Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1115

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: denesdr »

liome10 írta:
2021.01.06., szer. 19:12
Rosszul tettem fel a kérdést, annyira nem vágom a témát. Tudom, hogy vannak ilyen D osztályú erősítők is, én olyanokra gondoltam, mint pl. a Crown xls 1502, hogy egyet mondjak. Az lenne a pro vonal?
Azta Marantzot csak a D osztályú mivolta miatt linkeltem. A Crown XLS az pl Pro vonal igen, de ilyenekkel előfordulhat zajosodás, vagy nem elegendő vonalszintű teljesítmény az előfokból, szóval ennek érdemes előbb utánajárni vagy esetleg kipróbálni saját rendszerben.
Nézd meg az Audiophonics-os linket az előző hsz-emből.

liome10
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: liome10 »

Cutler írta:
2021.01.06., szer. 19:06
liome10 írta:
2021.01.06., szer. 18:03
...jó-e mozin egy nappaliban, elviselhető-e zenén (tudom, hogy nem a legjobb, nem audiophile), ventilátorok mennyire zavaróak...
Már egy PA D osztályos végfok is teljesen jó mozin, főleg egy nappaliban.
Mivel tisztában vagy vele, hogy zenén nem audiophile, így azt mondanám, hogy több, mint elviselhető.
Felesleges 2-3ezer €-s végfokok irányába elmenned, főleg, ha Dali hangfalakat kötsz rá.
Crown XLS sorozat, IMG Stageline végfokai, már bőven hozzák azokat az elvárásokat, amiket felvázoltál.
Na ez így már segítség, köszönöm szépen. Már csak az lenne a kérdésem, hogy a ventilátorok mennyire zajosak? Zavaróak-e, ha nem dübörög a rendszer, ha mondjuk csak tv-t néz az ember?

liome10
Újonc fórumos
Újonc fórumos

denesdr írta:
2021.01.06., szer. 18:55
liome10 írta:
2021.01.06., szer. 18:31
Min múlik? Mondjuk egy marantz szintű erősítővel, vagy inkább processzorral vezérelném, Dali concept hangfalakat szólaltatna meg, bluest, rockot hallgatnék leginkább.
A megtervezettségen, kivitelezésen és a célnak való megfelelőségen múlik a dolog.
Ha már Marantz, itt egy D osztályú pédány belőle, Hypex belső, első rangú megépítettség:

https://streamaudio.hu/marantz-pm-10-sz ... le-erosito

Home tipusok közül merem ajánlani a Hypex alapú erősítőket, ezekkel nemigen lehet melléfogni, amennyiben elég a kimenő teljesítményük az igényeidnek.
Pro-t majd ajánl valaki más. :)
Rosszul tettem fel a kérdést, annyira nem vágom a témát. Tudom, hogy vannak ilyen D osztályú erősítők is, én olyanokra gondoltam, mint pl. a Crown xls 1502, hogy egyet mondjak. Az lenne a pro vonal?

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

liome10 írta:
2021.01.06., szer. 18:59
Persze, mindenben van az a kategória, ami már jó, csak győzd megfizetni. Én nem akarom, meg nem is tudom. Olyan végfokokra gondolok, amiknek az új árai 100 és 200 ezer Ft között mozognak.
Ha rövidre szeretnéd zárni a keresgélést, akkor nézz szét az alábbi linken, ezek közül bármelyiket választod, nagyjából azt a hangot tudják mint az előbb belinkelt Marantz:
https://www.audiophonics.fr/en/power-am ... derway=asc

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

liome10 írta:
...jó-e mozin egy nappaliban, elviselhető-e zenén (tudom, hogy nem a legjobb, nem audiophile), ventilátorok mennyire zavaróak...
Már egy PA D osztályos végfok is teljesen jó mozin, főleg egy nappaliban.
Mivel tisztában vagy vele, hogy zenén nem audiophile, így azt mondanám, hogy több, mint elviselhető.
Felesleges 2-3ezer €-s végfokok irányába elmenned, főleg, ha Dali hangfalakat kötsz rá.
Crown XLS sorozat, IMG Stageline végfokai, már bőven hozzák azokat az elvárásokat, amiket felvázoltál.

liome10
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Azért nem vagyok tévedésben a témában, mert egyáltalán nincs véleményem, mivel nulla a tapasztalatom. Persze, mindenben van az a kategória, ami már jó, csak győzd megfizetni. Én nem akarom, meg nem is tudom. Olyan végfokokra gondolok, amiknek az új árai 100 és 200 ezer Ft között mozognak. Nagy ritkán megnézek egy filmet, hetente 2 meccset, csak ne a tv hangszórói zörögjenek nekem. Időnként hallgatok egy kis zenét. Tehát nem vagyok fanatikus, aki azért nézi meg valamelyik filmet századszor más cuccal, hogy halljon valami különbséget Engem ennyire érdekel a téma, azért az évi két számomra nézhető filmért (jó esetben) amit Hollywoodban le tudnak forgatni (ráadásul azokhoz általában annyira nem szükséges a házimozi) , én nem adok sok millió forintot, de nincs azzal baj, ha valakinek ez a dilije, mindenkinek van valami zűr a fejében. Na ez hosszúra sikerült, csak be akartam lőni a szintemet, szeretem a jó hangot, de nem mindenáron.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

liome10 írta:
Min múlik? Mondjuk egy marantz szintű erősítővel, vagy inkább processzorral vezérelném, Dali concept hangfalakat szólaltatna meg, bluest, rockot hallgatnék leginkább.
A megtervezettségen, kivitelezésen és a célnak való megfelelőségen múlik a dolog.
Ha már Marantz, itt egy D osztályú pédány belőle, Hypex belső, első rangú megépítettség:

https://streamaudio.hu/marantz-pm-10-sz ... le-erosito

Home tipusok közül merem ajánlani a Hypex alapú erősítőket, ezekkel nemigen lehet melléfogni, amennyiben elég a kimenő teljesítményük az igényeidnek.
Pro-t majd ajánl valaki más. :)

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Ma megint megcsinaltam a merest az eredmeny ugyanaz, pedig most jo volt a diracban az osszes hangfal hangereje. Most szinte mindent 9.5 re rakott a subot meg 0.5 re. Most viszont szol a sub rendesen. A subon kikapcsoltam a low pass filtert.
Hang, dinamika, reszletesseg rendben van 2.1 en tesztelve a mozi meg visszavan.
Egyenlore befejeztem probalom elvezni is :D
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

liome10 írta:
Tudom, hogy sok ezt megválaszolni egyszerre, de majd apránként. Igazából tapasztalatokra lennék kíváncsi, mert amit írnak róluk a forgalmazók, gyártók, azt el tudom olvasni én is. Min múlik? Mondjuk egy marantz szintű erősítővel, vagy inkább processzorral vezérelném, Dali concept hangfalakat szólaltatna meg, bluest, rockot hallgatnék leginkább. Semmi tapasztalatom ezekkel a végfokokkal, szinte csak képen láttam őket.
egy jó végfok mindig drága, akár toroid akár D class..
ha azt gondolod 80e ft ért vett d osztályos pro végfok minőségi lesz akkor nyílván tévúton jársz.. egy komolyabb d class is 2-3k eur tól kezdődik,ugyanúgy mint egy jó toroidos végfok.. persze használtan sok mindent ki lehet fogni.. ha mindenképpen pro végfokot szeretnél van itt egy pro mozis fórum, ír oda sztem ott azonnal adna ötleteket mit érdemes és mit nem..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.

liome10 írta:
Az lenne a kérdésem, hogy aki használ D osztályú végfokot, annak mik a tapasztalatai, jó-e mozin egy nappaliban, elviselhető-e zenén (tudom, hogy nem a legjobb, nem audiophile),
Azt gondolod minden d osztályra ez igaz lenne :D ? Akkor nagy tévedésben vagy!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

liome10
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tudom, hogy sok ezt megválaszolni egyszerre, de majd apránként. Igazából tapasztalatokra lennék kíváncsi, mert amit írnak róluk a forgalmazók, gyártók, azt el tudom olvasni én is. Min múlik? Mondjuk egy marantz szintű erősítővel, vagy inkább processzorral vezérelném, Dali concept hangfalakat szólaltatna meg, bluest, rockot hallgatnék leginkább. Semmi tapasztalatom ezekkel a végfokokkal, szinte csak képen láttam őket.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

liome10 írta:
Sziasztok!
Biztos sokszor felvetődött már, de most nincs időm végigböngészni. Az lenne a kérdésem, hogy aki használ D osztályú végfokot, annak mik a tapasztalatai, jó-e mozin egy nappaliban, elviselhető-e zenén (tudom, hogy nem a legjobb, nem audiophile), ventilátorok mennyire zavaróak, milyet használtok, és mit ajánlotok, vagy egyáltalán ajánljátok-e? Ha esetleg valakinek van ideje, és kedve, annak szívesen venném a válaszát! Köszi.
Szia!
Erre a kérdésre így ebben a formában nemigen lehet válaszolni. D osztályon belül is rengeteg féle erősítő van és nem az osztályon fog múlni, hogy "audiofil"-e vagy sem, vagy éppen jó-e vagy rossz.
Ha D osztályú pro/PA erősítőkre gondolsz (ventilátor stb), akkor arra biztos fog valaki válaszolni, de azokból is van gagyi meg nagyon jó is.

liome10
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!
Biztos sokszor felvetődött már, de most nincs időm végigböngészni. Az lenne a kérdésem, hogy aki használ D osztályú végfokot, annak mik a tapasztalatai, jó-e mozin egy nappaliban, elviselhető-e zenén (tudom, hogy nem a legjobb, nem audiophile), ventilátorok mennyire zavaróak, milyet használtok, és mit ajánlotok, vagy egyáltalán ajánljátok-e? Ha esetleg valakinek van ideje, és kedve, annak szívesen venném a válaszát! Köszi.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

DeLorean írta:
2021.01.06., szer. 15:16
Ami itt fontos lehet még:

"If your sub has a low pass filter, make sure it is switched off or set to the highest value."
Ez gondolom csak a konzumer ládákra vonatkozik. Tudom ez extrém helyzet, de nálam a sub felmegy 500Hz-ig és valószínüleg mindenki másnál is, aki DIY cuccot használ.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

itt lexiconnal (AVR) mennek végig az egészen,még a firmware-t is megmutatja hogyan rakd fel.. + a teljes dirac mérést is megmutatja..

https://www.youtube.com/watch?v=ajK0Dkifm_4

Fish
V.I.P.
V.I.P.

itt is van egy nagyon részletes leírás:

https://audiophilestyle.com/ca/reviews/ ... ough-r884/

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Fish írta:
2021.01.06., szer. 13:14
le szoktátok tölteni a legújabb diracot?

Latest version: 3.0.13

https://live.dirac.com/download/

Az az emo dirac teljesen máshogy néz ki mint az újjabak.. gondolkodik.gif
Motorgyilkos mérései tegnap már a legfrissebb Dirac-kal készültek, állítólag ez már fülre is tetszetős, nem csak szemre, de majd elmondja ő. Eddig valamilyen 1.x verziót használt, annak a hangjára volt a panasz korábban.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

itt is van jó pár trük és tipp amit érdemes megfogadni:

https://www.harmanluxuryaudionews.com/2 ... -and-tips/

ldg81
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 137

Hozzászólás Szerző: ldg81 »

Dirac esetén a hangerő beállítást így érdemes elvégezni: https://mehlau.net/audio/dirac-live-2-m ... er-levels/

Kicsit másképpen, de ugyanaz magán a Dirac oldalon is fent van: https://live.dirac.com/content/uploads/ ... ersion.pdf

Nekem ezek alapján elsőre sikerült hibátlanul beállítani.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

le szoktátok tölteni a legújabb diracot?

Latest version: 3.0.13

https://live.dirac.com/download/

Az az emo dirac teljesen máshogy néz ki mint az újjabak.. gondolkodik.gif

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: reinerz »

Dirac mérés került feltöltésre.

Dirac-----> Sub 1.5dB,Front 9dB

Dirac nélkül-----------> Sub 0db, Front 1dB

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

Reinerz...

Azt viszon nem tisztáztuk, hogy te a Prociba a Dirac mérést tölröd fel vagy egy REW álltal EQ-zott Profilt töltesz fel minden hangfalhoz? Álltalad említett Dirac sub 6dB frontok meg 9dB gondolkodik.gif Nálam kalibrálás után Proci menuben Diracon belül marad minden csatorna 0dB...viszont ha mérem mondjuk rendszer hangerelyét es kb feltekerem a procit -25dB-re akkor hallhabb 4-5dB értékkel mint amikor előző mérésnél a kalibrálás megkezdése előtt a Subokat a zölt méreési tartományon belül megegyező vagy a többi hangszóró hangszinte fölé helyeztem minimálisan. Nekem Emotiva XMC1 van lehet nektek más és Dirac verzio is más.... de szemléltenés képpen jelöltem pirossal a hangfalak szintjét kékkel a subwooferét. Nekem ez a tapasztalatom és az Emotiva forumon is egy fejlesztő mérnök ezt támasztotta alá.. Sub hoz állít hangerőt. ha magasabb 1-2dB-vel a sub akkor hozzá igazít ha kevesebb a többi hangfalat is hozzá csökkenti.
dirac.jpg
dirac.jpg (142.17 KiB) Megtekintve 1418 alkalommal

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: reinerz »

A mérés ASIO4ALL alatt történt.Csak SUB!

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

reinerz írta:
2021.01.06., szer. 11:46
Cseneles írta:
2021.01.06., szer. 05:30

Mint ahogy mondtam.... A Dirac a subok hangerejehez allitja be a tobbi hangfal hangerejet.
Ezt a kijelentést vitatom! Ma egy pontos kalibrálással teszteltem bő két órán belül.
Sub hangerő lentebb, sub hangerő fentebb és úgy kalibráltam. Semmi nem változott csak a sub hangerő erőssége.
A SUB hangereje 1.5 dB volt. Lentebb vettem kalibrálás előtt a SUB hangerejét erre a dirac 6dB-re megemelte. A frontokhoz nem nyúlt maradt 9dB-n.

Volt szó régebben vágási bug-ról arcam esetébe.Én is panaszkodtam hogy 80hz esetébe miért csökken 3-4dB a görbe.De ma rájöttem az nem is hiba. Pontosan a rew által is megadott "target settings-subwoofer" görbe van betáplálva a készülékbe.Pontosan azt a görbét követi le!
Lentebb csatolt képeken nem én követem le a rew-eq-target settings sub görbét. Csak simán kalibráltam aztán rew eq-ba összevetve látható hogy pontosan követi a görbét.Szó szerint pontosan! Ez van megadva a szoftverba ezt kell követnie.

Sima sub görbe mérés dirac kalibrálás után:

SUB-EQ2.PNG

Belépve az eq részbe target settings subwoofer:

SUB-EQ.PNG

Szerintem hogy a Dirac megemeli 8-9dB vagy akár 10dB-re a frontok vagy center hangerejét az azért lehet mert 8-10db kiemeléseket vágott le a dirac a frontokról vagy a centerről. Ezt így kompenzálja.Ne legyen nagy, észlelhető hangerő csökkenés.

Azért csökkenti esetedben mert heyltelenül lett megadva REW-ben EQ-záshoz a Target Settings fül alatt a Bass Management Cut off! Ezt ha kitolod 120Hz-ig akkor csak az után fogja vágni az álltalad megadott meredekséggel(Slope)!

Az hogy a Dirac is Rew-el visszamérve ezt produkálja az meglepő....kivéve ha nem LFE csatornán méred a subokat hanem sima L vagy R vagy akár LR csatornán küldesz neki 20hz-tól 120hz-ig teszthangot. Ez így helytelen mivel a frontok is beleszólnak és a vágás is ami nálad feltehetően 80Hz-nál van. Ha cak LFE csatornán küldenéd a jelet a procinak HDMI-n keresztül akkor kell hozzá ASIO4ALL v2 progi. feltelepítve beépül a REW alá és kitudod választani melyik csatornán akarsz jelet küldeni a procinak. A sub az a 4-es ha jól emlékszem.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

reinerz írta:
2021.01.06., szer. 12:12
reinerz írta:
2021.01.06., szer. 11:46
Cseneles írta:
2021.01.06., szer. 05:30

Mint ahogy mondtam.... A Dirac a subok hangerejehez allitja be a tobbi hangfal hangerejet.
Ezt a kijelentést vitatom! Ma egy pontos kalibrálással teszteltem bő két órán belül.
Sub hangerő lentebb, sub hangerő fentebb és úgy kalibráltam. Semmi nem változott csak a sub hangerő erőssége.
A SUB hangereje 1.5 dB volt. Lentebb vettem kalibrálás előtt a SUB hangerejét erre a dirac 6dB-re megemelte. A frontokhoz nem nyúlt maradt 9dB-n.
Szerintem hogy a Dirac megemeli 8-9dB vagy akár 10dB-re a frontok vagy center hangerejét az azért lehet mert 8-10db kiemeléseket vágott le a dirac a frontokról vagy a centerről. Ezt így kompenzálja.Ne legyen nagy, észlelhető hangerő csökkenés.

Volt szó régebben vágási bug-ról arcam esetébe.Én is panaszkodtam hogy 80hz esetébe miért csökken 3-4dB a görbe.De ma rájöttem az nem is hiba. Pontosan a rew által is megadott "target settings-subwoofer" görbe van betáplálva a készülékbe.Pontosan azt a görbét követi le!
Lentebb csatolt képeken nem én követem le a rew-eq-target settings sub görbét. Csak simán kalibráltam aztán rew eq-ba összevetve látható hogy pontosan követi a görbét.Szó szerint pontosan! Ez van megadva a szoftverba ezt kell követnie.

Sima sub görbe mérés dirac kalibrálás után:

SUB-EQ2.PNG

Belépve az eq részbe target settings subwoofer:

SUB-EQ.PNG

csak nálam nem látszik?
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”