A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Sajnos az Aliens óta várok, hogy lesz még jó film ebben a témában, de nem jött el számomra. A 2019-es kisfilmek viszont remekművek szerintem.
Voltam olyan botor, hogy a Covenantot elkezdtem nézni pár éve, az Alien vs Predatort is végig tudtam nézni, de ezt nem :(. De akkor adok egy esélyt a rövidfilmeknek.
A Covenant konkrétan a franchise meggyalázása.
Soha nem voltam nagy Aliens fan, láttam az összes részt, tetszettek is(főleg a Bolygó neve: Halál), de rajongójuk soha nem lettem.
És vessetek rám követ, de nekem tetszett a Covenant is
Pont a napokban néztem újra és jól szórakoztam rajta. Nekem az atmos sávja is kifejezetten tetszett.
Sajnos az Aliens óta várok, hogy lesz még jó film ebben a témában, de nem jött el számomra. A 2019-es kisfilmek viszont remekművek szerintem.
Voltam olyan botor, hogy a Covenantot elkezdtem nézni pár éve, az Alien vs Predatort is végig tudtam nézni, de ezt nem :(. De akkor adok egy esélyt a rövidfilmeknek.
Nem olyan rossz, mint elsőre gondolná az ember. Időhurok téma, kicsit 8 bites hangulattal, olyan analógia mentén, mintha egyre tovább jutnánk a "játékban".
Nem kidobott idő szerintem.
Nem olyan rossz, mint elsőre gondolná az ember. Időhurok téma, kicsit 8 bites hangulattal, olyan analógia mentén, mintha egyre tovább jutnánk a "játékban".
Nem kidobott idő szerintem.
A rövidfilmek zseniálisak. Ötletesek (hisz nem a bevétel volt a szempont), és jól meg vannak csinálva. Szerintem jobbak, mint bármelyik nagyfilm az Aliens után.
Elnézést! Néztem fenn a tékában, de nem találom a rövidfilmeket. Meg lehet ezeket szerezni onnan? Nem igazán tudtam rákeresni ott...
Youtube keresőbe ezt írd be, ki fogja dobni az összeset. Jó minőségben vannak fent, asszem csak itt jött ki hivatalosan.
A rövidfilmek zseniálisak. Ötletesek (hisz nem a bevétel volt a szempont), és jól meg vannak csinálva. Szerintem jobbak, mint bármelyik nagyfilm az Aliens után.
Elnézést! Néztem fenn a tékában, de nem találom a rövidfilmeket. Meg lehet ezeket szerezni onnan? Nem igazán tudtam rákeresni ott...
Az Easttowni rejtélyeket (Mare of Easttown) nézem. Semmi túlzás, semmi felesleges rejtélyeskedés, ellenben kiváló színészi játék, pontos jelenetezés, eltalált, a szokásos HBO túlzásoktól, túlexponáltságtól mentes hangulat. A kevesebb pedig sokszor több. És végre jó valamit nem egy ülésben nézni, de hétről hétre követni.
We must consider the idea that our visitors are prodding us to fight among ourselves until only one faction prevails.
There's no evidence of that.
Sure there is. Just grab a history book. The British with India, the Germans with Rwanda. They even got a name for it in Hungary.
Yeah. We're a world with no single leader.
Amellett, hogy ajánlom ezt a filmet, egy kérdést is feldobok, mert volt egy rész, amit nem értettem.
Mire gondolt itt a "költő"?
We need to sit on this information till we know what it means, so we aren't sharing it with our enemies.
We must consider the idea that our visitors are prodding us to fight among ourselves until only one faction prevails.
There's no evidence of that.
Sure there is. Just grab a history book. The British with India, the Germans with Rwanda. They even got a name for it in Hungary.
Yeah. We're a world with no single leader.
Volt szerencsém megnézni az HBO műsorán egy Német filmet. Általában bejönnek az ország filmjei, persze vannak kivételek. A komolyabb hangvételűek talán jobbak tőlük, a vígjátékokban nagyon el tudnak "szabadulni" persze ott is van kivétel.
Ennek a filmnek a címe : Collini nem beszél.
Fabrizio Collini /Franco Nero/ - a Német országban élő Olasz - csendes, szerény nyugdíjas brutálisan meggyilkol egy iparmágnást Berlin egyik előkelő hotelében. Collinit a kezdő védőügyvéd, Caspar Leinen fogja kirendeltként védeni, aki a karrierje legelején álló jogász. Collini beismeri a gyilkosságot, de nem mondja el az indítékát, és senkinek sem beszél. Nyomozása során a szálak komplikálódnak, kiderülnek a múltból családi kötődések és a történelem szörnyű tényei is!
Engem megfogott a film érzelmileg, sok gondolkodni valót is adott a törvényekről az igazságról és a törvények igazságosságáról is, hogy egy kicsit cifrázzam.
Többet nem szeretnék lelőni a filmből. Mindenképpen érdemes megnézni, szerinetem!
Csatolmányok
Collini nem beszél.jpg (791.18 KiB) Megtekintve 2613 alkalommal
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp
Mégegy posztapokaliptikus, szörnyes film, de legalább nem komolykodik, inkább könnyedre veszi a figurát. Van benne irodaház méretű tarisznyarák, kisebb hegy méretű csiga, kamionméretű hangya, meg mindenféle - természetesen óriási - féregféle, ezek szinte mind-mind meg akarják enni az embert, vagyis mi már messze nem vagyunk a tápláléklánc csúcsán.
A háttértörténet egészen Zs-kategóriás: (nem spoiler, mert rögtön ezzel kezdődik a film): jött egy aszteroida, ami elpusztította volna a földet, ezt “lelőtték” atomrakétákkal, de a radioaktív izé visszahullott (!!!) a Földre, ahol (egyik napról a másikra, sic!) mindenféle mutans lényt (főleg tízezerszeresre nőtt ízeltlábúakat és puhatestűeket) hozott létre, amik szépen fel is falták az emberiség 95%-át, a maradék pedig elbújva retteg... na ebbe a fantasztikusan “tudományos” jövőképbe csöppen bele egy plátói szerelmi történetféle, ami kb fele olyan romantikus, mint Spock szerelme a Star Trekben.
Korábban nem értettem, mi szükség az ilyen agyzsibbasztásra, de kezdem érteni: komolyan, a fentiek ellenére élveztem. Mert vicces, és mert az egész annyira naiv és értrlmetlen, hogy teljesen nyilvánvaló az elejétől fogva: kár aggódni a főszereplőért, nem lesz itt kérem semmi meglepetés, nyugodtan lehet vidáman hétvégizsibbadni... igaz egy hét múlva már erőlködnöd kell, hogy emlékezz rá mi is történt a filmben, de legalább segített otthon elverni egy újabb hétvégi esős-viharos délutánt, a járvány tetején. És különben is, láthatóan van ezekre igény.
Amúgy nem rossz :)
Imdb 7.0 nem olyan rossz, főleg ilyen kategóriájú filmek esetében. Gondolom, ha nem is lesz klasszikus, de nem elpocsékolt idő.
Amit írsz az alapján beugrott az Eleven testek című film. Az zombi vígjáték, hasonlóan szerelem, és ami "különleges", hogy ott a zombi gondolatait hallani, ő mesél. Egynek jó szerintem
Mégegy posztapokaliptikus, szörnyes film, de legalább nem komolykodik, inkább könnyedre veszi a figurát. Van benne irodaház méretű tarisznyarák, kisebb hegy méretű csiga, kamionméretű hangya, meg mindenféle - természetesen óriási - féregféle, ezek szinte mind-mind meg akarják enni az embert, vagyis mi már messze nem vagyunk a tápláléklánc csúcsán.
A háttértörténet egészen Zs-kategóriás: (nem spoiler, mert rögtön ezzel kezdődik a film): jött egy aszteroida, ami elpusztította volna a földet, ezt “lelőtték” atomrakétákkal, de a radioaktív izé visszahullott (!!!) a Földre, ahol (egyik napról a másikra, sic!) mindenféle mutans lényt (főleg tízezerszeresre nőtt ízeltlábúakat és puhatestűeket) hozott létre, amik szépen fel is falták az emberiség 95%-át, a maradék pedig elbújva retteg... na ebbe a fantasztikusan “tudományos” jövőképbe csöppen bele egy plátói szerelmi történetféle, ami kb fele olyan romantikus, mint Spock szerelme a Star Trekben.
Korábban nem értettem, mi szükség az ilyen agyzsibbasztásra, de kezdem érteni: komolyan, a fentiek ellenére élveztem. Mert vicces, és mert az egész annyira naiv és értrlmetlen, hogy teljesen nyilvánvaló az elejétől fogva: kár aggódni a főszereplőért, nem lesz itt kérem semmi meglepetés, nyugodtan lehet vidáman hétvégizsibbadni... igaz egy hét múlva már erőlködnöd kell, hogy emlékezz rá mi is történt a filmben, de legalább segített otthon elverni egy újabb hétvégi esős-viharos délutánt, a járvány tetején. És különben is, láthatóan van ezekre igény.
Amúgy nem rossz :)
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Amikor a központtal / irányítóval beszélnek rádión az másnál is borzasztó halk és szinte nem hallani? csak az érdekelne, hogy ez nálam hiba vagy eleve elcseszett.
Koncepciónak tűnik, mindegyik hangsávon ilyen aránnyal szólal meg. Ezért kell a jó sztereó rendszer a maga magas szövegérthetőségével.
Nézte valaki a Netflix-en a Potyautas -t?
Új sci-fi, persze azonnal ráugrottam. Bár nem unatkoztam alatta, de elég gyenge. Egy ilyen alap ötletben ennél jóval több lehetne.
Na de nem is ezt akartam, hanem kérdezni attól aki nézte :) Amikor a központtal / irányítóval beszélnek rádión az másnál is borzasztó halk és szinte nem hallani? csak az érdekelne, hogy ez nálam hiba vagy eleve elcseszett.
Hillibilly Elegy (Vidéki ballada az amerikai álomról, 2020) - 8/10 (ajánlom!)
Na tessék, méghogy nincsenek jó új filmek - íme egy újabb A-kategóriás Netflix-film, A-kategóriás szereplőkkel.
Persze ez ismét nem a szuperhős-rajongóknak és házimozi-teszthang-hajhászóknak való, bár elvileg minden jóval megáldott (Atmos hang, Dolby Vision), de mégsem... ennél a filmnél elfelejtheted, hogy miért van Atmos rendszered (ha van) és el is felejted, mert nem lényeges. Ugyanakkor a zene nagyon ütős, ami szintén nem véletlen, hisz Hans Zimmer a társszerzője...
A múltkor egy címfordításra panaszkodtam, ez esetben szerencsére nagyon jól sikerült a cím magyar fordítása is. Igen, a filmben az amerikai álom szerte is foszlik valakiknek, meg össze is jön valakinek. Egy család 3 generációjának életét követjük végig két fő párhuzamos idősíkon (és néhány mellékszál is van), tehát nem lineáris időszerkezetű a film. Általaban nem rajongok az ilyenekért, de itt működik: Ron Howard mesterien adagolja a múlt és jelen történései közötti ok-okozati összefüggéseket. A két idősík amúgy nincs nagyon messze egymástól, kb 10 évnyi különbség van köztük...
A női karakterek nagyon jól megformáltak, a színészi alakításokról csak szuperlatívumokban tudok beszélni: a nagyon kemény de a családot anyatigrisként összetartó, a végsőkig kitartó nagymamát megformáló, intenzív maszkmunkával komolyan elöregített Glenn Close-t a 2021-es Oscar legjobb női mellékszereplő kategóriájában jelölték ezért az alakításért; de a drogos anyát alakító Amy Adams teljesítménye is igen figyelemreméltó. Ja, és ne feledkezzünk meg a magyar családnevű Owen Asztalosról sem, aki a főszereplő (illetve a film alapjául szolgáló önéletrajzi regény írójának) fiatalkori énjét alakítja, kiemelkedően tehetséges gyermekszínész, remélem viszontlátjuk még.
Sajnos a film egy nehezen megfogható hiányérzetet hagy maga után, mintha nem lenne minden elmondva, amit el kellett volna mondani... ugyanakkor mintha túl sokat mondana abból, aminek fölösleges ekkora súlyt adni. A nagyapa szerepe a történetben biztosan többet érdemelt volna, és az apáról szinte semmit nem tudunk meg... talán a forgatókönyv, talán a rendezés az oka ennek a hiányérzetnek, mindenesetre nem hinném, hogy az alapjául szolgáló könyv, ami információim alapján egy bestseller...
A filmet két kategóriában jelőlték Oscarra, és szerintem mindkettőben esélyes.
Nem könnyed film, és nem is ez az, amit gyerekekkel együtt kell megnézni egy esős vasárnap délután, de felnőtteknek és intelligens nagykamaszoknak is csak ajánlani tudom. A film szerintem sokkal jobb, mint amit az ember a 6,7-es IMDB-pontszáma alapján várna... Érdemes adni neki egy esélyt! (a linkelt trailer is jól sikerült szvsz, szóval legalább azt...)
.
Annyira tetszett a bemutató, illetve imdb pontszám, no meg a forgatókönyv író, hogy meg is néztem. Tényleg nagyon jó kis mozi. Kikapcsol, szórakoztat, de nem bugyuta módon.