A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mi a különbség ha veszek egy AVR-t + végfokok, illetve ha veszek egy AV-t+végfokokat?
Konkrétan, Marantz SR7012 (600 ezer), míg egy AV7705 (700 ezer). (nem is értem AV miért drágább)
Hangzásban más lesz? Azon kívül, hogy a józan ész azt mondja, vegyek AV-t (csak a pénztárcám mondja az ellenkezőjét ) és végfokokat.
Lenne néhány kérdésem az Emotiva Mc-700 processzorral kapcsolatban.
1. Miért recsennek egy nagyot a hangfalak, ha HTPC-ről elindítok egy filmet és hogyan orvosolható ez?
Eddig egy Rotel processzort használtam filmnézéshez és ilyesmit azzal nem tapasztaltam.
A reccsenés csak a film indításakor hallható, ha szüneteltetem a lejátszást és újra elindítom nincs semmi gond. Akkor sem reccsen, ha előbb indítom a filmet és csak utána kapcsolom be az erősítőt, illetve, ha úgy indítom a filmet, hogy az erősítőt némítom.
Foobarral történő zenehallgatáskor sem reccsennek a hangfalak.
2. Mit takar a hangzásmódok között a direct mód? Foobart elindítva, a direct módot kiválasztva a zene dinamikátlan döglött. Átkapcsolva sztereó módba, már jó a hangzás.
Előre is köszönöm a segítséget.
Kerültek fel új képek az Apollon végfokokról, és ismét van belső fotó A másik, ami szembetűnő, hogy nem kispályáznak, dupla táppal jön a 8 csatornás végfok.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Nekem is zidom van
Nezd meg az audio es hdmi beallitasikat, ott probakd masra allitani hatha megoldhato. Ilyet en meg nem tapasztaltam ezzel a lejatszoval. Igy egyre jobban vagy software gondra fyanakodnek a ketto kozott. Egyaltalan nem biztos, hogy le kellene cserelni az erolkodot. Kb 2 honaoja volt egyfrissites a zidon. Az mar rajta van? Egy dolgot orobalj meg ki, higy a media lejatszot mindig utoljara kaocsolod be, hatha az alap kapcsolat nem jo es az zavar be. Ez csak egy otlet
Köszi a tippet az majd kipróbalom, de nem azonnal jelentkezik a hiba, hanem ha beletekerek, vagy pillanat alljt nyomok, utána kezd sercegni. Hangformatumot cserelek, majd vissza es megint jo amig nem nyomok pause, vagy tekerést. De az Oblivionnal magátol elkezdett egy idő utan sercegni. A firmware Zidoon a legújabb igen. Erositore 2014-ben volt az utolso.
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Nekem is zidom van
Nezd meg az audio es hdmi beallitasikat, ott probakd masra allitani hatha megoldhato. Ilyet en meg nem tapasztaltam ezzel a lejatszoval. Igy egyre jobban vagy software gondra fyanakodnek a ketto kozott. Egyaltalan nem biztos, hogy le kellene cserelni az erolkodot. Kb 2 honaoja volt egyfrissites a zidon. Az mar rajta van? Egy dolgot orobalj meg ki, higy a media lejatszot mindig utoljara kaocsolod be, hatha az alap kapcsolat nem jo es az zavar be. Ez csak egy otlet
A regi egy Dune Solo light volt, utána váltottam HTPC-re. Mind a kettővel tökéletesen működik.
Amit most vettem az egy Zidoo X9S, ezzel meg előjön ez a sercegős hang.
Prohardveren majdhogynem lehülyeztek, h miert nem az erősitőt cserélem le, mondván hogy akkor tuti azzal van a baj. De ha azzal lenne gond, akkor nem lenne jó a HTPC-vel sem, és nem lett volna jo a Dune esetében sem. Meg amugyse szokás 300 ezres gépet, egy 40 ezres lejatszo miatt cserélni, főleg ha mással tökéletesen működik. Lehet az Onkyo régebbi firmware miatt nem szeretik egymást, ha jól emlékszem anno a Popcorn Vtennel is előjött néha-néha, de nem ilyen mértékben, másnál meg jo volt a Popi is.
Sajnos az erosito nem mai darab 2012-es, de eddig tökéletesen működött. Csak ezzel a lejátszóvan van ez a probléma, ezek szerint ez nem hiba, csak egy állapot ami van amivel elöjön van amivel nem?
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Röviden a sztori, h vettem egy mediaplayert, es van hogy magatol, vagy tekeres utan, pillanat megallitas utan, adott hangformatumoknál elkezd sercegve szolni, majd hangot cserelek es vissza ujra jo, de ahogy pause, vagy barmi egyebet nyomok film közben ujra elkezd sercegni.
Az érdekesseg az egeszben, hogy ugyan azokkal a kabelekkel PC-rol hallgatva hibamentes, es az előző mediaplayeremmel is az volt. Az erosito Onkyo. Hallotram hogy voltak gondok Onkyoknal egyes mediaplayerekkel kézfogás gondok, itt is arra gondolok.
Ez hiba vagy egy jelenség? Orvosolható, vagy ujabb erősitőt kell vegyek ha mediaplayerrel akarok filmezni? Igazábol en maradnek a HTPC mellett, csak jó lenbe tudni végre az okát a jelenségnek.
Előre is koszi a tippeket!
Ha csak ez a ket keszulek kozott van a gond es minden mas keszuleknel minden ok, akkor ez van.... Ha volna egy software frissites, az talan segithet. Ki kell probalni egy masik lejatszovak, de nem hinnem, hogy le kellene cserelni az erositot. Milyen ez a lejatszo ami rosszabb ebbol a szempontbol mint a regi?
Röviden a sztori, h vettem egy mediaplayert, es van hogy magatol, vagy tekeres utan, pillanat megallitas utan, adott hangformatumoknál elkezd sercegve szolni, majd hangot cserelek es vissza ujra jo, de ahogy pause, vagy barmi egyebet nyomok film közben ujra elkezd sercegni.
Az érdekesseg az egeszben, hogy ugyan azokkal a kabelekkel PC-rol hallgatva hibamentes, es az előző mediaplayeremmel is az volt. Az erosito Onkyo. Hallotram hogy voltak gondok Onkyoknal egyes mediaplayerekkel kézfogás gondok, itt is arra gondolok.
Ez hiba vagy egy jelenség? Orvosolható, vagy ujabb erősitőt kell vegyek ha mediaplayerrel akarok filmezni? Igazábol en maradnek a HTPC mellett, csak jó lenbe tudni végre az okát a jelenségnek.
Előre is koszi a tippeket!
Este szoktunk filmet nézni, mikor a gyerekek alszanak.
Mostanában a készített rip-ek esetén a filmek beszédhangja egyre halkabb. Jo sokat kell hangositani a tv-n hogy halljak os valamit. No ellenben a hangos részek
zúznak rendesen.
Egy Popcorn Hour A 210 lejátszót nyúzok, ami az alábbiakat támogatja:
Sziasztok!
Véleményetek szeretném kérni az alábbiakkal kapcsolatban.
Szeretnék venni egy AV. erősítőt az alábbi három közül.
Tudom van jobb szebb, de nekem csak ez a három közül jöhet szóba valamelyik.
Sony STR DB930QS
Sony STR DB940QS
Sony STR DA50ES
Tudásra kb. mindhárom ugyan azt tudja.
A kérdésem az, hogy hang minőségre 2CH. melyik lenne a jobb választás?
A 940 baromi jó hangot ad, sztereóban is igen jó (ha mindenképpen egy erősítővel akarod megoldani a sztereózást is, bár én kettéválasztanám), a DA50ES-t én annak idején azért nem választottam, mert nagyon sok példány küzdött túlmelegedéssel és ment át Protector mode-ba.
[quote=excalibur38 post_id=2406919 time=1566457855 user_id=12275]
Sziasztok!
Véleményetek szeretném kérni
Sony STR DA50ES
Egyértelműen a DA50ES.Az ES széria a QS felett pozicionált volt,minőségibb DAC,végfok,kábelezés jellemezte.Az ES széria mai napig a felső szegmense a Sony-nak.Egyébként a QS osztály is átlagon felüli hangú készülék az adott szegmensen belüli márkariválisokkal szemben.
Az DA50ES mai megkapható árán jóval túlmutató minőséggel szólal meg.
Willhaben oldalán van is egy remek makulátlan fekete DA50ES,osztrák.175€....
Sziasztok!
Sony STR DB930QS
Sony STR DB940QS
Sony STR DA50ES
Sziasztok!
Sony STR DB930QS
Sony STR DB940QS
Sony STR DA50ES