Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata projektor tápkábellel kapcsolatban?
Van e olyan amit érdemes kipróbálni?
Van valakinek tapasztalata projektor tápkábellel kapcsolatban?
Van e olyan amit érdemes kipróbálni?
Ha megoldható én is szívesen venném!
Köszönöm szépen!
Epson
Sziasztok. Az epson projektorom javítára szorul ezért ha valaki megtudná adni batyó elérhetőségét, megköszönöm.
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
Egy kis segítséget kérnék.
Optoma HD144X -hez keresek 3D szemüveget, gyárit nem találtam, mert nincs már.
Mivel lehetne helyettesíteni, kell hozzá más kütyü is?
Előre is köszi!
Optoma HD144X -hez keresek 3D szemüveget, gyárit nem találtam, mert nincs már.
Mivel lehetne helyettesíteni, kell hozzá más kütyü is?
Előre is köszi!
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Ha megoldható, köszönettel veszem.

Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Az első kiadás nekem megvan ,a második is megvolt de az első sztem jobb.. 7-8 gb.. ha tudom valahogy átküldeni ,akkor szívesen áttolom akinek kell..

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Szerintem erre a célra az említett lemez felesleges, az inkább más felhasználásra jó.Red75 írta: ↑2020.03.21., szomb. 22:06Én is kerestem, de sajnos sikertelenül,kjoe01 írta: ↑2020.03.21., szomb. 18:27Sajnos sehol nem találtam azon a helyeken.Fish írta: ↑2020.03.20., pén. 21:24használd ezt:
http://spearsandmunsil.com/portfolio-it ... hmark-2-0/
lekapható azokon a bizonyos helyeken!![]()
pedig most lenne időm ilyenekre.
![]()
A végpontozáshoz bőven jó a sokak által ismert AVSHD 709 lemez.
https://www.avsforum.com/forum/139-disp ... ation.html
pedig most lenne időm ilyenekre.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Én is kerestem, de sajnos sikertelenül,kjoe01 írta: ↑2020.03.21., szomb. 18:27Sajnos sehol nem találtam azon a helyeken.Fish írta: ↑2020.03.20., pén. 21:24használd ezt:
lekapható azokon a bizonyos helyeken!![]()

Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Sajnos sehol nem találtam azon a helyeken.Fish írta: ↑2020.03.20., pén. 21:24használd ezt:
lekapható azokon a bizonyos helyeken!
Köszönöm szépen!Hiccusz írta: ↑2020.03.20., pén. 09:14Alapszinten te magad is be tudod állítani a vetítőt. Keress olyan filmet, amelyben felhős eget mutatnak, és a kontrasztot addig állítsd, ameddig a felhők rajzolata megmutatkozik! Magyarán, nem egy fehér paca lesz az egész. Utána keress egy nagyon sötét jelenetet és a fényerőt úgy állítsd be, hogy a képen minden sötét részlet egymástól szépen elkülönülve látható maradjon! A projektor fő menüjében a színt oda állítsd, ahol ránézésre nagyjából valósághűnek hat a legtöbb szín a képen! Használj ehhez olyan jeleneteket, amelyben az operatőr nem használt filtereket, tehát nem tiszta barna vagy tiszta zöld vagy tiszta kék maga a kép eleve. Olyan tárgyakon ellenőrizd a színeket, amelyekről biztosan tudod, hogy azok az életben hogy néznek ki! Fa, fű, mező, kék ég, paradicsom, stb. A színezetet úgy állítsd be, hogy az arcbőr (amennyira lehet) jó legyen! A színnhőmérsékletet 6500K-ra, a gamma korrekciót 2,3-ra tedd (ha BT 709-ben gondolkodunk, s ha sötét a szobád)! Ha világosak a falak, akkor 2,2-2,1-re. A kép élességén (ha nem bírod , hogy ne nyúlj hozzá) annyit állíts csak, hogy a betűk szélein a “kontúrok” még ne jelenjenek meg! Ennél többet csak kalibrációval lehet elérni.kjoe01 írta: ↑2020.03.20., pén. 08:26Sziasztok!
Kezdő mozisként, segítségét szeretnék kérni projektor helyes beállításához. Van e esetleg olyan képanyag amivel magam el tudom végezni az alap beállításokat( élesség, szín, fényerő)?
Köszönöm szépen segítő válaszokat!
Esetleg szakit aki elérhető áron van?
Optima Hd29D ről lenne szó.
használd ezt:
lekapható azokon a bizonyos helyeken!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Alapszinten te magad is be tudod állítani a vetítőt. Keress olyan filmet, amelyben felhős eget mutatnak, és a kontrasztot addig állítsd, ameddig a felhők rajzolata megmutatkozik! Magyarán, nem egy fehér paca lesz az egész. Utána keress egy nagyon sötét jelenetet és a fényerőt úgy állítsd be, hogy a képen minden sötét részlet egymástól szépen elkülönülve látható maradjon! A projektor fő menüjében a színt oda állítsd, ahol ránézésre nagyjából valósághűnek hat a legtöbb szín a képen! Használj ehhez olyan jeleneteket, amelyben az operatőr nem használt filtereket, tehát nem tiszta barna vagy tiszta zöld vagy tiszta kék maga a kép eleve. Olyan tárgyakon ellenőrizd a színeket, amelyekről biztosan tudod, hogy azok az életben hogy néznek ki! Fa, fű, mező, kék ég, paradicsom, stb. A színezetet úgy állítsd be, hogy az arcbőr (amennyira lehet) jó legyen! A színnhőmérsékletet 6500K-ra, a gamma korrekciót 2,3-ra tedd (ha BT 709-ben gondolkodunk, s ha sötét a szobád)! Ha világosak a falak, akkor 2,2-2,1-re. A kép élességén (ha nem bírod , hogy ne nyúlj hozzá) annyit állíts csak, hogy a betűk szélein a “kontúrok” még ne jelenjenek meg! Ennél többet csak kalibrációval lehet elérni.kjoe01 írta: ↑2020.03.20., pén. 08:26Sziasztok!
Kezdő mozisként, segítségét szeretnék kérni projektor helyes beállításához. Van e esetleg olyan képanyag amivel magam el tudom végezni az alap beállításokat( élesség, szín, fényerő)?
Ez így azért nem teljesen igaz. Belépő szintű, kézi lehúzós konstrukcióhoz a gyártók sosem párosítanak minőségi felületeket. Éppen ezért sok cégnek nincs is ilyen modellje. Másfelől a manuális mozgatás miatt egyetlen ponton éri erő a rudat, ami ematt idővel eldeformálódik és hullámosodást okoz a vászon felületén. Ez nálam szintén a minőségromlás kategóriája.
Sziasztok!
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
A motoros/kézi leengedés csak kényelmi funkció, a minőséget nem befolyásolja. Az oldalfeszített vászon, ami a hullámosodás ellen védene, pedig nem ez az árkategória. Vegyél valami olcsót, ami nem fáj ha ki kell dobnod.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok.
Vettem egy W9000-et és ahhoz keresek vásznat és tanácsot, hogy mit vegyek.
A keret az 100k és 120" (149 x 266 cm) Nem muszáj új.
A képen látható helyre lenne elhelyezve a tv elé és tudok vetíteni 5m-ről is.
A hangfalakat a film idejére kintebb tudom tenni így elférne egy 149 x 266 cm-es is ha lentebb akarnám engedni mint a hangfalak teteje.
Az ekkora vásznakhoz azt mondják, hogy a motoros az jobb!?
Heti max 1-2 filmet néznénk és be tudunk sötétíteni ha nem este néznénk.
Köszönöm

Vettem egy W9000-et és ahhoz keresek vásznat és tanácsot, hogy mit vegyek.

A keret az 100k és 120" (149 x 266 cm) Nem muszáj új.
A képen látható helyre lenne elhelyezve a tv elé és tudok vetíteni 5m-ről is.
A hangfalakat a film idejére kintebb tudom tenni így elférne egy 149 x 266 cm-es is ha lentebb akarnám engedni mint a hangfalak teteje.
Az ekkora vásznakhoz azt mondják, hogy a motoros az jobb!?
Heti max 1-2 filmet néznénk és be tudunk sötétíteni ha nem este néznénk.
Köszönöm

Hát, azt, hogy miért jó, azt szerintem a szép, színes gyári katalógusban érdemes megnézni. Persze feltéve, hogy nem zavar, hogy az ott leírt dolgoknak tipikusan köze nincs a valósághoz. Tudni kell olvasni a sorok között. Így:
A "Cinematic Color" kb. azt jelenti, hogy a színek úgy túl vannak "tolva", hogy közük nincs a valósághoz. De hát nem pont ez a cél? Az áruházban is azokat a tévéket veszik a "hozzáértők", amelyek színesebb képet mutatnak. Meg legfényesebbet. Meg "leg-4K-sabbat". Ha valamit a témához abszolút nem értőknek kell eladni, akkor ehhez az ő ízlésükre kell "ráhangolni" a terméket. Ezért olyan ez a projektor, amilyen és (sajnos) kb. csukott szemmel mondhatjuk, hogy minden más hasonló gép is kb. ilyen (és ilyen marad a jövőben is) mert ezeket a gépeket a témához NEM értők tervezik a témához nem értő vásárlóknak. Más szóval a "bementem az áruházba, megláttam, megtetszett és megvettem" szintű megfontoltsággal (és körültekintéssel) döntést hozó polgároknak. Csodálkozunk, hogy ezek a termékek ilyenek?
Persze attól, hogy a tipikus célközönség ez a kategória, még sImán lehetne ezeknek a gépeknek egy "expert" üzemmódja is, ahol mondjuk rendes szürkeskála- és RGB tracking lenne, rendesen kalibrálható lenne a gép ... ja, bocs, ehhez a tervezőnek érteni kellene, hogy egyáltalán mi az a "kalibrálás". Ezt nyilván nem várhatjuk el ezektől a botcsinálta tervezőktől ... ezért ezek a gépek (szerintem, sajnos) soha nem lesznek képesek átugrani a "minumum-léc" felett. Nem is beszélve arról, hogy milyen "minőségi" alkatrészekből épülnek ezek a gépek (0,47" DLP chip, műanyag optika, stb.).
A "cinematic contrast" azt jelenti, hogy a fényforrást lekapcsolják amikor sötét a kép, így milliárd:1 lesz a mért kontraszt ... feltéve, hogy nem zavar, hogy egy "kismanó" kikapcsolja a fényforrást amikor úgy ítéli meg, hogy a kép már olyan sötét, hogy Te azt már biztosan nem akarod nézni. Reménykedj benne, hogy egyezni fog a "véleményetek" azaz nem pl. egy éjszakai jelenet közepén fog hirtelen elsötétülni a vászon ... ha éppen úgy dönt a "kismanó". Persze ez a szolgáltatás kikapcsolható ... de akkor meg azért nézhetetlen a kép, mert a 3 dolláros képalkotó chip (az 5 dolláros optikán át) nem képes rendes dinamikával vetíteni.
Nem baj, ezeknek a gépeknek az átlagos vásárlója úgysem veszi a fáradtságot, hogy egyáltalán elolvassa a használati utasítást (feltéve, hogy az létezik és nem a "köszönjük, hogy ezt a játékost választotta" szinten van kínairól magyarra fordítva) ... szóval kb. felesleges ezekhez bármilyen használati utasítást adni, ezért is adnak inkább "gyors útmutató az első bekapcsoláshoz" jellegű széthajtogatható papírt sok szép ábrával, mert ez a maximum, amennyi agyi energiát ezek a vásárlók ebbe a dologba befektetni hajlandóak. És ezzel már túl is teljesítették az átlagot, sajnos sokszor még a "profik" átlagát is! Tudjátok hány iskolában jártam és láttam projektort a plafonra felfúrva kb. 30 fokkal előre megdöntött szögben és maximumra tolt trapézkorrekcióval vetíteni? A legszebb az volt, hogy valaki egyész komoly energa felhasználásával hegesztett az egyik gépnek egy "bölcsőt", ami stabilan tartotta a gépet. Ha a "szaki" beleolvasott volna a használatiba, fejreállította volna a gépet és megspórolt volna egy csomó felesleges munkát ... de hát az olvasgatás már kb. sehol a világon nem divat. Hát nem sokkal egyszerűbb volt egy ilyen "csicsás" kis tartót hegeszteni a gépnek és "orrabuktatva" beletenni ... hogy azután mindenki 10 évig nevethessen az ostobaságán?
A csodálatos a dologban csak az, hogy HA nem lennének ilyen "csacsik" a vásárlók (azaz visszaküldenék ezeket a gépeket, amikor látják, hogy mit képesek teljesíteni a katalógus ígéreteiből) akkor az olcsó gépek is működnetnének egészen jól, legalább annyira jól, amennyire a bennük levő hardver alkalmas az ilyen jellegű működésre (hiszen akkor rendes szoftver futna ezeken is). Ez már nem is lenne olyan rossz világ ... kár, hogy ez nem a valóság ... és ahogy a dolgok mostanában állnak, ez nem is fog megtörténni soha. A projektor túl bonyolult dolog ahhoz, hogy "véletlenül" jól sikerüljön egy típus. Rengeteg műszaki paramétert kell kézben tartani ahhoz, hogy a vetített kép paraméterei jók legyenek ... ezt pedig kizárólag a TUDÁS felhasználásával sikerülhet, véletlenük sajnos nem. De hát minek is görcsölnének a távolkeleti gyártók ezeken a dolgokon, ha a vevők így is nagy számban veszik a termékeiket és boldogan használják őket?
Biztos a sűrű szövés miatt nőtt a duplajára a csillapítást. Majd kíváncsi leszek a konkurencia hasonló parameterű vásznaihoz képest milyen ez az érték. A V6 nagyon jó értékekkel bírt, pláne úgy hogy ezen már rajta van a fekete szövet.
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
nincs véletlenül valakinek Xiaomi Mijia lézer projektora otthon, aki engedné is,hogy megnézzem nála?
az elhelyezése miatt érdekes lehetne számomra
valakinek tapasztalat esetleg?
vélemény, hogy az ilyen miért nem jó?
az is érdekelne, hogy miért jó...
előre is köszi
az elhelyezése miatt érdekes lehetne számomra
valakinek tapasztalat esetleg?
vélemény, hogy az ilyen miért nem jó?
az is érdekelne, hogy miért jó...

előre is köszi
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 35
Ahhoz képest, hogy diy nagyon brutál ára van, center stage xd vel talán jobban jár az emberfia...
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
- Quetz
- Törzsvendég
Kijött a Dreamscreen V7:
Gain (D65 benchmarked) 0.93
Acoustical Transparency 3,3dB average loss
Viewing cone 160°
Reflection 100% matte unity gain principle
Supported resolutions >8K. Zero moiré at any resolution

Gain (D65 benchmarked) 0.93
Acoustical Transparency 3,3dB average loss
Viewing cone 160°
Reflection 100% matte unity gain principle
Supported resolutions >8K. Zero moiré at any resolution

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Nálam is be volt fordulva leengedés után a széle, de több óra lógás után teljesen kisimult. Ha nincs útban hagyd lent akár napokig.
- Quetz
- Törzsvendég
Pedig a fotel előtt pont jó lett volna. Vághatnál rá egy kémlelő nyílást, és akkor bármilyen ruhában leülhetnél filmet nézni, nem kéne felvenned a fekete búvárszerkótphyton71 írta: ↑2020.02.16., vas. 18:41Dehogyis , viccótem.Cutler írta: ↑2020.02.16., vas. 18:13Feketét? Ez most komoly?phyton71 írta: ↑2020.02.16., vas. 10:20Voltam kárpitosnál valamelyik nap, nézegettem nála vásznakat, gyöngyvászon stb, valaki próbált már közülletek hasonló megoldást? Nálam szürke lenne a nyerő, már megszoktam.
Lehet néhány anyagból berendelek, és meglátjuk hoz-e valamit érdemben, feketét is bepróbálok.![]()
![]()
![]()