Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Médialejátszók

nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 201

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: nagygabor1982 »

Quetz írta:
2020.03.18., szer. 16:44
nagygabor1982 írta:
2020.03.18., szer. 14:45
Sziasztok. 1 kis segítségre szorulok.
Médialejátszó kellene, egy régi WD TV Live-ot szeretnék váltani vele, mert eljárt felette az idő és nem játszik már le pl. DD+ hangot. FW már nem lesz hozzá újabb.

A lényeg:
HDMI -n 720p / 1080p filmek nézése. (4k-t leszarom.)
Mindenféle formátumot kezeljek stabilan, akadásmentesen.
Hálózatot kezeljen, mert egy Diskstation NAS-ról fogja kapni a cuccokat.
Valami stabil cucc kellene.
Nem árt, ha van rajta pl. youtube kliens, ilyemi.
Kezelje normálisan a feliratokat (srt.)
Ja... olcsó legyen, de persze jó. :D

Köszi!
Bármelyik raspberry pi + osmc féle kodi jó lesz neked.
Köszi! Utána nézek....

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

nagygabor1982 írta:
2020.03.18., szer. 14:45
Médialejátszó kellene, egy régi WD TV Live-ot szeretnék váltani vele, mert eljárt felette az idő és nem játszik már le pl. DD+ hangot. FW már nem lesz hozzá újabb.

A lényeg:

Köszi!
Bármelyik raspberry pi + osmc féle kodi jó lesz neked.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 201

Hozzászólás Szerző: nagygabor1982 »

A lényeg:

Köszi!

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: kalmi22 »

gyongyhalas írta:
2020.03.12., csüt. 11:24
Gondolom resettel próbálkoztál....
Nálam volt egy két eset mikor az segített...
Még egy kérdés használod mindkét hdmi kimenetét audió kimenet ha engedélyezve van a másikon csak sztereót küld v, süket volt.
A gyári beállítás után a kodi beállításnál nézd meg a dts t engedi e ? pipa be ahová kell .Érdekes módon nálam ez hozta a megoldást pedig elvileg külön lejátszó program...a gyáritól.
üdv
Kipróbáltam mindent,de nem akar hangot adni sajnos!

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

TSanyi írta:
2020.03.11., szer. 21:29
Úgy látszik hogy a gyári médialejátszókkal is el lehet babrálni, pipalgatni nem csak egy HTPC-vel.... gondolkodik.gif
Ezért jó az oppo most már tudom... :D

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

Gondolom resettel próbálkoztál....
Nálam volt egy két eset mikor az segített...
Még egy kérdés használod mindkét hdmi kimenetét audió kimenet ha engedélyezve van a másikon csak sztereót küld v, süket volt.
A gyári beállítás után a kodi beállításnál nézd meg a dts t engedi e ? pipa be ahová kell .Érdekes módon nálam ez hozta a megoldást pedig elvileg külön lejátszó program...a gyáritól.
üdv

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 291

Hozzászólás Szerző: R.G. »

kalmi22 írta:
2020.03.12., csüt. 09:03
R.G. írta:
2020.03.11., szer. 21:18
kalmi22 írta:
2020.03.11., szer. 12:13
Annyira rájöttem tegnap óta,hogy csak PCM 2.0 hangot továbbít,tehát ami nem sztereo hang,az nem szólal meg!Akinek Egreat a11 lejátszója van,találkozott már ilyen problémával?
Ha van olyan benne, akkor allitsd a lejatszoban a hangot raw formatumra es ekkor a tobbcsatis hangok is megszolalnak.
Sajnos RAW nál se megy,ugyanaz van!Átengedésnél néma film,nem átengedésnél meg csak 2 csatorna!
én továbbra is az ottani audio kimenetnél keresném a jó beállítást, hátha van még ott valami
Esetleg a külön HDMI beállításnál??? gondolkodik.gif
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

R.G. írta:
2020.03.11., szer. 21:18
kalmi22 írta:
Annyira rájöttem tegnap óta,hogy csak PCM 2.0 hangot továbbít,tehát ami nem sztereo hang,az nem szólal meg!Akinek Egreat a11 lejátszója van,találkozott már ilyen problémával?
Ha van olyan benne, akkor allitsd a lejatszoban a hangot raw formatumra es ekkor a tobbcsatis hangok is megszolalnak.
Sajnos RAW nál se megy,ugyanaz van!Átengedésnél néma film,nem átengedésnél meg csak 2 csatorna!

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Aszpirin írta:
2020.03.11., szer. 19:40
kalmi22 írta:
2020.03.10., kedd 22:33
Beszereztem egy Egreat a11 lejátszót,az lenne jelenleg a gond,hogy valamiért az onkyo prsc-5508 procimmal nem szól a hang,beállítom a lejátszót,hogy engedje át a hangot,viszont a proci nem ad ki semmilyen hangformátumnál hangot!Elvileg a procinak kellene ez esetben a digitális jellel elboldogulnia,de nem teszi!Ha visszaállítom az a11-en a hangátengedést,akkor megy minden rendesen,csak az onkyo nem írja ki,hogy milyen hangot kap,így attól félek,ez a hangzás rovására megy!
Ha valaki találkozott ilyen problémával,kérem segítsen :)
Bár nincs Egreat A11-esem, de...
1. Gondolom HDMI-n van összekötve a proci és a lejátszó. Ha nem, akkor ez a gond.
2. Megnéztem a kézikönyvét a lejátszónak. Az a helyzet, hogy ha a Passtrough-t OFF-ra állítod, akkor a lejátszó maga dekódolja a hangot, és (multichannel) LPCM-ben adja ki. Ezért nem látod ilyenkor a proci-n, hogy milyen formátumú az eredeti hang, mivel ez az információ elvész. Elvileg ez nem kell minőségromlást okozzon (HDMI-n), de azért jobb, ha a procira bízod a dekódolást...
3. Ha a passthrough (hangátengedés) be van kapcsolva, akkor bizonyosodj meg róla, hogy a Settings -> Sound -> Amplifier compatibility oldalon minden, a proci által támogatott formátumnál ott a pipa. Amit viszont nem támogat a proci, annál ne legyen ott a pippancs, mert az pont okozhatja a gondot.

Hátha ez segít....

A hangátengedés engedélyezve,és pipák helyesen pipálva vannak!Ekkor DD,DTS,vagy akármilyen többcsatornás hangnál néma filmet nézhetek,ha stereo zenét indítok akkor annál van hang,illetve a menü kattogó hangja még ad hangot!
A proci infóban PCM 2.0 hangot érzékel!
Ha nem a proci csinálja meg a digitális jel átalakítást,akkor gyakorlatilag egy 2 csatornás hangot alakít 5.1-re,ami ugye nem szerencsés!
Már a procit is teszteltem,rákötöttem az xboxot és ott azonnal DTS-re váltott,tehát ott nincs hiba!
Én még arra gondoltam,hátha olyan használati jogot,vagy fene tudja mit kell beállítani,mint a Zappiti-nél a Token kód.
gondolkodik.gif

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Úgy látszik hogy a gyári médialejátszókkal is el lehet babrálni, pipalgatni nem csak egy HTPC-vel.... gondolkodik.gif

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 291

Hozzászólás Szerző: R.G. »

kalmi22 írta:
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kalmi22 írta:
2020.03.10., kedd 22:33
Beszereztem egy Egreat a11 lejátszót,az lenne jelenleg a gond,hogy valamiért az onkyo prsc-5508 procimmal nem szól a hang,beállítom a lejátszót,hogy engedje át a hangot,viszont a proci nem ad ki semmilyen hangformátumnál hangot!Elvileg a procinak kellene ez esetben a digitális jellel elboldogulnia,de nem teszi!Ha visszaállítom az a11-en a hangátengedést,akkor megy minden rendesen,csak az onkyo nem írja ki,hogy milyen hangot kap,így attól félek,ez a hangzás rovására megy!
Bár nincs Egreat A11-esem, de...
1. Gondolom HDMI-n van összekötve a proci és a lejátszó. Ha nem, akkor ez a gond.
2. Megnéztem a kézikönyvét a lejátszónak. Az a helyzet, hogy ha a Passtrough-t OFF-ra állítod, akkor a lejátszó maga dekódolja a hangot, és (multichannel) LPCM-ben adja ki. Ezért nem látod ilyenkor a proci-n, hogy milyen formátumú az eredeti hang, mivel ez az információ elvész. Elvileg ez nem kell minőségromlást okozzon (HDMI-n), de azért jobb, ha a procira bízod a dekódolást...
3. Ha a passthrough (hangátengedés) be van kapcsolva, akkor bizonyosodj meg róla, hogy a Settings -> Sound -> Amplifier compatibility oldalon minden, a proci által támogatott formátumnál ott a pipa. Amit viszont nem támogat a proci, annál ne legyen ott a pippancs, mert az pont okozhatja a gondot.

Hátha ez segít....
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Karcsi666
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 65

Hozzászólás Szerző: Karcsi666 »

Karcsi666 írta:
2020.03.05., csüt. 14:07
Üdv Mindenki!

Segítséget szeretnék kérni!

Van egy Synology DS415 Nasom, melyről egy UPC Connectboxon keresztül egy Cambridge Audio Blu Ray lejátszóval néznék filmeket.
Anno mikor vettem, valaki segített beállítani, és hibátlanul működött is a dolog.
December közepén elment a netem, akkor az UPC megdumált, hogy reseteljem a Connectboxom. Sajnos azóta szívok. Eldobálja a filmet, nehezen olvassa be, nem lehet feliratot választani, egyszóval félig használhatatlan.
Gondolom portot kellene nyitni, vagy ilyesmi. tud nekem valaki ebben segíteni?
Megoldódott! :smile29:

Karcsi666
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 65

Hozzászólás Szerző: Karcsi666 »

Üdv Mindenki!

Segítséget szeretnék kérni!

Van egy Synology DS415 Nasom, melyről egy UPC Connectboxon keresztül egy Cambridge Audio Blu Ray lejátszóval néznék filmeket.
Anno mikor vettem, valaki segített beállítani, és hibátlanul működött is a dolog.
December közepén elment a netem, akkor az UPC megdumált, hogy reseteljem a Connectboxom. Sajnos azóta szívok. Eldobálja a filmet, nehezen olvassa be, nem lehet feliratot választani, egyszóval félig használhatatlan.
Gondolom portot kellene nyitni, vagy ilyesmi. tud nekem valaki ebben segíteni?

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

csacsumicsa írta:
2020.03.04., szer. 16:14
Hát ezt sajnos nem látom,ez a dolog szépsége,hogy ahogy a menü képnek kellene jönni,onnan kezdve feketeség van,néha zöld csíkok össze vissza...Ezét reménykedtem a külső reset gombban,mint megoldás!

A lejátszó mihez csatlakozik? Tv vagy kivetítő? Ha kivetítő akkor dugd be egy tv-be és állítsd vissza a felbontást!
[/quote]

Egy q60r szériás samsung 4k s tv-hez!Vettem egy 2.0 hdmi kábelt is hozzá,gondoltam ott van a hiba,de az se segített!

Új lejátszót akartam így is venni,de most meggyorsultak a dolgok😁

Ha már itt tartunk,melyik lejátszót érdemes venni?Lényeg,hogy merevlemezen lennének a filmek és dupla hdmi kimenet mindenképpen szükséges lenne!A tv a fentebb említett megjelenítő eszköz lenne!

csacsumicsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: csacsumicsa »

Hát ezt sajnos nem látom,ez a dolog szépsége,hogy ahogy a menü képnek kellene jönni,onnan kezdve feketeség van,néha zöld csíkok össze vissza...Ezét reménykedtem a külső reset gombban,mint megoldás!
[/quote]

A lejátszó mihez csatlakozik? Tv vagy kivetítő? Ha kivetítő akkor dugd be egy tv-be és állítsd vissza a felbontást!

PatrolY61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: PatrolY61 »

Végre sikerült megtalálnom a hiba okát egy Egreat A10 v.1 lejátszóról van szó ami olyat produkált,hogy használat közben egyszer csak kereken 100 fokot mutatott a hőmérséklet a menüben és mindig kereken ennyit ha leállítottam a filmet akkor sem csökkent le csak az újraindítás segített. Biztos vagyok benne, hogy ez fals érték mert a venti sem pörgött gyorsabban. A másik hiba ha távval kikapcsoltam a kép és a lejátszó kijelzője kikapcsolt, de a standby led nem kezdett el világítani a veni és a hdd is tovább ment csak a főkapcsoló ki-be segített mert ilyenkor a távval sem lehetett bekapcsolni. Kétszer vittem vissza az octogon audiohoz náluk nem jelentkezett a hiba. Mikor másodszor vittem vissza kiderült ők hálózatról játszottak le én meg hdd-ről megörültem biztos ez a baja hát nem. Hazavittem itthon megint csak rossz már mindent kipróbáltam tápkábel, hdmi kábel csere avr kihagy direktbe tv-re többféle videó formátum egyszerűen azt hittem földhöz vágom mire egy isteni szikra meg az egreatworld fórum kiderült a wifi a gondja ha kikapcsolom szépen leáll a gép és indítható is, de ha be van kapcsolva a wifi mindig produkálja a hibát. Legújabb firmware van rajta, de a régivel is csinálta csak azért írtam le hátha más is belefut.
Benq W1300
Screenline Amleto 136"
Yamaha RX-A3050
Panasonic BDT 500, Egreat A-10
Klipsch RP-8000F, RP-504C, RP-502S, Dynavoice IC8  
Sub:SVS SB-4000
Aq, Inakustik,Van Damme
Technics SL 1210 GR 

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

csacsumicsa írta:
2020.03.04., szer. 11:39
kalmi22 írta:
2020.03.03., kedd 20:17
csacsumicsa írta:
2020.03.03., kedd 17:28

Az USB és a kártya olvasó között van a Reset gomb az oldalán
Sajnos nem reagál rá,olyan mintha maga a rendszer omlott volna össze!
A bekarikázott "Z" után fekete a kép!
Egyes esetekben gyári alaphelyzetbe állításra lehet szükség.
Legyen óvatos, ez azonban visszaállítja az összes Zappiti beállítást és a fiókadatokat.

1. Kapcsolja be a Zappiti 4K HDR készüléket.

2. Kattintson a "Saját alkalmazás" gombra.

3. Kattintson a "Gyári visszaállítás" ikonra.

4. Kérjük, várjon a visszaállítási folyamat során.

Figyelem! A médialejátszó első újraindítása nagyon hosszú!

csacsumicsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

kalmi22 írta:
2020.03.03., kedd 20:17
csacsumicsa írta:
kalmi22 írta:
2020.03.03., kedd 15:57
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni,valamit sikerült elállítanom a zappiti one 4k hdr menüjében,ha jól emlékszem valami hdmi 2.0 át engedélyeztem neki!Azóta nincs menü alatt kép,illetve néha keresztbe zöld csíkok láthatók!Ha kattintgatok a menüben vakon és valahogy el tudok indítani filmet,akkor a film látható,de menübe ugyancsak nem látszik csak egy fekete kép!

Reset gombot a gép külsején nem találtam sehol,pedig az is megoldás lenne!

Ha valaki járt már így és tud segíteni megköszönném :)
Egyes esetekben gyári alaphelyzetbe állításra lehet szükség.
Legyen óvatos, ez azonban visszaállítja az összes Zappiti beállítást és a fiókadatokat.

1. Kapcsolja be a Zappiti 4K HDR készüléket.

2. Kattintson a "Saját alkalmazás" gombra.

3. Kattintson a "Gyári visszaállítás" ikonra.

4. Kérjük, várjon a visszaállítási folyamat során.

Figyelem! A médialejátszó első újraindítása nagyon hosszú!

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

csacsumicsa írta:
kalmi22 írta:
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni,valamit sikerült elállítanom a zappiti one 4k hdr menüjében,ha jól emlékszem valami hdmi 2.0 át engedélyeztem neki!Azóta nincs menü alatt kép,illetve néha keresztbe zöld csíkok láthatók!Ha kattintgatok a menüben vakon és valahogy el tudok indítani filmet,akkor a film látható,de menübe ugyancsak nem látszik csak egy fekete kép!

csacsumicsa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

kalmi22 írta:
Sziasztok!

kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

zsozsó1 írta:
2020.02.10., hétf. 16:18
Egy ismerősöm médialejátszót szeretne venni. Egy HP Micro serverhez (amin win7 van) kapcsolódna kábeles lanon keresztül és onnan menne a lejátszás. A proji egy Benq w1070.
Ami fontos lenne: Stabil hálózati lejátszás
mkv, m2ts, BluRay lemez struktúra, estleg iso, hd hangok
1080p, estleg 4k a jövőre való tekintettel
Kodi

A keret 50-60e és újban gondolkodik a kolléga.
Erre szeretnék ajánlásokat kérni, amit előre is köszönök.
Én ezt használom: Vero 4k+. 4k + 60fps x265-t vitte probléma nélkül.

Egyébként az ajánlott kodi HW itt megtalálható, ezekből választva tuti nem nyúl mellé: START HERE - Pick the Right Kodi Box (updated January 2020)
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”