Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Paradigm Defiance X15 Subwoofer Review
Ami igazán figyelem felkeltő, az a hangnyomás képessége, illetve a beépített Anthem ARC korrekció:

Kód: Egész kijelölése

1M peak         2M RMS
20 Hz:                   111.4 dB          102.4 dB (third harmonic)
25 Hz:                   118.6 dB          109.6 dB (second harmonic)
31.5 Hz:                 124.3 dB          115.3 dB (eighth harmonic)
  (20-31.5 Hz avg        119.6 dB          110.6 dB)
40 Hz:                   128.8 dB L        119.8 dB L
50 Hz:                   130.0 dB L        121.0 dB L
63 Hz:                   130.2 dB L        121.2 dB L
  (40-63 Hz avg          129.7 dB          120.7 dB)
80 Hz:                   129.5 dB L        120.5 dB L
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1729

Hozzászólás Szerző: -KP- »

wittao írta:
2019.03.05., kedd 09:59
Sziasztok,
egy kis segitseget szeretnek kerni:
keresek aktiv subot, ami egy kulso jelgeneratorbol kapna a jelet. Egy fontos kepessege kellene, megpedig hogy 20Hz - 100Hz koruli tartomanyt le tudjak vele sugarozni (akar valtozot, akar fixre beallitott erteket).
Nezegettem autos megoldasokat is.
Mit ajanlanatok? (Tiszta oszinteseggel a hangminoseget lesz@rom :D , most a funkcio a lenyeg es nem 30 evre vennem, csak kiserlethez kellene es nem szannek ra szazezreket)
Koszi elore is!
Vegyél egy szubot apróról. Kísérlet után add el.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1446

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

fapaci írta:
2019.03.05., kedd 08:45
Hiccusz írta:
2019.03.05., kedd 07:46
Ez a fórum sajnos sosem volt szakmai szempontból moderálva.
Volt erre próbálkozás 12-14 évvel ezelőtt, de rájöttünk, hogy ha "szakmai" szempontok alapján kezdünk el takarítani, a hozzászólások 95 %-a kukába kerülne, ami nem lehet cél egy hobbifórumon. Egy közösség működési szabályait mindig a többség elvárásaihoz kell igazítani, az AVX-en is ez történik. Aki komolyan szeretne elsajátítani valamilyen tudományt, annak szerintem iskolában a helye, az ilyen fórumokon erre nincs komoly esély. A mélységi szakmai kommunikáció nem csevegő fórumokon zajlik, hanem szaklapokban, konferenciákon, ahol van idő és hely normálisan kifejteni az álláspontokat, tapasztalatokat, kutatási eredményeket. A 2-3 mondatba tömörített közlések saját tökéletlenségük miatt szinte mindig támadhatóak lesznek, ahogy ez is.
Megértelek is, meg nem is. Belátom, sok igazság van abban, amit mondasz, mégis valahogy minden porcikám ellenkezik egy kicsit ezzel. Lehet, hogy szemben próbálok hu...ni a széllel, de azt gondolom, mértékadó szakmai álláspontnak mindig is helye kéne, hogy legyen - akár - egy ilyen - hobbista - fórumon is, hiszen 1) egy hobbista is érezheti úgy, többre vágyik, jobban szeretne érteni ahhoz, amit eddig kedvtelésből művelt, szeretné átlátni a "hogyanokat" és a miértekre választ kapni 2) ha hagyjuk, hogy minden és mindenki sodródjon az árral, akkor a szakmaiság és a hozzáértés sajnos továbbra is megreked azon az alacsony színvonalon, ahol jelenleg az a fokmérő, ki, milyen régóta fórumozik.
Nem totális szakmai cenzúrát gondolok jónak, hanem egyfajta szemléletváltást, ahol teret engedünk az alázatnak, a tudományos tények elismerésének, ahol önismeretet gyakorlunk, s ahol nem vétózzuk meg zsigerből a de-facto fizikát. Ahol felül tudunk emelkedni az "üzleten, ahol kulturált mederben, szakmai alapokon folyik az információ megosztása, s az érvek ütköztetése. EZ vinné előre és juttatná magasra ezt a fórumot, ezt a közösséget.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Hiccusz írta:
Ez a fórum sajnos sosem volt szakmai szempontból moderálva. Egyszerűen hiányzik egy olyan szakmai réteg innen, aki ezt megtehetné.
OFF
A házimozis rész még istenes a hifishez képest :D

Amúgy egyetértek. Csak van sajnos jó pár árnyaló tényező is, pl.:
- sok esetben nincsen elfogadott szakmai álláspont, pl. két digi kábel között
- hiába reagál valaki egy túlzásra, néha a válasz még hangosabb (pláne hifiben)
- nevek nélkül, de vannak szakmailag jártas és elfogadott fórumtagok is, akik minden rosszindulat nélkül pusztán szakmai buzgóságból de szintén hajlamosak a túlzásokra
- gyakorlatilag elég sok tag -könyörgöm értsétek jól-, úgymond hobbi-fertőzött, hajlamos hinni, beleesett placebóba, ön-igazolja a költéseit és keveri egy-egy termék prémium kivitelezésének jóérzését a termék egyszerű műszaki képességével
- sokan anyagilag is érdekeltek a drága termékek forgalmában, gyakorlatilag élvezve a zavarosban halászást - ugyanakkor többnyire még ezt sem mondanám rosszindulatúnak, mert szinte mind egyben a hobbi-fertőzés áldozata is
- elég szépen kialakult csordaszellem van a fenti 'trio' által, egymásban gerjesztve a hitet :D

Jómúltkor "just for fun", beírtam egy eget verő, túlzó baromságot valahová. Erre kaptam rá 3 fekve röhögős privátot, nyíltan meg több egyetértést és egyetlen cáfolatot sem... néha ez a szint :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11455
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Hiccusz írta:
Ez a fórum sajnos sosem volt szakmai szempontból moderálva.
Volt erre próbálkozás 12-14 évvel ezelőtt, de rájöttünk, hogy ha "szakmai" szempontok alapján kezdünk el takarítani, a hozzászólások 95 %-a kukába kerülne, ami nem lehet cél egy hobbifórumon. Egy közösség működési szabályait mindig a többség elvárásaihoz kell igazítani, az AVX-en is ez történik. Aki komolyan szeretne elsajátítani valamilyen tudományt, annak szerintem iskolában a helye, az ilyen fórumokon erre nincs komoly esély. A mélységi szakmai kommunikáció nem csevegő fórumokon zajlik, hanem szaklapokban, konferenciákon, ahol van idő és hely normálisan kifejteni az álláspontokat, tapasztalatokat, kutatási eredményeket. A 2-3 mondatba tömörített közlések saját tökéletlenségük miatt szinte mindig támadhatóak lesznek, ahogy ez is.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Elnézést az OFF-ért, Maradjunk is a témánál inkább csak kikívánkozott belőlem, mivel az egyik (ha nem a) legnagyobb, Facebook Házimozis csoportban pontosan ugyan ez a téma ezekben a pillanatokban és úgy néz ki, teljesen megreformálják az adminok és moderátorok. Szerintem teljesen jogosan. leborulok.gif

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Lemmy9 írta:
2019.03.05., kedd 05:58
Rövid voltam, de ez nem trollkodás. Nem is értem, hogy egy ilyen régi fórum, régi tapasztalt tagokkal, szakmabeli nagyságokal, hogy egedheti és engedhetitek meg, hogy ilyen szinten ledegradálják egy ilyen példabeszéddel az egészet.
Nem hiszem, hogy nem fészkelődtök egy ilyen prédikációtól ha megvan a józan eszetek. Az a nagyobb trollkodás és baj, ha hagyjátok szó nélkül.

Itt van Iván, fapaci, balagee soha nem olvastunk tőlük ilyen szörmyűségeket, hogy még a Casablanca is színes lett. Pontosan iyenek miatt szerveztek tesztet, ami egyértelmű végeredményt hozott. De a kéz és lábnélküli lovagok folyamatosan küzdenek. Ez miatt egy amatőr szakmaiatlan szaga lesz az egésznek, és az itteni ügyes srácokat sem értem, hogy nem érzik kellemetlenül magukat.
A troll pont hogy nem én vagyok.
Léket kapott a fórum, tömjétek be mert elsüllyed.
Ez a fórum sajnos sosem volt szakmai szempontból moderálva. Egyszerűen hiányzik egy olyan szakmai réteg innen, aki ezt megtehetné. Ez az egyik legnagyobb hibája. Mivel teljesen nyyilvános, Ide mindenki beírhat, azt, akkor, és úgy, amit, amikor, s ahogy éppen kedve tartja. Ezt a fórumot kizárólag a morális viselkedés és etiket mentén moderálják. Akkor avatkoznak már csak közbe, ha az emberek már átlépnek egy bizonyos határt, ha már tiszteletlenül bánnak egymással, ha már a moderátor szerint sem arról szól a párbeszéd és vita, amely segítene másokat egy döntéshozatalban, s amely a előremutató lenne. Amikor eldurvulnak az indulatok, akkor történik valami kizárólag. Amíg a beszélgetések, többé-kevésbé, kontrolált mederben folynak, addig ütköztethetők az (amúgy homlok egyenesen) ellentétes álláspontok anélkül, hogy a valós szakmai alap kidomborodna. Ezért érezhette sok ember azt, amit olykor Csutka is megfogalmazott mielőtt elment, hogy oldalakon keresztüli vitatkozás után sem lehet eldönteni, mi a helyes (=Szakmai szempontból és tudományos alapokon nyugvó) vagy mi a helytelen megközelítés. Mi lenne alapvetően az irányadó, s mi nem. Ha már itt tartunk, a másik hiányosságnak azt tartom, hogy sokan még mindig az évekkel, netán évtizedekkel ezelőtt berögződött dogmák szerint gondolják, amit gondolnak. Senki, semmi és semmilyen körülmény között nem képes őt ettől a fixa ideától eltántorítani. Pedig mi sem okoz nagyobb örömet, ha az ember képes ráébredni arra, eddig valamit nagyon nagyon rosszul tudott, valamit nagyon benézett és ezen képes felülkerekedni és átértékelni magában az ismeretanyagot, tudást. Új alapokra áttenni az egészet és onnan építkezni tovább szerintem sokkal felemelőbb dolog annál, sem hogy bebetonozott, begyepesedett dogmákat és városi legendákat szajkózzon tovább az ember és görgessen maga előtt még éveken keresztül, csak hogy szakmainak tünjön.

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Lemmy9 írta:
Rövid voltam, de ez nem trollkodás. Nem is értem, hogy egy ilyen régi fórum, régi tapasztalt tagokkal, szakmabeli nagyságokal, hogy egedheti és engedhetitek meg, hogy ilyen szinten ledegradálják egy ilyen példabeszéddel az egészet.
Nem hiszem, hogy nem fészkelődtök egy ilyen prédikációtól ha megvan a józan eszetek. Az a nagyobb trollkodás és baj, ha hagyjátok szó nélkül.
A trollkodást jó értelemben írtam, nehogy már magadra vedd.

A még nagyobb baj az, hogy a terméke eladása érdekében maga a gyártó -aki előtt minden tiszteletem, mert bőven letett már sok mindent az asztalra ebben a szakmában a saját termékeivel- ctrl c - ctrl v -vel egy az egyben beteszi ezt az égbekiáltó ökörséget.

Kíváncsi vagyok mikor jön valami kütyü, ami már a felbontást is növeli és nem csak a képet színesíti :D.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára thxfan 2019.03.05., kedd 07:46-kor.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Lemmy9 írta:
Rövid voltam, de ez nem trollkodás.
Iróniaként szerepelt a trollkodás. Vedd úgy mint az etikus hackert, vagy a kettős tagadást! 31_1_21.gif

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Mindenkinek igaza van,mert ugy gondolja! :D Ha nem vennetek veresen komolyan,akkor nem zavarnanak ezek a gondolatok sem,elferunk egymas mellett sztem,ha valaki lato,hat legyen,ha valaki semmiben sem hisz ,avval sincs gond! Vitatkozni mas igazaval nehez,es ertelmetlen.. el kell engedni! A 2 veglet sosem adja fel! :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

nemtomm írta:
2019.03.04., hétf. 19:44
thxfan írta:
2019.03.03., vas. 19:04
nemtomm írta:
2019.03.03., vas. 17:31

Először is nem szeretem ezt a kioktató stílust vegyél belőle vissza. Fogalmam sincs honnét vetted elő mert te nem voltál ilyen.
Amennyiben nem használok szakszavakat tud be annak hogy egy amatőr mozis írja le azokat :D
Részemről a téma lezárva ...

Az előző rezgéscsillapítós hozzászólásod stílusa alapján mégis mire számítottál? Hiccusz nem törzsutas a placebó expresszen ;), jelen esetben szakemberként leírta a véleményét, bár többen és ilyen háttértudással tennék ezt...

Szerinted ez is placebo?
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=84&t=115542
Szándékosan hagytam az előzményeket.
1. Ha igazán ismernéd Ivánt, tudnád, hogy bántószándék, kioktatás nélkül ír-kommunikál így(szóban is). Hidd el, óriási ismeretanyag van a fejében ...
2. Bántószándék nélkül írom. Egyszerűen megdöbbentő, hogy többek között hdmi témában, sem a saját szemednek, sem a műszaki leírásoknak nem hiszel. Rövi DEN. Ha hdmi kábel vásárlás előtt állsz és valaki azt mondja neked, hogy lesz változás a digitális képben az két fajta ember lehet: CSALÓ aki becsap téged, hogy a pénzedet kihúzza a zsebedből. A másik a HÜLYE, aki saját magát is becsapja. Pont ilyenek a vallássérültek is ... Vakon hisznek abban, ami nincs.

Tudom, ebben a közösségben kevesen fogják megérteni.
Nem csak neked: Engedd el!
Nem kell hozzá más, csak ne látogasd a fórumot naponta, fél naponta, óránként, fél óránként, percenként. Kapcsold ki a követést is! A fórum nélkül rá fogsz jönni, nem ez a legfontosabb dolog a világon! De még csak nem is a második legfontosabb! Úgy tudom, hogy autó alkatrészeket árulsz. Ha van saját autótok, az milyen szerepet tölt be a családod életében? A legfontosabb vagy csak mint megbecsült közlekedési eszköz? Gondolom a második mert még sosem olvastam tőled olyanokat, hogy hobbiból félévente cserélgeted a féktárcsákat, a kormányokat, a turbókat, a fékcsöveket vagy ha már témába hoztam a hdmi-t mint drótot, a kocsidban a vezetékeket, abban a hiszemben, hogy este jobban fogsz látni a cserélt drótok miatt.

Meg mutatom, hogyan nézem a termékeket:
52861897_2270873386266726_4710441008918167552_n.jpg
52861897_2270873386266726_4710441008918167552_n.jpg (87.74 KiB) Megtekintve 2149 alkalommal
Idézet a filmből: "Vajon mi történhetett a világgal? Hogy manapság az átlagos felér a kitűnővel? Mikor tehettük lejjebb a mércét?"
Mennyire pont idepasszol már? :) A filmek túlnyomó része, rakás szar. Már régóta mondom ... Ennek ellenére azt látom, hogy a mély hobbisták, szinte lassulás nélkül szórják a pénzt. Tudomásul sem véve az évek óta lefelé tartó tendenciát. Az a fontos, hogy az "elismerés" dombocska tetején legyenek, hogy figyeljenek rá, hogy páran irigykedjenek rájuk.

Ha józan lennél, te is felismerted volna, ez már nem az a hobbi, amit anno elkezdtél, mivel az "üzemanyag" igénytelené és értéktelenné vált. Tudom párnak itt az is elég, ha legeltetheti a szemét, ha az évek alatt össze gyűjtögetett pár perces demókat újra és újra és újra és újra (nem folytatom a felsorolást, de képzelj ide még vagy 3-500-at) ...

Anno Lacy le egér mozizta akik tv-n nézik a filmeket, de az az igazság, hogy ennél többet nem érdemelnek.
Mi szinkronnal nézzük a filmeket. A termékek kb. 90%-a 2.0-ás, de nem ez a probléma. Az, hogy nézhetetlenül szarok. Mindegyiknek megadom(megadjuk) a lehetőséget, de 10-20 perc után, ha olyan, törlöm a fenébe.
Ha tv-n nézed vacsora közben, el tudod engedni a lecsengési időket, a pikszel mennyiséget, a kontrasztot, a fényerőt, az előtétfalat, a szubok mennyiségét, elhelyezésüket, a kábeleket, a referencia hangerőt, az atmosdtsxauroháromdét, a posztereket, a bábúkat ... gyakorlatilag mindent. Egyszercsak ... látni fogod, hogy valójában milyenek is a mai filmek.
Ha szándékosan csukod be a szemed és az alkoholistákhoz-kábítószer fogyasztókhoz hasonlóan, folyamatosan kábítod magad, sosem fogod megérteni miről írtam. :)
Én megpróbáltam. :cheers1:

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

thxfan írta:
2019.03.04., hétf. 21:41
nemtomm írta:
Szerinted ez is placebo?
Saját topicban reagálnék a felvetésre, mert Lemmy9 már megint itt trollkodik és nem tudja kellő komolysággal kezelni :D.
Szerinted oda nem látogat el? Egy trollnak nincs akadály! 31_1_21.gif

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

nemtomm írta:
Szerinted ez is placebo?
Saját topicban reagálnék a felvetésre, mert Lemmy9 már megint itt trollkodik és nem tudja kellő komolysággal kezelni :D.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Lemmy9 írta:
2019.03.04., hétf. 21:19
Á, dehogy...

Nem lehet mindenki ilyen vaksi ,mint te vagy! :D Ne legyél ennyire kishitű ,elfér sztem bőven a sok voodoo mellett ez is.. ha látja akkor látja, nincs evvel semmi probléma! :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 989

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

thxfan írta:
2019.03.03., vas. 19:04
nemtomm írta:

Először is nem szeretem ezt a kioktató stílust vegyél belőle vissza. Fogalmam sincs honnét vetted elő mert te nem voltál ilyen.
Amennyiben nem használok szakszavakat tud be annak hogy egy amatőr mozis írja le azokat :D

Az előző rezgéscsillapítós hozzászólásod stílusa alapján mégis mire számítottál? Hiccusz nem törzsutas a placebó expresszen ;), jelen esetben szakemberként leírta a véleményét, bár többen és ilyen háttértudással tennék ezt...

Szerinted ez is placebo?
"Az igazi barát szemből támad."

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: djkoxi »

[/quote]
1) nem "torzít", hanem rezonál; 2) semmi sem adódik össze. Pláne az nem, hogy dobozok rezonálnak. 3)
[/quote]

http://archiv.hangaruhaz.hu/hangdobozok ... haladoknak
Nekem hasznos volt a leírás.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

nemtomm írta:
Először is nem szeretem ezt a kioktató stílust vegyél belőle vissza. Fogalmam sincs honnét vetted elő mert te nem voltál ilyen. Amennyiben nem használok szakszavakat tud be annak hogy egy amatőr mozis írja le azokat :D Részemről a téma lezárva ...

"De egyébként nem halottál a rezgéscsillapításról? Csodálkozom, hogy pont neked kell elmagyarázom ezt pedig szakember vagy a legjavából :D Vagy nem használsz ilyet? Akkor itt az ideje es próbáld ki :D"

Először is nem szeretem ezt a kioktató stílust vegyél belőle vissza.

31_1_21.gif

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

nemtomm írta:

10.1 Auro3D

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hiccusz írta:
2019.03.03., vas. 16:21
nemtomm írta:
2019.03.03., vas. 10:59
Hiccusz írta:
2019.03.03., vas. 09:09
1) nem "torzít", hanem rezonál; 2) semmi sem adódik össze. Pláne az nem, hogy dobozok rezonálnak. 3) mi az, hogy "szükségszerűen"? miben látsz te itt bárminemű törvényszerűséget?; 4) nem "ki", hanem legfeljebb "el"mozdul (mármint, ha rezonál egy szubláda). De amúgy minden kőnig és zsír ;peace; leborulok.gif

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

nemtomm írta:
Hiccusz írta:
Nemtomm írására akartam reagálni, de szétesett menet közben. A lényeg, kíváncsi lennék, milyen szükségszerű torzításról, meg elmozdulásról beszél
Csak arra voltam kíváncsi, hogy a két sub rezgése nem adódik össze amit Szepi meg is válaszolt. De egyébként nem halottál a rezgéscsillapításról? Csodálkozom, hogy pont neked kell elmagyarázom ezt pedig szakembervagy a legjavából :D
Vagy nem használsz ilyet? Akkor itt az ideje es próbáld ki :D
Tudod, azt a viccet juttatod az eszembe, amikor egy kezdő pap élete első miséje előtt ku...ra izgul, s elmegy e főpaphoz. Atyám, mit csináljak, remeg a gyomrom, majd beszarok, s a tenyerem is izzad? Tudod mit, Fiam, húzd meg a misebort, az majd segít! A szertartásnak vége, s kérdezi a kispap az atyát, "Na, Atyám, milyen volt?" Háááát, szerintem egész jó, de talán pár nüansznyi dolgot hadd javítsak ki, Fiam! 1) Ádám nem Éva csöcsébe harapott bele, hanem az almába. A kígyó nem Ádám f...ára kúszott fel, hanem a fára. 3) Ezt követően Isten nem a büdös pi....ba zavarta el őket, hanem csak ki, a Paradicsomból. 4) a végén meg nem azt mondjuk "ba...d meg", hanem, hogy Ámen. Amúgy rendben volt! :smile29:

Ugyanis: 1) nem "torzít", hanem rezonál; 2) semmi sem adódik össze. Pláne az nem, hogy dobozok rezonálnak. 3) mi az, hogy "szükségszerűen"? miben látsz te itt bárminemű törvényszerűséget?; 4) nem "ki", hanem legfeljebb "el"mozdul (mármint, ha rezonál egy szubláda). De amúgy minden kőnig és zsír ;peace; leborulok.gif

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2119

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

onkyo607 írta:
2019.03.03., vas. 11:48
Ma sikerült kipróbálnom "Szepi" féle elhelyezést.
szepi0808 írta:
2019.03.02., szomb. 12:57
onkyo607 írta:
2019.03.02., szomb. 10:59
Fogok fapacival konzultálni, hogy mièrt ez a jelenség, mikor tökéletes a fázis, de tènyleg mindent jól megcsináltam, mèg le is ellenőriztem, toltam 0-180 között mind a kettőt, mèrtem, toltam, mèrtem stb. meg volt a tökéletes fázis mèg is oltják egymást. 2 egymáson sokkal nagyobb hangnyomás, mint egymástól messzebb..
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Benibaba
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Benibaba »

Sziasztok.
Remélem jó csoportba írtam.
Van egy ilyen erősítőm:
https://www.eu.onkyo.com/en/products/tx ... ab=Details
hozzá szeretnék nézni egy szettet rá gondoltam :
https://www.jamo.com/products/s-809
Amerikai konyhás nappali ami leválasztva középen 15-15nm2 két szélén 1-1m átjáró,
15nm szeretnék be hangósítani.
Meg hallgatok minden tanácsot amit rátudok szánni az 200e ft.
Subládát később tervezek hozzá vásárolni.
Várom azok hozzászólásait is akiknek van ez a jamo s809 szettjük.
köszönöm előre is a segítséget

onkyo607

Hozzászólás Szerző: onkyo607 »

Ma sikerült kipróbálnom "Szepi" féle elhelyezést.
Gyerekek nem semmi! Szó szerint ki esek az ülésből én is!
De sajna nálam egy sorba négy ülés van és tőlem a második ülés helyzetbe még durvább lett a helyzet ott 30-40hz +12db!
Feleségem szokott ott ülni. Nem árultam el neki semmit. Teszt indult, asszony leül (magamba már tudtam mi vár rá)!
Mély megszólal, asszony olyan szinten sokkkkkk érte hogy egyből felugrott a fotelből és azt mondta hogy ekkora h*lye hogy lehetek. 31_1_21.gif

Sajna szét kellett raknom az egyenletes mély eloszlás miatt a sub-kat.De az élmény maradandó maradt!Egy pozíciós elhelyezésnél bátran ajánlom ezt a felállást.
Vagy vásárolni kéne még két sub-ot? 36_1_5.gif

szepi0808 írta:
2019.03.02., szomb. 12:57
onkyo607 írta:
2019.03.02., szomb. 10:59
De azért egyértelműen kijelenthető: Kettő jobb mint egy!
De inkább egy jó, mint kèt gyenge :)
Nálam most dőlt meg a papírforma, mert eddig a egyenletesebb frekineneten kívül, amit egy mèteten belül több pozícióban mèrhető volt, azon kívül mèg annyit sem adott mint egy. Így jött a torony ès most tetszik, amit hallok.
IMG_20190302_105839.jpg a

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

nemtomm írta:
A voodozás-ra használt pénzből Ivánék komplett előtétfalat felhúznak :kapdelm:

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hiccusz írta:
Nemtomm írására akartam reagálni, de szétesett menet közben. A lényeg, kíváncsi lennék, milyen szükségszerű torzításról, meg elmozdulásról beszél
Csak arra voltam kíváncsi, hogy a két sub rezgése nem adódik össze amit Szepi meg is válaszolt. De egyébként nem halottál a rezgéscsillapításról? Csodálkozom, hogy pont neked kell elmagyarázom ezt pedig szakembervagy a legjavából :D

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”