Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Doki »

Régebben volt egy program amivel le lehetett lassítani a cd olvasókat hogy ne sivítsanak van manapság ilyen dvd-khez (lesem a netet de nem találok semmit)? vagy melyik a leghalkabb drive
A Neronak van ilyen funkciója.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: >k< »

Régebben volt egy program amivel le lehetett lassítani a cd olvasókat hogy ne sivítsanak van manapság ilyen dvd-khez (lesem a netet de nem találok semmit)? vagy melyik a leghalkabb drive

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Én sima pc-re már régóta nem rakok fel semmilyen lejátszót, a média player, is tökéletessen megfelel a célnak, szerintem felesleges mást használni.

De persze izlések és pofonok.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Ha jól van belőve a ZoomPlayer, akkor utána egyszerűen használható és nagyon sokrétűen konfigurálható (filterek, stb). Bár megmondom őszintén, én mostanában már nem küzdök vele, sima PDVD-t használok.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

A Girder az nem egy infra konfiguráló szoftver? Én annak használtam, amikor használtam. Eygébként ha jól tudom az LCDSmartie-nak van pluginje ZoomPlayerhez. Csak épp sosem próbáltam.
Alapvetően az, viszont nagyon sokrétűen konfigurálható, hogy infra parancsra mi történjen. De valóban nem LCD kijelző meghajtására van.

Mi az oka, hogy ilyen sokan zoomplayert használtok? Régen láttam utoljára a zoomplayer-t, de nem tudom elképzelni, hogy hogyan lehetne belőle kényelmes HTPC media centert varázsolni.

A mediaportal pl. olyan, hogy egy kényelmes fullscreen menüben lehet gyakorlatilag mindent elvégezni. Nem csak file lejátszást, hanem tv kártya v. dvb kezelést (csatornaváltás, időzített vagy azonnali felvétel, timeshift, stb.), web böngészést, és a cd írástól a cd/dvd rippelésén kereszül mp3, audio cd, dvd írásig. De ez csak a kezdet, mert az időjárásjelentő plugintól a filekezelőn át a beépített mixerig minden van benne. Persze egy fullextrás media (zene, film, foto) manager is. És ez még csak a 0.2rc verzió... Ja, és persze médiatípusonként beállítható, hogy - ha nem tetszik a beépített - akár külső playert használjon a lejátszóra. (pl. akár a zoomplayert is . Bár egy korrekten beállított ffdshow (+ szükség esetén dscaler) mellett nemigen látom másnak szükségét. Emellett a beépített playere szerintem nagyon jó. Tud olyant pl. hogy lejátszás közben vissza lehet menni a menübe, ott matatni (pl. cd-t irni, akármi), miközben kis ablakban alul megy a lejátszás, amire aztán szépen vissza lehet váltani.

Hozzáteszem, mivel még nincs dedikált HTPC-m, ezért igazán nem teszteltem, csak készülve a HTPC érkezésére letöltögetek ezt-azt

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

A Girder az nem egy infra konfiguráló szoftver? Én annak használtam, amikor használtam. Eygébként ha jól tudom az LCDSmartie-nak van pluginje ZoomPlayerhez. Csak épp sosem próbáltam.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A DIGN-re gondolsz? Az szerintem normál mini LCD monitor, azaz simán rádugható mondjuk egy 2. monitor kimenetre. De majd saca megcáfol, ha nem így van.
Nem-nem. A Dign-nek sima Samsung VFD-je van. Én telepítettem annak idején, de nem foglalkoztam a kijelzővel, úgyhogy jelenleg a Welcome to Dign HPTC feliratot jeleníti meg deafultból.

A gyártó honlapján vannak hozzá driverek és segédanyagok. Nézd meg hátha találsz közte használhatót.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

Feltettem a girdert még nem sikerült rájönnöm, hogy pontossan mi ez és mire való, de biztos jó valamire...Nem hittem volna, hogy ilyen bonyolult lesz htps-t kijelzővel használni, illetve még senki nem csainált ilyet itt.
Valaki még árul is egyet, ki sem próbálta??

A DIGN-re gondolsz? Az szerintem normál mini LCD monitor, azaz simán rádugható mondjuk egy 2. monitor kimenetre. De majd saca megcáfol, ha nem így van.

Egyéb LCD esetén én két utat látok - bár még sosem próbáltam. Az egyik, hogy a mediacenter szoftver vagy natívan támogatja a kijelzőt, vagy van valamilyen pluginje, ami folyamatosan lekérdezhető. Így az LCD saját meghajtó progija le tudja kérdezni a pillanatnyi állapotot, és kirakni a megfelelő infót.

A girder-rel az a gond, hogy az bármilyen parancsot elküld bárminek, viszont fogadni, és LCD kijelzőt meghajtani szvsz nem tud. (Legfeljebb áttételesen, de akkor már egyszerűbb az előbb vázolt megoldás.)

A másik eset, hogy olyan mediacenter szoftvert használsz, ami open source, vagy nyílt dokumentációjú. Például a Mediaportal-t, ami nyílt kódú, ezernyi plugin van hozzá, és .Net-ben bármilyen saját plugin könnyen összeüthető hozzá. Külön guide-ok mondják el, hogy hogyan. Szvsz ez a mediaportal hamarosan sokkal népszerűbb lesz, mert ingyenes, már most rengeteget tud, és iszonyú iramban fejlődik.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Feltettem a girdert még nem sikerült rájönnöm, hogy pontossan mi ez és mire való, de biztos jó valamire...
Nem hittem volna, hogy ilyen bonyolult lesz htps-t kijelzővel használni, illetve még senki nem csainált ilyet itt.
Valaki még árul is egyet, ki sem próbálta??

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Már töltöttem le ki fogom próbálni!

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: SzaboZE »

Még hányszor írjam le, a winampot dolgait kiiratni nekem is megy...HTPC front end dolgait kéne kiiratni..
Még komolyan senki nem próbált ilyesmit ?
Nekem van az első kijelzős htpc házam??
A giredrt még nem próbáltam, a jalcd lehet, hogy tudja, de nem tudom hogyan kéne beállítani...

Mondom, girdert nézd meg, ha jól értelmezem a front-end kérdésed, akkor hasonlóan használható, csak a menü a kijelzőn jelenik meg ebben az esetben.
A MCE2005 tudtommal támogat kijelzőt. Hogy pontosan milyeneket az passz.

SzaboZE

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Még hányszor írjam le, a winampot dolgait kiiratni nekem is megy...
HTPC front end dolgait kéne kiiratni..
Még komolyan senki nem próbált ilyesmit ?
Nekem van az első kijelzős htpc házam??
A giredrt még nem próbáltam, a jalcd lehet, hogy tudja, de nem tudom hogyan kéne beállítani...

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

A winamp cuccait a smartie is kiírja. A girder is tud média infót. Én ezeket próbáztam. JALCD nem tudja?

SzaboZE

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

A winamphoz van, de nekem valamilyen medialejátszó felülethez kéne, biztos, ahhoz is van, csak én még nem találtam, vagy em tuzdom milyen függvényekkel lehetne meghívni ezeket az adatokat a lcd-s progikban. 
Dehogynem írtam meg, hogyan lehet htpc frontend alatt a lejátszott media információit kiiratni?
Amit itt ajánlott az elöbb valaki a showshifter (ezt használtam már korábban is) alá hogy lehet kijelzőt tenni?
A crystalfontz szoftver nem jó, mert az csak két soros kijelzőt támogat.
A jal lcd, lcdstudio, lcdsmarties van, de jöhet más is.

ez az lcd-s dolog linux-on kezdodott oltt lcdproc a neve es szokas szerint jol van dokumentalva. a win-es verzio ennek az atirata, kis szerencsevel a fuggvenyek ugyanazok.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

A winamphoz van, de nekem valamilyen medialejátszó felülethez kéne, biztos, ahhoz is van, csak én még nem találtam, vagy em tuzdom milyen függvényekkel lehetne meghívni ezeket az adatokat a lcd-s progikban.

Dehogynem írtam meg, hogyan lehet htpc frontend alatt a lejátszott media információit kiiratni?
Amit itt ajánlott az elöbb valaki a showshifter (ezt használtam már korábban is) alá hogy lehet kijelzőt tenni?
A crystalfontz szoftver nem jó, mert az csak két soros kijelzőt támogat.
A jal lcd, lcdstudio, lcdsmarties van, de jöhet más is.

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Senki nem használ kijelzős htpc-t?
minek ra kijelzo? arra van az osd.

Mert pl felesleges egy cd, mp3 lejátszáshoz a tv. Ha jól tudom a Girder még menüt is kezel. Az infra távoddal az lcd kijelzőn megjelenő menük közt választgathatsz, parancsokat adhatsz ki. Nagyon okos dolog. Én személy szerint még nem szántam rá annyi időt, hogy kitapasztaljam.

SzaboZE

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

De igen. Még mindig nem írtad le, hogy milyen infó kellene

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

minek ra kijelzo? arra van az osd. egybekent a winamp-hoz van plugin ami az lcdproc-on keresztul irogat az lcd-re.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

Emellett az ffdshow beállithato, hogy MINDEN codec dekodolása után ő még "modosithassa" a képet: ekkor tudja átméretezni, élesiteni, effektezni, stb a képet !
Hú ez érdekelne, de nem találom! Kérlek segíts!

http://www.tami.hu/hifi-htpc.shtml
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Designer
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Designer »

Emellett az ffdshow beállithato, hogy MINDEN codec dekodolása után ő még "modosithassa" a képet: ekkor tudja átméretezni, élesiteni, effektezni, stb a képet !
Hú ez érdekelne, de nem találom! Kérlek segíts!

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Ez rendben van, de hogyan kell beállítani alá a kijelzőt?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

otthon van valaki a kijelző+htpc témában, minden baromságot ki tudok iratni, winampo infokat is, de video lejátdzót esetleg htpc felület tud kijelzőt kezelni?
http://www.showshifter.com/cgi-bin/ulti ... 3;t=000148

ez tutira megy, más htpc felületet nem nagyon ismerek ... (próbáltam sokat, de csak ez ment rendesen )

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

otthon van valaki a kijelző+htpc témában, minden baromságot ki tudok iratni, winampo infokat is, de video lejátdzót esetleg htpc felület tud kijelzőt kezelni?

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Elkészült a htpc-m kijelzője, már bent van a helyén, de elbasztam az oldalsó ventilátor helyét, és nem fér be, eddig semmit nem mértem el, ez az első, mégcsak nem is javítható.....

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”