Az a lista kurta lesz!

Az a lista kurta lesz!

Tehát mindenki teszi, amihez ért.feherlaci írta: ↑2019.12.23., hétf. 22:40Igen, valóban semmi nem változott. Én folyamatosan a silány tartalom miatt kesergek, te pedig még mindig a szivacsokat ajálgatod.
42. Ha elfogadom a 42-őt pl. a legutóbbi Stallone filmet, sokkal jobbnak ítélném meg és akár tetszene is annyira, hogy végig nézzem?
Laci ha már így visszatértél közénk, akkor írhatnál a filmes topicba pár sort azokról a filmekről amik tetszettek.Szerintem többen örülnénk neki.feherlaci írta: ↑2019.12.23., hétf. 22:40Üdv újra itt! Látom, minden a régi.A válasz: 42.
Egy igazán jó filmet kívánok neked karácsonyra!
Üdv neked is! :)
Igen, valóban semmi nem változott. Én folyamatosan a silány tartalom miatt kesergek, te pedig még mindig a szivacsokat ajálgatod.
42.
Ha elfogadom a 42-őt pl. a legutóbbi Stallone filmet, sokkal jobbnak ítélném meg és akár tetszene is annyira, hogy végig nézzem?
Mostanában láttunk egy jó magyar filmet, ami érdekes témát dolgozott fel (ismerősösökkel sokat beszélgettünk róla), de a filmnek nem volt szüksége ATMOS-ra, REC 2020-ra és RT60-as szivacsokra. A látványhányás filmek felénk úgy merülnek feledésbe, hogy másnap azt sem tudjuk mit néztünk, pedig ezerrel volt villogás a vásznon, mennydörgés a hangfalakon ...
Legyen igazad és jöjjönek már valami látványos, ötletes, tartalmas filmek mert a 3 éves 220 órás vetítőm érdemi használat nélkül fog szétporladni. :)

Üdv újra itt! Látom, minden a régi.
Valószínűleg csak neked fura, hogy nem mindenki dobja magát hanyatt a szoba becsomagolástól. Egyébként a szivacsaidtól jobbnak érződnek a hulladék filmek? Ha szerinted igen, milyen színűtől, hány darabtól vagy m2-től?

Az egy dolog, hogy elfogadja a hobbit, ezzel nincs is baj. De abban igazat kell adnom (sőt, én is így gondolom) hogy van egy határ, ameddig el lehet menni, és ezen belül kell a maximumot kihozni. Egy nappali kompromisszum ilyen szempontból, én is úgy látom, hogy a funkcióját nem veszítheti el a hobbi miatt.

Hát ugye lehet próbálkozni és lehet célirányosan használni.

Különbséget mindig lehet hallani. Ha egy rossz szobába sokkal komolyabb rendszert tolunk, jobban fog szólni, de messze nem adja azt, amit egy becsületes - és akár olcsóbb - lánc ad jó környezetben. Ez nem tankönyvi idézet és nem is Wikipediás okoskodás, hanem sokszor megélt saját tapasztalat és másoktól kapott hiteles beszámolók hada.

Ez nagyon igaz nalunk ist97eat írta: ↑2019.12.20., pén. 16:24Amúgy van feleséged?mert az is egy erővonal, konkrétan mindent más erővonalat képes nullázni, hidd el...
Az alsó kategóriás berendezésekhez képest van előrelépés drágábbakkal akkor is, ha szar az akusztika...

Az esetek többségében sajnos utólagos "gányolás" történik, mikor a falra helyezett akusztikai panelekkel vagyunk kénytelenek operálni. Eredmények persze így is elérhetők, de nyilván nem lesz olyan, mint egy eleve korrektre épített környezetben. Még egy lakószobát is meg lehet úgy tervezni, hogy szinte egyetlen akusztikai panelre sincs szükség, de legalábbis nem látszanak.Aszpirin írta: ↑2019.12.20., pén. 14:20Komolyan irigylem azokat, akiknek magadatott hogy a házában minimum egy szobát jól megtervezzenek és korrektül megépítsenek akusztikai szempontból. Illetve, engem speciel érdekelne, hogy ez a dolog mennyire cseng egybe a magyar (vagy akár külföldi) valósággal? (az én valóságommal sajnos semennyire, én készen vettem a házat...)

Könnyen lehet, hogy velem van a baj, de ahányszor (sokszor) találkoztam ezzel a kijelentéssel, még soha nem fért a fejembe, hogy milyen erővonalak mentén lehetséges milliókat készülékekre, hangdobozokra, kábelekre költeni, de a kanapét odébb tolni tilos.
A nappali sokszor kompromisszumos, de nem feltétlenül. Egyrészt igenis sok helyen lehet tologatni a kanapét. Másfelől az akusztika is megoldható szép, ízléses, nem sufni tuning elemekkel. Ahol kő vagy parketta van, ott nehéz, mély, süppedős szőnyeg + vastag sötétítőfüggöny behúzva mozi alkalmával. Mélynyomóból is rengeteg olyan van, amely képes vezeték nélkül jelet fogadni, s így már csak a konnektor közelsége jelenthet akadályt, de azért ezt sem ördöngösség megugrani. Déespézni meg bárhol lehet.DeLorean írta: ↑2019.12.20., pén. 13:30
Egy nappaliban szerintem ez ilyen:
1) adott
1/a adott és a havernak is az van, vagy olvastam, hogy az jól szól.
1/b sok lehetőség nincs, főleg a szub elhelyezésére
1/c Ez is fix, nem tologatjuk a kanapét ide-oda
2) Olyan, amilyen. Jó esetben legalább függöny és szőnyeg van.
3) Ezzel kell valamit kihozni és a fenti hiányokat korrigálni.
![]()
Vagy szerinted is kuka és soundbar?

Komolyan irigylem azokat, akiknek magadatott hogy a házában minimum egy szobát jól megtervezzenek és korrektül megépítsenek akusztikai szempontból.
Amire szerinted rácsodálkoztam az a 32Hz-en 12db-es kiemelés a hallgatási pozicíóban. Az egy kicsit meredek nekem, de legyen.A magabiztosság mögött , hogy hány év és készülék ill. rendszer van az maradjon titok.-KP- írta: ↑2019.12.20., pén. 10:13Az írásaidból mintha az jönne le, hogy sose használtál még olyan készüléket, ami képes az ilyen problémákon valamennyire segíteni. Sőt, még arra is rácsodálkoztál tegnap, hogy az általam említett jelenségek léteznek. Ehhez képest hihetetlen milyen magabiztossággal mondod a tutit folyamatosan. Komolyan irigyellek érte.MGMART írta: ↑2019.12.20., pén. 09:04
Ok! Ez magáért beszél.
Kérdés továbbra is az, hogy ezeket a problémákat szoftveresen meg lehet szüntetni avagy sem?A kérdés költői volt, nem lehet. Javítani érdemben akusztikai kezeléssel lehet.Utána esetleg az eredményen finomíthatunk szoftveresen.De amíg nincs kezelve a szoba addig bullshit az összes hókuszpókusz.

Nagyjából ilyen sorrendet kellene mindenkinek követnie, de a többség sajnos a végén kezdi a folyamatot.Hiccusz írta: ↑2019.12.20., pén. 11:10Nem nekem szólt ugyan direktben a kérdés, de íme, ahogy én gondolom. A hangzás "rendbe tétele" prioritási sorrendben:
1) szoba tervezése
1/a helyes hangsugárzó választás
1/b helyes hangsugárzó elhelyezés (legfőképp a mélynyomó/k/é
1/c helyes nézési pozíciók kialakítása
2) szobaakusztika
3) digitális jelkorrekció
Nem nekem szólt ugyan direktben a kérdés, de íme, ahogy én gondolom. A hangzás "rendbe tétele" prioritási sorrendben:MGMART írta: ↑2019.12.20., pén. 09:04Ok! Ez magáért beszél.fapaci írta: ↑2019.12.20., pén. 07:34Nem tévedsz. Tanulságként egy ábrára másoltam az elmúlt hetekben, mozizásra használt, egyelőre kezeletlen szobákban végzett mérések SPL eredményét. Szépen látszik rajta, milyen problémákkal küzd a többség.
AV átlag.jpg
Az oldalfalak visszaverő hatása miatt szinte mindenhol vannak randa kiemelések/beszakadások 50 Hz alatt. A csupasz mennyezet miatt szinte mindenkinél van valami probléma 60 Hz környékén. A hangdobozok falakhoz túl közeli elhelyezése, sarkokba száműzése miatt 100-200 Hz között is áldatlan helyzet alakul ki. De a görbéken az is látszik, hogy mennyire népszerű a loudnesses hangzás, szépen megemelik a basszus és felső tartomány szintjét.
Kérdés továbbra is az, hogy ezeket a problémákat szoftveresen meg lehet szüntetni avagy sem?A kérdés költői volt, nem lehet. Javítani érdemben akusztikai kezeléssel lehet.Utána esetleg az eredményen finomíthatunk szoftveresen.De amíg nincs kezelve a szoba addig bullshit az összes hókuszpókusz.

Az írásaidból mintha az jönne le, hogy sose használtál még olyan készüléket, ami képes az ilyen problémákon valamennyire segíteni. Sőt, még arra is rácsodálkoztál tegnap, hogy az általam említett jelenségek léteznek. Ehhez képest hihetetlen milyen magabiztossággal mondod a tutit folyamatosan. Komolyan irigyellek érte.MGMART írta: ↑2019.12.20., pén. 09:04
Ok! Ez magáért beszél.
Biztos vagyok benne, hogy csak pozitív tapasztalatokat szereznék, már csak azért is mert jobban érdekelne , hogy személyesen megismerjem a fórumtársakat mint, hogy frekigörbéken vitatkozzunk.Bár ez kicsit ellentmondásosnak tűnhet a hozzászólásaim alapján, de alapjában véve nem vagyok egy gyökér
A végén még megértjük egymást!nadtom írta: ↑2019.12.19., csüt. 23:14Akkor még mindig nem értjük egymást.MGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 18:12Akkor úgy kérdezem, hogy több szub esetében mik azok az állítható paraméterek amik szükségesek a kívánt eredmény eléréséhez? Mi az amit megfelelő elhelyezéssel ,akusztikával és a szokásos állítási lehetőségekkel ( fázis, alul-felül vágó szűrő stb.) nem lehet megoldani több szub esetében?A mostani és az új szoftverben is ugyanazt lehet állítani, fázis, vágás, stb tekintetében, ilyen téren nincs különbség.
A mostani szoftverben vér szopás két szubot kezelni: felvenni az appban, átváltani az egyik szubról a másikra, stb. Az új szoftver ebben, és csak ebben jobb ahogyan látom.