Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Re: Segítség,kezdő vagyok!
Érdeklődnék kinek milyen tapasztalata van,jelenleg háttersugárzó vásárlás előtt állok és a kiszemelt három páros Monitor audio rs1 vagy Klipsch Rp150m vagy Kef Iq30.Sajnos meghallgatásra nincs lehetőségem mert messze vannak tőlem.Válaszokat előre is köszönöm.
Megjött a kábel, összekötöttem, működik! Nagyon szépen köszönöm a segítséget!Csutka írta: ↑2018.11.15., csüt. 22:00Senki más nem ír...maudelux írta: ↑2018.11.15., csüt. 08:27Este megnéztem, minden hangformátum "passtrough"-ra van állítva, így marad a HDMI-vel való operálás. Szorult helyzetem viszont az, hogy odahaza nem lógnak kolbász módjára szépen sorban a valamirevaló HDMI kábelekVéleményed szerint melyik viszonylat a fontosabb, hova tegyem a jobb kábelt? Multimédia - erősítő vagy az erősítő - tv közé?
![]()
Nem szükséges nagy beruházás HDMI kábelek terén.
Digitális HDMI átvitelnél nagy különbség nem lesz.
Fekete pénteken meg tudsz akciósan vásárolni olyat, ami kell.
Audioquest cinnamon, de akár olcsóbb is tökéletes lesz!
Ne legyen gagyi, de nem kell túlzásba sem esni.
Egyébként a jobb kábel a lejátszó-AVR közé fontosabb. Persze csak SZVSZ.
![]()
Az örök mottó: jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok.
-
Csutka
Senki más nem ír...maudelux írta: ↑2018.11.15., csüt. 08:27Este megnéztem, minden hangformátum "passtrough"-ra van állítva, így marad a HDMI-vel való operálás. Szorult helyzetem viszont az, hogy odahaza nem lógnak kolbász módjára szépen sorban a valamirevaló HDMI kábelekVéleményed szerint melyik viszonylat a fontosabb, hova tegyem a jobb kábelt? Multimédia - erősítő vagy az erősítő - tv közé?
Nem szükséges nagy beruházás HDMI kábelek terén.
Digitális HDMI átvitelnél nagy különbség nem lesz.
Fekete pénteken meg tudsz akciósan vásárolni olyat, ami kell.
Audioquest cinnamon, de akár olcsóbb is tökéletes lesz!
Ne legyen gagyi, de nem kell túlzásba sem esni.
Egyébként a jobb kábel a lejátszó-AVR közé fontosabb. Persze csak SZVSZ.
Szerintem ott lesz a gond.
A Pio LX85 rendelkezik HDMI standby passthrough lehetőséggel.
Az erősítő standby állapotában is átengedi a jelet a TV-re.
Ezt fejből nem tudom, hogy kell aktiválni, de a manual-ban benne van biztosan.
Úgy nem kell bekapcsolnod az erősítőt a Bogyó és Babócára, de ha Transformers-t nézel, akkor meg a HD audio lehetőség azért jól jön.

[/quote]
Este megnéztem, minden hangformátum "passtrough"-ra van állítva, így marad a HDMI-vel való operálás. Szorult helyzetem viszont az, hogy odahaza nem lógnak kolbász módjára szépen sorban a valamirevaló HDMI kábelek
Véleményed szerint melyik viszonylat a fontosabb, hova tegyem a jobb kábelt? Multimédia - erősítő vagy az erősítő - tv közé?
Úgy nem kell bekapcsolnod az erősítőt a Bogyó és Babócára, de ha Transformers-t nézel, akkor meg a HD audio lehetőség azért jól jön.
[/quote]
Este megnéztem, minden hangformátum "passtrough"-ra van állítva, így marad a HDMI-vel való operálás. Szorult helyzetem viszont az, hogy odahaza nem lógnak kolbász módjára szépen sorban a valamirevaló HDMI kábelek
-
Csutka
Szerintem ott lesz a gond.maudelux írta: ↑2018.11.14., szer. 11:35Ezt a downmixet és passthrought megnézem. Viszont a HDMI-vel való összekötés bajos lesz, mert akkor értelem szerűen csak akkor továbbítja a képet az erősítő, ha be van kapcsolva. A csecsemőkorú minilányom meg egész nap Bogyó és Babócát bámul, ami miatt azért nem üzemeltetnék egy erősítőt plusszban :) Vagy valamit rosszul értelmezek?
Ezt a downmixet és passthrought megnézem. Viszont a HDMI-vel való összekötés bajos lesz, mert akkor értelem szerűen csak akkor továbbítja a képet az erősítő, ha be van kapcsolva. A csecsemőkorú minilányom meg egész nap Bogyó és Babócát bámul, ami miatt azért nem üzemeltetnék egy erősítőt plusszban :) Vagy valamit rosszul értelmezek?Csutka írta: ↑2018.11.14., szer. 11:05Optikai kábellel vannak összekötve?maudelux írta: ↑2018.11.14., szer. 10:55Sziasztok,
Nem vagyok kezdő de mégis úgy ítélem meg hogy ide kell írjak mert láma vagyok kismértékben :)
A helyzetem az, hogy van egy Pioneer SC-LX85-ös házimozi erősítőm, illetve egy Popcorn A500 Pro multimédia lejátszóm, optikai kábellel vannak összekötve. A bajom az, hogy az erősítőből az istenért sem tudom azt kicsikarni, hogy a megfelelő hangformátumoknál azt írja ki hogy pl. DTS, vagy más egyéb ilyesmi. Nekem valahogy úgy tűnik mintha nem adná tovább 1:1-ben a hangsávot, hanem az erősítő generál egy surround hangzást. Előző rendszerem egy Pioneer VSA-AX5i volt Western Digital Live multimédiával karöltve, és ott olyan szépen átment minden magától, itt meg valahogy nem akar.
Van valakinek ebben tapasztalata? Vagy olyat várok el ami nem is lehetséges?
Köszönöm a segítséget.
Üdv,
Tibor![]()
Kösd össze HDMI-vel! HD hangok csak úgy fognak átmenni "rendesen".
Egyébként valószínűleg az audio beállításoknál downmix-re van állítva és nem passthrough-ra.
![]()
-
Csutka
Optikai kábellel vannak összekötve?maudelux írta: ↑2018.11.14., szer. 10:55Sziasztok,
Nem vagyok kezdő de mégis úgy ítélem meg hogy ide kell írjak mert láma vagyok kismértékben :)
A helyzetem az, hogy van egy Pioneer SC-LX85-ös házimozi erősítőm, illetve egy Popcorn A500 Pro multimédia lejátszóm, optikai kábellel vannak összekötve. A bajom az, hogy az erősítőből az istenért sem tudom azt kicsikarni, hogy a megfelelő hangformátumoknál azt írja ki hogy pl. DTS, vagy más egyéb ilyesmi. Nekem valahogy úgy tűnik mintha nem adná tovább 1:1-ben a hangsávot, hanem az erősítő generál egy surround hangzást. Előző rendszerem egy Pioneer VSA-AX5i volt Western Digital Live multimédiával karöltve, és ott olyan szépen átment minden magától, itt meg valahogy nem akar.
Köszönöm a segítséget.
Üdv,
Tibor
Kösd össze HDMI-vel! HD hangok csak úgy fognak átmenni "rendesen".
Egyébként valószínűleg az audio beállításoknál downmix-re van állítva és nem passthrough-ra.
Sziasztok,
A helyzetem az, hogy van egy Pioneer SC-LX85-ös házimozi erősítőm, illetve egy Popcorn A500 Pro multimédia lejátszóm, optikai kábellel vannak összekötve. A bajom az, hogy az erősítőből az istenért sem tudom azt kicsikarni, hogy a megfelelő hangformátumoknál azt írja ki hogy pl. DTS, vagy más egyéb ilyesmi. Nekem valahogy úgy tűnik mintha a multimédia lejátszó nem adná tovább 1:1-ben a hangsávot, hanem az erősítő generál egy surround hangzást. Előző rendszerem egy Pioneer VSA-AX5i volt Western Digital Live multimédiával karöltve, és ott olyan szépen átment minden magától, itt meg valahogy nem akar.
Köszönöm a segítséget.
Üdv,
Tibor
A helyzetem az, hogy van egy Pioneer SC-LX85-ös házimozi erősítőm, illetve egy Popcorn A500 Pro multimédia lejátszóm, optikai kábellel vannak összekötve. A bajom az, hogy az erősítőből az istenért sem tudom azt kicsikarni, hogy a megfelelő hangformátumoknál azt írja ki hogy pl. DTS, vagy más egyéb ilyesmi. Nekem valahogy úgy tűnik mintha a multimédia lejátszó nem adná tovább 1:1-ben a hangsávot, hanem az erősítő generál egy surround hangzást. Előző rendszerem egy Pioneer VSA-AX5i volt Western Digital Live multimédiával karöltve, és ott olyan szépen átment minden magától, itt meg valahogy nem akar.
Köszönöm a segítséget.
Üdv,
Tibor
Nálam is, illetve én is.koosimre70 írta: ↑2018.11.08., csüt. 20:49...
Szia!
Nálam optikai kábellel van összekötve a TV és az erősítő, elégedett vagyok vele.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- koosimre70
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 85
(lehetne még optikai kábellel is összekötni a TV-t - erősítőt esetleg...)
[/quote]
Szia!
Nálam optikai kábellel van összekötve a TV és az erősítő, elégedett vagyok vele.
[/quote]
Szia!
Bladelius thor mk2
Cambridge audio azur 851n
Falcon Acoustics ram studio 30
Power-R reference
Power-R rca
Furutech FP-314AG
SVS PB 2000
Cambridge audio azur 851n
Falcon Acoustics ram studio 30
Power-R reference
Power-R rca
Furutech FP-314AG
SVS PB 2000
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 735
Elvileg az ARC-on keresztül visszamegy a hang az erősítőbe. Gyakorlatilag van akinek működik, van akinek meg nem, ez esetenként változik.
Analóg hang nem megy ARC-on, mert az digitális jelátvitel. De nem hiszem, hogy TV-be kapsz még analóg hangot. Ha igen, akkor is át lesz alakítva digitálisba.
Itt van, hogy toslink/ARC/eARC mit támogat:

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Sziasztok!
Lehegy hogy kicsit (nagyon) kezdő lesz a kérdés, de nekem a TV nyújtotta HD műsor és a TV médialejátszója által nyújott teljesítmény kép ügyileg elég. A Probléma a hanggal van. Összeraknék egy 5.1-es rendszert, vennék HDMI-s erősítőt.
Házimozi erősítőre hogyan tudom kivitti jól a "TV hangját"? Elég egy HDMI kábellel összkötnöm? Az erősítő HDMI kimenetét kötném a TV HDMI ARC-és csatlakozójával össze, akkor átmenne (pontosabban visszamenne az erősítőbe) mint az analóg, mind a digitális hang?
Lehegy hogy kicsit (nagyon) kezdő lesz a kérdés, de nekem a TV nyújtotta HD műsor és a TV médialejátszója által nyújott teljesítmény kép ügyileg elég. A Probléma a hanggal van. Összeraknék egy 5.1-es rendszert, vennék HDMI-s erősítőt.
Házimozi erősítőre hogyan tudom kivitti jól a "TV hangját"? Elég egy HDMI kábellel összkötnöm? Az erősítő HDMI kimenetét kötném a TV HDMI ARC-és csatlakozójával össze, akkor átmenne (pontosabban visszamenne az erősítőbe) mint az analóg, mind a digitális hang?
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 735
Érdemes tanulmányozni ezt az összehasonlítást 1,2 és 4 subwooferrel. Ebből következően és a két (vagy négy) azonos mélynyomóra szavazok.Blondsztyú írta: ↑2018.09.13., csüt. 22:02Igen elérhető lesz hamarosan újra,ezért került előtérbe a fejlesztés.
Köszi a választ!
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Blondsztyú
- Fórumlakó

- Értékelés: 78
Igen elérhető lesz hamarosan újra,ezért került előtérbe a fejlesztés.-KP- írta: ↑2018.09.13., csüt. 21:331 ultra árából majdnem 4 darab nsd-t vehetsz. Szerintem elsőre próbálj szerezni egy másodikat, most újra kapható, gondolom limitált ideig.Blondsztyú írta: ↑2018.09.13., csüt. 21:23Sziasztok,
Tanácsot kérnék sub. ügyben.
Adott egy kb. 28m2 alapterületű 2,6m belmagasságú helyiség jelenleg 1db SVS 12nsd subbal üzemel.Kicsivel több és egyenletesebb mélyek eléréséhez még egy ui típus beszerzése javasolt,vagy elegendő lenne 1db magadabb kategóriás SB13 Ultra pl. vagy vmi más típus.....
Tehát 2 kicsi vagy 1 nagyobb,ha vki a fenti típusokra váltott és van tapasztalata azt szívesen várom.
Köszi
Köszi a választ!
Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1698
1 ultra árából majdnem 4 darab nsd-t vehetsz. Szerintem elsőre próbálj szerezni egy másodikat, most újra kapható, gondolom limitált ideig.Blondsztyú írta: ↑2018.09.13., csüt. 21:23Sziasztok,
Adott egy kb. 28m2 alapterületű 2,6m belmagasságú helyiség jelenleg 1db SVS 12nsd subbal üzemel.Kicsivel több és egyenletesebb mélyek eléréséhez még egy ui típus beszerzése javasolt,vagy elegendő lenne 1db magadabb kategóriás SB13 Ultra pl. vagy vmi más típus.....
Tehát 2 kicsi vagy 1 nagyobb,ha vki a fenti típusokra váltott és van tapasztalata azt szívesen várom.
Köszi
- Blondsztyú
- Fórumlakó

- Értékelés: 78
Sziasztok,
Köszi
Köszi
Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Furutech e-TP66EG
Furutech e-TP66EG
Grat a subhoz. Az aaszonyt el kell vinni shopingolni alaposan és akkor engedékenyebb a diffuzorokkal kapcsolatban.lászló-nagy írta: ↑2018.09.13., csüt. 19:24A következő meccsem azért lesz, hogy minél több diffúzort és hangnyelőt tudjak becsempészni a nappaliba.
- lászló-nagy
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
Nos, ahogyan az aláírásomból kiderül, új SUB-om van.
Most már csak az a kérdés hogy mikor fogom tudni használni. (Fényes nappal, amikor elmentek a szomszédok...)
Megjött az egy pár hivi vr8-w is. A nappali szétrobbantása következik. Ez még nem most lesz, hiányoznak hozzá bútorok.
A párommal elég nehéz volt elfogadtatni az új jövevényt. A következő meccsem azért lesz, hogy minél több diffúzort és hangnyelőt tudjak becsempészni a nappaliba.
Megjött az egy pár hivi vr8-w is. A nappali szétrobbantása következik. Ez még nem most lesz, hiányoznak hozzá bútorok.
A párommal elég nehéz volt elfogadtatni az új jövevényt. A következő meccsem azért lesz, hogy minél több diffúzort és hangnyelőt tudjak becsempészni a nappaliba.
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...
- lászló-nagy
- Nincs visszaút

Annyira nagyon tényleg nem szomorodtam el, mert meg vagyok vele elégedve. Azt hittem THX-es, de sebaj. :-)thxfan írta: ↑2018.09.07., pén. 14:21Kicsit el foglak most szomorítani, de a Swans szetted nem THX-es tudomásom szerint, az enyém sem, hiába magasabb kategóriás. A Swansnak ez az egy szettje kapott THX minősítést: https://swanspeakers.com/product/swans- ... e-theater/
Különben sincs túl nagy jelentősége, ne ez alapján válassz, nem attól lesz jó valami.
Nem nagyon ismerek senkit, akinek lenne ilyen sub-ja a környéken.
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1200
Kicsit el foglak most szomorítani, de a Swans szetted nem THX-es tudomásom szerint, az enyém sem, hiába magasabb kategóriás. A Swansnak ez az egy szettje kapott THX minősítést: https://swanspeakers.com/product/swans- ... e-theater/lászló-nagy írta: ↑2018.09.07., pén. 10:30
Esetleg az is szempont lehet, hogy jelenleg az erősítőm és minden más hangsugárzóm THX Certified, kivéve a subot. Tudtommal a Monitor Audio GSW12 nem THX-es, az kilógna a sorból. Már amennyire ez számít, az végülis csak egy plecsni.
Különben sincs túl nagy jelentősége, ne ez alapján válassz, nem attól lesz jó valami.
Előttem már leírták, de meg kell hallgatni lehetőség szerint mind a kettőt és eldönteni, hogy melyik tetszik jobban. A Monitor Audio sub is nagyon jó és az eladó is korrekt. A közeledben nem tudsz valahol egy MA subot meghallgatni?
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
El kell menni meghallgatni! Tetszik-e a hangja, külleme ahogy Csutka is írta ( kinézet eléggé szubjektív megítélés alá esik, illetve kit mennyire érdekel), fizikai méretei.lászló-nagy írta: ↑2018.09.07., pén. 10:30
Nem annyira értek hozzá, és biztosan nem fogom mindkettőt meghallgatni. Ezért inkább titeket kérdezlek: érdemes megvennem a drágábbat?
Pénz legyen a zsebben és ha tetszik lehet vele vígan hazafele robogni! :) Így nem kell többször menned.
Magamból kiindulva- hallgasd meg a komolyabbat mert nem vádolhatod magad azzal később hogy a komolyabb vajon sokkal jobban szólt volna???
-
Csutka
Ha mindened THX-es, akkor a hatalmas M&K szub jó választás!lászló-nagy írta: ↑2018.09.07., pén. 10:30
Jól látom hogy az M&K is megvan még, sőt egy kicsit olcsóbban? Most már azt is ki tudom fizetni. Kérdés, hogy érdemes nekem egy 6x3 méteres szobába betenni egy ilyet? Lenne számomra annyi előnye a Monitor Audio-val szemben, mint amennyivel többe kerül? Tudom hogy hülye kérdés, mert ezt nekem kellene eldönteni. Meghallgatás alapján nemigen lesz lehetőségem dönteni közöttük. A GSW12 Sándorfalván van, annak a meghallgatása nekem innen Egerből önmagában 600km és egy nap autózás. Ha mindkettőt meghallgatom akkor szerencsétlen esetben az egyik utat kétszer kell megjárnom, és elmegy vele 3 napom. Kis túlzással, ezzel elfüstölném az árkülönbséget. Azt is figyelembe kell vennem, hogy a következő 5 évben nem szeretnék kategóriát lépni és másikat venni.
Esetleg az is szempont lehet, hogy jelenleg az erősítőm és minden más hangsugárzóm THX Certified, kivéve a subot. Tudtommal a Monitor Audio GSW12 nem THX-es, az kilógna a sorból. Már amennyire ez számít, az végülis csak egy plecsni.
Nem annyira értek hozzá, és biztosan nem fogom mindkettőt meghallgatni. Ezért inkább titeket kérdezlek: érdemes megvennem a drágábbat?
https://www.hifix.co.uk/miller-kreisel- ... -subwoofer
Azért az egy 800 ezer forintos jószág, dupla 30-as hangszóróval, különleges felépítéssel.
Ami a hátránya, hogy nem túl szép kinézetre.
Nem nagyon van másik eladó példány belőle és örök darab lehet nálad.
De hallgasd meg az eladónál, nincs nagyon messze Egertől.
- lászló-nagy
- Nincs visszaút

Elmúlt a remegésem, megjött a fizetésem. :-)
Jól látom hogy az M&K is megvan még, sőt egy kicsit olcsóbban? Most már azt is ki tudom fizetni. Kérdés, hogy érdemes nekem egy 6x3 méteres szobába betenni egy ilyet? Lenne számomra annyi előnye a Monitor Audio-val szemben, mint amennyivel többe kerül? Tudom hogy hülye kérdés, mert ezt nekem kellene eldönteni. Meghallgatás alapján nemigen lesz lehetőségem dönteni közöttük. A GSW12 Sándorfalván van, annak a meghallgatása nekem innen Egerből önmagában 600km és egy nap autózás. Ha mindkettőt meghallgatom akkor szerencsétlen esetben az egyik utat kétszer kell megjárnom, és elmegy vele 3 napom. Kis túlzással, ezzel elfüstölném az árkülönbséget. Azt is figyelembe kell vennem, hogy a következő 5 évben nem szeretnék kategóriát lépni és másikat venni.thxfan írta: ↑2018.08.25., szomb. 16:05Kérdés, hogy csak újban gondolkozik, vagy jó állapotú használt is érdekli. Amennyiben a használt is opció, akkor már jóval nagyobb a lehetőség is.
Köszi az ajánlást!![]()
Nálam támadt egy kis zavar az erőben a továbblépést illetően, csak még nem volt időm megírni a topicomban, még az is lehet, hogy marad az M&K sub, már így is ár alatt hirdetem.
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
Jól fizethetnek felétek.
- lászló-nagy
- Nincs visszaút

Köszönöm a tanácsokat, várom a következő fizetést. :-)