ZolaBA írta: ↑2018.09.04., kedd 06:36
Aszpirin írta: ↑2018.09.03., hétf. 22:36
Olyan lejátszóra lesz szükséged mindenképpen, aminek két HDMI-kimenete van
Miért nem elég ha egy kimenetes és azt köti az erősítőbe, onnan meg tovább a tv-re?:)
Olvasd el kérlek figyelmesen mégegyszer a problémát, amit felvet. Az erősítője nem támogatja a DV-t, és ez bizony azt jelenti, hogy az amúgy DV-t tudó lejátszó és tévé esetében a DV jó eséllyel nem fog működni, ha a Te megoldásodat választja (mert ismereteim szerint a DV ilyen állat, ha egy gyártó egy készülékéhez nem perkálta le a Dolbynak a DV licenszdíját, akkor az legálisan nem adhat ki DV-t a kimenetén). Erre kérdezte, hogy akkor le kell mondania erről a HDR formátumról?
Aszpirin írta: ↑2018.09.03., hétf. 22:36
Kényelmi szempontból jól jön majd egy tanítható univerzális rendszertávirányító is
CEC? :))
nekem gagyibb készülékparkkal az alap funkciókat (hangerő, navigálás, oké, stb.) mindegyik távirányítóra csinálja, az erősítő meg automatán vált bemenetet. Fogom a tv távot, benyomom, ettől indul az erősítő. Ha átváltok olyan bemenetre pl. mediaplayer ami az erősítőbe van dugva (a tv ezt külön listázza "Denon (Kodi) tehát a tv távval tudok rá váltani, akkor a tv átvált az erősítő bemenetre az erősítő meg a mediaplayer bemenetre és ezután a tv távval tudok navigálni benne. STB :)
A CEC is megoldás, ha minden eszköz rendesen kezeli. De nálam a váltások nem működnek rendesen, és különben is csak alapfunkciók mennek (ja, és van egy STB a rendszerben tévézéshez, mert ez ilyen, ma a Telekomnál csak IPTV van, és az csak és kizárólag a gagyi telekomos STB-vel megy, ami nem ismer CEC-t. Az LG tévé távirányítója egyetlen másik készülékre, pl. STB-re beállítható ugan, de még nem sikerült elérnem, hogy a TV Guide gomb is az STB-re álljon, stb...). Ha nálad minden problémamentes a CEC-vel, akkor persze, hogy jobb, de nálam ezt az ideális állapotot már vagy 10 éve nem sikerül elérni. Különben is csak annyit írtam, hogy “kényelmi szempontból szükséged lehet”... lehet, érted...
Egyszer régen vettem én is egy gagyibb Logitech harmony 525-öt mert azt hittem nagyon kell. kb 2 napot használtam, aztán idegesített. Az alap logika szar, hogy úgy kapcsol be 3 készüléket, hogy egymásután küldi a 3 féle infra jelet, de ha ehhez nem tartod odafelé 5 másodpercet a távot akkor hibázik és lesz 3 készülékből mondjuk on-on-off, erre ha megint rányomsz akkor off-off-on ... csesztem volna neki a falnak egyből ha nem sajnáltam volna a ráköltött pénzt

Aztóta is valami fiók alján van. Persze a harmony one biztos jobb.
Az 525-öst nem ismerem, de ezek szerint a One igen, jobb. Ott nincs olyan, hogy “mégegyszer rányomsz”, mert akkor semmi de semmit nem küld. Az általad vázolt probléma különben is akkor áll fenn, ha a ki/bekapcsoláshoz a készülékek “PwrToggle” parancsát használja a táv, de ma már nagyjából minden készüléknek van dedikált “PwrOn” és “PwrOff” infraparancsa is, akkor is, ha a saját távirányítóján csak toggle jellegű gomb van. És nem nehéz belátni, hogy a dedikált on és off parancsokkal nem fog fennállni az általad vázolt eset. A Harmony One már ezeket a parancsokat használja, amennyiben léteznek. De nagyon sok dolog konfigurálható hozzá, a Harmony szoftverben külön szekció van a ki/bekapcsolás kezeléséhez, akár többlépéses kikapcsolást is felprogramozhatsz, delay-ekkel, stb.
Ha több szobában is használod ugyanazt a Harmony One-t, akkor megtörténhet, hogy kiesik a szinkronból (a készülékek utolsó általa ismert állapotát tárolja a Harmony One, hogy pl. váltáskor tudja, hogy on vagy off parancsot kell küldenie). De erre van egy HELP gomb, ami nem valamiféle help szöveget jelenít meg, hanem azonnal megpróbálja rendbehozni a szinkronkiesést, és ez az esetek 90%-ban sikerül is neki. A végén rákérdez, hogy minden rendben már, ha nemet nyomsz, akkor egyesével kezd kérdezgetni a készülékekről. Elég okos ez a funkció...
De a Hatmony One már egy nagyon régi modell, ennél vannak sokkal újabb Harmonyk, új szoftverrel, gondolom azok még fejlettebbek.
Downside nálam: a Harmony One-nal a ma napig nem sikerült megoldanom az AppleTV >4gen kikapcsolását, mert a k.va AppleTV-nek nincs ilyen infraparancsa... Ez viszont nem okoz nálam különösebb gondot, mert használom az Apple Homekit-et, amihez folyamatosan bekapcsolt AppleTV kell (ő a HomeKit-hub).
A fentiek ellenére én is azt mondom, ha valakinél a CEC a teljes rendszerben tökéletesen működik, és elég is neki, akkor az a tuti megoldás. Nálam sajnos nem ez a helyzet.