Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

junior19
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: junior19 »

DTS-HD az mindig tartalmazz core-t, így az mindig működni fog dts-ben, koaxiális vagy optikai kapcsolat esetén.
A Dolby Truehd esetén nem előírás a core dolby sáv, a BD-nek sem kell kötelezően tartalmaznia a dolby sávot.
S hogy legyen még egy csavar a történetben, nálam ha BD-ről indítok True hd hangsávot, akkor 5.1 dolby kerül az erősítőre.
Ha viszont mkv-ból megy a True hd, akkor csak 2 csatornás dolby kerül át. Ha az anyag mellé van téve 5.1-es dolby, akkor szerencse, ha nincs, akkor benne van a pakliban, hogy csak 2 csatornás dolby hang lesz.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Quetz írta:
2020.04.16., csüt. 15:49
-KP- írta:
2020.04.16., csüt. 14:48
DTS-HD-ben van egy 1500kbps-es "core" ami ilyenkor lejátszásra kerül. Gyakorlatban még nem próbáltam ki. Dolby Truehd-ben nincs ilyen.

HTPC-vel pl. Lav audio simán tudja analógra konvertálni és úgy lejátszani. Lekonvertálási lehetőségről nem tudok.
A bluray lemezen kell lennie egy 448/640kbites AC3 hangsávnak is, mint fallback opció. Persze mkv esetén ez már csak a készítőn múlik.
Igen, mindig van 640kbps-es DD+ a Truehd mellett, de nem ez volt a kérdése :)

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

-KP- írta:
2020.04.16., csüt. 14:48
DTS-HD-ben van egy 1500kbps-es "core" ami ilyenkor lejátszásra kerül. Gyakorlatban még nem próbáltam ki. Dolby Truehd-ben nincs ilyen.

HTPC-vel pl. Lav audio simán tudja analógra konvertálni és úgy lejátszani. Lekonvertálási lehetőségről nem tudok.
A bluray lemezen kell lennie egy 448/640kbites AC3 hangsávnak is, mint fallback opció. Persze mkv esetén ez már csak a készítőn múlik.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

KTomi0 írta:
2020.04.16., csüt. 14:24
-KP- írta:
2020.04.16., csüt. 13:00
Roli80 írta:
2020.04.16., csüt. 06:18
A Rotel nagyon jó proci, de sajnos a TrueHD-t nem tudja. Még a 1069 sem.
gyanítom nem minden esetben gond ez. Pl. aki főleg sorozatokat néz, és s blu ray filmeket nem eredeti nyelven. Ezek nagyrészt 384, vagy max. 640kbps DD+ hangsávok. A blu ray filmeken a magyar nyelvű hd hangsáv ritka, mint a fehér holló. Szóval ha a kérdező is főképp ebbe a kategóriába tartozik, simán ellehet egy ilyen géppel. Azt is gyanítom, hogy egy Rotel procinak azért sztereón is igen korrekt hangja lesz.
Köszi, ha mégis TrueHD hangsávot szeretnék hallgatni, akkor spdif koaxon keresztül, egy htpc-vel megbírom szólaltatni?
De a DD5.1 vagy a DTS a jellemző.

nemduma
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: nemduma »

KTomi0 írta:
2020.04.16., csüt. 14:24
-KP- írta:
Roli80 írta:
gyanítom nem minden esetben gond ez. Pl. aki főleg sorozatokat néz, és s blu ray filmeket nem eredeti nyelven. Ezek nagyrészt 384, vagy max. 640kbps DD+ hangsávok. A blu ray filmeken a magyar nyelvű hd hangsáv ritka, mint a fehér holló. Szóval ha a kérdező is főképp ebbe a kategóriába tartozik, simán ellehet egy ilyen géppel. Azt is gyanítom, hogy egy Rotel procinak azért sztereón is igen korrekt hangja lesz.
Köszi, ha mégis TrueHD hangsávot szeretnék hallgatni, akkor spdif koaxon keresztül, egy htpc-vel megbírom szólaltatni?
A HD hangsávok csak HDMI-n "férnák át" jellemzően.

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: KTomi0 »

-KP- írta:
Roli80 írta:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Roli80 írta:

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

KTomi0 írta:
2020.04.16., csüt. 07:30
Roli80 írta:
KTomi0 írta:
2020.04.15., szer. 22:48
*
Ha PC a lejátszó, vagy egy KODI-s cucc például, akkor egy TrueHD hangsávos filmből lesz-e 5.1-es hangom?

Quetz:
Köszönöm a linket!
Most egy ilyet használok a Xonar U7 koaxiális kimenetéről. Ezt a szintet kellene elérni.
Ha analóg 5.1 de csatlakoztatod akkor pcm lesz. Ha koaxon sima dolby
Digital.

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Roli80 írta:
KTomi0 írta:
*
Ha PC a lejátszó, vagy egy KODI-s cucc például, akkor egy TrueHD hangsávos filmből lesz-e 5.1-es hangom?

Quetz:
Köszönöm a linket!
Most egy ilyet használok a Xonar U7 koaxiális kimenetéről. Ezt a szintet kellene elérni.
Kép

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

KTomi0 írta:
Sziasztok!

Ha egy RSP-1069-est szereznék be például, ami nem képes HDMI-n a TrueHD-ra, képes lennék ilyen hangsávú anyagokat megnézni (egyelőre PC-ről)? Egyáltalán jó választás lehet egy ilyen kaliberű készülék, ha belátható időn belül nem lesz szükség FullHD-nél nagyobb felbontásra? Sajnos nem vagyok jártas, csak az itt gazdátcserélt cuccok alapján lőttem be, hogy nagyjából mi lett volna jó. Milyen más típusokat ajánlotok az 50-60 ezret csak indokolt estben meghaladva?

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

KTomi0 írta:
A kérdésem az lenne, hogy egy 50-60 ezer forint alatti processzor DAC része zenében jobb-e, vagy legalább nem rosszabb, mint egy maximum 15 ezres sztereo 96/24-es DAC?
Tessék, itt tudsz nézelődni: https://www.audiosciencereview.com/foru ... nce_Index/
100 dolláros DACok verik kenterbe a több ezer dolláros processzorokat. Szerintem az ott található tesztek alapján tudsz majd dönteni.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

KTomi0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

A zenehallgatós, filmezős rendszeremből több komponens elkezdett kiesni, ezért elgondolkodtam azon, hogy kellene vásárolnom egy processzort. Eddig egy Yamaha DSP-E492 volt, ami teljesen analóg, annak megfelelően egy Asus Xonar U7-ről érkezett az 5.1-es jel, és egy kínai WM8740 alapú DAC-ról a sztereo zene. Ez utóbbi kettő kezd haldokolni.

A kérdésem az lenne, hogy egy 50-60 ezer forint alatti processzor DAC része zenében jobb-e, vagy legalább nem rosszabb, mint egy maximum 15 ezres sztereo 96/24-es DAC?
Az elmúlt év itteni hirdetési alapján kb. egy Rotel RSP-1068-ra esetleg 1069-re lenne keret.

Mindenképpen processzor kell, mert aktív hangváltó lesz a frontoknál mindenképpen, majd később elképzelhető, hogy a többi hangsugárzónál is.

Ha egy RSP-1069-est szereznék be például, ami nem képes HDMI-n a TrueHD-ra, képes lennék ilyen hangsávú anyagokat megnézni (egyelőre PC-ről)? Egyáltalán jó választás lehet egy ilyen kaliberű készülék, ha belátható időn belül nem lesz szükség FullHD-nél nagyobb felbontásra? Sajnos nem vagyok jártas, csak az itt gazdátcserélt cuccok alapján lőttem be, hogy nagyjából mi lett volna jó. Milyen más típusokat ajánlotok az 50-60 ezret csak indokolt estben meghaladva?

Blint
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Blint »

traumraise írta:
2020.04.06., hétf. 10:15
Köszönöm a segítséget. Megoldódott a probléma, szuperül szól a cucc. Jobban mint reméltem.
Végül melyik megoldás vált be?

-Tamás-
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: -Tamás- »

R.G. írta:
2020.04.08., szer. 13:19
-Tamás- írta:
2020.04.08., szer. 13:06
Sziasztok!

Nem találtam kimondott Yamaha topicot, de talán itt is tud valaki segíteni. 4 Ohm-os beépíthető hangsugárzót néztem ki az atmos-hoz. Az erősítőn (RX-A3060) a frontokat 6-8 Ohm-ra lehet beállítani, de arról nincs infó, hogy a többi csatornára milyen hangfalakat lehet rákötni. Használhatom ezeket, vagy inkább 8 Ohm-ost kellene?
Inkább a gyárilag megadott (6-8ohm) értékűeket használj!
Köszi!

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

-Tamás- írta:
2020.04.08., szer. 13:06
Sziasztok!

Nem találtam kimondott Yamaha topicot, de talán itt is tud valaki segíteni. 4 Ohm-os beépíthető hangsugárzót néztem ki az atmos-hoz. Az erősítőn (RX-A3060) a frontokat 6-8 Ohm-ra lehet beállítani, de arról nincs infó, hogy a többi csatornára milyen hangfalakat lehet rákötni. Használhatom ezeket, vagy inkább 8 Ohm-ost kellene?
Inkább a gyárilag megadott (6-8ohm) értékűeket használj!
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

-Tamás-
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: -Tamás- »

Sziasztok!

traumraise
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 86

Hozzászólás Szerző: traumraise »

Köszönöm a segítséget. Megoldódott a probléma, szuperül szól a cucc. Jobban mint reméltem.

traumraise
Fórumlakó
Fórumlakó

DeLorean írta:
2020.04.04., szomb. 21:40
traumraise írta:
2020.04.04., szomb. 17:35
Sziasztok

Attól kérnék tanácsot akinek volt dolga Dirac-kal.

Beujítottam egy nad avr-t amin Dirac live a bemérőrendszer. Be ia mértem, kb jo munkát végzett leszámítv a szubot mert azt egyszer 6 aztán 5 decibellel vette vissza holott a csatornák hangerő állításánál szépen beállítottam azt is zöld jelszintre. Most ezzel a minusz 5 decibellel kb swmmi mély nincs, kiherélte a hangot.

Ha belemegyek a menübe a speakers almenüben van a hangfalak hamgerejének és távolságának opciója amit viszont bekapcsolt dirac program alatt nem lehet átállítani tehát a szubot nem tudom visszatenni nulla decibelre. Nem is értem, ez ilyen?
Nekem Dirac van, de tudom állítani később is minden hangfalnál a db szinteket.

Ha ilyen, akkor próbáld meg átverni.
Vedd kisebbre a szubon a hangerőt beállítás előtt.
A végén meg tekerd vissza.
De most is megteheted, hogy a szubot "hangosabbra veszed".
Az nem megoldás? gondolkodik.gif
Köszönöm.
Igen megtehetem de zavar hogy azért kell túlhajtanom a szubot mert ez szoftveresen visszaveszi 5dB-el. Azt fogom tenni amit kavasoltál hogy újramérem alacsonyabbra állítva a szubot.

traumraise
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok

Attól kérnék tanácsot akinek volt dolga Dirac-kal.

Beujítottam egy nad avr-t amin Dirac live a bemérőrendszer. Be ia mértem, kb jo munkát végzett leszámítv a szubot mert azt egyszer 6 aztán 5 decibellel vette vissza holott a csatornák hangerő állításánál szépen beállítottam azt is zöld jelszintre. Most ezzel a minusz 5 decibellel kb swmmi mély nincs, kiherélte a hangot.

Ha belemegyek a menübe a speakers almenüben van a hangfalak hamgerejének és távolságának opciója amit viszont bekapcsolt dirac program alatt nem lehet átállítani tehát a szubot nem tudom visszatenni nulla decibelre. Nem is értem, ez ilyen?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Találtam egy átfogó leírást a gain struktúrákról. Házimozis és pro audio gain-ről ír, és arról is, hogy lehet összehozni a kettőt.

https://www.hometheatershack.com/thread ... tem.35677/

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

boy25 írta:
2020.03.28., szomb. 16:24
Utánaolvastam a Pio LX86-nak, amit írtál. Tényleg jókat írnak, de az nem tudja a 4K-t, a HDR-t. Jól gondolom, h ilyenkor egy olyan lejátszóval lehet áthidalni a problémát, amin 2 HDMI kimenet van, az egyik a TV-be megy direktbe a képet továbbító HDMI, a másik pedig az AVR erősítőbe és az fog felelni a hangért.
Igen, ilyenkor a 2 kimenet a megoldás ahogy írod. Viszont így csak 1 kijelzőt tudsz használni kábeldugdosás nélkül, már ha a többinél is kell az UHD.

boy25
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: boy25 »

A Creeknek sztereó módhoz nem kell előfok mert integrált, tehát van benne előfok, ezen állítod a hangerőt például. Végfokként csak többcsatornás módban kell használni. Nem azt írtad, hogy többcsatornázni szeretnél?
Persze lehet többcsatornás előfokot (AV proci) is használni, de akkor minden csatornának kell külön végfok is, nem elég a Creek. A többi csatorna erősítése egy AVR-nél megoldott, a Creek-kel a front csatornák meghajtásának terhét vennéd le róla.
Úgy értettem, hogy AVR előfokot vennék és ahhoz végfoknak a Creek, de a válaszodból rájöttem, h ez hülyeség. :D

Utánaolvastam a Pio LX86-nak, amit írtál. Tényleg jókat írnak, de az nem tudja a 4K-t, a HDR-t. Jól gondolom, h ilyenkor egy olyan lejátszóval lehet áthidalni a problémát, amin 2 HDMI kimenet van, az egyik a TV-be megy direktbe a képet továbbító HDMI, a másik pedig az AVR erősítőbe és az fog felelni a hangért.
Köszi és bocs a sok hülye kérdésért, de házimozi rendszerben nem vagyok jártas!
PC - Musical Fidelity M1 - Epos M15.2 - Creek Evo II - Evidence Audio Syrene

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

boy25 írta:
2020.03.28., szomb. 10:16
denesdr írta:
2020.03.26., csüt. 22:50
boy25 írta:
2020.03.26., csüt. 22:07
Azt hiszem kezdem érteni. :D Gondolom, akkor az 1. verzióval járok jobban, amikor kihagyom sztereoban az AVR-t, viszont rádiózáskor ezek szerint nem tudom kikerülni az erősítőt és ilyenkor előfokként fog szólni. Mennyit fog számítani szerinted, h van egy végfok is a rendszerben?
A puding próbája mindig az evés, meg kell fülelni így is, úgy is, hosszabb távon ha lehet. Ha nem érzed majd a hiányát a Creeknek, akkor végülis nem lesz szükséged rá. Bár sokan szeretik az ilyen megoldást, amikor egy integrált sztereó erölködő van befogva végfoknak a leírtak szerint és ezáltal a klasszikus, AVR nélküli sztereó is megmarad. Amúgy meg rádiónál nem hiszem, hogy nagyon észrevennéd, hogy az AVR az előfok. :smile29: Aztán lehet, hogy más esetben sem lenne gyenge pont.
A leírtak alapján nem lenne elég nekem akkor csak egy előfokot venni? A Creek meg lenbe a végfok. Vagy ez hülyeség?
A Creeknek sztereó módhoz nem kell előfok mert integrált, tehát van benne előfok, ezen állítod a hangerőt például. Végfokként csak többcsatornás módban kell használni. Nem azt írtad, hogy többcsatornázni szeretnél?
Persze lehet többcsatornás előfokot (AV proci) is használni, de akkor minden csatornának kell külön végfok is, nem elég a Creek. A többi csatorna erősítése egy AVR-nél megoldott, a Creek-kel a front csatornák meghajtásának terhét vennéd le róla.

boy25
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: boy25 »

denesdr írta:
2020.03.26., csüt. 22:50
boy25 írta:
Azt hiszem kezdem érteni. :D Gondolom, akkor az 1. verzióval járok jobban, amikor kihagyom sztereoban az AVR-t, viszont rádiózáskor ezek szerint nem tudom kikerülni az erősítőt és ilyenkor előfokként fog szólni. Mennyit fog számítani szerinted, h van egy végfok is a rendszerben?
A puding próbája mindig az evés, meg kell fülelni így is, úgy is, hosszabb távon ha lehet. Ha nem érzed majd a hiányát a Creeknek, akkor végülis nem lesz szükséged rá. Bár sokan szeretik az ilyen megoldást, amikor egy integrált sztereó erölködő van befogva végfoknak a leírtak szerint és ezáltal a klasszikus, AVR nélküli sztereó is megmarad. Amúgy meg rádiónál nem hiszem, hogy nagyon észrevennéd, hogy az AVR az előfok. :smile29: Aztán lehet, hogy más esetben sem lenne gyenge pont.
A leírtak alapján nem lenne elég nekem akkor csak egy előfokot venni? A Creek meg lenbe a végfok. Vagy ez hülyeség?
PC - Musical Fidelity M1 - Epos M15.2 - Creek Evo II - Evidence Audio Syrene

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

boy25 írta:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”