A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hali. Itt a forumon a Szepinel szokott lenni meg maradt vaszon anyag, en is tole vettem. Ez perforalt. 3.2 meterrol nezem en nem latom a perforaciot. Meg a xyscreen-tol tudsz venni anyagot szerintem, ez szott, nalam kb ugyan ugy nezett ki mint a perforalt. 1-1.5 het alatt van itt Kinabol a vaszon, de le kell veluk beszelni hogy pontosan mit akarsz.
Szerintem a perforáltat inkább ne. Ha diy akarsz, vehetsz spandexet is (olcsó). Ha meg komoly anyag kell, akkor ott van pl. a Seymour (Quetz is ebből építkezett), a center stage xd anyaguk az egyik legjobb. De miért nem jó a kész vászon? Xyscreen, Grandview, Lumene, Alphaluxx stb. mind készít nem horror áron hangáteresztő vásznakat.
Tessek itt van egy par ajanlat az xyscreens-tol, pm-ben kuldtem mert nem tudom hogy ide betehetem vagy sem
Sziasztok. Ha hangáteresztős vásznat szeretnék venni, anyagot mondjuk csak, mert házilag akarom megoldani a dolgot, akkor merre induljak, kit ajánlotok? Amennyiben van nem csak anyagra ajánlásotok, hanem kész termékre úgymond, akkor azt is szívesen veszem, köszönöm.
Hali. Itt a forumon a Szepinel szokott lenni meg maradt vaszon anyag, en is tole vettem. Ez perforalt. 3.2 meterrol nezem en nem latom a perforaciot. Meg a xyscreen-tol tudsz venni anyagot szerintem, ez szott, nalam kb ugyan ugy nezett ki mint a perforalt. 1-1.5 het alatt van itt Kinabol a vaszon, de le kell veluk beszelni hogy pontosan mit akarsz.
Szerintem a perforáltat inkább ne. Ha diy akarsz, vehetsz spandexet is (olcsó). Ha meg komoly anyag kell, akkor ott van pl. a Seymour (Quetz is ebből építkezett), a center stage xd anyaguk az egyik legjobb. De miért nem jó a kész vászon? Xyscreen, Grandview, Lumene, Alphaluxx stb. mind készít nem horror áron hangáteresztő vásznakat.
Sziasztok. Ha hangáteresztős vásznat szeretnék venni, anyagot mondjuk csak, mert házilag akarom megoldani a dolgot, akkor merre induljak, kit ajánlotok? Amennyiben van nem csak anyagra ajánlásotok, hanem kész termékre úgymond, akkor azt is szívesen veszem, köszönöm.
Minden kezdő ezt rontja el, előre a drága vastagot, hátra az olcsó vékonykát. Pedig előre jöhet vékonyabb, hátra pedig a nagyobb keresztmetszetű. A hosszabb kábel ugyanis nagyobb keresztmetszetet kíván..
És ha frontoldalhoz kell a hosszabb kábel?
Azt nem írta, hogy hol lesznek a cuccok.
Mert az általad leirtak akkor jók, ha a vászon, tv alatt lesznek az elektronikák.
A kollega emlitette azt hogy "az lcr-nek gondoltam (3db klipsch rp6000f) valami jobb kábelt, azokból nem kell hosszú pl qed xt40," ebbol en is arra kovetkeztetnek hogy a vaszon alatt lesz a technika, de egyebkent szerintem is jogos mindket felvetes.
Ha mar irtam, akkor en is ideirom hogy nekem milyen kabeleim vannak. A regi mozimban a klipsch hangszoroimhoz inakustik van az olcsobbikbol, tipust mar nem tudom. Az uj pincemozimban, Fapaci ajanlasara, Klotz kabelek vannak mindenhova. Azokon pro-s hsz-ok vannak, ugyhogy nem tudom hogy hifis hsz-kal hogy szolnak.
Mozira nekem tokeletesek, nem kerult egy vagyonba sem, de nem is a legolcsobbak.
Minden kezdő ezt rontja el, előre a drága vastagot, hátra az olcsó vékonykát. Pedig előre jöhet vékonyabb, hátra pedig a nagyobb keresztmetszetű. A hosszabb kábel ugyanis nagyobb keresztmetszetet kíván..
És ha frontoldalhoz kell a hosszabb kábel?
Azt nem írta, hogy hol lesznek a cuccok.
Mert az általad leirtak akkor jók, ha a vászon, tv alatt lesznek az elektronikák.
sziasztok, hangszóró kábel vásárlás elött állok, az alakuló házimozi szobába, az lcr-nek gondoltam (3db klipsch rp6000f) valami jobb kábelt, azokból nem kell hosszú pl qed xt40, viszont az oldalsó és hátsó sorrundoknak (ami még nincs de klipsch rp500m van terveben) a távolság miatt valami olcsóbb kábelt gondoltam audioquest x2, a felső athmosoknak, szintén csak előkészités pedig vagy ugyanez az audioquest , vagy esetleg még olcsóbb inakustik star 2x2,5mm. Ez így járható út? Ugyan most max 5.1 es rendszer lesz kiépítve de a kábeleket most kéne behúzni hogy, ha majd egyszer lesz több hangszóró is akkor már ne kelljen a falakat bántani. Egyáltalán érdemes drágább kábeleket megvenni, tudom ezek még alsó v. középkategóriás kábelek, de összesen szép összegek jönnek össze.
Minden kezdő ezt rontja el, előre a drága vastagot, hátra az olcsó vékonykát. Pedig előre jöhet vékonyabb, hátra pedig a nagyobb keresztmetszetű. A hosszabb kábel ugyanis nagyobb keresztmetszetet kíván:
2.5mm2, 1000 forintig bezárólag bőven jó. Márkák: Qed, Kácsa, Van Damme...
A kábeleket ráérsz behúzni ha majd telepíted a hangfalakat, de becsövezni célszerű még most.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Lehet elég lenne egy behúzószálnak egy madzagot belehúzni, aztán ha majd évek múlva ki lesz építve a rendszer behúzol hangszóró kábelt, addig sem áll benne a pénzed! Igaz olcsóbb nem lesz a réz sem....
sziasztok, hangszóró kábel vásárlás elött állok, az alakuló házimozi szobába, az lcr-nek gondoltam (3db klipsch rp6000f) valami jobb kábelt, azokból nem kell hosszú pl qed xt40, viszont az oldalsó és hátsó sorrundoknak (ami még nincs de klipsch rp500m van terveben) a távolság miatt valami olcsóbb kábelt gondoltam audioquest x2, a felső athmosoknak, szintén csak előkészités pedig vagy ugyanez az audioquest , vagy esetleg még olcsóbb inakustik star 2x2,5mm. Ez így járható út? Ugyan most max 5.1 es rendszer lesz kiépítve de a kábeleket most kéne behúzni hogy, ha majd egyszer lesz több hangszóró is akkor már ne kelljen a falakat bántani. Egyáltalán érdemes drágább kábeleket megvenni, tudom ezek még alsó v. középkategóriás kábelek, de összesen szép összegek jönnek össze.
Esetleg nezd meg a supra classic-t ha arban meg belefer. Vannak kulonbozo atmerojuek es van lapos is belole amennyiben olyan is kellene. Nem kell dragabb kabel neked szerintem
Ha nincs második sor...
Egy sornál lehet mélyre rakni, viszont ha dönthető, lábtartós fotelek vannak és használod is, akkor a lábfejed belelóghat a képbe. Lábmérettől is függ mennyire!
40cm-re a padlótól a kép alja az jól mutat, és használható is szerintem.
Én jól leraktam, pont 40 centire. Ülve ok, de ha lefolyok a kanapén már nem annyira.
Arra az 5 percre jó úgyis, utána meg már belülről nézed a szemhéjadat!
Ha nincs második sor...
Egy sornál lehet mélyre rakni, viszont ha dönthető, lábtartós fotelek vannak és használod is, akkor a lábfejed belelóghat a képbe. Lábmérettől is függ mennyire!
Én jól leraktam, pont 40 centire. Ülve ok, de ha lefolyok a kanapén már nem annyira.
Ha nincs második sor...
Nálam a vászon alja 69 centire van a földtől, de van egy 25 centis dobogóm. 305cm a vásznam.
Így 44 centire jön ki. Így nem zavarhat be a lábfej.
Az első sorban puffok vannak. A puffokról kicsit úgyis felfelé kell nézni, ha elhelyezkedik bennük az ember.
A puffok teljesítik az 1:1 nézési igényt, ha valaki szereti közelebbről nézni a filmet.
A hátsó sor jelenleg 435 centire van. Ez a THX ajánlásnál kicsit messzebb van.
Vagyis ez a szék hátulja, a szemem előrébb van....
Ha nincs második sor...
Sziasztok,
Mi az a legkisebb ideális vászon méret amit már jellemzően ki lehet vetíteni?
Mekkora helyiségbe érdemes ezt telepíteni?
arra lehetsz kíváncsi hogy:
Szerintetek minimálisan mekkora méretű lehet az a helyiség,ahol még érdemes lehet egyáltalán vászonra/falra bármire képet vetíteni? Valamint ebben a minimális méretű helyiségben,mekkora vászonra lenne érdemes vetíteni?
Szia,Köszi a reakciót és megfejtést. Valóban pont erre gondoltam. tehát egy jelenleg nem létező méretileg minimalista de már élvezhető szobán gondolkodom .Anno 5 x4 es szobában vetitettem 3 méter széles képet is. Itt most teljesen más a szempont. Egy sorban 3 fotel lenne, valószinűleg fullhd felbontás és nem lcd vetitő. Belmagasság is érdekelne, hogy mit javasoltok.
Ha valamit kihagytam szóljatok légyszives.
Köszi a két eddigi választ is.
A fotelek a szobán belül hol lesznek?
Hátsó falra tolva? Vagy tudsz vele előbbre jönni?
Akusztika szempontjából szerencsésebb ha ha a hátsó faltól el tudsz távolodni.
Amikor ez kialakult, akkor, ahhoz a nézési távhoz tudod belőni a képméretet.
Az megfontolandó javaslat volt, higy fehér falon próbálgasd a méretet es ami tetszik ahhoz vásárolj vásznat.
Szerintem inkább írd le a véleményedet a témával kapcs, vagy a tapasztalatodat.
2,65 m szèles kèpet nèzek 3,6 m-ről. Ez kicsit messze van, de hang szempontjábòl itt jobb. Kb. 3,1 m az a táv ameddig számomra pozitív a kèpmèret növekedèse, aztán tùl nagy lesz.
Sokkal problèmásabb, hogy tùl magasan van a vászon alja, 1m magasan kezdődik. Ezt 70 centire szeretnèm levinni, de ehhez le kène az egèszet szedni ès hosszù csavaros szárakkal rögzìteni. Mèg lusta voltam mindent szètpakolni ès ennek nekiesni, meg kène hozzá mèg 2 ember.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Azèrt ajánlás a neve, nem pedig kötelezès. Ha pedig vki ùgy dönt, hogy neki más a megfelelő, akkor elèg ostoba dolog emiatt fikázòdni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Elèg vicces, hogy arròl megy vèrre menő vita, meg egymás bsztatása, hogy hogyan kötelező egy szòrakozást művelni. Ismerek olyant, aki kizaròlag fekete ruhában ül le filmet nèzni, nehogy rontsa a kontrasztot. Nos, ő baja...
Bár az ajánlások nem igazán így írják, nem tilos a fejünk két oldalára ragasztani a frontsugárzókat, a centert pedig szájunkban tartva élvezni a hangzást, maximum kellemetlen. De biztosan van olyan hobbitárs, akinek ez is bejön és kikérné magának, ha valaki kritizálná.
Igy van, igazad van, ez mindenkinek saját maga kell kitapasztalnia, ez olyan mint a multiplex mozikban, van aki az 5.sorba vesz jegyet, van aki a 15.-be mert onnan szeretné nézni...
Bár az ajánlások nem igazán így írják, nem tilos a fejünk két oldalára ragasztani a frontsugárzókat, a centert pedig szájunkban tartva élvezni a hangzást, maximum kellemetlen. De biztosan van olyan hobbitárs, akinek ez is bejön és kikérné magának, ha valaki kritizálná.