Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
A tv és a szekrény közütt bal oldalt mennyi hely van? Jobb oldalt mennyi hely van az ajtókeret és a tv között?
Ez a nappalink. Ide tegyetek mozit, ami nem a Bar-hoz hasonló 
(A széles látószög miatt picit torz, de legalább kevésbé adja ki a kupit.)

(A széles látószög miatt picit torz, de legalább kevésbé adja ki a kupit.)
-KP- írta: ↑2021.01.26., kedd 23:13"egy alap mozitól semmivel sem rosszabb" Azért ezt így kijelenteni....
Tényleg képes lennél kiadni 350k-t egy ilyen "szettre?" Ilyenek mint Dali oberon on wall, Heco Ambient stb nem jöhetnek szóba? Van még jópár opció ezeken kívül is. Ugyanazért a pénzért még újonnan is ki lehet hozni egy viszonylag értelmes szettet...
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Szigorúan hangban nem (a szub végképp), de overall performance tekintetében számomra igen.
Mondom, a Bar 5.1-gyel kapcsolatban óvatos vagyok, mert bár nálam a mostani helyén komolyan jó, másik helyiségekben eléggé érces, vékony hangja volt. Tehát ha te meghallgatod egy peches felállásban, lehet azt mondod majd, hogy nem jó, nem érted miért lelkendezem. De ha nálunk hallgatod meg, most, akkor megtérsz :)
Ezért is érdekelne sok-sok vélemény, hogy találkozott-e már valaki olyan felszereléssel a soundbarok között, ami kompromisszumok nélkül összevethető egy sima házimozival.
A Bar 5.1-et egyébként 169900Ft-ért vettem újonnan, nah, onnantól már nincs kérdés, hogy volt-e értelme
Részemről egyébként hiszem benne, hogy a technika fejlődik és egyre jobb dolgok (is) születnek adott mennyiségű pénzért.
Mondom, a Bar 5.1-gyel kapcsolatban óvatos vagyok, mert bár nálam a mostani helyén komolyan jó, másik helyiségekben eléggé érces, vékony hangja volt. Tehát ha te meghallgatod egy peches felállásban, lehet azt mondod majd, hogy nem jó, nem érted miért lelkendezem. De ha nálunk hallgatod meg, most, akkor megtérsz :)
Ezért is érdekelne sok-sok vélemény, hogy találkozott-e már valaki olyan felszereléssel a soundbarok között, ami kompromisszumok nélkül összevethető egy sima házimozival.
A Bar 5.1-et egyébként 169900Ft-ért vettem újonnan, nah, onnantól már nincs kérdés, hogy volt-e értelme

Részemről egyébként hiszem benne, hogy a technika fejlődik és egyre jobb dolgok (is) születnek adott mennyiségű pénzért.
Aszpirin írta: ↑2021.01.27., szer. 08:27Szóval jól értem, hogy ennek a szintjét hozza a Jbl Bar 5.1 mindenben?Tul írta: ↑2021.01.27., szer. 08:05... egész sokáig egy slim (talán valami 602..) Yamaha erősítőm volt egy Focal Bird szettel, aminek a szubját egy Velodyne SPL1200R-re cseréltem. Ez egy jó minőségű, alap mozi szett volt - a szub kicsit túlszaladt persze rajtuk, de nyomorult egy szoba volt az anyósoméknál, az tudta, amire vágytam - nem erőben, hanem minőségben). Ez használtan 500eFt körül mozgott, mozoghat ma is. Plusz a kábelek, a macera, a hely, a hangszórók furkálása.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Szóval jól értem, hogy ennek a szintjét hozza a Jbl Bar 5.1 mindenben?Tul írta: ↑2021.01.27., szer. 08:05... egész sokáig egy slim (talán valami 602..) Yamaha erősítőm volt egy Focal Bird szettel, aminek a szubját egy Velodyne SPL1200R-re cseréltem. Ez egy jó minőségű, alap mozi szett volt - a szub kicsit túlszaladt persze rajtuk, de nyomorult egy szoba volt az anyósoméknál, az tudta, amire vágytam - nem erőben, hanem minőségben). Ez használtan 500eFt körül mozgott, mozoghat ma is. Plusz a kábelek, a macera, a hely, a hangszórók furkálása.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Mikor leépítettem a nagy AVR, nagy dobozok, vászon, projektor rendszert, egész sokáig egy slim (talán valami 602..) Yamaha erősítőm volt egy Focal Bird szettel, aminek a szubját egy Velodyne SPL1200R-re cseréltem. Ez egy jó minőségű, alap mozi szett volt - a szub kicsit túlszaladt persze rajtuk, de nyomorult egy szoba volt az anyósoméknál, az tudta, amire vágytam - nem erőben, hanem minőségben). Ez használtan 500eFt körül mozgott, mozoghat ma is. Plusz a kábelek, a macera, a hely, a hangszórók furkálása.
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem, ahogy az előző hsz-ben is írtam, zavaró, ha nem a TV széltében történik, amit a TV szélességén ábrázolnak. Tehát a nagy távolság a frontok között számomra zavaró, ha nincs egy akkora vászon közé feszítve.
Illetve a center hangja mindig kritikus volt. Azt hiszem, talán a B&W HTM61 (remélem jól emlékszem, az volt a nagyobbik, perem nélküli kevlárral szerelt darab) volt az első olyan centerem, ami már tetszett. Kategóriában alatta (belépő szintű dolgok párszázezerért: Dali Concept, Polk Audio Rti, Sonus faber Toy) nálam nem hoztak jó eredményt, mindig picit dobozhangú, vagy vékony volt a hang középről. Hiába a center width, meg bármilyen korrekció.
Így tehát azt mondhatom, hogy számomra a különbség érzékelhetősége jobban zavar, mint egy alapból talán nem olyan jó minőségű, de egységes hangképzés.
És a hely, kábel, design, kezelhetőség dolgokat is idevesszük, azzal együtt, hogy 3 gyermek (0,1 - 2 - 4 évesek) van a lakásban, tehát meghitt, vagy elsöprő moziélmény egy ideig még kizárt.. Jah. Nekem szerintem tökéletes a soundbar, ezért is kértem ez irányban tanácsot :)
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem, ahogy az előző hsz-ben is írtam, zavaró, ha nem a TV széltében történik, amit a TV szélességén ábrázolnak. Tehát a nagy távolság a frontok között számomra zavaró, ha nincs egy akkora vászon közé feszítve.
Illetve a center hangja mindig kritikus volt. Azt hiszem, talán a B&W HTM61 (remélem jól emlékszem, az volt a nagyobbik, perem nélküli kevlárral szerelt darab) volt az első olyan centerem, ami már tetszett. Kategóriában alatta (belépő szintű dolgok párszázezerért: Dali Concept, Polk Audio Rti, Sonus faber Toy) nálam nem hoztak jó eredményt, mindig picit dobozhangú, vagy vékony volt a hang középről. Hiába a center width, meg bármilyen korrekció.
Így tehát azt mondhatom, hogy számomra a különbség érzékelhetősége jobban zavar, mint egy alapból talán nem olyan jó minőségű, de egységes hangképzés.
És a hely, kábel, design, kezelhetőség dolgokat is idevesszük, azzal együtt, hogy 3 gyermek (0,1 - 2 - 4 évesek) van a lakásban, tehát meghitt, vagy elsöprő moziélmény egy ideig még kizárt.. Jah. Nekem szerintem tökéletes a soundbar, ezért is kértem ez irányban tanácsot :)
Aszpirin írta: ↑2021.01.27., szer. 07:11Szia kolléga!
Nem ismerem ezeket a Jbl “mindent bele” soundbarokat, viszont érdekelne, hogy mi számít nálad “alap mozi”-nak, amivel hasonlítod, hasonlítottad, csak hogy megpróbáljam én is képzeletben belőni a hangját.
Az Atmos-szal viszont én vigyáznék. Próbáltam ilyen felfelé sugárzó Atmos hangsugárzókat a frontjaim tetején, és nálam nagyon kevés érzékelhetőt hoztak, azt is inkább a kellemetlen irányba. El kellett fogadnom, hogy nálam ez az “Atmos elölről a frontok tetejéről” nem működik. Vagy nem elég reflektív a mennyezet, vagy pont fordítva, vagy más miatt, de tuti, hogy a szoba akusztikai viszonyai nagyon bejátszanak. Én föl kellett helyezzem a hangszórókat a mennyezetre, hogy az Atmos érzékelhető legyen.
Ehhez képest tényleg kíváncsi lennék arra a soundbarra, amelyik az atmos (magasságban is hallhatóan pozícionált) térhangzást 7.1.2 vagy - horribile dictu - 5.1.4 szinten valóban megoldja (gondolom, a 9.1 erre utal) , mindezt előlről, a tévé elé helyezve plusz a levehető kis surround sugárzókkal. Ha van ilyen, az engem is érdekel. Eléggé alap a “mozim” (ezért is teszem mindig idézőjelbe), nem mozizok/mozizunk bazinagy hangerővel, és többre egyelőre nincs is igényem, a felszabaduló pénzt (fölöslegessé váló AVR, 7 hangsugárzó, sub, hangfalállványok és kábelek) talán tudnám is mire költeni...
(“ A teljes hangszóró teljesítménye (legfeljebb @THD 1%): 820W” - wow! wowww! - ezt hogy kell értelmezni?)
Okés, picit helyesbítek. A létrehozott térhatás és koherencia az, ami kifejezetten jó, simán versenyben van egy nem túl igényesen elhelyezett és összerakott valódi 5.1-gyel. A frontok nem annyira szélesek, de mivel a film amúgy is a TV-n történik, engem igazából zavart is korábban, ha a bal oldali szereplő annak ellenére, hogy a TV bal oldalán állt, 1 méterrel mellőle beszélt.. Szóval az, hogy nincs akkora sztereó elől, számomra pozitív, így pont jól hozza azt, ami és ahol a képernyőn megjelenik. A hátterek pedig oda helyezhetőek, ahová akarod, ezzel nincs kérdés, kifogástalan.
Az, hogy mennyire szól nagy tüdővel, vagy valaki fülének kedves tónusban, az ízlés és lehallgató helyiség kérdése. Nálam zseni, tesóm szobájában túl éles volt, olyan igazi megbélyegzett JBL, sok magas, sok mély, kevés közép. Ezért a jelenlegi helyéről nem is akarom leváltani, betalált a környezetébe.
Képzelj el egy, egyébként talán a hétköznapokban gyakori szituációt, amiben a TV a szoba hosszanti falán van, ráadásul nem is közepén, hanem egyik irányba bőven eltolva. Mellette sajna egyik irányból szekrény, aztán kandalló, másikból ajtó. Lehetetlen hangsugárzókat elhelyezni, ahogy a kábelt hátra vezetni sem egyszerű. Sőt, őszintén, egy erősítőt sem tudnék hova rakni.. Ha picit rend lesz, munka után csinálok egy képet :)
A JBL nálam nagyon bevált, de ettől még nem kell szeretni másnak is. Viszont az, hogy valódi 5.1, el kell ismerni, mert az :)
A szubban 25cm-es, masszív, nagy löketű hangszóró van, nem keverendő össze a normál soundbarok 1, vagy drága Denonok esetében 2 16-ossal.
Szóval összegezve, igen, ha lenne nagyon jó soundbar, akár még 400-500k-t is képes lennék kiadni érte. Sajnos a Sennheisert nem hallottam, tehát nem merem azt mondani, hogy az pl milyen jó. Meg nem is valós 5.1. Drága Yamaha hamgprojektorom (már az újabb szériából) volt, lenyűgöző volt, amit csinált, ahogy megtréfált, de azért ez a JBL térhatásban a valósan szétdobott hangforrásoknak köszönhetően nem említhető vele egy lapon. Tehát olyan kéne nekem, ami azt tudja, mint a mostani a nappaliban, de kevésbé érces hangon, nagyobb tüdővel, s ha már drága, valami többlet funkcióval
Az, hogy mennyire szól nagy tüdővel, vagy valaki fülének kedves tónusban, az ízlés és lehallgató helyiség kérdése. Nálam zseni, tesóm szobájában túl éles volt, olyan igazi megbélyegzett JBL, sok magas, sok mély, kevés közép. Ezért a jelenlegi helyéről nem is akarom leváltani, betalált a környezetébe.
Képzelj el egy, egyébként talán a hétköznapokban gyakori szituációt, amiben a TV a szoba hosszanti falán van, ráadásul nem is közepén, hanem egyik irányba bőven eltolva. Mellette sajna egyik irányból szekrény, aztán kandalló, másikból ajtó. Lehetetlen hangsugárzókat elhelyezni, ahogy a kábelt hátra vezetni sem egyszerű. Sőt, őszintén, egy erősítőt sem tudnék hova rakni.. Ha picit rend lesz, munka után csinálok egy képet :)
A JBL nálam nagyon bevált, de ettől még nem kell szeretni másnak is. Viszont az, hogy valódi 5.1, el kell ismerni, mert az :)
A szubban 25cm-es, masszív, nagy löketű hangszóró van, nem keverendő össze a normál soundbarok 1, vagy drága Denonok esetében 2 16-ossal.
Szóval összegezve, igen, ha lenne nagyon jó soundbar, akár még 400-500k-t is képes lennék kiadni érte. Sajnos a Sennheisert nem hallottam, tehát nem merem azt mondani, hogy az pl milyen jó. Meg nem is valós 5.1. Drága Yamaha hamgprojektorom (már az újabb szériából) volt, lenyűgöző volt, amit csinált, ahogy megtréfált, de azért ez a JBL térhatásban a valósan szétdobott hangforrásoknak köszönhetően nem említhető vele egy lapon. Tehát olyan kéne nekem, ami azt tudja, mint a mostani a nappaliban, de kevésbé érces hangon, nagyobb tüdővel, s ha már drága, valami többlet funkcióval

-KP- írta: ↑2021.01.26., kedd 23:13"egy alap mozitól semmivel sem rosszabb" Azért ezt így kijelenteni....
Tényleg képes lennél kiadni 350k-t egy ilyen "szettre?" Ilyenek mint Dali oberon on wall, Heco Ambient stb nem jöhetnek szóba? Van még jópár opció ezeken kívül is. Ugyanazért a pénzért még újonnan is ki lehet hozni egy viszonylag értelmes szettet...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Szia kolléga!Tul írta: ↑2021.01.26., kedd 21:56Sziasztok!
Szeretnék egy vállalható soundbart, ami ténylegesen 5.1, vagy több :)
Van egy JBL Bar 5.1-em, ami, bár néha picit karcos (magasdús), de alapvetően, s főleg a mostani szobában nagyon elégedett vagyok vele. Tök jó, hogy valós térhatás van, egy alap mozitól semmivel sem rosszabb, ellenben fantasztikusan praktikus és pici.
A hálóba is szeretnék valamit, ami legalább ilyen jó, de inkább jobb.
A Bar 9.1-gyel van valakinek tapasztalata? Eléggé érdekelne az atmos, de azért az ára számomra nem indokolja az 5.1-hez képesti különbséget. Viszont talán (a külföldi tesztek alapján) vastagabb hangú, minr az 5.1. Esetleg bármi más, ami true wireless és jobb hangú?
Nem ismerem ezeket a Jbl “mindent bele” soundbarokat, viszont érdekelne, hogy mi számít nálad “alap mozi”-nak, amivel hasonlítod, hasonlítottad, csak hogy megpróbáljam én is képzeletben belőni a hangját.
Az Atmos-szal viszont én vigyáznék. Próbáltam ilyen felfelé sugárzó Atmos hangsugárzókat a frontjaim tetején, és nálam nagyon kevés érzékelhetőt hoztak, azt is inkább a kellemetlen irányba. El kellett fogadnom, hogy nálam ez az “Atmos elölről a frontok tetejéről” nem működik. Vagy nem elég reflektív a mennyezet, vagy pont fordítva, vagy más miatt, de tuti, hogy a szoba akusztikai viszonyai nagyon bejátszanak. Én föl kellett helyezzem a hangszórókat a mennyezetre, hogy az Atmos érzékelhető legyen.
Ehhez képest tényleg kíváncsi lennék arra a soundbarra, amelyik az atmos (magasságban is hallhatóan pozícionált) térhangzást 7.1.2 vagy - horribile dictu - 5.1.4 szinten valóban megoldja (gondolom, a 9.1 erre utal) , mindezt előlről, a tévé elé helyezve plusz a levehető kis surround sugárzókkal. Ha van ilyen, az engem is érdekel. Eléggé alap a “mozim” (ezért is teszem mindig idézőjelbe), nem mozizok/mozizunk bazinagy hangerővel, és többre egyelőre nincs is igényem, a felszabaduló pénzt (fölöslegessé váló AVR, 7 hangsugárzó, sub, hangfalállványok és kábelek) talán tudnám is mire költeni...
(“ A teljes hangszóró teljesítménye (legfeljebb @THD 1%): 820W” - wow! wowww! - ezt hogy kell értelmezni?)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
"egy alap mozitól semmivel sem rosszabb" Azért ezt így kijelenteni....
Sziasztok!
Van egy JBL Bar 5.1-em, ami, bár néha picit karcos (magasdús), de alapvetően, s főleg a mostani szobában nagyon elégedett vagyok vele. Tök jó, hogy valós térhatás van, egy alap mozitól semmivel sem rosszabb, ellenben fantasztikusan praktikus és pici.
A Bar 9.1-gyel van valakinek tapasztalata? Eléggé érdekelne az atmos, de azért az ára számomra nem indokolja az 5.1-hez képesti különbséget. Viszont talán (a külföldi tesztek alapján) vastagabb hangú, minr az 5.1. Esetleg bármi más, ami true wireless és jobb hangú?
tessék...kissé sok az ára,de nagyon nincs ilyenből sem eladó...
https://www.jofogas.hu/budapest/Dali_He ... 537898.htm
Inkább hangminőség szempontjából közelíteném meg a dolgot. Ami jó alternatíva azt meghallgatnám és ha kell spórolok még és amikor megvan az ára akkor venném meg. Lehet külföldön venném meg, ha ott olcsóbb.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Mekkora a keret, amit szánnál rá?
Dali center hangfalból milyent lenne érdemes venni, ami jobb, mint a Tannoy Saturn S8C?
Dali Mentor 6 hangfalak a frontok.
Dali Mentor Center nem igen szokott eladó lenni, így alternatívát keresek. Ötletek?
Dali Mentor 6 hangfalak a frontok.
Dali Mentor Center nem igen szokott eladó lenni, így alternatívát keresek. Ötletek?
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
A center meg tudod oldali ha sullyesztheto lesz a plafonba, akkor barmekkorat elrejthetsz. Mar csak okos vezerles kell es ha lejon a vaszon, leereszkedik a center is es ha felmegy, akkor a plafonba eltunk a center.Neger írta: ↑2021.01.01., pén. 14:26dehogy veszem sértésnek, köszönöm a tanácsokat, kárba nem megy ami van mert minden áthelyezhető :)Tamoo írta: ↑2020.12.31., csüt. 12:35Itt nincs jó megoldás. Akik nappaliban mozizunk mind megkötjük a magunk kompromisszumait a mozi és a nappali kárára is, de Nálad olyan szinten a nappali felé billen a mérleg, hogy ebben a formában kár volt bármennyit is belefeccölni. Ne vedd sértésnek.
Oké focimeccet nézni jó lehet, de nem mozizni.
Megoldhato, de ahogy korabban is irtak ezek hatalmas beruhaza a kapott eredmenyhez kepest.
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
dehogy veszem sértésnek, köszönöm a tanácsokat, kárba nem megy ami van mert minden áthelyezhető :)Tamoo írta: ↑2020.12.31., csüt. 12:35Itt nincs jó megoldás. Akik nappaliban mozizunk mind megkötjük a magunk kompromisszumait a mozi és a nappali kárára is, de Nálad olyan szinten a nappali felé billen a mérleg, hogy ebben a formában kár volt bármennyit is belefeccölni. Ne vedd sértésnek.
- Blondsztyú
- Fórumlakó
- Értékelés: 78
Dehogyis Cutler! Az a TV melletti jobb front! A bal az a másik oldal!
Még ezt sem tudod? Hogy raktad össze azt a frankó mozidat,ha kevered a jobbot a ballal?

Bocsi Tibi!

Sztem ezt a nappali mozi projektet ebben a felállásban engedd el. A befektetett energia és korpa nem éri meg.
Jól jön az a pénz majd az emeleti mozihoz!

Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/
Itt nincs jó megoldás. Akik nappaliban mozizunk mind megkötjük a magunk kompromisszumait a mozi és a nappali kárára is, de Nálad olyan szinten a nappali felé billen a mérleg, hogy ebben a formában kár volt bármennyit is belefeccölni. Ne vedd sértésnek.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
persze ebben is igazad van, de itt még nem látom a megoldást, azért kérdeztelek titeket is :)Fish írta: ↑2020.12.31., csüt. 09:14Sokunk mozizik nappaliban, jómagam is..bármi megoldható csak akarni kell, de ha van kiszemelt másik szoba ,akkor arra kell koncentrálni ezt meg békén kell akkor hagyni .. amúgy egy nappali lehet izléses ,attól ,hogy vetitő meg házimozi rendszer is van benne..Nem csak a dedikált szobáké a világ!
Bár igaz az a legjobban kivitelezhető, ha megfelel a mérete és ideális is!
köszi, ez jó ötletAvglas írta: ↑2020.12.31., csüt. 06:57Valami beèpithetőben gondolkodnék én is, ahogy Cutler javasolta.
Van a Klipsch-nek ilyen esetekre 45 fokban döntött megoldása - már ha ragaszkodsz a markához:
https://www.klipsch.com/products/pro-18 ... equery=Rpc
A később megvalósuló moziszobában pedig fel tudod atmos sugárzónak. Így két legyet üthetsz egy csapásra.
Ehhez viszont tutira kell egy jó sub - annak az elhelyezése megoldott?
Gk álmenyezet eseten a lyuk egyszerűen bejavítható, ha áttelepíted a hangsugárzókat.
Sokunk mozizik nappaliban, jómagam is..bármi megoldható csak akarni kell, de ha van kiszemelt másik szoba ,akkor arra kell koncentrálni ezt meg békén kell akkor hagyni .. amúgy egy nappali lehet izléses ,attól ,hogy vetitő meg házimozi rendszer is van benne..

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Valami beèpithetőben gondolkodnék én is, ahogy Cutler javasolta.
Van a Klipsch-nek ilyen esetekre 45 fokban döntött megoldása - már ha ragaszkodsz a markához:
A később megvalósuló moziszobában pedig fel tudod atmos sugárzónak. Így két legyet üthetsz egy csapásra.
Gk álmenyezet eseten a lyuk egyszerűen bejavítható, ha áttelepíted a hangsugárzókat.
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j
mert ez alapvetően egy nappali, nem egy mozi szoba, majd ha elkészül a felső szint, lesz ott hely mozi szobának, de az még minimum 1 év, addig ebből hozzuk ki amit lehet. Ha alárendelem a mozi élménynek akkor nappalinak lett volna kényelmetlen, illetve még egy étkező asztal is kerül be, tehát a bútorozás csak így praktikus. Kanapét sem tudom elfordítani mert akkor belóg a folyosóra. Persze tudom h igazatok van és ez sose lesz olyan mint egy rendes mozi szoba, nem is ez a cél, csak kihozni belőle amit lehet átmenetileg, ha felesleges oda az a center akkor nem kínlódok. Már igy is jobb mint egy sima tvFish írta: ↑2020.12.30., szer. 23:37Hűha, na ez aztán a katyvasz, már bocsi![]()
Miért nem a szemközti falra vagy elé jön le az a szerencsétlen vászon és csak a kanapét kellett volna mozgatni .. a hangfalak is szembe lettek volna és mehetne a center középre.. illetve a tv is mehetett volna oda.. a hátsok meg oldalra ahol most a frontok vannak ,nagyon rossz helyen..![]()