valami video Stendby-t is lehet állítani a leírás szerint, amjd ott is próbálkozok, hátha
azért köszi
valami video Stendby-t is lehet állítani a leírás szerint, amjd ott is próbálkozok, hátha
Ops, fejben átfordítottam, elnézést kérek. Ez volt a pontos szöveg:
Ez most nem volt szép azért!!!
köszönöm, este megnézem, de emlékeim szerint a legfrissebb van rajta ami létezikQuetz írta: ↑2020.10.02., pén. 11:35Ez nem bug, hanem feature. Szokásos Emotiva firmware probléma. Az amcsi fórumon is anyáztak, a megoldás, hogy nem küldöd deep sleep-be a procit, vagy kézzel kapcsolod a végfokot.R.G. írta: ↑2020.10.02., pén. 09:12Sziasztok!
Lexicon erősítő és/vagy Emotiva XMC-1 használók segítségét kérném
A következő a jelenség
A két ketyere össze van kötve trigger kábellel
Ez szép és jó, de. Bekapcsolom a procit, be is kapcsolja az erősítőt, folyamatában indu a proci....
Mielőtt befejezné a teljes rendszer felállást, előtte lekapcsolja a végfokot (ugye itt pár másodperce már bekapcsolta, most meg le)
Mikor teljesen ok a rendszer a procinál, akkor újra bekapcsolja a végfokot és innentől szuperül üzemelnek együtt. Ha menüben kikapcsolom a vezérlést, azonnal le is kapcsol a végfok, tehát hibátlanul üzemel ott it
A kábelt is megmértem, nincs rövidzár vagy ilyesmi
A kérdés, hogy ezt a jelenséget hogyan tudom megszüntetni, és csak egyszer kapcsolja be a végfokot és ne be-ki-be? Vagy ez így ok? (kétlem)
Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? vagy milyen beállítsá az amit nem veszek észre?a Végfokon már állítottam a késleltetésen is, de ugyan ez a jelenség. Miért kapcsolja be egyből, ha utána kikapcsolja és utána újra be????
Remélem érthetően írtam le :):)
Köszi mindenkinek
Esetleg nézd meg, hogy most milyen fw-ed van és frissítsd. Ha pedig ez sem segít, írj az Emotiva-nak.
Ez nem bug, hanem feature. Szokásos Emotiva firmware probléma. Az amcsi fórumon is anyáztak, a megoldás, hogy nem küldöd deep sleep-be a procit, vagy kézzel kapcsolod a végfokot.R.G. írta: ↑2020.10.02., pén. 09:12Sziasztok!
Lexicon erősítő és/vagy Emotiva XMC-1 használók segítségét kérném
A következő a jelenség
A két ketyere össze van kötve trigger kábellel
Ez szép és jó, de. Bekapcsolom a procit, be is kapcsolja az erősítőt, folyamatában indu a proci....
Mielőtt befejezné a teljes rendszer felállást, előtte lekapcsolja a végfokot (ugye itt pár másodperce már bekapcsolta, most meg le)
Mikor teljesen ok a rendszer a procinál, akkor újra bekapcsolja a végfokot és innentől szuperül üzemelnek együtt. Ha menüben kikapcsolom a vezérlést, azonnal le is kapcsol a végfok, tehát hibátlanul üzemel ott it
A kábelt is megmértem, nincs rövidzár vagy ilyesmi
A kérdés, hogy ezt a jelenséget hogyan tudom megszüntetni, és csak egyszer kapcsolja be a végfokot és ne be-ki-be? Vagy ez így ok? (kétlem)
Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? vagy milyen beállítsá az amit nem veszek észre?a Végfokon már állítottam a késleltetésen is, de ugyan ez a jelenség. Miért kapcsolja be egyből, ha utána kikapcsolja és utána újra be????
Remélem érthetően írtam le :):)
Köszi mindenkinek
Pesten avgy környékén vannak a készülékek akkor át tudok menni egy 3m-s optikai HDMIvel és kipróbálhatod élesben a saját rendszeredbenmoki írta: ↑2020.10.01., csüt. 15:48Sziasztok!R.G. írta: ↑2020.09.30., szer. 11:45optikai HDMI-t használok én is és jelenleg egy 15m-s hibátlanul működik, se toldás, se semmikorsi írta: ↑2020.09.30., szer. 11:13No közben megoldódott (részben) a probléma. Egy banális hibamiatt. 2x10m hosszú HDMI-vel van összekötve, közötte egy jelerősítő (KACSA), amire azt mondták, hogy ez tutibiztoshiperszuper. No mégsem lett az. 10m+ 1m HDMI-val már átmegy a jel, valami más megoldás kell mert 15m a távolság...
![]()
Ugreen 4K Fiber Optic HDMI Cable
https://www.ugreen.com/products/4k-fibe ... hdmi-cable
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Földhurok problémával küzdök.
Adott egy Marantz SR5008 erősítő, és RCA kábellel az LCR csatornákat végfokoztam. Mivel a végfok rendelkezik hálózati föld csatlakozással meg is jelenik bekapcsolás után az 50Hz-es brumm.
Sikerült kinyomoznom, hogy a kisebbik részét a Projektor okozza a nagyobbik részét viszont a UPC direct parabolás rendszer. Az egyik beltéri UPC hdmi csatlakozik Marantzhoz, a másik beltéri UPC a ház másik felében a TV-hez (ami szintén földelt) meg is van a hurok. A két UPC beltéri antenna koax földelése pedig a dupla parabola fejnél találkozik. Földhurok leválasztó a UPC directel nem működik, mert nem viszi át a fejtápot. DiBoxot pedig nem tennék az audio jel útjába (minőség romlás miatt).
A leginkább kézenfekvő megoldás az Optikai HDMI lenne. Nekem igazából 1m is elég lenne, csak nagyon fontos hogy teljesen optikai legyen, hogy galvanikus elválasztás megvalósuljon. Elég sok optika kábel nem 100% optikai, hanem hibrid (vannak benne réz vezetők is).
Ha tudtok ajánlani ilyen kábelt (100% optikai) és persze nem horror áron azt megköszönöm.
Más ötlet, megoldás is szóba jöhet.
Köszönettel: Zoltán
Sziasztok!R.G. írta: ↑2020.09.30., szer. 11:45optikai HDMI-t használok én is és jelenleg egy 15m-s hibátlanul működik, se toldás, se semmikorsi írta: ↑2020.09.30., szer. 11:13No közben megoldódott (részben) a probléma. Egy banális hibamiatt. 2x10m hosszú HDMI-vel van összekötve, közötte egy jelerősítő (KACSA), amire azt mondták, hogy ez tutibiztoshiperszuper. No mégsem lett az. 10m+ 1m HDMI-val már átmegy a jel, valami más megoldás kell mert 15m a távolság...
![]()
hasonlóval már találkoztam, ki kell tapasztalni hol a gond, mert általában a HDMI csatlakozások nem sikerülnek rendesenkorsi írta: ↑2020.10.01., csüt. 07:44R.G. írta: ↑2020.09.30., szer. 11:45optikai HDMI-t használok én is és jelenleg egy 15m-s hibátlanul működik, se toldás, se semmikorsi írta: ↑2020.09.30., szer. 11:13No közben megoldódott (részben) a probléma. Egy banális hibamiatt. 2x10m hosszú HDMI-vel van összekötve, közötte egy jelerősítő (KACSA), amire azt mondták, hogy ez tutibiztoshiperszuper. No mégsem lett az. 10m+ 1m HDMI-val már átmegy a jel, valami más megoldás kell mert 15m a távolság...
![]()
Köszi az ötleteket urak, tegnap ki is próbáltuk egy "kölcsön" kábellel, és működik is.![]()
De, hogy ne unatkozzunk, most a bekapcsolási sorrend is bekavar, (ha a projectort kapcsolom először, akkor semmi, ha az erősítőt, akkor jelenik meg a kép....)
R.G. írta: ↑2020.09.30., szer. 11:45optikai HDMI-t használok én is és jelenleg egy 15m-s hibátlanul működik, se toldás, se semmikorsi írta: ↑2020.09.30., szer. 11:13No közben megoldódott (részben) a probléma. Egy banális hibamiatt. 2x10m hosszú HDMI-vel van összekötve, közötte egy jelerősítő (KACSA), amire azt mondták, hogy ez tutibiztoshiperszuper. No mégsem lett az. 10m+ 1m HDMI-val már átmegy a jel, valami más megoldás kell mert 15m a távolság...
![]()
optikai HDMI-t használok én is és jelenleg egy 15m-s hibátlanul működik, se toldás, se semmikorsi írta: ↑2020.09.30., szer. 11:13No közben megoldódott (részben) a probléma. Egy banális hibamiatt. 2x10m hosszú HDMI-vel van összekötve, közötte egy jelerősítő (KACSA), amire azt mondták, hogy ez tutibiztoshiperszuper. No mégsem lett az. 10m+ 1m HDMI-val már átmegy a jel, valami más megoldás kell mert 15m a távolság...
![]()
amazonról vegyél optikai hdmi kábelt. Feizlink, ruipro, atzebe teljesen emészthető áron van.korsi írta: ↑2020.09.30., szer. 11:13No közben megoldódott (részben) a probléma. Egy banális hibamiatt. 2x10m hosszú HDMI-vel van összekötve, közötte egy jelerősítő (KACSA), amire azt mondták, hogy ez tutibiztoshiperszuper. No mégsem lett az. 10m+ 1m HDMI-val már átmegy a jel, valami más megoldás kell mert 15m a távolság...
![]()
n3m3r3 írta: ↑2020.09.26., szomb. 14:06Sziasztok!
Adott egy Yamaha RX-A3030 AVR, és a front pre out-ra szeretnék kötni egy sztereó végfokot.
A kérdésem az hogy ha átváltok pure direct módba, automatikusan a pre out-ra küldi a jelet?
A hangfal beállításokban találtam "External Amp" lehetőséget a frontokra.
Köszi!
Szia!cirius írta: ↑2020.09.22., kedd 19:56Üdvözlök mindenkit! Tudna valaki segiteni? Egy pioneer sc-lx86 erősitő tulaja vagyok, nem tudom hogyan hozom működésbe a prologic IIz-t. Ugyanis 7.1 ben használnám bekötöttem egy pár hangsugárzóz front high üzemmódba. A teszt alatt meg is szólalnak. Viszont nem tudom hogyan aktiválom hogy leadott műsor alatt is működjenek.
Pioneer tulajdonosok segitségét kérném.
Jó hangja van ezekkel a hangfalakkal, persze, túl nagy összehasonlítási alapom nincs. Talán a teret keveslem egy kicsitdenesdr írta: ↑2020.09.23., szer. 15:21A pre-out itt valóban a szub, de a zone 2 is pre/line out, tehát elvileg a zone 2-n is szabályozható a hangerő az AVR-el. De ugye ez nem front pre-out, szóval egy olyan AVR kellene amin van legalább front pre-out, hogy egy sztereó erősítőt integrálni lehessen a házimoziba.
Egyébként biztos írtam már, de nekem az egyik legkellemesebb AVR tapasztalatom egy Pio SC-LX86 -ossal volt idáig, mozin is, sztereón is nagyon szuper és bárki aki eddig hallotta mind ezt mondta, több rendszerben is hallottam mindig hozta a formáját. Amúgy nem az enyém, nem ezért fényezem.
Persze hozzáadott sztereó erősítő vagy végfok nélkül értem mindezt.
Így van, ahhoz is használom, csak nem tudom másra pl.: sztereo erősítőhöz használható-e?
Egy héten belül válaszolt, csak én nem másoltam be ide. A hiba az én készülékemben van. Nyaralni mentünk és elfeledkeztem róla.