Szia!
Hol található a probléma (erősítő)?
Ha kiírod, hamarabb találsz olyat aki esetleg közel van hozzád.
Szia!
Igen, rossz helyen jártál, áthelyeztem ide, itt jobb helyen van, mint a Bodor Audio fórumban
Azt hittem atmos szerint megy már a pakolászás :)Dorian írta: ↑2020.11.13., pén. 06:50Francokat. 7.x esetèn az oldalra, de nem fejmagasságba, hanem a fölè helyezendő a 4 sr.DirtyMashine írta: ↑2020.11.12., csüt. 22:017.x esetén fejmagasságban kellene lennie mindennek, az e fölötti hangszórók mehetnek max a plafonba.
Fejmagasságba a sr-ok atmos rendszer esetèn kerülnek.
Francokat. 7.x esetèn az oldalra, de nem fejmagasságba, hanem a fölè helyezendő a 4 sr.DirtyMashine írta: ↑2020.11.12., csüt. 22:017.x esetén fejmagasságban kellene lennie mindennek, az e fölötti hangszórók mehetnek max a plafonba.
Lehet hülye kérdés, de hogy lesz side surround kiegészítéssel 7.x? A side surround az maga a surround, tehát csak 3.x rendszert tudsz kiegészíteni vele és úgy lesz 5.x. Ami meg e mögött van az már rear. A front heigh pedig elvileg Atmos és egyéb nem fix sávos rendszerekhez van kitalálva tudtommal, tehát ebben akkor érdemes gondolkozni ha a 7.x et akarod bővíteni. De javítsatok ki ha tévedek.moki írta: ↑2020.10.26., hétf. 10:06Sziasztok!
Jelenleg 5.1-es rendszerrel rendelkezem. Az AVR-em egy Marantz SR5008, ami 7.2 képes erősítő. Vagy side surround, vagy front height.
Sikerült szert tennem 1 pár MA RXFX-re amivel 7.1 re szeretném bővíteni rendszerem.
Melyiket érdemesebb kiépíteni Front Height, vagy Side surround?
Illetve hogyan alakul a hangzás ha mondjuk 5.1 DD, vagy 5.1 DTS forrást játszok le 7.1 rendszeren. Csönd lesz 1 pár hangfalban? Vagy oda is fog keverni az erősítő annak ellenére hogy nincs dedikált sáv a forrás oldalon? Innentől kezdve mindid 7.1 anyag beszerzésére törekedjek?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv.:
Zoltán
Plafonba csak akkor érdemes építened ha Atmos és egyebek játszanak és 9.x ben vagy 11.x ben gondolkozol. 7.x esetén fejmagasságban kellene lennie mindennek, az e fölötti hangszórók mehetnek max a plafonba.lotka írta: ↑2020.11.12., csüt. 18:36Sziasztok!
Kicsit hasonló lenne a kérdésem mint mokinak, annyi különbséggel, hogy az én erősítőm kicsit régebbbi model (H/K AVR 760) és nincs front height opció viszont költözés miatt lehetőségem lenne az 5.1-et 7.1-re bővíteni.
Kérdésem az lenne, hogy ez megéri-e? Ad-e annyival többet a 7.1, főleg úgy, hogy álmennyezetbe szerelhető beépített hangsugárzókkal terveztem ezt megoldani.
Erősítőt nem tervezek cserélni, úh atmos és társai egyelőre nem játszanak, csak az 5.1 vs 7.1, illetve a beépíthető hangsugárzók minősége a kérdés.
Előre is köszönöm a segítséget!
A legtobb anyag ezekben a formatumokban 5.1, Nekem volt front heigh is kiepitve, de a repulos meg szeles jeleneteken kibvul semmi kulonoset nem tapasztaltam. De ezt hogy honnan tudta hihy akkor kell, azt nem tudommoki írta: ↑2020.10.26., hétf. 10:06Sziasztok!
Jelenleg 5.1-es rendszerrel rendelkezem. Az AVR-em egy Marantz SR5008, ami 7.2 képes erősítő. Vagy side surround, vagy front height.
Sikerült szert tennem 1 pár MA RXFX-re amivel 7.1 re szeretném bővíteni rendszerem.
Melyiket érdemesebb kiépíteni Front Height, vagy Side surround?
Illetve hogyan alakul a hangzás ha mondjuk 5.1 DD, vagy 5.1 DTS forrást játszok le 7.1 rendszeren. Csönd lesz 1 pár hangfalban? Vagy oda is fog keverni az erősítő annak ellenére hogy nincs dedikált sáv a forrás oldalon? Innentől kezdve mindid 7.1 anyag beszerzésére törekedjek?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv.:
Zoltán
Higy megeri e azt te tudod, szerintem nemlotka írta: ↑2020.11.12., csüt. 18:36Sziasztok!
Kicsit hasonló lenne a kérdésem mint mokinak, annyi különbséggel, hogy az én erősítőm kicsit régebbbi model (H/K AVR 760) és nincs front height opció viszont költözés miatt lehetőségem lenne az 5.1-et 7.1-re bővíteni.
Kérdésem az lenne, hogy ez megéri-e? Ad-e annyival többet a 7.1, főleg úgy, hogy álmennyezetbe szerelhető beépített hangsugárzókkal terveztem ezt megoldani.
Erősítőt nem tervezek cserélni, úh atmos és társai egyelőre nem játszanak, csak az 5.1 vs 7.1, illetve a beépíthető hangsugárzók minősége a kérdés.
Előre is köszönöm a segítséget!
AVR-X Series: high-end receivers with top quality sound and design
KosziZolaBA írta: ↑2020.09.26., szomb. 06:16Mintha ez lenne: https://hu.farnell.com/phoenix-contact/ ... dp/3705353
Mintha ez lenne: https://hu.farnell.com/phoenix-contact/ ... dp/3705353
Bármilyen márka jó lehet, feltéve, hogy tényleg átviszi a jelet gond nélkül. Tapasztalatból mondom, ez tuti jó a célra: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/audioq ... kabel-12-m. Elmész a Kácsába, s megveszed.
optika hdmi
Sztem.,jelerősített,optika hdmi-t,avval nem tudsz mellé rúgni!