HDR-SDR konverzió: ezért kell egy rendes lejátszó progi rá, pl. Infuse Pro. Rögtön jó lesz a HDR-SDR konverzió is.Bodnapet írta: ↑2021.01.25., hétf. 16:21Az Apple TV eléggé kompromisszumos média lejátszó. Érthetetlen módon nem támogatja a beatstream pathtrough lejátszást egyéb (pl. NAS-ról lejátszott filmet) médiákról. Nagyon jó és gyors a felület, olyan epülös :-), de mindent dekódol (DTS, DD, HD hangok) sokcsatornás PCM-re. A HDR-SDR konverzió gyenge (projektor még csak FHD), illetve a hang is gyenge. TV kiegészítésre tökéletes, de házimozihoz erős kompromisszum.
Szerintem.
A bitstream passthrough hiányát én sem értettem soha, az nem technikai kérdés, technikailag nagyon egyszerű, megvan még egy 2009-es LG BD-390-es bluray-lejátszóm (az eegyike az első lejátszóknak, amelyek médialejátszóként is használhatóak akár hálózati lejátszáshoz is), és azon is van bitstream passthrough (ezért aztán az Atmos-os BD-ket az is Atmos hanggal "játssza" le, mert egyszerűen továbbengedi az Atmos bitstream-et...
Az AppleTV-n azt pedzegetik, hogy a Siri-nek van köze a passthrough elhagyásához (mert nálunk ugyan semmire nem használható /egyszerűen nem működik Magyarországon/), de jobb helyeken pofázni lehet vele akár filmnézés közben is, és ő is pofázik, így a hangját rá kell tudni keverni... Állítólag emiatt kellett vagy 2 évet várni az Atmos-támogatásra is.
Az AppleTV árkategóriájában szerintem nincs kompromisszummentes médialejátszó, (bár én nem projektorozok, projektoros használatra lehet, hogy van...).
A sokcsatornás PCM-be dekódolás nem tudom, hogyan ronthat a hangon (eltekintve a veszteségmentesen tömörített Atmos-tól, ami innentől kezdve lehetetlen), de elhiszem Neked.