A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Nézd végig ,érdemes és néha naponta vannak új termékek, sokszor láttma 3-as t is ami fejtámlás,meg motoros lábtámaszos volt meg pohár tartós stb... érdemes nézegetni..
A szellőztető lyuk nem jó ötlet, mert hazavágja a hanggátlást. A felület 0.01%-os megnyitása 6dB, 0.1%:15dB csökkenést okoz a hanggátlásban.
A hanggátlást nem a gk felület adja, hanem a mögötte lévő nehéz, szálas anyag, így nem vágja haza.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Sajnos minden modern anyag , diszperzites festék eleve lefolytja.Hiába szellőzik a kőzetgyapot , ha a felette lévő rétegrend lefogja
Valójában nem a diszperziós festék, hanem a glettelés folytja el a szellőzést. Gk előtétfalba viszont lehet tenni pl. alul-felül szellőztető légréseket bőven.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
én is ezen agyalok, h lehet jobb ötlet lenne egy kisebb különálló családiház és felhúzni a telekre egy könnyűszerkezetes kisházat mozinak. csak örültem volna ha nem kell átjárni egy külön helyiségbe, télen nem lesz a legjobb :(
Mi a helyzet a pince mozikkal? Sok hasonló ház alatt van 20-30nm-es boltíves száraz pince. Azt ugye körbe végig föld határolja. Onnan mennyire hallatszana fel a lakórészbe a hang? Ha pl pont a konyha-étkező van a pince felett, akkor számíthatok pohár/evőeszköz "táncolásra"?
Nekem alagsorban van a szoba, onnan a földszintre felhallatszik, az emeletre pedig csak ha nagyon oda figyelsz. Az utcán elhaladó autók gyakorlatilag hangosabbak. Természetesen referencia hangerőn teszteltem, ha 10dB-vel alatta vagyok, akkor az emeleten már semmi sem hallatszik.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
én is ezen agyalok, h lehet jobb ötlet lenne egy kisebb különálló családiház és felhúzni a telekre egy könnyűszerkezetes kisházat mozinak. csak örültem volna ha nem kell átjárni egy külön helyiségbe, télen nem lesz a legjobb :(
Mi a helyzet a pince mozikkal? Sok hasonló ház alatt van 20-30nm-es boltíves száraz pince. Azt ugye körbe végig föld határolja. Onnan mennyire hallatszana fel a lakórészbe a hang? Ha pl pont a konyha-étkező van a pince felett, akkor számíthatok pohár/evőeszköz "táncolásra"?
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
ApollonAudio NCMP6200/NC500DualMono
Adam Audio GTC77/88/ANF10, Svs sb-2000
AQ forest, Inakustik Silver Premium, Supra
i5 6600k/Fatal1ty Z170/32Gb ddr4/MSI 3080Ti/Acer predator X35
Beyer DT990+Steinberg UR12
Psx,Ps2-3-4-5,Xbox360,XboxOneX,Wiiu,Switch
Tetőtérben nehezebb a hanggátlás, de nagyobb "játszóteret" enged a moziszoba kialakításban.A közösfal súlyosbítja a problémát, ha van választási lehetőség inkább a különálló házat választanám, nálam 6 méterre van a szomszéd fal, így is van probléma a szomszédokkal.
Nincs közös tető a két ház felett, hanem külön van.
Csatolok egy képet, ami hasonló, mint amit meg szeretnék venni. Lejtős telek miatt nincs szintben a két lakás, ezért nincs közös tető. sőt a tetőtéri szobával a szomszéd tető része csak részben érintkezik. Ugyh oda tenném a mozit ahol jobb hanggátlást tudnék elérni.
haz.jpg (30.14 KiB) Megtekintve 3153 alkalommal
Meglehetne és ha igen, akkor fent v lent? Vagy inkább engedjem el és csak különálló házban gondolkodjak?
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
A vályogfalazatban az a nagyon jó , hogy olcsó volt és elérhető. Megtömték vagy téglákba rakták, vizes agyagos masszával lekenték és mésszel festették! Ha ezt spékeled modern anyagokkal az nem lesz jó, sem a gipszkarton sem a erős cementvakolat, nagyon tanulságos videók vannak a youtube-on. Van egy barátom , akinek díjnyertes vályogháza van a Balatonnál, azt mondta mindig: lakni kell mindig... a szellőzésre gondolt. Sajnos minden modern anyag , diszperzites festék eleve lefolytja.Hiába szellőzik a kőzetgyapot , ha a felette lévő rétegrend lefogja
van vkinek tapasztalata vegyes falazatú ház akusztikai kezelésére? Kinéztünk Budán egy vegyes falazatú parasztházat amit teljesen felújítottak de egyetlen közös fala van a szomszéd házzal (ikerház).
A fal 45cm-es.
Milyen vastag és milyen szerkezettel kellene belülről szigetelnem a falat, h a lehető legkevesebb zaj jusson át a szomszédba?
Vegyes falnál ugye fontos dolog a szigetelés, vagyis h ne szigeteljük, mert akkor nem tud 'lélegezni', ebből mi igaz a belső hangszigetelésre?
Köszi ha vki tud érdemi infót, akár privátban is, de keresés alapján nem találtam ilyen témát a fórumon.
https://www.halltex.hu/hangszigeteles/
Talán itt is érdemes lenne érdeklődnöd!
A közetgyapot réteget ilyen kartonnal leburkolni,a te belső falad (falaid)felől.
Milyen vastag és milyen szerkezettel kellene belülről szigetelnem a falat, h a lehető legkevesebb zaj jusson át a szomszédba?
Vegyes falnál ugye fontos dolog a szigetelés, vagyis h ne szigeteljük, mert akkor nem tud 'lélegezni', ebből mi igaz a belső hangszigetelésre?
A kettőtök közti falfelületet le tudod szigetelni ásványgyapot + gipszkarton előtétfallal. Ez beszédhangok ellen pl. elégséges lesz. Sajnos a padló és födémcsatlakozások a testhangokat (lépések, stb.) és a mélyfrekvenciás léghangokat is át fogják vinni (persze utóbbit sokkal kisebb mértékben, mintha a teljes falfelület kezeletlen maradna), ez ellen igen nehéz és drága tenni.
Ha a fal mindkét oldalán fűtött tér van, akkor nyugodtan szigetelhető a fal.
van vkinek tapasztalata vegyes falazatú ház akusztikai kezelésére? Kinéztünk Budán egy vegyes falazatú parasztházat amit teljesen felújítottak de egyetlen közös fala van a szomszéd házzal (ikerház).
A fal 45cm-es.
Köszi ha vki tud érdemi infót, akár privátban is, de keresés alapján nem találtam ilyen témát a fórumon.
Samsung 65Q9FN
Anthem AVM60
Összeraktam a rack szekrényt és rájöttem, hogy megjött a hang, ami már vagy 10 éve hiányzik az életemből. Magyarán kurva hangos a hozzá adott ventillátor: AK-1501-B . Szivesen vennék ötleteket, mivel tudnám helyettesíteni!
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Gondolom a falra nem tudsz konzolt szerkeszteni, meg a plafonról sem mert az túl egyszerű lenne...
[/quote]
Nem igazán értem , mire is gondolsz ?
Nem igazán akarnék a szobában a fej felett , hallgatni egy kávédarálót. Ha tehetem kirakom, és lyukon át vetítek. A hogyan, persze nem a konzol nélkül vagy függesztés nélkült jelenti , de a fixálása a legkevesebb.
Na , de Palinknak is hízlaljam a máját! Mert ugye mindig mondja ezekről az ipari komoly masinákról , hogy odafigyelve építették és az adatokat amiket leírtak a speckóba elhihetjük!
Specifikáció szerint nem tudtam volna elhelyezni a terveim szerint a gépet a folyosóról.Gondoltam kimodellezem, hát megdöbbenve tapasztaltam , hogy a lenshift mélyebbre megy , a zoom tartomány tovább tolódik! Még szerencse , hogy nem hagyott nyugodni a dolog, tovább boldogít a ketyere.
Köszi mindenkinek a tanácsokat! Mindenképp hasznosak voltak! Valahogy kifundálom a fémszerkezetet, mert egyébként is az egész házon belül rakni kell...
Na meg kitalálni , hogyan építek be egy 3chipes dlp-t ,ami cc 40 kg -a folyosó álmennyezetébe!
Gondolom a falra nem tudsz konzolt szerkeszteni, meg a plafonról sem mert az túl egyszerű lenne...
Köszi mindenkinek a tanácsokat! Mindenképp hasznosak voltak! Valahogy kifundálom a fémszerkezetet, mert egyébként is az egész házon belül rakni kell...
Na meg kitalálni , hogyan építek be egy 3chipes dlp-t ,ami cc 40 kg -a folyosó álmennyezetébe!
Nálam teljes egészében fém a tartószerkezet és egyáltalán nem rezonál, ráadásul igen stabil a cucc. Az elcsatolás nagyon fontos a
De mitől csatolod el? A tartószerkezet pont összecsatolja a dolgokat, nem?
Bocsi azt nem írtam, hogy nálam hangszigeteltek is és az egész szerkezet 6 helyen van felfogatva a falon, ès azon nyugszik az egész. Rettenetesen stabil és minden pontján el van csatolva a faltól szinte is nem érintkezik semmivel sem. Semmilyen rezgés nem megy át Tehát jól teszi a dolgát
Érdeklődnék a hozzáértőktől!
Mozi szoba gipszkarton álmennyezet készítéséhez a fém vagy fa szerkezetű vázat szoktak építeni?
Logikusnak gondolnám a fát , mert nem csörög ,zörög. Lehet e a fémet úgy megépíteni , hogy jó legyen?
Nálam teljes egészében fém a tartószerkezet és egyáltalán nem rezonál, ráadásul igen stabil a cucc. Az elcsatolás nagyon fontos a
Nem vagyok hozzáértő,de a fa szerkezet jobb választás lehet.Kevesebb lesz a hallható rezgés/zörej egy fémszerkezethez képest.
A fémszerkezetet ha egy mód van rá,meg kell hagyni más funkciókat betöltő helyiségekhez.
Én sem vagyok szakértő, sőt az előtétfalamat én is fából építettem, de az álmennyezetet már alu profilból. A fa ellen szól a vetemedés, ezért nem építik hagyományos célra sosem fából az álmennyezetet. Görbül jobbra-balra egy idő után megreped a gipszkarton-illesztés aztán kuka. Megmondom őszintén az előtétfal miatt is aggódom, de mivel mindenki abból csinálja csak nem lesz baj. Az alu profilokat izolációs szalaggal kell illeszteni az segít a rezonancia ellen. Ki lehet tömni szigetelővel is az üreget, az meg pláne.