Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Médialejátszók

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Zolaba, komolyan agyfrászt kapok az ilyen hozzászólásoktól.

97-ben 1 magos 133-166 mhz-es processzor 32 megabyte ram 800*600-as felbontás mellett már istenkirályság volt. Egy mai okostelefon/tablet megenne reggelire egy 20 évvel ezelőtti pc-t számítási teljesítmény tekintetében. Még egy alap 30 ezres china made cucc is 4 mag 2-3ghz, 2-3gb ram full hd. Nemhogy egy mai pc. Komolyan vicc. Azért szerintem egy minimális, tényleg csak egy kis hangyfaroknyi szakmai szint elvárható lenne. Ennyi erőből azt is mondhatnád, hogy nem ülsz repülőre, mert 20 évvel ezelőtt rossz tapasztalatod volt egy lovaskocsival.

:smile33:

Farkinca71
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Farkinca71 »

Hali

Valaki tud olyan média lejátszót amin van dual linkes dvi kimenet és tudja a 2K-t.
Vagy egy olyan adaptert ami hdmi-dual linkes dvi szintén 2K felbontással.
A proji csak ezen a bemeneten tudja a 2K-t sad.gif
Eddig csak a htpc volt a megoldás, hátha ismer valaki ilyet ! :D

Köszi
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Lemmy9 írta:
2019.12.08., vas. 20:08
A Htpc egy extrém sport, ne keverjük a médialejátszók közé.

Volt mindenféle Oppom a fullhd változatból. Szerethető jószágok tény és való, igaza van DeLoreannak. Ezúton pusszantom :D.
Viszont túlárazottak vadul. A Minix is jó, saját Kodija is van, de CE alatt is futtatható.
Ez a filléres box u.a. tudja tulképp. Én kitoltam a képét projira is, nem hagyott kívánnivalót maga után. Zenére biztos, hogy felejtős, gondolom, de nem próbáltam.
A Zidoo amúgy már régóta izgat, ki fogom próbálni. Hogy melyiket még nem tudom, jó nagy a repertoár.
Mivel nem vagyunk tul messze egymastol, ha akarod az enyemet kiprobalhatod. Igaz ez nem a felso szint. Mar jo ideje hasznalok zidoo-t meg wittao ajanlotta es ezuton is koszi neki!!!
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

wittao írta:
2019.12.08., vas. 19:48
Csak, hogy orulj jomagam egy Ryzen 5 gepet hasznalok Vega11 IGP-vel, Kodival, madvr-rel es nagyon meg vagyok elegedve vele.
Bocs, csak a káröröm érdekel, tudhatnád :)

A HTPC egészen más tészta. komolyan mondom, hogy minden tiszteletem azoké, akik összeraknak kinézetben, teljesítményben és tudásban is értelmes gépet. Ha nem lennék lusta nekifutnék én is. Valószínű, hogy rossz emlékeim vannak a pc-s filmnézésről, nem tudom ki mikor kezdte de én másnap, hogy bekötötték az isdn-t kb. 1997 (utólag javítva!) felé. Volt egy amd k6-2-300 -am, 320x200 felett akadozott, filmnézéshez túlhajtva kb. a 240p ment. Elcseszett szenvedés a svideo kimentekkel, a lefagyásokkal, a kodec-ekkel, a ki nem töltött képpel, a interlace-el, az itt a gép ott a tv szenvedéssel, a nemolvassa a k. cd-t küzdésekkel, stb. stb. Utána jöttek erősebb gépek, valamit javult a fagyás és akadozás, de az igazi megváltás azt volt, amikor megjelent és vettem egy Asus O-play -t. Addigra volt LAN, látta a winyót is. Egyszerűen annyira ég és föld a célhardver, hogy azóta kiver a víz, hogy én PC-ről nézzek filmet. Persze bekötve most is be van, már hdmi-s, gyerekbetegségek sehol de még mindig gyűlölöm a gondolatot, mint menzáról a tojáslevest :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Amúgy vicces az AVX fórum úgy egyben tekintve. Hifi zene lejátszáshoz, ahol 99%-ban kvázi édes mindegy a processzor, ott a több mag, több processzor, i7 meg atomreaktor a téma. A média lejátszásnál meg, ahol alapvető lenne a számítási erő, mindenről van szó, csak arról nem, hogy mit tud az adott masinában rejtett SOC :D

Én ugye kb. egy hónapja vettem mediaplayert, természetesen iszonyat szar, nehogy bárki fontolóra vegye, rém gagyi, csak 4x erősebb mint az itt sorolt lejátszók, ára sem becsületes, mert a százezret se éri el, és az meg egyenesen felháborító, hogy kodit futtat, tudja amit kell és a támogatása is hosszú távú. De tényleg, ne is beszéljünk róla. Pfújj. hajrá zido, dune és oppo! és minimum 200 ezres hdmi kábellel, remélem nem spórol senki rajta, az vérciki lenne. ;) :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemmy9 írta:
2019.12.08., vas. 17:08
Mindenki nyugodjon meg, mi ezt élvezzzük. ;)
Akkor jo
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

Kezd kicsit szemelyeskedos lenni a tema. Hagyjuk a masikat a sajat vilagaban egy picit elni. Masok az igenyek es mas a tapasztalas es pont, ha ez nektek is megfelel. A vilag nem fekete es feher, bar ezt nekem is nehez megertenem a mai napig....

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Jó lenne összehozni azt a tesztet, alakul valami?
Egy Dune Base 3d-vel tudok hozzájárulni, bár az inkább a múlt már, viszont olyan szempontból érdekes lehet, hogy ARRÓL modernebb készülékre váltás esetén mire lehet számítani...
[/quote]

Nem hinném hogy bármi is alakulna ez ügyben,persze ha mégis,annak csak Örö Éé Bódottá lehet a vége.

Az általam tesztre bocsájtható készülékek száma viszont egyel nőtt egy Zidoo Z9S doboz személyében.
Itt halkan meg is jegyezném hogy az X20 Pro és az említett kis kupé (Z9S) képi megjelenítése között semmi érzékelhető különbség nincs.
Még három egymástól függetlenül kalibrált mérő "műszerrel" mérve sem ( jobb szem/bal szem/vószem ) Utóbbi nem teljesen elismert Orosz műszer a tudomány eme szakágában.Ez a műszer nyolc ponton képes mérni és analizálni a látottakat és a szemmel nem láthatót is.Amelyet a Nyizsnyíj Novgorod-i Iván Leszipov barátomtól kértem kölcsön a mérésekhez.
Továbbá egy 75"UHD Tv és egy 3m képátlójú vásznon összehasonlítva egy 9400-as előadásában.
Bár igazából az lenne a meglepő ha volna különbség a két készülék képi megjelenítése között.A benne lévő proci ugyanis megegyezik a gépállat SC-ben pihenővel Realtek 1296.
A voice-al már más lehet a helyzet de ez nyílván rendszer és lokátor függő.
Ár/érték arányban a kis kupé jó vétel lehet azoknak,akik nem szánnak rá relatíve nagyobb összeget.Persze kinek mi a nagyobb összeg?
A feliratokat ugyanúgy leszedi ez is 2-5mp alatt mint a nagyobb tesói.A borítókat kicsit lassabban gyűjti be mint pl. a pro de az ára sem közel a négyszerese.
Akinek nem létszükséglet hogy két vinyót reggelizzen egyszerre,meg a hifi méret az XLR kimenet és a két HDMI kimenet megléte.
Viszont "jó" képet szeretne nézni HDR BT2020 ,KFT ,ZRT 4 2 0,4 4 4, Anderlecht Tottenham 2:1(1:0) stb színterek kompatibilitás BD/UHD menük kezelése,azoknak ez egy nagyon jó vétel lehet,feltéve ha szán rá ennyi manitut,vagy mákos gubát átszámítva 50-60.000 Ft közötti összeget.

karlosz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 307

Hozzászólás Szerző: karlosz »

Köszi Lemmy!

karlosz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 307

Hozzászólás Szerző: karlosz »

Hello!

Lehet, hogy láma a kérdés, de a KODI-ban a beállítást lehet feljebb venni 1080p-nél, vagy ez a normális 4k-s videóknál is?
4k Sony tv-ről lenne szó.
Csatolmányok
IMG_20191208_121305 [1600x1200].jpg
IMG_20191208_121305 [1600x1200].jpg (228.43 KiB) Megtekintve 1618 alkalommal

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 463
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

DeLorean írta:
2019.12.08., vas. 10:09
Az is minek?
Szinte minden TV le tud játszani mkv fájlokat.
A lengyel műszészfilekhez kell több?
:D
Projektorhoz kell az azért. :)

Kivéve, ha ebay-en vetted, mert azokban van wifi, meg 4k lejátszás. 😁
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Avglas »

Vukkeinstein írta:
2019.11.07., csüt. 18:05
Deadpool írta:
2019.11.07., csüt. 15:28
Fcsfelix egy másik topikban felvetette, hogy 200k-ig milyen médialejátszó van ami tud MKA-t, jukeboxot, de nem PC?
El is kezdte sorolni, hogy miket tesztelt és mit hallott.

Szóval ebben a topikban nem vagyok gyakori vendég. Évek óta az aktuális popcorn-t használom.
Van olyan fórumtag (egy vagy több?) aki a most elterjedt lejátszókat tesztelgette?

Nekem érdekes az is, hogy pl. S/PDIF kimeneten esetleg ugyanezt valaki megnézte-e?

Esetleg valaki állított-e össze valami térképet, hogy melyik miben jobb?
Itt főleg hangminőség / felhasználói élmény ami számítana. :smile53:
Biztosan érdekelne sokunkat egy összehasonlító teszt vagy tesztnap,valahol.
Ezen esemény létrejöttének,viszont igen kicsi az esélye.Mert valakinek 2-3 lejátszóval kellene rendelkeznie,legalább az összehasonlító teszt erejéig. Vagy itt a fórumon összeegyeztetve,kinek mije van? címszó alatt a mostanság piacra dobott választékból összeválogatni párat Dune,Zappiti,Egreat,Eweat-nem evett,Ivett stb..... és azt a gazdája hajlandó lenne-e,egy teszt erejéig elvinni x helyre Y-hoz.Ahol a feltételek ideálisak lehetnek egy ilyen megmérettetésre,mind "nagyképűség" mustra szempontjából,mind pedig édzsdí és egyéb OOOO-ó (a négy karikát nem sikerült egymásba akasztani) összevetés szempontjából.
Mindenesetre ha lenne ilyen szerveződés Bp. max 50-60 km-es vonzáskörzetében és netalántán valamelyik hétvégére esne,akkor egy 20-as Zinedine Zidoo-val támogatnám a tesztelhető készülékek listáját.
Azért halkan megjegyzem tört zsebem/zsestyemséggel,hogy minyimum madamka három készülék azért nem ártana egy ilyen teszthez a negyedik pedig ráadásnak 150-250.000 Ft környékén,persze ha drágább kategória is felbukkanna az sem :nonononono: végződne tragédiával. :D
Jó lenne összehozni azt a tesztet, alakul valami?
Egy Dune Base 3d-vel tudok hozzájárulni, bár az inkább a múlt már, viszont olyan szempontból érdekes lehet, hogy ARRÓL modernebb készülékre váltás esetén mire lehet számítani...
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

onkyo607

Hozzászólás Szerző: onkyo607 »

TZoZ írta:
2019.12.07., szomb. 22:48
Milyen változatos válaszok... 31_1_21.gif

Egyébként ezzel az ún. Oppo klónnal mi a helyzet?
Jól tudom hogy az Oppok srt feliratkezelése is hagy kívánnivalót maga után?
Ha már felirat a zidoo nem hogy jó kezeli de képes maga letölteni pillanatok alatt!
Nem kell külön számítógép keresgélés!

TZoZ
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: TZoZ »

Milyen változatos válaszok... 31_1_21.gif

Egyébként ezzel az ún. Oppo klónnal mi a helyzet?
Jól tudom hogy az Oppok srt feliratkezelése is hagy kívánnivalót maga után?

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Sziasztok!

Mit tudtok ajánlani ami kb. hozza ezt a szintet a fenti kritérumokkal megspékelve. Gondolom a Zidoo az egyik (vagy egyetlen?) jelölt. :)

Én viszont egyáltalán nem ajánlok egy Zidoo-t, :ohnoohnoohno: helyette inkább ajánlok két Zidoo-t. ;peace;

onkyo607

TZoZ írta:
2019.12.07., szomb. 19:32
Sziasztok!

Szeretnék lejátszót cserélni, és én épp az Egreat készülékekkel szemeztem, de most, hogy benéztem ide már nem vagyok biztos ebben.
Jelenleg egy PCH A-500 van üzemben, teljesen jó ez amit tud, csak hát hiányzik két dolog: a BD menü, de főleg a HDR támogatás.
Mit tudtok ajánlani ami kb. hozza ezt a szintet a fenti kritérumokkal megspékelve. Gondolom a Zidoo az egyik (vagy egyetlen?) jelölt. :)

Amit szeretek Popcornban:
- Atmos, DTS-X rendben
- képminőség, 1080/24p rendben
- jó a feliratkezelése, sőt külső SUP feliratot is támogat

Ami bajom vele:
- HDMI 1.4
- BD menü

Feature alapján jó lenne az Egreat, de ha a feliratkezelés nem százas akkor nem jöhet számításba.
Zidoo a te lejátszód! ;)

TZoZ
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: TZoZ »

Sziasztok!

Szeretnék lejátszót cserélni, és én épp az Egreat készülékekkel szemeztem, de most, hogy benéztem ide már nem vagyok biztos ebben.
Jelenleg egy PCH A-500 van üzemben, teljesen jó ez amit tud, csak hát hiányzik két dolog: a BD menü, de főleg a HDR támogatás.

Amit szeretek Popcornban:
- Atmos, DTS-X rendben
- képminőség, 1080/24p rendben
- jó a feliratkezelése, sőt külső SUP feliratot is támogat

Ami bajom vele:
- HDMI 1.4
- BD menü

Feature alapján jó lenne az Egreat, de ha a feliratkezelés nem százas akkor nem jöhet számításba.

onkyo607

escorial írta:
2019.12.01., vas. 19:26
onkyo607 írta:
2019.12.01., vas. 15:56

Nekem volt egreat A11 és most Z1000-es van.
Egreat! hmmmmmmmmmmmmmm................
Kerüld el! :trash:
Én egy a10et "hajtok" és nekem is van benne olyan, ami nem tetszik, de érdekelne, hogy nálad mi(k) váltott(ak) ki ilyen ellenszenvet?
Előző oldalon már leírtam!
De itt van akkor még egyszer:

Egreat A11 készüléktől azért váltam meg mert egy év alatt semmi fejlesztés nem jött ki rá.
Nagyon fájt hogy a külső srt feliratokat nem volt képes időzíteni.
Automatikus képernyő frekvencia váltás nélkül akadtak a filmek. Amikor meg bekapcsoltam akkor meg az atmos hangalapú filmek hangja pillanatokra kihagyott.Akadás nélkül nem tudtam filmet nézni!
Hdr off-on minden újraindítás után képes volt elfelejteni amit beállítottam.
Tudtam hogy nincs jobb lejátszó ezért ezekkel a hibákkal együtt élve boldogan használtam.
Aztán a proci csere történt nálam (Arcam av860). Itt telt be a pohár. Egyszerűen nem volt dts hd hra hangom.
Igaz ebbe egyik készülék se nevezhető hibásnak.Se a proci se az egreat. Gondolom hdmi összefogás nem volt pariba náluk.
Kép minőséggel meg voltam elégedve addig még meg nem jött az új készülékem Zidoo Z1000 személyében.
Ez eszméletlen gyors készülék! Nagyon jó és gyors borító kezeléssel és szinte mindent megtalál.Képminőség veri az egreat képét. (Igaz el kell vele játszani egy kicsit)
Működik az automatikus felbontás és frekvencia váltás is! Nem úgy mint egreat lejátszóknál.
Full folyamatos nagyon éles kép!
És a hang! Nem értem mi a magyarázata de olyan tér lett hangilag a szobámba hogy csak kapkodtam a fejemet mi van?
Dts hd hra müködik!
Felirat kezelés: hát itt aztán mindent be lehet állítani két sor közti távolságát is. Időzítés is rendben.
Nem kell aggódni support miatt.
És ez egy nap alatt megérkezett angliából!

:smile54:

escorial
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: escorial »

onkyo607 írta:

Én egy a10et "hajtok" és nekem is van benne olyan, ami nem tetszik, de érdekelne, hogy nálad mi(k) váltott(ak) ki ilyen ellenszenvet?

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

onkyo607 írta:
Avglas írta:
2019.12.01., vas. 15:48
DeLorean írta:
2019.12.01., vas. 14:53

Nem hallok különbséget HDMI-s mozi-hangban az OPPO-hoz képest.
Sztereóra nem használom őt sem, de arra a Z2000 modell lenne a legjobb.
:smile32:
Köszi! Sztereo nem prioritás, mozi a lényeg! :D Esetleg még sokcsatornás zene vagy koncert.
Egreat a10 vagy a11 -el van tapasztalatod? Azokhoz vuszonyítva hogy teljesíthet...?
Köszi! leborulok.gif
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

onkyo607

Avglas írta:
2019.12.01., vas. 15:48
DeLorean írta:
Avglas írta:
2019.12.01., vas. 14:24
Köszönjük a hasznos gondolatokat! :)

Hangzás terén mi tapasztalsz? Arról is tudnál írni néhány sort?
Köszi! Sztereo nem prioritás, mozi a lényeg! :D Esetleg még sokcsatornás zene vagy koncert.
Egreat a10 vagy a11 -el van tapasztalatod? Azokhoz vuszonyítva hogy teljesíthet...?

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
Avglas írta:
2019.12.01., vas. 14:24

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2019.12.01., vas. 10:22

Persze a legfontosabb talán a képminőség.
Egyelőre 4K filmekkel gyakorlatilag OPPO szint, 1080P anyagokkal még próbálom kihozni belőle a legjobbat.

zidoo.jpg

Alesz46
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: Alesz46 »

Szia DeLorean!
Engem is érdekelne ez a Zidoo z1000,hol vetted meg ennyiért és két év garival.Én mendenütt csak drágábban látom és egy év gari.Látom meg vagy elégedve vele,én egy Himedia q10 pro akarok lecserélni.
Üdv .Alesz

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1066

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Szia

ha xlr kimenetet nem hasznalsz kifejezetten zenere akkor nem eri meg.

Nekem eddig 105 volt es zenere hasznaltam az xlrt de most valtottam 203ra mert az uj procimon nincs xlr bemenet viszont a hangja igy sem rossz ;)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”