Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Ma megvettem a Denon 2105-öst
Gratula hozzá.
Kíváncsian várom a beszámolót!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Asszem megvan a következő erősítőm.Most jöttem haza a miskolci MM-ből és ilyen árakat láttam:

Denon AVR-2105: 99.990,- hivatalos mo-i garival, áfával, tokkal-vonóval 
Denon AVR-1905: 79.990,- Ft.

Ma megvettem a Denon 2105-öst (99.990,- MM utolsó darab a polcról), be is kötöttem félig, de még holnapra maradt a nagyja; remélem lesz időm befejezni. Túl sokat még nem hallottam a hangjából, csak a hangfalakat ellenőriztem le a tuner hangjával; az MM-ben valami nagyon visszhangos surround üzemmódra volt állítva. Holnap de. még olvasgatom a használatit, mit hogy érdemes bekötni (pl. a frontok bikábelezése másképp van megoldva, mint a Pio-n), meg milyen fontos beállítások vannak, du. már 'rutinosan' szeretném befejezni a bekötéseket és beállításokat.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

freestate
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: freestate »

Köszi a választ, megfontolandó! Találtam egy Denon erősítőt, AVR-1706-ost, 78e-ért (ez bolti, nem használt). Majd nézek hírdetéseket is még.
A kifutó 1705-ösre is keress rá, ezt olcsóbban megkapod, szintén boltból, garival.

Igen, közben utána néztem ennek a típusnak, és valszeg ez, vagy a Yamaha RXV 457 lesz a befutó, legalább ennyire sikerült szűkítenem a kört. Most jön a milyen hangfalat nézzek hozzá forduló.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Köszi a választ, megfontolandó! Találtam egy Denon erősítőt, AVR-1706-ost, 78e-ért (ez bolti, nem használt). Majd nézek hírdetéseket is még.
A kifutó 1705-ösre is keress rá, ezt olcsóbban megkapod, szintén boltból, garival.

freestate
Újonc fórumos
Újonc fórumos

!
Ha zene, akkor talán Denon. Az enyém példul olyan 60 körül lehet. Pontosabban nem az enyém, hanem egy megtévesztésig hasonló a Netdepon, újjonnan. Hátránya mindössze, hogy kis tápja lévén fel kell tekerni rendesen, ha hallani is akarod, vagy nagy érzékenységű hangfal kell (92 decibell) hozzá. Jómagam 18 nm-en használom az alant látható konfigban és így azért lehet döngetni. Ha 85-nek vesszük a max-ot akkor elmondható, hogy 65-nél már az élvezhetetlen hangerő hatását súrolja torzitásmentesen. Csak Panához és Kenwood-hoz tudom hasonlítani (lévén ezeket hallottam), és azok bizony gyengébb (hangminőség) szinvonaluak voltak. Yamahát a tisztelt nagyérdemű belépő kategóriában inkább a házimozi teljesítményéért szereti.

Karády
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Karády »

!
Ha zene, akkor talán Denon. Az enyém példul olyan 60 körül lehet. Pontosabban nem az enyém, hanem egy megtévesztésig hasonló a Netdepon, újjonnan. Hátránya mindössze, hogy kis tápja lévén fel kell tekerni rendesen, ha hallani is akarod, vagy nagy érzékenységű hangfal kell (92 decibell) hozzá. Jómagam 18 nm-en használom az alant látható konfigban és így azért lehet döngetni. Ha 85-nek vesszük a max-ot akkor elmondható, hogy 65-nél már az élvezhetetlen hangerő hatását súrolja torzitásmentesen. Csak Panához és Kenwood-hoz tudom hasonlítani (lévén ezeket hallottam), és azok bizony gyengébb (hangminőség) szinvonaluak voltak. Yamahát a tisztelt nagyérdemű belépő kategóriában inkább a házimozi teljesítményéért szereti.
TV: JVC 28' Erősítő:Denon AVR-1705 DVD:Pana RV32 Vidijó: Aiwa FX 5200 Mély: WH210 Hang: Wharfedale Valdus 400, 200, Center:WH20, BCenter:Valdus

freestate
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

Nekem is jól jönne pár tanács, hogy a meglévő Pana S75-ös lejátszómhoz egy olcsóbb, de jó házimozirendszert építsek.

Erősítőnél ezeket nézegettem eddig (max 65e-ig gondoltam):
PIONEER - VSX-D 515
YAMAHA - RXV 457
SONY - STR-DE 497
SONY - STR-DE 598
PANASONIC - SA-HE 75

Hangfalaknál nem baj, ha nem szett lesz, egyelőre beérem egy sztereó rendszerrel is, amit hamarosan reális áron tudok bővíteni. A lényeg, hogy az 5.1-es rendszer összára kb. 100-120 e legyen max.
A szoba nem nagy, kb. 25nm-es, fontos kritérium, hogy halkan is jól szóljon, nem a szomszédok bosszantása a célom. Sokat hallgatok zenét, sok zenei dvd-t nézek, de sok akció filmet is.

Köszönök minden segítséget, hozzászólást!

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Szevasztok,szeretnék összedobni egy EGYSZERŰBB házimozi rendszert, elsősorban filmnézéshez. Amit kinéztem, és árban is rendben lenne:
Erősítő: Yamaha RXV-357 kb. 50.000
Hangfalszett: Yamaha NS-P 240 kb. 22.000
Ez utóbbival kapcsolatban merülnek fel kétségeim, olcsó ár, viszont jó márka?!. Vagy költsek többet hangfalra?
(DVD már megvan.)
Köszi a segítséget
SASmaster

Én tudok egy eladó fekete onkyo TX-DS 494-est. Az egyik kollégámé, aki azért adja el, mert nem használja, hangszórói sincsenek és csak fülessel hallgatja a rendszerét.

Ez egy régi modell, de szerintem jobb egy 357-esnél és jóval olcsóbban kapnád meg.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Asszem megvan a következő erősítőm.
Most jöttem haza a miskolci MM-ből és ilyen árakat láttam:

Denon AVR-2105: 99.990,- hivatalos mo-i garival, áfával, tokkal-vonóval
Denon AVR-1905: 79.990,- Ft.

white
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: white »

Szevasztok,szeretnék összedobni egy EGYSZERŰBB házimozi rendszert, elsősorban filmnézéshez. Amit kinéztem, és árban is rendben lenne:

Én is inkább az RXV - 440 -est ajánlanám. Nekem is ilyen volt , és meg voltam vele elégedve!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Szevasztok,szeretnék összedobni egy EGYSZERU˝BB házimozi rendszert, elso˝sorban filmnézéshez. Amit kinéztem, és árban is rendben lenne:
Ero˝síto˝: Yamaha RXV-357 kb. 50.000
Ez utóbbival kapcsolatban merülnek fel kétségeim, olcsó ár, viszont jó márka?!. Vagy költsek többet hangfalra?
(DVD már megvan.)
Köszi a segítséget
SASmaster

Az ero˝síto˝re is felteheted magadnak ugyanezt a kérdést.

Ha még megvan, van itt az adás-vétel topikban egy Yamaha 440.jobban jársz vele. (én is 350 kezdtem, kb 10 hónapig volt meg, nem rossz, ár-érték arányban, de nagy a változás hozott a 440....)
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

(DVD már megvan.)
Köszi a segítséget
SASmaster

Az erősítőre is felteheted magadnak ugyanezt a kérdést.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szevasztok,
szeretnék összedobni egy EGYSZERŰBB házimozi rendszert, elsősorban filmnézéshez. Amit kinéztem, és árban is rendben lenne:
(DVD már megvan.)
Köszi a segítséget
SASmaster

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Giraffe »

Sziasztok. 
Nem tudom hogy jó helyre írtam-e be, de majd kiderül. A kérdésem, mire való a hangfalak hátulján
a két bemenet (4 db), mire lehet használni, gondolom ezt hívják kettôs kábelezhetôségnek. Mire jó ez, mit lehet rákötni? Konkrétan, egy Wharfedale Pi40-rôl, és egy Sony STR-DB 940-es erôsítôrôl van szó.

Én úgy hallottam, lehet hülyeség, hogy az erôsítô A kimenetét rákötöm az egyikre, a B kimenetét a másikra, és az erôsítôn a kapcsolót A+B-re rakom.

Elôre is köszi a válaszokat.

Jól hallottad, ez is egy megoldás.

Köszi a választ!

A másik kérdés, hogy jobban fog-e szólni tôle a hangfal.

Változó az eredmény . . . nem midig egyértelműen jobb a bikábelezés !
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Semmi okossag ket nap alatt?  :kiraly:

Szerintem próbálkozz az LCD TV-s topicban is. KATT!

Torkosborz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Torkosborz »

Velemenyeteket szeretnem kerni, hogy hogyan lehet jobb kepminoseget elerni DVD forrasbol egy 1366x768 felbontasu LCD kijelzon. Azon gondolkozom, hogy lecserelnem a jelenlegi lejatszomat egy hasonlo aru, de 720p-re felskalazni tudo lejatszora. Erdemes-e? 
Jelenlegi lejatszo: CA Azur 540D, komponens kabellel, 576p
Ha megeri akkor a kovetkezo: Denon 1920, HDMI kabellel, 720p

Udv
TB

Semmi okossag ket nap alatt?

Torkosborz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Torkosborz »

Velemenyeteket szeretnem kerni, hogy hogyan lehet jobb kepminoseget elerni DVD forrasbol egy 1366x768 felbontasu LCD kijelzon. Azon gondolkozom, hogy lecserelnem a jelenlegi lejatszomat egy hasonlo aru, de 720p-re felskalazni tudo lejatszora. Erdemes-e?

Jelenlegi lejatszo: CA Azur 540D, komponens kabellel, 576p
Ha megeri akkor a kovetkezo: Denon 1920, HDMI kabellel, 720p

Udv
TB

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok! 
Szeretnénk venni egy DVD-VHS kombi készüléket, ami winchesterrel is rendelkezik. Tudtok-e ilyet, illetve melyik márkát javasolnátok? (akár winchi nélkül is)

Előre is köszi a választ
Mpaul

A JVC-nek van ilyen 3-as kombója olyan 250 rugó környékén, de olcsóbban kijössz egy HDD-s felvevő (100 körül) + egy VHS magnó (30 körül) kombinációval.
A winyó nélküli jobbik Daewoo DVD+R(W) felvevő+VHS 59.990,- a Metroban, de van olcsóbb változata is 50-ért.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Sziasztok! 
Szeretnénk venni egy DVD-VHS kombi készüléket, ami winchesterrel is rendelkezik. Tudtok-e ilyet, illetve melyik márkát javasolnátok? (akár winchi nélkül is)

Elo˝re is köszi a választ
Mpaul

gondolom felvenni is akarsz,tehát dvd írós combira gondoltál?ezért kéne bele a winchi.?
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

Vendég

Sziasztok!

Előre is köszi a választ
Mpaul

Zsata
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Zsata »

Én úgy hallottam, lehet hülyeség, hogy az erôsítô A kimenetét rákötöm az egyikre, a B kimenetét a másikra, és az erôsítôn a kapcsolót A+B-re rakom.

Ha bikábelezve akarod használni, ne felejtsd el kivenni az összekötő lapocskákat.

Basszus ezt jó hogy mondtad.
TV: Panasonic TH42-PV60EH, Panasonic TX-28PS11, DVD: Panasonic S47, Panasonic S295, Sony DVP-S 725D ERÔSÍTÔ: Sony STR-DB 940 QS CD: Harman Kardon HD750 + Ipod Photo + Universal Dock FRONT: Wharfedale Pi40 SUB: Magnat Motion 30-as CENTER, SURROUND: Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 8.1 Hangfalkábel: Audiolink

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Ha bikábelezve akarod használni, ne felejtsd el kivenni az összekötő lapocskákat.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Zsata
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Megoszlanak a vélemények. Hallottam olyat, hogy vigyázni kell a kábelekkel, mert előfordulhat, hogy nem lesz szinkronban a magas és a mély.

De gondolom ha ugyanolyan hosszúságút használok, és ugyanolyan keresztmetszet?t akkor ezzel a magas-mély szinkronnal nem lesz gond.

Milyen keresztmetszet? kábelt használjak, most mindenféle anyag és márka nélkül ( azt majd késôbb eldöntöm), csak a keresztmetszet érdekel.
Sony STR-DB 940 QS ---- Wharfedale Pi40 ( 200 W 6 Ohm)

Köszi.
TV: Panasonic TH42-PV60EH, Panasonic TX-28PS11, DVD: Panasonic S47, Panasonic S295, Sony DVP-S 725D ERÔSÍTÔ: Sony STR-DB 940 QS CD: Harman Kardon HD750 + Ipod Photo + Universal Dock FRONT: Wharfedale Pi40 SUB: Magnat Motion 30-as CENTER, SURROUND: Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 8.1 Hangfalkábel: Audiolink

Vendég

Megoszlanak a vélemények. Hallottam olyat, hogy vigyázni kell a kábelekkel, mert előfordulhat, hogy nem lesz szinkronban a magas és a mély.

Zsata
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok. 
Nem tudom hogy jó helyre írtam-e be, de majd kiderül. A kérdésem, mire való a hangfalak hátulján
a két bemenet (4 db), mire lehet használni, gondolom ezt hívják kettôs kábelezhetôségnek. Mire jó ez, mit lehet rákötni? Konkrétan, egy Wharfedale Pi40-rôl, és egy Sony STR-DB 940-es erôsítôrôl van szó.

Elôre is köszi a válaszokat.

Jól hallottad, ez is egy megoldás.

Köszi a választ!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”