Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- lászló-nagy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 1
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Ezek szerint, a NetFlix menni fog. Azt még ki se próbáltam, mert először egy rendes DTS:X tesztet akartam megnézni pure módban (és kizárni az erősítő "okoskodását"). Amint lehet kipróbálom. Jelenleg nem tudom, szét van robbantva a szoba még néhány napig. (A szakemberek szerelik az álmennyezetet amiben a felső sugárzók lesznek.) De ez nagyon jó hír, elsősorban ezért ruháztam be a +2 csatornára.
A HTPC-s rész nem is annyira fontos, de azt sem adom föl. Ott valószínűleg nem az erősítő a ludas, a TV-nek pedig semmi köze hozzá.
Lehetséges lenne mkv-be olyan tömörített Atmos hangot csomagolni? Ez nem komoly kérdés, mert nincsenek ilyen tartalmak. De elméleti szinten, ez lehetséges lenne? Vagy van valami technikai akadálya ami miatt elméletileg se lehetséges.
Ezek szerint, a NetFlix menni fog. Azt még ki se próbáltam, mert először egy rendes DTS:X tesztet akartam megnézni pure módban (és kizárni az erősítő "okoskodását"). Amint lehet kipróbálom. Jelenleg nem tudom, szét van robbantva a szoba még néhány napig. (A szakemberek szerelik az álmennyezetet amiben a felső sugárzók lesznek.) De ez nagyon jó hír, elsősorban ezért ruháztam be a +2 csatornára.
A HTPC-s rész nem is annyira fontos, de azt sem adom föl. Ott valószínűleg nem az erősítő a ludas, a TV-nek pedig semmi köze hozzá.
Lehetséges lenne mkv-be olyan tömörített Atmos hangot csomagolni? Ez nem komoly kérdés, mert nincsenek ilyen tartalmak. De elméleti szinten, ez lehetséges lenne? Vagy van valami technikai akadálya ami miatt elméletileg se lehetséges.
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...
Nekem felsőből csak az első kettőt szólaltatja meg, a hátsókat viszont többször is. Igaz csak 5.4.2. a rendszer.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
A neten talált infók alapján nem fog menni:lászló-nagy írta: ↑2019.02.23., szomb. 10:00Sziaztok! Van egy OLED65B7V TV-m és hozzá egy Onkyo TX-RZ720 receiver. Korábban 5.1 rendszerben volt, most rákapcsoltam még felső sugárzót, 5.1.2 lett belőle. Mindkét készülék frissítve van a legújabb elérhető firmware-rel. HDMI Arc-on keresztül vannak összekötve. Elméletileg az erősítő DTS:X és Atmos-t is ismeri. Ha az erősítő saját beállítás menüjében végzek hangerő kalibrációs tesztet, akkor teljesen korrekt módon megszólaltatja az összes csatornát, egyesével. A problémám azzal van, hogy ennek ellenére nem működik normálisan az Atmos illetve DTS:X dekódolás. Legalábbis én így gondolom.
https://www.reddit.com/r/OLED/comments/ ... _my_lg_b7/
A Netflix más, annál streamelt az Atmos és azért megy.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
(a többieknek magyarázat: ez egy DTS-X demó/teszt videó, amely sorra vesz jónéhány pozíciót DTS-X hanggal, a képen mutatja, hogy hol kell szóljon, egy női hang pedig mondja, ami elviekben ott kell megszólaljon, amit a kép mutat.)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Letöltöttem. Oppo 203-mal és Denon AVR-X2400H-val, szintén 5.1.2 kiépítésben: a felső hangszórók megszólalnak.lászló-nagy írta: ↑2019.02.23., szomb. 10:00https://www.demo-world.eu/download-2d-t ... allout.jpg
1. Valaki akinek van biztosan jó DTS:X dekóderes rendszere, megtenné nekem hogy letölti a fenti videót, és megmondja hogy tényleg vannak benne normálisan dekódolható height csatornák? Ebből tudni fogom, hogy nálam van a hiba vagy a videóban. (Gyanítom hogy nálam, de szeretnék benne biztos lenni.)
5.1.2-ben a felső-első és felső-hátsó hangok is ugyanabban a 2 felső hangszóróban szólalnak meg, de mindegyik megy.
a 2-es kérdésedre, amint írtam, sajnos egyértelmű NEM a válasz, kivéve a streaming szolgáltatásokat, amelyek tömörítetten adják az Atmost. mkv-ból Atmos lejátszást ARC-n keresztül: felejtsd el.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- lászló-nagy
- Nincs visszaút
MediaInfo szerint 3476 kb/s 48kHz 24bit, Object based / 8 csatorna, DTS XLL X (DTS-HD Master Audio)Quetz írta: ↑2019.02.23., szomb. 10:17A mediainfo mit mond rá?lászló-nagy írta: ↑2019.02.23., szomb. 10:001. Valaki akinek van biztosan jó DTS:X dekóderes rendszere, megtenné nekem hogy letölti a fenti videót, és megmondja hogy tényleg vannak benne normálisan dekódolható height csatornák?
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
A HTPC-vel nem tudom, mi lehet a gond, de a TV-ről ARC-n többcsatornás hangból csak tömörített formátumok fognak kimenni (nekem is LG B7-esem van). Ez azt jelenti, hogy DTS HD vagy Dolby TrueHD vagy tömörítetlen (mondjuk úgy: normál) Atmos-t egyáltalán ne várj a tévédről ARC-n. Tömörített Atmos hangja pedig a csak Netflixnek mega az Amazon Prime-nak van, ezt kipróbálhatod esetleg, nálam az átmegy a B7-ről ARC-n is.lászló-nagy írta: ↑2019.02.23., szomb. 10:00Sziaztok! Van egy OLED65B7V TV-m és hozzá egy Onkyo TX-RZ720 receiver. Korábban 5.1 rendszerben volt, most rákapcsoltam még felső sugárzót, 5.1.2 lett belőle. Mindkét készülék frissítve van a legújabb elérhető firmware-rel. HDMI Arc-on keresztül vannak összekötve. Elméletileg az erősítő DTS:X és Atmos-t is ismeri. Ha az erősítő saját beállítás menüjében végzek hangerő kalibrációs tesztet, akkor teljesen korrekt módon megszólaltatja az összes csatornát, egyesével. A problémám azzal van, hogy ennek ellenére nem működik normálisan az Atmos illetve DTS:X dekódolás. Legalábbis én így gondolom.
A következő a jelenség. Próbálok lejátszani tartalmakat HTPC-ről (HTPC -> AVR -> TV irányban) és a TV saját szoftverével is ( TV -> HDMI ARC -> AVR irányban). Ha az erősítőn Dolby Surround vagy DTS Neural X módba kapcsolok, akkor természetesen az összes csatorna megszólal, de ez nyilván nem egy rendes DTS:X dekódolás, hanem csak az erősítő "ügyeskedése". Ha az erősítőn Direct vagy Pure Direct módba kapcsolok, akkor a legtöbb tartalomnál "DialogNorm +4" -ot ír ki, ami már eleve rossz (amennyire én tudom, az legjobb esetben sima Dolby Digital). Elvétve van olyan tartalom ahol Pure módban megjelenik a DTS Neural X felirat is. Viszont True HD-t sosem ír ki, az Atmos és DTS:X teljesen elérhetetlen - a felső csatornák teljesen süketek.
Egész konkrétan, ha ezt a videót letöltöm:
https://www.demo-world.eu/download-2d-t ... allout.jpg
és az erősítő-t Pure módba kapcsolom, akkor a felső csatornák teljesen süketek. Erre a videóra a VLC azt írta ki, hogy DTS-HD, csatornák: "3F2M2R/LFE" - (azaz: 3 Front, 2 Mid, 2 Rear + LFE). Szóval ez így első ránézésre 7.1 -nek tűnik, ennél többet nem tudtam biztosan megállapítani. Akkor is ez a helyzet ha a TV-vel játszom le és ARC-on keresztül meg a hang, és akkor is ha HTPC-ről játszom le és "sima" HDMI-n megy a hang.
A kérdéseim a következők:
1. Valaki akinek van biztosan jó DTS:X dekóderes rendszere, megtenné nekem hogy letölti a fenti videót, és megmondja hogy tényleg vannak benne normálisan dekódolható height csatornák? Ebből tudni fogom, hogy nálam van a hiba vagy a videóban. (Gyanítom hogy nálam, de szeretnék benne biztos lenni.)
2. Egyáltalán számíthatok-e arra, hogy az Atmos vagy DTS:X működni fog HDMI Arc-on keresztül? (Ezt találtam: http://community.cedia.net/blogs/david- ... r-hdmi-arc de ez nem túl meggyőző)
Háttér infó, hogy miért van erre szükségem: ennek a TV-nek a videó lejátszó része egyébként nagyon jó, akadás nélkül lejátsza a 4K HDR videók túlnyomó részét, és maga TV úgy van reklámozva, hogy van benne Atmos processzor. Vagy egy csomó Netfix-es sorozat ami állítólag Atmos hanggal rendelkezik, és a TV-be épített Netfix alkalmazás ezeket le is játsza. Ha a TV saját hangszóróján szólaltatom meg őket, akkor ki is írja egy pillanatra a képernyőre, hogy "Atmos". De a TV-be épített hangsugárzókon keresztül ez egy vicc. Azt szeretném elérni, hogy valahogy ez a audio jelfolyam valahogy kijöjjön a TV-ből és bemenjen az erősítőbe. A TV-nek csak HDMI Arc és optikai csatlakozója van. Az optikain esélytelen, a HDMI Arc pedig legalábbis kétséges. De ami még rosszabb: szerintem a sima DTS-HD sem jön át rajta. (Bár ebben nem vagyok biztos, de valami erre utalót látnom kellene az erősítő kijelzőjén?)
Persze ilyenkor általában azt szokták mondani, hogy a "rendes" forrásból származó gyári BlueRay lemezzel és BlueRay lejátszóval minden jól működik. Ez biztosan igaz, kivéve hogy BlueRay-en nem tudok Netfix sorozatokat nézni. Még ha beszerzek egy sokkal erősebb HTPC-t, akkor sem biztos hogy találok rá olyan NetFlix-es lejátszó programot, ami ki tudja az Atmos hangot HDMI-n keresztül. Ha nem lesz más megoldás akkor ezzel fogok próbálkozni, de elég fájdalmas dolog lenne beszerezni egy drága számítógépet pusztán csak azért, mert az audio jel nem tud min keresztül kijönni a TV-ből; és a végén még kiderülhet hogy nem működik...
Kellene egy jobb megoldás.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
A mediainfo mit mond rá?lászló-nagy írta: ↑2019.02.23., szomb. 10:001. Valaki akinek van biztosan jó DTS:X dekóderes rendszere, megtenné nekem hogy letölti a fenti videót, és megmondja hogy tényleg vannak benne normálisan dekódolható height csatornák?
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- lászló-nagy
- Nincs visszaút
Sziaztok! Van egy OLED65B7V TV-m és hozzá egy Onkyo TX-RZ720 receiver. Korábban 5.1 rendszerben volt, most rákapcsoltam még felső sugárzót, 5.1.2 lett belőle. Mindkét készülék frissítve van a legújabb elérhető firmware-rel. HDMI Arc-on keresztül vannak összekötve. Elméletileg az erősítő DTS:X és Atmos-t is ismeri. Ha az erősítő saját beállítás menüjében végzek hangerő kalibrációs tesztet, akkor teljesen korrekt módon megszólaltatja az összes csatornát, egyesével. A problémám azzal van, hogy ennek ellenére nem működik normálisan az Atmos illetve DTS:X dekódolás. Legalábbis én így gondolom.
A következő a jelenség. Próbálok lejátszani tartalmakat HTPC-ről (HTPC -> AVR -> TV irányban) és a TV saját szoftverével is ( TV -> HDMI ARC -> AVR irányban). Ha az erősítőn Dolby Surround vagy DTS Neural X módba kapcsolok, akkor természetesen az összes csatorna megszólal, de ez nyilván nem egy rendes DTS:X dekódolás, hanem csak az erősítő "ügyeskedése". Ha az erősítőn Direct vagy Pure Direct módba kapcsolok, akkor a legtöbb tartalomnál "DialogNorm +4" -ot ír ki, ami már eleve rossz (amennyire én tudom, az legjobb esetben sima Dolby Digital). Elvétve van olyan tartalom ahol Pure módban megjelenik a DTS Neural X felirat is. Viszont True HD-t sosem ír ki, az Atmos és DTS:X teljesen elérhetetlen - a felső csatornák teljesen süketek.
és az erősítő-t Pure módba kapcsolom, akkor a felső csatornák teljesen süketek. Erre a videóra a VLC azt írta ki, hogy DTS-HD, csatornák: "3F2M2R/LFE" - (azaz: 3 Front, 2 Mid, 2 Rear + LFE). Szóval ez így első ránézésre 7.1 -nek tűnik, ennél többet nem tudtam biztosan megállapítani. Akkor is ez a helyzet ha a TV-vel játszom le és ARC-on keresztül meg a hang, és akkor is ha HTPC-ről játszom le és "sima" HDMI-n megy a hang.
2. Egyáltalán számíthatok-e arra, hogy az Atmos vagy DTS:X működni fog HDMI Arc-on keresztül? (Ezt találtam: http://community.cedia.net/blogs/david- ... r-hdmi-arc de ez nem túl meggyőző)
Háttér infó, hogy miért van erre szükségem: ennek a TV-nek a videó lejátszó része egyébként nagyon jó, akadás nélkül lejátsza a 4K HDR videók túlnyomó részét, és maga TV úgy van reklámozva, hogy van benne Atmos processzor. Vagy egy csomó Netfix-es sorozat ami állítólag Atmos hanggal rendelkezik, és a TV-be épített Netfix alkalmazás ezeket le is játsza. Ha a TV saját hangszóróján szólaltatom meg őket, akkor ki is írja egy pillanatra a képernyőre, hogy "Atmos". De a TV-be épített hangsugárzókon keresztül ez egy vicc. Azt szeretném elérni, hogy valahogy ez a audio jelfolyam valahogy kijöjjön a TV-ből és bemenjen az erősítőbe. A TV-nek csak HDMI Arc és optikai csatlakozója van. Az optikain esélytelen, a HDMI Arc pedig legalábbis kétséges. De ami még rosszabb: szerintem a sima DTS-HD sem jön át rajta. (Bár ebben nem vagyok biztos, de valami erre utalót látnom kellene az erősítő kijelzőjén?)
Persze ilyenkor általában azt szokták mondani, hogy a "rendes" forrásból származó gyári BlueRay lemezzel és BlueRay lejátszóval minden jól működik. Ez biztosan igaz, kivéve hogy BlueRay-en nem tudok Netfix sorozatokat nézni. Még ha beszerzek egy sokkal erősebb HTPC-t, akkor sem biztos hogy találok rá olyan NetFlix-es lejátszó programot, ami ki tudja az Atmos hangot HDMI-n keresztül. Ha nem lesz más megoldás akkor ezzel fogok próbálkozni, de elég fájdalmas dolog lenne beszerezni egy drága számítógépet pusztán csak azért, mert az audio jel nem tud min keresztül kijönni a TV-ből; és a végén még kiderülhet hogy nem működik...
- lászló-nagy
- Nincs visszaút
Szia! Ezen a lapon: https://www.marantz.hu/hu/support/pages ... archtype=2 ha a lenyílókból kiválasztod ezeket: házimozi, AV receiverek, SR7009, akkor azt fogod látni hogy csak egy angol nyelvű datasheet van. Szóval a hivatalos magyar honlapján nincs fönt. Árulták ezt magyarországon egyáltalán? Akkor kellene hogy legyen hozzá user manul magyarul is. Talán a magyar képviseletet megkérdezheted, hátha náluk mégis megvan valahol. (Tudom nem nagy segítség.)
- G-Bali
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Sziasztok ,segítséget szeretnék kérni , használati útmutatót nem igazán találok a neten sehol ...magyarul ....egy Marantz SR 7009 -hez .ebben szeretném segítő kezeteket kérni .
Köszönöm előre is aki el tudja küldeni.
Köszönöm előre is aki el tudja küldeni.

LG 55LF652V, Marantz SR 7009, QUADRAL -ARGENTUM 570 5.0,velodyne wi-q 12, Néhai Titan STD mk1 - EPSON EH-TW6700
A dirac automatikusan bekalibrálja a hangsugárzók szintjét de ugyan úgy tudod mellette változtatni a hangszintet ,vágási frekvenciát,stb.dhcodoki írta: ↑2019.02.21., csüt. 06:02Javítsatok ki, ha nem igaz....
A Dirac esetében a hangsugárzók hangszintjét a mikrofonozás során állítja be a rendszer. Ha az nem megfelelő számunkra, akkor csak úgy tudjuk módosítani, ha kikapcsoljuk a teljes akusztikus korrekciót? Tehát vagy elfogadjuk a Dirac által javasolt hangszintet, vagy kuka az egész?
Nekem ez elég fura lenne, de ezt hallottam.
Minden hangsugárzóra kapsz a bemérés után egy
frekvencia görbét amit bárhogy módosíthatsz. A narancssárga csík a cél
amit a dirac készít.A pöttyöket megfova csökkenteni és emelni lehet az adott frekvenciát.Kétszer rákattintasz az egyenesre elhelyez újjabb pöttyöt amit szintén mozgathatsz.
Külön szekciókat ki lehet jelölni és kinagyítani.
Ez jó amikor a szub frekvenciába kell belenyúlni.
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Sajnos en nem, pedig szivesen megtennem!!!
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Ezt próbálta már valaki?
https://www.xtzsound.eu/product/edge-a2-300

2x 300W 4 Ohm, 113 dB S/N R
495 euró, elvileg Ice Power modulokból épül fel.
https://www.xtzsound.eu/product/edge-a2-300

2x 300W 4 Ohm, 113 dB S/N R
495 euró, elvileg Ice Power modulokból épül fel.
- -KP-
- V.I.P.
Nem tudom, majd megkérdezünk valakit akinek Dirac Live-os masinája van.dhcodoki írta: ↑2019.02.21., csüt. 06:02Javítsatok ki, ha nem igaz....
A Dirac esetében a hangsugárzók hangszintjét a mikrofonozás során állítja be a rendszer. Ha az nem megfelelő számunkra, akkor csak úgy tudjuk módosítani, ha kikapcsoljuk a teljes akusztikus korrekciót? Tehát vagy elfogadjuk a Dirac által javasolt hangszintet, vagy kuka az egész?
Javítsatok ki, ha nem igaz....
- Speter
- Törzsvendég
- Értékelés: 268
Nincs 30.000 se,de csak ezzel lesz tökéletes, amit szeretnél...https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=160&t=128932zsolesz751 írta: ↑2019.02.16., szomb. 04:24Sziasztok!
Kérdésem egyszerű de lehetséges nem jó helyre írom. Adott egy Denon X4100W erősítő mely sajnos a HDR-t nem képes megjeleníteni. Tudom hogy kell hozzá egy splitter ami kisegíti az erősítőt. Tudom van sokféle splitter de én kuka vagyok ehhez viszont jelenleg nincs 30-40e ft-om erre a célra és őszintén kicsit sokallom is hogy ennyit költsek csak magára a HDR-re. A 4k-t ismeri az erősítő csak a HDR-t nem de én szeretném azt is használni. Valaki tud esetleg olcsóbb megoldást? Minden válasznak örülök és előre is köszönöm.
zsolesz
Lexicon MC-10; HTPC-Intel-AMD; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; NAD C272; Nobsound előfok; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA kábelezés; AudioQuest; Isotek Aquarius, Polaris; Hivox Alces; Synergistic Research; Isoacoustic;
Szia.zsolesz751 írta: ↑2019.02.16., szomb. 04:24Sziasztok!
Kérdésem egyszerű de lehetséges nem jó helyre írom. Adott egy Denon X4100W erősítő mely sajnos a HDR-t nem képes megjeleníteni. Tudom hogy kell hozzá egy splitter ami kisegíti az erősítőt. Tudom van sokféle splitter de én kuka vagyok ehhez viszont jelenleg nincs 30-40e ft-om erre a célra és őszintén kicsit sokallom is hogy ennyit költsek csak magára a HDR-re. A 4k-t ismeri az erősítő csak a HDR-t nem de én szeretném azt is használni. Valaki tud esetleg olcsóbb megoldást? Minden válasznak örülök és előre is köszönöm.
zsolesz
Milyen lejátszót használsz?
- zsolesz751
- Isten Hozott! :)
Sziasztok!
zsolesz
zsolesz
Klipsch 115 SW sub
Kedves Fórumtársak
Házimozival kapcsolatos problémával fordulok hozzátok,vettem egy onkyo rz 900-as erősítőt egy nr838-ast váltott le.
Bekötés után azt tapasztaltam hogy a sub búg,egészen pontosan ha bekapcsolom az onkyot és a subot is akkor hallható valami búgás.A bemenetekre nincs kötve semmi és a hangfalak sincsenek rá kötve,csak a sub, ami egy klipsch 115sw.Ha rádugom az
oppo-t hdmi-vel és bekapcsolom a lejátszót a brumm megszűnik.Cseréltem már jel kábelt és hálózati kábelt is de nem változott semmi,bevittem a Sekonhoz egy átvizsgálásra az onkyo-t,azt mondták hogy semmi baja nálam lehet a gond,földhu-rok vagy kábel esetleg rossz a sub. Földhurok és kábel hiba kilőve,első körben szeretném kideríteni,hogy a sub okozza -e a problémát,ezért keresek olyan fórumtársat akinek van ilyen sub ládája és partner lenne abban,hogy nála kipróbáljuk,jó lenne ha Budapestről vagy Pest megyéből jelentkezne valaki mert én Gyálon vagyok.Más sub ládával is szívesen kipróbálnám,mert az is szűkítené a lehetséges okokat.Minden építő jellegű ötletet szívesen veszek,mert szeretnék mielőbb a végére járni a dolognak,mert jeleztem az eladónak is hogy ilyen gond van és ha esetleg rossz az erősítő nem mindegy ,hogy mikor derül ki.
Előre is köszönöm mindenkinek,aki tud segíteni kérem jelezze.
Üdv:Laci
Házimozival kapcsolatos problémával fordulok hozzátok,vettem egy onkyo rz 900-as erősítőt egy nr838-ast váltott le.
Bekötés után azt tapasztaltam hogy a sub búg,egészen pontosan ha bekapcsolom az onkyot és a subot is akkor hallható valami búgás.A bemenetekre nincs kötve semmi és a hangfalak sincsenek rá kötve,csak a sub, ami egy klipsch 115sw.Ha rádugom az
oppo-t hdmi-vel és bekapcsolom a lejátszót a brumm megszűnik.Cseréltem már jel kábelt és hálózati kábelt is de nem változott semmi,bevittem a Sekonhoz egy átvizsgálásra az onkyo-t,azt mondták hogy semmi baja nálam lehet a gond,földhu-rok vagy kábel esetleg rossz a sub. Földhurok és kábel hiba kilőve,első körben szeretném kideríteni,hogy a sub okozza -e a problémát,ezért keresek olyan fórumtársat akinek van ilyen sub ládája és partner lenne abban,hogy nála kipróbáljuk,jó lenne ha Budapestről vagy Pest megyéből jelentkezne valaki mert én Gyálon vagyok.Más sub ládával is szívesen kipróbálnám,mert az is szűkítené a lehetséges okokat.Minden építő jellegű ötletet szívesen veszek,mert szeretnék mielőbb a végére járni a dolognak,mert jeleztem az eladónak is hogy ilyen gond van és ha esetleg rossz az erősítő nem mindegy ,hogy mikor derül ki.
Előre is köszönöm mindenkinek,aki tud segíteni kérem jelezze.
Üdv:Laci
- -KP-
- V.I.P.
Kíváncsi leszek majd, hogy a Dirac Live-hoz képest hogy teljesít...
- Gabesz26
- Fórumlakó
- Értékelés: 88
Már várom :). Azért egy nagy plusz pont az Anthemnek, hogy nem csak a jelenleg futó szériához lesz elérhető, hanem az x10 sorozathoz is.Hiccusz írta: ↑2019.02.15., pén. 07:24Anthem ARC Genesis
https://www.soundandvision.com/content/ ... jfEgKuwrmc
Az ATI 1807 végfoknak van több klónja is.Quetz írta: ↑2019.02.12., kedd 22:26Kérésre másfél milla felárért kiszerelik a NAD-nál a végfokokat a dobozból, és csinálnak neked egy M17 V2-t.
Ha nem tetszik a hypex hangzás, akkor van még ATI AT1807 £2700-ért, gyakorlatilag ez egy "átmatricázott" Monolith amp. Csak a matricázás a másik irányba történik![]()
Mondjuk a Creston CNAMPX-7X200 végfok, amit nagyon olcsó is árultak. Ebből van 230V változat is, ha jól tudom.
Hogy ezek 100%-ig tartalmazzák a 1807 alkatrészeit azt nem tudom...