Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pro Cinema az otthonunkban

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Re: Pro Cinema az otthonunkban

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

phyton71 írta:
2019.11.20., szer. 22:23
Vigyázz,hogy mit mondasz mert most azt akarod megmagyarázni,hogy tulajdonképpen nincs szükség minőségi hangsugárzókra,vagy processzoroka,erősítökre.Valahogy mindketten tudjuk,hogy ez nem így van.
A DC régi Martin Logan sugárzói minőségibbek voltak, mint a mostani Aurea. Hogy mást ne mondjak, az a pici ML beépíthető sugárzó drágább volt, mint a mostani sokszor akkora szabadonálló doboz. A Pro Cinema tehát így önmagában nem a minőségről szól, hanem arról, hogy azonos -vagy kevesebb- pénzből nagyobb hangnyomást érjünk el, ami kívánatos lehet a filmek hangjának reprodukálásához.
Ezt értem is. Nagyobb hangnyomás - nagyobb élvezet. A vékony-öblös hangot nem értem.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 782

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

BoRRoNeo írta:
2019.11.20., szer. 22:14
phyton71 írta:
2019.11.20., szer. 22:07
Nézd,te is meg tudsz különböztetni emberi beszédhangot,azért tudsz valakit beazonosítani hang alapján,de ha valami torzítja nagyon már kevésbé vagy rá képes,lásd telefonos beszélgetés stb.Azért is írtam a hangszóró tényezőit,mert ha nem így lenne,elméletileg Cutler Anthem processzora,minden fajta,féle hangsugárzót képes lenne azonos tónusra beállítani,de ez valóságban lehetetlen.
A vékony hangot Cutler dobta be, soha nem értettem mit jelent, gondoltam valaki elmagyarázza. Ezerszer hallottam a DC régi nagyszobáját, ezerszer hallottam az új szobáját. Hallom, hogy az új szoba sokkal nagyobb hangnyomásra képes, erőlködés nélkül. De a régi rendszer vékony hangját vagy az új rendszer öblös hangját nem hallom. Fél hangerőn mindkettő "egyformán" szól.
"2referencia szobáról beszélünk,de ha nem a DC szobák elektronikáját vesszük alapul,hanem valami kommersz otthoni "vékonyhangű" pozdorja hangot,csak meg tudod különböztetni.Vigyázz,hogy mit mondasz mert most azt akarod megmagyarázni,hogy tulajdonképpen nincs szükség minőségi hangsugárzókra,vagy processzoroka,erősítökre.Valahogy mindketten tudjuk,hogy ez nem így van.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

phyton71 írta:
2019.11.20., szer. 22:07
Nézd,te is meg tudsz különböztetni emberi beszédhangot,azért tudsz valakit beazonosítani hang alapján,de ha valami torzítja nagyon már kevésbé vagy rá képes,lásd telefonos beszélgetés stb.Azért is írtam a hangszóró tényezőit,mert ha nem így lenne,elméletileg Cutler Anthem processzora,minden fajta,féle hangsugárzót képes lenne azonos tónusra beállítani,de ez valóságban lehetetlen.
A vékony hangot Cutler dobta be, soha nem értettem mit jelent, gondoltam valaki elmagyarázza. Ezerszer hallottam a DC régi nagyszobáját, ezerszer hallottam az új szobáját. Hallom, hogy az új szoba sokkal nagyobb hangnyomásra képes, erőlködés nélkül. De a régi rendszer vékony hangját vagy az új rendszer öblös hangját nem hallom. Fél hangerőn mindkettő "egyformán" szól.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

BoRRoNeo írta:
2019.11.20., szer. 21:52
phyton71 írta:
2019.11.20., szer. 21:50
Mérni?Ha fülre nem hallod,akkor már felesleges mérned,maximum a távolságát mérőszalaggal. :D
Vagy a doboz mérésére gondolsz? Inkább a hangszóró karakterisztikájában kell keresni a paramétereket.
Általam nem hallott dologról beszélünk, azért vagyok kíváncsi, hogy lehet-e mérni?
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

phyton71 írta:
Mérni?Ha fülre nem hallod,akkor már felesleges mérned,maximum a távolságát mérőszalaggal. :D
Vagy a doboz mérésére gondolsz? Inkább a hangszóró karakterisztikájában kell keresni a paramétereket.
De csak, hogy érthetően kérdezzem. Vegyük a DC régi és új szobáját. Hiccusszon kívül nem hiszem, hogy van ember aki többet hallotta mindkét felállást, mint én. Azt mondjátok, hogy a régi ML Stealth vékony volt, a mostani Aurea öblös. Ez azt jelenti, hogy ha megmérnénk a frekimenetet, akkor valahol megjelenne ez a vékonyság?

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

phyton71 írta:
Általam nem hallott dologról beszélünk, azért vagyok kíváncsi, hogy lehet-e mérni?

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

BoRRoNeo írta:
2019.11.20., szer. 21:41
Cutler írta:
2019.11.20., szer. 17:34
Szóval az öblös centerhang nem azt jelenti, hogy mindenkinek öblös lesz a hangja. Egy Ryan Reynolds hang soha nem öblös, még a KCS hangfalakon sem. Ahogy mondjuk Tom Hardy hangja sem öblös a Venomban. Viszont a szörny Venom, na az olyan öblös, testes, amit 13centis mélyekkel ellátott center nem nagyon tud visszaadni.
Ez az öblös vagy vékony hang mérhető? Tehát műszerrel meg lehet mérni, hogy egy LCR hangsugárzónak öblös vagy vékony hangja van?

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cutler írta:
2019.11.20., szer. 17:34
Szóval az öblös centerhang nem azt jelenti, hogy mindenkinek öblös lesz a hangja. Egy Ryan Reynolds hang soha nem öblös, még a KCS hangfalakon sem. Ahogy mondjuk Tom Hardy hangja sem öblös a Venomban. Viszont a szörny Venom, na az olyan öblös, testes, amit 13centis mélyekkel ellátott center nem nagyon tud visszaadni.
Ez az öblös vagy vékony hang mérhető? Tehát műszerrel meg lehet mérni, hogy egy LCR hangsugárzónak öblös vagy vékony hangja van?

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Cutler írta:
2019.11.20., szer. 20:39
phyton71 írta:
2019.11.20., szer. 20:22
Cutler úgy értette,hogy megkapja a teljes tartományt a centersugárzó is,mint a frontok,mintha large állásba tennéd otthon a hangsugárzóidat.
Nem
Nem kapja meg egyik hangsugárzóm se.
Bass management van.
80Hz-en vágva vannak.
Ja,akkor valamit félreértettem,vagyis kevertem más rendszerével a tiédet,csak tudnám kiével,öregszem na. gondolkodik.gif

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Avglas »

Mióta "lógó orral" távoztam Cutlertől a látogatásom után (tekintettel, hogy OLYAN élményt szeretnék otthon mint neki van :) ) és volt egy elvetemült gondolatoktól nem mentes 4 órás utam hazafelé (miszerint, hogy tudom átépíteni a kb fél éve elkészült szobát) azon töprengtem, hogy vajon milyen arányban játszik szerepet a hangsugárzó készlet és a processzor a végeredményben.

A legtöbb hozzászólás itt a hangsugárzókról szól, pedig - most már biztos vagyok benne, hogy - az az Anthem processzor NAGYBAN hozzájárul a kiváló összképhez.
Nyilván a mozis szettnek megvan a karakterisztikája, amit a megváltó életben nem lehet reprodukálni a 13-15cm-es mélyközepekkel szerelt eszközökkel.

VISZONT a dinamikát, térérzetet és részletgazdagságot meglehet közelíteni nem Pro hangfalszettel is. Jó processzálással és Sok-sok erős végfokkal 31_1_21.gif Ezek is mind a jó mozihang ismérvei, ebben szerintem megegyezhetünk

Aztán, az kinek melyik karakter a szimpatikus - már egyéni preferencia kérdése.

Tudom ,hogy a PRo Cinema attól az, hogy mozis hangfalakkal épül, de a végeredményhez a processzor is hozzájárul - és e mellett a legtöbb esetben elmegyünk.
Farkinca rendszerére nagyon kíváncsi vagyok - azt még nem hallottam, - hogy a Denonnal mit produkál majd.

és itt csatlakoznék rá Phyton71 gondolatára:
"Tehát én azt mondom ,hogy tényleg több úton,más szemlélettel is lehet tökéletes hangot elérni."

Félreértés ne essék - számomra továbbra is etalon a Cutler rendszere (no meg a DC nagyszobája:) ), és ha most építkeznék biztos ebbe az irányba mennék, viszont szerintem nem annyira fehér vagy fekete ez a téma - minta hogy néhány hozzászólásban ez kisarkításra kerül.

Szerencsés világban élünk, hogy mindenki meg tudja találni a magának tetsző irányt ;)
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

phyton71 írta:
2019.11.20., szer. 20:22
Cutler úgy értette,hogy megkapja a teljes tartományt a centersugárzó is,mint a frontok,mintha large állásba tennéd otthon a hangsugárzóidat.
Nem
Nem kapja meg egyik hangsugárzóm se.
Bass management van.
80Hz-en vágva vannak.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

junior19 írta:
2019.11.20., szer. 20:18
"Amúgy ezeknél nem is lehet igazából center hangról beszélni, mivel LCR-ek vannak. Tehát mindhárom frontoldaliból ugyanúgy szólal meg minden."

Ezt kifejtenéd, hogyan is gondoltad? Mert számomra ez új. Ha egy anyagon, például zenei BD-én az ének a center csatornára van keverve csak, az mitől fog megszólalni a frontokon is csak azért, mert lcr-t használunk, s nem hifi hangszórókat?
Mitől tudná az a proci, vagy végfok, hogy most lcr van a lánc végén vagy nem?
Ha pedig megváltozik, s a frontokra is kerül valami, akkor ott valami nem kóser.
Azt írtam, hogy úgyanúgy szólal meg.
Nem pedig azt, hogy ugyanaz.
Ezzel arra akartam célozni, ha például egy filmben, mondjuk párbeszéd alkalmával mozog a kamera és emiatt változik a szereplők helyzete a képen, az LCR-eknek mindegy, mivel egyformák és így ugyanúgy szól a hang, ha balról, ha jobbról vagy ha középről szól.
De akár ez lehet, egy a vásznon egyik irányból a másikba végighaladó autó vagy vonat hangja is, ami teljesen egyformán szól végig. Erre gondoltam, amikor a fentieket írtam.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

junior19 írta:
2019.11.20., szer. 20:18
"Amúgy ezeknél nem is lehet igazából center hangról beszélni, mivel LCR-ek vannak. Tehát mindhárom frontoldaliból ugyanúgy szólal meg minden."

Ezt kifejtenéd, hogyan is gondoltad? Mert számomra ez új. Ha egy anyagon, például zenei BD-én az ének a center csatornára van keverve csak, az mitől fog megszólalni a frontokon is csak azért, mert lcr-t használunk, s nem hifi hangszórókat?
Ha pedig megváltozik, s a frontokra is kerül valami, akkor ott valami nem kóser.

junior19
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: junior19 »

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Annyival szálnék be a PA-s vonal zenei elemzésébe,hogy az én OB falaim amiben oldalanként 2db 30cm szélessávú + egy izmos szalagsugárzó található,mikor zenén megszólal,bizony igen élethűen tud iszonyat dinamikával megszólalni,vokál meg fantasztikus,talán a legjobb hang amit valaha hallottam otthoni falakból.Tehát én azt mondom ,hogy tényleg több úton,más szemlélettel is lehet tökéletes hangot elérni.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
2019.11.20., szer. 16:43
Akikkel beszélgetsz nem öblös a hangjuk, de ha elmész a moziba, ott bizony az.
Erre azért reagálnék pár szóban, mert szerintem Farkinca felvetését rosszul értelmezték és pl Tonyka el is vitte félre kissé ezt az irányt.
Ezt csak azért szerettem volna hozzátenni, hogy ne az a fals nézet maradjon fenn, hogy a Pro rendszerek centerhangja csak öblösen tud szólni, kivétel nélkül.
Amúgy ezeknél nem is lehet igazából center hangról beszélni, mivel LCR-ek vannak. Tehát mindhárom frontoldaliból ugyanúgy szólal meg minden. Ez sem hátrány a hagyományos szettekhez képest, ahol a center azért kicsit mindig más, mint a front pár.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Szerintem mikor öblös hangot említünk, arra gondolunk, hogy amikor olyan kell legyen, akkor tud olyan lenni. Nem pedig arra, hogy mindig minden úgy szól. Én legalábbis biztosan így értem.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

DeLorean írta:

Én nem értek egyet az írásoddal sem a saját topikodban, sem itt.
Nincs HIFI és pro vonal. Nem számít egyáltalán, hogy mit hogyan használsz.

Csak a végeredmény számít, ami pedig a házimozi.

Más szemüvegen keresztül nézed a dolgokat és nem látod a fától az erdőt.
Akikkel beszélgetsz nem öblös a hangjuk, de ha elmész a moziba, ott bizony az.

A pro vonal a "nagymozis" hangzást nyújtja akár otthoni környezetben is. Valóban szörnyekkel és gagyi kábelekkel és még gagyibb erősítőkkel.

A végeredmény pedig az, amit mondjuk a Cutler szobáját meglátogatók és meghallgatók írtak.
Ez van!
Sajnos, vagy nem sajnos - el kell fogadni.

A végeredmény pedig jobb. Nekem is fáj, hidd el!

Remélem nem gázoltam senkinek a lelkébe, most kicsit keményebben fogalmaztam.
Én így gondolom.
:smile32:
Nah hát meg is válaszoltad magad, amikor beszélgetsz nem öblös, a moziban meg az, ennyi nincs tovább mit magyarázni ezen. Egyetértünk, a mozihoz jobb, hisz ott ezt hallod. Ha a valóságos hangmegjelenítést vesszük górcső alá, amit kifejtettem odaát, akkor meg rosszabb. Mert közel nem ezzel a céllal készült. A mozinak a mozi a minőségi mércéje, amint látjuk ezt nem nehéz megugrani. Akinek a moziban hallható hang etalon annak nincs tovább. Aki mást keres annak meg van másik ösvény. Nekem a moziban hallható hang sosem volt etalon, de ez legyen az én bajom. Tévedsz ha azt gondolod fáj, dehogy fáj. Most minden fehérnek látszik pedig dehogy. De már így is túl sokat foglalkoztam ezzel. Mindenkinek gratulálok a rendszeréhez, és az egyéni beállításomat félre téve, továbbra is szívesen hallgatok meg ilyen rendszereket.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2101

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

DeLorean írta:
Tonyka írta:
2019.11.20., szer. 15:13
Mindkét oldalon gondok vannak, emberi tényező, valakinek mindig okosabbnak, jobbnak kell lennie a másiknál.
Remélem nem gázoltam senkinek a lelkébe, most kicsit keményebben fogalmaztam.
89932.gif
89932.gif (2.38 MiB) Megtekintve 1335 alkalommal
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

szepi0808 írta:
2019.11.20., szer. 16:42
:kave:
Nem az a lények kinél, hanem, hogy mit.
Szerintem az is lényeg, hogy kinél. Ha nem az lett volna, akkor nem említed meg.
De igazából a mit se derült ki konkrétan.
A 9400 meg volt említve, ahogy a 270-es Sony is. A 4K dlp nem volt nevesítve.
A Prohardveren is csak annyi van, hogy 0,67-es prémium dlp.

szepi0808
Őslakos
Őslakos

:kave:
Nem az a lények kinél, hanem, hogy mit.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
2019.11.20., szer. 16:32
szepi0808 írta:
2019.11.20., szer. 16:11
Csata van? Nem is tudtam, azt hittem, csak beszélgetünk, meg eszmét cserélünk :)
Mivel Cutlert nem hagyja nyugodni a dolog, de ott nem szólsz hozzá.
Ki az a Sanyibácsi?
:quetionmark:
Érdekel, mert nem találom ki. Se nem fórumos név, se nem a rendes neve. Ezért nem kellene becézgetni senkit és akkor egyből világos lenne kiről is van szó. De talán csak elmondja, ha már beleszőtte a mondandójába.

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Farkinca71 írta:
2019.11.20., szer. 15:42
szepi0808 írta:
2019.11.20., szer. 15:30
Farkinca71 írta:
2019.11.20., szer. 09:30
akik még keresik azt a kis plusszt ami a mozis rendszerükből hiányzik
Milyen pluszra gondolsz? Hangnyomásra?
Minap járt pl nálam egy hifis konfiggal rendelkező kollega, akinek a rendszerét hallottam én is, nagyon fasza, de mindketten egyöntetüen azt mondtuk rá, ő is a sajátjára, hogy valami hiányzik. S egyszerre vágtuk rá hogy vékony a hangja. Ezért érdekelte a szubom ! Neki tetszett. Ő tudja miről beszélek, ha akar hozzászól én nem rángatom bele ebbe a csatározásba ! :D
Pl ilyenek hiányoznak, amiről hallottam az általában a basszus más karakterisztikája az esetek többségében ! Nálam is ez volt a klipschekkel ! :D
Csata van? Nem is tudtam, azt hittem, csak beszélgetünk, meg eszmét cserélünk :)
Mivel, aki ismer én is mélyfanatikus vagyok, ezért nagyon fontos számomra, hogy az odabasszon rendesen, de azt pontosan, gyorsan és precízen, ami mostanra már nagyjából meg is van ebben a szobában, így nagyon nincs hiányérzetem. De már megint ott kötünk ki, hogy használtan, olcsóbban megvehető a pro, bár már szerintem mindent felvásároltál a környező országokból, így már nincs eladó használt kcs :D
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Farkinca71
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Farkinca71 »

szepi0808 írta:
2019.11.20., szer. 15:30
Farkinca71 írta:
2019.11.20., szer. 09:30
akik még keresik azt a kis plusszt ami a mozis rendszerükből hiányzik
Milyen pluszra gondolsz? Hangnyomásra?
Minap járt pl nálam egy hifis konfiggal rendelkező kollega, akinek a rendszerét hallottam én is, nagyon fasza, de mindketten egyöntetüen azt mondtuk rá, ő is a sajátjára, hogy valami hiányzik. S egyszerre vágtuk rá hogy vékony a hangja. Ezért érdekelte a szubom ! Neki tetszett. Ő tudja miről beszélek, ha akar hozzászól én nem rángatom bele ebbe a csatározásba ! :D
Pl ilyenek hiányoznak, amiről hallottam az általában a basszus más karakterisztikája az esetek többségében ! Nálam is ez volt a klipschekkel ! :D
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Farkinca71 írta:
2019.11.20., szer. 15:20
Ha te elmentél meghallgatni ilyat akkor respect ! :tutiok: Egyébként is ahogy írtam, egyetértek veled ! :smile32:
Fogalmazzunk úgy találkoztam már párral. Egésszel is, és részben Pro-val is. Ezért meg is értem akit megnyer magának. Ettől ahogy írtam, még nem kell a Hifi iparágat tűzre vetni, ők is adnak, csak más megközelítéssel. Sokan a Pro tulajdonosok közül, sok szép évet és élményt köszönhetnek nekik.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”