Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Ez utóbbi lenne a logikus megoldás, csak egyelőre ebben a módban nekem valami hullámzás van még a képben. (a másikban is de kisebb).

Erre egy nagyon egyszerű megoldás van a hullámzással ellenkező ütemben kell kortyolgatni egy üveg whiskey-t és akkor viszonlyag gyorsan megszűnik a zavaró hullámzás.. :kiraly:

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

csak 1280x768-at, azt húzhatjuk szét 1366-ra. Ennek az az egy fő baja van hogy így a képarányt a lejátszók másképp tudják mint valójában a tv-n van, így alul felül kis fekete csík van. Szívás.
ez a fekete csik a PC-s lejátszoban van ?

Media Player Classicot probáltad? Ott a numerikus billentyükkel teljesen szabadon állitható a káparány, néhány pixeles lépésekben!

Tulajdonképpen csak annyi a bajom, hogy a BSPlayer amit használok, nem hajlandó megjegyezni a beállított custom Aspect ratiot. Nekem most 15:9 lenne a jó, ez abból jön ki, hogy 1280x768-as desktopom van, egy 1366x768-as natív felbontású tv-re X irányba ki stretch-elve. Így ha meg akarják tartani az aspect ratiot a lejátszó programok, alul felül csíkot raknak, nem tudják, hogy a képet valójában én kihúzatom két oldalra a tv-vel.
Megoldás 1.: jegyezze meg valahogy a lejátszóm a custom aspectet (ezt az egyet vmiért a bsplayer nem akarja)

Megoldás 2. ne 1280x768-ba, hanem 1360x768-ba tegyem a desktopot és azt húzassam ki a tv-vel mert akkor már minimális lesz a csík alul felül. Ez utóbbi lenne a logikus megoldás, csak egyelőre ebben a módban nekem valami hullámzás van még a képben. (a másikban is de kisebb).

Sokat segített hogy a PC-t egyelőre földeletlen konnektorba dugom, így a fele hullámzás már eltünt. Majd szerzek leválasztótrafót a tv antennakábelére később, és akkor nem kell a földeletlen konnektort használni.

FFDShow-nál beraktam egy kis sharpent, meg postprocessinget. Most a letöltött kisebb felbontású DSRIP-ek (Lost, Stargate Atlantis) is nagyon szépek.
A dscaler nekem eszméletlen bonyolult. :kiraly:

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

csak 1280x768-at, azt húzhatjuk szét 1366-ra. Ennek az az egy fő baja van hogy így a képarányt a lejátszók másképp tudják mint valójában a tv-n van, így alul felül kis fekete csík van. Szívás.
ez a fekete csik a PC-s lejátszoban van ?

Media Player Classicot probáltad? Ott a numerikus billentyükkel teljesen szabadon állitható a káparány, néhány pixeles lépésekben!

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

1. p4 beköltözik valami kissebb, cipelhetőbb dobozba, felesleges dolgok kikerülnek belőle2. Saca féle Dign házba, lesz egy HTPC, akkor a 3000-es Sempronnal és egy 40G-80G -s 2,5" -os hdd -vel valamelyik egyszerűbb passzív hűtéses mon vezzel, tunerrel
3. a mostani p4 házából lesz a szerver, alaplap/processzort még nem tudom, de hdd vel dugig lesz pakolva

wow, irigyellek, h van egy franko htpc házad nekem még mindig a szőnyegen hever minden, asszem bedobozolom, nem találok normális/olcso mATX házat, még olyat sem, amit esetleg a magam izlésére formálhatnék (előlap csere házibarkáccsal) ...

a 2.5ös winyo jó ötlet, bár szvsz a DIGN-ben elférne a nagyobb is, ha halkabb modellt veszel, 3.5ösben is van jó ...

milyen lapot veszel? Csak mert ezek az uj sempronok már le tudják magukat pakolni 1000 mhz körülire(cool n quiet), viszont ahoz azt támogato lap jell - asus k8n, abit nf8-ban biztosan megy! Az enyémben nem megy, igy sem melegszik, de azért jó lenne a teljes minimumfogyasztást megcélozni. DIGNben gondolom a full méretű ATX lap elfér ...

Passziv VGA: alapbol a 9600as ATIk azok, de a 9550eseket is át lehet alakitani. Gondolkodtam az nv6200asán is (árban =9550), de sajnos ott a melegedés komolyabb, nem passzivizálható egyszerüen. A purevideo miatt esélyes volt, de az utolagos 6600GT-s tesztjeim nem igazolták a létjogosultságot Ez a generácio nem alkalmas normalis (VMR9) gyorsitásra, vagy csak elnéztem valamit :kiraly: HTPCbe viszont csucsVGA-t rakni szvsz pazarló - már csak az áramzabálás miatt is!

Tunered megvan már? sztem ez a legkritikusabb, én a PCTV szériát annyira nem ajánlom, a windows alatti WDM driverek enyhén furák, van ahol mennek, van ahol nem ... nekem ős PCTV-m van - szivok, havernak az uj philips chipesek és azzal meg ő szív ... Vagy te windows media centert akarsz egy ott támogatott kártyával?

(ha a szerver fileszerver lesz, akkor szvsz valami halálosan egyszerü p2/p3 is elmegy, ráadásul passzivban egy méretesebb bordával ... nekem is most egy p3 1000 van, és csak a tápban pörög egy halk 8 centis... )

Jó volt itt.

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: >k< »

az lehet hogy szerepel, de olvasd el az introduction reszt. 
ha egy dvi csatlakozorol analog jeleket veszel le az nem dvi. az sima vga. ha megis az analog vga-t rakotod egy dvi bemenetu megjelenitore es meg mukodni is fog szolj mert nobeldijj gyanus.

szerintem hagyjuk

T.M.D.S.

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

k, 
arra figyelj, h a sok előnye mellett lassabb is! (ha szerverbe rakod, tán ez is számit, bár nemtom milyen szerverbe kerül )

a terv összetett:

most van egy p4 3,2 x800..., jó nagy és nehéz dobozban 460G hdd-vel

jövő:

1. p4 beköltözik valami kissebb, cipelhetőbb dobozba, felesleges dolgok kikerülnek belőle
2. Saca féle Dign házba, lesz egy HTPC, akkor a 3000-es Sempronnal és egy 40G-80G -s 2,5" -os hdd -vel valamelyik egyszerűbb passzív hűtéses mon vezzel, tunerrel
3. a mostani p4 házából lesz a szerver, alaplap/processzort még nem tudom, de hdd vel dugig lesz pakolva

aztán a fenti 3-at összekötöm valamilyen tényleg gyors hálóval.

Flowerpower
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Flowerpower »

Sztem megszívtuk ezzel a Sony tv-vel olyan szinten legalábbis, hogy 1366x768-at natívban a b*dös életben nem fogunk rajta beállítani (én már feladtam), csak 1280x768-at, azt húzhatjuk szét 1366-ra. Ennek az az egy fő baja van hogy így a képarányt a lejátszók másképp tudják mint valójában a tv-n van, így alul felül kis fekete csík van. Szívás.:kiraly:

mikor van alul felül fekete csík ,amikor asztali dvd player-rel vagy pc-röl nézed a képet ? Nem teljesen világos számora.

Mert én is ezzel szívok vagy 2napja hogy beállítsam a felbontást.A kézikönyv szerint 1280*768 a maximális felbontás 60hz-en pc bemenetröl.

Amúgy teljesen olyan érzésem van hogy interlaced képet nézek annyira riceg.
Az a legfurcsább hogy a 1080i ill. az 1080p trailerek egyből fullscreen-en jönnek ,ezekszerint összenyomja őket mert ugye 1920*1440 vagy 1920*1080 felbontásuak,megis tökéletesek fullscreenben.Csak nagyon ricegnek mintha interlace lenne.Ehhez hozzájön az hogy 1280*768 trailerek viszont a képernyő közepén jelennek meg kisebb képként mint a teljes felbontás!Olyan érzésem van mintha a tv egyből 1080i-ben menne függetlenül attol mit ír ki.De talán az a valószínübb hogy nem értek az egészhez ,és rossz következtetéseket vonok le.Valaki elmondhatná hogy hogy kezeli a lcd-je az 1080i trailerek 1366*768(sony esetében a képernyőre kiirt 1280*768) nativ felbontásban.öszzenyomja magátol vagy nem fér bele vagy egyszerüen meg sem jelenik ?
Bocs hogy megint hosszú voltam.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

k,

arra figyelj, h a sok előnye mellett lassabb is! (ha szerverbe rakod, tán ez is számit, bár nemtom milyen szerverbe kerül )

végre találtam adatot CSAK processzor fogyasztásról(0% / 100% terheltség:

Valaki kérdezett a sempronokrol:
a legfontosabb h a legujabb 64bites reviziot vedd, ekkor a proc száma ******BX legyen, azaz BX-re végződjön !!
2500+ 1400mhz ???kb L2
2600+ 1600mhz 128kb L2
2800+ 1600mhz 256kb L2
3000+ 1800mhz ???kb L2

A több L2 itt nem sokat számit, a +200mhz annál inkább! Bár én is a 256kb L2 verziot vettem, gondoltam ne azon a két ezresen muljon 3000+ akkor nem volt :kiraly:

Jó volt itt.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

dvi -> Digital Video Intreface
Visual, nem video de sebaj (a specifikációban csak 67x szerepel az analog szó, :kiraly: )

az lehet hogy szerepel, de olvasd el az introduction reszt.

ha egy dvi csatlakozorol analog jeleket veszel le az nem dvi. az sima vga. ha megis az analog vga-t rakotod egy dvi bemenetu megjelenitore es meg mukodni is fog szolj mert nobeldijj gyanus.

Maszko
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Maszko »

Kaptam vegre egy hivatalon infot az ATI customer service-tol.
Hat nem volt egyszeru mert emailben nem csak a sajat webes "ticket" feluletukon lehetett amolyan privat forumkent beitni uzeneteket amiket megneztek az atinal aztan eleinte visszavalaszolgattak, mintha egy gep lett volna, csekk disz oldal and find what u want meg hasonlok, de aztan csk irogattam tovabb es vegul kinyogtek, hogy:

Az ati altal hivatalosan EURO HDTV tamogatassal rendelkezo vidkartyajuk:
tehet Built by Ait:

All in Wonder pl az X800 XL sorozatbol

ATI AIW X800XL

Es itt telnyleg emlitik a kovetkezot:

Display Support
One display (VGA or DVI) simultaneously connected with a TV or VCR
One display (VGA or DVI) simultaneously connected with a VGA display
YPrPb output adapter (available in North America)
SCART output adapter (available in Europe)

Azaz a SCART RGB-t tamogatjak europaban egy ilyen adapterrel.

A YPbPr komponenes kabel meg az USA beli tehat a 60Hz-es rendszerhez van.

--

Bar en eddig meg igy nem hasznaltam, de akkor egy ujab bkerdes merul fel bennem: SCART RGB-rol lehet HDTV pl 1080i jelet fogni?

(En eddig ugy tudtam csak dsub, dvi, hdmi, kompones bement lehet)

De meg az is lehet, hogy jelen esetben a DSUB vagy DVI kimenetre gondoltak ami ezen akartyan kepes EURO mod szerint mukodni...minden esetre jovo heten kiderul egy PBA ati X800XL-el mit produkal.

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Érdemes ezt elolvasni: 
http://www.silentpcreview.com/article29-page1.html

kösz, ezekszerint jól gondoltam hogy 2,5" kell bele, kicsit drágább ugyan de nem vészes
márcsak valami penge glan kártyát/switchet kell vadászni aztán a szerveben düböröghet a raid tömb, azt száműzöm a spájzba

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

- melyik vajon a leghalkabb kicsi 40-80G HDD? 3,5" 2,5" is játszhat
Érdemes ezt elolvasni:

http://www.silentpcreview.com/article29-page1.html

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

Sztem megszívtuk ezzel a Sony tv-vel olyan szinten legalábbis, hogy 1366x768-at natívban a b*dös életben nem fogunk rajta beállítani (én már feladtam), csak 1280x768-at, azt húzhatjuk szét 1366-ra. Ennek az az egy fő baja van hogy így a képarányt a lejátszók másképp tudják mint valójában a tv-n van, így alul felül kis fekete csík van. Szívás.
Illetve másik variáció hogy 1360-at vagy 68-at adsz a videokártyával, de persze akkor is csak 1280-nak veszi a tv (na ez a fő probléma!!), és megint csak ki lehet húzatni, de legalább a képarány jó lesz a videoknál, viszont valahogy mégsem olyan szép mint az 1280x768.
Talán a DVI-HDMI-t is meg lehetne valakinek próbálni, külföldi fórumokon működött embereknek, de nem tudom, hogy milyen felbontásban. Valszeg 1280x720-ban kell megküldeni, és ő scalezi szét a natív felbontásra, de valószínű hogy nem lesz az túl szép. :kiraly:
A Samsung ezek szerint annyival jobb, hogy ha nem is tudod pontosan 1366-ban küldeni a videokártyát, az 1360 is már kielégítő, mert csak 3-3 pixelsor marad ki - ez elég korrekt megoldás.

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Témához visszakanyarodva
- Arty a Sempronod hogy bírja a gyűrődést? nem tudom hogy 2800 vagy 3000 -t vegyek, előbbiben több a cache
- melyik vajon a leghalkabb kicsi 40-80G HDD? 3,5" 2,5" is játszhat

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Visual, nem video de sebaj (a specifikációban csak 67x szerepel az analog szó, )

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Meg persze a DVI analóg, de az jel szinten ugyanaz mint a VGA.
a dvi nem analog.

DVI-I nek van analóg része (ilyen van a vga kártyák hátulján), sokan a dvi vga átalakítókat D-A átalakítónak képzelik valójában csak két csatlakozó meg némi "drót"

az nem a dvi resze, hanem sima analog vga kimenet kivezetve a dvi csatlakozora.

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

a dvi nem analog.

DVI-I nek van analóg része (ilyen van a vga kártyák hátulján), sokan a dvi vga átalakítókat D-A átalakítónak képzelik valójában csak két csatlakozó meg némi "drót"

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Ez a bejelentkezés még nehezen megy...   

De megint én voltam

Úgy néz ki ,a kézikönyv szerint is a legmagasabb választható felbontás 1280*768 60hz-en.Jelen pillanatban a vidkari ezt a felbontást csak és kizárólag 1368*768-ban hajlandó behozni.Ekkor nem teljse a képernyő,de van egy funkciója a sony-nak amellyel teljse képernyőre lehet huzni(viszintes kitöltés).Érdekes hogy ezzel a módszerrel lesz jó a képarány, ezt az INHD tune up-al konvergencia tesztjében jól látszik,meg néhány filmmel is.
furcsa hogy a pc-n beállított felbontások nem azonosak a lcd megjelenővel,1280*768-ra pl 1024*768 állitódik be.
Bocs hogy bő lére eresztettem de ez van. :kiraly:

mivel probalod beallitani a felbontasokat?? powerstrip? ha van linux a kozeledben par modeline-al megprobalkozhatsz..

Modeline "1280x768" 80.14 1280 1344 1480 1680 768 769 772 795 -hsync +vsync

valahogy at lehet konvertalni powerstip adatta.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

a dvi nem analog.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

az okosok szerint barmit allitasz az svideo vagy a kompozit kimeneten az csak 640x480 lesz.
Helyesebben szólva mindegyik csak a hagyományos PAL 576(625) vagy NTSC 480 (525?) soros felbontását támogatja. Nincs más szabványra lehetőség. Azaz akármilyen forrást (felbontást) is kötsz rá, azt a forrás oldalon át kell konvertálni az említett két szabványra.

Azt sem hiszem, hogy SCART-on meg lehetne etetni bármelyik tévével más felbontást. SCART-on van ugye kompozit, s-video vagy RGB lehetőség. Az első kettő kilőve, a harmadik elvileg működhetne, de nem tudok olyan esetről ahol ténylegesen menne is.

Analóg csatlakozás esetén egyedül a komponens és a VGA (ami végülis RGB+2 szinkronjel ha jól tudom) az, ami egyedi - és HD - felbontásokban használható. Meg persze a DVI analóg, de az jel szinten ugyanaz mint a VGA.

pedig meg lehet es meg is jelenik, de atv felbontasa nem lesz nagyobb ettol....

Flowerpower
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

De megint én voltam

Úgy néz ki ,a kézikönyv szerint is a legmagasabb választható felbontás 1280*768 60hz-en.Jelen pillanatban a vidkari ezt a felbontást csak és kizárólag 1368*768-ban hajlandó behozni.Ekkor nem teljse a képernyő,de van egy funkciója a sony-nak amellyel teljse képernyőre lehet huzni(viszintes kitöltés).Érdekes hogy ezzel a módszerrel lesz jó a képarány, ezt az INHD tune up-al konvergencia tesztjében jól látszik,meg néhány filmmel is.
furcsa hogy a pc-n beállított felbontások nem azonosak a lcd megjelenővel,1280*768-ra pl 1024*768 állitódik be.
Bocs hogy bő lére eresztettem de ez van. :kiraly:

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

De megint én voltam :kiraly:
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

ja a desktop is 1368*768 ban van ugye mert clone mod. 
a video overlay mod az mi akar lenni?

Szintén gyanúra ad okot, hogy 1368x768-at írsz, amikor olyan nincs is gyakorlatilag (illetve nem szabványos)

Az 1366x768 a szabványos ("fél-HDTV"), mivel a 16/9-es képarányt ez adja vissza a legjobban (1366/768), persze van egy "leheletnyi" eltérés (1366 / 16 x 9 = 768,375).

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hi! 
egész jól haladok a tanácsaid alapján ,de még mindig akad probléma....

Elöször is dsub-on keresztül hajtom meg a tv-t,nem dvi-vga átalakítoval.

Mostár szépen mennek a hd trailerek is,furcsamód erre nem volt hajlandó dvi.n keresztül hajtva ,tényleg nem müködik a clone mod.

Már csak annyi a probléma hogy az istennek sem sikerül beállítani a nativ felbontást.1366*768 esetén is 1280*768 at ir ki a tv ,és abban is megy.A képernyő szélén két 2cm-es fekete csík van :kiraly:
Persze ki lehet húzni viszíntews kitöltéssel,de azért ez nem az igazi.
Szerinted mi lehet a baj ?

Szerintem az a baj (mondom ezt úgy, hogy nem ismerem a Sony TV-d beállításait/menürendszerét), hogy szerintem nem "PC üzemmódban" használod. Ott ugyanis (legalábbis nállam) nem lehet kihúzni/kinyújtani a képet semmilyen irányban. Ugyanúgy nem, ahogy egy monitornál sem. Ha nem natív felbontásban használsz egy LCD monitort, akkor vagy torz a kép, vagy lemarad valami, de huzogatni nem lehet. Lehet hogy a Sonyd tudja, de gyanús, mert ezt a szolgáltatást PC üzemmódban nem szokták elérhetővé tenni.

A másik tippem, hogy nézd meg a manualt, hátha benne van, hogy milyen natív felbontásokat támogat (1360x768-at próbáltad?)

A harmadik, hogy, ne azzal a Powestrippel vagy micsodával próbálkozz, hanem a videokarcsi beállításaival, ha nem megy, akkor új driver hozzá, vagy új karesz

Flowerpower
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok 
Szívtam én is, mire kiraktam a számítógépet az LCD TV-mre... Néhány rövid tapasztalat:

A cuccok:

videokaresz: Saphire ATI Radeon 9600 Atlantis, egy D-Sub (VGA) és egy DVI kimenettel (megjegyzés: érdemes a legújabb Catalyst-ot használni, tele van HDTV-s javításokkal)

a TV (LCD): SAMSUNG LE40R51 (D-Sub PC-bemenet, meg HDTV bemenet, stb.stb)

Szívás Nr.1
Gondoltam, ha már van HDMI bemenet a TV-n, a kareszon meg meg DVI kimenet, akkor belevágok egy jó kis DVI=>HDMI átalakítóba (kb. 8-15e, minőségtől függően), és faszán megküldöm digitálisan... Nem igazán jött be, a kábelt asszem egyelőre bebuktam... A kép megjelent ugyan, de förtelmes minőségben. Gondolom azért, mert először a videokaresz felkonvertálja (50 Hz-en persze) 720p, 1080i, vagy ehhez közeli ("HDTV képes") egyénileg beállítható felbontásokba (különben nem eszi meg, hanem kiírja, hogy "Nem támogatott üzemmód"), majd a TV jól visszakonvertálja a TV natív (1366*768) felbontására. A többit el tudjuk képzelni... Ennyit a digitális jelátvitelről (miért nem hagytak rajta egy rohadt DVI bemenetet) :kiraly:

Szívás Nr.2
Analóg játék: csak a videókártya D-Sub kimenetével működik a TV D-Sub-on keresztüli meghajtása. Ha a DVI-ről hajtom meg egy kis DVI=>D-Sub átalakítóval, akkor van (kiírja, hogy "Nem támogatott üzemmód"). Gőzöm sincs miért, meg egyáltalában, honnan tudja, hogy most digitálisról átalakított analóg jelet kap, vagy sima VGA-VGA jelet (a videókártya is digitálisból alakítja át analógra a jelet, nem?) És különben is, nem mindegy neki?

Szívás Nr.3
Felejtsétek el a "clone" üzemmódot. Először is azért, mert LCD kijelzőt (mint tudjuk) csak natív felbontásban "szabad" használni, ez meg valszeg sosem fog egyezni a monitorod és a TV-d esetében (hacsak nem vagy akkora király, hogy mindkettő 1920x1080-as ) Másodszor: ahhoz, hogy mindettőt komolyabb felbontásban használja, már egy komolyabb karesz kell (mondjuk ez a kisebbik gond)
Tehát nincs clone mód, hanem egyszer a monitorod az elsődleges (és egyetlen) kijelződ (pl. 1280x1024-es felbontásban 75 Hz-en), másszor meg a TV, pl. 1360x768-as felbontásban (vagy kinek mi megy, de általában az 1366x768 nem támogatott felbontás, nem tudom miért) Ezt a két beállítást (legalábbis az ATI Catalyst-ban) elmented 1-1 profilba, és csak simán, egy kattintással váltassz a két profil között, amikor monitorról TV-re, vagy onnan vissza akarsz váltani. Ekkor persze az egész destkop megy, és a TV "monitorrá" változik, de ennyi baj legyen... Ja meg annyi, hogy a képernyő két szélén 3 sornyi pixel pihen (1366 - 1360 / 2 = 3). Nem zavaró, külső szemlélő észre sem veszi.

Üdv
FOOT

Hi!

egész jól haladok a tanácsaid alapján ,de még mindig akad probléma....

Elöször is dsub-on keresztül hajtom meg a tv-t,nem dvi-vga átalakítoval.

Mostár szépen mennek a hd trailerek is,furcsamód erre nem volt hajlandó dvi.n keresztül hajtva ,tényleg nem müködik a clone mod.

Már csak annyi a probléma hogy az istennek sem sikerül beállítani a nativ felbontást.1366*768 esetén is 1280*768 at ir ki a tv ,és abban is megy.A képernyő szélén két 2cm-es fekete csík van
Persze ki lehet húzni viszíntews kitöltéssel,de azért ez nem az igazi.
Szerinted mi lehet a baj ?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”