Meg az is lehet hogy csak pozitív tapasztalatokat szerez!

Persze attól még ez is csak EGY vélemény és nem kell mindenkinek egyetértenie vele
Simán lehet. Sőt! Akár még több is. Csak gondolj egy 11-12 m hosszú helyiségre (a 2. felharmónikus 32Hz, amelynek pld. a szoba közepén van egy nagy kiemelése) vagy egy nagyon szerencsétlen dimenziókkal rendelkező szobára (ahol 2 vagy akár 3 dimenzió is közel vagy teljesen ugyanakkora)! De egy helytelenül megválasztott nézési pozíció Is simán eredményezhet ennyit (pld. fal közelségében ülni). A “húzzunk dupla vagy tripla réteg gipszkartonfalat” c. tévhitekről nem beszélve... :-)MGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 21:42Ha valaki szakmailag avagy a gyakorlatban meggyőz, hogy hülyeségeket írok akkor fejet hajtok.-KP- írta: ↑2019.12.19., csüt. 21:19Engem őszintél rohadtul nem érdekel, hogy te mit csinálnál. Az ilyen stílusú válaszokra reagálással meg nem fogom az időmet pocsékolni.MGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 19:3632Hz-en +12db-es kiemelésIlyet hol mértél?A szubbal ellentétes sarokba került a mérőmikrofon? Komolyan érdekelne. Mert ha hallgatási pozícióban, a sweet pointban akkor ott én ejteném a helyiséget vagy a több milliós készülékhalmaz helyett vennék egy soundbart.
15-17 db-es kiemelések, beszakadások , kioltások esetén nem tudom, hogy milyen hókuszpókusszal lehet jó hangot csinálni.DeLorean írta: ↑2019.12.19., csüt. 20:55Sok helyen ilyen, vagy még több. Akár moziszobában is 15-17db is volt már fórumosnál.MGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 19:3632Hz-en +12db-es kiemelésIlyet hol mértél?A szubbal ellentétes sarokba került a mérőmikrofon? Komolyan érdekelne. Mert ha hallgatási pozícióban, a sweet pointban akkor ott én ejteném a helyiséget vagy a több milliós készülékhalmaz helyett vennék egy soundbart.
Ettől még nem hiszem, hogy az a megoldás, hogy dobja ki az egészet és vegyen soundbar-t.![]()
Fapaci biztos tudja, hogy mennyi kb. az "átlag kiemelés" 30-40Hz között, de gondolom nagyon-nagyon sok helyen 5db fölött van. Persze lehet, hogy tévedek...
![]()
Nézd lehet, hogy keményebben fogalmaztam mint kellett volna.Legyen ez az én szegénységi bizonyítványom.-KP- írta: ↑2019.12.19., csüt. 21:19Engem őszintél rohadtul nem érdekel, hogy te mit csinálnál. Az ilyen stílusú válaszokra reagálással meg nem fogom az időmet pocsékolni.MGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 19:3632Hz-en +12db-es kiemelésIlyet hol mértél?A szubbal ellentétes sarokba került a mérőmikrofon? Komolyan érdekelne. Mert ha hallgatási pozícióban, a sweet pointban akkor ott én ejteném a helyiséget vagy a több milliós készülékhalmaz helyett vennék egy soundbart.
Pedig jó lenne mert mindenkinek más az izlése
Mit írt rosszat?Kérdezett valamit. Semmi negatív stílussal... Mellesleg a te válaszod egy szomszédos topikban volt pont olyan amire választ sem méltatnál.-KP- írta: ↑2019.12.19., csüt. 21:19Engem őszintél rohadtul nem érdekel, hogy te mit csinálnál. Az ilyen stílusú válaszokra reagálással meg nem fogom az időmet pocsékolni.MGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 19:3632Hz-en +12db-es kiemelésIlyet hol mértél?A szubbal ellentétes sarokba került a mérőmikrofon? Komolyan érdekelne. Mert ha hallgatási pozícióban, a sweet pointban akkor ott én ejteném a helyiséget vagy a több milliós készülékhalmaz helyett vennék egy soundbart.
Engem őszintél rohadtul nem érdekel, hogy te mit csinálnál. Az ilyen stílusú válaszokra reagálással meg nem fogom az időmet pocsékolni.MGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 19:3632Hz-en +12db-es kiemelésIlyet hol mértél?A szubbal ellentétes sarokba került a mérőmikrofon? Komolyan érdekelne. Mert ha hallgatási pozícióban, a sweet pointban akkor ott én ejteném a helyiséget vagy a több milliós készülékhalmaz helyett vennék egy soundbart.
Nem pont ilyenem van, de ez sem rossz
Csapjunk bele! Tényleg a béke jegyében, előítélet mentesen
MGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 18:15Szuper! A kezdőpont ugyan olyan fontos mint a végpont.wittao írta: ↑2019.12.19., csüt. 17:38Kezdj nálam, most egy 2.1 Soundbar van és egy 42" LCD TV ami kb. 10 éves. Szerintem jó lenne kezdésnekMGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 17:33" A hm mérete meg lassan egy családi ház méretű lesz, hogy elférjen benne ennyi technika :-)"
Ha akkora lenne jó lenne, de itt szinte mindenki max 20-30 négyzetméteres szobában mozizik.Sok esetben lehetetlenül alacsony belmagassággal ahol a háttér és a plafon sugárzók 50 cm-re vannak az ember fejétől.Tényleg kíváncsi vagyok mit lehet így kihozni hangban.
Érik a fejemben egy országjáró turné gondolata , bekuncsorognám magam mindenkihez és megírnék egy átfogó, objektíven megszűrt kvintesszenciát a hallottakról![]()
![]()
![]()
Egy 32hz-es +12dB-s kiemelést mivel kezelsz, ha nincs ilyen "okos" készüléked? Amire szerinted nincs szükség? Akusztikával? Való igaz, vehetnék pl. külföldi nagynevű gyártótól hangolt membrán csapdát, de kellene minimum 8 darab, és darabja 130 ezer. Én a magam részéről annyit, miután évek óta ARC mérőrendszerrel rendelkező AVR-t használok, hogy ez alá én már nem kívánok menni. Egy dirac/arc,minidsp, vagy egy paraméterezhető végfok passzív szubok elé egyáltalán nem ördögtől való. Inkább örülnünk kellene, hogy van lehetőségünk használni ilyeneket és nagyjából a bőség zavara igaz a készülékeket illetően.MGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 18:12Akkor úgy kérdezem, hogy több szub esetében mik azok az állítható paraméterek amik szükségesek a kívánt eredmény eléréséhez? Mi az amit megfelelő elhelyezéssel ,akusztikával és a szokásos állítási lehetőségekkel ( fázis, alul-felül vágó szűrő stb.) nem lehet megoldani több szub esetében?nadtom írta: ↑2019.12.19., csüt. 17:52MGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 16:27
Lehet bennem van a hiba, de cirka 20 év házimozizással a hátam mögött úgy látom, hogy mostanában nem kicsit túltolják a cégek a készülékekben ezeket a dolgokat.Szobaakusztikával, hangsugárzó elhelyezéssel , okos készülékpárosítással és alapszintű beállítási lehetőségekkel nagyon jó hangot ki lehet hozni.Fos akusztikát, rossz hangsugárzó elhelyezést ezekkel a módszerekkel helyretenni kb. olyan mint a szart porcukorral megszórni.Ez a vesződés amit sokan lassan már napi szinten csinálnak az "okos házimozi" készülékekkel, nekem már értelmezhetetlen.![]()
Úgy érzem elbeszélünk egymás mellett. Jelen esetben szó sincs semmi ilyenről. Az akusztika és minden egyéb amit említettél fontos, de ebben az esetben csak a több szubos felállást könnyíti meg az új szoftver/fw. Ennyi, nem több és nem kevesebb.
Szuper! A kezdőpont ugyan olyan fontos mint a végpont.wittao írta: ↑2019.12.19., csüt. 17:38Kezdj nálam, most egy 2.1 Soundbar van és egy 42" LCD TV ami kb. 10 éves. Szerintem jó lenne kezdésnekMGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 17:33" A hm mérete meg lassan egy családi ház méretű lesz, hogy elférjen benne ennyi technika :-)"
Ha akkora lenne jó lenne, de itt szinte mindenki max 20-30 négyzetméteres szobában mozizik.Sok esetben lehetetlenül alacsony belmagassággal ahol a háttér és a plafon sugárzók 50 cm-re vannak az ember fejétől.Tényleg kíváncsi vagyok mit lehet így kihozni hangban.
Érik a fejemben egy országjáró turné gondolata , bekuncsorognám magam mindenkihez és megírnék egy átfogó, objektíven megszűrt kvintesszenciát a hallottakról![]()
![]()
Akkor úgy kérdezem, hogy több szub esetében mik azok az állítható paraméterek amik szükségesek a kívánt eredmény eléréséhez? Mi az amit megfelelő elhelyezéssel ,akusztikával és a szokásos állítási lehetőségekkel ( fázis, alul-felül vágó szűrő stb.) nem lehet megoldani több szub esetében?nadtom írta: ↑2019.12.19., csüt. 17:52MGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 16:27Lehet bennem van a hiba, de cirka 20 év házimozizással a hátam mögött úgy látom, hogy mostanában nem kicsit túltolják a cégek a készülékekben ezeket a dolgokat.Szobaakusztikával, hangsugárzó elhelyezéssel , okos készülékpárosítással és alapszintű beállítási lehetőségekkel nagyon jó hangot ki lehet hozni.Fos akusztikát, rossz hangsugárzó elhelyezést ezekkel a módszerekkel helyretenni kb. olyan mint a szart porcukorral megszórni.Ez a vesződés amit sokan lassan már napi szinten csinálnak az "okos házimozi" készülékekkel, nekem már értelmezhetetlen.nadtom írta: ↑2019.12.19., csüt. 15:17
A leírás szerint a 2 szubos felállást jobban támogatja az új szoftver.
Az meg tudom erősíteni, hogy a 2db 2070-es szubot berakni a mostani szoftver alá szívás volt, illetve a 2 szub kezelése sem olyan felhasználóbarát. Szerintem az Elac részéről a fw frissítési szándék rendben volt, de kicsit furcsállom, hogy egy ilyen egyszerű bug-ot hónapok óta nem oldottak meg, ez nem a német precizitásra vall...![]()
Úgy érzem elbeszélünk egymás mellett. Jelen esetben szó sincs semmi ilyenről. Az akusztika és minden egyéb amit említettél fontos, de ebben az esetben csak a több szubos felállást könnyíti meg az új szoftver/fw. Ennyi, nem több és nem kevesebb.
MGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 16:27Lehet bennem van a hiba, de cirka 20 év házimozizással a hátam mögött úgy látom, hogy mostanában nem kicsit túltolják a cégek a készülékekben ezeket a dolgokat.Szobaakusztikával, hangsugárzó elhelyezéssel , okos készülékpárosítással és alapszintű beállítási lehetőségekkel nagyon jó hangot ki lehet hozni.Fos akusztikát, rossz hangsugárzó elhelyezést ezekkel a módszerekkel helyretenni kb. olyan mint a szart porcukorral megszórni.Ez a vesződés amit sokan lassan már napi szinten csinálnak az "okos házimozi" készülékekkel, nekem már értelmezhetetlen.nadtom írta: ↑2019.12.19., csüt. 15:17A leírás szerint a 2 szubos felállást jobban támogatja az új szoftver.
Az meg tudom erősíteni, hogy a 2db 2070-es szubot berakni a mostani szoftver alá szívás volt, illetve a 2 szub kezelése sem olyan felhasználóbarát. Szerintem az Elac részéről a fw frissítési szándék rendben volt, de kicsit furcsállom, hogy egy ilyen egyszerű bug-ot hónapok óta nem oldottak meg, ez nem a német precizitásra vall...![]()
MGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 16:27Lehet bennem van a hiba, de cirka 20 év házimozizással a hátam mögött úgy látom, hogy mostanában nem kicsit túltolják a cégek a készülékekben ezeket a dolgokat.Szobaakusztikával, hangsugárzó elhelyezéssel , okos készülékpárosítással és alapszintű beállítási lehetőségekkel nagyon jó hangot ki lehet hozni.Fos akusztikát, rossz hangsugárzó elhelyezést ezekkel a módszerekkel helyretenni kb. olyan mint a szart porcukorral megszórni.Ez a vesződés amit sokan lassan már napi szinten csinálnak az "okos házimozi" készülékekkel, nekem már értelmezhetetlen.nadtom írta: ↑2019.12.19., csüt. 15:17A leírás szerint a 2 szubos felállást jobban támogatja az új szoftver.
Lehet bennem van a hiba, de cirka 20 év házimozizással a hátam mögött úgy látom, hogy mostanában nem kicsit túltolják a cégek a készülékekben ezeket a dolgokat.Szobaakusztikával, hangsugárzó elhelyezéssel , okos készülékpárosítással és alapszintű beállítási lehetőségekkel nagyon jó hangot ki lehet hozni.Fos akusztikát, rossz hangsugárzó elhelyezést ezekkel a módszerekkel helyretenni kb. olyan mint a szart porcukorral megszórni.Ez a vesződés amit sokan lassan már napi szinten csinálnak az "okos házimozi" készülékekkel, nekem már értelmezhetetlen.nadtom írta: ↑2019.12.19., csüt. 15:17A leírás szerint a 2 szubos felállást jobban támogatja az új szoftver.MGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 09:15Áruljátok már el nekem, hogy mi a tökömet kell frissíteni egy aktív sub-ongeza123 írta: ↑2019.12.19., csüt. 08:29
Mérget nem vennék rá, hogy valóban megcsinálják. A jelenlegi verzió már bétaként április óta elérhető volt. Azóta az kommunikálták, hogy majd akkor adják ki a végleges firmware-t, ha kijavították ezt az ismert bug-ot. Ez nem történt meg, és véglegesként mégis elérhető...![]()
Saját bemérő rendszere van, azzal kapcsolatos?
Az meg tudom erősíteni, hogy a 2db 2070-es szubot berakni a mostani szoftver alá szívás volt, illetve a 2 szub kezelése sem olyan felhasználóbarát. Szerintem az Elac részéről a fw frissítési szándék rendben volt, de kicsit furcsállom, hogy egy ilyen egyszerű bug-ot hónapok óta nem oldottak meg, ez nem a német precizitásra vall...
A leírás szerint a 2 szubos felállást jobban támogatja az új szoftver.MGMART írta: ↑2019.12.19., csüt. 09:15Áruljátok már el nekem, hogy mi a tökömet kell frissíteni egy aktív sub-ongeza123 írta: ↑2019.12.19., csüt. 08:29Mérget nem vennék rá, hogy valóban megcsinálják. A jelenlegi verzió már bétaként április óta elérhető volt. Azóta az kommunikálták, hogy majd akkor adják ki a végleges firmware-t, ha kijavították ezt az ismert bug-ot. Ez nem történt meg, és véglegesként mégis elérhető...![]()
Saját bemérő rendszere van, azzal kapcsolatos?
Áruljátok már el nekem, hogy mi a tökömet kell frissíteni egy aktív sub-ongeza123 írta: ↑2019.12.19., csüt. 08:29Mérget nem vennék rá, hogy valóban megcsinálják. A jelenlegi verzió már bétaként április óta elérhető volt. Azóta az kommunikálták, hogy majd akkor adják ki a végleges firmware-t, ha kijavították ezt az ismert bug-ot. Ez nem történt meg, és véglegesként mégis elérhető...
Mérget nem vennék rá, hogy valóban megcsinálják. A jelenlegi verzió már bétaként április óta elérhető volt. Azóta az kommunikálták, hogy majd akkor adják ki a végleges firmware-t, ha kijavították ezt az ismert bug-ot. Ez nem történt meg, és véglegesként mégis elérhető...
Köszi! Akkor érdemes még várni amíg javítják a bug-ot? Arról van infó, hogy ez mikorra várható?geza123 írta: ↑2019.12.15., vas. 19:54@terminátor76
Elvileg itt a leírás hozzá.
https://elac-content.s3.amazonaws.com/u ... ctions.txt
Én még nem tettem fel, de a német fórumokon már többeknek sikerült a leírt módszer alapján és működik az új app-al (így kell a 2070 és a 2090 esetében is).
Arra figyelj, hogy elvileg van benne egy bug, az előlapi led folyamatosan villog, mikor jelet kap a szub. Ezt még ígérte az ELAC, hogy javítja.