Ahogy Phyton is írja, semmi különös. Nem ismerem az aktivátor lelkivilágát, de nyilván leszeded, majd pl Gépházban Névjegy, Termékkulcs módosítása / Másik termékkulcs megadása és ennyi. Windows reinstall után elég ha netre mászik a masinád, automatikusan aktiválja magát. Természetesen OEM kulccsal alaplap cseréig akármeddig.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
- Cinemadness
- Nincs visszaút

- Értékelés: 113
Re: Htpc (Home Theatre PC)
Attól függ,hogy ha csak OEM,akkor gyszeri használat,amennyiben viszont rendes serial kulcs,akkor bármennyiszer telepítheted,és mindig jó lessz hozzá a kulcs.Még a hivatalos windows oldalról sem kell,hogy letöltsd a wint,bármelyik kölcsönzőben hozzá tudsz jutni,és azt s tudod a hivatalos kulcsal aktiválni.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Oké, köszi.
És egy esetleges későbbi újratelepítéskor hogyan működik?
Leszedem a legfrissebb Wint a Microsoft oldaláról majd aktiválom ezzel a kulccsal?
Csak mert mintha olvastam volna valahol,hogy nem ilyen egyszerű. De lehet tévedek és kavarom valamivel.
És egy esetleges későbbi újratelepítéskor hogyan működik?
Leszedem a legfrissebb Wint a Microsoft oldaláról majd aktiválom ezzel a kulccsal?
Csak mert mintha olvastam volna valahol,hogy nem ilyen egyszerű. De lehet tévedek és kavarom valamivel.
Nem kell semmit,simán megadod az új kulcsot és kész.Pampika írta: ↑2019.03.19., kedd 13:12Egyenlőre nem mozgat annyira.Bár délelőttönként lenne rá időm de félek a vége egy újra telepítés lenne. Amit nagyon nem szeretnék. A kíváncsiság hajtana de valami azt súgja nem nyernék vele olyan sokat.
Abban tudsz segíteni,hogy lenne egy virágbolti winem a htpc-n.Tudom nem szép dolog.Ezt szeretném legalizálni.Vettem is egy kulcsot.
Kell valamit csinálnom a korábbi aktivátor törlésén kívül mielőtt a kulccsal aktiválnám?
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Egyenlőre nem mozgat annyira.Bár délelőttönként lenne rá időm de félek a vége egy újra telepítés lenne. Amit nagyon nem szeretnék. A kíváncsiság hajtana de valami azt súgja nem nyernék vele olyan sokat.
Abban tudsz segíteni,hogy lenne egy virágbolti winem a htpc-n.Tudom nem szép dolog.Ezt szeretném legalizálni.Vettem is egy kulcsot.
Kell valamit csinálnom a korábbi aktivátor törlésén kívül mielőtt a kulccsal aktiválnám?
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Amondó vagyok, fórumokon töltött időt inkább fordítsuk családra, gyerekre, teniszezzünk, focizzunk, bringázzunk amennyit lehet és járjuk a természetet. És persze nézzünk filmeket, legalábbis azt a havi 1-et, amit érdemes, no és hallgassunk zenét (nem demó fájlokat).Pampika írta: ↑2019.03.18., hétf. 18:01A haza költözéseteknek sokan fognak itt örülni,főleg ha làtogatod is az oldalt.
Végleg vagy àtmenetileg?
Akkor magyaràn én körbe értem.
Köszi
Nem feccelek akkor ebbe semilyen tovàbbi pénzt. Ha vga kell a későbbiekben egy esetleges 4K őrület miatt akkor úgy is kell az erősebb tàp.
Nem rendeltem meg mert sikerült a hàlózati ébresztést is megoldani így telefonról,tabletről megy minden.
Szerintem körbe bizony. Ha nem locsolsz bele több pénzt, nyugodtan állj neki a nagyatt linkelte belezésnek. Veszteni való nincs, HDMI kábelcserénél biztos többet ér. Ha előjönnek hibák, egyszerűen visszakapcsolsz kilőtt processeket. Hálózat szokott gondot okozni, illetve néhány funkcióra szükség van BD3D lejátszáshoz, amire semmilyen egyéb videó esetében nincs. Fejből nem emlékszem.
Üdv itthon!Cinemadness írta: ↑2019.03.17., vas. 21:59Amint látod itt garázdálkodom, van időm :) és költözünk haza. Pedig azt mondtad rendelsz egyet :-), 3D nálam is MVC volt.
Röviden a te HTPC-d optimalizált, a válaszom inkább Cutler azon kérdésére vonatkozott, hogy mennyibe kerül egy ilyesmi HTPC. Ugye nyers rendszeren felül a teljes láncot figyelembe véve kezelt expert setup profilozva nem kevés rutint követel, illetve időt és energiát, amit ha épp megrendel valaki, általában ki is kell fizetni.
Konkrét kérdésedre: A régi PH-n tárgyaltak idejét múlt módszerek, főleg 8.1-re vonatkoztak, mint az akkori Black Viper, CAD - computer audio design, esetleg Fidelizer, illetve AUDIOPHILE OPTIMIZER. Akkoriban saját scriptem akár 10-20 processig lement audioval, BD3D HTPC 25-40. Ezekre ugyan rákereshetsz, de 1809 utáni Windows verziókra értelmetlen meló. W10-re kész megoldásként ma a fizetős AUDIOPHILE OPTIMIZER lehet megoldás, de sokcsatornás HDMI mozigép esetében helyedben nem erőltetném. Egyszerűen feleslegesnek találom.
Sokkal fontosabb a profilozott géped, így hozod ki az iGPU-ból a legtöbbet, a hardverek egységesek, BIOS + mem OK. Ha az akusztika rendben, elkezdhetnél kábelezni. Nyilván viccesen írtam, de nálad már adott láncban optimális egyensúly van, AVR és dobozok is korrektek, ebben az értelemben lehetne kicsit vuduzni. Egyedül talán DIY analóg lin táppal tudnál feljebb lépés reményében mozdulni. Vegyél inkább projit bazi nagy AT vászonnal.![]()
Igen, 1080p 60 és 1080i 29,9 fps-re gondoltam, amelyek 60Hz-en nagyon rövid render idővel 2160-ra csak épp beférnek DXVA-val. Ryzennek kell a 3e körüli RAM .
Én tavaly költöztem végleg haza,de nem bántam meg,imádom az országot!
A haza költözéseteknek sokan fognak itt örülni,főleg ha làtogatod is az oldalt.
Végleg vagy àtmenetileg?

Köszi
Nem feccelek akkor ebbe semilyen tovàbbi pénzt. Ha vga kell a későbbiekben egy esetleges 4K őrület miatt akkor úgy is kell az erősebb tàp.
Nem rendeltem meg mert sikerült a hàlózati ébresztést is megoldani így telefonról,tabletről megy minden.
Végleg vagy àtmenetileg?
Köszi
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Amint látod itt garázdálkodom, van időm :) és költözünk haza. Pedig azt mondtad rendelsz egyet :-), 3D nálam is MVC volt.
Röviden a te HTPC-d optimalizált, a válaszom inkább Cutler azon kérdésére vonatkozott, hogy mennyibe kerül egy ilyesmi HTPC. Ugye nyers rendszeren felül a teljes láncot figyelembe véve kezelt expert setup profilozva nem kevés rutint követel, illetve időt és energiát, amit ha épp megrendel valaki, általában ki is kell fizetni.
Konkrét kérdésedre: A régi PH-n tárgyaltak idejét múlt módszerek, főleg 8.1-re vonatkoztak, mint az akkori Black Viper, CAD - computer audio design, esetleg Fidelizer, illetve AUDIOPHILE OPTIMIZER. Akkoriban saját scriptem akár 10-20 processig lement audioval, BD3D HTPC 25-40. Ezekre ugyan rákereshetsz, de 1809 utáni Windows verziókra értelmetlen meló. W10-re kész megoldásként ma a fizetős AUDIOPHILE OPTIMIZER lehet megoldás, de sokcsatornás HDMI mozigép esetében helyedben nem erőltetném. Egyszerűen feleslegesnek találom.
Sokkal fontosabb a profilozott géped, így hozod ki az iGPU-ból a legtöbbet, a hardverek egységesek, BIOS + mem OK. Ha az akusztika rendben, elkezdhetnél kábelezni. Nyilván viccesen írtam, de nálad már adott láncban optimális egyensúly van, AVR és dobozok is korrektek, ebben az értelemben lehetne kicsit vuduzni. Egyedül talán DIY analóg lin táppal tudnál feljebb lépés reményében mozdulni. Vegyél inkább projit bazi nagy AT vászonnal.
Igen, 1080p 60 és 1080i 29,9 fps-re gondoltam, amelyek 60Hz-en nagyon rövid render idővel 2160-ra csak épp beférnek DXVA-val. Ryzennek kell a 3e körüli RAM .
Szia!
Külső behívást nem erőltetem tovább. Próbáltam mint ahogy beszéltük is de a kilépéssel nem tudtam megbarátkozni. Telefonról, tabletről nem megy. Egér vagy az általad említett táv kellene hozzá.
Így marad a DSPlayer.3D engem nem vonz.Ami meg csak ISO-ban van meg a virágboltban azt meg gyorsan átrakom mkv-ba.
Androidos kütyüt akkor félre értettem.Bocsi.
Optimatizálás részénél a kifilézéshez nincs esetleg egy leírásod mit és hogyan kell kifilézni? Neten volt egy oldal de sehol nem találom ahol valaki leírta mit és hogyan állított le. Valamint a ph-n is volt aki össze szedte de nem tudom ez mennyire tuti.
https://prohardver.hu/tema/epitsunk_htp ... 46175.html
Tudom,hogy nem nagyon van időd de ha esetleg van pár perced ránéznél erre?
A másik verziódat sajna nem igazán értem.Vagyis az én esetemben nem tudom mit tudnék még esetleg másképp csinálni.Adott a Win 10 ,Kodi DsPlayer,madvr belőve Lav filter a legfrissebb fent.Bios,chipset,vga driver mind flottul megy. Esetleg egy tápcsere jöhetne szóba,vagy más OP rendszer? Vagy itt az én esetemben mire gondolsz?Vuduzgatni ,kábelezgetni nem fogom úgy sincs mit.:)Mozira használom tudod zene hallgatás nincs.Lassan mozi se de remélem változik idővel.
Házam igen Node 605-ös.Rendesen elírtam.
Említett tápra rákerestem.Tényleg igen alacsony ripple noise -val megy.100% terhelésnél(ami úgy sincs) 10.3mV érték.https://www.tomshardware.com/reviews/co ... 611-9.html
Jobb mint a mostani EWGA tápom.
3200mhz-n használom a ramomat. Így az említett koncert felvételeket Jinc Chroma beállítással szépen viszi.Ha viszont a ramot csak 2400-on használom akkor a mad elhasal. kell neki a magas freki.
Leskálázás megy neki azzal nincs gondja viszont a felskálázást nem tudom hogy oldaná meg. Kipróbálni nem tudom.De már ez is szép teljesítmény. FullHD-ig bezárva én nem vennék vga-t.Vetítőhöz nem tudom milyen beállítást kívánhat még esetleges finomításhoz lehet kell(het) a plusz erő.Látni kellene.
Külső behívást nem erőltetem tovább. Próbáltam mint ahogy beszéltük is de a kilépéssel nem tudtam megbarátkozni. Telefonról, tabletről nem megy. Egér vagy az általad említett táv kellene hozzá.
Így marad a DSPlayer.3D engem nem vonz.Ami meg csak ISO-ban van meg a virágboltban azt meg gyorsan átrakom mkv-ba.
Androidos kütyüt akkor félre értettem.Bocsi.
Optimatizálás részénél a kifilézéshez nincs esetleg egy leírásod mit és hogyan kell kifilézni? Neten volt egy oldal de sehol nem találom ahol valaki leírta mit és hogyan állított le. Valamint a ph-n is volt aki össze szedte de nem tudom ez mennyire tuti.
https://prohardver.hu/tema/epitsunk_htp ... 46175.html
Tudom,hogy nem nagyon van időd de ha esetleg van pár perced ránéznél erre?
A másik verziódat sajna nem igazán értem.Vagyis az én esetemben nem tudom mit tudnék még esetleg másképp csinálni.Adott a Win 10 ,Kodi DsPlayer,madvr belőve Lav filter a legfrissebb fent.Bios,chipset,vga driver mind flottul megy. Esetleg egy tápcsere jöhetne szóba,vagy más OP rendszer? Vagy itt az én esetemben mire gondolsz?Vuduzgatni ,kábelezgetni nem fogom úgy sincs mit.:)Mozira használom tudod zene hallgatás nincs.Lassan mozi se de remélem változik idővel.
Házam igen Node 605-ös.Rendesen elírtam.
Említett tápra rákerestem.Tényleg igen alacsony ripple noise -val megy.100% terhelésnél(ami úgy sincs) 10.3mV érték.https://www.tomshardware.com/reviews/co ... 611-9.html
Jobb mint a mostani EWGA tápom.
3200mhz-n használom a ramomat. Így az említett koncert felvételeket Jinc Chroma beállítással szépen viszi.Ha viszont a ramot csak 2400-on használom akkor a mad elhasal. kell neki a magas freki.
Leskálázás megy neki azzal nincs gondja viszont a felskálázást nem tudom hogy oldaná meg. Kipróbálni nem tudom.De már ez is szép teljesítmény. FullHD-ig bezárva én nem vennék vga-t.Vetítőhöz nem tudom milyen beállítást kívánhat még esetleges finomításhoz lehet kell(het) a plusz erő.Látni kellene.
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Szia,
Kodi frontend esetén ja. Alapesetben MVC MKV és menü nélküli ISO mehet LAV alapú BE verzióval, ISO menüvel (ma már erre nem nagyon van igény) pedig PDVD-vel. Néz még valaki 3D-t?
Android/egyéb kütyü: nem írtam, hogy hozza! - egyéb igények kielégítését említettem. Mivel ismered az algók közötti minkülönbséget, nincs értelme ránézni sem.
Kétféle optimalizálás lehetséges. Egyik a Windows kifilézése, ahol értelemszerűen az összes felesleges processt kiirtjuk, amire nincs szükség multimédia felhasználáskor (akár hanyagolható is). Másik, s egyben sokkal fontosabb művelet, mikor egy adott láncban (akár rendelésre, kérésre) úgy alakítod ki az OS és lejátszó szoftverek audio-video beállításait, de akár magát a hardvert is, hogy azt teljes mértékben arra szabod. Tehát adott vetítőre, TV-re, AVR-re, proceszorra, nézési távolságra fejlesztesz, továbbá környezeti körülményekre. Pl ma egy JVC 2k/4k vetítő teljesen más beállítást kíván HTPC oldalról, mint akármelyik másik megjelenítő. Oka színbemeneti és kimeneti átalakítások, tone mapping, és lehetne sorolni.
Végeredményben ha van igény rá, hogy a maximum legyen kisajtolva a moziból forrás oldalról, ahhoz szükséges némi előzetes ismeret, majd ahhoz szorosan kötődő rendszer integráció. Enélkül előfordulhat, hogy a mozis cucc egy hardvere eldobja azt a pluszt, amit a forrás egyébként egy másik hardverelemmel képes lenne pluszként megmutatni. Legtöbbször ehhez kötelező személyes installáció, távolból csak találgatunk, súroljuk a határokat.
Szubjektív: korábban szórakoztunk vele W alapú audio vagy HTPC-vel mennyi a gyakorlati minimum process amivel elfutnak a masinák, ma már a sajátomhoz hozzá sem nyúlok. Audio PC-vel végképp nem szórakoznék, mini PC + minimal Linux és hasonlók, ha már audio és PC.
Nem Node 605 lesz az? Corsair táp viszont OK, RM-X-ből készülnek most a legjobb 4k HTPC-k, többnyire kevesebb a zajuk, mint a HDPLEX féle fél-analóg megoldásoknak. De nagy igazság erre sincs, szórás ellenben van.
Nálad 3k-n mennek a memók, úgy valóban elég mindenre full-HD-ben, innentől szétvuduzhatod kábelekkel a rendszert.
Ami határeset - 2160p szintúgy -, hogy BD koncert érzékeny usereknek elfogy 1080p 29,9i anyagoknál a képre befogott iGPU erő. Ráadásul deinterlacing kötelező, ahol viszont válogatni kell a hardveres gyorsítók között, ez okozhat kellemetlenséget. Végül te SDR-ben nyomod, HDR-t tudná még egy VGA sokkal pontosabban skálázni, de ez bőven elegendő kompromisszum a Ryzennel.
Kodi frontend esetén ja. Alapesetben MVC MKV és menü nélküli ISO mehet LAV alapú BE verzióval, ISO menüvel (ma már erre nem nagyon van igény) pedig PDVD-vel. Néz még valaki 3D-t?
Android/egyéb kütyü: nem írtam, hogy hozza! - egyéb igények kielégítését említettem. Mivel ismered az algók közötti minkülönbséget, nincs értelme ránézni sem.
Kétféle optimalizálás lehetséges. Egyik a Windows kifilézése, ahol értelemszerűen az összes felesleges processt kiirtjuk, amire nincs szükség multimédia felhasználáskor (akár hanyagolható is). Másik, s egyben sokkal fontosabb művelet, mikor egy adott láncban (akár rendelésre, kérésre) úgy alakítod ki az OS és lejátszó szoftverek audio-video beállításait, de akár magát a hardvert is, hogy azt teljes mértékben arra szabod. Tehát adott vetítőre, TV-re, AVR-re, proceszorra, nézési távolságra fejlesztesz, továbbá környezeti körülményekre. Pl ma egy JVC 2k/4k vetítő teljesen más beállítást kíván HTPC oldalról, mint akármelyik másik megjelenítő. Oka színbemeneti és kimeneti átalakítások, tone mapping, és lehetne sorolni.
Végeredményben ha van igény rá, hogy a maximum legyen kisajtolva a moziból forrás oldalról, ahhoz szükséges némi előzetes ismeret, majd ahhoz szorosan kötődő rendszer integráció. Enélkül előfordulhat, hogy a mozis cucc egy hardvere eldobja azt a pluszt, amit a forrás egyébként egy másik hardverelemmel képes lenne pluszként megmutatni. Legtöbbször ehhez kötelező személyes installáció, távolból csak találgatunk, súroljuk a határokat.
Szubjektív: korábban szórakoztunk vele W alapú audio vagy HTPC-vel mennyi a gyakorlati minimum process amivel elfutnak a masinák, ma már a sajátomhoz hozzá sem nyúlok. Audio PC-vel végképp nem szórakoznék, mini PC + minimal Linux és hasonlók, ha már audio és PC.
Nem Node 605 lesz az? Corsair táp viszont OK, RM-X-ből készülnek most a legjobb 4k HTPC-k, többnyire kevesebb a zajuk, mint a HDPLEX féle fél-analóg megoldásoknak. De nagy igazság erre sincs, szórás ellenben van.
Nálad 3k-n mennek a memók, úgy valóban elég mindenre full-HD-ben, innentől szétvuduzhatod kábelekkel a rendszert.
Hali Cinemadness!
BD3D ISO és az ISO fájlt hogy sikerült működésre bírni? Behívtál egy külső lejátszót hozzá?
Egyetértek veled abban,hogy 4K -hoz elkel a vga. Fullhd-ig 4k-ról való leskálázásig tökéletesen elegendő a Ryzen IGP-je. Ezt ugye teszteltük.
Viszont tényleg egy picit érzékeny az Os,driver és egyéb frissítésre.De ha ez megvan akkor szuperül megy.
Abban kételkedem,hogy egy androidos és egyéb más kütyü is hozza ezt a minőséget. De kipróbálnám.
Szoftver optimatizálást írtak itt többen. Ez a fizetős optimatizáló progin kívül mivel elérhető még. Van esetleg valami leírás neten ami felett átsiklottam? Kipróbálnám.
Ház kérdést én egy Corsair 605-el oldottam meg.Használtan ebay-ről 70 euro. Ebbe elfér bármilyen táp. Valamint szükség esetén a vga is. Venti zaját nem hallom még közelről sem Swift 2 szuperül teszi a dolgát.
BD3D ISO és az ISO fájlt hogy sikerült működésre bírni? Behívtál egy külső lejátszót hozzá?
Egyetértek veled abban,hogy 4K -hoz elkel a vga. Fullhd-ig 4k-ról való leskálázásig tökéletesen elegendő a Ryzen IGP-je. Ezt ugye teszteltük.
Viszont tényleg egy picit érzékeny az Os,driver és egyéb frissítésre.De ha ez megvan akkor szuperül megy.
Abban kételkedem,hogy egy androidos és egyéb más kütyü is hozza ezt a minőséget. De kipróbálnám.
Szoftver optimatizálást írtak itt többen. Ez a fizetős optimatizáló progin kívül mivel elérhető még. Van esetleg valami leírás neten ami felett átsiklottam? Kipróbálnám.
Ház kérdést én egy Corsair 605-el oldottam meg.Használtan ebay-ről 70 euro. Ebbe elfér bármilyen táp. Valamint szükség esetén a vga is. Venti zaját nem hallom még közelről sem Swift 2 szuperül teszi a dolgát.
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Volt az úriember rendszerében néhány adott alkatrész, ház tekintetében a Streacom hasonló kiépítésben kicsit drágábban némileg jobbat tud nyújtani az FC10 személyében. Az analóg táp audiophile láncban a routert etette
Ezen felül jómagam 4k UHD-re mindenképp VGA-t ajánlanék. Nyilván nagymozi, HTPC, extrém minőségi kívánalmak stb mentén, mert egyéb igényekkel simán elég lehet kis boxocska is. Játszanak már azok is mindent korrekt minőséggel.
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Sajátomat mindig Rii Mini i10-zel, ami egy tenyérben elférő mini bill., sajnos már kifutott. Nekem ez volt kényelmes, nyilván lehetséges tablet, mobil, légegér, különböző MCE távok stb, nagyon széles a választék ízlés szerint.
phyton71
Jól néz ki, sajnos alig maradt VGA + táp beépítésre alkalmas korrekt HTPC ház.
Zozi
Én is jobban kedvelem a minimal OS audio vonalat, mint a nagyobb tuning traktorokat, de persze ízlés kérdése.
Köszönöm! Nekem bejönnek a robosztusabb házak,meg kényelmesebb benne összehozni a hardvereket.Az tény,hogy az online tartalmak felé halad a technikai fejlődés,mostanában egyre több sorozatot is nézek,és még hézagpótlónak sem lehetne nevezni,vannak igen jó sorozatok amik lekötik az ember figyelmét. A kényelem a másik szempont,hogy mindent tudok vezérelni akár többzónás funkcióban is.De most én is hegyezem a mozis konfigomat,hardver már összeállt most szoftveres reszelgetés megy.irishcream írta: ↑2019.03.15., pén. 18:09..........nagyon elegáns ........
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
..........nagyon elegáns ........
Én pl olyan házat használok,hogy van hozzá távirányítási lehetőség,és kjelző is van rajta.De a távirányítási lehetőség megoldható utólagosan is.
Annyira megtetszett a ház,hogy kettőt is szerváltam belőle,egyik zenére,másik filmekre hangolva.
Cinemadness: köszi a részletes leírást.
A HTPC-t mivel távirányítod?
... és egy teszt/próba engem is érdekelne.
... és egy teszt/próba engem is érdekelne.
Szépek ezek a házak, komolyak is. Igaz ennyiért (80-100 ezer) sok médialejátszót is lehet kapni. Az is igaz hogy 400-ért nagyon komoly ketyerét össze lehet állítani ami 4k-t is tisztességgel megjelenít. 
- Zozi
- Törzsvendég

- Értékelés: 986
Én sokáig használtam HTPC-t nagyon szerettem, de az egyszerűsítés miatt váltottam asztali médialejátszóra.Cinemadness írta: ↑2019.03.15., pén. 09:54Fórumtársunknál napokban lett majdnem kész egy 4k UHD HDR10 képes lejátszó (megjelenítő 65" OLED), szolgálhat akár konkrét árral példaként. Maga a kiépítés passzív üzemű, madvr alapú, 2160p 60 fps HDR10-ig minden frekire automatikus váltás és tökéletesen kadenciahelyes lejátszás összes formátumon, szükség esetén BD3D ISO és MVC képességgel. Audio természetesen sokcsatornás bit-perfect Dolby Atmos, DTS:X.Cutler írta: ↑2019.03.12., kedd 00:06Azért a 4K ma már alap, azoknál a 70-100ezres médialejátszóknál, amikről szó van. Így htpc-nél se álljunk meg a full hd-nél.phyton71 írta: ↑2019.03.11., hétf. 23:47
Amennyiben full hd elég,egészen olcsón megúszható,sok a befolyásoló tényező,nálam a ház a legdrágább elem.Van aki low budget PC-t rak össze 50-ért ami az alap dedikált lejátszókat agyonveri képben,de már szerintem 150e-ből igen komoly vasat lehet szögelni,amit dedikált lejátszó már nem múl felül.
Nagyjából a hardver: HDPLEX H5 ház (80 eFt), 300W DC-ATX és 200W lineáris HDPLEX táp (kb 140 eFt), Ryzen 2400G és alkatrészei (kb 140 eFt), + OS és tetszőleges további hardverek, végül optimalizálás.
Ez a konfig megfelelő táppal és audio-video optimalizációval 1080p-ig már Ultra High-End kategória lehet, semmivel sem összehasonlítható kép és hangminőség tekintetében asztali eszközök ellenében. Továbbá a videó részleg megjelenítő kalibrálás után képes a ma elérhető legpontosabb színmegjelenítésre is. Tehát a minőséget ezen felbontáson már nem igazán lehet feljebb emelni, az árát igen - egyéni pref szerint akármeddig -, DIY tápoktól házi szerver üzemeltetésig bármivel, előfok/processzorként üzemeltetve, illetve audio PC felhasználásra, ahhoz kapcsolódó tuninggal. Lehetőségek száma végtelen, csak pénztárca bírja.
2160p-re már erősen korlátos, hiszen minden anyagot fel kell skáláznia, beleértve koncerteket 29.997 sebességről 2160p 60-ra, SD-HD-t UHD-re stb, amire DXVA vagy madvr alap-közepes minőségnél többre futja. Mivel nem csak chroma up, hanem luma is van, kiegészítve 29.9i deinterlacinggel, ez UHD-ben jelentős GPU erőforrást kíván. Tehát szigorúan vett High-Endhez szükség lesz másik házra, VGA-ra és tápra, de még ezen a felbontáson is sokkal-sokkal jobb lesz bármelyik asztali MP-nél, BD lejátszónál.
Szintén passzív ház volt, Strecom FC9 nano psu-val intel i3-6100t-vel, kodi dsplayerrel. Zenére daphil oprendszerrel.
Ha esetleg lenne a közelben valaki, aki birtokol egy ilyen htpc-t szívesen kipróbálnám itthoni környezetben.
Nagyon kíváncsi vagyok, hol tart most a technika.
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Fórumtársunknál napokban lett majdnem kész egy 4k UHD HDR10 képes lejátszó (megjelenítő 65" OLED), szolgálhat akár konkrét árral példaként. Maga a kiépítés passzív üzemű, madvr alapú, 2160p 60 fps HDR10-ig minden frekire automatikus váltás és tökéletesen kadenciahelyes lejátszás összes formátumon, szükség esetén BD3D ISO és MVC képességgel. Audio természetesen sokcsatornás bit-perfect Dolby Atmos, DTS:X.Cutler írta: ↑2019.03.12., kedd 00:06Azért a 4K ma már alap, azoknál a 70-100ezres médialejátszóknál, amikről szó van. Így htpc-nél se álljunk meg a full hd-nél.phyton71 írta: ↑2019.03.11., hétf. 23:47Amennyiben full hd elég,egészen olcsón megúszható,sok a befolyásoló tényező,nálam a ház a legdrágább elem.Van aki low budget PC-t rak össze 50-ért ami az alap dedikált lejátszókat agyonveri képben,de már szerintem 150e-ből igen komoly vasat lehet szögelni,amit dedikált lejátszó már nem múl felül.Cutler írta: ↑2019.03.11., hétf. 23:10
Azt lehet tudni, hogy egy ilyen htpc, ami lényegesen jobb(tehát nem hangyafa..nyi, mintha lenne difi) minőséget képvisel, mint egy médialejátszó, az mennyi pénzbe kerül?
Ha mondjuk egy tipikus jobb médialejátszó 70-100 ezerbe keül, akkor htpc esetén mi az a pénz, amiről beszélgetünk? 200-300ezer? Vagy ennél olcsóbb, netán a duplája, triplája?
Kiváncsi lennék rá![]()
Nagyjából a hardver: HDPLEX H5 ház (80 eFt), 300W DC-ATX és 200W lineáris HDPLEX táp (kb 140 eFt), Ryzen 2400G és alkatrészei (kb 140 eFt), + OS és tetszőleges további hardverek, végül optimalizálás.
Ez a konfig megfelelő táppal és audio-video optimalizációval 1080p-ig már Ultra High-End kategória lehet, semmivel sem összehasonlítható kép és hangminőség tekintetében asztali eszközök ellenében. Továbbá a videó részleg megjelenítő kalibrálás után képes a ma elérhető legpontosabb színmegjelenítésre is. Tehát a minőséget ezen felbontáson már nem igazán lehet feljebb emelni, az árát igen - egyéni pref szerint akármeddig -, DIY tápoktól házi szerver üzemeltetésig bármivel, előfok/processzorként üzemeltetve, illetve audio PC felhasználásra, ahhoz kapcsolódó tuninggal. Lehetőségek száma végtelen, csak pénztárca bírja.
2160p-re már erősen korlátos, hiszen minden anyagot fel kell skáláznia, beleértve koncerteket 29.997 sebességről 2160p 60-ra, SD-HD-t UHD-re stb, amire DXVA vagy madvr alap-közepes minőségnél többre futja. Mivel nem csak chroma up, hanem luma is van, kiegészítve 29.9i deinterlacinggel, ez UHD-ben jelentős GPU erőforrást kíván. Tehát szigorúan vett High-Endhez szükség lesz másik házra, VGA-ra és tápra, de még ezen a felbontáson is sokkal-sokkal jobb lesz bármelyik asztali MP-nél, BD lejátszónál.
- Cinemadness
- Nincs visszaút

Így van, Windows alapú Kodi valóban korrektül működik, ha az OS oldali setup okés , akkor bitstream WASAPI módban nem fog belenyúlni a hangba, DirectS már más helyzet. Android alapú Kodi persze kizárt, CE és LE is lehet hasonlóan jó, a tápellátás kérdése itt is levegőben lóg.Quetz írta: ↑2019.03.11., hétf. 23:48Azért kérdeztem, mert ismereteim szerint a következő variációk léteznek:
1.
bejön a DTS, Dolby kódolt audio, majd megy tovább. Ekkor a HDMI-n keresztül esetleg mehet tovább valami zaj, amit az AVR-nek kellene leválasztania. Maga a hang marad a digitális tartományban, nem változik vagy sérül.
2. Bejön a DTS, Dolby kódolt hang, a lejátszó átalakítja nyers PCM-be, ráengedi a DSP-t, majd PCM-ként továbbítja. A hang változik és HDMI-n esetleg terjedhet zaj.
3. A fenti kettő esetben látom, hogy pl. DTS vagy PCM a bejövő hang. A harmadik, már nehezen elképzelhető eset, hogy egy mondjuk DTS -> PCM +DSP -> DTS reencode történik.Ez az, ami definíció szerint "belenyúl a passthrough-ba", mert elvileg mindkét oldalon DTS van (passthrough), csak középen történik még mókolás, viszont ilyenről még nem olvastam.
Ahogy az egyik Kodi fejlesztő is írja:
Passthrough is done for formats like: DTS, AC3, DTS-HD, TrueHD, EAC3 - they get encapsulated into IEC frames and then sent to the AVR (like letters by the german post office).
All other formats (mp3, flac, etc.) are decoded with a lossless decoder and then output on given to Audiotrack in 32 bit floats.