Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Re: Moziszoba építés
Köszönöm a hozzászólásokat: Hiccusz, Cutler, Tsanyi, antz és Quetz!
Jelenleg egy kb 280 széles vásznat nézek 4,5m-ről, úgy gondolom elviselnék még egy picit nagyobbat, kompromisszum képes vagyok, ha 320 akkor annyi, ha 360 akkor annyi. Szeretnék normális hangot igen, még akkor is ha nem tökéletes a kép, bár most is egy optoma-val vetítek, kellőképp éles, kontrasztos és világos a kép, számomra ideális, mióta vettem eltelt már pár év, biztos lehet venni jobb vetítőket amikből valami megfelel majd a célra és még áldozok is rá annyit amennyit.
Megfogadok minden tanácsot, és eszerint gondolkodom tovább, mert még abban a fázisban vagyok, hogy körbe járom a gondolataim.
Köszönöm szépen a türelmet
Jelenleg egy kb 280 széles vásznat nézek 4,5m-ről, úgy gondolom elviselnék még egy picit nagyobbat, kompromisszum képes vagyok, ha 320 akkor annyi, ha 360 akkor annyi. Szeretnék normális hangot igen, még akkor is ha nem tökéletes a kép, bár most is egy optoma-val vetítek, kellőképp éles, kontrasztos és világos a kép, számomra ideális, mióta vettem eltelt már pár év, biztos lehet venni jobb vetítőket amikből valami megfelel majd a célra és még áldozok is rá annyit amennyit.
Megfogadok minden tanácsot, és eszerint gondolkodom tovább, mert még abban a fázisban vagyok, hogy körbe járom a gondolataim.
Köszönöm szépen a türelmet
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Antz ajánlása nagyon igaz! Van helyed, hogy jó akusztikát csinálj, szerintem legyen az a priorítás! Inkább néznék 3m-es képet tökéletes hanggal, mint 4m-t közepessel.antz írta: ↑2020.07.26., vas. 08:04Dedikált helységben a hallgatási pontot is figyelembe venném: 7m hosszú helységben nem 1 méterre a hátsó faltól lesz ideális.Xtras5 írta: ↑2020.07.25., szomb. 14:43Sziasztok...
Találok több ajánlást is ha olvasgatok, illetve a meglévő vásznamhoz és az ahhoz tartozó nézési távolságból tudok kb ítélni, de megkérdem tőletek is, hogy tapasztalatok illetve véleményetek szerint egy 4m széles felülethez mekkora nézési távolság lenne az ideális? Én nagyjából ha hagyok magam mögött 1m-t a hátsó hangfalak miatt, és számolok egy kb 40cm-es előtét fallal, akkor kb max 4,5m-em marad.
köszönöm a figyelmet
Én úgy indulnék, hogy azt találnám ki először hol fogok ülni és ahhoz igazítanám hozzá a vászon méretet, (a szoba határain belül persze) projektort.
Ha pedig diffúzorokat tervezel használni, ne feledkezz meg, hogy van minimális hallgatói távolság:

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Dedikált helységben a hallgatási pontot is figyelembe venném: 7m hosszú helységben nem 1 méterre a hátsó faltól lesz ideális.Xtras5 írta: ↑2020.07.25., szomb. 14:43Sziasztok...
Találok több ajánlást is ha olvasgatok, illetve a meglévő vásznamhoz és az ahhoz tartozó nézési távolságból tudok kb ítélni, de megkérdem tőletek is, hogy tapasztalatok illetve véleményetek szerint egy 4m széles felülethez mekkora nézési távolság lenne az ideális? Én nagyjából ha hagyok magam mögött 1m-t a hátsó hangfalak miatt, és számolok egy kb 40cm-es előtét fallal, akkor kb max 4,5m-em marad.
köszönöm a figyelmet
Én úgy indulnék, hogy azt találnám ki először hol fogok ülni és ahhoz igazítanám hozzá a vászon méretet, (a szoba határain belül persze) projektort.
4m széles vászon 4,5m-ről!!!!
Az már döfi!!!
Oda azért kell fénymennyiség rendesen!

Az már döfi!!!
Oda azért kell fénymennyiség rendesen!
A kérdés inkább az, hogy mivel akarsz megvetíteni 4m széles vásznat?
Ekkora méretnél már eléggé szűkös a választék. Sony 5000-en kívül, kb a Barco-k tudnak ekkorát jól!!! megvetíteni.
Ekkora méretnél már eléggé szűkös a választék. Sony 5000-en kívül, kb a Barco-k tudnak ekkorát jól!!! megvetíteni.

2D és 2K esetén a cinemascope képmagasság 1,5 - 3x között ideális a referencia nézési pont távolsága a vászon síkjától. Vagyis jó helyen ülsz.Xtras5 írta: ↑2020.07.25., szomb. 14:43Sziasztok...
köszönöm a figyelmet
Sziasztok...
köszönöm a figyelmet
köszönöm a figyelmet
- kpykpy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 33
- Kapcsolat:
Semmi... a nagy 28 kilós lcr-eknél még megértem, de hogy a kis monitorokon sincs... bár volt sok féle dalim és elacom, de azokon sem volt...
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch
Anthem AVM60
- kpykpy
- Nincs visszaút
- Kapcsolat:
ahogy látom itt is meg kell fúrni a hangfalakat... tegnap egész éjjel ilyeneket kerestem és nem találtam semmi jó megoldást.
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
Anthem AVM60
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Ez nem jó?kpykpy írta: ↑2020.07.17., pén. 17:55Nekem csak "kis" adam audio stúdió monitorok kerülnének fel, de semmi esetre se fúrnám meg őket :)
valami fakeretezésben gondolkodom amire belülre rezgéselnyelő szalagot ragasztanék és ebbe tenném bele a hangfalakat és ezt a keretet rögzíteném egy mezei fali/plafon konzolon.
Csak olyan egyszerűen csinálják a leírásokban, videókban. Mindnél mondják, h a hangfal hátulján lévő két furatba kell rögzíteni az adaptert stb.... De mi van, ha nekem nincsenek ilyen furatok alapból a hangfalon?![]()
Marad akkor a barkácsolás...
https://www.xtzsound.eu/shop/eu/accesso ... hmount-kit
- kpykpy
- Nincs visszaút
- Kapcsolat:
Nekem csak "kis" adam audio stúdió monitorok kerülnének fel, de semmi esetre se fúrnám meg őket :)
valami fakeretezésben gondolkodom amire belülre rezgéselnyelő szalagot ragasztanék és ebbe tenném bele a hangfalakat és ezt a keretet rögzíteném egy mezei fali/plafon konzolon.
Csak olyan egyszerűen csinálják a leírásokban, videókban. Mindnél mondják, h a hangfal hátulján lévő két furatba kell rögzíteni az adaptert stb.... De mi van, ha nekem nincsenek ilyen furatok alapból a hangfalon?
Marad akkor a barkácsolás...
Csak olyan egyszerűen csinálják a leírásokban, videókban. Mindnél mondják, h a hangfal hátulján lévő két furatba kell rögzíteni az adaptert stb.... De mi van, ha nekem nincsenek ilyen furatok alapból a hangfalon?

Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
Anthem AVM60
Mivel nálam az atmosok nem kerültek használtan túlzottan sokba, 60-70€/db, így én nem bonyolítittam túl ezt a kérdést.kpykpy írta: ↑2020.07.17., pén. 05:56sziasztok!
Lehet nagy hülyeséget kérdezek, de ki hogyan oldotta meg a hangfalai rögzítését a plafonon? Gondolok itt a kisebb és nagyobb hangfalakra és nem a beépíthetőekre.
Amiket találtam ott egy rögzítőkeretet kell felfúrni a hangfal hátuljára és azt a fali/plafon konzolba illeszteni, DE! gondolom sokan nem szívesen fúrnák össze a drága hangfaluk hátulját... Szóval érdekelne, ki hogy oldotta meg?
A mozim fából van, így a mennyezet is, ezért facsavarral átfúrtam a dobozt és úgy rögzítettem.
A KCS SR-10 hatlapja süllyesztve van kissé az oldalaihoz képest ezért vágtam mindegyikhez egy osb-s lapot, amivel szintbe hoztam az oldalakkal. Aztán kicsavaroztam a hangszórókat, hogy azok nélkül legyen hozzáférésem a hátoldalhoz. Aztán a segítőm tartotta a dobozt, amíg én bekötöttem a kábelt a hátuljára. Utána az üres dobozt feltettük a helyére, majd több ponton rögzítettem facsavarokkal. Aztán mentek vissza a hangszórók a helyükre. De az én módszerem nem követendő példa
- Csatolmányok
-
- 92767086-E219-4A11-B2E1-D8C11AE8FD16.jpeg (1.62 MiB) Megtekintve 2848 alkalommal
-
- A86929C2-00BC-495F-AA5A-33A6C2BA942E.jpeg (1.85 MiB) Megtekintve 2848 alkalommal
-
- 7C6511FC-871C-4BD5-A8BE-D66F1A624C8B.jpeg (1.86 MiB) Megtekintve 2848 alkalommal
- kpykpy
- Nincs visszaút
- Kapcsolat:
sziasztok!
Lehet nagy hülyeséget kérdezek, de ki hogyan oldotta meg a hangfalai rögzítését a plafonon? Gondolok itt a kisebb és nagyobb hangfalakra és nem a beépíthetőekre.
Amiket találtam ott egy rögzítőkeretet kell felfúrni a hangfal hátuljára és azt a fali/plafon konzolba illeszteni, DE! gondolom sokan nem szívesen fúrnák össze a drága hangfaluk hátulját... Szóval érdekelne, ki hogy oldotta meg?
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
Anthem AVM60
Szép, igényes szoba, teli finomságokkal!Hiccusz írta: ↑2020.07.08., szer. 23:40https://www.avsforum.com/forum/19-dedic ... eater.html
youtu.be/br32luTomOU

(Az más kérdés hogy ennek a mozinak csak a video klipjéből ( ami szintén megsüvegelendő) kijönne egy egyszerűbb rendszer!

Èn nem sokat variáltam. Teli, tömör faforgács aljtòlapot rendeltem, CPL felülettel, automata küszöbbel.
Asszem a lyukfuratolt faforgács ajtòlap sùlya 40 kg, ez nemtom mennyi lesz majd.
Asszem a lyukfuratolt faforgács ajtòlap sùlya 40 kg, ez nemtom mennyi lesz majd.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- nemduma
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 26
50 kilós ajtó lap!!! :) Hát ez nem kispályás. Szépen össze van rakva. De nála ahogy olvasom a fal is dupla, közte XD kőzet. Szóval nem elég minden esetben csak az ajtó.Quetz írta: ↑2020.06.26., pén. 23:16A kémlelő nyílás csökkenteni fogja a hanggátlási képességét az ajtónak. A másik probléma amibe belefutottam, hogy a nagy gyártók mind automata küszöbbel árulják az ajtókat, ami hosszú távon tönkremegy :(
Én Dhcdoky receptjét követtem és asztalos céggel csináltattam ajtót: viewtopic.php?f=104&t=61017&p=1912907&h ... 1#p1912907
Valszeg bolti termékként ez többszörösébe kerülne. Ha egyáltalán van ilyen a magyar piacon.
Keresni kell egy erre nyitott asztalost. Pláne a duplaszárnyút illetően. Vázolod neki hogy mit szeretnél, és aki nem zavar el az elején abból lehet valami.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
A kémlelő nyílás csökkenteni fogja a hanggátlási képességét az ajtónak. A másik probléma amibe belefutottam, hogy a nagy gyártók mind automata küszöbbel árulják az ajtókat, ami hosszú távon tönkremegy :(
Én Dhcdoky receptjét követtem és asztalos céggel csináltattam ajtót: viewtopic.php?f=104&t=61017&p=1912907&h ... 1#p1912907
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- nemduma
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 26
Hasonló téma. Engem az érdekelne, hogy hagyományos fenyő ajtót milyen anyagokkal lehetne feltuningolni, hogy jobban szigeteljen?
Jó minőségű hangszigetelt ajtókat merre keressek, van tippetek? leginkább olyan cég kellene aki be is építi, illetve szempont lenne, hogy akár kétszárnyú legyen ilyen mozis kémlelő ablakkal, de legalábbis ne egyszerű ajtó kinézete legyen. Köszönöm
Akkor ezekhez sem árt egy miniDSP HD ha valódi több szubos felállást akar az ember. Vagyis anélkül nem is igazán lehet jól megcsinálni.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22