Mióta "lógó orral" távoztam Cutlertől a látogatásom után (tekintettel, hogy OLYAN élményt szeretnék otthon mint neki van :) ) és volt egy elvetemült gondolatoktól nem mentes 4 órás utam hazafelé (miszerint, hogy tudom átépíteni a kb fél éve elkészült szobát) azon töprengtem, hogy vajon milyen arányban játszik szerepet a hangsugárzó készlet és a processzor a végeredményben.
A legtöbb hozzászólás itt a hangsugárzókról szól, pedig - most már biztos vagyok benne, hogy - az az Anthem processzor NAGYBAN hozzájárul a kiváló összképhez.
Nyilván a mozis szettnek megvan a karakterisztikája, amit a megváltó életben nem lehet reprodukálni a 13-15cm-es mélyközepekkel szerelt eszközökkel.
VISZONT a dinamikát, térérzetet és részletgazdagságot meglehet közelíteni nem Pro hangfalszettel is. Jó processzálással és Sok-sok erős végfokkal

Ezek is mind a jó mozihang ismérvei, ebben szerintem megegyezhetünk
Aztán, az kinek melyik karakter a szimpatikus - már egyéni preferencia kérdése.
Tudom ,hogy a PRo Cinema attól az, hogy mozis hangfalakkal épül, de a végeredményhez a processzor is hozzájárul - és e mellett a legtöbb esetben elmegyünk.
Farkinca rendszerére nagyon kíváncsi vagyok - azt még nem hallottam, - hogy a Denonnal mit produkál majd.
és itt csatlakoznék rá Phyton71 gondolatára:
"Tehát én azt mondom ,hogy tényleg több úton,más szemlélettel is lehet tökéletes hangot elérni."
Félreértés ne essék - számomra továbbra is etalon a Cutler rendszere (no meg a DC nagyszobája:) ), és ha most építkeznék biztos ebbe az irányba mennék, viszont szerintem nem annyira fehér vagy fekete ez a téma - minta hogy néhány hozzászólásban ez kisarkításra kerül.
Szerencsés világban élünk, hogy mindenki meg tudja találni a magának tetsző irányt

Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j