is. Akkor miert lenyeges, hogy valami frissebb modell? Azt megertem ha valami a muszaki parameterek(meresek alapjan) jobb de az biztos, hogy az is csak egy adat a millio mas tetel kozott. Ugye a tapasztalat azt mondja, hogy muszaki parameter es beszamolok alapjan sem szabad semmit megvenni. Nyilvan egy tampontot adhat de a fulunk a legjobb meroeszkoz.
A szabvány a legkevesebb, 2012-ben jöttek ki az Atmossal, 2014-ben már voltak azt támogató eszközök. Ami viszont már fontos műszaki paraméter: össz csatornák szám, külön vezérelhető szubwoofer csatornák száma, elérhető Dirac feature-k, pl DLBC, GUI és távvezérlés minősége...

A következő egy tulajdonos véleménye, aki imádja, de nem ajánlaná feltétlen mindenkinek.
Things I really dislike about the Lexicon:
- The Lexicon menu / interface is VERY rudimentary. Coming from Denon, it's hard to step back into a menu from the 1990's. And, I'm a tech guy...
- You can only set once crossover for floor speakers, one for "Dolby" (Atmos), and that's about it. - Not that this is necessarily needed, but my front L&R are a full range speaker w/ 2 12" woofers in each...
- There's no wifi, and the system doesn't integrate currently with Simply Control (which I've used for everything else). This 2nd part isn't the fault of Lexicon, I attribute it to more of it not being as popular of a unit / brand.
- No option to save more than one Dirac filter. So, if you want a separate one for Music, or another mode (like screen up vs down), you're out of luck
- Doesn't auto select sound modes based in input (Dolby in, or DTX in, and you have to manually change over to those modes)
- Just a lack of overall customization throughout the menu at all
- The original "calibrated" mic that came with the Lexicon was cheap, and was throwing some really bad measurements. Picking up a UMIK-1 fixed this immediately, but for a $6k unit, this shouldn't have been skimped on. I think my mic was bad, or something was off, but for this money, I shouldn't have had to deal w/ that...
- No multi sub calibration option. I wound up setting up a MiniDSP, and used Harman's SFM for timing, offset, etc. TBH however, the MiniDSP probably a superior option. I've yet to really test the SFM settings as I just got them today, but initial listening is that it works incredibly well
- Not a lot on best practices, online information, reviews, end user results / feedback
- Being the same product as Arcam, just more money (w/ a few tweaks)
- It's forced me to learn how to use REW, a MiniDSP, Dirac, Etc. However, for most, this would be very prohibitive. I don't have many friends that'd ever go through this process. However, this unit is likely intended to be installed and calibrated professionally

The things I like about the Lexicon:
- It's far more clear in every channel, and in about every way. I can really pick out individual sounds, voices, things happening off screen (like someone working on a construction site in the distance, or other items happening off screen), and sound is simply cleaner.
- At times, I wonder if there's something wrong with the speaker, then I realize its the recording. There's incredible transparency, especially with musical instruments
- Dirac is a nice feature once setup - after going through it a bunch of times, I've come to appreciate it. I've also learned many things they don't tell you (but have told the manufactures / engineers / dealers / etc) that all make a difference in the setup, and many that don't. For example, measuring the MLP is the most important, than after that taking measurements that are within 2ft around it, are all that are really needed. I've got many more items, but it definitely wasn't as straight forward.
- Logic7 does a really great job for 2 channel in
- Listening to music, or movies, at higher volumes doesn't come across as loud. Everything just sort of works together the way it should.
- Cleaner center, voices, etc.
- Customization w/ Dirac and filters - something that I couldn't ever do w/ my Denon

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: reinerz »

Marcaudio írta:
2021.05.10., hétf. 18:06
Személy szerint nem szeretem az Audyssey kalibráló programot...nem írom le a véleményemet, nehogy megbántsak valakit.
Én ezért is a Lexicon mellett vagyok a Dirac miatt.

De akkor, ha jól értem a többieket akkor egyre jár az agyunk :)

Anthem-et bevallom (az ujakat) nem ismerem, a régiekből halottam már épített szobát, az is elég jó.

A Marant és Denon cégben azért lehet bízni, hogy jobb lesz, mint az előd.
Ha most vásárolnék, mindenképpen az új Anthem szériát venném meg, vagy a legújabb Marantz/Denon modellt.

Az új Marantz és Denon készülékek nagyon jól sikeredtek. Audyssey is jobban működik mint a Dirac a volt Arcam av860-ba amit eladtam. Mellesleg nincs dinamika csökkenés az Audyssey használatával.(Arcam dirac használatánál mindig jelen volt)
Régen én is utáltam az audysseyt. De most nagyon jól dolgozik. Elég három ponton kalibrálni és kész. Nem kell s@arakodni.Kényelmes, teszi a dolgát. Pluszként meg kell említeni hogy sokkal de sokkal nagyobb a tér mint az av860-al ami szinte egy lexicon MC10. Mondom én aki Av860-ról Marantz SR8015-re váltott. Vissza biztos nem cserélném! De ez csak az én véleményem....................

Marcaudio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: Marcaudio »

Személy szerint nem szeretem az Audyssey kalibráló programot...nem írom le a véleményemet, nehogy megbántsak valakit.
Én ezért is a Lexicon mellett vagyok a Dirac miatt.

De akkor, ha jól értem a többieket akkor egyre jár az agyunk :)

Anthem-et bevallom (az ujakat) nem ismerem, a régiekből halottam már épített szobát, az is elég jó.
DeLorean írta:
2021.05.10., hétf. 17:44
nemtomm írta:
2021.05.10., hétf. 17:22
Gondolom az is számit valakinek, hogy hány csatornás a proci mert nem hiszem, hogy annyira nagy különbség lenne a két proci közt hangban és szolgáltatásban itt már az egyéni izlés dönt. :D :D :D
Ennyi csatornát csak igen kevesen használnak egyenlőre, ráadásul sok embernek egy minőségibb öt pont egy is elég nagy kiadás, nemhogy egy ilyen sokat tudó proci kiépítése már (minőségi cuccal ) igen mellbevágó végösszeg. :D
Egyik barátom Arcam 860 procit cserélt az új Marantz AVR-re.
Tökéletesen elégedett vele.
Persze ez semmit sem jelent, a Lwxicon MC10 brutális árom megvehető valóban.
Nekem is volt és nagyon szetettem.

A Marant és Denon cégben azért lehet bízni, hogy jobb lesz, mint az előd.
Ha most vásárolnék, mindenképpen az új Anthem szériát venném meg, vagy a legújabb Marantz/Denon modellt.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 932

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

komarfamily írta:
2021.05.10., hétf. 16:18
Miert fontos az, hogy a lexicon vagy a monolith ujabb? Nekem lexiconom van es minden letezo szabvanyt ismer. Gondolom a monolith is. Akkor miert lenyeges, hogy valami frissebb modell? Azt megertem ha valami a muszaki parameterek(meresek alapjan) jobb de az biztos, hogy az is csak egy adat a millio mas tetel kozott. Ugye a tapasztalat azt mondja, hogy muszaki parameter es beszamolok alapjan sem szabad semmit megvenni. Nyilvan egy tampontot adhat de a fulunk a legjobb meroeszkoz.
Gondolom az is számit valakinek, hogy hány csatornás a proci mert nem hiszem, hogy annyira nagy különbség lenne a két proci közt hangban és szolgáltatásban itt már az egyéni izlés dönt. :D :D :D
Ennyi csatornát csak igen kevesen használnak egyenlőre, ráadásul sok embernek egy minőségibb öt pont egy is elég nagy kiadás, nemhogy egy ilyen sokat tudó proci kiépítése már (minőségi cuccal ) igen mellbevágó végösszeg. :D
"Az igazi barát szemből támad."

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

t97eat írta:
2021.05.10., hétf. 14:37
- Nem kell azt a Lexicon-t az USA-ba küldeni.
-A Monolith ilyen áron nem lesz az EU-ban sosem, akció ide vagy oda.
Szóval én is az MC10-et venném, ha döntenem kellene.

Amúgy itt lehet kapni akciósan a Lexicon MC-10-et, ez már legalább a harmadik alkalom, hogy belinkelem:

https://www.hifi-im-hinterhof.de/heimki ... mc-10.html
És ez az!
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

Quetz írta:
2021.05.10., hétf. 13:42
Morph írta:
2021.05.09., vas. 12:06
Állandóan evvel a Monolith-el jössz, amikor Te is tudod, hogy tengerentúli ára van!
Kinn 4000 dodó és még fuvar szállítás, külhoni garancia, miegymás. Jó eséllyel megáll az ára 2 millió alatt...
No comment. A Lexicon beszerezhető, akár vadi újonnan 800000 kürül. Az én válaszom , hogy NEM jobb a Lexiconnál ár teljesítményben...
Maradjunk a tényeknél:
- A Lexicon MSRP $6000, a Monolith HTP-1 $4000. Hogy mennyibe kerülnek használtan, akcióban, stb azt ne keverjük ide, mert az sosem tervezhető.
- A Monolith műszaki tartalma egyértelműen jobb, mint a Lexicon (tegyük hozzá, hogy a Lexicon már Arcam, amihez hozzátették a logic 7 decodert).
- A garancia nem probléma, Magyarországon ugyanis nem kapod meg 800k-ért, külföldi vásárlás esetén pedig lényegtelen, hogy londonba vagy USA-ba kell visszaküldeni.

Ha pedig tényleg segíteni akarsz a kérdezőnek, akkor nem velem kéne kötekedned, hanem leírhatnád, hogy melyik boltban tudsz készleten levő akciós Lexicont.

lábjegyet: Egy microsoft Intellimuose garanciális ügyintézése nekem egy heti levelezésembe került, valamint 3 óra telefonálgatásba az MS supportal, amiben összesen 6 ügyintézővel beszéltem. Ez magyar vásárlás volt, magyar garancialevéllel és többször kaptam vissza, hogy bocs, de nem tudunk segíteni. A magyar vásárlás lassan inkább negatívum a szememben, mintsem pozitívum. Az MS esetén is onnantól működött a dolog, amikor a külföldi munkatársakkal, angolul kezdhettem kommunikálni.
Nem Veled kötekedtem, csak a tényeket írtam le. Privátban, ha szükséges közlöm, honnan szerezhető be jó áron újonnan.
Egyébként sem kötekedtem, de továbbra sincs igazad. A lexicon régebbi, tehát , amúgy sem releváns mennyi az újonani ára.

Nem, szerintem nem mindegy a mai fuvarozási ktg-ek mellett, hogy hova kell küldeni. Nagyon nem mind1, hogy USA vagy Anglia! ( már csak az idő miatt sem)
Jó, hogy a Monolith jobb, hiszen újabb, sokkal! Ezek tények, egy régebbi készülék, természetesen olcsóbb is, nem kicsit, hanem sokkal.
Továbbra is fenntartom az állításom, hogy jobb vétel ár/teljesítményben
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Marcaudio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: Marcaudio »

Köszi a linket, egy pillanatra meginogtam, hogy nah én is procira váltok, de megláttam az RV-9 akciós árát.

Asszem nem akarom árulni ennyiért se, és procira váltani :( sad.gif Igaz enyémen van még bőven gari.
Az új Arcam-ok meg minimálisan jobbak csak.

Mindenestre MC10-et ajánlom továbbra is neki. Ezen az áron vicc.
t97eat írta:
2021.05.10., hétf. 14:37

Amúgy itt lehet kapni akciósan a Lexicon MC-10-et, ez már legalább a harmadik alkalom, hogy belinkelem:

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: t97eat »

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára t97eat 2021.05.10., hétf. 14:41-kor.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”